top of page

Livefeed Måndag 22 mars del 213:00 BBT: Alex, Madde och Katti har hand om lunchen idag. De har lagat pasta med köttbullar. Madde har freestylat en sås till maten som Katti tycker är supergod.

13:30 BBT: Nu är det dags för lunch och alla samlas i köket för att ta mat och äta tillsammans. Alla är glada och skrattar åt något Pontus visar de sen äter alla tillsammans. Deltagarna börjar kallas till annexet en o en. Det är dags för coronatestningen. Deltagarna pratar en del om det och får flera tillsägelser om att inte prata om det från storebror.

14:00 BBT: I poolrummet sitter Judith, Pontus och Simon o pratar om hur dåligt det kommer kännas ikväll, vem som än åker ut. Judith fattar inte hur de ska ha en fest ikväll, hon kommer inte kunna fira. Pontus tänker likadant och att det kommer bli jobbigt om han åker och även om han stannar och någon annan åker ut, ”det är en lek” säger han. Simon säger att det bara är att dance your tears away för det här är något som har hänt varje måndag fram tills nu och de kommer fortsätta på samma sätt i några veckor framöver. Vem som helst kan åka, de kan inte gissa vad tittarna tänker där ute. Stephanie sätter sig med de i poolrummet och är också nervös för ikväll. Pontus och Stephanie pratar om vad de ska göra om de får lämna ikväll. Pontus ska till hotellet och sätta sig ner och kolla sin mobil och sociala medier. De pratar om hur de ska hantera hat utanför om det finns.

14:15 BBT: De pratar om när Joel tryckte på rosa knappen igår och han fick in bajssprejen han hade beställt. Tanja skrattar och berättar att hon lurade Nardos om hur bajssprej tillverkas. Hon hade sagt att man skulle gå till de vita bajamajorna och dit kunde bara man gå om man hade blodgrupp B som stod för bajs. Det var viktigt eftersom att blodgrupp B har speciella enzymer som gjorde att bajset luktade extra mycket. Då tog de bajset och kokade det och bajssprejen var ångan som de fångade upp.

Precis då kommer Nardos ut till poolrummet och sätter sig. Då börjar de prata om knytkalas och hur det kom till. De hittar på nu också och skojar för att se om Nardos kommer gå på det igen.

Sen börjar de prata om vart svenska namn kommer ifrån. Till exempel förklarar de efternamn och varför namnen Svensson och Andersson finns. Att förr i tiden om pappan hette Anders så fick hans barn efternamnet Andersson och om det var en dotter så fick de heta Andersdotter och det är därför Nilsdotter till exempel var ett vanligt efternamn.

14:45 BBT: Nu börjar de prata om Joakim Lundell och hans videoidéer. Han har börjat med mer unika challenges. De pratar specifikt om Splash som är en vattenhinderbana och olika influensers och artister fick tävla i att klara den på bästa tiden. De pratar om hans nya idé där han ska programleda med Diana från paradise hotel. Tanja sa att hon vet vilka deltagare som är med där men de andra vet inte om det eftersom det inte hade släppts när de kom in i big brother huset. Så enligt reglerna får Tanja inte berätta för de i huset för de får inte veta något om omvärlden som de inte visste om innan de kom in i huset. // Skribent Rawwee Be

15:00-15:30 BBT: Tanja, Madde, Alex, Pedram, Stephanie, Judith och Nardos hänger i poolrummet och pratar. Det är en salig blandning de pratar om, allt från Joakim Lundells program till manikyr. Stephanie berättar att hon hade beställt hem ett manikyrskit en gång för att henne vän gjort samma sak.

Tanja byter samtalsämne och pratar om när hon badade någonstans utomlands. Hon fick veta att man inte fick bada med smycken för det något djur i vattnet som drar sig till saker som blänker. Hon berättar om en händelse som hände när hon bada, att hon såg djuret simma emot henne och hon satt blixt stilla och lät djuret simma förbi, de andra fråga varför hon inte drog därifrån, men Tanja hade inte ens tänkt den tanken. Då säger Madde att det är nog en instinkt man får och tar ett exempel ”Ser man ett lejon så springer man inte, utan står still”. Så kan det mycket väl vara.

