top of page

Livefeed Onsdag 22 April 2020 (3)

April 22, 2020

18:10 BBT: Jasmine och Martin är fortfarande inne hos Amor (Sami) och får råd och tips i sitt förhållande. Sami har fått en pärm med frågor som han även kan ställa paren. Men han hittar även på lite egna frågor. Han går in i rollen till 100 procent och även förändrar rösten för att verkligen låta kärleksfull. (Klipp kommer finnas i gruppen) (Skribent Helene)

18.20 BBT: Får Jasmine och Martin lämna Amors hörna, och gå ut till de andra och berätta vad som hänt. De berättar även för Sami som sitter där som att inget hänt och pratar med de andra. Julia säger att för henne är det dag 10 med alkohol i huset. (det låter helt galet tycker denna Admin. Som gjort för alkoholberoende senare). De frågar de andra vad som hände i rummet och vill gärna veta. Alla sitter i rosa sovrummet och chillar. De har varit utomhus i stort sett hela dagen.

18.30 BBT: Alla hänger än i det rosa sovrummet och pratar om hur mysigt de haft det idag. Jasmine som sitter och sminkar sig säger att det känns som att det varit en härlig sommar dag. Man är varm av solen eftersom de varit ute hela dagen och nu är hon på väg ut på en uteservering. De pratar om hav, sand och strand i Tylösand. Och de vill dit efter programmet. Jasmine är ju från Halmstad så hon har bra koll på hur det ser ut där.

18.46 BBT: Går alla ut på gården för att röka i tur och ordning. Sami säger att det är svinkallt och lägger sig på deras lounge och drar en filt över sig, Jasmine och Frida kurar ihop bredvid honom under en till filt. Lennie lägger sig i en saccosäck. De har gjort så mysigt vid sin lounge. med kuddar, täcken och filtar.

19:00 BBT: När de ligger vid loungen upptäcker de en stor spindel på ena av balkarna. Lennie pekar och säger det till Julia. Hon säger “ja fy fan det var den från igår”. De säger att de även sett fågelbon vid ett fönster i närheten av gården. De tycker att detta är den bästa veckan i huset. Det är Fridas vecka med kärlekstema. Och hon håller med, hon älskar temat. De pekar och ser ett flygplan också. Nu ska politikerna på något möte säger Frida, och Martin säger att det troligen ska landa på Bromma. De tycker det tar för lång tid för nästa par att gå in till Amor. Så de planerar för att börja med middagen Lennie och Martin. Eftersom han har varit inne kan han börja med maten säger han, och förbereda. (skribent Helene)

19.30 BBT: Inga nya par har varit inne hos Amor och fått råd. Gänget är i köket och lagar mat.

20:00 BBT: Matlagning pågår för fullt i köket. Och de andra hänger vid köksön och pratar om sina olika språk. Julia kan pratar ryska men inte helt. Mergim säger att hans pappa alltid pratar albanska med honom. Julia berättar att hon kom till Sverige när hon var 12 år. Och hon använde sig av engelska för att göra sig förstådd. De pratar om språket ryska, och Ryssland, hur delningen blivit efter Sovjetunionen, och vilka länder det blivit. Sami berättar att hon åkt lastbil genom olika länder där. Jasmine frågar Mergim hur det är nu med honom eftersom det varit krig och hur det är i Serbien nu. Han säger att de är rädda, men de har svenska pass så det är lugnt när de åker förbi där på väg till Kosovo.

20.15 BBT: Är det dags att äta, och de sätter sig till bords. De gör nya bordsbönen som Borgmästarinnan Frida kommit på. “All the love....All the power...”.

20.35 BBT: Är det äntligen dags för nästa runda av Amors hörna, och denna gång får Mergim och Lennie träffa Amor och få prata kärlek. (Se klipp i gruppen)

21:00 BBT: Killarna är inne hos Amor i drygt 30 minuter och när de kommer ut igen går Mergim och Frida ut på gården för att röka, Martin följer med ut för att få luft. I soffan ligger Julia, Sami, Jasmine och Lennie kvar i pratar om Julias skrattattack hon fick igår i soffan. De förstår fortfarande inte vad hon skrattade åt men det var jävligt länge säger Jasmine och Sami. Och Martin hade bara suttit och undrat vad sjutton hon höll på med. Julia börjar skatta igen och håller på att tramsa, de andra undrar om hon ska tappa det ikväll igen. Sami börjar prata med Lennie om något helt annat, men Julia överröstar de med sitt skratt.

21.15 BBT: Säger Big brother “Julia byt batterier, sen Lennie och Jasmine också. De tycker att de hade kunnat sagt alla istället för att krångla till det. Julia blir besviken för hon vill träffa Amor. Det är hon och Frida som är kvar att få gå in i Annexet och träffa Amor i hans Hörna.

21.20 BBT: Blir Sami kallad till Annexet, och när han är redo får tjejerna Frida och Julia komma in.

22,24 BBT: Sitter tjejerna fortfarande inne hos Amor och pratar och pratar så han inte får en syl i vädret.

Livefeed Onsdag 22 April 2020 (2)

April 22, 2020

Livefeed Onsdag 22 April 2020 (2)

13:20 BBT: Lennie, Martin och Mergim håller på att plocka i ordning disken efter lunchen i köket. Lennie kommer in från slussen och ser lurig ut. Han går förbi den blinkade brevlampan utan att se att den blinkar, och de andra står med ryggen mot. Han ser det och skuttar som ett litet barn av förväntan. De går ut till utegården där de andra är. Sami läser att de ska träna så mycket de hinner för det är tävling om ca 1 timme. Allt de behöver finns i slussen. De som ska tävla är Lennie, Mergim, Julia och Jasmine. Inne i slussen ligger fyra stycken amor outfits med vingar och pilbåge. De byter om och börjar träna på utegården.

13.40 BBT: När de fyra bytt om ställer de sig och börjar träna för fullt. Julia och Lennie börjar träna på utegården, medans Mergim och Jasmine står mellan gymmet och rosa sovrummet och skjuter mot väggen. De andra vill också testa att skjuta med pilbåge givetvis och de tycker det är jättekul. Sami är riktigt avundsjuk över att inte få tävla. De blir tillsagda av storebror att de inte får skjuta bort pilarna eftersom det inte finns flera. De går ut på utegården igen och fortsätter i det fina vädret. Och alla skrattar gott varje gång det blir lite fel. (se klipp i gruppen)

14.08 BBT: De tävlande blir kallade till uppdragsrummet och där ska de skjuta ner motspelarnas hjärtan. Alla har tre stycken klossar med hjärtan ritat på sig på var sin bock. Den som vinner blir till slut Mergim. (se klipp i gruppen)

14.22 BBT: När de tävlande kommer ut på utegården sitter Sami och Martin och cyklar på var sin motionscykel, Frida går runt och bjuder alla som vill ha på is-kaffe. De vill ha chokladpudding som det tydligen fått in, men de ska vänta lite. Alla njuter av det fina vädret. +17 grader och klarblå himmel. Julia och Jasmine lägger sig och solar. Igår solade bara Frida topless men idag gör även Julia detsamma.

14.25 BBT: Inne i köket förbereder Frida chokladpuddingen, och Mergim och Lennie spekulerar om vad Mergim kommer vinna. Han säger att det nog inte är videohälsning för det har han redan fått.

14.30 BBT: Kommer Mergim, Lennie och Frida ut med de färdiga chokladpuddingarna. Alla tycker det är supergott, och Mergim är nöjd med hur den blev. Jasmine frågar om det finns något han inte är duktig på. Han svarar matlagning. De inser att dagen är helt magisk. De njuter verkligen. Julia säger att det är det bästa dagarna i huset. Frida säger att det varit helt magiska dagar, de har haft sol, varandra, bra stämning. Och de säger att det gör mycket att de kan sitta ute i solen och äta. De önskade att de hade haft en pool utomhus nu också så hade livet varit perfekt. Mergim ger komplimang till Julia, han säger “fina tuttar du har Julia”. Och Lennie är inte sen efter med att hålla med. Hon ligger topless så de ser ju alla hur de ser ut just nu. Jasmine som sitter bredvid känner på Julias bröst och inspekterar ärret. Mergim får också känna och säger att det är haram.

14.45 BBT: De börjar prata om hur skönt det var att sova utomhus och de skulle vilja göra det igen. Men tyvärr som kom den där jäkla spindeln som förstörde alltihopa inatt. Martin erbjuder sig att fånga in spindeln så att de kan sova där igen. Men Julia säger att det inte gör någon skillnad för spindlar har föräldrar, så det kommer finnas flera där ute. Mergim ska skoja med Julia och pekar och säger att det är en spindel på henne. Hon får panik och rusar upp, kastar av sig bikinitoppen som hon varit och hämtat. Men sen säger han att han bara skojar. Och Julia blir arg, men skrattar samtidigt och säger att man får inte skoja om att det är spindlar på folk. Inte om man har fobi för dom. Julia säger tänk att jämför detta med Robinson. Vad mycket mysigare vi har det säger Julia.

15:00 BBT: Julia blir kallad till bikten och när hon kommer tillbaka till utegården har hon “presenter” med sig till några av deltagarna. Martin får snus, Julia får snus, och Frida får bodylotion, något till håret och tabletter som hjälper till att göra en brunare. Troligtvis pratar de om specifika varumärken när de tittar på produkterna så därför väljer storebror att sätta ut censurskylten. (se klipp i gruppen) (Skribent Helene)

16:00 BBT: Mergim vann en tävling innan i dag o priset var "silent disco". Mergim fick välja och ta två vänner med sig in. Han valde lennie o frida, o när dom kom in i uppdragsrummet var de rött i kärlekenstecken o där fanns lurar till dom alla. Dom fick välja 6 st låtar o lyssna på o de blev stor glädje o tårar o några dog några ggr till. Vilken glädje dom spred. (Se klipp i gruppen) (Skribent Morten)

18:00 BBT: Det kommer in brev som Sami ska läsa. Han har blivit vald av tittarna att bli husets Amor, och han ska genast gå till Amors hörna och inta sin tron där, för att ge de övriga i huset kärleksråd. De ska gå in till honom 2 och 2. Sami går in i Annexet och går stenhårt in i sin roll som Amor. Han får en amor outfit, en blond krullig peruk på huvudet, och lägger sig ner och äter vindruvor och dricker Coca Cola i en bägare. Första paret som får komma in är mycket lämpligt Martin och Jasmine. Som verkligen kan behöva lite råd av Amor. (Klipp kommer finnas i gruppen) (Skribent Helene)

Livefeed Onsdag 22 april, 2020 (1)

April 22, 2020

Livefeed Onsdag 22 april, 2020

 

08:43 BBT: Godmorgon gullefjun, vilken härlig dag det är idag! Lennie är först upp även denna morgon för att förbereda frukost till de andra. (Skribent Ann-Sofie)

08:58 BBT: Lennie fixar till en pannkakssmet och värmer upp stekpannorna för det blir bland annat pannkakor till frukost idag. (Skribent Ann-Sofie)

09:03 BBT: Lennie går till slussen och hämtar en vit låda och torkar ur den ordentligt. Det vankas frukost på sängen för de andra deltagarna idag. (Skribent Ann-Sofie)

09:11 BBT: Mergim kommer nu upp och ska hjälpa till med frukosten, idag är det han och Lennie som ska fixa frukost på sängen åt de andra. Mergim startar en omgång med kaffe som ska med in i rummet. Lennie steker pannkakor för fullt och dom ser riktigt goda ut. Lennie kommer på att de kanske vill ha äggröra till frukost också, så han plockar fram mer ägg och fixar det. (Skribent Ann-Sofie)

09:40 BBT: Nu är frukosten klar! Det finns bröd, pålägg, smör, skivad gurka, pannkakor, grädde, banan, äggröra, kaffe, the och juice. Allt man behöver för en lyckad frukost på sängen. Lennie och Mergim kliver in i sovrummet och säger godmorgon till alla. Jasmine säger va duktiga ni är medans de andra börjar vakna till. Lennie säger till Sami att inte röra för mycket på sina ben, då han ställer ner den vita lådan i hans säng. (Skribent Ann-Sofie)

10:00 BBT: Deltagarna sitter och äter frukost och njuter i sovrummet. Julia börjar prata om den spindeln som dök upp på henne inatt, när de skulle sova ute på gården. Flera fick panik när de fick se den och de gick sedan in och la sig i sovrummet vid ca 01 tiden inatt. De pratar om att de måste försöka lösa spindelproblemet, så de kan sova därute. Lennie säger att det var riktigt skönt därute inatt, svalt och skönt. De som har ätt upp och är mätta tackar Lennie och Mergim för en kanon frukost. Sami tror att spindeln som dök upp igår är Patzy, hans spindel som han släppte ut. Jasmine säger då “nämen åh han vill tillbaka till pappa, vi måste gå ut och hämta honom” (Skribent Ann-Sofie)

10:06 BBT: BREV! Det kommer in ett brev om kvaltävling som beräknas börja om ca en timme. Vinsten är något alla vill ha. Martin blev vald att inte få tävla av Frida och Lennie igår, så han får inte tävla idag. (Skribent Ann-Sofie)

10:34 BBT: Frida och Lennie går ut och kollar vädret och de märker att det är fint väder! Frida känner på poolen och säger att den är jättevarm! Lennie känner också och de pratar om att bada efter kvaltävlingen. (Skribent Ann-Sofie)

10:42 BBT: Julia, Frida, Martin och Jasmine spekulerar vad vinsten av kvaltävlingen kan vara. Julia vill ha en video hälsning från sin hund Svante. Frida säger att hon tror inte det blir något sånt, utan något som vi alla vill ha som vi pratat om att vi vill ha! Jasmine och Martin ligger och myser i sängen och Martin börjar prata om lunch, vad de ska ha för lunch imorgon. (Skribent Ann-Sofie)

11:00 BBT: Liten vilo-stund för några av deltagarna i sovrummet. En och en går upp. Martin pratar om att imorgon är det hans tur att göra Frukost. Sami borstar tänderna och Jasmine smörjer in ansiktet. Sami säger att han är riktigt bajsnödig. Jasmine frågar om, vad händer om vi får äta den där korven igen, går det att bajsa då. Förmodligen svarar Sami.😅

Sami Julia Lennie sitter i sofforna och pratar om fästingar och mygg. Efter denna kärleksvecka har dom ju även fått lite sol, så kanske lite sommarkänslor bland deltagarna. Efter deras samtal om mygg.

Julia pratar om sin hund Svanten,om hur han låter när han skäller, låter nästan som ett katt när hon försöker förklara hans skäll 😂

11:15 Tävling. Tjejerna börjar. Dom ska stå vid bordet och blåsa upp en ballong. Jasmines och Julias ballonger gick i sönder. Frida klarade att blåsa upp ballongen utan att den går sönder. Av tjejerna så vann Frida.

11:25 är det killarnas tur. Mergim och Samis ballong gick i sönder först. Av killarna så vann Lennie.

12:00 BBT: Efter tävlingen sitter dom alla ute i solen och mår riktigt gött. Dom diskuterar om dom skulle lämna huset om dom fick pengar. Tex en halv miljon. 500-tusen. Julia säger att hon skulle kunna lämna för 100-tusen. Mergim säger man vinner ju inte 1 miljon heller då dom drar skatt.

12:15 Mat påbörjas i köket. Killarna sjunger på lite kärleks låtar. Som Tomas Ledins klassiker En del av mitt hjärta. Lennie skär falukorv och bacon, Sami steker kyckling, Mergim och Martin är också i köket och hjälper till.

Killarna som lagar mat denna Onsdag.Tjejerna sitter ute och solar.

12:30 Tjejerna solar och sjunger på utegården. Eller Sjunger & sjunger låter mer som att dom skriker 😅 De bjuds på låtar allt från Grease till Cornelis Vreeswijk M.m :D

Julia kommer ut och säger att killarna håller på och lagar mat och är snart klara. Ska vi städa och göra fint här ute tills maten är klar. Tjejerna hjälps åt att göra fint och mysigt.

12:50 Mergim fixar med efterrätten som idag blir chokladpudding. Han häller upp det i glas. Julia ropar in alla att man får komma in och hämta maten. Smaklig måltid huset!

( Skribent Från 11 -13 Missis-Cissi)

Livefeed Tisdag 21 April 2020 (3)

April 21, 2020

18:40 BBT: Julia och Lennie sitter i Annexet på sin dejt och pratar. De äter choklad och dricker cava. De pratar om de andra deltagarna och vad deras åsikter är.

18:55 BBT: Dejten är över och Julia får ta med sig en tulpan och en burk med öl ut till huset. Nästa som får gå på dejt med Lennie är Jasmine. De pratar om hur dagen har varit samtidigt som Lennie häller upp två glas cava. Lennie ber Jasmine berätta om en vanlig helg utanför huset. Jasmine jobbar som butikssäljare och ibland som bartender. På lördagen är hon förmodligen påväg hem från en efterfest. På morgonen går hon till ett café och köper fin frukost och tar hem. Jasmine frågar Lennie om hans mest lyckade rätt som han lagat. Han gillar plockmat till exempel hamburgare. Lennie berättar om den perfekt hamburgaren enligt honom, allt från brödet till hur löken ska stekas, till hur tomaten ska tillagas och hur många sorters kött det ska vara i köttfärsen.

Jasmine har en bild av Lennie att han är positiv och god. Därför undrar hon om Lennie har några negativa sidor. Lennie svarar att kanske att han är för rastlös. Han vill hela tiden att det ska hända grejer. Impulsiv är han också, om han vill göra något väntar han inte. Han gör det han vill och blir det fel så har det i alla fall hänt något.

Lennie säger att med tanke på kärleksveckan kan de säga fem positiva egenskaper om varandra.

Jasmine om Lennie: Positiv, godhjärtad, attraktiv, lagar extremt god mat (kan jämföras med en orgasm)...

De kommer ifrån ämnet lite och börjar prata om konflikten mellan Jasmine, Martin och Amilia. Jasmine undrar hur han kan prata med de alla och stötta alla tre utan att vara partisk. Han förklarar att de alla är hans vänner och det är inte viktigt vem som gjort fel men alla mår dåligt och då vill han finnas för de. De fortsätter att prata om konflikter och den gången det blev bråk med Alex på grund av att han inte hjälpte till att städa. Det värsta Lennie vet är att bli orättvist behandlad. Den gången tyckte Lennie att de sa saker som inte stämde och att Jasmine och Alex drog alla i huset över en kant. Lennie påminner om att han ska säga sina fem egenskaper han gillar med Jasmine.

Lennie om Jasmine: Högljudd och fartfylld, att hon deltar i alla uppdrag och allt som händer i huset, otroligt fin, familjekär

Lennie börjar prata om hans familj och släkt. Han önskar att hans relation med sin familj var bättre. Jasmine frågar “Varför vill du inte ha barn?” Lennie säger att det bara är ett beslut han tagit. Han har inga problem att dejta en kvinna som har barn men själv vill han inte skaffa barn.

Jasmine ber Lennie att blunda och då sätter hon på handklovar på honom. Hon ger bort handklovarna till honom och frågar vad “the most kinky” han har gjort är. Han rodnar lite och svarar “mm typ det vi snackar om förrut.” Han refererar tillbaka till när de pratade om fisting. Lennie tror att ingen tjej kommer vilja ligga med honom efter detta.

20:00 BBT: De fortsätter att prata om sex och deras favoritställningar, om man är dominant eller inte och vilken ställning de tror är skönast för det andra könet.

20:15 BBT: De andra i huset knackar på i annexet och Jasmine öppnar dörren. Deltagarna säger att de ska äta men Jasmine säger att de kan äta utan de.

20:30 BBT: Efter en lång konversation är dejten slut och för Lennie väntar en sista dejt med Frida. Lennie känner sig full men han vill verkligen prata med Frida. Han frågar om vad hon skulle göra en vanlig helg utanför huset. Hon går och lägger sig efter sitt arbetspass fem på morgonen. Hon sover till klockan 12 ungefär. Äter frukost, duschar, fixar sig och vid sex-tiden börjar hon jobba igen. Efter jobbet så är det “gött häng” på schemat. På söndagar är det ganska segt.

20:45 BBT: Mergim knackar på i annexet och lämnar en tallrik med mat till Lennie för att han missade middagen medan han pratade med Jasmine.

