top of page

CONFIRMED Big Brother Canada Returns For An Eighth Season In 2020! next winter/sprin

September 24, 2019

CONFIRMED Big Brother Canada Returns For An Eighth Season In 2020! next winter/spring

Big Brother Canada has been renewed for an eighth season, Global announced on Thursday.

The news comes following the highest rated season in show history, which saw Dane Rupert be crowned the winner. The season seven finale attracted 1.2 million viewers and the season overall averaged 1.1 million, both series highs.

Please reload

Breeev!

March 10, 2020

Breeev!

Lag Nord & Lag syd!

Lagen är nu presenterade.

Lag Röd - Nord - Julia, Martin, Mergim, Sami, Frida, Amilia.

Lag Gul - Syd- Daniel, Jasmine, Izabella, Victoria, Philip, Alex, Lennie.

5 från varje lag ska tävla i tävlingen.

Flaggan ska alltid bäras av en i varje lag!

Kokosnötter och ris och långkalsonger!

March 10, 2020

Kokosnötter och ris och långkalsonger!

Efter brev och efter presentationen av sig själva,

Har nu deltagarna samlats vid köksbordet och äter kokosnötter och ris. Hur ska dom klara denna vecka med enbart äta kokosnötter och ris?? Vem kommer gnälla mest?

Runt köksbordet diskuteras det om lite allt möjligt. Dels om personliga saker som dom får ta med sig till huset.

Philip har tagit med sig en frisbee som är hans personliga sak. De pratar om olika jobb som dom har haft.

Daniel hittar ett par långkalsonger och en t-shirt,

åh han blir överlycklig över att hitta dom, och han talar om för Philip att han väldigt sällan använder byxor. De pratar om veckofinalen och att när Lennie vann och kom tillbaka till huset så badade flera med kläderna på i poolen.

Första dagen på denna Robinson-vecka!

Nya deltagarna kliver in i huset & Brev till huset!

March 10, 2020

Nya deltagarna kliver in i huset & Brev till huset!

 

Runt kl:11:00 stiger Frida och Philip in i huset.

Deltagarna välkomnar dom redan vid dörren

och tas emot bra. De visas runt i huset.

Det första de nya deltagarna vill göra är att ta en varsin cigg.

Så det går ut på utegården tillsammans med andra rökare

och tar en varsin cigg.

Bb-Huset är i övrigt om gjort, sovrummen är stängda

och istället ska dom få sova i sofforna.

Varm vattnet i duschen är borta.

Maten är borta och det enda dom får äta

är kokosnöt och ris.

Nu ska deltagarna få testa på att vara på en öde ö.

Deltagarna är lite över allt i huset just nu.

Jasmine är irriterad och är trött på allt skit snack

som är i huset, Hon tycker att om det är nånting, kom till mig och prata istället för att gå runt och prata med andra.

Amilia Lennie Daniel sitter i hörnan och pratar med Frida.

Frida berättar om rummet där hon och Philip fick vara i natt.

Det lär märkas hur dom kommer klara

denna vecka i en öde ö.

 

Breeev.

Amilia läser och alla samlas.

Ni kommer denna vecka delas in i lag Nord och lag syd.

Ni får inte röra sånt som är markerat

eller gå inom markerat område.

Bryter man mot någon regel, får man straff.

Det ni nu har på er kommer ni få ha på er hela tiden.

Lite senare kommer ni få veta vilket lag ni tillhör.

Efter brevet sitter alla samlade i sofforna

och drar en presentation av sig själva.

Robinson-veckan är igång

March 10, 2020

Robinson-veckan är igång

 

Julia och Jassa tjafsar om gårdagen. Julia är arg för att hon tycker Jassa störde hennes sömn igår genom att vara högljudd när hon klev in i sovrmmet.

Deltagarna får ett brev. Jassa läser upp. Alla ska sätta på sig varma kläder och gå ut på gården. De tror att Big Brother kommer tömma huset med tanke på Robinson-veckan.

Lennie, Amilia och Glasman sitter och spelar 20 frågor.

De två nya deltagarna Philip och Frida sitter i uppdragsrummet och Robinson-temat är de mer familiära med än de andra deltagarna vid det här laget. Samtidigt smyckar Big Brother upp för Robinson-veckan. Alla täcken åker av sängarna. Sovrummen är avstängda. Tandborstarna är borta.

Hur tror ni att det går för deltagarna?

Frida och Philip flyttar in i gränslandet

March 09, 2020

Frida och Philip flyttar in i gränslandet

De nya deltagarna har nu flyttat in i BB huset i uppdragsrummet som nu heter gränslandet.
Det är Robinsson inspirerat med koja som sovplats.
I rummet fanns ett brev som Philip läste:
"Hej och välkommen till gränslandet, här ska ni bo tills ni får gå in till BB huset. Passa på att lära känna varandra ordentligt"

De verkar trivas bra där inne, de går runt och pratar om intressen och de har även presenterat sig för varandra.
Nu väntar dom med spänning för att få gå in i BB huset.
Frågan är när de får möta de andra deltagarna?

Liverapportering av veckofinalen​

March 09, 2020

Liverapportering av veckofinalen

21.00 så drar programmet igång.

Malin står i studion och hälsar oss välkomna. Moa Wallin är också där. Malin berättar o vilka som hänger löst i kvällens program. Det är Lisa, Victoria och Lennie som hänger löst

Hon hälsar på huset. Hon hälsar speciellt Izabella välkommen. Hon frågar hur det har varit sen hon kom in och Izabella är asglad av hur hon har blivit bemött.

Malin pratar sedan till oss och säger att det har varit en fullspäckad vecka, Jubileumsveckan. Vi får se klipp från veckan som gått. Bland annat;

Deltagarna som blir tejpade med silvertejp, Joakim "Jockiboi" Lundells besök i huset, Lilla Big Brother huset, Pizza-gate (när stora huset inte delade med sig av pizza till lilla Big Brother), Veronicas hårfärgning, Alex tatuering, partysvinet, Izabellas entré, Joe & Tennys besök i huset, när Lennie räddade Mergim, när Jasmine blev räddad av tittarna, Julia ramlar i trappen, Olgas framfart, flirtandet mellan Martin och Amilia

Vi går sedan till studion igen där Malin frågar Moa vad det är som försiggår mellan Martin och Amilia. Moa säger att hon är upprörd över Martin och Amilias flirtande.

Det har bråkats i veckan säger Malin. Köksbråket tas upp då Amilia och Victorias bråk om mat visas. Deras samarbetsförmåga fungerar inte. Konflikten skedde för några dagar sedan och i dag så eskalerade det igen. Det som ifrågasätts är att Amilia inte har gjort så mycket som alla andra i köket denna vecka så hon var köksansvarig.

I studion säger Moa att det är Amilias fel, hon är den lataste i huset.

Malin pratar med huset igen. Det har varit en rolig vecka med freeze och release säger Malin. Sami säger att det har varit otroligt kul. Malin frågar Glasman om han vill få en date med grisen. Glasman vill ha det på en gång.

Malin frågar även Amilia om köksansvaret. Amilia berättar att det inte var kul, att de hade kommunikationsproblem.

Malin frågar Victoria vad som har varit bäst och sämst i huset denna vecka. Bäst var freeze och att Izabella kom in i huset. Det dåliga var att hon hade en dålig dag och det var jobbigt att blotta sig. Sist frågar Malin Julia om Olga bor kvar i huset. Julia säger att hon inte är kvar.

Malin säger att efter pausen så ska det avslöjas vem som vann tävlingen tidigare i veckan och kan rädda en av deltagarna.

Efter pausen så säger Malin att nu ska de tre som som sitter osäkert bli två.

Malin pratar med huset igen och säger att hon ska avslöja vem som vann tävlingen.

I tävlingen så fick deltagarna svara på frågor och springa på ett löpband, svarade de fel på frågorna så fick de springa på lego. Deltagarna får se klipp från de som deltog i tävlingen. De skrattar högt. Glasman, Martin, Julia, Amilia, Mergim, Sami, Jasmine och Izabella deltog i tävlingen. Malin ställer några frågor till deltagarna. Malin avslöjar vinnaren i tävlingen, det är Martin som vann.

Martin ska nu välja vem han vill rädda. Martin säger att han är säker på vem han ska rädda. Han väljer Victoria för att hon är snäll, omtänksam och en roligt person att hänga med. Hon sprider glädje. Malin fråga hur Lisa känner och Lisa säger att det inte känns kul. Lennie säger att han inte är nervös.

Malin lämnar deltagarna och påminner oss om att vi kan gå in i appen och lägga vår röst på vem vi vill ska stanna kvar denna vecka. En av Lennie och Lisa ska lämna i kväll.

Direkt efter pausen säger Malin att maten står i fokus i årets Big Brother. Bråken har med maten att göra.

Utifrån detta så kommer deltagarna nästa vecka ha en Robinson-vecka. Detta då Robinson har nypremiär på TV4. Det kommer bli kaos och Malin säger att de inte vet vad de sätter igång. Deltagarna ska få palmhjärta och kokosnötter.

Hon säger sedan att det finns en deltagare som varit med i både Robinson och Big Brother. Nämligen Gurkan Gazi, och han är i studion. Vi får se klipp från Robinson och Big Brother när Gurkan ska äta äckliga saker.

