top of page

Livefeed Måndag 5 April 2021 Del 213:10 BBT: Simon kastar ut alla från det turkosa sovrummet för att han har byggt färdigt sitt ”runk fort” så han vill vara ifred i rummet. Målet är att han ska komma.

Efter några minuter tittar Simon upp från hans fort. Han skriker ”Papper” och så finns det lite papper på sängen bredvid. Stephanie och Joel kliver in i turkosa rummet och ser Simon och hur glad han ser ut att vara, de applåderar. Joel är lite nyfiken på hur mycket Simon kom. Det var mycket säger Simon och han säger att han vill göra det igen. Alex frågar om det kändes lika bra som han minns det från tiden utanför huset. Simon säger att det kändes MYCKET BÄTTRE. När Simon är påväg mot duschen så applåderar även de andra i huset och gratulerar honom.

13:25 BBT: Emelie och Madde försöker tänka igenom vad de ska ha på sig ikväll. Madde tänker att hon kanske ska ha sin gula klänning som hon fick in i sommarväskan. Emelie testar en av Maddes gröna klänningar men hon är inte så förtjust. Hon tycker att hon ser ut som shrek i den.

13:35 BBT: LUNCHDAGS! Alla sätter sig kring matbordet och äter.

13:37 BBT: ELITE AVBROTT – tekniska skäl.

14:00 BBT: Nu är vi tillbaka från avbrott och alla håller på att ställa in tallrikar i diskmaskin. Emelie går in i rosa sovrummet och fortsätter testa kläder inför kvällen. Vissa av kläderna är Maddes egentligen. Alex, Dennis och Tanja försöker hjälpa henne med att välja outfit. De tycker att Emelie borde köra på något mer färgglatt eftersom hon oftast bara klär sig i svart. Men hon känner att hon vill vara basic, det känns bekvämt.

14:20 BBT: Julia och Judith sitter i bubbelpoolen och tar det lugnt och pratar. Bland annat är Judith nervös inför kvällens omröstning, tänk om hon får lämna. Hon vet inte hur stort stöd hon har från tittarna då hon aldrig hängt löst tidigare. Sedan börjar de prata om hur sjukt det kommer vara att se sig själv efterhand och minnas hela upplevelsen. Julia var ju med förra året och berättar om hur hon gjorde. När hon kommit ut så hade hon nästan glömt allt som hade hänt typ den första och andra veckan. Därför började hon med att kolla avsnitten från de veckorna. Sen kom hon fortfarande ihåg vad som hände efter det och hade det nästan färskt i minnet. Därför väntade hon några månader tills hon tittade på resten av avsnitten. Då var det roligare att se.//Skribent Rawan

15.00 BBT: Emelie och Jacki sitter i turkosa sovrummet framför speglen och fixar sig. Jacki sminkar ansiktet och Emelie lockar håret. Julia kommer in och sätter sig hos tjejerna. De börjar prata om olika uppdrag de hade förra säsongen. Julia minns den där de skulle stå som grönmålade statyer och hon tyckte det var så orättvist för hon stod upp och den som vann fick sitta ner. De pratar även om den gången de fick springa på ett band, svara på frågor och trampa på Lego. Och en hel del andra uppdrag.

15.10 BBT: Alex och Judith står i badrummet och fixar sig i ordning. Alex vill ha in sina väskor så att de kan packa klart och koppla av sedan. Det vore skönt. Han tror nog att det är han som får lämna ikväll. Men och andra sidan så tror alla som hänger löst att det blir just den som kommer lämna.

I soffan ligger Stephanie i Simons knä och de pratar om hans agerande tidigare då han gjorde sitt lilla runk-fort. Och Simon hoppas att hans vänner gjort Memes på honom. Han vill gärna att de gör det. Strax går de ut till slussen istället för att kolla vad de fått in i matväg. De har fått sitt förråd påfyllt.