Frida frågar om en vanlig helg hemma hos Lennie. Han berättar hur det brukar se ut för honom och sedan pratar de om Oslo och en park som de båda varit i och älskar.

 

21:14 BBT: På utegården ligger Julia, Sami, Jasmine och Martin. Jasmine undrar vad de ångrar mest och vad de är mest stolta över som de gjort i huset. Sami ångrar att han visat daiman (rövhålet) och han är mest stolt över att han börjat träna. Julia är stolt över att hon är där bara och att hon kommit så långt, hon ångrar inget. Jasmine ångrar konflikten med Victoria och att hon ibland kan anta saker utan att veta hela bilden. Jasmine är stolt över att hon öppnat upp sig för kärlek, det trodde hon inte skulle hända på ett väldigt långt tag till. Hon förväntade sig inte att det skulle hända i huset. Martin är också stolt över att han vågat vara mer öppen och att han kommit så långt i Big Brother. Han är osäker på vad han ångrar, han håller med Julia lite. Martin säger att han ångrar det som hände med Amilia.

21:25 BBT: Lennie och Frida är klara med sitt samtal. Det har kommit BREV! Lennie och Frida hade fått hemliga uppdrag som tittarna hade röstat om. De skulle utföra uppdragen under tre timmar men de misslyckades. Därför är de tvungna att ta ett beslut som inte är särskilt kärleksfullt. De måste välja någon som inte får vara med och tävla i tävlingen imorgon. I sovrummet diskuterar de vem de ska välja. Lennie föreslår att Martin inte ska få tävla eftersom han är duktig i tävlingar. Om Martin inte får tävla så har någon annan en chans att vinna. De går ut igen till de andra och meddelar sitt beslut. “Vi vill först be om ursäkt för att vi misslyckades med uppdraget.”

Livefeed Tisdag 21 April 2020 (2)

April 21, 2020

Livefeed Tisdag 21 April 2020 (2)

13:01 BBT: Det vankas strax lunch på utegården. Lennie och Mergim grillar hamburgare och korv. Alla ser ut att njuta riktigt mycket denna dag i solen på utegården. Vi har rena sommarvärmen här över BB-Huset denna dag med +17 grader i skuggan. Alla ser ut att ha en skön och behaglig dag och sitter och sjunger tillsammans och skrattar. Martin, Jasmine och Frida sitter och sjunger Tomas Ledin låtar.

13.30 BBT: Deltagarna får in läsk till lunchen, och samtidigt kommer det brev. Om ca 1 timme ska de tävla individuellt i två kvalheat. Vinnarna tävlar mot varandra, och vinsten är en extra immunitetsröst.

14:15 BBT: Alla killar blir kallade till uppdragsrummet. Lennie, Martin, Mergim och Sami gör sig redo för att tävla. Där inne ska de göra ett reaktionstest. De ska stå i rutor, det ser ut som en hage man hoppar i. De ska titta på en skärm, där det lyser lampor. När en lampa slocknar ska de ställa sig på motsvarande ruta. Den som är långsammast får 1 st prick. Vid 3 st prickar är man ute ur tävlingen. Den som är bäst utan eller med minst prickar till slut vinner och får tävla mot 1 av tjejerna. Vinnaren blir Martin. (se klipp i gruppen)

14.33 BBT: Nu är det tjejernas tur att gå in i uppdragsrummet och tävla. Där inne ska de göra ett reaktionstest. De ska stå i rutor, det ser ut som en hage man hoppar i. De ska titta på en skärm, där det lyser lampor. När en lampa slocknar ska de ställa sig på motsvarande ruta. Den som är långsammast får 1 st prick. Vid 3 st prickar är man ute ur tävlingen. Den som är bäst utan eller med minst prickar till slut vinner och får mötare den av killarna som vann deras tävling. Vinnaren blir Jasmine (se klipp i gruppen)

14.50 BBT: Blir Martin inropad till uppdragsrummet där Jasmine stannat kvar och väntar på att han ska komma så de båda kan tävla. Hon visste inte vem som vann och blir glatt överraskad att det är Martin som hon ska tävla mot. De pussas och skrattar båda och gör sig sen redo att tävla. Den här omgången har de 5 prickar innan det till slut blir en vinnare. Vinnaren blir Jasmine med 1-5. Hon vinnner alltså en extra nomineringsröst när de ska nominera senare i veckan. (se klipp i gruppen)

15:13 BBT: Hela gänget ligger nu och halvsover på utegården. Det händer inte jättemycket där ute och inte mycket samtal heller. Sami och Lennie sover och Mergim skrattar åt Lennie som gör bubblor med munnen när han sover. Lennie vaknar till och undrar vad det är. Han blundar vidare. Mergim verkar lite rastlös över att alla är så tråkiga och bara sover. Jasmine gick iväg till slussen och bad storebror att öppna så hon kan tvätta lite.

15.30 BBT: Mergim tycker att de andra är så tråkiga som bara ligger och halvsover på utegården. Han är rastlös och börjar kasta korv på de andra deltagarna som blivit över sen grillningen. Sen inser han att han kanske ska matar fåglarna istället med korven. (se klipp i gruppen)

15.40 BBT: Det kommer in brev att de ska samlas i soffan för att sjunga karaoke. De ska använda sina "vanliga" mikrofoner och sjunga två gånger. Påhittiga som de är så tar de var sin tulpan och använder som mikrofoner. Sami använder sin egen han tillverkat och Martin använder Alex gamla mikrofon. (Se klipp i gruppen)

16:00 BBT: Sami har satt sig i poolen, och Lennie sitter på golvet brevid och pratar med honom. Martin kommer han med och hoppar i poolen och Julia kommer dit hon med och sätter sig och pratar med killarna. Hon säger att hon ska sluta att snusa, och undrar vad det blir för middag. Killarna säger att de kommer göra taco ikväll. De planerar lite för hur de ska göra. De fundera på om de ska sova på utegården inatt.

16.10 BBT: Frida kommer in från utegården och ser att de badar så hon vill genast hoppa i hon också. Martin säger åt henne att hon måste duscha först och det går hon genast och gör. De andra sitter och kollar in olika kameror och hur inzoomade de är på gänget just nu. Även den utanför vid soffan är riktade mot dom inser dom.

16.15 BBT: På utegården är Jasmine och Mergim och sjunger. Hon säger åt Mergim att byta låtar är hon säger swisch och han sjunger sin hela repertoar säger hon. Snart är nog låtarna slut.

16.30 BBT: Mergim som aldrig gillade den gröna färgen i håret får hjälp av Lennie att raka av sig allt. Men innan de gör det helt så gör de lite skojiga mönster, och han springer ut till gänget vid poolen och visar upp sig. De tycker han ska behålla det som de gör med mönster i. Men Mergim säger nej och att hans pappa skulle bli galen om han gjorde det. När de är klara med Mergims hår får Lennie hjälp med sitt hår av Mergim och raka sig också. (Se klipp i gruppen)

17:00 BBT: Frida och Sami ligger fortfarande kvar i poolen. Julia håller sig på torra land. Men kastar frisbee mellan henne och Sami.

17.25 BBT: Directors cut filmar fortfarande i poolrummet denna kväll. Där håller Frida på att träna på att stå på händer under vattnet, och Sami hejar på. Lennie kommer ut leende ifrån Bikten (han kanske har fått sitt hemliga uppdrag vem vet/Admin). Han vill att han och Frida går in till sovrummet nu på en gång.

17.30 BBT: Mycket riktigt så handlar det om deras hemliga uppdrag de fått av tittarna. Tidigare under eftermiddagen har tittarna fått välja 2 olika alternativ av hemligt uppdrag de ska utföra under kvällen. Lennies blir att “Få en kärleksförklaring av alla tjejer”. Detta kommer ske genom att han ska ta med alla tjejer på en gruppdejt inne i Annexet om en stund. Fridas uppdrag är att “Delta i en avklädd kramstund”. Hon kommer på att hon ska bjuda in alla till en poolkväll där alla måste ha badkläder på sig och sen få alla att göra en gruppkram. De har tre timmar på sig att lyckas med sina uppdrag. (Se klipp i gruppen)

17.45 BBT: Sami läser att Lennie ska dejta alla tre tjejerna inne i Annexet, och han får välja vem av tjejerna han vill ska börja. Han väljer Julia. Tjejerna ska göra sig fina. Tjejerna rusar in i sovrummet skrikandes och förväntasfulla. Julia säger att Lennie kommer bli hennes första dejt och skriker det till honom också. Han svarar med sitt berömda “Aja men.”(Se klipp i gruppen)

(Skribent hela denna eftermiddag Helene)

Livefeed Tisdag 21 april, 2020 (1)

April 21, 2020

Livefeed Tisdag 21 april, 2020

09:20 BBT: Lennie är ute och går på gården. Mergim kommer ut och tar en cigg. De pratar om Ann-Marie deras lilla mus om hon har ätit. Lennie berättar att hon inte varit hemma inatt. Mergim går in och tar på sig ordentliga skor efter han rökt klart och går sedan ut och går med Lennie. Mergim frågar om han har sovit gott inatt, Lennie svarar ja, men att han har vaknat några gånger under natten.

09:40 BBT: Jasmine ska fixa en god frukost idag, sa hon till Mergim när han gick ut till Lennie. Sami och Martin har kört ett cykelpass nu på morgonen och nu kokar Sami ägg och gröt. Jasmine steker fattiga riddare.

10:14 BBT: Frukosten är klar! Jasmine har gjort två varianter av fattiga riddare, den vanliga med socker och kanel och sen gjorde hon en variant med salt och oregano. Det ser riktigt gott ut. Lennie säger att det var jättegott!

12:25 BBT: Julia och Frida bär ut två madrasser som de lägger på träsängen ute på gården. Det är så varmt och fint väder så de kommer vara ute mycket idag och hänga i solen.

12:34 BBT: Lennie och Mergim gör en sås till lunchen, det blir en vitlökssås. De ska grilla hamburgare på grillen till lunch idag. Lennie fixar hamburgare med bacon och Mergim gör såsen.

12:39 BBT: Martin kommer in och berättar att han har fixat grillen, men att det var lite klent med kol, men han tror det kommer gå bra ändå. Lennie säger att det är bra om det finns kol i mitten så man kan lägga de färdiggrillade hamburgarna på sidan där värmen inte är så hög.

12:48 BBT: Skönsång ute på gården! Frida, Jasmine, Julia och Martin är ute på gården och sjunger! I skrivande stund är de inne på Tomas Ledin låtar, och sjunger bland annat låten Sommaren är kort!

Skribent denna förmiddag Ann-Sofie

AMILIA FÅR LÄMNA BIG BROTHER 2020​

April 20, 2020

AMILIA FÅR LÄMNA BIG BROTHER 2020

Det är Jasmine, Martin och Amilia som blir kallade att gå in i uppdragsrummet.
Det var en riktig konstig och tyst stämning i uppdragsrummet.
Malin ger ett besked om att tittarna har röstat, och den som får lämna Big Brother är......... Amilia.
Amilia säger direkt nej ja vill inte och gråter.
Hon får gå direkt in till Malin i studion.
Kvar står Jasmine och Martin som inte förstår någonting.
Martin säger "Vad händer? Men shit?
Jasmine står bara och gråter.
Känslan just nu är snurrig och konstig säger Martin.

Efter en stund får Jasmine och Martin gå ut till de andra deltagarna.
Det blev en chockad min på de flesta, men man såg det tydligast på Mergim, Lennie och Frida.
Trion kramar om varandra och Frida gråter.

Lennie går in i sovrummet och börjar gråta, Mergim tröstar honom genom att ge honom en kram.
Lennie och Mergim lämnar saker i slussen som Amilia hade kvar i fall hon skulle komma tillbaka.
De skriver en hälsning till henne i boxen de lämnar.

Frida har gått ut till rökrutan, hon är riktigt ledsen.
Lennie och Mergim kommer ut och Lennie säger att Amilia ville verkligen inte lämna. Frida säger då att det kommer bli tomt utan henne. Mergim och Lennie håller med.

Livefeed Måndag 20 april, 2020 (3)

April 20, 2020

Livefeed Måndag 20 april, 2020 (3)

18:01 BBT: Jasmine och Julia sitter och sminkar sig i regnbågsrummet och Martin packar. Frida ansluter och de sitter och snackar en stund. Martin och Jasmine blir ensamma i rummet efter en stund och då kysser Jasmine Martin.

18:13 BBT: Sami och Lennie cyklar i träningsrummet. Lennie beskriver en perfekt helg när det är vinter. Han älskar vintern och beskriver visuellt hur Lennies dröm-helg i vinterlandskapet ser ut. Det innefattar mycket snö och mys. De pratar om att basta bastu och om party. Sami säger att han bodde i Stockholm i 3 år och var bara ute en gång på krogen, han var dock på rave.

18:23 BBT: Sami och Lennie sitter och småpratar när de trampar på. Lennie frågar även om Samis familj. Sami berättar att han har två yngre syskon som är födda 1999 och de är från köping. Det är en syrra och en brorsa. Lennie har däremot bara äldre syskon berättar han. Lennie berättar att hans brorsa är kock och jobbar på båt i Norge, men han vet inte just nu.

18:27 BBT: Jasmine och Martin sitter och småpratar, flirtar och skrattar i sovrummet. Martin ligger på sängen och kikar på tjejerna Julia och Jasmine som fortfarande sminkar sig. Jasmine klipper ögonbrynen med en kökssax. Jasmine, Martin och Julia pratar om hur det kommer vara om olika personer åker. Martin tror det blir stor skillnad vem som än åker. Julia tror inte så mycket förändras om hon åker och Jasmine tror det inte förändras, eller snarare blir bättre om Amilia åker så man kan tala med Lennie utan henne i hasorna. De pratar även om champions league och att det är inställt/framflyttat pga. covid-19. Jasmine säger att det är helt sjukt att välden är som den är nu, måste vara det värsta sedan 1600-talet säger hon.

18:41 BBT: Frida kommer in och undrar om Jasmine och Julia har tid att sminka henne sen för hon känner sig så underminskad jämfört med dem. De säger självklart JA! De börjar tala om 17:e maj, som är Norges nationaldag och dagen innan finalen av Big Brother. Frida vill gå på både 17 maj och finalen om hon åker ut innan finalen säger hon. Deltagarna vet inte att 17 maj är inställt såsom det brukar firas.

18:45 BBT: Jasmine berättar om efterskalven av att ha ätit den heta korven de åt för ett par dagar sedan. hon blev kvar på toaletten så länge att de var tvungen att skjuta fram tävlingen och hon är rädd att det hördes när hon satt på toaletten. Martin förstår precis vad hon menar. De skrattar.

18:55 BBT: Jasmine, Julia och Martin fortsätter prata om situationen på utsidan. De pratar om alla sommarplaner som blir inställda och att de inte tänkt att det skulle bli så här.

19:04 BBT: Mergim, Amilia och Lennie har varit ute på utegården och har nu kommit in. Mergim är hungrig och undrar när de ska äta. Lennie och Mergim kollar med regnbågsrummet och de bestämmer att det blir Billys panpizza eller Gorbys piroger. Sami sitter återigen och cyklar.

19:04 BBT: Amilia äter godis från sina gömmor i rosa sovrummet och hon Mergim och Frida pratar om vad de fått/ska ta med sig/lämnar från/till olika deltagare om de får lämna. Frida sminkar sig, hon hade inget att göra så hon inväntade inte Julia och Jasmine.

19:18 BBT: Amilia och Lennie sitter i soffan och Amilia berättar för Lennie att hon har lite saker till honom om hon skulle åka. Mergim klagar återigen på att han är hungrig. Sami är färdigtränad och ska hoppa in i duschen. Mergim hjälper Frida att epilera armhålorna, AJ! Hon njuter inte av det och måste lägga sig ner för att det gör så ont. Det låter som att Mergim håller på att borra i Frida, det låter som en liten borrmaskin. Jasmine kommer in till dem och de bestämmer att de ska sätta igång med maten - alltså piroger och panpizza.

19:27 BBT: Jasmine och Martin ligger och kramas och Julia sitter också på sängen med dem. de tycker att det kan komma in lite alkohol nu. Jasmine vill ha 5 flaskor bubbel var. De spekulerar vem som är en stor spelare av dem där inne. Jasmine tror att det finns nån där ute som har vardera av dem som favorit.

19:31 BBT: Julia sitter nu inne i rosa sovrummet med Amilia, Mergim , Lennie och Frida. Amilia säger att de kan bli förvånade i kväll, de har ju blivit det förr. Julia håller med. Lennie och Amilia har ett snack om vad Amilia ska lämna åt Lennie om hon får lämna huset i kväll. Lennie tror inte Amilia får lämna. Amilia frågar om han blir ledsen om hon får åka. Lennie säger Ja! Se småkivas med varandra.

19:41 BBT: Julia och Amilia pratar om Martin & Jassa igen. Amilia spekulerar hur situationen som skett har påverkat de som är inblandade vad gäller kvällens utröstning. Hon tycker inte hon har gjort fel då hon kysst en kille som inte var exclusive. Julia säger att det inte finns något att göra åt det. Julia säger att om hon kommer ut så kommer hon titta slaviskt på Big Brother. Hon vill se sina egna bikter också. Lennie säger att han nog inte kommer kika förrän typ i vinter. Amilia säger att hon inte kommer se direkt, hon kommer be om en överlämning för vad hon bör se och inte bör se. Julia har ändrat sig och säger att hon inte riktigt vet faktiskt, hon kommer nog få ångest säger hon och tror det är roligare att se senare. De börjar tala om vilka filmer de ska se, Marvel, DC m.fl. diskuteras. Mergim filar naglarna och Julia är hans coach.

19:53 BBT: Big Brother säger till Mergim att han ska byta batterierna i sin mikrofon och Mergim säger lite snäsigt till Big Brother; “Men nu filar jag naglarna!”, han tittar samtidigt in lite allvarsamt fast med glimten i ögat i kameran. De andra skrattar och härmar Mergims skånska. Samtidigt äter Sami mat. Lennie har anslutit sig. Lennie och sami har samma outfit och ser ut som två riktiga Tiger-Kings-fanatiker (fast de inte ens sett Tiger King). Middagen tar fart och det är tabberas på rester och Gorbys Piroger.

20:00 BBT: Sami äter ju nyttigt och äter därmed inte pirog. Han säger “men fy fan va gott” och tittar på när de andra äter. Sami säger även att han nu blev lite sugen på dagens första cigarett. De andra säger att han är duktig men Sami säger att han absolut inte vill sluta röka. Deltagarna småpratar runt matbordet och Sami går ut och röker. De funderar vad de kan komma och säga under livesändningen. Stämningen är dock inte tiptop, lite nervöst och lite obekvämt får man en känsla av. Det är mycket tystnad och vakande ögon. Mergim säger att han ska ta en instabild nu med “new nails” efter att har filat klart dem.

20:09 BBT: Deltagarna hör Malin av misstag i studion men Malin kommer på det ganska snart så hon pratar lite med dem. Lisa vill bara krama om Malin säger hon, Malin svarar att en gång ska de kramas. Deltagarna fortsätter äta. Jasmine börjar gråta runt bordet av okänd anledning, det är mycket känslor nu så Mergim och Frida tröstar henne. Amilia sitter med händerna såsom hon ber och verkar vara i sin egen lilla värld. Helt plötsligt säger hon “Det luktar skit härinne, står väskorna kvar”. Nu är middagen över, några sitter kvar och andra förflyttar sig till andra rum. Jassa som grät lite förut och fortfarande snörvlar sminkar sig så gråten inte syns.

20:19 BBT: Martin kommer in till Jasmine för att se hur det är men henne. Hon säger att hon önskar att allt var annorlunda. Hon vet inte hur hon ska klara sig om han åker. Martin påminner om alla deras fina stunder. Hon tycker det är svårt om han också kommer vara kvar då hon går tillbaka till honom, hennes egna principer går emot det. Hon säger att hon vill vara med Martin och Martin säger att han har gjort det väldigt jobbigt för henne. han säger att om han åker så ska hon ta hjälp av de som stödjer henne där inne och ta hem skiten. Jassa snörvlar och gråter med tårarna hinner inte ner på kinden innan de hamnar i näsduken och Martin ursäktar sitt beteende. Jassa säger att hon inte är säker att det är Martin som åker men hon tror det. Hon vill att det ska vara Martin och Amilia som osäkra i uppdragsrummet. Hon vill ha honom kvar i huset för sig själv, men ändå inte. Martin tror det blir bättre om han åker, att det kommer bli bättre för Jasmine. Julia kommer in och gör ett spjut av en servett och visar hur Jasmine kan förhindra att det kommer tårar. Jasmine sminkar sig igen men kan inte sluta gråta.