En smal och fräsch Gurkan Gasi sitter i studion och pratar om Robinson och Big Brother. Gurkan tyckte Robinson var jobbigast, där fick man inte äta. Big Brother var mer psykiskt jobbigt. Gurkan säger att de i huset kommer hata varandra, att de kommer hugga varandra när de inte får vettig mat. Gurkan tror ändock att det är svårast att äta sånt på en ö, då det är varmt där också. Malin frågar vilket program Gurkan hade velat göra igen, Big Brother eller Robinson

Gurkan hade valt att göra Robinson igen när han får välja på Big Brother och Robinson.

Efter samtalet med Gurkan säger Moa att hon har observerat Mergim denna vecka. Moa säger att hans mörka energi i vanliga fall inte har varit framme lika mycket. Vi får se klipp där Mergim pratar om spöken i sin hjärna, han berättar att hans hjärna är fucked up och att de sagt till honom i bikten att det med Amilia inte stämmer, det om att hon hade sagt att hon skulle mörda honom. De visar när Mergim ber om ursäkt och pratar lugnt med Amilia och Lisa.

Moa säger att Mergim mår piss. Man får inte glömma att han är 21 år och osäker på sig själv. Hon tror han har tappat kontrollen över sig själv och att han gör sitt bästa för att vara snällare.

Moa har även observerat splittringar inom Team Rainbow. Vi får se ett klipp där Sami pratar med Glasman. Glasman säger "Vi ska inte lita på någon" och att de inte litar på Jasmine fullt ut längre. De är osäkra på Julia också men hon är den närmsta de två kan lita på just nu. Men de anförtror inget till henne.

Moa säger att antingen är de paranoida eller så försöker alla spela ut dem. Det kan vara lite av varje tror Moa. Men hon vet inte vad de oroar sig för och varför de inte kan lita på de närmast dem själva. Hon är ej imponerad av Glasman i huset. Hon tycker han är mycket snack och lite verkstad.

Malin frågar Moa om att Sami lämnade glasman när Jocke kom in. Glasman borde vara orolig för det tycker Moa.

Vi får se en film från när Jocke kom in. Filmen visar hur deltagarna blev starstrucked. Hur deltagarna smörade för honom och Tenny och Joe samt Christian.

Detta var helt sjukt tycker Moa. De talar om att Amilia visade sig obrydd mot Jocke. De tror att hon gjorde så för att visa att hon inte bryr sig. Fast hon gör det.

Malin pratar med huset igen. Det är en spänd stämning.

Malin börjar prata relationer. Först ut är Sami.

Malin frågar om Samis relation till rymden. Sami börjar prata om Spacetrooper Jacobsson.

Malin frågar Lennie om vem som är mamma och pappa i huset. Pappa är Borgmästaren Alex och mamma kanske är Lennie själv. Malin frågar även Martin om han har mycket känslor i kroppen. Martin säger att han har det men att han nog inte har visat det. Malin undrar om han har känslor är någon speciell person och då svarar Martin att han har starka känslor för många, bland annat Sami och Glasman. Jasmine får samma fråga och hon svarar Julia, Izabella och Lisa.

Malin frågar Lisa om hon tror att hon har tittarna på sin sida. Lisa svarar inte på frågan utan säger att hon vill att tittarna ska göra et som är rätt för dem. Lennie känner sig inte nervös och kan inte säga vad han känner just nu.

Malin frågar Julia vem hon tror få stanna i huset. Julia tror Lisa blir kvar i huset.

Malin påminner oss att vi ska rädda vem vi vill ha kvar i huset och att vi får ett resultat efter pausen.

Direkt efter pausen så har vi ett resultat. Malin ber deltagarna att förbereda sig.

Lisa och Lennie ska gå in i uppdragsrummet där de kommer få reda på vem som får stanna.

Lisa säger till de andra att de ska ta hand om varandra och vara snälla mot varandra.

Lennie säger att det vore svintråkigt om han själv skulle lämna.

De har 1 min att krama om varandra och sen ska de in i uppdragsrummet.

Vi får se deltagarna krama om varandra.

Tillbaka i studion så presenterar Malin oss inför 2 nya deltagare som ska gå in i huset senare i kväll.

Malin presenterar Frida och Philip.

sMalin frågar de nya deltagarna hur det känns. Philip säger att i går var han svinnervöst men nu känns det jättebra. Frida känner tvärtom säger hon.

Malin ber Frida och Philip att berätta lite mer om sig själva och Philip säger att han kommer från majorna, gillar hundar och älskar att kasta frisbee. Han tror att han är lik Sami i huset och att de kommer passa bra ihop. Han har kollat en hel del på Big Brother men tror inte det är en fördel.

Frida berättar att hon bor i Oslo och är servitör. Frida har kikat mycket på Big Brother. Hon säger själv att hon har nördat innan och är ett stort fan. Glasman, Sami och Jasmine är favoriter för henne.

Malin säger att de kommer släppas in senare i kväll i huset. Hon önskar dom lycka till.

Malin går tillbaka och talar med deltagarna i huset. Detta medan Lisa och Lennie sitter i uppdragsrummet och väntar på ett resultat.

Jasmine hoppas på att Lisa kommer tillbaka, hon tror på Lisa.

Mergim säger att han känner att det är katastrof, han vill ha in Lennie. Mergim vet ej om han ska va kvar i huset om inte Lennie kommer tillbaka.

Malin säger till deltagarna att de i kväll ska käka mycket och sov gott för nästa vecka är det Robinson-vecka. De kommer få äta kokosnötter och ha ö-råd bland annat.

Vi går sedan till uppdragsrummet för att ge resultatet.

Malin säger att tittarna har röstat. En kommer få gå in i huset och en får gå ut ur huset.

Lennie får vara kvar i huset. Lisa går ut till studion på en gång. Lennie ska vara kvar i uppdragsrummet ett tag till. Samtidigt så är Mergim och Amilia jätteledsna och sitter och väntar utanför uppdragsrummets dörr.

Ute i studion så säger Moa att hon är överraskad, hon tror Lisa är ledsen. Hon har inte fel. Lisa kommer ut. Hon är märkbart ledsen och gråter. Malin säger att Lisa ska få tid att samla ihop sig och att de ska snacka sen. Hon säger hej å och att vi kan se samtalet på c-more i morgon. En intervju med Lisa.

LENNIE FÅR VARA KVAR!​

March 09, 2020

LENNIE FÅR VARA KVAR!

JAAAAAAA skriker Mergim när Lennie kommer ut från uppdragsrummet.
Stämningen är lite stel från vissa deltagarna, speciellt från dom som ville ha kvar Lisa..
Lennie kastar av sig tröjan och tar Amilia i handen och hoppar i poolen med kläderna på, Mergim är redan i poolen.
Sami blir övertalad att hoppa i poolen så han hoppar också i med kläderna på!

Jasmine blir tröstad av Martin inne i sovrummet, hon är ledsen att Lisa åkte ut.
Deltagarna tror att det INTE kommer in någon ny deltagare..... MEN så fel dom har 😉

 

De har precis fått in lite alkohol och de tar en SKÅL för Lisa!

Vad tror ni om reaktionen när de 2 nya deltagarna kommer in?

Hetsiga diskussioner!

March 09, 2020

Hetsiga diskussioner!

Kring köksbordet sker diskussioner kring

köksteamet och matlagning i huset.

En del har svårt för att hjälpa till i köket.

Och det blir en hel del hetsiga diskussioner.

Då en del känner sig påhoppade.

Det pratar även om saker som kan bli bättre i huset.

Vi måste lyssna på varandra och hjälpas åt.

Sami börjar plocka undan från köksbordet.

En del lämnar bordet och några sitter kvar och fortsätter prata.

Fråge-stunds-lek & Mister cool!

March 09, 2020

Fråge-stunds-lek & Mister cool! 😜

 

Några timmar innan veckofinalen roar sig deltagarna

med en frågestunds lek. Från sovrummet så flyttade dom sig till sofforna och fortsätter leken där.

Nåt kul som dom har kommit på själva att göra i huset.

Lite lek är ju alltid kul.

Fast det oftast dessa dagar är riktigt drygt.

Söndagar & Måndagar är som vilodagar för dom i huset,

och för oss som tittar så händer typ nada att se på.

Några av deltagarna samlas i köket, där matlagning pågår.

Ser ut att bli något med Pasta, Spagetti.

Sami sjunger på Snook - Mister Cool låten

och han kan hela texten.

Ser du fram emot kvällen? Är det någon av dom tre

Lennie Victoria Lisa som blir räddade ikväll tro?

Hur hoppas du att veckofinalen slutar?

Måndag morgon

March 09, 2020

Måndag morgon

Det är måndag morgon i huset och veckofinalen är några timmar bort. Spännande!
Det är en lugn morgon i huset, Amilia började med frukosten och Sami tar disken. Glasman och Bella sitter med i köket och håller sällskap med en varsin kaffekopp.
Bella är lite fundersam över vem som hade plockat av henne hårmössan och satt en öronpropp i hennes mun, och det är ingen som vill erkänna, Mergim och Lennie flinar lite när hon frågar dom.

Mergim har problem med sin arm och hand, den är stel och blå och han har jätteont, det hände något igår.
Han var varit inne i bikten och de ska ringa in läkaren som ska få titta på den.

Alex och Julia har varit inne i gymmet och tränat. Alex kör på styrka och Julia hoppar hopprep, men hon tycker hopprepen är värdelösa.

Nu sitter gänget och äter frukost och det är en god stämning och de planerar vad de ska ha på sig ikväll. Julia kör på peruken ikväll låter det som.