15.20 BBT: Simon och Stephanie kommer in till de andra i turkosa sovrummet och berättar att de har fått kylarna fullt på fyllda ute i slussen, och att de har fått nudlar. De börjar genast prata om olika sorters mat man kan göra. Flera och flera folk samlas nu i turkosa. Julia ligger och vilar, Pedram fixar håret han med i spegeln. Alex går fram och tillbaka och väntar på sin väska.

Nardos får håret fixat av Mergim inne i rosa sovrummet.

15.30 BBT: Stephanie har tagit på sig en helvit outfit med vitt band runt huvudet och frågar om det var fint. Hon mannekängar runt lite i turkosa sovrummet och gör lite fåniga ljud och poser. Hon fick hjälp av Mergim tidigare att fixa håret och han brände henne lite i pannan. Så hon säger att hon ska lägga lite snö på pannan. Hon påpekar att han ändå ska vara frisör och så bränner han henne. Men då säger Judith att han inte är frisör.

Samtidigt hörs storebrors röst i högtalaren. ”ALLA måste genast gå till det turkosa sovrummet och stänga dörren”. Alla rusar in där och har med sig sina sminkväskor och locktänger med mera för att fortsätta sitt piff inför kvällens livesändningen.

15,34 BBT: Gänget hinner inte vara inlåsta länge innan ”tillfälligt avbrott” skylten syns. Den kommer och går lite men är tillbaka igen efter några minuter.

15.45 BBT: Alla är nu inlåsta i turkosa sovrummet och det är flams och trams och prat på flera ställen i rummet. Adrian, Pedram och Dennis ligger på en säng och förställer rösterna till oigenkännliga röster. Någon undrar vem det är för de känner inte igen rösten. Tydligen är det Adrian som låter med tillgjord barnröst.

15.58 BBT: Låter storebror de komma ut från rummet igen. Simon är den som skuttar ut först ur rummet och är nyfiken för att se om det hänt något men han ser inget. Han och Stephanie går ut på gården för att röka i stället. Dennis följer med ut också och tätt efter kommer även Mergim och Pedram. De skrattar åt Pedram för de tycker han ser ut som en gangster från ”orten” där han står med cigarett i mungipan och med händerna i byxfickorna. Han ställer sig istället med händerna korsade över skrevet och då skrattar de ännu mera för då blir det ännu mera killen från ”orten” som vaktar sin bil.

De börjar prata om när eller om det blir skräckvecka, och Mergim berättar hur det var förra året. Med de två tjejerna som kom in och att Sami som var utklädd till Clown skrämde tjejerna i stället för tvärt om.

Det blir ett kort avbrott igen med Tillfället avbrott skylten. Den visas till och från hela dagen idag.

16.19 BBT: Är vi åter och då har Madde tagit av sig någon av sina coola outfits hon har tagit med in. Det är en keps med glitter och nitar, och en långrock med paljetter på. De tycker absolut att hon ska ha denna ikväll, men hon är själv tveksam.

16.30 BBT: inne i båda sovrummen provas det kläder för fullt just nu. Man provar sina egna kläder och ber om råd. Och de provar även kläder från andra. Adrian inne i rosa ber Madde om råd vilka skor han ska ha till sin outfit, hon ger honom råd. Det ser ut just nu som att temat för dagen är vitt/ljusa kläder. Kanske beror på att alla har fått in sin sommargarderob eller att de pratat ihop sig. Vet ej riktigt. Men eftersom flera har tagit BUS också så ser de riktigt fräscha ut. Madde tar på sig en helvit outfit med höga vita kängor. De andra blir riktigt förtjusta och säger att det är skitcool outfit. Och Joel ger tips till henne om vilken typ av sminkning hon ska ha. Han fortsätter att förklara hur hon ska ha hår och smink när hon går in och visar upp sig i turkosa sovrummet. När hon kommer tillbaka in i rosa så tycker andra att hon ska ha paljettrocken i stället. MEN det blir det vita eftersom hon är brun och fräsch efter att ha tagit BUS.