20:35 BBT: Mergim har klätt upp sig i vit skjorta och svarta byxor. Han säger “min rumpa sticker ut” och skrattar. Sami frågar Martin hur det är och han säger att han är redo och att det känns bättre nu än i går. Sami säger att om man inte räknar med att vinna och man får se det som en belöning i vilket fall. Åker man hem är det en belöning och är man kvar så är det också en belöning. Martin känner sig färdig och längtar hem, speciellt efter vad som hänt de senaste dagarna. Han tycker dock det vore tråkigt att lämna också. Martin känner att han använt bikten som en outlet för jobbiga saker som hänt men att man borde ha använt den och berätta allt kul som hänt också.

20:42 BBT: Sami sjunger på pokémonlåten och Amilia sjunger på sailor moon-låten, Lennie nynnar på den. Amilia hänger på Samis sång om pokémon. De tycker det är en grym låt. Deltagarna börjar ansluta sig till soffan och sitter i ordning efter Big Brothers instruktioner. Amilia sitter bredvid Martin, Big Brother är savage.

20:51 BBT: Big Brother ropar ut att det är 10 minuter kvar till livesändningen. Deltagarna sitter och småpratar om allt och ingenting.

20:51 BBT: Big Brother säger att alla ska nu sitta i soffan. De ska sitta tight i mitten och Martin håller avstånd mellan Amilia och sig själv. Han har Amilia på ena sidan och Jasmine på den andra sidan.

21:00 BBT: Livesändningen startar där en deltagare får lämna huset.

/Nina Spång

Livefeed Måndag 20 April 2020 (2)

April 20, 2020

Livefeed Måndag 20 April 2020 (2)

13:01 BBT: Amilia är fortfarande ledsen. Hon pratar till kameran och säger själv att det inte är säkert att hon åker ikväll, men att det är bättre att vara ledsen nu istället för sen. Hon vill verkligen inte lämna Lennie. Hon är orolig för utsidan också, det vet om coronan säger hon. Det är svårt att föreställa sig hus det ser ut därute. (Skribent Ann-Sofie)

13:12 BBT: Mergim och Lennie pratar om hundar och om olika raser. Lennie säger att han vill ha en fransk bulldog. Mergim frågar vad en fransk bulldog kostar och Lennie svarar ca 20000:- (Skribent Ann-Sofie)

13:16 BBT: Matleverans! De hade äntligen fått bananer som var gula, Sami blir överlycklig. De bananerna som ligger på bänken i köket är gröna och har inte mognat än. Mängder av ägg har de fått också. Imorgon säger Lennie att det blir tacos. De är riktigt nöjda med matleveransen. (Skribent Ann-Sofie)

13:25 BBT: Lennie och Mergim har börjat med lunchen. Idag blir det kycklingsallad som de pratade om på frukosten. Frida, Julia och Jasmine hänger vid köksön och håller sällskap. Jasmine tycker Frida ser rolig ut när hon dricker mjölk, hon får stora ögon när hon dricker mjölk. Sami blandar en shake som han ska dricka nu efter träningen idag. (Skribent Ann-Sofie)

13:54 BBT: Sami och Martin sitter i bubbelpoolen I köket står Lennie och Mergim och hjälps åt med lunchen som snart är klar. (Skribent Ann-Sofie)

14:10 BBT: Jasmine och Julia provar kläder inför kvällen. De provar olika kläder och visar Lennie och Mergim så de får yttra sig vad de tycker om vad de ska ha på sig. (Skribent Ann-Sofie)

14:14 BBT: Nu är lunchen klar och alla hugger in på kycklingsalladen. Det ser riktigt gott ut säger Frida. Julia påpekar att det är riktigt varmt i huset, speciellt nu när hon har provat massa kläder. Jasmine säger att maten var jättegod och att Lennie och Mergim är duktiga. Blir det sås kvar så kan man ha den till panpizzan ikväll säger Lennie. Samtalet under lunchen handlar om frågesports program. (Skribent Ann-Sofie)

14:30 BBT: Lennie och Sami går till slussen och tar hand om tvätten som är klar nu. Lennie har tvättat sina sängkläder som nu ska in i torktumlaren. Sami behöver tvätta sina träningskläder så han slänger in dom i tvättmaskinen. (Skribent Ann-Sofie)

14:33 BBT: Martin tar hand om den rena disken i maskinen och ställer in den smutsiga. Lennie tar reda på salladen, kycklingen och såsen som blev kvar efter lunchen så Sami har något att äta ikväll när de andra ska äta panpizza. (Skribent Ann-Sofie)

14:42 BBT: Julia och Jasmine ligger i sovrummet och pratar om alla galenskaper de gjort under tiden de har varit i huset. Det har varit en riktigt rolig tid säger Julia. (Skribent Ann-Sofie)

15:00 BBT: Mergim har provat olika kläder som han ska ha på sig ikväll. Det slutar med att han provar Jasmines svarta tajta jeans och dom passar jättebra. Jasmine säger till Mergim att han får dom jeansen av henne, för hon använder inte dom säger hon. Så nu bestämde Mergim att de blir dom jeansen och en vit skjorta. Det blir snyggt säger han! (Skribent Ann-Sofie)

17:00 BBT: De är väldigt stilla i huset timmarna innan live sändningen. Mergim sitter o småpratar på utegården med andra o martin o jasmine håller på o tvättar sig o göra sig klara för live sändningen. I kväll är humöret gott mellan dom två igen. Inne på de rosa sovrummet sitter amilia o pratar om att hon ser de positiva i de nagativa, i fall hon åker ut i kväll kan hon höra mycket på spotify o vill ha sex dom närmaste dagarna. Amilia säger också att om hon åker ut i kväll åker hon direkt till sin vän ebba. Amilia håller också på o göra i ordning sitt hår innan kvällens livesändning. På de gröna sovrummet håller julia, martin, sami o jasmine på o plocka fram finkläderna o gör sig redo för kvällens sändning. I övrigt sker de inte mycket i huset som alltid på livedagar

(Skribent Morten)

18:00 BBT: Julia, blev nu ledsen av prseen o började gråta. Hon tror de är hon som får lämna huset i kväll o tror att tittarna hatar henne. Men hon älskar dom säger hon till jasmine. Hon säger till jasmine att utifall hon stannar vill hon jasmine ska bli kvar för de är viktigt för henne för hon gillar jasmine. Dom pratar vidare om allt som hänt i huset o konflikter om småsaker som inte betyder något alls när som är ute ur huset. När dom kommer ut är alla vänner

Kopi av - Livefeed Måndag 20 April 2020 (2)

April 20, 2020

Livefeed Måndag 20 April 2020 (2)

13:01 BBT: Amilia är fortfarande ledsen. Hon pratar till kameran och säger själv att det inte är säkert att hon åker ikväll, men att det är bättre att vara ledsen nu istället för sen. Hon vill verkligen inte lämna Lennie. Hon är orolig för utsidan också, det vet om coronan säger hon. Det är svårt att föreställa sig hus det ser ut därute. (Skribent Ann-Sofie)

13:12 BBT: Mergim och Lennie pratar om hundar och om olika raser. Lennie säger att han vill ha en fransk bulldog. Mergim frågar vad en fransk bulldog kostar och Lennie svarar ca 20000:- (Skribent Ann-Sofie)

13:16 BBT: Matleverans! De hade äntligen fått bananer som var gula, Sami blir överlycklig. De bananerna som ligger på bänken i köket är gröna och har inte mognat än. Mängder av ägg har de fått också. Imorgon säger Lennie att det blir tacos. De är riktigt nöjda med matleveransen. (Skribent Ann-Sofie)

13:25 BBT: Lennie och Mergim har börjat med lunchen. Idag blir det kycklingsallad som de pratade om på frukosten. Frida, Julia och Jasmine hänger vid köksön och håller sällskap. Jasmine tycker Frida ser rolig ut när hon dricker mjölk, hon får stora ögon när hon dricker mjölk. Sami blandar en shake som han ska dricka nu efter träningen idag. (Skribent Ann-Sofie)

13:54 BBT: Sami och Martin sitter i bubbelpoolen I köket står Lennie och Mergim och hjälps åt med lunchen som snart är klar. (Skribent Ann-Sofie)

14:10 BBT: Jasmine och Julia provar kläder inför kvällen. De provar olika kläder och visar Lennie och Mergim så de får yttra sig vad de tycker om vad de ska ha på sig. (Skribent Ann-Sofie)

14:14 BBT: Nu är lunchen klar och alla hugger in på kycklingsalladen. Det ser riktigt gott ut säger Frida. Julia påpekar att det är riktigt varmt i huset, speciellt nu när hon har provat massa kläder. Jasmine säger att maten var jättegod och att Lennie och Mergim är duktiga. Blir det sås kvar så kan man ha den till panpizzan ikväll säger Lennie. Samtalet under lunchen handlar om frågesports program. (Skribent Ann-Sofie)

14:30 BBT: Lennie och Sami går till slussen och tar hand om tvätten som är klar nu. Lennie har tvättat sina sängkläder som nu ska in i torktumlaren. Sami behöver tvätta sina träningskläder så han slänger in dom i tvättmaskinen. (Skribent Ann-Sofie)

14:33 BBT: Martin tar hand om den rena disken i maskinen och ställer in den smutsiga. Lennie tar reda på salladen, kycklingen och såsen som blev kvar efter lunchen så Sami har något att äta ikväll när de andra ska äta panpizza. (Skribent Ann-Sofie)

14:42 BBT: Julia och Jasmine ligger i sovrummet och pratar om alla galenskaper de gjort under tiden de har varit i huset. Det har varit en riktigt rolig tid säger Julia. (Skribent Ann-Sofie)

15:00 BBT: Mergim har provat olika kläder som han ska ha på sig ikväll. Det slutar med att han provar Jasmines svarta tajta jeans och dom passar jättebra. Jasmine säger till Mergim att han får dom jeansen av henne, för hon använder inte dom säger hon. Så nu bestämde Mergim att de blir dom jeansen och en vit skjorta. Det blir snyggt säger han! (Skribent Ann-Sofie)

17:00 BBT: De är väldigt stilla i huset timmarna innan live sändningen. Mergim sitter o småpratar på utegården med andra o martin o jasmine håller på o tvättar sig o göra sig klara för live sändningen. I kväll är humöret gott mellan dom två igen. Inne på de rosa sovrummet sitter amilia o pratar om att hon ser de positiva i de nagativa, i fall hon åker ut i kväll kan hon höra mycket på spotify o vill ha sex dom närmaste dagarna. Amilia säger också att om hon åker ut i kväll åker hon direkt till sin vän ebba. Amilia håller också på o göra i ordning sitt hår innan kvällens livesändning. På de gröna sovrummet håller julia, martin, sami o jasmine på o plocka fram finkläderna o gör sig redo för kvällens sändning. I övrigt sker de inte mycket i huset som alltid på livedagar

(Skribent Morten)

18:00 BBT: Julia, blev nu ledsen av prseen o började gråta. Hon tror de är hon som får lämna huset i kväll o tror att tittarna hatar henne. Men hon älskar dom säger hon till jasmine. Hon säger till jasmine att utifall hon stannar vill hon jasmine ska bli kvar för de är viktigt för henne för hon gillar jasmine. Dom pratar vidare om allt som hänt i huset o konflikter om småsaker som inte betyder något alls när som är ute ur huset. När dom kommer ut är alla vänner

Kopi av - Livefeed Måndag 20 April 2020 (2)

April 20, 2020

Livefeed Måndag 20 April 2020 (2)

13:01 BBT: Amilia är fortfarande ledsen. Hon pratar till kameran och säger själv att det inte är säkert att hon åker ikväll, men att det är bättre att vara ledsen nu istället för sen. Hon vill verkligen inte lämna Lennie. Hon är orolig för utsidan också, det vet om coronan säger hon. Det är svårt att föreställa sig hus det ser ut därute. (Skribent Ann-Sofie)

13:12 BBT: Mergim och Lennie pratar om hundar och om olika raser. Lennie säger att han vill ha en fransk bulldog. Mergim frågar vad en fransk bulldog kostar och Lennie svarar ca 20000:- (Skribent Ann-Sofie)

13:16 BBT: Matleverans! De hade äntligen fått bananer som var gula, Sami blir överlycklig. De bananerna som ligger på bänken i köket är gröna och har inte mognat än. Mängder av ägg har de fått också. Imorgon säger Lennie att det blir tacos. De är riktigt nöjda med matleveransen. (Skribent Ann-Sofie)

13:25 BBT: Lennie och Mergim har börjat med lunchen. Idag blir det kycklingsallad som de pratade om på frukosten. Frida, Julia och Jasmine hänger vid köksön och håller sällskap. Jasmine tycker Frida ser rolig ut när hon dricker mjölk, hon får stora ögon när hon dricker mjölk. Sami blandar en shake som han ska dricka nu efter träningen idag. (Skribent Ann-Sofie)

13:54 BBT: Sami och Martin sitter i bubbelpoolen I köket står Lennie och Mergim och hjälps åt med lunchen som snart är klar. (Skribent Ann-Sofie)

14:10 BBT: Jasmine och Julia provar kläder inför kvällen. De provar olika kläder och visar Lennie och Mergim så de får yttra sig vad de tycker om vad de ska ha på sig. (Skribent Ann-Sofie)

14:14 BBT: Nu är lunchen klar och alla hugger in på kycklingsalladen. Det ser riktigt gott ut säger Frida. Julia påpekar att det är riktigt varmt i huset, speciellt nu när hon har provat massa kläder. Jasmine säger att maten var jättegod och att Lennie och Mergim är duktiga. Blir det sås kvar så kan man ha den till panpizzan ikväll säger Lennie. Samtalet under lunchen handlar om frågesports program. (Skribent Ann-Sofie)

14:30 BBT: Lennie och Sami går till slussen och tar hand om tvätten som är klar nu. Lennie har tvättat sina sängkläder som nu ska in i torktumlaren. Sami behöver tvätta sina träningskläder så han slänger in dom i tvättmaskinen. (Skribent Ann-Sofie)

14:33 BBT: Martin tar hand om den rena disken i maskinen och ställer in den smutsiga. Lennie tar reda på salladen, kycklingen och såsen som blev kvar efter lunchen så Sami har något att äta ikväll när de andra ska äta panpizza. (Skribent Ann-Sofie)

14:42 BBT: Julia och Jasmine ligger i sovrummet och pratar om alla galenskaper de gjort under tiden de har varit i huset. Det har varit en riktigt rolig tid säger Julia. (Skribent Ann-Sofie)

15:00 BBT: Mergim har provat olika kläder som han ska ha på sig ikväll. Det slutar med att han provar Jasmines svarta tajta jeans och dom passar jättebra. Jasmine säger till Mergim att han får dom jeansen av henne, för hon använder inte dom säger hon. Så nu bestämde Mergim att de blir dom jeansen och en vit skjorta. Det blir snyggt säger han! (Skribent Ann-Sofie)

17:00 BBT: De är väldigt stilla i huset timmarna innan live sändningen. Mergim sitter o småpratar på utegården med andra o martin o jasmine håller på o tvättar sig o göra sig klara för live sändningen. I kväll är humöret gott mellan dom två igen. Inne på de rosa sovrummet sitter amilia o pratar om att hon ser de positiva i de nagativa, i fall hon åker ut i kväll kan hon höra mycket på spotify o vill ha sex dom närmaste dagarna. Amilia säger också att om hon åker ut i kväll åker hon direkt till sin vän ebba. Amilia håller också på o göra i ordning sitt hår innan kvällens livesändning. På de gröna sovrummet håller julia, martin, sami o jasmine på o plocka fram finkläderna o gör sig redo för kvällens sändning. I övrigt sker de inte mycket i huset som alltid på livedagar

(Skribent Morten)

18:00 BBT: Julia, blev nu ledsen av prseen o började gråta. Hon tror de är hon som får lämna huset i kväll o tror att tittarna hatar henne. Men hon älskar dom säger hon till jasmine. Hon säger till jasmine att utifall hon stannar vill hon jasmine ska bli kvar för de är viktigt för henne för hon gillar jasmine. Dom pratar vidare om allt som hänt i huset o konflikter om småsaker som inte betyder något alls när som är ute ur huset. När dom kommer ut är alla vänner

Kopi av - Livefeed Måndag 20 April 2020 (2)

April 20, 2020

Livefeed Måndag 20 April 2020 (2)

13:01 BBT: Amilia är fortfarande ledsen. Hon pratar till kameran och säger själv att det inte är säkert att hon åker ikväll, men att det är bättre att vara ledsen nu istället för sen. Hon vill verkligen inte lämna Lennie. Hon är orolig för utsidan också, det vet om coronan säger hon. Det är svårt att föreställa sig hus det ser ut därute. (Skribent Ann-Sofie)

13:12 BBT: Mergim och Lennie pratar om hundar och om olika raser. Lennie säger att han vill ha en fransk bulldog. Mergim frågar vad en fransk bulldog kostar och Lennie svarar ca 20000:- (Skribent Ann-Sofie)

13:16 BBT: Matleverans! De hade äntligen fått bananer som var gula, Sami blir överlycklig. De bananerna som ligger på bänken i köket är gröna och har inte mognat än. Mängder av ägg har de fått också. Imorgon säger Lennie att det blir tacos. De är riktigt nöjda med matleveransen. (Skribent Ann-Sofie)

13:25 BBT: Lennie och Mergim har börjat med lunchen. Idag blir det kycklingsallad som de pratade om på frukosten. Frida, Julia och Jasmine hänger vid köksön och håller sällskap. Jasmine tycker Frida ser rolig ut när hon dricker mjölk, hon får stora ögon när hon dricker mjölk. Sami blandar en shake som han ska dricka nu efter träningen idag. (Skribent Ann-Sofie)

13:54 BBT: Sami och Martin sitter i bubbelpoolen I köket står Lennie och Mergim och hjälps åt med lunchen som snart är klar. (Skribent Ann-Sofie)

14:10 BBT: Jasmine och Julia provar kläder inför kvällen. De provar olika kläder och visar Lennie och Mergim så de får yttra sig vad de tycker om vad de ska ha på sig. (Skribent Ann-Sofie)

14:14 BBT: Nu är lunchen klar och alla hugger in på kycklingsalladen. Det ser riktigt gott ut säger Frida. Julia påpekar att det är riktigt varmt i huset, speciellt nu när hon har provat massa kläder. Jasmine säger att maten var jättegod och att Lennie och Mergim är duktiga. Blir det sås kvar så kan man ha den till panpizzan ikväll säger Lennie. Samtalet under lunchen handlar om frågesports program. (Skribent Ann-Sofie)

14:30 BBT: Lennie och Sami går till slussen och tar hand om tvätten som är klar nu. Lennie har tvättat sina sängkläder som nu ska in i torktumlaren. Sami behöver tvätta sina träningskläder så han slänger in dom i tvättmaskinen. (Skribent Ann-Sofie)

14:33 BBT: Martin tar hand om den rena disken i maskinen och ställer in den smutsiga. Lennie tar reda på salladen, kycklingen och såsen som blev kvar efter lunchen så Sami har något att äta ikväll när de andra ska äta panpizza. (Skribent Ann-Sofie)

14:42 BBT: Julia och Jasmine ligger i sovrummet och pratar om alla galenskaper de gjort under tiden de har varit i huset. Det har varit en riktigt rolig tid säger Julia. (Skribent Ann-Sofie)

15:00 BBT: Mergim har provat olika kläder som han ska ha på sig ikväll. Det slutar med att han provar Jasmines svarta tajta jeans och dom passar jättebra. Jasmine säger till Mergim att han får dom jeansen av henne, för hon använder inte dom säger hon. Så nu bestämde Mergim att de blir dom jeansen och en vit skjorta. Det blir snyggt säger han! (Skribent Ann-Sofie)

17:00 BBT: De är väldigt stilla i huset timmarna innan live sändningen. Mergim sitter o småpratar på utegården med andra o martin o jasmine håller på o tvättar sig o göra sig klara för live sändningen. I kväll är humöret gott mellan dom två igen. Inne på de rosa sovrummet sitter amilia o pratar om att hon ser de positiva i de nagativa, i fall hon åker ut i kväll kan hon höra mycket på spotify o vill ha sex dom närmaste dagarna. Amilia säger också att om hon åker ut i kväll åker hon direkt till sin vän ebba. Amilia håller också på o göra i ordning sitt hår innan kvällens livesändning. På de gröna sovrummet håller julia, martin, sami o jasmine på o plocka fram finkläderna o gör sig redo för kvällens sändning. I övrigt sker de inte mycket i huset som alltid på livedagar

(Skribent Morten)

18:00 BBT: Julia, blev nu ledsen av prseen o började gråta. Hon tror de är hon som får lämna huset i kväll o tror att tittarna hatar henne. Men hon älskar dom säger hon till jasmine. Hon säger till jasmine att utifall hon stannar vill hon jasmine ska bli kvar för de är viktigt för henne för hon gillar jasmine. Dom pratar vidare om allt som hänt i huset o konflikter om småsaker som inte betyder något alls när som är ute ur huset. När dom kommer ut är alla vänner

Livefeed Måndag 20 april, 2020 (1)

April 20, 2020

Livefeed Måndag 20 april, 2020 (1)

09:08 BBT: Idag får huset vakna till en helt ny låt som ingen av dom har hört förut. Det är en lugn och fin låt. Lennie vaknade till först och satte sig upp i sängen innan låten började spelas. Frida vaknar till och lyssnar på låten och säger sedan “Åh va fin”.

