top of page

Livefeed Lördag 20 februari, 2021 (1)
09:15 BBT: Strax efter nio blir huset väckta av storebror som berättar att mikrofonerna är hungriga och att de ska matas med batterier.

Det är en liten seg stämning i huset idag, kan det bero på gårdagens fest tro?

Luis och Judith är först upp och fixar nya batterier.

I soffan ligger Stephanie och Simon, som har spenderat natten där. De ville sova tillsammans och det fanns ingen ledig säng, så det fick bli soffan.

Men det var inte bara därför, flera av deltagarna trodde det skulle bli något annat mellan dom också, vilket dom varken ville se eller höra.

Jesper servar Stephanie och Simon med nya batterier, Katti kommer upp och tar sig ett glas vatten.

Nardos säger att det blev en lång natt, Jesper säger att det vet vi inte, vi har ingen klocka. Spisen verkar fortfarande inte fungera heller.

09:50 BBT: Efter ett litet tekniskt uppehåll kommer vi tillbaka till huset. Det plockas i köket och Jesper ställer in disk i maskinen. Katti sätter på en kanna med kaffe, hon måste ha det för att vakna till ordentligt.

Han ber sedan Therese om hjälp att starta maskinen, för den verkar inte gå igång. Therese försöker hon också, men nej den fungerar inte. Nu har dom varken diskmaskin, spis och ugn. Katti säger att det måste vara en propp som har gått, för ljuset efter golvet är släkt. Therese säger ”De kanske vill att vi ska handdiska”.

10:00 BBT: Eftersom inte spisen fungerar så blir det en lätt frukost. Det blir bröd, yoghurt, flingor m.m till frukost idag.

Stephanie frågar vid bordet om alla har sovit gott, ja svarar dom som sitter vid bordet.

10:10 BBT: De gör en liten frågesport vid frukostbordet. De ska säga ord på vissa dialekter och gissa vad orden betyder. Simon kör Stockholms ord och Jesper säger ord på skånska. Det är lite lättare att lista ut Stockholms orden än de skånska orden.

10:30 BBT: När alla har vaknat till och gjort sig i ordning ska de ha möte om gårdagen. Det finns tydligen vissa saker att ta upp som hände igår.

De säger också att de måste städa, för det ligger konfetti överallt efter ballongerna som smällde igår. Nardos tycker att någon utifrån ska komma in och städa upp detta, eftersom de hade städat så fint igår.

10:50 BBT: BREV

Therese läser att det ska bli tal till nationen. De som hänger löst ska hålla ett tal varför just dom ska få vara kvar i huset.

De får 30 minuter på sig att fixa sig och förbereda sitt tal. Det är bara en som pratar, så de andra får vänta tills de blir uppropade på sin tur av de andra säkra deltagarna.

De som sitter säkert ska sedan bestämma en som de kan rädda.

11:15 BBT: De som ska hålla tal håller på att göra sig i ordning och förbereder sina tal.

Joel hjälper Emelie med styla inför talet henne.

11:25 BBT: I det rosa sovrummet pågår det en diskussion mellan Nardos och Pontus.

De tar upp detta med att Pontus smällde Nardos ballong. Nardos berättar hur hon upplevde allt, att Pontus spelar ett spel och att det var fult. Det går väldigt fort när Nardos pratar, så det är svårt att få med alla ord. Men klipp på detta finns i gruppen!

11:43 BBT: Brev!

Jesper läser brevet.

Nu börjar tal till nationen.

Ni som sitter säkert väljer vem som ska börja, de andra ska vänta i det turkosa sovrummet.

När alla tal är klara, så ska de som hänger löst vänta i det turkosa sovrummet.

De som sitter säkert ska sedan bestämma vem de vill rädda och flytta fotot på den de räddar.

11:51 BBT: Nardos börjar hålla sitt tal.

Hon säger att detta är början på en resa som hon vill göra, hon har offrat mycket för att göra denna resan.

Hon berättar att hon har klickat bra med vissa, och vissa inte.

Hon hoppas hon får vara kvar, och fortsätta resan med alla.

11:54 BBT: Emelies tur.

Hon berättar varför hon sökte till BB. Hon hade ett break up och kollade på bridget jones filmer, och efter två filmer och massa glass så bestämde hon sig för att spela in en ansökningsvideo.

Hon ville göra denna resa ensam, hon trodde att hon skulle vara rädd för alla. Vilket hon inte är säger hon.

Hon trivs med alla. Hon säger att hon ger allt på tävlingar, då är det bra att ha kvar henne.

Hon hoppas att hon får stanna en vecka till, så hon får fortsätta sin resa!

11:58 BBT: Kattis tur.

Hon berättar att hon är uppvuxen i kärleksfull familj. Hon har inte saknat någonting i sitt liv. Hon har två underbara döttrar som ger henne så mycket kärlek. Hon har dessutom fått två underbara barnbarn som sprider så mycket kärlek.

Hon tycker det är henne tur att få glänsa lite nu, hon vill kunna spendera på sina barn, ge dom en större slant som inte har gått innan. Vill ge dom det lilla extra och till barnbarnen. Visa dom maldiverna där jag kommer ifrån, visa mina rötter i landet.

Hon trivs i huset och vill vara kvar och vinna miljonen.

12:03 BBT: Stephanies tur.

Pga tillfälligt avbrott missa vi i stortsett hela Stephanies tal. Det var nog ett känsligt och rörande tal för hon hade gråten i halsen och det kom tårar.

12:17 BBT: Gruppen har nu enats om vilket tal som vann – därmed sitter den personen säkert.

Pedram är den som får presentera vem det är.

Han börjar först med att tacka alla talare för riktigt bra tal. Alla tal var unika, för var och en. Men det talet som hade det där lilla extra, var Stephanies. Så Stephanie sitter nu säkert!

Hon blir jätteglad och brister ut i gråt. Sen går hon glatt till kylskåpet och flyttar fotot på sig själv till den säkra sidan av kylskåpet.

12:40 BBT: Pedram och Pontus är och snackar i gymmet. Pedram tar upp det där som hände igår, jag antar att han syftar på ballong tävlingen igår.

De pratar bland annat om att alla är tävlingsmänniskor och vill vinna.

De säger att Jesper är en bra grabb.

12:42 BBT: Spisen verkar fungera igen och till lunch idag blir det chili con carne. Luis håller på att förbereda lunchen. Jesper skalar morötter, Stephanie diskar.

Therese försöker dammsuga upp all konfetti efter ballongerna, men de önskar att få in en skyffel i stället, för dammsugaren tar inte upp allt så bra.

Skribent denna förmiddag Ann-Sofie

Commentaires


Utvalgt innlegg
Ingen innlegg er publisert på dette språket ennå
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page