16.45 BBT: Mergim har fått prova en topp från Madde som är väldigt svår att beskriva i ord (måste ses). Men den är kornblå och har väldigt mycket tyg som liksom är i volanger så den blir rätt så fluffig. Vi kanske lyckas få den på bild så kika in bilderna ifall att.

16.55 BBT: BREV! Alla som hänger löst ska ha sina väskor packade och inlämnade senast i slussen senast klockan 19.00.

17.00 BBT: I ena sovrummet skickar just nu Adrian en hälsning till sitt syskonbarn Alicia som fyller år. Flera i gruppen är med framför kameran och leker tittut med henne, genom att hålla för linsen och sen ta bort och ropa Tittut i kör. Det ser väldigt gulligt ut.

17.15 BBT: Just nu sitter flera i turkosa sovrummet och försöker komma på i vilken ordning folk har åt ut ur huset. De kommer inte riktigt överens men sen enas dom. Pedram berättar att han låg i bubbelpoolen under hockeyveckan och hörde lager ”Shit and Piss” när de hade peppmöte i gymmet. Både Pontus och Simon tyckte att det var helt värdelösa men han skrattar åt att Tanja peppade killarna så mycket och att de skrålade sen ”shit and piss, shit and piss”. Samtalet går över till hur man vill lämna huset. Pedram säger att han vill att de sjunger ”Pedram är vår hjälte…..” De funderar på hur det fungerar om de går in i Annexet nu i stället. O de kommer till studion. Men de kommer på att de nog får gå runt lite.

17.20 BBT: De härmar Luis och Julia säger att hon så gärna vill träffa honom. Judith säger att hon kommer få göra det på midsommar för då ska alla ner till Katti. Sen blir de mera nostalgiska och pratar om flera händelser där Luis var inblandad. Bland annat om den gången då Simon lånade hans skor(myggjagare) och kom ut till soffan där Luis satt. Han var inte glad och bad honom att ta av sig dom.

17.35 BBT: Huset förbereder sig fortfarande för livesändningen. Måndagar brukar vara den dagen då det bara är kläder, smink, hår som är det viktiga för alla deltagarna. De ska ju som ni vet vara med i live-tv. Det är de ju inte alla andra dagar. Då tror de att storebror bara klipper ihop det som är intressant. Och visst sker detta till avsnitten. MEN vi är väldigt många som ser allt live i stället. Men de säger ofta att de inte tror att folk sitter och tittar på liven 24/7. Men de skulle bara veta hur många dedikerade tittare de har.

17.40 BBT: Joel har ett dilemma med sina byxor. De är tvättade men de har inte torkat ordentligt. Han blåser på dom med en hårtork. Men han får tips av Alex och Dennis på vad han ska göra i stället.

Inne i turkosa sovrummet står Mergim och pratar med folk vilka som ska ta disken kommande vecka. Men Julia vill inte ta disken idag, men hon kan gärna göra det resten av veckan. Simon säger blankt nej till att ta hand om disken. Julia tycker att det är dåligt städat inne på toaletten också. De som har hand om toaletten borde vara bättre på att städa där inne. Om man tog hand om det en gång om dagen så skulle det inte vara så slarvigt och skitit som det är. Julia har många tips men Pedram håller inte med riktigt. Han tycker inte att hans roll är att vara pappa i huset. Vi är vuxna människor och alla har ett eget ansvar om att ta hand efter sig själv.

17.45 BBT: Nardos och Mergim tar hand om disken och maten nu ikväll. Det är enklast tycker de båda. Mergim säger att när de gör mat ska de göra mycket mat så att folk får bli mätta ordentligt, utan att behöva gå upp hungriga senare på kvällen. Det är bättre att få rester över./Skribent Helene

Comments


Utvalgt innlegg
Ingen innlegg er publisert på dette språket ennå
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page