09:16 BBT: Sami är uppe och fixar dagens första omgång med kaffe. Jasmine kommer upp efter ytterligare en natt i poolrummet. Sami frågar henne om hon har sovit gott inatt, Jasmine svarar bara att det är väldigt varmt där inne. Sami håller med. Mergim ska fixa tvätten och går till slussen. Precis när han ska öppna dörren till slussen så får han se Samis ansikte och Mergim skvätter till och säger jääävlar och skrattar.

09:22 BBT: Jasmine är i köket och fixar varm choklad och plockar i köket. Sami har hällt upp sin första kopp med kaffe och tar med sig kaffet till gymmet. Han kör ett pass på motionscykeln. Mergim hänger sin tvätt och sedan startar han en ny tvätt med handdukar. Lennie tar hand om sin tvätt som har torkat.

09:30 BBT: Bus i rosa sovrum Amilia, Frida, Lennie och Mergim pratar om klockan, vad klockan är. Frida gissar att klockan är 09:30. Amilia frågar om Lennie är kvar i rummet. Mergim säger då att han inte är kvar i rummet, att han gick ut tillsammans med Jasmine när hon gick ut efter ha lämnat en kopp kaffe till Frida. Men Lennie sitter glatt i sängen vid hans garderob och viker sina kläder. Lennie ska resa sig upp och då börjar Mergim sjunga och klappa i händerna så Amilia inte ska höra att någon är uppe och går. Lennie smyger fram till Amilias säng och skrämmer henne. Sen fortsätter Mergim busa med Amilia. Amilia ser ingenting för hon har fortfarande sovmasken för ögonen på sig.

09:52 BBT: Jasmine pratar med Julia. Jasmine är ledsen, hon tänker på alla minnen tillsammans med Martin som de har haft. Hon berättar för Julia att hon hade sagt att hon älskar honom, men Martin älskar inte henne än sa han för att älska är ett starkt ord. Däremot är Martin väldigt kär i Jasmine berättade han. Julia säger att det var bra att de hade detta snacket igår kväll. Jasmine vill fortsätta med Martin, men hon kan inte vilket Martin förstår säger hon. Julia frågar vad som händer om Martin blir kvar efter kvällens veckofinal. Jasmine svarar då att hon inte vet hur det blir, jag vet inte om jag klarar det psykiskt, jag vet inte alls säger hon, samtidigt som hon vill ha kvar honom i huset. Julia säger att Jasmine kommer klara detta.

10:07 BBT: Julia och Jasmine fortsätter att prata i sovrummet men nu pratar dom om näthat de eventuellt kommer ha när de kommer ut från huset. Julia berättar att hon har fått näthat förut pga en blogg som hon hade när hon var 18 år. De båda berättar också att de har sagt till dom som tar hand om deras sociala medier, att rensa bort elaka kommentarer. De pratar om tittarfrågorna de båda tidigare har fått som handlat om deras vänskap.

10:17 BBT: Nu är det äntligen dags för frukost. Sami har kört klart passet och äter nu frukost. Det är rostade mackor, yoghurt, kokta ägg och pålägg som är framdukat denna morgonen. Frida är lite besviken för det finns ingen skinka utan bara en massa kalkon som hon inte är sugen på idag. Men hon säger att hon får ta det ändå. Amilia undrar vad man ska jobba med när man kommer ut, för det är nog inte lätt att söka och få jobb i denna epidemi som är just nu. Sami tror att Amilia kommer få jobb som programledare eller kommentator av något slag. Amilia lyssnar och säger sen “eller så startar man ett AB”

10:40 BBT: Sami, Amilia, Mergim, Lennie och Frida diskuterar matkostnader de har under en månad. För de undrar vad maten BB hittills har handlat har kostat. Amilia berättar om mathem där hon handlar sin mat, perfekt att handla där för man får allt hemkört till dörren. Det tycker hon är bra eftersom hon köper stora mängder coca cola light burkar säger hon.

10:58 BBT: Frida och Jasmine pratar i poolrummet. Jasmine berättar för Frida om samtalet hon hade med Martin inatt, att hon behövde det och att det var mysigt. Jasmine tackar Frida för all tröst och stöttning som Frida har gett henne. Tjejerna kramar om varandra.

11:29 BBT: Sami och Martin kör ett pass på motionscyklarna i gymmet. De håller på att värma upp inför gympasset de ska ha senare. Samtalet de har under tiden de cyklar är om samtalet mellan Jasmine och Martin inatt. Sami frågar om det löste sig. Martin berättar då att han är kär i henne och att han vill fortsätta och försöka med henne. Martin berättar att hon ville ha ett bra avslut om någon av dom får lämna ikväll. Han berättar om att Jasmine vill se detta med egna ögon innan hon bestämmer sig vad hon vill göra.

11:35 BBT: Mergim och Lennie är ute och går på gården. De går runt och sjunger bland annat om Ann-Marie (musen) och Amilia sitter i rökrutan och tar en cigg och en kaffekopp. Mergim säger att det är första gången både han och Amilia hänger löst samtidigt, och att det ska bli spännande ikväll.

11:54 BBT: Lennie och Mergim har nu gått flera varv ute på gården. Sami sticker ut huvudet från poolrummet och frågar dom om de ska med och köra ett gympass. Mergim säger att han inte orkar, men Lennie hänger på och kör ett pass tillsammans med Sami och Martin.

11:58 BBT: Amilia berättar att hon kommer sakna Sami om hon får åka ikväll. Hon säger att man är ju van att ha Sami runt sig, för han är rolig och sprider glädje. Hon berättar de för Mergim, Sami och Frida. Sami säger att det var fint sagt och att det var det finaste någon har sagt till honom.

12:16-12:32 BBT: Killarna fortsätter pressa i gymmet. Julia och Mergim är till en början ute och pratar. Mergim är jättenervös att han får åka hem ikväll. Julia säger att han inte behöver vara orolig eller nervös, för hon tror inte han åker för han är en favorit hos tittarna för det har man märkt tidigare. De funderar på vem det är som kommer få åka, Mergim gissar på Martin, samtidigt så säger båda två att tittarna kanske vill ha kvar både Jasmine och Martin för att se vart detta leder mellan dom. Julia säger då att åker inte dom, så tror jag att det är jag som åker säger hon. Mergim säger då nej du är ju Olga, som tittarna gillar. Julia påpekar då att Olga fanns för längesen. De båda går in och går till slussen och tar hand om tvätten. De hjälper till att vika sängkläderna och startar en ny maskin. De pratar om situationen mellan Jasmine, Martin och Amilia. Att de båda förstår hur alla tänker osv.

12:47 BBT: Julia och Frida sitter i köket och pratar om veckofinalen ikväll. De undrar vad Malin kommer ställa för frågor, för det kan bli vad som helst när hon ställer frågor. De säger också att de gillar henne för hon är rolig. Frida funderar hur mycket plast spindlar de köpte in till Skräckveckan. Trots att de har städat så dyker det upp plast spindlar överallt.

12:58 BBT: Mergim och Lennie går runt på gården. Julia och Frida kommer ut och hänger med Martin som ligger och solar. De märkte att man inte kunde sitta i solen med svarta kläder, för det var riktigt varmt.

13:00 BBT: Amilia sitter i hörnet vid garderoberna i det rosa sovrummet och gråter. Hon viskar att hon inte vill åka ikväll.

Skribent denna förmiddag är Ann-Sofie

LIVEFEED SÖNDAG 19 APRIL 2020 (3)

April 19, 2020

19.25 BBT: Jasmine och Julia ligger i poolrummet bakom baren och pratar. Frida avbryter de och säger att maten är färdig. Jasmine vill inte äta just nu och Julia väntar också för att hålla Jasmine sällskap senare.

19:30 BBT: Alla förutom Jasmine samlas runt bordet och äter middag. Lennie har lagat spaghetti och köttfärssås. Sami tycker såsen är för stark men försöker play it off cool men till slut kan han inte hålla sig. Han börjar svettas av hur starkt det är. När Julia ätit klart tar hon mat och går ut med det till Jasmine i poolrummet. Hon känner sig lite dum för att hon inte orkar sitta med de andra och äta.

20.00 BBT: Jasmine drar upp ämnet om corona-krisen utanför huset. Hon spekulerar kring hur det ser ut för människor som inte jobbar och inte har någon inkomst. Julia undrar hur de i mataffärer hanterar rengöringen i affären. Tänk om någon hostar på bananer och man tar de bananerna med viruset på. Julia berättar att hon brukar diska bananer när hon tar med de hem.

20:45 BBT: Sami, Martin och Lennie sätter sig i bubbelpoolen. De spelar 20 frågor.

20:55 BBT: Jasmine och Julia sitter fortfarande i poolrummet och pratar. Jasmine pratar om Amilia och använder sig av ord som bryter mot reglerna. Big Brother varnar Jasmine två gånger. Jasmine vill hela tiden veta vad de andra gör och blir arg att Amilia går runt helt obrydd. Julia säger ifrån när Jasmine säger nervärderande saker om Amilia.

Julia föreslår att de kan prata om kläder istället och det startas en ny konversation.

LIVEFEED SÖNDAG 19 APRIL 2020 (2)

April 19, 2020

14:45 BBT: Julia och Jasmine sitter i sovrummet och pratar om Martin och hur dåligt Jasmine mår av det som hände mellan honom och Amilia. Jasmine är osäker om det kommer fungera på utsidan. De hoppas att de båda får stanna på måndag och någon annan åker ut.

14.58 BBT: Amilia, Lennie och Mergim ligger i rosa sovrummet och pratar om solarium. Mergim lägger flera tusen kronor i månaden (6000 kr enligt Amilias uträkning) på solarium. Amilia tycker han borde köpa ett eget solarium om han lägger så mycket pengar på det.

15.09 BBT: Frida ansluter sig till rosa rummet och pratar dammsugning. Hon säger att man ska “köra på tvåan” och Amilia tappar det och börjar gapskratta och skoja om att man kan köra både i ettan och tvåan (sexual innuendo). De småpratar om Mergims framtida dotters namn (Mergimilia) och Frida berättar för dem att det är bajskö. Många som är nödiga.

15.17 BBT: Frida berättar historier om när hon träffat Maskinen och hur hon gjort bort sig inför dem. Hon träffade dem flera gånger, bland annat på en kryssning, och hade en flirt med en ljudkille i deras crew. Amilia och Frida diskuterar Maskinen långt och länge. Sami ansluter sig som också och agerar expert på Maskinen.

15.26 BBT: Jasmine och Julia sitter och sminkar sig i regnbågsrummet. De diskuterar hur andra på utsidan inte kan förstå hur de haft det där inne. De tror att alla andra som tittar och deras familj/vänner inte förstår som de har gjort som de har gjort med varandra, att de är vänner, ovänner och nominerar varandra men nedå står varandra nära. De säger till varandra att de är glada att ha varandra.

15.26 BBT: Amilia moppar golvet vid sofforna. Hon och Sami sjunger lite och diskuterar varför dammsugning är roliga än moppning. Att skura in sig själv är ett bekymmer tycker Sami och känslan av att bara dra omkring smutsen är inget kul.

15.37 BBT: Amilia ska byta vattnet i mopphinken men sprutar på sig själv, ingen annan är där så hon torkar upp, talar med kameran om att hon inte ska säga detta till Lennie, då blir det skilsmässa säger hon. Hon går runt och pratar och skurar i sin ensamhet.

15.51 BBT: Amilia och Sami pratar på utegården. Amilia förklarar för Sami om situationen med Martin. Sami säger att det är lätt att skuldbelägga fel person. Amilia säger att Jasmines sätt att hantera det är att skuldbelägga Amilia. Amilia säger att de var ju inte tillsammans när det först hände och Jasmine blev jättearg på henne för att hon inte tyckte att kvinnor gör så mot varandra. Amilia kände inte att hon behövde berätta det för Jasmine för de inte varit nära varandra. Mergim och Lennie ansluter sig. Sami frågar Mergim vad han svarade på frågan om Jasmine och Martin, Mergim sa Ja säger han. Amilia säger att hon fick frågan om vem hon ville skulle åka och då sa hon Martin eller Jasmine. Mergim säger att han fick samma fråga och svarade samma som Amilia. Frida ansluter sig och försöker sola sig. Amilia säger att hon inte hade gjort så nu eller för några veckor sedan då deras relation ser annorlunda ut än när kyssarna hände.

16:04 BBT: Martin och Jasmine möts i badrummet. Jasmine säger till Martin att hon inte vill att han ska må dåligt. Martin vill att det ska funka på utsidan. De pratar om situationen och Martin säger att de lever i en sån sjuk tillvaro nu och att det är jobbigt när man måste vara med varandra och med Amilia. Jasmine säger att på utsidan hade hon kunnat få distans och inte möta den han höll på med varje dag. Jasmine frågar Martin vad han vill ska hända om han inte åker på måndag. Han säger att han vill lösa allt med Jasmine och få tillbaka hennes förtroende. Jasmine säger att hon också vill det men hon vet inte hur. De berättar för varandra att de bryr sig extremt mycket om varandra och Martin kommer ge Jasmine tid och space. Martin vill att även om de inte kramas, att de ska kunna umgås i gruppen men Jasmine säger att hon inte kan det just nu. Martin säger att han förstår.

16:17 BBT: Deltagarna sitter och väntar på att få komma in i Uppdragsrummet. De pratar om mat. Mergim tror att de får möta sina familjemedlemmar inne i uppdragsrummet, eller kanske hundvalpar, eller dagisbarn. Julia tänker att det kanske kan vara råttor.

16:25 BBT: Deltagarna blir kallade till uppdragsrummet. Det är spelkväll. Texas holdem (poker), twister m.m. och alkoholfria drinkar serveras. Martin förklarar reglerna till Texas holdem. Lennie, Martin, Jasmine och Mergim kör kortspel och de andra kör ett annat spel, ett spel med frågor, där man ska gissa olika ord. Det skrattas gott och högt. Film kan ses nedan när deltagarna äntrar rummet

16:43 BBT: Deltagarna spelar, äter snacks och dricker alkoholfria drinkar. Sami och Amilia är mycket duktiga på att komma på ord i det spelet som de kör tillsammans med Julia och Frida. Flera av dem får hjärnsläpp när de ska förklara och gissa orden.

16:43 BBT: Jasmine ansluter sig till de som spelar ordspelet. Men hon sitter tyst och ser ganska nedstämd ut. De andra ansluter sig och ska också vara med. Amilia säger att hon släpper inte Sami-laget. De var klart överlägsna i första omgången. Alla startar tillsammans omgång två av frågesporten och lagen är Sami & Amilia, Julia & Jasmine, Martin & Lennie, Frida & Mergim. Film finns i inlägget på matchen

17:30 BBT: Deltagarna spelar fortfarande men Sami & Amilia har precis vunnit över de andra. De övriga tävlar om andraplatsen. Frida försökte säga kattunge men det blev kattvalp istället, de andra tyckte det var ofantligt kul och de flesta skrattar till de kiknar.

17:38 BBT: Julia och Jasmine kommer på andra plats och de blir jätteglada. De övriga kör på en stund efter men lägger sedan ner. De ändrar på lagen och kör en omgång till. Amilia & Sami, Lennie & Martin kör fortfarande i samma lag. Jasmine & Mergim, Julia & Frida har nu nya lag. De kör igång och skrattar minst lika mycket som förra gången.

17:52 BBT: Amilia och Sami synes dominera även denna omgång av gissa ordet. Jasmine och Mergim är dock inte så bra att förstå varandra.

LIVEFEED SÖNDAG 19 APRIL 2020 (1)

April 19, 2020

10:00 BBT: Favoritväckning för deltagarna idag! De får idag vakna upp till Rosannas godmorgon låt, Lennie sätter sig upp i sängen och börjar hoppa och Mergim börjar digga. Låten spelas tre gånger och BB hoppas alla vaknar. Det tar en stund innan alla vaknar till liv. Mergim går upp och fixar kaffe.

10:35 BBT: Amilia går in till badrummet och tvättar av glittret som hon hade i ansiktet igår.

10:40 BBT: Ute på gården sitter Mergim och Frida i solen. Både Mergim och Frida tycker att det var en skön morgon, man vaknar upp till bra musik, solen lyser och med en kopp kaffe. Kan ju inte bli bättre säger dom. Efter en liten stund kommer Lennie ut och gör dom sällskap. Lennie berättar att han har vaknat två gånger denna veckan av att han kliar sig på snoppen. Oj säger Mergim. Lennie vet inte varför han har börjat göra så, Frida säger att Lennies undermedvetna vill något.

10:50 BBT: Amilia kommer ut och frågar om någon har en tändare, för hon ska röka. Frida säger att hon har en tändare i sin jacka som Amilia får låna. Amilia berättar också att kaffet var riktigt gott idag och frågar om det är Frida som har fixat det idag. Frida säger att hon inte kan ta åt sig den äran idag. Mergim säger att det är han som har fixat kaffet idag. Amilia säger då “nämen är det lillpojken som har gjort sånt gott kaffe idag”. Lennie frågar dom därute om någon är sugen på frukost. Jasmine säger att hon är sugen på stekt ägg, Amilia blev lite sugen på stekt ägg hon också så Lennie går in och fixar det åt tjejerna. Frida och Mergim skulle gå in och fixa sig smörgåsar som de ska äta ute i solen.

11:00 BBT: Amilia rostar sig mackor, Lennie steker ägg och fixar också varm choklad åt Jasmine som hon undrade om Lennie kunde göra åt henne. Jajamän säger han. Frida fixar smörgåsar till henne och Jasmine. Hon fixar två smörgåsar med smör och kalkon på åt Jasmine. Frida var tidigare ute och frågade hur många smörgåsar hon ville ha och vad hon ville ha på. Smör och kalkon svarade Jasmine. Då fixar jag det åt dig säger Frida så kan du kose dig här i solen.

11:37 BBT: Vågorna susar ute på utegården. Det låter som att de ligger på stranden. Deltagarna solar och pratar allmänt. Jasmine frågar om det var många som fick svininfluensan när den höll på i Sverige. Amilia svarar henne och säger att det inte var så många som fick den. Mergim stör sig lite på ljudet därute, han säger att han vet att han är inlåst i ett hus utan strand och hav.

11:45 BBT: BREV!Ikväll blir det spelkväll för hela familjen! Från klockan 16:00 är spelkvällen öppen i uppdragsrummet. Det blev en positiv reaktion över brevet, de tycker det ska bli jättekul. De börjar prata om när de ska börja städa, så de hinner klart innan det är dags för spelkvällen. De kommer överens om att börja städa vid 14:00-15:00 så har de en timme på sig att fixa sig för de som vill inför spelkvällen. Lennie hoppas det finns dricka och godis där inne ikväll!

