top of page

Livefeed Måndag 5 April 2021 Del 109:06-09:54 BBT: God morgon!

Storebror spelar musik för deltagarna även denna morgon. Några tar sig upp nästan direkt och sen börjar Madde kolla vad dom har i kylskåpet.

Alex kommer upp och tittar ut mot poolrummet och frågar, är det snö jag ser? Alex och Madde går och kikar, och ja det är snö dom ser. Madde säger att de måste rädda dynorna som de lämnade ute igår, Alex får vara räddaren och hämta dynorna i det kalla vädret.

Mergim sitter och väntar på att kaffet ska bli klart, men han ber också storebror att skicka in mjölk, för den är slut. Madde håller med om mjölken, för hon behöver också ha mjölk till sitt kaffe, och idag säger hon att det är extra viktigt med första kaffekoppen.

Judith kommer upp och tar sig en kopp kaffe, sen går hon och Julia och kollar läget med blommorna, Julia säger att de måste ta in blommorna, men Judith säger att dom klarar sig ute.

Nu börjar allt fler komma upp och Madde pratar med Emelie i det rosa sovrummet.

Det är en lugn morgon och de pratar om när de gick och la sig igår, sen pratar dom om att ha poolgympa i poolen ikväll, men poolen verkar vara kall, så de funderar på vad de kan göra istället som gruppövning.

Julia kommer in i rosa sovrummet och önskar alla en god morgon, sen berättar hon att hon har sovit bra även denna natten. Hon frågar Emelie hur hon har sovit, hon säger att hon har sovit okej, men har drömt mardrömmar.

Det blir häng i rosa sovrummet, de pratar om allt möjligt bland annat om Julias hund Svante. Mergim berättar att han följer Svante på Instagram.

Tanja kommer in i rosa och tycker de ska äta frukost i sovrummet denna morgon.

10:00-10:30 BBT: Frukost time

Idag ville Tanja servera frukost på sängen, så hon duka fram yoghurt och flingor m.m i det rosa sovrummet. Mysigt med frukost på sängen.

I rummet pratas det om förra årets Big Brother och deltagare, Mergim säger att han var nyfiken och ville vara med och se när Julia var arg.

Jackie har fått ut till rökrutan och det verkar som att hon njuter av tystnaden.

I sovrummet äter man fortfarande frukost, Mergim berättar att han och Julia hade en plan att lura alla på 1 april, att de skulle bara mullvadar och försvinna och att det var därför Mergim väntade med att packa upp sin väska.

De pratar också om att det snöar och att det är kallt ute, så vissa ångrar när de lämna in vinterjackorna igår.

Julia, Mergim och Judith har ett litet mini krig i sängen, vissa är full av energi, det kanske beror på frukosten?

De passar på att prata om en ny matgrupp, så de kommer överens ganska direkt denna gången. Nardos flikar in med att man ska försöka tänka positivt idag, trots veckofinal.

Joel och Alex pratar om skolveckan, när Alex var gympa lärare för de andra, de kommer in på när Katti skadade sig under gympa passet.

Pedram sitter på Nardos sida på sängen och råka släppa en fis, Nardos blir inte så nöjd, för hon hade en tröja som låg i sängen, nu måste hon tvätta den säger hon. Nardos tycker Pedram kunde ha flyttat på sig och inte släppt en fis i hennes säng.

Joel och Emelie ligger i sängen och pratar, Emelie vill ha in sin väska nu så hon kan packa den klart redan nu. Så är det gjort tänker hon.

10:47 BBT: Det är otroligt lugnt i huset, men Adrian, Joel och Dennis har tagit sig till gymmet för ett gympass.

Men Joel blir kallad till annexet, det är ju måndag och det är dags för covid-test, som varje måndag. Adrian och Dennis fortsätter i gymmet, även Alex har hittat dit.

10:56 BBT: Julia och Stephanie sitter och sminkar sig och pratar. Julia frågar om Stephanie känner Sami som var med förra året. Stephanie säger att hon inte känner honom, men att hon har en gemensam vän med honom.

Sen börjar dom prata om vitaminer, Stephanie säger att hon är dålig på att ta vitaminer. Julia säger att hon är trött på sin hud just nu. // Skribent Ann-Sofie

11.30 BBT: Judith blir kallad till slussen där inne står Sigge, apparaten som gör rent i poolen. Hon går in för att montera upp den och slå i gång den.

Simon och Julia börjar plocka fram för att börja göra lunch. Simon säger att det inte finns så mycket mat att välja på. Men vi får väl se vad de lagar till slut.

11.35 BBT: - 11.41 BBT: Klippstuga i poolrummet. Adrian klipper Dennis med rakapparat, och han ska göra fade tycker de andra killarna. Snart har nog alla killar i huset precis samma frisyr. Parallellt så får han själv hårfärg insmort av Madde i håret. Det ska tydligen bli en gråare ton i stället. Alex står bredvid och säger att han är avis. Badrummet och poolrummet har blivit till en frisersalong denna förmiddag. När Madde är klar med Adrian får även Alex lite färg i håret för att få bort det gula. Färgen räckte tydligen även till Madde. Men hon skulle bara ha lite på sin utväxt.

11.45 BBT: Nu har det blivit Mergims tur att bli rakad i nacken av Adrian. Det ser ut som att alla killar i huset kommer få en hårklippning denna förmiddag. Mergim frågar om det finns färg kvar. Och Madde säger att det finns det, så han vill också prova att lägga i lite i sitt hår.

