top of page

Livefeed Lördag 20 mars del 109:00-09:20 BBT: Lamporna tänds och det är dags att vakna.

Det är en lugn morgon och de börjar komma upp och byta batterier.

Storebror kör en väckning till Pedram denna morgon och säger Pedram upprepade gånger. Pedram vaknar och säger ja efter varje gång de säger hans namn.

Stephanie och Simon ligger och myser och vaknar till i sängen.

Storebror säger att de har fått ett brev, men det turkosa tror inte riktigt på det, men när de andra ute i huset säger att det har kommit ett brev så kliver dom upp.

09:23 BBT: BREV!

Hockeyveckan är snart över. Men först har husets materialare en sista uppgift, din uppgift är att samla in allt från hockeyveckan innan frukost. Lista på allt som ska samlas in, finns i uppdragsrummet.

09:30 BBT: Pedram är inte nöjd med att vara husets materialare, han börjar muttra och säger att han är så less på det här. Men han får hjälp av några i huset att bära in grejer till uppdragsrummet, så sorterar han allt så som det låg från början.

09:50 BBT: Det fattas några pennor när Pedram bockar av lappen med alla saker. Han misstänker att Adrian har gömt någon penna, så han går och pratar med honom. En svart penna hittar Tanja, så nu fattas det bara en rosa penna och en visselpipa. Katti hjälper till att leta efter den och hon hittar den.

I köket har de börjat duka fram frukost.

10:09 BBT: Pedram har nu samlat in allt i uppdragsrummet, det är bara en penna som fattas, som de får leta efter. Efter en liten stund så säger storebror att uppdraget är slutfört och Pedram kallas till bikten. Pedram kallas återigen till bikten och han hoppas att han får något eftersom han har varit husets materialare, men även denna gången kommer han ut tomhänt.

Nu sitter gänget och äter frukost och Nardos undrar vem det är som har skrivit bajs på toaletten med tandkräm. De misstänker Joel direkt, och de andra ber Joel svära på jesus att det inte är han. Joel tittar på de andra och säger ingenting, då säger Katti det är Joel.

10:15-10:38 BBT: De börjar ha ett litet mindre husmöte och Madde börjar mötet med att säga att det är hennes första vecka med indelade uppgifter, så hon vill kolla med alla hur de tycker det har gått. Simon säger att han inte har gjort så mycket, det erkänner han. Katti har plockat i vardagsrummet och dammsugit så gott hon kunnat med tanke på att det har legat hockeyutrustning överallt, sen säger hon att trubaduren kom in och då blev hon avbruten pga det Simon säger att det är Alex fel att det inte blev städat, Alex säger då att han får städa allt. Joel börjar med att förslå att de ska städa och göra det fram till klockan tre idag. Men då säger alla att sätta tid inte funkar med tanke på att de kommer brev, uppdrag osv. De har redan diskuterat det och alla kom överens om att sätta tid inte funkar.

Nardos tar upp att man ska kommunicera med alla, för det är viktigt, så man vet vad varje person ska göra. Sen tycker Nardos att man inte ska glömma sina uppgifter för det är inte snällt mot alla andra. Tvätt av sängkläder kommer upp på schemat och de kommer överens om att ha en dag som de bara tvättar sängkläder, vilken dag det blir är lite oklart. De kommer även på en idé hur de ska veta vilka som tvättar. Pontus visar att man flyttar sin kylskåpsmagnet längst upp på kylskåpet. Sen säger Madde att har man inte så mycket tvätt så kan man samtvätta, att man frågar någon om de behöver något tvättat. De pratar också om att det kanske inte behöver vara tre personer i badrummet, det kanske räcker med två personer så kan man få en extra person i köket.

De kommer in på hur många dagar de ska ha sina uppgifter, de har haft tre dagar nu, men nu tycker de flesta att de ska ha en vecka, men Nardos håller inte med om det. De kommer överens att byta grupper på tisdagar, så de vet vilka som är kvar efter finalen. Alex säger att plockar varje person bort sin skit så blir det inte så mycket för de som är i köket.

10:55-11:25 BBT: Pontus och Adrian har haft ett långt samtal i poolrummet, Pontus berättar sina åsikter på Adrians prank, att det inte alltid är bra pranks som inte uppskattas. Adrian ber om ursäkt för det.

Sen pratar Pontus om när Adrian räddade Emelie, att det var ledsamt, men att han förstod att han skulle välja henne.

Adrian säger att det är ett tufft val och att han inte tänkte på alla som hänger löst. Men han valde Emelie för att han kommer överens med henne, hon förstår honom och han förstår henne trots att hon kan vara lite hård ibland.