En sista uppdatering för ikväll

March 08, 2020

En sista uppdatering för ikväll

Som vi redan berättat så har det varit en lugn dag i BB-huset.
Nu under kvällen så började BB-låten spelas och deltagarna går igång direkt och börjar dansa.. Men de får inte dansa så länge för sen kommer rösten "Freeze" och alla försöker stå still, de tror att grisen ska komma, men där har dom fel grisen dyker inte upp. Däremot så börjar BB-låten spelas igen och vi trodde säkert att någon skulle börja dansa. Men de står still och sen kommer release me och de får röra sig igen.
De skriker och ber BB om att få höra låten, men den spelas inget mer.

Sen kommer Freeze nummer 2 kort därefter och Martin och Viktoria var i slussen när "Freeze 2" kom upp och de hörde inte det från slussen, så de kollade om Mergim och Lennie var kittliga, allt för att retas lite extra.

Efter stund så börjar Mergim och Julia att springa runt och jaga varandra för de ska kittla varandra. De ser glada ut och det är skämtsamt humör mellan dom. Mergim får också hjälp av Glasman att kittla Julia när hon ligger på golvet i köket.

Nu börjar några göra sig nattklara för de deras klocka går fortfarande en timme före våran.
Jasmine har klippt håret lite och tycker det blev bra.

EXTREEEMT LUGN KVÄLL

March 08, 2020

EXTREEEMT LUGN KVÄLL

Amilia och Lennie har lagat middag.

 

Amilia berättar om att hon har en mjölktand kvar och att hennes tandläkare har sagt att hon kan tappa den när som helst. Hon säger att det skulle vara en mardröm att tappa en tand på TV.

 

Deltagarna sitter i soffan och poolrummet och pratar om allt mellan himmel och jord.

 

Martin, Jassa, Alex, Victoria och Lisa sitter i soffan och diskuterar sex. Ämnen som tas upp:

Att ha sex medan tjejen har mens, att killar oftast bryr sig om att de själva kommer. att ge och ta oralsex, analsex och porr.

Det visar sig att Lisa aldrig varit på den mottagande sidan av oralsex, utan hon är en giver.

 

Daniel och Sami ligger i gula sovrummet och planerar inför BBK. De pratar också om idéer på pranks de kan göra i huset.

STÄDSÖNDAG​

March 08, 2020

STÄDSÖNDAG

Det är söndag och det är som alla andra söndagar väldigt lugnt i huset. Tidigare idag har det varit husmöte och Julia ska prata med Jasmine senare under dagen om bråket som hände igår!
Det är städdag och deltagarna plockar, dammsuger, dammar, diskar och skrubbar.
Viktoria förbereder lunchen och idag blir det soppa, och hon föreslår att man kan äta soppan ute idag.
Flera av deltagarna önskar McDonalds till middag och Lisa tar beställningarna, och jösses vilken beställning det blev.
Vi får väl se om BB tar emot önskan och levererar till slussen.
Viktoria får hjälp i köket av Alex och Lisa, Sami och Glasman sitter och håller sällskap!

Som sagt en lugn söndag! Men sånt kan ändras fort i BB, det vet vi!

Jasmine & Julia vänskap!❤️

March 08, 2020

Jasmine & Julia vänskap!❤️

 

Jasmine & Julia sitter inne i sovrummet och pratar om deras vänskap till varandra i huset.Att dom dels fann varandra redan från dag 1. Att dom även kommer att ha kontakt utanför huset. Dom pratar om deltagare som kanske kommer in i huset. De pratar om en hulk en med stora muskler. Eller någon som Kim. Jasmine tror att Julia är populär där ute bland oss tittare och tror inte på att hon kommer lämna i huset i första hand. Julia tror detsamma om Jasmine.

De pratar lite om de andra deltagarna i huset, vem som bjuder mest på sig själv och som är rolig. De kommer fram till att de måste vara Sami och Glasman, men även att Victoria är den som har skön härlig energi att bjuda på inne i huset. Jasmine berättar om att hon va osams med sin syster innan hon gick in i huset, men att nån dag innan hon gick in i huset så blev dom sams. Men att hon såg aldrig henne innan hon gick in i huset. Samtalet medan de två flyter på.

Fin vänskap mellan de två, eller kan det vara fejk från någon sida,vad tror ni?

Kopi av - Jasmine & Julia vänskap!❤️

March 08, 2020

Jasmine & Julia vänskap!❤️

 

Jasmine & Julia sitter inne i sovrummet och pratar om deras vänskap till varandra i huset.Att dom dels fann varandra redan från dag 1. Att dom även kommer att ha kontakt utanför huset. Dom pratar om deltagare som kanske kommer in i huset. De pratar om en hulk en med stora muskler. Eller någon som Kim. Jasmine tror att Julia är populär där ute bland oss tittare och tror inte på att hon kommer lämna i huset i första hand. Julia tror detsamma om Jasmine.

De pratar lite om de andra deltagarna i huset, vem som bjuder mest på sig själv och som är rolig. De kommer fram till att de måste vara Sami och Glasman, men även att Victoria är den som har skön härlig energi att bjuda på inne i huset. Jasmine berättar om att hon va osams med sin syster innan hon gick in i huset, men att nån dag innan hon gick in i huset så blev dom sams. Men att hon såg aldrig henne innan hon gick in i huset. Samtalet medan de två flyter på.

Fin vänskap mellan de två, eller kan det vara fejk från någon sida,vad tror ni?

Kopi av - Jasmine & Julia vänskap!❤️

March 08, 2020

Jasmine & Julia vänskap!❤️

 

Jasmine & Julia sitter inne i sovrummet och pratar om deras vänskap till varandra i huset.Att dom dels fann varandra redan från dag 1. Att dom även kommer att ha kontakt utanför huset. Dom pratar om deltagare som kanske kommer in i huset. De pratar om en hulk en med stora muskler. Eller någon som Kim. Jasmine tror att Julia är populär där ute bland oss tittare och tror inte på att hon kommer lämna i huset i första hand. Julia tror detsamma om Jasmine.

De pratar lite om de andra deltagarna i huset, vem som bjuder mest på sig själv och som är rolig. De kommer fram till att de måste vara Sami och Glasman, men även att Victoria är den som har skön härlig energi att bjuda på inne i huset. Jasmine berättar om att hon va osams med sin syster innan hon gick in i huset, men att nån dag innan hon gick in i huset så blev dom sams. Men att hon såg aldrig henne innan hon gick in i huset. Samtalet medan de två flyter på.

Fin vänskap mellan de två, eller kan det vara fejk från någon sida,vad tror ni?

Djur i huset & Söndag Eftermiddag! 😝

March 08, 2020

Djur i huset & Söndag Eftermiddag! 😝

 

Amilia & Lisa sitter i sofforna och pratar. Amilia säger till Lisa att jag hade velat lagt min röst på dig. Lisa pratar om hur det är att hänga löst, Att det blir blandade känslor. Amilia gråter och hon vill inte att Lisa ska åka hem.

Julia och Isabella är ute i poolrummet.

De pratar om olika energier i huset.

Julia går och sätter sig i soffan tillsammans med Amilia och Lisa och även Lennie har kommit till sofforna.

Julia berättar för Isabella hur mycket hon saknar sin hund där hemma, och att redan första dagen i huset så va hon ledsen för att hon sakande sin hund.

Tänk om dom fick möjlighet att ta med sitt husdjur till huset.

Katt skulle ju funka, eller kanske en mini gris 🤪 Hund blir nog lite svårare då dom inte får gå ut och gå med den. Grisen kan man ju lära gå i kattlåda 😅 kanske? 🤪

Tycker du det skulle vara tillåtet med Djur i huset?

Husmöte med äggsklusivt avslöjande & ursäkt​

March 08, 2020

Husmöte med äggsklusivt avslöjande & ursäkt

Deltagarna har haft husmöte, såsom de har varje söndag.

Alex har sedvanligt som den borgmästare han är, varit mötesordförande.

Nedan kan ses en film från mötet.

Agendan innehöll:

 1. Ursäkt från Julia samt diskussion om att inte prata om Olga på fester

 2. Mer diskussion kring festen i går, alkoholfördelning m.m.

 3. Sluta spraya toaspray i ansiktet på folk... Sami ;)

 4. Nya matgrupper. De som kommer vara ansvariga nästa vecka är Lisa, Izabella, Mergim och Martin som stand in.

 5. Städning, vem som gör vad.

 6. Vem gjorde pranket med äggen i går. De diskuterar och kommer kollektivt fram till att det måste vara Victoria och Jasmine. Mergim lurar Jasmine att avslöja sig själv. Men något riktigt erkännande kommer aldrig.

 7. Izabella berättar om första tiden i huset

 8. Mötet avslutas

Team Rainbow och coaching​

March 08, 2020

Team Rainbow och coaching

Sami och Glasman sitter på utegården och chillar.

Sami & Glasman diskuterar vem de tror åker i morgonens veckofinal. De tror på Glempan (Lennie) eller Lisa. Glasman tror att Mergim kan ha vunnit tävlingen och kommer då rädda Lennie. Då åker Lisa tror de.

De ser ett knäckt ägg och en fjäder däri. De tycker det är morbid.

Julia och Glasman snackar om att det är cirka 10 veckor kvar. De undrar om de kommer palla. Julia tror Glasman kommer fixa det.

Det är lite kallt ute så Glasman och Sami går in till poolrummet.

Alex frågar grabbarna om de ska ta husmöte klockan 12.00. Alex ber Sami att sluta spruta toaspray i ögonen på folk.

Glasman och Sami snackar om team Rainbow (som kan ses i första filmen) och Alex ser ut som ett snack på gården.