12:00-12:24 BBT: Martin pratar med Jasmine. Martin ligger och funderar när kyssen hände, för han kommer inte ihåg. Han berättar för Jasmine att han hade pratat med bikten igår för att försöka få lite information när det kunde ha hänt. Sen hade de frågat hur Martin mådde. Han berättar att han ska prata med dom idag också. Han hoppas på att få vägledning hur han ska tänka och göra. Han säger att hans huvud är kaos och han är så ångerfull, hatar sig själv för att han gjort så här mot Jasmine. Martin säger till Jasmine att detta är inte jag, jag gör inte sånt här mot personer som jag tycker så mycket om. Jasmine ligger i sängen bredvid och funderar på hur hon ska göra. Jasmine vill trösta och krama om honom, men hon säger att hon kan inte det just nu. Det förstår Martin att hon inte vill. Jasmine har funderat på att strunta och glömma allt och fortsätta där de va och hålla på som vanligt, men hon vet inte om hon kan göra det. För hon kommer ha svårt att lita på honom, om han verkligen kan låta bli andra speciellt på fyllan. Martin berättar att han har legat och tänkt hela natten på alla bra stunder de har haft och eventuellt på att lämna Big Brother. Jasmine frågar om han skulle kunna lämna Big Brother för hennes skull, och Martin svarar då att det är de han har legat och tänkt på hela natten. Det blir en liten tystnad och sedan lämnar Jasmine rummet med en handduk. När hon lämnar rummet så säger Martin “Åh jag vill kräkas”

12:25 BBT: Sami kommer in i rummet när Jasmine har gått, och Sami säger till Martin “är du kvar efter imorgon, så gör du inget dumt som att lämna frivilligt.” Det är de tankarna som går runt i huvudet säger Martin. Sami säger då att lämna Big Brother är som att fly från problemet. Det bästa är att prata om problemet, men ibland brukar det bli att man bara pratar men inte kommer någon vart. Men Sami säger att han inte tycker Martin ska lämna frivilligt, då det kommer bli roligare och roligare nu när finalen närmar sig. Martin säger att det är lite svårt att tänka så just nu. Efter en stund så säger Sami att de måste städa sovrummet idag, det är så skitigt här inne. Martin håller med om det, sen tar Sami en chokladboll och frågar om Martin vill ha, men han avstår då han känner att han vill kräkas istället, med tanke på hur han mår just nu.

12:40 BBT: Ute på gården pratar Amilia och Julia om husdjur bland annat hur länge de lever. Amilia berättar om sin katt Belle som hon har haft sen hon var 21 år. Julia pratar om sin hund Svante. De pratar om hur länge ett djur lever och hur det blir den dagen de försvinner. Amilia säger att man kan ju uppskatta på ett ungefär hur länge ett djur lever, så man kan förbereda sig när det börjar närma sig. Sedan pratar tjejerna om de tror att husdjuren kommer känna igen dom när de kommer hem igen. Amilia tror att Belle kommer känna igen henne då hon luktar precis lika som hon gjorde innan hon åkte till huset. Julia säger att Svante kommer känna igen henne, men han kommer troligen vara sur och inte lyssna på henne till en början.

12.56 BBT: Frida och Julia pratar ut om någon mening som uppstod igår kväll ang Sami. Frida säger att meningen bara flög ur och formuleringen var inte rätt, utan den skulle ha formulerats så de kunde reda ut det idag säger hon. Frida säger också att det var inte riktat till varken henne eller Sami. De pratar om tankespöken då båda har funderat kring situationen som uppstod igår.

Skribent denna förmiddag Ann-Sofie

Livefeed Lördag 18 april, 2020 (3)

April 18, 2020

19.30 BBT: Julia har svarat på tittarfrågor och julia kan inte förstå en av frågorna hon fått o hon har blivit lite fundersam o nere av de. Jasmine säger att hon inte ska lägga så mycket energi på de. Hon är säker på att produktionen har har plockat ut dom värsta frågorna från tittarna juat för o skapa denna situationen. Jasmine säger att julia bara ska fortaätta o vara sig själv o att hon är en fin person. Men julia känner sig fortfarande nere efter tittarfrågorna, jasmine har varit en god vän som stöttat jasmine i kväll. (Skribent Morten)

20.09 BBT: Frida och Jasmine är på utegården och luftar sig, Frida kollar på smålamporna på väggen och försöker få de att lysa. Men hon lyckas inte så bra. Jasmine röker. Frida går ut i köket och säger att det är så fint och nystädad. Lennie säger att det är Sami som har varit i farten och städat. Martin är i slussen och håller på att tvätta, Lennie står och kikar i kylskåpen. (Skribent Helene)

20.16 BBT: Inne i rosa sovrummet får Amilia massage av Frida, som sitter gränsle över hennes rumpa och masserar för fullt. Inte ens då kan Amilia vara tyst, utan hon pratar, men hon ligger på mikrofonen så vi hör inte vad hon säger, bara att hon pratar. Frida säger att hon gillar att ha henne som “kund” för hon är en av få personer som kan prata under massagen.

20.20 BBT: Det kommer in brev. Martin, Sami och Lennie sitter i bubbelnuggen och chillar, så alla samlas där. Amilia läser att de nu har vuxit upp till ansvarsfulla vuxna, MEN det ändras nu, för det är dags för temafest och tonårsdisco. I Annexet står allt de behöver för en perfekt tonårsfest. Tjejerna och Mergim springer in dit och blir alldeles lyriska av allt de hittar där inne. Popcorn, chips, godis, fiskdamm, Tuggummi Hubba Bubba, glitterfärg och mycket mera. Jasmine och Mergim bär ut bordet och alla börjar färga sitt hår med glitterfärg i köket.

20.35 BBT: Mergim blir kallad till slussen. Där inne hittat han flera burkar med Coca Cola Zero och en liten burk som han ställer sig och läser på. Han undrar vad det är och sen inser han när han läst att det är hans gröna hårfärg han tjatat så länge på. Han går ut till de andra i bubbelpoolen och visar vad han fått. Han delar ut burkar till de i poolen och är osäker på om han verkligen ska färga håret grönt eller inte. Han vill göra det direkt, men han är osäker på hur han ska göra nu. En del säger att han inte ska göra det och andra att han ska göra det. Han känner själv att har han lovat tittarna så han måste nog göra det.

20.43 BBT: Mergim bestämmer sig för att färga håret. Och Amilia ska hjälpa honom. Han går in i badrummet och börjar tvätta håret så de kan sätta igång.

20.50 BBT: I Bubbelpoolen sitter, Martin, Lennie, Sami och Frida och äter godis, salta pinnar, dricker alkohol och Cola Zero om vart annat. De pratar om olika städer utmed Göta Kanal. Lennie berättar om jobb han gjort utmed där. Frida tycker det är lite kul att Borgmästargrejen lever kvar och att de vill fortsätta med det storebror.

21.09 BBT: Amilia håller på att färga håret vid köksbordet. Han skriker och säger att han ser galen ut. Amilia säger att nu sitter hans mamma och pappa och tittar och säger “vad gör du min son?...Lyssna inte på Amilia...”. De skojar om att han ser ut som Joker i Batman. När han visar upp för de i bubbelpoolen hur det ser ut säger de att det är jättesnyggt. Amilia trär en plastpåse över huvudet på han och så ska han sitta så ett tag innan han kan tvätta ur färgen.

21.30 BBT: Inne i rosa sovrummet sitter Amilia och sminkar sig. Frida håller på att prova ut en outfit för kvällen och Jasmine och Julia står och ger smakråd. De är redan redo för fest och ser ut som riktiga fjortisar, med tuggummiblåsande och hästsvansar. De har även dagen till ära glitter i ansiktet.

21:40 BBT: Jasmine ska öppna en flaska alkohol och använder tänderna. En bit av hennes tand lossnar. Mergim kollar på tanden och skriker “Det finns en kapsylöppnare för en anledning.” Julia tycker inte att det syns.

Efter att Mergim haft färgen i håret i 40 minuter går han in och duschar.

22.00 BBT: Frida, Jasmine, Sami och Lennie sitter i blå rummet och Jasmine förklarar hur man spelar ryska posten.

22:30 BBT: Slussen öppnas och det kommer in alkohol. Några sekunder senare spelas det upp musik och Frida, Julia och Amilia släpper loss.

Julia fixar med glitter i Amilias ansikte. Amilia blir jättenöjd.

23:00 BBT: Mergim är ute och står på pallarna de använt för att bygga en scen/soffa. Han kollar kollar upp och ser en person i en av lägenheterna framför Big Brother huset. Frida, Jasmine och Amilia försöker vinka till personen men får ingen respons. Ser ut som att han diskar eller tvättar kläder.

23:30 BBT: Alla förutom Sami och Martin är i bubbelpoolsrummet och kör fiskedamm, det hängs allt från godispåsar till toalettpapper till kondomer fyllda med vatten.

Livefeed Lördag 18 april, 2020 (2)

April 18, 2020

13.01 BBT: Julia och Jasmine sitter och pratar i soffan om Martins agerande. Jasmine skyller mycket på det som hänt på Amilia och hon kommer inte prata och respektera henne något mera nu. Hon säger att Amilia snackar skit om allt och alla, och hon är nog kapabel till det mesta i huset om hon kan göra något sådant här och gå bakom ryggen på Jasmine. Julia känner sig så korkad som tog Amilias parti i detta, och inte berättade. Hon anklagar sig själv för att hon inte bara berättade. Jasmine tror att nu ligger Martin dåligt till i utröstningen på grund av allt detta nu. Och hon är orolig att hon kommer få vara kvar i huset med Amilia. Hon är väldigt arg på henne. Julia tycker det var synd att det kom fram på det här sättet.

13.30 BBT: Julia och Jasmine sitter fortfarande kvar i soffan. Nu sitter de och målar naglarna och pratar fortfarande om situationen mellan Martin, Amilia och Jasmine. Hon är arg på att han ignorerar henne totalt idag. Hon tänker inte komma till honom, utan han får komma till henne. Men hon vill acceptera ursäkten heller. Tilliten är förstörd just nu för henne mot honom.

13.45 BBT: I köket lagas det mat och Lennie och Frida rensar kylarn. Lennie säger att det kommer bli pasta och korv i minst en vecka framöver. Och han säger att det nog kanske bara är Frida som blir glad åt det. Ja hon säger att hon älskar det. Och frågar om det bara finns kycklingkorv. Mergim reagerar lite på skämt och frågar om det är något fel på det!? De skrattar och hon säger, nej då. Mergim står och lagar iordning mat.

13.50 BBT: Julia sitter ensam kvar i soffan och väntar på att nagellacket ska torka. Då kommer Amilia till henne och lägger sig. De pratar om Martin och Amilia säger att hon tycker det är han som gjort fel. Hon hade kunnat varit vem som helst de gångerna som det hände. Han var full och skyller på att han inte minns. Men hon tror det är bullshit, han minns. Och hur ska Jasmine kunna ha tillit till en sån kille som inte minns vad han gör i fyllan.

14:30 BBT: I köket pågår fortfarande städning i kyl och frys som Frida och Lennie håller på med. Mergim lagar mat.

14.50 BBT: Julia och Jasmine har lagt sig i var sin saccosäck bakom baren i poolrummet för att få lite privacy. Julia berättar att hon fick en tvål av Antonia när hon var i huset, och tror det var en pik att hon var smutsig. Jasmine tror inte det men Julia är säker. Jasmine tycker att Amilia är en häxa som ljuger och inte ser sin egen skuld i vad hon gör. Julia tycker synd om Jasmine som råkat ut för detta inne i Big brother huset. Det är tillräckligt jobbat i verkliga livet, men där inne måste det vara tusen gånger jobbigare. (Skribent Helene)

16:30 BBT: Jasmine får in tittarnas frågor och svarar på de i Annexet. (Klipp finns i gruppen.)

17:00BBT: Julia får svara på tittarfrågor i Annexet. (Klipp finns i gruppen.)

Livefeed Lördag 18 april, 2020 (1)

April 18, 2020

Livefeed Lördag 18 april, 2020 (1)

09:00 BBT: Lamporna tänds och det är dags för huset att vakna. Lennie först upp och byter batterier och kollar till Britt-Marie. Sami kommer upp efter en liten stund och börjar dagen med klä sig och borsta tänderna. (Skribent Ann-Sofie)

09:25 BBT: Sami gör havregrynsgröt samtidigt som han pratar med Lennie och Amilia om bubbelpoolen. (Skribent Ann-Sofie)

09:35 BBT: Mysfrukost vid bordet, det är ett allmänt snack. Martin och Mergim har inte kommit upp än. Tror Martin är lite bakfull idag. (Skribent Ann-Sofie)

09:58 BBT: Lennie säger att nu ska vi bada, Sami är på och Lennie frågar även Amilia om hon vill följa med och bada. Julia och Amilia följer med och sitter i stolarna i relaxen och pratar. (Skribent Ann-Sofie)

10.20 BBT: Sami och Lennie badar i bubbelpoolen, de pratar med Amilia och Julia om trafiken i Stockholm, bland annat så pratar dom om vägens hjältar. De säger att det kan inte vara lätt att köra stora fordon i Stockholm. De börjar sedan prata om Izabella, hur skön hon var, speciellt i hennes sov kläder. Amilia tittar in i kameran och säger till Izabella att tittar hon på liven nu så ska hon veta att de saknar henne. Att det var synd att hon fick lämna. (Skribent Ann-Sofie)

10:53 BBT: Sami, Julia och Mergim pratar om användarnamn och lösenord till sina sociala medier, Mergim tror inte han kommer komma ihåg sina användarnamn och lösenord. Sami berättar att han hade skrivit upp alla sina användarnamn och lösenord i ett text dokument. Det tyckte Mergim va smart och han säger att det var dumt att jag inte tänkte på det. (Skribent Ann-Sofie)

11.00 BBT: Martin vill nu på toaletten och han får sätta sig i barnvagnen så Mergim får köra honom till toaletten. Både Mergim och Martin börjar bli trött på barnvagnen nu och hoppas de slipper den snart. De har frågat tidigare i bikten, om de inte kan få sluta med det uppdraget snart. Men de har inte fått något svar om det. Efter toabesöket så borstar Martin tänderna och han ser riktigt bakfull ut idag. (Skribent Ann-Sofie)

Livefeed Fredag 17 april, 2020 (4)

April 17, 2020

21:08 BBT: Martin ber Amilia om ursäkt för hur han agerade tidigare och att han sa de saker han sa till henne i stundens hetta tidigare idag. Han har gjort fel mot Jasmine och det är inte sån han är säger han. Amilia godtar hans ursäkt. Han fortsätter och berätta hur mycket Jasmine betyder för honom. Han är en person som har svårt att öppna upp sig och nu har han gjort det. Och det gör honom ännu mera besviken på sig själv för att han har klantat sig. Han hoppas att de två kan lösa det. Amilia ger honom råd hur han ska agera.

21.25 BBT: Martin sitter med Julia vid köksön, han i sin vagn och hon på en stol på andra sidan. Han börjar ledsna på att behöva sitta där, och tittar in i kameran och säger att han vill slippa att sitta i vagnen längre nu. Han har varit snäll. Julia säger att han bara ska resa sig upp. Men han vill inte göra flera regelbrott. De fortsätter att prata om kyssen.

21.38 BBT: Inne i barnrummet har Frida och Jasmine fått diska de vuxnas disk. och nu äter de smörgås, kaka och dricker välling. Jasmine värme sig vid spisen och Frida sätter sig brevid. Jasmine vill gå och sova snart. Jasmine säger att hon vill flyga iväg från huset.

21.43 BBT: Slussen är öppen, och Julia hämtar mera alkohol in till huset. Hon säger att de fått så mycket alkohol. Och hon tror att det betyder att Frida och Jasmine kommer att bli utsläppta ikväll. Storebror slår också igång musik.Frida kommer samtidigt ut från barnrummet och vill krama alla godnatt. De tänker gå och sova.

21.53 BBT: Inne i barnrummet ligger Jasmine nerbäddad under täcke och filtar, och Frida kommer in och berättar vad som hände där ute. Hon berätta att Martin frågade jättemycket om henne och undrade hur hon mår. Jasmine tycker att han är knäpp som skickar en kram och undrar hur hon mår. Hon säger att det fan är över. Och att han är dum i huvet.

22:00 BBT: Det är tydligen på utegården festen hålls ikväll. Där sitter Lennie, Mergim och Amilia och har gjort det mysigt för sig i solstolarna och dricker, skrattar och har musik.

22.08 BBT: I köket ligger Sami på en madrass vid Martin´s vagn. Mergim orkar inte köra runt på Martin ikväll så han får sitta där vid köksön och kan inte röra sig. Julia sitter också där på madrassen bredvid Sami. De pratar om Amilias beteende i huset. Och de gillar inte det.

22.24 BBT: Har festen på utegården gått över till prat om tittarfrågorna. Och hur Martin reagerade och kommenterat kyssen. Amilia sitter och refererar till ett samtal hon haft med Martin tidigare och även nu.

22.36 BBT: Inne i barnrummet har tjejerna inte somnat ännu. De går in på toaletten och borstar tänderna med tandkräm med fingarna ikväll. De vuxna har tydligen glömt bort kvällsrutinen för barnen, så de får sköta sig själva så gott det går.

22.50 BBT: Lennie, Mergim och Amilia har flyttat festen från utegården och in till rosa sovrummet. De springer runt, skrattar och dansar. Är de bara glada eller är det rent taktiskt för att två av de är nominerade?

23:00 BBT: Martin har suttit fast i köket hela kvällen, men äntligen får han skjuts av Mergim så att han får gå på ett efterlängtat toalettbesök. Festen förflyttar sig till soffan. Och där börjar de prata om vilken musik de lyssnar på.

23.15 BBT: Julia och Sami pratar om slutet och finalveckan. Julia säger att Sami och hon troligtvis är några av de som kommer vara med då. Han är halvt om halvt säker på att han kanske är kvar. Det är bara fyra veckor kvar nu och det är skönt. Sami säger att han vill ut från huset snart. Martin och Amilia pratar om skillnaden inne i huset och utanför. Inne i huset kan saker bli roligare eller tråkigare än på utsidan.

Livefeed Fredag 17 april, 2020 (3)

April 17, 2020

18:01 BBT: I poolrummet berättar Martin att han inte tycker synd om sig själv han vill bara inte se ut som en idiot. För det är dumt att ljuga om det för tittarna ser allt men han kommer verkligen inte ihåg kyssen. Plötsligt ringer klockan och Frida och Jasmine går ut på utegården. Amilia följer efter och kramar om Jasmine. Sedan går Amilia och Mergim och Jasmine pratar om de över en cigg. Jasmine vet inte hur hon ska agera och Mergim har inga förslag på vad hon ska göra. Jassa undrar om Mergim visste om det. Han säger att han inte ska ljuga, han har hört om det. Mergim tog inte upp det för det angick inte honom. Jasmine känner sig så dum som inte förstått att hon inte kan lita på Martin efter att hon fått frågor från tittarna om hon litar på Martin. Nu förstår hon vad de syftade på. Hon anser att hon och Martin kommit nära varandra men nu tvekar hon på hur nära de verkligen är. Jassa tror att både Martin och Amilia ljuger för henne hon tror att båda kommer ihåg hur det var exakt för det är inget man glömmer. Efter att Jasmine rökt färdigt går hon direkt in till barnrummet.

18:35 BBT: Sami och Martin pratar om konflikten. De är överens om att det har varit en händelserik vecka.

Julia och Amilia pratar också om konflikten. Amilia påpekar att hon var den enda i konflikten som inte skrek. Hon var lugn för hon behövde inte hetsa upp över situationen för hon anser inte att hon gjort fel.

18:50 BBT: Jasmine och Frida pratar om mående. Frida berättar om första gången hon fick panikångest och vad hon tror att det berodde på. Hon kunde ha tankar om att vara oälskad och ensam.

19:00 BBT: BREV! Det är dags för Amilia att svara på tittarnas frågor. (Filmklipp upplagt)

19:20 BBT: Amilia har svarat på tittarnas frågor och går ut till de andra på vuxensidan och berättar vilka hennes extrafrågor var. Hon svarar på alla frågor som hon svarade på i Annexet fast framför de andra den här gången.

19:30 BBT: Julia och Amilia försöker övertyga Lennie om att de ska få epilera hans rygg. Lennie vill absolut inte.

