top of page

Livefeed Måndag 15 mars del 213.01 BBT: Inne i köket håller nya köksgänget på att förbereda för lunch. Pedram sitter på en pall och skalar potatis medan Madde håller på att göra ordning någon sås med creme fraiche som bas. Och även Simon är med i köket den här dagen för att göra mat.

13.10 BBT: På utegården sitter Katti och Stephanie och röker och pratar om veckofinalen. Stephanie frågar hur Katti rankar dessa gånger jämfört med de tidigare. Hon säger att det inte är lika jobbigt nu, för hon vet vad som väntar. Och hon rabblar upp hur det går till nu inför finalen. Hur många gånger de får prata med Malin och sen när det är utröstningen.

13.15 BBT: Nardos ligger i soffan och påpekar att Pedram har sovit ihop med Therese, och hon hintar. Han säger att det inte är något konstigt med det, för han har sovit med Tanja, Nardos och andra. Nardos insisterar på att han förnekar för sig själv hur det ligger till. Men Pedram säger att hon inbillar sig bara. Hon säger att han och Nardos har sovit med varandra är inget konstigt för de är syskon. Pedram blir lite irriterad och Nardos säger att hon är den enda i huset som vågar säga och som ser. Men han säger ändå att hon inbillar sig. Han är märkbart sur och blir tyst. Och Nardos skrattar och vänder sig om i soffan. Han säger sen efter ett tag att ”Om det är en sanning, så är det lika sant at du och Simon är kära i varandra”. Nardos svarar sarkastiskt ”OH ja så klart det är sant…” sen skrattar hon och säger ”människor i det här huset är för roliga…” och fortsätter skratta.

13.20 BBT: Nardos frågar om Madde brukar träna. Hon säger att hon inte gör det, men i sitt jobb så får hon bära tunga säckar ibland. Hon förklarar det med att hon måste ha med sig massa kläder till sina jobb i säckar, och det är tungt. Så det blir träning omedvetet. Och sen har hon en hund som hon är ute och promenerar med mycket, så hon går en hel del. Nardos säger att hon också brukar gå ut och gå en del. Nardos undrar om hon går med vänner ibland, men Madde säger att hon ofta pratar i telefon när hon är ute och går. Nardos säger att det är samma för henne.

13.26 BBT: Pedram blir kallad till Annexet. De i huset undrar vad det är, men sen kommer de på att det är måndag. Och då är det dags för Covid-19 test som vanligt.

13.30 BBT: Inne i turkosa sovrummet skrattas det högt. Therese och Tanja sitter vid spegeln och sminkar sig. Joel står och skojar med de andra, han har tränat. Och de andra kom på att det är ”snygg-sköterskan” som är i Annexet och tar prover idag. Joel blir alldeles nipprig. Killarna har kommit på att det skulle vara roligt om alla har samma kläder på sig ikväll som de har på sina kylskåpsmagneter. Katti säger blankt nej, för hon är skrockfull och tänker att det är otur. Emelie säger att hon inte har de kläderna med sig in och att inte Madde har det heller. Men Pontus fortsätter att fråga de som kommer in i rummet om de har sina kläder med sig in i huset. Och att de ska försöka klä sig som de ikväll. Simon har ont i ryggen och Katti hjälper honom att smörja in sin rygg med Voltaren gel.

13.36 BBT: När Simon ligger på puffen och låter krämen suga in i huden. Ser Pontus att han ser ut att ha en puckel på ryggen. Han undrar om han alltid haft den där. Men Simon vet inte. Tydligen har Simon träningsvärk eller lyft fel när han tränade här om dagen. Så Pontus säger åt honom att vila några dagar nu. När Simon ligger med bar överkropp på puffen så blir han kallad till Annexet. Simon stånkar och stönar när han ska resa sig upp. Och sen säger han att han inte kan gå in i Annexet med bar överkropp. Men de andra säger att han visst kan det. Så Simon går i väg.