Sen kommer Julia in i poolrummet och Glasman coachar henne i hur hon ska snacka med Jasmine senare i dag

Frukost!

March 08, 2020

Frukost!

Deltagarna har nu ätit frukost. Ägg har förtärts och Sami har kommit på att han nog är allergisk mot psykopater. 😂 Han är puffig runt ögonen och då måste ju konklusionen vara att man är allergisk - mot psykopater. Han säger att han nog också är psykopat så jobbigt att vara allergisk mot sig själv.

De pratar annars glatt om gårdagskvällen och trots några dispyter så verkar det ha varit en av de bättre festerna för de flesta. Mergim hade jättekul säger han.

Izabella och Julia snackar om Olgas framfart

March 08, 2020

Izabella och Julia snackar om Olgas framfart

Izabella och Julia sitter på utegården och snackar om gårdagskvällen och Izabella berättar att hon var sur över att få en drink på sig. Hon undrar även lite över konflikten mellan Olga och Jasmine.

Julia säger att hon betedde sig illa mot Jasmine men att det finns en underliggande anledning till det hon sa.

Julia tyckte Alex var jättebra och tog hand om situationen. Hon uppskattar om hon blir tillsagd men Izabella tror inte Olga tar det så bra i stunden.

Julia pratar om att de inte ska prata om Olga, för då kommer hon fram.

Julia bestämmer sig för att inte dricka i morgon, hon dricker inte mycket utanför huset och går inte ut.

Nu är alla vakna!

March 08, 2020

Nu är alla vakna!

09.50 och Big Brother spelar lugnt musik för deltagarna och tänder lamporna.

Victoria har drömt om att hon var kär i Alex och att hon åkt ur Big Brother-huset.

Alex pratar m Jasmine om Julia. Hon somnade i andra sovrummet bredvid honom och de pratar även om hennes utbrott under kvällen/natten.

Nu är nästan alla vaknar och det fixas frukost i köket. Amilia håller på att fixa frukost bland annat, vilket inte hör till vanligheten.

När Jasmine kommer ut i köket så sitter Julia på en stol. Hon frågar direkt Jasmine om du kan snacka sen. De har nog en hel del att prata om. Julia ser trött ut, minst sagt och är ganska tyst.

Vad händer efter Big Brother?

March 08, 2020

Vad händer efter Big Brother?

Mergim och Izabella pratar om utröstningen på måndag. Izabella tror Lennie kommer åka ut. Hon har inte samma bild av Lennie som Mergim. Hon har inte sett den härliga Lennie som Mergim ser.

De pratar om att man kommer ha ett band utanför huset. Izabella som har varit med i Big Brother tidigare säger att man umgås och har ett band med alla när man kommer ut. Mergim säger att det är flera som han vet att han aldrig kommer umgås med.

Mergim vet att han inte kommer umgås med Glasman utanför. Han tycker att Glasman tror att han är störst, att han går med huvudet högt. Mergim gillar tydligt inte Glasman. Izabella håller inte med, hon diggar honom och tycker han är skön.

Mergim gillar inte att Glasman inte har tid att prata med honom trots att han tidigare sagt att han vill snacka.

Mergim känner att han har blivit bättre i huset, inte lika mycket drama. Han hade jättekul i går kväll.

Mergim pratar om att han ska umgås med Anty på utsidan och kommer känslor så tar han det då.

Vad tror ni, kommer alla umgås med alla efter BB?

Några få har vaknat

March 08, 2020

Några få har vaknat

Big Brother har ännu inte väckt deltagarna men Alex har vaknat. Han fixar inordning sig i badrummet.

Izabella är också vaken och fixar sig. Hon går för att väcka Mergim men Amilia sover på Mergims plats så hon väcker fel person.

Hon ursäktar sig och går ut i köket till Alex. Mergim kommer så småningom. De talar om natten. Det var mycket hångel och drama. Folk var "sugna".

De diskuterar vem som hånglade med vem. De hade snurra flaskan. Mergim hånglade bara med Julia. Lisa & Lennie hånglade, de undrar om det kan vara något där.

Mergim & Alex säger att det var svinkul i går och Alex säger att det var kontrollerat.

Alex, husets gentleman.....eller?!​

March 08, 2020

Alex, husets gentleman.....eller?!

Hela gruppen sitter i soffan och har kul. Julia sätter sig bredvid Alex och de börjar prata om det som hänt tidigare under kvällen.

Hon säger att hon vill sova med honom. Men han förklarar att han inte vill sova med någon tjej i huset. Han förklarar att han är borgmästare i huset och hans säng är hans borg. Han förklarar också att han har en queen och det är hans dotter.

Han vill inte göra något med någon i huset för att han vill respektera sin dotter, som är den viktigaste personen i hans liv.

Han säger att han vill respektera alla kvinnor i huset och han har tidigare även fått höra av Jasmine under kvällen att hon tycker han är den bästa killen i huset. Han respekterar alla personer och speciellt kvinnorna i huset.

Alex och Julia verkar vara på samma nivå. Ingen av de vill ha sex i huset, men närhet är viktigt tycker båda. Och han säger att de kan kramas på dagarna, men han vill sova själv.

Sami och de andra börjar retas med Alex och Julia att de ska kyssar. Men då ryter Alex ifrån och tycker de är löjliga.

Det är mycket flams och trams just nu i huset.

Festen tog hastig och lustigt slut

March 08, 2020

Festen tog hastig och lustigt slut

Gänget får in mera alkohol via slussen lagom tills de haft rök och kisspaus. Ikväll har storebror verkligen varit generös med alkoholen.

Och att Glasman hållit sig till alkoholfritt hela kvällen kanske har gjort att vissa fått mera alkohol än vad de borde. Julia är en av dessa som blivit väldigt onykter denna kväll. Hon blir sur på storebror för att hon inte får höra sin låt.

Hon blir inte heller jätteglad över att hon inte får gehör när hon flirtar med Alex. Hon blir sur för något och festen dör lite. Av misstag råkar den nya tjejen Izabella få ett vinglas över sig av just Julia. Det var dock en olyckshändelse.

När Alex, Victoria och Jasmine står ute på gården och pratar om just Julia och att hon är på Alex den här kvällen som en igel, kommer hon ut. Alex säger åt henne att gå försiktigt ner för trappan tre gånger men hon pekar bara finger åt honom och går ner för trappen. Och halkar givetvis. Hon får hjälp upp av gänget. (klipp finns i gruppen)

Det är hennes favoritbyxor så hon är inte jätteglad. Men vill ändå inte göra en stor sak av detta.

Vi får helt enkelt se hur denna kvällen slutar.

Sanning eller konsekvens

March 07, 2020

Sanning eller konsekvens

Just nu leker huset Sanning eller konsekvens. Och alla utom Sami och Glasman är med .

Glasman hoppade av efter att Julia tungkysst honom med salt i munnen. Utmaningarna har väldiga undertoner på sex. Mycket handlar om att man ska kyssa andra när det är konsekvens.

Och är det sanning de väljer så blir det många olika frågor om vem som är sexigast i huset. Vem man skulle vilja ha sex med och så vidare.

Den som får den elakaste konsekvensen är utan tvekan Izabella som får utmaning av Mergim att äta två råa ägg. Hon nästan kräks stackaren.

De bestämmer sig för att ta en rökpaus och kisspaus och Lisa ger Julia tips om att försöka förföra Alex.

Men inne i rosa sovrummet pratar Alex, Amilia och Lisa med varandra och han säger att han inte vill göra något med någon i huset. Lisa säger att Julia vill ha honom. Men han säger "det är vad jag vill som gäller"

Kycklingfilé & Potatismos till middag​

March 07, 2020

Kycklingfilé & Potatismos till middag

Kvällens middag består av potatismos och kycklingfilé, och gänget hugger in njuter av maten.

Det som är fint att se är att alla är samlade och äter mat ihop. Det har inte alltid varit så andra säsonger av Big brother. Men det här gänget gillar att äta tillsammans och ha en naturlig stund då hela gruppen samlas tillsammans.

Alex ber sin bordsbön och alla verkar glada denna kväll. Kanske det beror på att de fått alkohol vem vet.

Men vi som tittar vet att i ett Big brother hus kan det växla fort med stämningarna. Kvällen har bara börjat så vi får väl se vad som sker framöver.

Is Olga alive eller är det Julia?!

March 07, 2020

Is Olga alive eller är det Julia?!

Musik i huset denna kväll och gänget dansar för fullt. Lisa, Mergim, Victoria och flera andra dansar inför kamerorna utanför gymmet.

Senare börjar de dansa mellan köksön och sofforna där de har blivit husets dansgolv.

Julia dansar utmanande och de undrar om "Olga" redan har vaknat till liv. (Olga är Julias alter ego när hon är onykter)

Men Sami säger att det här är inte Olga det är Julia. Olga är mera vulgär. men de andra är inte helt säkra. Hon fortsätter att dansa sexigt och får med sig Alex upp på dansgolvet. Han verkar dock lite generad och slutar fort. Men just nu är stämningen i huset bra, och det vankas snart middag. Olga hittar en palm hon dansar med. Då är Sami helt övertygad om att det är Olga som vaknat.

Victoria har svarat på tittarnas frågor

March 07, 2020

Victoria har svarat på tittarnas frågor

Ni har tittarna fått kommit på frågor till de nominerade deltagarna Lennie, Victoria och Lisa.

Deltagarna ska var för sig, precis som förra veckan, bevara frågorna enskilt i annexet.

Sist ut att svara på tittarnas frågor är Victoria

 • Varför ska tittarna rösta på just dig?