Sen pratar Pontus om att det blir svårt att lita på det rosa sovrummet, för alla håller ihop där känner han. Finns ingen tillit till dom i rosa.

Men grabbarna kommer överens om att de gillar varandra.

Sen börjar de prata om hur det känns att hänga löst, Pontus tycker det är jobbigt, det är jobbigare än vad han trodde, speciellt när man hänger löst med de personerna man kommit närmast. Pedram kommer och håller dom sällskap, de frågar hur Pedram kände sig när han hängde löst. Han berättar att det var tungt, för man vill vara kvar.

Killarna pratar om detta med att eventuellt byta sängplatser, så man ska lära känna varandra mer. De tycker att alla funkar bra med varandra, Pontus säger att man kan göra det som en kul grej.

11:29 BBT: BREV!

Pontus, Tanja, Simon, Stephanie ni hänger löst och ska hålla tal till nationen, varför vill du vara kvar i big brother och varför vill du vinna miljonen.

De som sitter säkert ska sedan få rädda en som får sitta säkert.

Detta är sista räddningen innan månsdagsfinalen.

Papper och penna finns i slussen, sätt i gång och planera talet, ni har förmiddagen på sig.

11:44 BBT: Stephanie börjar skriva lite på sitt tal, men hon tycker det är svårt för hon har ju redan hållt ett tal till nationen en gång. Men hon sitter vid sminkbordet och försöker få ihop ett tal. Tanja och Pontus är i sovrummet och sjunger att de ska packa väskan, samtidigt som Tanja tar på sig kläder.

11:53 BBT: Pontus, Tanja och Katti är ute och röker. De tog med sig en isglass som de har gjort som de provsmakar. Katti tycker det smaka väldigt starkt. Men det ska ju vara lite drag i sakerna säger Pontus.

Sen frågar Pontus Katti om talet, han frågar om tips, och Katti säger att man ska tala från hjärtat.

12:03 BBT: Katti och Simon är ute på gården.

Simon berättar för Katti att han hade pratat om psykisk ohälsa inne i bikten igår. Han tycker det är viktigt att prata om det och att det ska vara okej att må dåligt ibland. Stephanie kommer ut och berättar att hon har skrivit ett tal nu, men vet inte om hon kommer att komma ihåg texten. Simon säger då att det inte är bra att skriva ner hela texten, för man blockerar sig säger han.

Han berättar att han har lite scenskräck, Stephanie säger att det kommer gå bra.

12:13 BBT: Tanja sitter och sminkar sig, Pedram ligger i sin säng och läser hälsningen som han fick igår. Simon fixar håret. Judith säger att hon har fått ett brev från Simons mamma. Hon läser upp det för honom. Judith använder sitt brev som hon fick igår, men ändrar om texten, så det låter som att det kommer från Simons mamma. De i sovrummet undrar vad Luis skulle ha skickat för hälsning till Simon.

12:24 BBT: Adrian vill träna i gymmet och frågar om Pedram ska med, men han vill vänta lite. De ska ju snart börja med lunchen också, det blir grillning ute på gården till lunch idag.

Stephanie kommer in och rummet och säger att hon är klar med sitt tal nu. Tanja får tips av Judith vad hon ska tänka på när hon skriver sitt tal.

12:32 BBT: Adrian, Emelie, Alex, Madde, Joel och Nardos är i gymmet och tränar. Nardos tränar Joel nu, och coachar honom. De önskar musik så träningen går lite lättare. Alex frågar Adrian vad han ska träna nu, för han har värmt upp med cykling.

12:40 BBT: Pontus kommer in till gymmet och skapar ett mindre kaos, då han ska försöka slänga upp Adrians skor i taket i gymmet med hjälp av ett gummiband. Det går så där och han lyckas såklart träffa Nardos i magen, och hon skriker aj, sen börjar hon skratta så det blev inget allvarligt. Efter lite om och men så kommer ena skon upp och det blir jubel i gymmet. Nardos fortsätter köra med Joel, men han säger att han är trött.

12:51 BBT: Nardos fortsätter coacha i gymmet, och nu kör hon magövningar med dom, och hon är minsann hård PT. Hon ryter ifrån flera gånger och säger att hon vill ha träning.

Hon säger att hon inte vill ha något snack, nu är det träning jalla jalla säger hon.

Skribent denna förmiddag Ann-Sofie Vill ni se videos från förmiddagen så kan ni kolla i inläggsämnet "videos från huset" där finns massa material

Comments


Utvalgt innlegg
Ingen innlegg er publisert på dette språket ennå
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page