Martin, Lennie och Mergim börjar med tillagning av middag. De ska laga en maträtt som Frida kommit på. Lennie säger att de kanske kan laga den när Frida inte sitter fast i barnrummet, då föreslår Martin att de sparar en bit till henne. När Frida kommer ut från barnrummet blir hon avis på att de ska få äta gott men vill jättegärna att de sparar en bit till henne. Martin frågar Frida om vad Jasmine gör och hur hon mår. Frida svarar att Jasmine sitter i bikten just nu och att hon har lugnat ner sig lite.

20.00 BBT: Frida och Jasmine sitter i barnrummet och pratar. Jasmine känner sig dum för att hon litar på människor så fort. Frida håller med, hon brukar också känna sig dum för att hon litar på människor för mycket. På utsidan brukar hon lita på människor tills de bevisar motsatsen. Jasmine säger att hon är jättetacksam att hon sitter kvar i barnrummet med Frida, hon vet inte vad hon skulle gjort om det var någon av de andra hon satt fast med. Jasmine kände att hon och Frida tog distans efter att Frida bytte sovrum. Nu är hon glad över att de fått spendera mer tid tillsammans.

20:15 BBT: Mergim drar med sig Amilia ut och berättar vad han och Jasmine pratade om under barnens rast. Amilia förstår inte hur Jasmine inte fattat att något måste vara fel förrän nu. Det är också helt sjukt hur svartsjuk Jasmine är, ingen får vara vän eller prata med Martin förutom hon. Amilia tycker också det är konstigt att Jasmine skyller större delen på Amilia och att det ska se ut som att Amilia försöker sno Martin från Jasmine.

20:30 BBT: Mergim, Julia, Julia,Sami och Lennie är i köket och diskuterar hur man säger vissa ord. Alla säger övergångsställe förutom Amilia som säger övergångsställ. Hon vet att det är fel men det är bara enklare.

20:40 BBT: Sami städar i gymmet.

20:50 BBT: Middagen är färdig och de vuxna sitter och äter tillsammans. Slussen öppnas och de får in en hink med alkohol.

Livefeed Fredag 17 april, 2020 (2)

April 17, 2020

13.15 BBT: Martin, Sami, Julia badar bubbelpool. Amilia och Lennie fixar i köket. Sami dricker Trocadero och äter frysta hallon (som är jättegott ;) )

14:00 BBT:Eftermiddagen startar lugnt i huset o stämningen har blivit bra, mycket skratt o prat. Jassa o frida sitter o spelar ludo o julia o martin sitter o tittar på o hjälper till med reglerna. Merqim säger de snart är grillfest o sami står i köket o håller på med mat förberedelser till grillfesten.

14:10 BBT BREV! Samla alla lennie ska läsa: Nu startar grillfesten för dom vuxna allt finns o hämta i bikten.

14:20 BBT Då har alla vuxna samlat sig på utegården. Dom har fått grillmat o alkohol o BB har satt på musik på gården med. De ser väldigt kallt ut i dag så dom lär nog frysa lite. Som vanligt är de lennie som tar ansvar för maten och han går direkt på grillen o gör den klar för användning. Dom andra är igång med o dricka alkohol o sjunga o dansa till årets BB låt.

14:30BBT Big brother bjuder på mycket musik denna eftermiddagen o alla deltagarna är på gott humör och ser ut o ha de bra o trivs även om de är kallt o snöar lite. Dom 2 barnen sitter o spelar ludo ännu.

14:40BBT Festen fortsätter o lennie står o grillar. Big Brother spelar fortfarande musik o alla dansar o är glada utom martin som sitter i barnvagnen men han dricker o är glad ändå.

14:50BBT Tror att med den stämningen på gården så är dom onyktra före 15.30 för nu är de drag på gården. Dom dricker o dansar nonstop. Lennie är snart färdig med grillningen så nu är de snart mat. Barnen inne i huset hör musiken från utegården, men dom spelar vidare med sitt ludo i barnrummet.

15:20 BBT: Martin pratar om corona-krisen och att han inte riktigt kan förstå hur det ser ut utanför huset. Hur kan alla gränser vara stängda? Det måste ju finnas ett loophole för bussinesmen som måste resa för att jobba.

Det står människor utanför utegården och ropar efter Amilia, Lennie och Olga. När Julia hör att de skriker efter Olga börjar hon skratta och frågar “Hörde jag precis Olga?” och då blir hon tillsagd av Big Brother för regelbrott.

15:30 BBT: Martin är kissnödig och orkar inte fråga Mergim om skjuts till toaletten så han kissar i en cava flaska. Samtidigt startar de andra ett spel av kubb. Julia, Amilia och Mergim är ett lag och Lennie, Sami och Martin är i det andra laget. Det är svårt för Martin att spela när han sitter i vagnen men han försöker. Lennie, Sami och Martin vinner den första matchen. De spelar en andra match.

15:50 BBT: Jasmine och Frida sitter i barnrummet och pratar om sprutorgasm. Frida förklarar hur man kan få en sprutorgasm och tror att tjejer kan få det. Jasmine säger att hon tror att hon fått en sprutorgasm en gång men hon är osäker, det kunde ha varit kiss.

16:20 BBT: Sami, Martin och Julia är i rosa rummet. Julia håller på att borra i väggen och fixa draperiet vid dörren medan Sami och Martin tittar på. Killarna är imponerade av hur bra ögonmått hon har och hur bra det såg ut. När Julia är klar får hon en applåd.

Frida, Martin, Jasmine och Mergim sitter vid staketet och pratar. Barnen berättar om sin dag och vad de har gjort. De vuxna berättar för barnen om deras fest och alla människor som stod utanför och skrek efter Olga.

16:40 BBT: Frida har klätt av sig helt naken i barnrummet och gör mackor. Hon tycker det är jätteskönt att gå naken.

BREV! Mergim läser. Grillfesten är över. Jasmine, Martin, Mergim, Amilia och Julia hänger löst. Tittarna har fått rösta vilka två deltagare som ska få svara på frågor. De vill ha svar på frågor från Martin och Amilia. Först ut är Martin. (Filmklipp upplagt)

17:00 BBT: När Martin kommer ut från annexet berättar han en av de extrafrågorna han fick. Den andra frågan som handlade om han kommer berätta för Jasmine att han och Amilia hållit på vägrar han berätta för gruppen. När Jasmine går in i barnrummet berättar han äntligen för Julia och Mergim. Amilia hör frågan och småler samtidigt som hon går till rosa rummet. Martin förklarar att han är medveten om att i början var de lite flirtiga mot varandra men kommer inte ihåg någon kyss. Han säger att han tänker prata med Amilia.

Jasmine kommer ut från barnrummet och undrar vad Martins två extrafrågor var. Han berättar för Jasmine vilka frågor han fick. Han berättar om osäkerheten över om det har hänt. Jasmine ropar på Amilia, hon vill ha svar på om det stämmer. Jasmine tror inte på det men vill veta vad Amilia har att säga. Hennes tålamod börjar ta slut och tycker att det är fult av Amilia att inte komma ut från rosa rummet så de kan prata. Julia skriker ut och säger att de har ett möte.

17:30 BBT: Amilia kommer till Martin och Jasmine och Amilia får frågan om hon kysst Martin. Hennes svar är ja, de har kyssts två gånger, en gång i köket och en gång vid bubbelpoolen. Jasmine frågar om detaljer om vilka som var där, kyss med tunga eller utan och vilken vecka det hände. Amilia kommer inte ihåg exakt vilka som var där, det var ingen tungkyss och Amilia kommer inte ihåg vilken vecka. Martin blir arg och säger att Amilia får berätta mer detaljerat för att han inte kommer ihåg. Jasmine frågar Amilia varför hon kysste Martin när hon visste att Jasmine och Martin höll på. Martin står fast vid att han inte kommer ihåg. Martin hör kommentarer från Julia som sitter vid bubbelpoolen och blir arg.

Livefeed Fredag 17 april, 2020 (1)

April 17, 2020

Livefeed Fredag 17 april, 2020

09:00 BBT: Väckning av storebror. I barnrummet är stämningen tryckt efter nattens samtal mellan Amilia och Lennie. Amilia var besviken på Lennie för att han valde att sova på soffan längst in mot väggen, istället för att välja att sova bredvid henne. Hon kände att han svek henne när hon behövde honom som mest, pga att hon tyckte det var så jobbigt att vara just i barnrummet. Att hon var onykter och har mens gjorde inte henne på bättre humör. De hade ett långt samtal igår kväll och det fortsatte sen i bikten, så att Jasmine och Frida kunde få gå och sova. Inne i huset är Sami uppe på motionscykeln som står vid köket. Han har fixat frukost till sina kompisar.

09.20 BBT: Lennie sitter och stirrar i luften på soffan och ser fundersam ut. Jasmine säger att de hade ett väldigt långt samtal igår kväll, och undrar hur han mår. Han hinner inte svara ordentligt utan hon börjar prata utan hon säger att ibland får man agree to disagree helt enkelt. Hon säger att hon har ont i magen idag pga starka korven hon åt igår. Strax efter rusar hon till toaletten för då är det dags för korven att komma ut.

09.30 BBT: BREV! Det kommer in brev och Sami läser för de. Idag klockan 14.00 blir det kalas och grillfest på utegården, för alla vuxna. Dessutom kommer 2 barn att delta. Barnen kommer på förmiddagen att duellera om en plats att få delta i festen. De två som förlorar får stanna kvar i barnrummet. De som ska mötas i duell är Frida - Amilia, Lennie - Jasmine.

09.34 BBT: Är det rast för barnen och de får komma ut i huset. Lennie går ut på utegården och promenerar, Amilia kommer ut och röker.

10.15 BBT: Rasten är slut och barnen blir inlåsta igen och väntar utanför uppdragsrummet för att gå in och tävla. Jasmine har ont i magen och vill gärna slippa vara med på festen. De diskuterar att de ska göra läggmatch och försöker göra upp om vem som ska vinna. Då kommer det in brev att det inte är tillåtet att göra läggmatch. Om man INTE gör sitt bästa i tävlingarna så blir man autonominerad. Är man redan autonominerad blir man autonominerad nästa vecka också. Är man immun blir man av med immuniteten och blir autonominerad.

10.27 BBT: Är det dags för Amilia och Frida och tävla. Amilia läser reglerna och sen kör tjejerna igång. De ska med en strumpa fastsatt i ett gummiband, trä strumpan över huvudet, och sen springa fram till ett bord och blåsa ut ljusen på en födelsedagstårta. Amilia vinner denna duell. (Se klipp i gruppen)

10.34 BBT:Lennie och Jasmine går in i uppdragrummet och ska göra samma tävling, dra en strumpa över huvudet och sen blås ut ljus på en tårta. Det blir fel då ett ljus på Lennies tårta inte lyser, så de får avbryta och gå ut igen och vänta.

10.39 BBT: Nytt försök att tävla för Jasmine och Lennie och de är båda focuserade på vinst. Vinnaren blir överlägset Lennie som är snabb som en kobra. Han får genast lämna barnsidan och bli vuxen liksom Amilia också får göra. (Se klipp i gruppen)

10.50 BBT: De får hör att Slussen är öppen. Där inne står tårtorna med ljusen tända och Sami och Mergim kommer ut med varsin tårta och sjunger Ja må de leva. Det har blivit födelsedag för de två barnen Amilia och Lennie och de fyller nu 5 år och har blivit vuxna. De får blåsa ut var sitt ljus och Lennie skär genast upp en stor bit tårta till sig själv och äter. Sami sitter vid bordet och tittar avundsjukt på Lennie som äter tårta. Han avstår pga träningen. Men han tycker de där frystårtorna är jättegoda säger han.

11.07 BBT: Mergim och Martin går ut på utegården och röker. Mergim måste fortfarande köra runt Martin på en vagn som straff/konsekvens för att han öppnade arkivskåpet igår. Det är lite trixigt att ta sig genom poolrummet och ut till rökrutan, men de fixar det. Mergim provsitter vagnen medans Martin röker. Martin har lagt en madrass i vagnen så det är som en kungatron han sitter på och blir runtkörd i huset.

11.12 BBT: Frida och Jasmine är överlyckliga över att nu kunna ha en stor dubbelsäng tillsammans i barnrummet. Frida börjar fixa pasta åt tjejerna och mackor. De börjar genast möblera om lite i rummet. Städar och diskar. Tjejerna längtar efter en riktig dusch och Jasmine efter brun utan sol.

11.20 BBT: Lennie och Sami sitter på utegården och cyklar på var sin motionscykel. Julia ligger i en saccosäck och gnäller på att det blåser. De bankar utanför och de spekulerar om att de bygger en supergrill till grillfesten åt de. Men de tror att de får nöja sig med sin lilla grill istället.

11.30 BBT: Mergim och Amilia pratar om mathändelsen igår i rosa sovrummet. Mergim berättar att han och Lennie inte har pratat efter det, och de diskuterar vem som gjorde rätt och fel när barnen fick plundra huset under 3 minuter. Det blev diskussion och hårda ord mellan deltagarna under men främst efter händelsen. Och både Mergim och Jasmine fick varningar för sina skällsord till varandra.

11.40 BBT: Martin som måste bli skjutsad på en vagn av Mergim hela tiden, ropar på Mergim och de börjar städa lite i huset. De stoppar i tomglas och skräp i påsar och åker in i badrummet. Martin reser då upp och går runt inne i badrummet och får då en varning av storebror att han bryter mot reglerna. Han måste bli skjutsad överallt hela tiden. Mergim skjutar honom till gröna/gula sovrummet och sen till gymmet. Där står Lennie och Sami och väntar på Martin för att de ska träna tillsammans. Martin måste träna sittandes på vagnen, vilket ställer till det lite extra för honom. Men han gör det bästa av situationen.

11.50 BBT: Inne i barnrummet har Frida och Jasmine satt sig till bords och äter lunch. Det blir pasta och korv till varmrätt. Och värmd chocolate chip cookie m chokladboll till dessert. Jasmine säger att det är jättegott och smakar som varm deg när hon hugger in i det. Frida orkar inte desserten, hon blev jättemätt på maten. De funderar på om de ska sova lite middag efter lunchen.

12.09 BBT: Mergim och Julia sitter och pratar om samtalet Mergim hade med Amilia nyss och de pratar om det som hände igår mellan Lennie och Amilia. Mergim pratar om sin relation mellan honom, Lennie och Amilia och att de är vänner, men de kan bli riktigt arga på varann ibland. Han kan förstå att Amilia kan bli frustrerad eftersom Lennie och Mergim har varandra som nummer ett i huset och Amilia kommer i andra hand, känner hon vilket Mergim också säger är sant. Han tror att Amilia vill att han ska bli utröstad så hon får ha Lennie för sig själv.

12.20 BBT: Martin ropar på Mergim och vill bli skjutsad till bikten. Inne i gymmet tränar Sami och Lennie vidare.

12.35 BBT: Julia och Mergim sitter i soffan och pratar och vill också testa att gymma lite. De går in i gymmet och skämtar lite först med några hantlar, men sen börjar de träna lite mera på allvar.

13.00 BBT: Amilia ansluter till de andra i gymmet och har en konspirationsteori hon vill dela med sig av. Hon tror att produktionen har ställt om klockan för att skulle tittarna veta om att det är grillfest kl, 14.00 på utegården idag så kommer massa folk att kunna stå utanför och skrika. Så hon tror att de ändrat klockan. Detta för att solen inte lös in klockan 10.00 idag som den brukar göra genom fönstren.

Livefeed Torsdag 16 April 2020 (3)

April 16, 2020

Livefeed 16/04 - 2020 (3)

 

18:01 BBT: Efter att Martin ätit sin korv står Sami och diskar ur glasskålen som korven kom in i. Då blinkar brevlampan igen. Det är nästa konsekvens för Sami och han läser. Denna gång får han två val igen. Ena är att äta HELA starka korven själv ELLER ge HELA korven till en av barnen. Han frågar om någon vill äta den. Ingen vill så han gör ole dole doff och lotten faller på Jasmine. Som antar utmaningen.

18.20 BBT: Kommer den starka korven in via brevinkastet och alla ska samlas på utegården. Jasmine sätter igång att äta och varvar tuggorna med filmjölk. Alla hejar på och hon kräks nästan en gång, men sen kämpar hon på. Hon står och gungar och steppar runt hela tiden. Och Sami frågar vad dansen heter. Killarna skojar om att det är 5 i 3 dansen på dansgolvet innan krogen stänger, och korven man köper efteråt som hon håller i handen. Han kämpar på och får i sig hela korven plus korvbröd. Strax efter ringer klockan och barnen låses in igen innanför grindarna.

18.30 BBT: Sami står och steker på kyckling och pommes, och inne på barnsidan mår Jasmine extremt dåligt efter att ha ätit korven. Hon sitter på en stol med en hink under sig och låter saliven rinna ner i korgen. Hon vill inte att Martin ska se henne sån, men han säger att han är stolt över henne och att han bara vill hjälpa henne. Han vet hur det känns. Martin som också åt korv känner inte av den lika mycket den här gången som förra gången då han och Sami åt tillsammans.

19:00 BBT: Just nu har det varit “sändningen fortsätter strax” en stund. På Big brothers Twitter har de meddelat att deltagarna får en uppdaterad Coronainformation.

19.30 BBT: Avbrottet är nu slut och de ser ut som att allt är “som vanligt” i huset. Mergim ligger på en saccosäck vid gallret, Sami på en madrass och de andra sitter i myshålet och de chillar. Men nu märks det att de fått information för Jasmine säger att hon är i chock. Och de frågar om de får gå på stranden och bada sen. (Skribent Helene)

19.32 BBT: Avbrott igen.....

20.00 BBT: Julia, Mergim och Sami sitter i köket och väntar på att Big Brother ska kalla in de i slussen så att de kan komma igång med matlagning. Egentligen hoppas de att det blir sushi, vin, smirnoff, öl och mer sushi.

BREV! Samla alla vid grinden och Mergim ska läsa. Konsekvensen för att Mergim öppnade arkivskåpet igen är att han ska skjutsa runt en av barnen i vagn överallt i huset. Det barnet han ska skjutsa runt är Martin. Tittarna har fått rösta i en omröstning på appen om vem som anses mest vuxen av Jasmine eller Martin. Tittarna tycker att Martin är mognast och får flytta till vuxensidan. Han blir glad att han får flytta till vuxensidan men han vill inte sitta i vagnen.

Slussen öppnas och deltagarna får in massor av alkohol, snacks, godis och läsk. Vagnen som Martin ska skjutsas i står också i slussen. Martin blir utsläppt

20:20 BBT: BREV! Mergim läser. Konsekvensen för att Sami, Mergim och Julia öppnat arkivskåpet tillsammans är att barnen ska under tre minuter få plundra huset. När Big Brother spelar en signal är det dags för barnen att springa ut och påbörja deras plundring. Alla springer och letar i kylskåp och lådor. De tar de godsaker som ligger på bordsön och 4 flaskor alkohol. Amilia springer in till sovrummet och haffar åt sig en hårborste.

Mergim tycker att det fult att de inte kan tänka på att de vuxna har sparat mat åt de och därför borde barnen spara lite åt de vuxna i alla fall. Jasmine skriker att Mergim är en barnrumpa för att han överreagerar över att de tar alla godsaker. Mergim svarar att det är hon som är en barnrumpa, det är hon som blivit satt i dagis. När barnen gått in till barnrummet säger Mergim att det kanske handlar om att korven hon åt kokade över. De andra vuxna skrattar bara och förstår Mergims frustration.

20:40 BBT: Jasmine kan inte njuta av maten utan har hakat upp sig på konflikten med Mergim och Julia. Hon säger att om de kommer in och nattar de kl 21 så kommer hon fortsätta mot Mergim. “Jag kommer köra upp en tandborste i Julias röv” säger Jasmine.

Jasmine blir kallad till bikten. Hon får en tillsägelse om att ha använt ovårdat språk.

20:50 BBT: Mergim blir kallad till bikten. Han får också en tillsägelse om att ha använt ovårdat språk.

Livefeed Torsdag 16 April 2020 (2)

April 16, 2020

Livefeed Torsdag 16 April 2020 (2)

13.15 BBT: Rastklockan ringer och barnen får gå ut på rast. De får ENDAST rasta på utegården ingen annanstans i huset får de vistas under rasten. De vuxna följer med ut på gården och alla umgås tillsammans. Det blåser ute så alla tycker inte det är superskönt dock.