 1. Vem har du ändrat uppfattning om i huset?

 2. Kan det bli något kärleksmässigt mellan dig & Alex?

 3. Vem tycker du gnäller mest i huset?

 4. Finns det sexuell frustration i huset?

 5. Skulle du kunna ha en fling med Sami? Hur skulle era barn bli?

 

 1. Rätt många, speciellt Jasmine- till det positiva. De har klickat jättebra, trodde inte det.

 2. Nej, inte för tillfället. Bra vänner. Har inte de känslorna för Alex

 3. Mergim & Amilia, de gnäller på det mesta (person och agerande) och hjälper till minst i huset.

 4. Absolut inte så mycket. Men såklart om man tänker att man skulle vara här länge. Nu är det okej.

 5. Känner starkt för Sami, men inte på det kärleksmässiga planet. Tycker genuint om. Barnen skulle bli som en alien som kom in i går, speciella barn med mycket energi.

 6. Sjukt bra energi, vettiga åsikter och tankar. Går in i konflikter som går emot hennes principer, jobbar med relationer. Energifylld. Stark kvinna och en bra förebild.

Lisas frågor och svar

March 07, 2020

Lisas frågor och svar

Ni har tittarna fått kommit på frågor till de nominerade deltagarna Lennie, Victoria och Lisa.

Deltagarna ska var för sig, precis som förra veckan, bevara frågorna enskilt i annexet.

Den andra som ska svara på frågor är Lisa

Vad tycker du om att hänga löst igen?

Vem tycker du är latast när det kommer till hushållssysslor?

Är du inställsam mot de andra i huset?

Vad tycker du om Olga?

Finns det grupperingar i huset?

Varför ska du rädda s kvar i huset en vecka till?

Lisa vill jättegärna vara kvar. Det är jättejobbigt att vara nominerad igen.

Sami, Amilia & Victoria har varit köksansvariga denna vecka. Sami gör saker i sin takt men Amilia har inte gjort mycket i köket. Så Amilia är latast

Hon är äkta. Izabella sa när hon kom in att Lisa var snäll, varm och äkta.

Älskar Olga

Förut var gruppering av 4, Lennie, Mergim, Anty och Amilia. Har lösts upp sen Anty drog. Gula sovrummet jobbar ej med grupperingar. Mergim & Lennie är nära. Victoria har lyft Lisa sen hon kom in.

Så glad. Mycket att ge. Är sig själv och tänker på andra

Lennie svarar på tittarnas frågor​

March 07, 2020

Lennie svarar på tittarnas frågor

Lennie är först ut att svara på tittarnas frågor

Hans frågor är

 1. Vad känner du för Amilia, finns det chans till roman?

 2. Vad är det roligaste du har bjudit tittarna på i huset?

 3. Du valde att rädda Mergim. Beskriv er vänskap

 4. Om du måste välja vem du helst vill ha tu och vem du helst vill ha kvar

 5. Varför borde man rösta på dig i veckofinalen?

 6. Vem tycker du är en värdig vinnare och varför?

 

 • Mergim är en speciell person. Viktgt att Mergim känner sig stöttad av honom. Storebrorsrelation. Känner att han måste ta hand om honom. Merim betyder mycket där inne

 • Stanna kvar - Mergim, Amilia, Alex. Lämna - Glasman. Glasman har han ej pratat så mycket med

 • För att han trivs bra. Hoppas kunna släppa tävlingskänslan nu

 • Sami! Helt fantastisk person. Helt fantastisk. lättsam rolig. Genomärlig och snäll. Hoppas han vinner före Mergim och Amilia

 1. Nej, det finns ingen chans. Båda känner detsamma

 2. Kan inte komma på något. Har inte hittat sig själv där inne. Svårt att landa i sig själv i huset. Inte hunnit bjuda på sig själv. Ev. var batterimannen lite rolig, skräckveckan kommer bli rolig och han kommer bryta ihop

Alex & Jasmine snackar om Anty & Mergim​

March 07, 2020

Alex & Jasmine snackar om Anty & Mergim

Jasmine och Alex sitter och pratar om Anty och "den gruppen".

Alex berättar om triangeldramat mellan Mergim, henne och honom och att han efter hon åkte ut har fått en annan bild av allt.

Jasmine hade ingen aning om att det var så.

Alex berättar att han och Lisa var de i rosa sovrummet som stod lägst i kurs. De blev bara viktiga när de behövdes som nummer.

De pratar om Mergim och att Anty skyddade honom genom allt. Jasmine säger att Mergim kommer få så mycket hat på utsidan och hon är rädd för hans skull. Då kommer den riktiga läxan säger hon.

De pratar om vad Mergim har sagt och ord som "du har inget här att göra" och "hund" till Julia. Han visar ingen respekt säger de.

Lunch

March 07, 2020

Lunch

Sedan Alex räddades tidigare på förmiddagen så har Julia och Jasmine legat i sovrummet och snackat om festen i går, Martin och valet av att göra Alex immun. De har även diskuterat Mergim, diskussionen gick precis likadant som alla andra redan haft.

Mergim har bäddat i sitt sovrum och militär-likt gjort sängarna perfekt bäddade.

Alla deltagarna äter nu lunch. Det är köttbullar, prinskorv, tortilla (ser det ut som) m.m.

Alex och Sami meddelar de övriga deltagarna att de från nu "Släppa alkoholen helt i de andras händer". Detta då det inte uppskattas. De andra förstår.

Alex sitter säkert!

March 07, 2020

Alex sitter säkert!

Klockan 11:18 så får deltagarna brev.

Victoria hämtar brevet och Martin läser.

Deltagarna samlas i köket. Det är dags för deltagarna att ta ett beslut. De ska gå in i ett sovrum och välja vem som ska sitta säkert i veckofinalen

Vem av Lennie, Lisa, Alex och Victoria ska räddas.

Alla förutom just Lennie, Lisa, Alex och Victoria går in i det gröna sovrummet. Immunitet ska utdelas och Amilia tar ton först. Julia avbryter och säger att hon lägger sin röst på Alex. Glasman säger att Alex är den viktigaste för huset och jätteviktig för honom i huset. De andra håller med. Det gick fortare än blixten.

Ingen hann ens säga något annat. Det tog högst 2 minuter.

De väljer att ge immuniteten till Alex.

Deltagarna samlas igen i köket och berättar att valet föll på Alex.

Alex blir glad och kramar om allihopa.

Vem ska deltagarna rädda?

March 07, 2020

Vem ska deltagarna rädda?

Efter brevet tidigare där deltagarna fick reda på att de under dagen ska rädda en deltagare av de som sitter löst så har taktiksnack skett lite överallt i huset.

Lisa, Lennie, Victoria, Alex sitter löst. En av dem ska räddas.

Mergim och Martin snackar i ena sovrummet.

Mergim vill rädda Lennie, som han är närmst i huset. Lennie räddade ju även honom tidigare i veckan, så inte så konstigt.

Sami & Glasman har bestämt sig för att de vill att Alex ska bli säker. De pratar om att Mergim försöker övertyga alla om att rädda Lennie.

Sami & Glasman diskuterar hur de ska kunna rädda Alex. De tror det står mellan Alex och Lennie. De pratar även om Lennies val att rädda Mergim och att Amilia inte tycker om det ännu. De tyckte hans skäl att välja Mergim var totalt fel. Medberoende tycker de att det är. De är oerhört trött på Mergims beteende och Glasman önskar att tittarna kunde få bestämma om Mergims beteende är värdigt för BB 2020.

Valet ska göra runt 11.00 enligt Big Brothers hålltider på schemat, så vi får se vem huset kommer rädda. Det synes som att någon av Alex och Lennie kommer sitta säker just nu.

Brev! En deltagare ska räddas!

March 07, 2020

Brev! En deltagare ska räddas!

Deltagarna samlas i soffan.

Nya tjejen Izabella läser brevet. Hon säger att Alex, Lisa, Lennie och Victoria sitter löst i veckofinalen och de övriga i huset ska välja vem en av dem som sitter säkert i veckofinalen.

De ska meddela sitt beslut under dagen.

Äggsklusivt

March 07, 2020

Äggsklusivt: Sami har kommit på vem som placerat ut äggen!

Hela huset städas efter nattens fest.

Vem skulle lägga ut ägg på gården säger Sami. Han säger att någon försöker sätta dig honom. Han säger till Glasman att det är lönlöst. Det är äggcentriskt beteende.

Glasman tror inte det är Mergim, han skulle aldrig kunna hålla masken.

Plötsligt säger Sami; Virran sa till Jassa att hon var tvungen att prata med henne i natt och de gick ut till sofforna. Sami tror det kan vara dem. Glasman håller med.

Virran sa till Vickan att det är ägg på gården, när hon kom in i sovrummet i morse, säger Sami. Bra Alibi säger Glasman. Tänker de så långt säger Sami. Glasman - det förvånar mig inte.

Sami har så rätt - det var Virran (Victoria) och Jassa (Jasmine) som hade nattliga eskapader och la ut ägg på hela gården.

Ägg Ägg Ägg Ägg - Ägg överallt!!!​

March 07, 2020

Ägg Ägg Ägg Ägg - Ägg överallt!!!

Lennie kommer in i rosa sovrummet och berättar att det är ägg på hela utegården.

Victoria säger att det kanske är äggens dag 😂😂😂

(Äggets dag 2020 infaller den 9 oktober enligt wiki)

De spekulerar kring äggen. De kanske är kokta, eller inte. Ingen plockar upp dem eller kollar.

Är det en tävling eller bus!?