13.40 BBT: Tjejerna blir helt fascinerade när de inser att Tanja kommer att släppa en smyckekollektion om ett tag och har några av smyckena med sig in i huset. De står och beundrar de och tycker dom är jättesnygga. Therese säger att hon absolut ska köpa hela kollektionen. Och det låter som de andra tjejerna också vill ha några av smyckena. Stephanie kommer in och tittar på smyckena hon med.

13.46 BBT: Ute i köket har Adrian gjort ett prank på Emelie som innebär att hon blev irriterad i ena ögon och det blev rött. Hon låtsas att det gör jätteont, men har svårt att hålla sig för skratt. Adrian säger att han har lite dåligt samvete nu, och Emelie tar tag i en vattenflaska för att jaga in honom i turkosa sovrummet. Väl där inne ställer sig Adrian i hörnet vid Simons säng och håller en kudde framför ansiktet. Emelie undrar om han är rädd för en tjej, och om han är en pussy. Hon går därifrån och då vågar han sig ut. Men väl ute igen så jagar hon honom och lyckas stänka ner han med vatten på ryggen. Väl i köket håller hon dock själv på att halka i vattnet men lyckas hitta balansen igen. Adrian får gå in till badrummet och torka av sig. I köket pågår fortfarande lunchförberedelserna för fullt. Och flera är där och håller köksgänget sällskap.

13.55 BBT: Emelie sitter nu vid köksön och berättar för Nardos vad Adrian gjorde. Han hade en flaska med vatten, och tittar i den. Sen ber han Emelie att titta i flaskan också, och då klämmer han till så det sprutar vatten i ögat på henne. Ett klassiskt prank. Men det gjordtydligen väldigt ont i hennes ögon och det är nu alldeles rött. Hon säger att om hon får ”pink eye” ikväll på liven då jävlar.

14.10 BBT: Inne i rosa sovrummet sitter Adrian, Nardos och Joel och pratar om vem av Adrian och Joel som har fått längst mustasch. De är inte helt överens om detta. Nardos sitter och äter ostbågar samtidigt och säger sen att hon vill ha jättelånga naglar, och ”grills”. Emelie kommer in i rummet och har duschat. Adrian vill ge henne en kram och be om ursäkt. Han erbjuder henne sin mössa för att dra ner över ögat. Men hon säger bara att hon inte bryr sig om hur hon ser ut. För folk vet det redan. När Emelie går ut från rummet så säger Adrian till Joel och Nardos att han skäms över vad han gjorde. Nardos frågar om han är en sån som får mycket skuldkänslor efter att han gjort något. Men Adrian säger till Nardos ”Har du sett hur det ser ut? Det är alldeles rött”. Men det går ju bort säger Nardos och tycker inte det är så stor grej.

Emelie tar Clear Eyes i ögat nu för att se om det hjälper. Det är rejält rött efter Adrians prank. Och han vill verkligen be henne om ursäkt. Killarna står och tittar sig i spegeln och Adrian säger att hans mustasch är så lång nu verkligen. Och sen börjar de prata om pormaskar.

14.26 BBT: I soffan sitter Stephanie, Judith och Katti om hur programmet fungerar. Katti berättar om utröstningarna att ibland ska man rösta ut och ibland kvar. Det är olika. Hon säger att när hon väl sökte till programmet så såg hon sig själv inne i huset verkligen. Hon var så inställd på att få vara med. Hon tittade på hela förra säsongen också innan hon gick in. Katti säger att några är väl handplockade till den här säsongen, medans andra har sökt själva. Judith säger att hon sökt själv. Men Katti säger att Nardos och Tanja är väl handplockade. Strax efter får trion tillsägelse av storebror ”det är inte tillåtet att prata om produktionen”. De säger förlåt och börjar prata om annat.

14.36 BBT: I köket håller Madde och Pedram på med lunchen för fullt. Madde har precis hällt av vattnet på potatisen och Pedram är i färd med att steka något till Nardos. Veganerna äter ju inte fisk, så de får något annat. Vad vet inte denna admin. Men Madde och Pedram ser ut att vara ett bra team i köket. De håller låg profil och pratar med varandra men de verkar rätt cynkade. I soffan sitter några och är hungriga och väntar ivrigt på att maten ska bli klar. De pratar mat. Och några är allmänt trötta. Adrian undrar om det händer något speciellt idag på dagen. Men de andra säger att det inte gör det.