11.50 BBT: I turkosa sovrummet pratar Stephanie och Simon om framtiden. Hon vill ha hus i Kalifornien säger hon. Simon ska säga något men tappar bort vad det heter. Så han går iväg och måste fråga. AirBnB var det han var ute och for efter. Det är det som Stephanie kanske ska ha att använda när hon inte är i huset i Kalifornien. Simon fortsätter att berätta hur han vill bo i framtiden. Kanske hus om inte nu. Han säger att de hade en sommarstuga på Öland förut och det var lite för långt bort från civilisationen. Så han gillade inte det riktigt. Så han tror att han vill bo i Stor Stockholm. Ha en samojedhund eller Golden retriever. De blir så sugna på hund när de hör hur fint Julia pratar om sin Svante.

Simon fortsätter att berätta om några Samojedhund han känner till som brukar prata, och han tycker det är så gulligt. Han känner till en till sådan hund som också kan låta.

11.55 BBT: inne i badrummet har de som färgat håret nu börjat skölja ur sina hår. Alex är orolig för hans färg som kommer bli nu. Han och Madde står i duschen och sköljer ur sina hår nu. Hon hjälper honom att smörja in håret. Han tror att håret kommer bli grönt nu i stället. Madde säger åt honom att bara vänta och se.

12.04 BBT: - 12. 25 BBT: Emelie sitter med Nardos och vill ta upp det som hänt mellan henne och Nardos. Hon säger att hon är konflikträdd. Nardos säger nej, för det tycker hon inte. Men Emelie säger att det är hon även om folk inte tror det. Hon fortsätter att säga att det blev lite fel i diskbråket. Och efter det så tog hon lite avstånd för att slippa att det skulle bli flera konflikter mellan dom två. Sen säger hon att det blev mera fel. För det var hon som ställde frågan om ”följarna” (skolveckan). Hon säger att hon aldrig har själv haft sociala medier och hon visste inte vem Nardos var när hon kom in. Men hon säger att Nardos ville komma in för att ändra bilden på sig själv. Och Emelie känner att när Nardos svarade i klassrummet så kändes det som att det var en öm punk. Men hon ville berätta för Nardos att det var hon som ställde frågan, så att Nardos inte skulle få veta det på utsidan. Men hon ville ta det direkt med henne själv och inte inför alla andra. Hon säger vidare att hon inte trodde att den frågan skulle ta så hårt. Det hon vill säga är att hon förstår om Nardos är arg på henne och de behöver inte prata och vara vänner vidare nu om hon är arg på Emelie. Men hon tyckte att hon svarade bra på frågan.

Nardos svarar: Jag är tacksam att du berättar. Och hon håller på att det blev konstig stämning mellan de efter diskbråket. Hon ville förklara att om hon tycker om Emelie behöver det inte vara att hon himlar med ögonen mot henne. Hon tycker inte att Emelie är konflikträdd, men att hon kanske inte är van att folk säger emot henne och har en annan åsikt. Och hon ville bara att Emelie ska förstå att de måste respektera varandra. Hon säger att hon är emot mobbing och utfrysning själv. Och hade hon förstått det hade hon tagit Emelie åt sidan. De blir störda några gånger och måste vänta tills personen går ut. Nardos fortsätter att hon hade berättat, men hon blev också lite chockad. Hon säger om Emelie känner att hon har fryst ut henne fast hon inte har gjort det. Så insåg hon att det blev stelare mellan de två. Hon tänkte att Emelie inte förstod vad hon hade förklarat för henne. De blir avbrutna hela tiden och blir lite irriterade. Det är Adrian som kommer in till sin garderob två gånger.

Efter bråket tyckte Nardos det var tråkigt. Men hon kände att hon har kul att hon är där i huset och hon umgås med andra människor också. Men det slutade till slut med att de inte pratade med varandra. Men hon säger att när Emelie skulle få välja två att ta med på middag inne i Annexet så blev hon besviken när hon inte fick frågan. Men då insåg hon att det inte var som innan. Hon känner att nu när Emelie berättar att det var hon som ställde frågan. Hon tycker att Emelie har haft lång tid på sig att berätta. Och varför berättar hon det just nu. Är det för att hon kanske åker ut ikväll eller varför berättar hon det just nu. Emelie säger att hon hade tänkt berätta det någon gång givetvis. Men det bara blev så här. Emelie säger att hon inte känner Nardos på utsidan, utan bara på insidan. Nardos säger att hon inte skulle gå emot sin familj, men hon behövde gå utanför sin comfortzone. Detta handlar inte om att få följare utan att få utmana sig själv. Hon vill fortsätta att jobba med tv senare. Samtalet fortsätter en lång stund. Men till slut slår storebror på Tillfälligt avbrott skylten. (Klipp kommer upp i Facebookgruppen så att ni kan se hela samtalet)

12.30 – 13.30 BBT: I köket har det pågått matlagning inför lunchen. Rårakor, korv, falafel, sås etc.

Killarna är rätt nöjda med sina nya frisyrer och hårfärger och visar upp de för alla andra. En del tycker det är snygg och en del tycker väl att det var bättre före eller helt innan de färgade håret alls. Alex resultat tex tycker denna admin blev bra nu. Men en del tycker att han aldrig skulle färgat det alls. Adrians hår såg bättre ut igår tycker tjejerna. Men han själv är mera nöjd nu. Och det påpekas speciellt av Joel som säger att man ser att han är nöjd med håret nu, för han sitter utan mössa. Och då skrattar alla. Men Adrian säger att det kommer bli mössa på snart igen.//Skribent Helene

Comments


Utvalgt innlegg
Ingen innlegg er publisert på dette språket ennå
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page