Är det någon i huset eller någon utanför!?

Glasman ser äggkartonger som är precis utanför porten.

De flesta tror att någon i huset prankar dem. Ingen verkar dock speciellt sur över det. Äggen är förvisso hela så de går kanske att rädda ändå.

Inspector Glasman? Listiga Sami? Allsvetar Amilia? Sluge Lennie? Vem ska avslöja den äggentliga boven?

Oftast är det personen som säger mest som är den skyldige - Victoria

 Huset ser ut som en svinstia

March 07, 2020

 Huset ser ut som en svinstia
2020-03-07
Huset har knappt vaknat och ser ut som en påse skit, utan påse.
Hela utegården är full med ägg. Det är skräp överallt.
Izabella, Mergim, Martin och Amilia är vakna. Izabella går bara och tittar på allt skräp. Amilia går och lägger sig igen. 
Big Brother har precis väckt deltagarna 09.05. Det var inte mycket sovmorgon de fick.  
Tror vi det blir husmöte i dag
efter nattens bravader?

Rymdtema i Gula sovrummet

March 07, 2020

Rymdtema i Gula sovrummet

Under kvällen har mest Sami klätt den stora skärmen i gula sovrummet med en duk med rymdtema på. Det är samma skylt där deras skylt från Chamonix, och Vasaloppskransen hänger. Han har även haft ett projekt att täcka för ena glasdörren in till sovrummet med samma tyg.

Jasmine kommer in i sovrummet där Sami håller på och fixar och Glasman ligger, och börjar hjälpa till att hjälpa Sami med sitt projekt. De sätter upp de små rymdaliens vid skylten och försöker även sätta upp en annan dekoration från festen.

De båda kommer på att det borde bli fin bakgrund att ta selfie vid. Så de börjar posera för fullt. Glasman ligger i sängen och övervakar. Han är fortfarande sur över tjafset med alkoholen tidigare. Och ber Sami att hjälpa honom att komma ihåg att han inte vill ha någon alkohol varken på lördag eller måndag om det kommer in.

Musik och dansen fortsätter

March 07, 2020

Musik och dansen fortsätter

Det är tydligt att festerna i huset blir mycket bättre så fort de får in lite musik på sina fester.

Ikväll har Julia, Jasmine, Izabella, Alex, Mergim och även Lisa dansat loss till de sköna tonerna som storebror bjuder på ikväll.

Både deltagarna och vi tittare vill helt klart ha mera musik på festerna.

Olga är i sitt esse som ni kan se på klippen nedan. Och stämningen har över lag varit bra.

Det blev dock lite tjafs om alkoholfördelningen men det löste sig rätt så snabbt som det ser ut just nu iallafall.

Glasman blev sur och sa till Sami att han inte kommer att dricka något mera i huset. Tjafset handlar om alkoholfördelningen, som Lisa främst tycker är orättvis. Men det verkar löst sig. (klipp finns i gruppen)

Och gänget får in mera alkohol. Vi får väl se hur kvällen utvecklar sig. Men just nu är stämningen god igen.

Tacogratäng och Alien amning

March 06, 2020

Tacogratäng och Alien amning

Alex har gjort ordning tacogratäng till gänget. Det var dock lite i fara när svinet kom in under freezen, då Alex var orolig att den skulle brännas vid.

Turligt nog så drog svinet undan det från plattan och storebror stängde även av spisen en stund så att deras mat denna gång skulle vara säker.

Deras pizzalunch tidigare på dagen blev snodd av en Gorilla och Bacillen som kom in mitt i en freeze och snodde med sig alla pizzabitar och bytte ut de mot bananer istället till gänget.

När de sitter runt bordet skojar Sami och Victoria om hans lilla aliengubbe han bär runt på. Och hon säger att hon ska amma deras "bebis". Sagt och gjort, hon stoppar "bebisen" innanför toppen och ammar. Alla skrattar och stämningen är god.

Rymdfesten och dansen är i full gång​

March 06, 2020

Rymdfesten och dansen är i full gång

Efter att svinet varit inne och bråkat med deltagarna slår storebror på musik på hög volym.

Stämningen blir genast på topp och flera av deltagarna börjar dansa. Speciellt Julia som genast förvandlas till den förföriska och utmanande Olga. Även nya tjejen Izabella börjar dansa. Hon berättar innan att hon älskar att dansa och tjejerna finner varandra direkt.

Även Jasmine tycker om att dansa och står och dansar för fullt. Denna kväll får deltagarna flera låtar i rad, med riktiga låtar med text till, och det gör alla speciellt lyckliga.

Det märks att musiken är uppskattad för alla blir på bra humör. Sami sitter vid bordet och spelar låtsas synt mitt och Alex sätter igång och dansar med tjejerna.

Med sina gröna jumpsuits ser Jasmine och Julia ut som tvillingar denna afton

TEMAFEST

March 06, 2020

TEMAFEST

Alex visar upp sin Big Brother tatuering som Jassa gav honom.

Lennie och Amilia pratar väldigt länge om deras liv och specifikt om deras förflutna. Amila berättar om hennes behov av bekräftelse.

Deltagarna får besked om att tittarna fått rädda en person. Efter en fem minuters nedräkning blir det Jassa som vinner immunitet inför måndagens utröstning.

Amilia och Mergim spekulerar om vem som åker ut på måndag. De tycker synd om Lennie för att han vann makten i förra veckans tävling men han fick inte rädda sig själv.

Det kommer brev! Det är dags för TEMAFEST.

TEMA: RYMDEN

Det kommer in alkohol. De får gå in i uppdragsrummet för att klä upp sig enligt tema. Vem tycker du har snyggaste outfiten?

Fredag & ikväll väntas Fest!

March 06, 2020

Fredag & ikväll väntas Fest!

Just nu i huset är det lugnt!

Mergim och Jasmine klipper och färgar håret på Lisa.

Alex är fortfarande iväg för att få sin Tatto.

Det är tomt i Köket och soffan

och poolrummet och sovrum 2.

Vart är alla vad gör alla. hmm 🤔

I sovrum 1 sitter Victoria Sami Lennie.

Just nu Sami syr Victorias gosedjur/nalle.

Tror många är lite trötta,

dels dom som har varit med och tävlat tidigare idag.

Men,Ikväll väntas det FEST! Ja det är ju som sagt Fredag!

Hoppas på en fest utan drama! Eller?! 😜

Just nu i rummet Annexet!

March 06, 2020

Just nu i rummet Annexet!

Just nu är Alex inne och får en Tatto av Felix_denlycklige

från Salong Betong tatuerar!

Alex har bestämt att ha den på armen.

Det är en Big Brothers logga som han får i svart.

Jasmine vann tidigare i veckan att få denna tatto

men tidigare idag fick Jasmine välja att ta den själv

eller ge bort den. Hon valde att ge den till Alex.

Skulle du också vilja ha BB-Loggan som tatto? 😃

BREV​

March 06, 2020

BREV

Alla samlas i soffan för nu har det kommit BREV!

Bella ska läsa brevet för alla andra högt och tydligt enligt instruktionerna från Mergim

I brevet läser Bella:

”Jasmine du fick presentkort på att göra Big-Brother loggan, du kan välja att göra den på dig själv eller ge bort den till någon annan”

Jasmine väljer att ge bort sin tatuering till Alex och han ska senare gå in till Annexet och få sin tatuering!

Lunch och fryyyyyys​

March 06, 2020

Lunch och fryyyyyys

Gänget samlas vid matbordet för det är dags för lunch. Det blev pizza som var kvar sen igår.
Alla njuter av maten och pratar, och vad händer sen tror ni? Jo det blir FRYYYYYS.
Alla blir stilla och efter en stund så kommer gorillan och bacillen på besök och tar deltagarnas mat som de har kvar på tallrikarna och bär in det till slussen.
U
t kommer sen gorillan med bananer till deltagarna istället för pizza, och de blir inte så glada, speciellt inte Alex då han blev av med sin tofu!
Men de äter bananerna med ett leende.
Nu tar köksgänget disken och Alex och Viktoria har en het diskussion i sovrummet om sängplatser och om Lisas pannkakor.
Viktoria och Lisa (tror jag) skämtade om sängplatser och Alex fattade inte det skämtet utan tog det seriöst, vilket ledde till denna diskussionen som slutade med att Viktoria bad Alex gå och nu ligger hon i sin säng och gråter..
Amilia går in och tröstar henne.

Martin går in för att tävla i makttävlingen

March 06, 2020

Martin går in för att tävla i makttävlingen

De ska gå eller springa barfota på ett rullband och samtidigt svara på frågor från kunskapsfågeln. Svarar de fel kastas lego framför de på bandet. Detta bara för att det ska bli svårare för de att springa.

Den som kommer längst vinner makten att få rädda en av sina vänner som sitter löst.

Mergim gör makttävling som nummer fyra​

March 06, 2020

Mergim gör makttävling som nummer fyra

De ska gå eller springa barfota på ett rullband och samtidigt svara på frågor från kunskapsfågeln. Svarar de fel kastas lego framför de på bandet. Detta bara för att det ska bli svårare för de att springa.

Den som k

Sami tävlar i makttävlingen

March 06, 2020

Sami tävlar i makttävlingen

De ska gå eller springa barfota på ett rullband och samtidigt svara på frågor från kunskapsfågeln. Svarar de fel kastas lego framför de på bandet. Detta bara för att det ska bli svårare för de att springa.

Den som kommer längst vinner makten att få rädda en av sina vänner som sitter löst.