14:00 BBT: Eftermiddagen startar med o bjuda på absolut inget händelserikt i BB huset. Dom skickar in disken till barnen o merqim ville ut på gården o röka. Sami har fortsatt på sitt spår o leva sunt till 100% så han till en fruktblandning av frysta bär o banan o apelsin som han ska köra i mixern. Han säger han vill ha ett nytt träningspass.

14.38 BBT: kommer de älskade arkivskåpet in i huset o merqim valde o öppna en låda med en gång. Han läste lappen o konsekvensen kommer snart. Skåpet kan inte öppnas på 3 timmar.

15.00 BBT: Nu spekulerar sami, julia o mergim vilka konsekvenser merqim kan få efter o ha öppnat arkivskåpet. Mergim är rädd för o få något negativt o är rädd de kan handla om o göra något som drabbar dom andra. Han säger att han inte gillar o ta beslut som drabbar andra.

15.15 BBT: BREEEEV! Mergim läser "Du öppnade skåpet o här har du 2 val. 1.du kan tvätta Amilia o Lennie bakom öronen samt fötterna eller ta val 2 som är och tvätta alla kläderna. Mergim valde först o tvätta amilia o lennie, men Lennie sa han borde välja o ta o tvätta kläderna. Då exploderar Amilia då BB sa att mergim fick lov o ändra sig o Amilia skäller ut Lennie.

15.25 BBT: Julia har nu öppnat arkivskåpet o hon läser på lappen att hon får besked om en stund om konsekvenserna.

15.35 BBT: Nu har dom alla diskuterat Amilias negativa reaktion. Mergim menar att Amilia inte ska ta ut sin besvikelse på andra då hon blir förbannad. De är han som får välja o då har Amilia ingen rätt o reagera så som hon gjorde.

15.50 BBT: Frida förklara sina onani rutiner. Hon känner som hon får lätta lite på trycket o de känns som ett lyckopiller för henne. Barnen lär sig sexualkunskap tidigt numera

16:00 BBT: Mergim, Sami och Julia hänger i soffan och pratar med barnen Martin och Lennie som sitter bakom grindarna. De undrar varför de inte kan gå in i slussen. De tror att det är något på gång där inne.

16:08 BBT: Amilia och Lennie ska gå till Annexet. De ska tvätta kläder. Mergim fick tidigare ett val och valde då att de skulle få göra det efter att Lennie övertalat honom om det. Amilia är sur och under en halvtimma diskuterar de hårborste vs. tvätta rena kläder. Under tiden tvättar Lennie alla kläder. Film finns i gruppen.

16:47 BBT: Klockan börjar räkna ner då de nominerade denna veckan ska avslöjas. Det visar sig att det är Jasmine och Martin (som är autonominerade) samt Julia, Mergim och Amilia som sitter osäkert. Därmed sitter Lennie, Frida och Sami säkert på måndagens veckofinal. Film finns i gruppen. Amilia blir ledsen och går in och lägger sig. De andra diskuterar resultatet och verkar mer exalterade än ledsna.

17:07 BBT: Deltagarna får brev. Julia ska läsa för alla deltagarna vid grinden. De samlas vid grindarna. Julia läser att hon får välja om hon eller att en av barnen ska få möjlighet till skärmtid. Hon får välja om hon själv vill ha det eller en av barnen. Vad skärmtid innefattar säger inte brevet. Julia tror att hon kanske får se sin hund så hon väljer sig själv. Alla andra håller med om att hon borde ta det själv. Sami tror att skärmtid innebär att kamerorna kommer följa henne hela tiden, så hon får skärmtid i Big Brother, Big Brother kommer följa henne hela tiden.

17:16 BBT: Återigen Brev. Det är en Ipad till Julia. Det är Julias mamma säger Julia. Hon säger “Å jag döööör” och springer in i sovrummet. Hennes mamma säger att hon tänker på henne och att hon ska vara stark och kämpa hårt. Svante (hunden) mådde bra och mamman säger även puss och kram från hela släkten och hälsade personligen till alla deltagare. Efteråt berättar Julia för de andra vad hennes mamma sa.

17:27 BBT: Brev för tredje gången på 20 minuter! Alla ska samlas igen. Sami ska läsa och kikar först igenom och skrattar. Brevet säger “Sami du valde att öppna arkivskåpet”. Sami får en konsekvens, han ska välja om han ELLER Martin ska äta en harakirikorv igen. Han kan även äta halva korven igen tillsammans med Martin, de tar varsin halva. Sami offrar inte sig själv. Martin får göra det. Martin ser inte överlycklig ut men ler och skrattar lite. Jasmines ska göra välling åt honom säger hon. Lennie säger att alla kommer bli drabbade av detta.

17:34 BBT: Sami blir kallad till bikten, han skulle bara bikta sig. Samtidigt öppnar Mergim arkivskåpet. Därefter kommer arkivskåpsmänniskan in och hämtar arkivskåpet.

17:41 BBT: Sami berättar för de andra hur det var att äta en harakirikorv. Sami och de andra vuxna tycker det vore kul om Martin skulle behöva äta korven snabbare än Samis vinnande tid för att bli vuxen igen (komma ut från barnrummet). Det är ingen sån tävling. Martin kommer ut och säger att han nog hade valt att äta halva korven, men han förstår. Han vet vad som väntar och det känns o-nice.

17.47 BBT: Det är rast för barnen. De har 15 minuter rast. samtidigt kommer brev, korven har kommit. Han får yoghurt också. Han går ut på uppdragsgården och äter snabbt upp korven. Han varvar med yoghurt. De andra hejar på honom, han är snabb men ser inte direkt ut att njuta.

17:53 BBT: Mergim, Julia och Sami får smaka på vällingen. Mergim tycker det är jättegott. Sami ber Martin om ursäkt för att han gav honom konsekvensen av att äta korven. Martin säger att det är lugnt. Han konstaterar att det var mer sås och korven var längre förra gången, så det var lite lättare denna gången.

Livefeed Torsdag 16 april, 2020 (1)

April 16, 2020

09:00 BBT: Deltagarna blir väckta. DC visar inne i barnrummet där de ligger skavfötters. Ni måste vakna nu, HALLÅ säger Big Brother rösten.

09.14 BBT: Ute i huset cyklar Sami, Lennie promenerar i cirklar innanför staketet. Mergim hänger över staketet och pratar. Lennie säger att han tycker Sami är snygg i helsvart men Sami gillar inte det. Det är för monotomt och enformigt. De konstaterar att de är trötta. Sami har träningsvärk idag säger han när han trampar på. Mergim fixar kaffe till de vuxna.

09.24 BBT: Frida Martin Jasmine sover än. Barnen verkar trötta denna morgon och vill inte gå upp. Men till slut klär Jasmine på sig, men lägger sig igen under täcket. Amilia kommer från bikten med bestämda steg och verkar inte glad. Hon ber de öppna grinden. Och hon går in i rosa sovrummet och hämtar trosor och mensskydd. Det var tydligen en menskris. Mergim frågar om hon mår bra, men hon svarar “nej åt helvete”. Hon behövde nya trosor De klagar på madrasser och kyla. Mergim berättar att han såg Alex och blev rädd imorse. Han har sovit i gröna/gula sovrummet inatt. Amilia säger att det var samma i rosa rummet när hon vaknade om mornarna, att Alex bild var det första hon såg när hon vaknade. De sitter i myshålet hon och Lennie. Han säger att han sover gott i barnrummet.

09.56 BBT: Lennie Mergim Amilia pratar om sina syskon. Frida kommer upp och ut till myshålet. Alla säger att de är trötta och sovit dåligt. Frida berättar om en dröm hon hade inatt där Lennie var ihop med en tjej som var taskig mot honom. Sen åkte alla vuxna från huset iväg på kryssning och lämnade barnen ensamma kvar.

10.05 BBT: Alla sitter nu tillsammans barnen i myshålet och Mergim på saccosäck vid gallret. Barnen säger att det är kallt i barnrummet och ingen sov bra. Amilia och Jasmine äter välling.

10.28 BBT: Sami vattnar sina blommor och plantor och ger de kärlek. känner på vädret och går in, det blåser ute.

10.40 BBT: Inne i barnrummet sitter Jasmine, Lennie och Martin på golvet och bygger lego. Lennie har byggt ett högt torn, och bytter ett mindre bredvid. De säger inte så mycket utan är koncentrerade med sina byggen. Jasmine bryter tystnaden och frågar om de tror att de kommer vara folk i studion på finalen. Men de tror inte det. Killarna bygger jättehöga torn och de ska kopplas ihop så att de når taket. Det verkar inte helt stabilt så de ska bygga lite bredare platta i botten. De ser helt koncentrerade ut och pratar inte så mycket, helt inne i sina byggen.

10.50 BBT: Sami och Julia ligger på golvet på madrasser och Mergim i saccosäck. De säger till Mergim att han har pratat i sömnen inatt på Albanska. Men de kan inte säga exakt vad han sa.

10.53 BBT: Det kommer brev. Alla samlas vid grinden och Mergim läser. Mergim läser upp brevet för gruppen. Det är dag att nominera, de som INTE GÅR att rösta på är Frida som är immun. Jasmine och Martin är redan autonominerade. Sami blir först inkallad till bikten strax efter, och sen blir de inkallade en efter en. Och direkt efter att de läst brevet tar Lennie med sig de vuxnas disk in till barnrummet och diskar den med glatt humör. De andra skrattar åt hans energi och entusiasm hela tiden, Amilia säger att han bara orkar.

11.07 BBT: Amilia och Frida ligger i myshålet vid köket, de andra på madrass och saccosäck på andra sidan staketet. De är en slapp stämning idag, alla verkar trötta efter natten, då flera sovit dåligt. Mergim kommer ut och har röstat, han tycker det är så jobbigt och han var nervös innan med. Men nu är det gjort. De konstaterar att de inte gillar torsdagar. Julia frågar Sami när han ska cykla. Han har redan cyklat en gång idag, men han svarar att han ska cykla hela tiden. Julia ber Sami att testa en dräkt han hade när han kom in som nästan var i minsta laget, för att mäta om han gått ner mycket i vikt eller inte, eftersom han tränar så mycket nu i huset.

11.13 BBT: Julia kommer ut i Samis leopard onepiece och hon börjar leka att hon är katt och jaga Mergim, som provar Sami´s regnjacka. Mergim hoppar upp på ryggen och de busar och skojar, och till slut ramlar de i en hög på saccosäcken. Mergim säger “akta min nya jacka” och så skrattar de. Han vill ha jackan för han tycker den är så snygg. Mergim och Julia fortsätter att busa och Mergim testar stålmannen lyftet över Julia. Det går väl så där. Så de byter plats och Mergim ska lyfta Julia istället. Han skriker och säger “aaahh jag känner dina revben...”. Alla skrattar.

11.21 BBT: De vuxna går ut på utegården. Nu är det Mergims tur att ha på sig Sami´s leopard onepiece. Och Julia har på sig ett par av hans byxor. Julia ligger i saccosäcken och säger åt Sami att lägga sig och sola han med. De gnabbas för han säger nej, och hon insisterar. Men han säger att han vet väl vad han själv vill. Det blåser i Stockholm idag rätt rejält och solen delar himmel med massa moln. Sami tycker det är bättre att sola innanför glaset för där är det nog varmare än på utegården. De börjar istället prata om sin odling och hur mycket de kommer växa innan de måste lämna huset. Mergim undrar om man får prata om vilka man nominerat. Sami säger att man får om man vill men han håller käften för säkerhet skull säger han så man inte blir autonominerad.

11.28 BBT: Inne i barnrummet fortsätter legobygget. men nu har Frida anslutet och bygger också medans Amilia sitter i soffan och pratar om sin barndom med Martin. Nu har det blivit deras tur i barnrummet att nominera så både Amilia och Martin blir kallade till bikten.

11.40 BBT: Det pågår nomineringar i huset just nu, och deltagarna blir inkallade i bikten en efter en. Resten av gänget tar det lugnt. På vuxensidan är det bara Sami som är aktiv och sitter på motionscykeln och trampar medans Julia och Mergim ligger på var sin madrass på golvet. Jasmine står vid staketet och pratar med de vuxna.

12.00 BBT: I barnrummet pågår fortfarande legobygget för fullt och de bygger på sina torn Frida, Lennie och Martin, även om han tog ett litet paus och var ute bland de vuxna och pratade lite mellan. Amilia sitter i soffan och tittar på. De pratar om att man längtar att bli sjuk ibland när man jobbar, men när man väl är hemma sjuk så är det supertråkigt. Amilia berättar en historia från sitt jobbliv.

12.06 BBT: Ute i huset har de ställt upp en massa godsaker vid staketet och Jasmine sitter på insidan och suktas av allt det goda. Hon luktar och längtar efter att få äta själv. Julia och Mergim hämtar kladdkaka och äter, och Jasmine stånkar och stönar och vill också ha.

12.20 BBT: Martin konstaterar att barnen inte fått någon mat än idag, de har bara ätit välling än så länge. Och hungern börjar göra sig påmind. Han och Jasmine ligger i myshålet och pratar med de vuxna. De har tråkigt och vill ha brev eller mat. Mergim går in och hämtar jackan han fick av Sami, det är den kamoflagefärgade regnjackan. Han blev jätteglad för att ha fått jackan. Han tackar Sami för jackan.

12.32 BBT: Martin och Amilia sitter vid bordet och lägger pärlplattor. Hon säger att det är nybörjarstatus på hennes pärlplatta, och kommer inte bli lika fint som Fridas. De får brev och Frida läser att de varit snälla och skött sig väl så deras utegångsförbud är nu upphävt. Snart får de gå ut på rast i övriga huset.

13.00 BBT: Jasmine och Frida sitter och pratar vid staketet med Julia och Mergim, barnen väntar på att få komma ut på rast. Och de vuxna berättar om all mat de fått in. Och de tror att även barnen kommer komma in i huset idag, pga mängden mat de fått. Sami står vid spisen och lagar till sin kycklingfilé.

Det är med bestörtning vi idag har nåts av beskedet att den folkkära radio och tv-profilen Adam Alsing har avlidit i sviterna av Covid-19.

April 15, 2020

Det är med bestörtning vi idag har nåts av beskedet att den folkkära radio och tv-profilen Adam Alsing har avlidit i sviterna av Covid-19.

Adam Alsing var programledare för Big brother åren 2000,2002-2005,2014-2015. Han var alltså Mr Big brother med hela svenska folket. Hans välbekanta röst inne i Big brother huset genom året har satt sin prägel i oss alla som är stort fan av Big brother. Och hans bevingade ord ”Hallå Huset”, kommer för alltid finnas kvar som ett eko i oss alla.

Att nu Covid-19 och Coronaviruset fått ett namn som vi så många känner igen och tycker om borde vara en väckarklocka för oss alla. Att det är allvar. Vem som helst av oss kan drabbas och har redan drabbats. Vi står nu inför en pandemi som kommer sätta en stor prägel för lång tid framöver.

Big Brother Supportergrupp har haft ett gott samarbete med Adam Alsing genom åren och han har även varit medlem i vår grupp. Det är därför detta har tagit hårt för oss att vi idag fått detta besked.

Vi vill med detta inlägg hedra en fantastisk människa och person, som lämnar oss alldeles för tidigt. Och våra tankar går givetvis till hans nära och kära i denna svåra tid.

Vila i frid Adam.

Ditt goda hjärta, ditt ljusa sinne. Hos oss skall leva i tacksamt minne.

Tack för vad du givit Tack för vad du var Tack för ljusa minnen som du lämnat kvar

Livefeed Onsdag 15 April 2020 (3)

April 15, 2020

Livefeed Onsdag 15 April 2020 (3)

18:01 BBT: Mergim, Julia och Sami har fått in alkohol och läsk i slussen. De står och lagar middag och pratar om lite allt möjligt.

Sami går till gymmet och tränar.

18:20 BBT: BREV! Alla ska samlas och Mergim läser. Tittarna har fått rösta och de tycker att barnen har varit busiga. Som straff får de utegångsförbud, de ska sova skavfötter (två av madrasserna ska överlämnas till de vuxna) och barnen ska diska de vuxnas disk. Barnen tycker de har skött sig bra men tror att tittarna och produktionen tycker att de har det för skönt. Lennie är inte orolig, han säger att han kan sova på golvet. Han har gjort lumpen så det är inga problem för honom. Martin föreslår att de kan köra fia med knuff och vinnaren får välja sovplats först men det blir lite småtjafs så den idén blev inte av.

18:50 BBT: Mergim och Julia sitter i soffan och dricker vitt vin. Mergim är förvånad över hur gott vinet var. Han brukar inte gilla vitt vin men den här sorten gillade han.

19:00 BBT: Slussen öppnas och de vuxna får in mer läsk och godis. De får in en påse med ahlgrens bilar och undrar om smaken är olika på de olika färgerna. De gör ett smaktest och deras slutsats är att varje färg har en speciell smak. Sami dricker bara läsken men står över godiset för att han vill äta bra samtidigt som han tränar.

19:30 BBT: Sami och Julia sitter i poolrummet och håller på med planteringen.(Skribent Rawwee Be)

20.00 BBT: Lugn kväll i huset. Barnen sitter i myshörnet och pratar med de vuxna genom staketet.

20.30 BBT: Blir det censurskylten en lång stund och när vi är tillbaka står Julia och Sami i gymmet och tränar för fullt. Julia kör med Sami och gör bland annat stretchövningar, vilket Sami verkar behöva.

21:00 BBT: Brev! Det har blivit dags för barnen att natta sig. Se till att de borstar tänderna, läs gonattsaga och sen är det nattinatti läser Sami. De vuxna får leta efter barnen tandborstar och hygienartiklar igen. Lennie säger att Mergim luktar sprit när de får kramas, och retas med honom. (Skribent Helene)

Livefeed Onsdag 15 april, 2020 (2)

April 15, 2020

13.01 BBT: Jasmine läser sagobok för Martin och Lennie och Frida fixar med pärlplattor.

13,15 BBT: Pojkarna i barnrummet busar Martin och Lennie bränner, pärlplattor och legobitar. Så får de tillsägelse av storebror att de inte får göra det. Lennie kommer då på att han ska göra ett Couronne spel av kulramen. De börjar genast fnula och fixa han och Jasmine på hur de ska göra. (se bild på spelet och klipp i gruppen)

13.50 BBT: Inlåsning i rosa sovrummet respektive barnrummet. (Skribent till hit Helene)

14:00 BBT: Tävling! Deltagarna har nu haft en tävling där dom går in i en glasbur där pengar cirkulerar runt om dom med luft. Dom ska fånga så mycket barnbidragspengar som möjligt o lägga dom på en hylla i skåpet. Den som klarar o fåga mest sedlar vinner immunitet o vinnaren presenteras senare.

15.00 BBT:Efter tävlingen kom samtal igång om vem som har vunnit tävlingen o när dom får resultatet, julia är i köket o diskar o städar. Lennie kommer från barnrummet o frågar dom andra vad dom tyckte om tävlingen o alla tyckte tävlingen var den roligaste dom haft i år. Ingen dag utan bajs prat, merqim upptäcker de är bajsat ända upp på toalettringen o de visar sig sami har problem med magen efter gårdagens starka korv ätande. Mergim tycker synd om lennie o har sparat mycket av den goda maten dom fått in o 2 cola. Mergim o amilia har gått ut på utegården för o röka. Sami visar fram sina växter som han har odlat, han säger potatiaen växer bra o han är stolt över sitt projekt i huset. Julia o amilia sitter och äter pizza o småpratar med dom andra o de pratas om vad som händer om man pratar nomineringar o taktik om man redan är autonominerad. Amilia funderar på om man kan bli diskad från programmet. Sami pratar om sin träningstid i huset o börjar känna sig nöjd över resultatet o han säger han kommer o fortsätta med de på utsidan. Dom pratar även om tidigare säsonger och vad dom kan förvänta sig av finalveckan i Big Brother i år. Annars så sker de väldigt lite i huset i eftermiddag.

15.35 BBT:BREV!Mergim ska läsa. Vinnare av dagens tävling o fånga barnbidragspengar blev frida som fångade 22 sedlar o som nu även är immun i veckans nominering. Dom andra gratulerar till segern.