15:32 BBT: Katti och Stephanie sitter vid rökrutan. Katti berättar för Stephanie att hon har beställt en överraskning som Katti hoppas kommer in. Så de har till efter maten senare. Stephanie säger till Katti att är det så att det inte kommer in så är det tanken som räknas, och hon kommer tänka på dom alla. Katti säger att Stephanie inte ska någonstans ikväll. Försök att inte intala mig att du åker säger Katti. Sen går tjejerna in igen.

15:48 BBT: I poolrummet pratar dom nu om barnuppfostran, att det finns barn som är vana att få som de vill, och att man ofta skämmer bort barn. ”Gör du det här, så får du det här” säger Madde att hon hör ofta. Då lär man barnen att få något för varje grej de ska göra menar Madde. Katti säger att hon är väldigt stolta över sina döttrar och barnbarn, för de har aldrig trotsat i en affär bara för att de inte får något i affären, de har alltid uppskattat vad de än har fått, aldrig varit missnöjda.

Nardos säger att man måste lära barnen att säger man nej så är det så, men man behöver också förklara varför man säger nej, då de förstår.

15:58 BBT: Judith klipper Tanjas toppar, och hon blir nöjd och det känns jättebra säger hon. Du blev en helt ny person säger Judith. Pontus ligger vid bubbelpoolen och blundar till, Tanja kollar på honom och säger att han har en del gråa hårstrån.

Pontus föreslår att sova lite middag, ja säger Judith och Tanja. Judith säger även att hon har sagt ja till yoga som Tanja ville göra. Men de bestämmer sig till slut för att bada, så de byter om till badkläder och kör vattenyoga. De försöker få med Alex, man han har fixat håret till ikväll så han avstår badet nu.

16:15 BBT: Det blev snabb vattenyoga i stora poolen, för nu har Tanja, Pontus och Judith förflyttat sig till bubbelpoolen och chillar. Den poolen var mycket varmare än den stora säger dom. Samtidigt som de myser i bubbelpoolen så kommer Pedram med dammsugaren och dammsuger upp håret som blev efter honom när Adrian hjälpte honom med att raka håret.

16:35 BBT: Emelie sitter och sminkar sig och Joel sitter i sin säng och pratar med henne. De funderar på vem som lämnar ikväll, Joel säger att han tror Stephanie lämnar, sen frågar Joel Emelie vem hon tror, då svarar hon lite kort ”kan hända att jag också tänkt så”. Joel tycker hon är mystisk, men då säger hon igen att hon tror också att det är Stephanie som lämnar.

17:02 BBT: De kör tittut i kameran i det rosa sovrummet för Alicia, Adrians systerdotter. Madde håller en nalle och Adrian håller ett plakat som det står Alicia på, så kör dom tittut flera gånger och hälsar till Alicia. Det ska dom göra varje måndag.

17:07 BBT: BREV!

Alla samlas i relaxrummet, men den som ska läsa brevet får de vänta en stund på, det är Simon som ska läsa och han står i duschen, men han ska skynda sig säger han.

Stephanie, Tanja och Pontus någon av er kommer att lämna big brother ikväll. Ni ska packa era väskor och väskorna ska stå klara i slussen klockan 19:00.

17:15 BBT: Middagen är på gång, det är Katti och Alex som är i köket och förbereder middagen. Joel gör i ordning två skålar med rester för han är lite hungrig.

Det blir varma mackor till middag denna måndag. Enkelt och gott!

17:38 BBT: Tanja har börjat packa sin väska och hon säger att hon har ju grejer överallt.

Pedram ligger i sängen och kollar på, Stephanie plattar sitt hår. Stephanie frågar hur det är med Pedram. Han säger att han har ångest, Stephanie frågar varför och han förklarar att han får ångest när han ser folk packa väskorna.

17:52 BBT: Tanja rotar bland kläderna som ligger i en stor hög för att hitta något hon ska ta på sig för kvällen, innan hon packar ner allt i väskan.

Stephanie har gjort sig klar med smink och hår, hon tycker dock inte att håret blev så bra, så hon säger att det är synd att man har bad hair day just idag. //Skribent Ann-Sofie

Comments


Utvalgt innlegg
Ingen innlegg er publisert på dette språket ennå
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page