Julia är den tredje att tävla​

March 06, 2020

Julia är den tredje att tävla

De ska gå eller springa barfota på ett rullband och samtidigt svara på frågor från kunskapsfågeln. Svarar de fel kastas lego framför de på bandet. Detta bara för att det ska bli svårare för de att springa.

Den som kommer längst vinner makten att få rädda en av sina vänner som sitter löst.

Izabellas första tävling i huset

March 06, 2020

Izabellas första tävling i huset

2020-03-06

De ska gå eller springa barfota på ett rullband och samtidigt svara på frågor från kunskapsfågeln. Svarar de fel kastas lego framför de på bandet. Detta bara för att det ska bli svårare för de att springa.

Den som kommer längst vinner makten att få rädda en av sina vänner som sitter löst.

Amilia börjar i makttävlingen

March 06, 2020

Amilia börjar i makttävlingen

De ska gå eller springa barfota på ett rullband och samtidigt svara på frågor från kunskapsfågeln. Svarar de fel kastas lego framför de på bandet. Detta bara för att det ska bli svårare för de att springa.

Den som kommer längst vinner makten att få rädda en av sina vänner som sitter löst.

Frukost med presentationsrunda

March 06, 2020

Frukost med presentationsrunda

2020-03-06

Izabella kommer in lagom till frukost så hon får göra gänget sällskap och äta frukost tillsammans med allihopa.

Det märks tydligt att energin gått upp av att det kommit in nytt blod denna morgon. Speciellt Alex blir glad och tar genast hand om henne. Han visar henne runt i huset. Mergim och Victoria följer med och de blir fascinerad över hur lång hon är. Hon säger att hon är 183 cm lång.

De jämför med Martin som varit längst i huset hittills men hon är längre än honom. Hon är väldigt öppen och glad och får ett varmt deltagande.

Under frukosten gör de en presentationsrunda och alla får berätta lite om sig själva.

Efter frukosten får Izabella sina kläder och hon flyttar in i det rosa sovrummet. Vem hon ska dela säng med återstår att se. Men det lutar åt att det blir Amilia.

Dagens första freeze och överraskning ​

March 06, 2020

Dagens första freeze och överraskning

Mitt i morgonbestyren med frukostfix, och andra är i badrummet för att göra sig redo för dagen.

Blir det en freeze. In kommer en något längre och långhårigt svin. Hon har med sig en burk med sprutgrädde och sprutar på deltagarna i ansiktet. Inte jättemycket utan lite lagom.

Svinet springer runt och tittar på alla deltagarna och låter som ett svin.

När det blir release, tar hon av sig dräkten på ansiktet och berättar att hon är ny deltagaren.

Hon skrattar och fnissar och är märkbart nervös. Hon säger själv att hon skakar. Men hälsar på alla.

Det känns som att det är en glad överraskning och en riktigt energikick denna morgon.

Good morning!!

March 06, 2020

Good morning!!

Klockan 8.45 blir huset väckt denna morgon med en röst som skriker på amerikansk stil. GOOD morning!

Den som är uppe först denna morgon är Sami som börja med en cigarett och sen starta kaffebryggaren.

Sen börjar huset vakna en efter en. Amilia går till köket och börjar göra frukost. Hon kokar ägg och kollar diskmaskinen.

Mitt i morgonstöket här de Freeze, och får stanna upp mitt i all.

Mergim och Amilia talar ut

March 06, 2020

Mergim och Amilia talar ut

2020-03-05

Efter mycket om och men blir då det beryktade samtalet av äntligen.

Efter husmötet och efter det som hände igår mellan Amilia och Mergim så blir det äntligen dags att rensa luften de två emellan.

Mergim ber genuint om ursäkt till Amilia och förklarar hur läget är. De pratar länge och väl.

Efter middagen, blir det bad i poolen​

March 06, 2020

Efter middagen, blir det bad i poolen

När den sista pizzan är uppäten och allt är undanplockat bestämmer sig några för att ta ett dopp i poolen.

Lennie och Victoria kommer ut i badkläder. Sami och Glasman skrattar och undrar vad Lennie har på sig. Han har lånat en badtopp av Victoria och ser väldigt chic ut.

Poolen är kall men de hoppar ändå i med glatt humör. Efter kommer Alex och tänker också ta ett dopp i poolen. Men när han känner på vattnet inser han att det är svinkallt och vill ångra sig. Men de andra säger åt han att det bli bättre så fort man doppat sig.

Både Glasman och Sami byter om och ansluter sig till de andra. De börjar spela sitt vanliga "munpingis" till varandra. Även Alex är med på detta den här kvällen.

Godare än hämtpizza

March 06, 2020

Godare än hämtpizza

2020-03-05

Stämningen vid middagsbordet när det vaknas pizza är väldigt god trots hårda tongångar under husmötet.

Lisa och Mergim har pratat ut och han har bett henne om ursäkt efter mötet så de båda är vänner igen. Mergim och Amilia ska prata efter middagen kommer de överens om. Så det samtalet återstår att se hur det kommer gå.

Alla är överens om att det var godaste pizzorna de ätit någonsin. Mycket bättre än hämtpizza. Lennie har gjort en vitlökssås på 7 st creme fraiche som grupper sätter i sig till pizzorna. Han undrar hur sjutton det gick till. Men alla tyckte såsen var supergod så då är det kanske inte så konstigt.

Idag sitter gruppen extra länge kvar vid matbordet och pratar och umgås. Det kanske är nyttigt att ha husmöte ibland och rensa luften.

Pizzatajm i Huset

March 05, 2020

Pizzatajm i Huset

2020-03-05

Efter det känslosamma husmötet sitter Amliia och Jasmine kvar en stund i soffan och pratar om det som hände.

Alex och Martin sätter igång att börja göra pizza i köket. Sami och Glasman övervakar från andra sidan bänken och har förlag och synpunkter på vad killarna ska ha på pizzorna.

Alex ser att det finns tonfisk och han vill genast ha tonfisk på pizzan.

Glasman säger fy så äckligt. Men Sami tror att det kan fungera.

Amilia ansluter till köket och ber om ursäkt för att hon var sen. Men istället för att hjälpa till med maten ställer hon sig och kramar Lennie och skojar med honom. För att sen fråga om han vill följa med till rosa rummet och prata lite.

De går in i rosa rummet och hon vill veta hur han tyckte mötet gick. Hon prioriterar att prata istället för att ta sin kökstjänst åter igen på allvar.

Husmöte!

March 05, 2020

Husmöte!

Alex samlar huset på grund av konflikterna som uppstår hela tiden.

Alex har sedvanligt sugproppen som klubba och är borgmästare

Välkomna till family meeting säger Alex. Vill man ha ordet pratar till punkt. Det ska vara en god ton, inga fula ord, kränkningar.

Respekt, kränkningar, personangrepp är inte okej.

Alex säger att det varit väldigt jobbiga dagar då folk är ledsna, arga och folk kränks.

Alex säger; Nu har vi chansen att prata ut, gå direkt till källan. Viskleken måste ta slut nu. Det gör att snöbollen blir större och större. Jag är trött på detta. Vi är vuxna här.

En och en ska prata som har otalt med varandra. God ton. En och en.

Det är total tystnad några sekunder.

Amilia börjar. Hon säger till Mergim; du beter dig oerhört illa mot mig nu och det är flera som känner så tror hon.

Hon säger att hon vet varför det är så här men hon känner att det är orimligt att han beter sig så. Hon har gråtit hela dagen över hur han behandlar henne. Hon anser att han bryter mot reglerna utifrån vad han har kallat henne. Han har sagt att han aldrig mer ska prata med henne.

Amilia säger; Det gör mig helt död på insidan och jätteledsen.

Mergim säger; Är du klar. Jag har inte kallat dig för något, bara kallat dig f-ordet.

Mergim säger att Amilia har hotat honom och Jasmine 2 gånger. Han säger att hon ljuger för honom när hon säger att hon inte har sagt det. Mergim säger att Amilia sa att hon "Hade dödat honom på utsidan".

Mergim säger att Amilia har sjunkit i hans ögon sen hon sa det. Han klarar inte av att hon pikar honom.

Amilia säger att om hon hade mordhotat honom så hade hon åkt ut ur huset. Hon hänvisar till regelboken.

Mergim säger att det snackas mycket om honom bakom hans rygg. Han vill att man kommer till honom. Amilia säger att han måste acceptera att hon inte vill prata med honom om han gjort henne ledsen.

Alla andra sitter tyst medan de hugger mot varandra.

Mergim har väntat på att Amilia ska komma till honom. Men Amilia säger att om han nu gått i dag och sagt att hon är luft, att han aldrig ska prata med henne igen och då är det konstigt om han förväntar sig att hon ska komma

Victoria säger att Mergim ljuger om att Amilia har mordhotat honom och att säga att är en brutal anklagelse. Mergim svär på sin mamma att Amilia mordhotade honom. Hon var inte här - hon var på utsidan.

Mergim reser sig, springer iväg och gråter.

Alex springer efter och hämtar honom.

Alex berättar att de har olika åsikter om vad som skedde och de måste dra ett streck över det hela. De måste gå vidare, gå framåt.

Mergim och Amilia pratar igen med varandra och Mergim säger att han mår psykiskt dåligt, han är sårad av att Amilia inte pratar med honom.

Lisa pratar med Mergim om hennes situation och ägg-situationen. Mergim tror det handlar om ägget, men Lisa förklarar att de måste ta hand om varandra.

Mergim säger att han inte ska prata mer.