14.50 BBT: Maten är äntligen klar och folk strömmar till köket för att ta för sig och sätta sig och äta. Vid matbordet fortsätter en diskussion som några började redan i soffan innan de kom till bordet. Det handlar bland annat om att Judith tycker det är dumt att bara för att Judith gillar tjejer och att Tanja har varit med tjejer, så betyder inte det att de automatiskt ska bli ett par. Katti säger vid bordet att om det kom in en ny till huset, som tex när Madde kom in så skojade hon om att Adrian och hon kanske kunde bli något. Och menar att det är då ingen större skillnad om hon skulle ”skoja” med Judith om det när en tjej kommer in. Samtalet fortsätter med att Judith förklarar varför hon blev så arg tidigare för några dagar sedan när hon blev ihopkopplad med Tanja. Ett viktigt samtal pågår just nu. Och vi kan lägga ut klipp på samtalet senare idag. // Skribent Helene

15:09 BBT: De har nu ätit klart, och Simon frågar om det är någon som vill ha kaffe efter maten. Flera säger ja så han serverar dom vid bordet.

15:17-15:50 BBT: Det är dags för husmöte. Pontus öppnar mötet och förklarar att han är lite låg idag, han summerar att farmen veckan var jobbig men att alla klara den veckan bra trots lite mat.

Pedram tycker veckan var hemsk, han kommer aldrig mer äta gröt säger han. Han har tänkt mycket på alla utanför huset, som har gjort att han har mått lite dåligt. Men han säger att han mår bra nu.

Judith säger att hon mår bra, och att farmen veckan var speciell, det var kul att göra gröt, veckan var tuff men vi blev så sammansatta hela gruppen och klara det bra.

Adrian börjar med att förlåta Emelie för ett prank han gjorde mot henne. Han summerar farmen veckan att den var rolig men tuffa val, han är glad att Katti är tillbaka och tycker det är kul att Madde är här.

Therese tycker om alla i huset, och tycker det är tråkigt att hänga löst. Hon gick in i huset att hitta vänner för livet, hon säger att hon har hittat två hittills. Hon säger att hon jobbar med sig själv, med att öppna upp sig för andra. Hon säger att hon inte hade velat vara inne i huset med några andra än dom som sitter kring bordet nu.

Tanja mår bra, trivs bra med alla och säger att alla har de gött och trevligt med varandra. Hon har inget att klaga på för tillfället. Hon säger att hon har klickat bra med alla.

Stephanie mår blandat just nu, hon försöker hålla sig stark just nu. Hon är besviken på vilken person hon blivit pga för lite energi. Hon har bearbetat tuffa känslor denna veckan, hon höll på att bryta ihop när Luis åkte förra veckan. Hon tycker det suger att hänga löst med Therese och Katti, hon säger att hon älskar alla därinne, hon hoppas hon får vara kvar och lära känna alla mer.

Joel säger att han mår bra, han känner att farmen veckan gjorde mycket för oss alla, vi fann gemenskapen trots matbrist. Vi hitta på lekar för att förhöja glädjen i huset. Han var orolig i början när han gick in i huset, att ingen skulle vara så öppen och kärleksfull mot honom, som alla har bevisat att dom är.

Emelie säger att hon mår bra, men hon har haft tuff hemlängtan. Hon tycker farmen veckan var nyttig läxa. Hon säger att hon är sig själv, kan kanske se sur ut men man kan komma fram och prata med mig ändå.

Nardos säger att hon mår bra, hon är glad att relationen mellan alla bara blir bättre. Hon trivs väldigt bra i huset. Hon säger att man ska våga prata om saker, vi alla är olika och man ska reda ut problemen. Farmen veckan tycker hon var bra säger hon, hon fick känna på hur de fattiga kan ha det. Hon gillade dock inte när hon och Joel fick städa allt, men det gick bra. Hon säger att hon lider med dom som hänger löst.