16:00 BBT: BB sände in saker i huset. Julia fick några tvålprodukter o blev väldigt glad o sami fick spray tan o ville mergim skulle smörja han in med en gång. Lennie fick blodpudding o martin verkade inte helt nöjd över de han fick.

17:00 BBT: Martin o Jasmine pratar om sin tid i huset, martin säger han aldrig tänkte på miljonen när han gick in i huset. Han ville bara in o ha kul, men nu vill han köra 100% för o vinna när han kommit så långt. Han säger att nogon av dom andra i huset inte är lika värdiga vinnare som han. Jaamine säger att hennes värsta tid var när victoria var i huset, då kämpade hon hårt psykiskt i 14dgr så hon förstår hur Martin har de nu. Martin hoppas att alla på utsidan ser att han varit en snäll o välmenande deltagare som är vän med alla i huset. De verkar som Martin har haft en nertur sedan brevet i morse om auto nomineringen. Jasmine berättar att hon känner hon inte kunde vara sig själv i början av säsongen men att saker o ting vände efter ett samtal med Glasman. Glasman sa dom rätta orden för o få Jasmine o förstå att hon skulle släppa ner garden o vara sig själv o tro på sig själv.

17:30 BBT: Mergim, sami, julia o amilia sitter o diskutterar victorias tid i huset. Mergim menar att victoria kom med nedsättande kommentarer om ålder m.m till honom. De är en diskussion om blodpuddingen som kom in i huset o de är inget alla gillar o äta precis o samtalet faller in på vad dom gillar o inte gillar. Inne i barnrummet är lennie igång med o tillaga blodpuddingen till middag, martin o frida sitter o småpratar undertiden. De är inte mycket som händer i huset, blodpuddingen är klar o dom hugger in. Alla ser ut o gilla de utom jasmine som är lite skeptisk men provsmakar lite o avstår från o äta de då de smakar snus.

17:45 BBT: Tittarna har röstat o beslutat att Amilia ska gå över i barnrummet, hon är inte speciellt glad över beskedet. Hon är säker att vi tittare röstat in henne där för o jävlas med henne.

/Morten

Livefeed Onsdag 15 april, 2020 (1)

April 15, 2020

Livefeed Onsdag 15 april, 2020

09:00 BBT: Brev! De får in brev att de ska ignorera barnen under frukosten. de får även in läsk till frukost. Lennie är vaken och pratar med de vuxna men då får dom tillsägelse att läsa reglerna igen. De får alltså inte prata med Lennie. Lennie börjar ropa “HALLÅÅ”. Men de vuxna ignorerar honom som att han var ett jobbigt barn som vill ha de vuxnas uppmärksamhet.

09.12 BBT: De andra barnen är trötta denna morgon och vill inte gå upp. Storebror säger deras namn flera gånger och försöker få upp de ur sängarna. Sami trampar på cykel och Julia gör frukost. Mergim ligger först i saccosäck och slappar nära staketet och myshålet där Lennie ligger och tittar på de vuxna, men börjar istället att hjälpa Julia. Hon är i full gång med att göra frukost till de vuxna.

09.19 BBT: Martin, Jasmine och Frida ligger fortfarande i sängen och sover när rastklockan ringer. Martin och Jasmine drar täcket över huvudet och han säger “Vi skiter i rast” . Lennie rusar ut på gården och är sitt vanliga sprudlande jag och börjar genast promenera runt runt. Mergim blir glad och kommer ut på gården och pratar med Lennie. När det är rast får de prata mellan varandra. Mergim säger att han saknar Lennie mycket. Lennie berättar att killarna byggde lego inatt och att tjejerna lekte med plock i pinn. Helt plötsligt säger storebror “Mergim du bryter mot reglerna, det är förbjudet att prata i rutan.” Det är förbjudet att prata i rutan helt plötsligt. Men Lennie säger att han får prata så han fortsätter att skutta och prata. Han har gott morgonhumör och visslar och pratar hela tiden. Han säger att han sovit bra och att det var mörkt knäpptyst ingen prata. Mergim och Amilia sov också bra säger Mergim.

09.27 BBT: Jasmine kommer ut och röker men tycker det är kallt. Hon vill ha kaffe och skriker frustrerat. Lennie berättar att han ropade brev som det barn han är, och på så sätt väckte han de vuxna imorse när de fick in brev om att de skulle ignorera barnen. Jasmine säger att Lennie är så snabb upp ur sängen. Storebror säger att Lennie ska byta batterier vilket han ignorerar till inlåsningen igen. Mergim tar en till cigg. Lennie går och går. Jasmine går också några rundor för att få igång kroppen. Mergim berättar för Jasmine att de sparat en massa saker tills när de kommer ut igen. Som ostbågar, lövbiff, och chokladbollar. Jasmine tycker att Mergim är så söt och gullig som tänker på de andra. De tittar upp över staketet och konstaterat att de är vår, och att träden börjar få knoppar. Jasmine kan inte tro på att det är April redan. Hon är väldigt skeptisk när killarna säger det. Mergim säger att han saknade Lennie inatt i sängen, det var så kallt och han frös jättemycket.

09.39 BBT: Frida som ligger i en saccosäck berättar om en dröm hon haft. Hon skulle gå och köpa lax och sen hände massa saker och de var inne i Big brother huset igen helt plötsligt. Jasmine analyserar drömmen och säger att det kan vara metafor för saker de upplever i huset

09.45 BBT: Barnen är inlåsta igen nu men Lennie ligger kvar i myshålet och tittar på de andra som fixar i köket. Han pratar med Mergim som ligger i saccosäcken vid staketet och Amilia äter frukost. Då får de hör att de bryter mot reglerna. Amilia läser att de ska ignorera barnen när de äter frukost. Så de får inte prata. Som vanligt försöker de kringå reglerna genom att prata ut i luften.

10.00 BBT: Gruppen har nyss fått ett brev där det står att Martin och Jasmine är autonominerade, pga att de pratade nomineringar efter veckofinalen. (Se klipp i gruppen)

10.36 BBT: Jasmine och Martin är autonominerad. Efter att de fått brevet uppläst att båda är autonominerade går de in i barnrummet och surar. De undrar när det kan ha pratat så att det inte hållt sig inom reglerna. Jasmine tror att det kan varit efter veckofinalen då de låg inne i gröna/gula sovrummet och pratade. Båda är rätt uppgivna. Mest Martin är nedstämd då han aldrig hängt löst eller varit i den sitsen innan. Jasmine börjar bli rätt så van. Hon är säker på att hon åker nu. Men han säger att det nog är han som kommer åka. Han tycker det är pisstråkigt och tänker att han kanske inte ska kämpa något mera denna vecka. Veckan är inte något kul tycker han. De är inlåsta i dubbel bemärkelse och får inte byta underkläder, och inte äta ordentligt med mat. Och på detta blir de autonominerade. Han är märkbart irriterad över detta. (Se klipp i gruppen)

10.50 BBT: Brev! Det är bara Frida och Lennie ska tävla idag. Då Martin och Jasmine är autonominerade får de inte delta i denna tävling. Barnen Frida och Lennie ska bygga den finaste pärlplattan de kan på 15 minuter. De vuxna ska sedan bedöma vilken platta som är finast. Vinnaren vinner ett fint pris (en godispåse) och förloraren får 10 sekunders avdrag i dagens immunitetstävling. Vinnaren blir Frida och det är alltså Lennie som får 10 sekunder mindre i tävlingen senare. (Se klipp i gruppen)

12.00 BBT: Julia bli kallad till slussen, där står mat. Barnen får barnamat och välling igen. och de vuxna får kladdkaka och fryspizza. Det blir även rast för barnen och alla umgås på gården en stund innan de ringer in igen för barnen. Där fortsätter de med pärlplattandet och Martin fixar lunch. (Se klipp nedan.)

12.40 BBT: Alla vuxna hänger på utegården och Sami cyklar. Amilia får också för sig att hon vill cykla lite så hon drar ut den andra cykeln och cyklar brevid Sami. Mergim och Julia ligger och solar.

12.48 BBT: Lunchen är serverad för barnen, de sitter vid sitt lilla bord och äter. Men de njuter inte direkt av sina barnmatsburkar. Frida gillar inte att det är fisk i allt, hon är inte förtjust i just fisk. De äter för att det måste inte för att det är gott. Alla utom Lennie som inte vill ha någon mat. Martin tycker att han borde äta något men han vill inte. Och undrar vart han får sin energi ifrån. Han tar av sina fettreserver säger de och skrattar.

(Skribent denna förmiddag Helene)

Livefeed 14/04 - 2020 (3)

April 14, 2020

Livefeed 14/04 - 2020 (3)

18:01 BBT: De vuxna, det vill säga, Sami, Amilia, Julia och Mergim diskuterar barnen och vad de behöver utvecklas i. De pratar om Martin och att han är skön och rolig och han kan bli bättre på att vara mer ödmjuk och han behöver öva sin läsförståelse. Det märkte man när han skulle läsa brev under Robinson-veckan som också var hans sista gång att läsa brev inför gruppen.

Jasmine kan utvecklas i läsförståelsen, att skrika mindre och hon måste arbeta med den korta stubinen. Mergim tycker det är okej att Jasmine skriker det får honom att känna att det är bra stämning. Han menar att hon är så som person och han förstår henne för han också är så.

De pratar om konflikten mellan Jasmine och Martin under festen i lördags. Jasmine var arg över att Martin hade hjälpt Julia att öppna en flaska och att de hade varit väldigt nära varandra. Efter det hade Martin spenderat en stor del av kvällen till att prata med Amilia och det irriterade också Jasmine. När de la sig och skulle sova ville inte Martin krama Jasmine och det var droppen som fick bägaren att rinna över för Jasmine. Hon började skrika och sprang ut till soffan. De börjar prata om sovsituationen i huset. Sami tycker alltid det är svårt att somna medan sova rummet aldrig haft problem med kaos när de ska sova. Sami undrar varför han aldrig gått och lagt sig i rosa rummet.

Sist pratar de om Lennie. Han är en otrolig kreativ, livsnjutare, kulinariskt begåvad, lär de andra barnen om matlagning och glädjespridare. De tycker han kan vara högljudd ibland men det är inte jobbigt för att han har känslomässiga belägg för skrikandet. Han är till skillnad från andra inte högljudd hela tiden. Han är en fin person som bryr sig om alla och är inkluderande. Lennie är bra på att göra det bästa av situationer utan att han är överkrystat positiv. Trots att vissa kan vara lite taskiga mot honom ibland så går han aldrig in i konflikter. Mergims känslor tar över och han börjar gråta. Han säger att han aldrig träffat en så god människa som Lennie.

18:55 BBT: Klockan ringer och det är dags för barnen att gå ut på rast. Alla går ut på utegården tillsammans och hoppar, leker, röker och pratar. Lennie passar på att gå runt på utegården. Mergim och Amilia berättar vad de sagt om honom under utvecklingssamtalet, han blir glad över deras positiva ord.

19:10 BBT: Klockan ringer igen och det är dags för barnen att gå in till deras rum igen. De pratar om hur de ska smuggla in godis från huset in till deras rum utan att de vuxna märker. De undrar om det är de som får skit eller de vuxna får skit för de är oansvariga, de går in och frågar bikten om det.

De vuxna börjar göra i ordning middagen. På menyn är det lövbiff och potatis.

20.00 BBT: I barnens rum masserar Frida Lennie och Martin och Jasmine pratar om tävlingen mellan Sami och Martin tidigare idag. De åt harakirikorven som är den starkaste korven i världen. Jasmine undrar om den var god och Martin svarar att hann inte uppfatta det, det exploderade i munnen när han åt den. Han mår inte så bra i magen nu i efterhand.

Jasmine kommer på en lek där alla ska berätta en sak för de andra som de inte vet om personen. Jasmine började och berättade att hennes första kyss var under vatten. Hon var 10 år gammal och det var med hennes pappas kompis son. Hon frågar Lennie och Frida om deras första kyss men de säger att de inte kommer ihåg det.

20:30 BBT: De vuxna äter middag och är nöjda med maten. Barnen har fortfarande inte fått mat och Amilia tycker att det är konstigt att barnen ska svälta. Det är viktigt att barnen får äta så de kan växa.

20:45 BBT: Lennie, Amilia och Mergim sitter vid staketet och pratar om allt mellan himmel och jord.

21:00 BBT: Brev! Sami är läsare. Det är sovdags för barnen. De vuxna ska hämta tandborste och ett täcke till varsitt barn. De ska gå in till barnrummet och borsta barnens tänder och se till att de sover om 20 minuter. Först borstar Julia tänderna på Jasmine, det går bra och de har roligt. Julia stoppar om Jasmine och sjunger en låt för henne och en meter bort ligger Sami och gör detsamma för Martin. Sedan är det dags för Fridas tänder att borstas, det är Amilia som borstar hennes tänder. Sami borstar Martins tänder i bikten.

Livefeed tisdag 14 April 2020 (2)

April 14, 2020

14:00 BBT: Deltagarna får reda på veckans tema. Efter att ha varit inlåsta i rosa sovrummet i nästan 1 timme blir de utsläppta och ser att det är en stort trästaket uppsatt mellan uppdragsrummet/annexet och övriga huset. Sami läser om veckans tema. (Se klipp i gruppen)

15.00 BBT:Dom vuxna är på gång o göra mat till sig själva de blir lövbiff denna eftermiddag. Martin är på gång o värma upp barnmaten dom fick av dom vuxna o provsmakar lite. Jassa sitter vid grinden o berättar om livet i barnrummet för dom vuxna o alla skrattar när jassa berättar hur lite martin gillar situationen. Hon berättar om allt dom kan sysselsätta sig med därinne o sami blir nästan avundsjuk nör han får höra om allt lego dom har. Merqim tycker de är lite lugnt nu när dom är avskiljda o han jämför de med hur de kommer o vara finalveckan med få deltagare kvar i huset. Dom spekulerar vad som kommer o ske dom sista dagarna innan finalen. Dom pratar också om dom sociala medier dom var inne o tittade på innan dom gick in i huset o jassa avslöjar hon skapade ett fejk konto för o läsa allt som skrevs om BB2020.

16:00 BBT: Lennie sitter vid grinden o ger dom vuxna råd på hur dom ska tillaga lövbiffen, han har gjort så mycket mat i huset så dom andra tycks ha glömt hur man lagar mat. Sami blir glad när han ser att Big Brother har fyllt på jacuzzin o tar bort överdraget direkt. Då får han en varning om att han bryter mot reglerna o sami blir förbannad o undrar över vilka regler. Sami kallas in i bikten o får information som dom borde fått INNAN nämligen att jacuzzin är avstängd o renas o kan brukas först 20.00 han informerar dom andra med. Barnen har samlats runt bordet o äter sin lilla barnmåltid tillsammans, de är en väldigt bra stämning i huset denna eftermiddag.

/Morten

16:08 BBT: Sami håller på i sin trädgård och Julia och Mergim agerar stöd och är expertkommentatorer. Hur mycket expertis de har är oklart. Mergim säger att när han kommer hem ska han köpa så mycket frön och börja odla massor. Hans mamma kommer bli så överraskad. Sami håller med, han vill odla massor.

16:13 BBT: I barnrummet så leker Frida, Lennie och Martin med LEGO. Det ska byggas torn och robotar. Jasmine säger “KUL, JÄTTEKUL!” högt, hon bygger inte med LEGO. Istället ligger hon i sin barnsäng. Barnen bygger på i barnrummet och delar upp bitarna av LEGO i olika färger.

16:25 BBT: Frida kommer in till de vuxna och visar upp sin kreation, någon slags grön drake med tillhörande minidrake. Julia är mycket imponerad. Mergim ber Frida att säga till Lennie att han saknar honom. Frida säger att Lennie är i himmelriket nu med allt LEGO. Frida slår sönder sin drake och sätter sig och bygger ihop den igen, för säkert tredje gången i ordningen. Jasmine kommer också ut och säger att hon har “SÅ KUL!” (en viss ironi hörs i tonen). Julia har fått instruktioner från Big Brother att barnen inte får ta någon från de vuxnas sida, inga täcken eller fjädrar. De får dock hämta snus och cigaretter när de har rast.

16:35 BBT: Lennie undrar om det blir många tävlingar denna vecka. Lennie tycker inte de bara kan sitta i barnrummet resten av veckan, det blir ju inget kul. De kanske får tävla om att lämna barnrummet säger någon. Jasmine gillar den idén.

16:43 BBT: De vuxna och barnen sitter och pratar med varandra. Sami cyklar. Sami har fisit och Mergim är för nära så han blir spyfärdig. Han flyttar sig men lukten förföljer honom så han vädrar och försöker slänga ut fisen med sina händer. De andra bara skrattar.

16:51 BBT: Mergim och Julia är i köket och ska laga havrebollar/chokladbollar. De har inte riktigt koll på proportionerna. Lennie hjälper dem bakom barngrindarna med tips hur de ska göra, men de lyssnar inte. Sami cyklar fortfarande. Han säger att han har slutat med socker så det blir inga chokladbollar för honom i dag. Mergim kommer på att han glömt en Red Bull i frysen, den har varit där typ 5 timmar och är nu som en isbit. Barnen ligger och chillar i hålet i väggen. Jasmine väntar på att få gå ut och röka och Frida har precis lagat klart sin drake (eller vad det nu är).

17:00 BBT: Amilia har vaknat. Hon kommer ut i köket och Mergim berättar att de fått beasås, pommes och lövbiff. Amilia frågar Sami hur mycket han har cyklat i dag. Han säger 1,5 timme. Amilia säger att hon är orolig för Sami, med glimten i ögat. Han berättar även för Amilia att hans lutat med socker och då frågar hon “Godis också?”. Sami säger ja, men kanske att han kan unna sig någon gång. Han säger även att han ska cykla en mil vid varje sittning och Julia säger att Sami är allt eller inget. Sami säger att han är så, annars hade han nog inte fixat att sluta dricka alkohol.

17:08 BBT: Sami har cyklat sin mil och ger Mergim sin cola och de andra ostbågar från sin stash i sovrummet. Amilia, Sami och Julia diskuterar vuxendryck som det stod att barnen inte fick dricka under uppdraget. De tror det kommer in bubbel. Barnen har gått in i sitt barnrum igen. Martin gör välling, Lennie leker med LEGO och Frida & Jasmine tar en sovstund såsom barn kan behöva göra.

17:17 BBT: Martin berättar om är han var yngre och gjorde snögrottor med sin lillbrorsa och att han gjorde välling åt honom. Martin har 2 syrror och 2 brorsor. En yngre och en äldre bror. Med den äldre brodern cyklade och fiskade han mycket, lekte affär (när han var yngre). Martin tycker det ska bli jättegott med välling. Som lös mannagrynsgröt säger han.

17:23 BBT: Martin har gjort klart vällingen och delar ut till de andra små barnen. De tyckte det var jättegott. Sött och smakar lite som varm O´Boy säger Lennie. Jasmine säger att hon ska köpa det när hon kommer ut. I vuxenhuset pratar Amilia och Mergim om Alex. Amilia säger att han inte sa något till henne på flera dagar och hur han betedde sig under skräckveckan mot henne. Amilia tycker det är skönt att han inte är här då han hade tagit med Sami och inte hängt med de andra. Sami säger att det är viktigt att man har kul tillsammans. De talar om att Mergim och Amilia blev så glada i går och skadeglada enligt vad Martin sa i går. Hon säger att Alex inte fick henne att må bra i huset, att Alex förpestade stämning. Sami säger att det stämmer.

17:30 BBT: Julia, Amilia, Mergim och Sami pratar om Victoria att hon kunde allt (eller trodde hon kunde allt). Hon hade sagt att påsken var 18 april, vilket inte var sant. Hon var väldigt säker på sin sak. De talar återigen om Alex och Sami säger att Alex bytte personlighet, det började tära på Alex. Mergim säger att han inte kände igen honom och man inte visste om det var hans riktiga jag. Julia tycker att Alex beteende blivit värre och värre men att det kan ha att göra med att Lisa, Anty och Victoria har fått lämna och de var nära honom. Amilia säger att hon inte haft så mycket bråk med honom förrän nu. Mergim tror att han var med vissa folk bara för att de var populära. Julia tror att Alex kan ha mått dålig