Simon säger att han mår otroligt bra, känner sig hemma i huset. Han har haft sina upp och ner gångar och gått ifrån. Han har varit arg på grejer under veckan, men då går han i väg och bearbeta det.

Farmen veckan var inge bra, han kommer aldrig äta gröt mer, och inte äta bönor. Det var lite om ständigt med utedasset. Han tycker det är jobbigt att vara kring dom som hänger löst, så han kommer vara ifrån dom lite. Han tycker det är jobbigt.

Madde säger att hon har varit här i fyra dagar och trivs bra i huset, alla i huset är fantastiska och hon känner att hon har klickat med alla. Allt är nytt för henne, hon ser fram emot kommande veckan när allt drar igång med tävlingar osv.

Katti berättar att hon vet hur det känns att åka ut en gång, för de gjorde hon under veckan. Det var fruktansvärt säger hon, det var hemskt att lämnade alla. Om hon åker ut ikväll så kommer det inte kännas lika hemskt, för hon har bearbetat det en gång tidigare i veckan. Visst kommer de bli jobbigt säger hon. Hon berättar sedan när hon hamnade på torpet, att hon läste en lapp att hon kunde slå sig in på farmen igen. Hon grät och fatta ingenting. Hon berättar att hon trivdes bra på torpet, hon brodera, att hon fick se videoklipp på hennes döttrar. Det är spelets gång, är det jag som åker så är det så. Hon säger att det känns trist att hänga löst med Therese och Stephanie. Hon säger att hon har suttit mot Therese en gång tidigare, men aldrig mot Stephanie. Hon älskar alla säger hon.

16:15 BBT: Efter husmötet så går Simon, Tanja, Therese och Stephanie ut på gården och röker. De pratar lite allmänt och kommer in på hur man kan kalla folk. Therese har lite svårt att bli kallad lilla gumman säger hon. Simon ber storebror att skicka in något brev med något roligt i.

16:25 BBT: Tanja får topparna klippt av Madde. Det är fler som ska håret klippt av Madde idag inför veckofinalen, men först ut är Tanja.

16:30 BBT: Judith får hjälp med håret av Madde i relaxrummet. Det är flera som ska få hjälp med håret, så de står på kö. Judith blir nöjd med sitt hår. Under tiden går Simon runt med dammsugaren och dammsuger det sista som inte kom med igår, för dammsugarpåsen blev full.

16:59 BBT: Nu är det dags för Pontus att få håret fixat. Håret ska bli kortare för han känner sig lite långhårig. Therese sitter med i poolrummet som sällskap och pratar med dom. Samtalsämnet som är olika hårfärger. Therese berättar att denna färgen hon har i håret nu är hennes normala toner.

17:06 BBT: Pontus tycker Simon har en typisk hockeyfrilla. Sen byter de snabbt samtalsämne och börjar prata om bubbelpoolen. Therese känner på vattnet och det är inte varmt.

Pontus som fortfarande blir klippt säger till storebror att några grader varmare kan de väl få till bubbelpoolen.

17:20 BBT: Pontus kommer in på barn, han frågar Madde om hon vill ha barn, hon svarar att hon vill ha barn. Therese får också frågan, och hon svarar att hon har inte tänkt så långt ännu. Men hon träffar hon rätt man och allt känns bra så kan hon tänka sig barn.

Pontus får samma fråga, och han vill ha barn. Han berättar att han känner sig redo för barn nu. Han känner att han har ”lekt” klart nu och kan tänka sig barn nu.

17:40 BBT: Therese vill få bort sina slitna toppar, så hon ber Madde klippa av de slitna topparna rakt av. Hon har känt ett tag att topparna är slitna. Efter Therese så säger Madde att hon behöver göra sig i ordning för veckofinalen.

17:50 BBT: Tanja fixar Judiths ögonbryn, Pontus och Pedram sitter och pratar om Pontus och Jespers tid i husbilen.

Tanja berättar att hon såg på liven innan hon kom in i huset. Hon berättar att hon och hennes syster satt och kolla på liven och försökte få ur så mycket positivt från varje person.

Skribent Ann-Sofie

Comments


Utvalgt innlegg
Ingen innlegg er publisert på dette språket ennå
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page