Victoria säger att hur psykiskt dåligt man än mår så måste man sluta ge ursäkter för sitt beteende. Har man så svåra psykiska problem så måste man få professionell hjälp med det, eller rannsaka sig själv.

Glasman pratar ytterligare om personangrepp och att Mergim har kallat andra fittor. Alla andra håller med.

Alex: Alla familjer bråkar, inga mer visklekar - om folk fortsätter att viska så blir det mer husmöte! Om någon har känt sig kränkt av honom själv så ta det med honom. Om det fortsätter så är vi tillbaka här!

Julia håller med men känner att det är jobbigt att vara med när Mergim och Amilia pratar med varandra, hela gruppen behöver inte vara med varje gång.

Alex förklarar att man 1. Ska gå till källan och ta drama när det kommer 2. När det börjar viskas så tas det upp på husmöte.

Nu vill Alex att de ska äta alla tillsammans och Glasman säger att nu ska de vara snälla mot varandra, såsom man lärde sig på lekis när man var liten.

Diskussionen synes aldrig ta slut, saker dras upp igen och gås igenom 34 gånger till. Men till slut så avslutas mötet.

Lennie & Amilia pratar om Lennies val och Lisa bryter ihop

March 05, 2020

Lennie & Amilia pratar om Lennies val och Lisa bryter ihop

I stora Big Brother pratar Lenny och Amilia om Lennies val att rädda Mergim.

Han förklarar varför han valde Mergim, för att Lennie inte vågade riskera att Mergim ska bli sur igen och för att han ville ha kvar honom. Han valde mellan Mergim & Alex men tror att Alex klarar sig själv.

Lennie är trött på drama och ville genom att ta det enkla valet minska på dramat.

Amilia fattar hans val men hon tyckte han borde ha valt Alex. Då hade alla förutom en varit glada.

Hon säger till Lennie att nu måste hon va med Mergim i minst 11 dagar till. Hon ser både ledsen, trött och frustrerad ut.

Lennie säger att han inte kommer välja sida mellan Mergim & Amilia men att Mergims beteende inte är ok

Samtidigt så är Lisa upprörd och bryter ihop över att Mergim tog ett ägg (Det handlar inte bara om ett ägg). Hon säger att Mergim är en vidrig och en elak människa. Han är egocentrisk.

Lisa går in i rosa sovrummet och pratar med Lennie, Amilia, Alex & Victoria. Lisa har matstress och är troligen stressad över utröstningen på måndag, att hon inte sitter säkert. Lisa säger att Mergim sätter igång nu igen bara för att han sitter säkert.

Brev! Tenny & Joe ska gå!​

March 05, 2020

Brev! Tenny & Joe ska gå!

Tenny predikar om hur det är efter Big Brother och Joe berättar att det både var kärlek och hat efter han kom ut ur huset

Plötsligt kommer det brev. Julia springer snabbt och hämtar det.

Alla ska samlas i soffan.

Sami öppnar alkoholfri champagne medan de alla väntar på att Amilia ska komma. När Amilia kommer ser hon lite ledsen ut.

Julia läser brevet. Joe & Tenny ska säga hej då, de ska gå tillbaka till lilla Big Brother. De kramar om dem alla.

Julia tror de kommer tillbaka.

Tenny och Joe går in till lilla Big Brother

I stora Big Brother pratar Lenny och Amilia om Lennies val att rädda Mergim. Han förklarar varför han valde Mergim, för att Lennie inte vågade riskera att Mergim ska bli sur igen. Amilia fattar hans val men hon tyckte han borde ha valt Alex. Då hade alla förutom en varit glada.

Amilia ser inte fram emot att vara i huset minst 11 dagar till med Mergim.

Mergim sitter säkert denna vecka!

March 05, 2020

Mergim sitter säkert denna vecka!

Mergim hämtar brevet och Jasmine ska läsa.

Jasmine läser; Lennie, du sitter på en makt - du ska rädda någon av de som sitter osäkert i veckofinalen.

De som sitter osäkert är Lennie, Lisa, Jasmine, Alex, Mergim och Victoria. Lennie kan ej välja sig själv. Han ska gå till rosa sovrummet och fundera vem han ska välja. Om han vill ta med sig någon kan han det. Han går dit ensam och lägger sig på en säng men kommer ganska snabbt ut igen. Han vet inte vad han ska göra, om han ska meddela beslutet till gruppen eller om han ska gå till bikten eller vad... det framgår inte av brevet.

Lennie får gå till bikten för att få vidare instruktioner. När han kommer ut så avslöjar han sitt val för alla vid poolen.

han säger först att han valt Joe, men han skämtar. Lennie säger att det är ett relativt enkelt beslut. Det har hänt lite de senaste dagarna men Lennie har valt att rädda....

 

 

... Mergim!!! 😳

 

Den kollektiva reaktionen på beslutet blir.. ren och skär tystnad.

Lennie sa att han valde mellan Alex och Mergim. Men Lennie trodde Alex har större chans i en utröstning samt att Mergim skulle bli ledsen och sur på honom om han inte blev säker.

Tenny tar plats & Joe är lite tystare

March 05, 2020

Tenny tar plats & Joe är lite tystare

Mergim, Lennie, Jasmine och Julia visar Tenny & Joe huset. De kikar in sovrummen. De hittar en säng de gillar i rosa sovrummet. Det är Alex säng. Alex vill inte ge ifrån sig sin säng. Alex tycker de kan ta gula rummet istället 😉

Sami och Glasman verkar ganska oberörda av besökarna. De har satt sig i bubbelkoppen istället. Även Amilia, Jasmine, Martin och Victoria sitter vid poolen, de pratar inte om Tenny & Joe alls. Det pratas socker istället.

Tenny, Joe och resten av deltagarna joinar dem ute i poolrummet så småningom.

Freeze - Joe & Tenny på besök!​

March 05, 2020

Freeze - Joe & Tenny på besök!

Joe och Tenny kommer in och hälsar på deltagarna som har frusit till is.

Victoria säger Ägg ägg ägg, ägg överallt i sin freeze.

Tenny och Joe dricker öl och hämtar en alkoholfri champagne i kylen som de snor.

De tittar och kommenterar deltagarna i huset.

Det är nästintill omöjligt att förstå att de säger pga. dialekterna och man kan undra om de egentligen förstår varandra ens.

Release- sången går igång och deltagarna skriker och springer till dem. Jasmine och Victoria är först att ge de kramar.

Deltagarna undrar hur länge de ska vara i huset med får inga direkta svar. De säger att huset är fräscht och minst dubbelt så stort som huset som de spelade i.

Alla skålar att hyresgästerna kommit.

Tenny frågar om alla trivs med varandra. Deltagarna säger ett svagt ja (vilket innebär NEJ).

Lenny säger inget, han förstår inget som Tenny säger, säger han.

Tenny undrar vad de gör i huset och deltagarna berättar om lite lekar de hittar på.

Tenny försöker prata och luska ut vilka konflikter som finns i huset och vill snacka om det. De andra vill inte prata om det.

Brev!

March 05, 2020

Brev!

Lisa läser.

Det är två nya hyresgäster i Lilla Big Brother rummet.

Dom kommer bo där under dagen, Ni får inte gå in i rummet.

Alla diskuterar om dom ska gå in eller inte.

Dom funderar på om det kan vara gamla deltagare

eller vilka det kan vara som är i rummet.

Några tror på att det kanske kan vara Antonia och Patrik.

Mergim Victoria Jasmine går och lyssnar utanför dörren och knackar på. De i rummet knackar tillbaka.

De diskuterar att gå ut och röka och sen gå in.

Vilka som vill gå in och vilka som inte vill gå in.

Lennie och Victoria och Mergim och Jasmine är dom som är mest heta på att öppna dörren. Victoria och Jasmine drar i dörren och försöker öppna dörren, Men den är låst. Dom knackar på och ropar vi vill komma in.

Dom försöker med allt för att dom i rummet ska avslöja vilka dom är.

Vi vet, det vet inte dooom! 🤪

Joe och Tenny!

March 05, 2020

Joe och Tenny!

Kl:16:00 gick grabbarna Joe och Tenny in i huset.

Joe och Tenny sitter just nu och tar en varsin öl i lilla BB-huset och tittar på tv på deltagarna. De sitter och pratar om lite ditt och datt.

De pratar om deltagarna vilka favoriter dom har.

Samt vad dom saknar och inte saknar.

Vad tror ni Joe och Tenny ska göra i huset?

Torsdag Eftermiddag!

March 05, 2020

Torsdag Eftermiddag!

Matlagning intagen i huset!

Alla plockar bort efter sig själva.

Sami tar disken medans resten sätter sig i soffan.

I soffan sitter Julia och sjunger. De andra tittar på några skrattar.

Amilia och Victoria tar åter igen ett snack i sovrummet i lugn och ro.

De diskuteras lite allt möjligt i huset bland lite olika.

De har varit riktigt mycket dötid och önskar att uppdragen vore lite längre. Ha mer att göra osv. Det skulle väll även vi tittare vilja se, inte bara dötid.

Nu inväntas besök, fast de vet dom ju inte i huset! 😜

Rolig kamp

March 05, 2020

Rolig kamp

Sami kallar de andra deltagarna för att värva anhängare till sitt lag. Det ska bli deoderantkamp. Alex och Sami bygger slangbellor gjorda av toalettrulle och kondom. Lennie gör en slangbella av gummisnodd och pingisboll. Glasman beväpnar sig med roll on deo och Martin tar tag i ett nagellack. Lisa tar upp moppen, Jassa tar en handduk och Julia tar tag i dammsugaren. Mitt i fighten blir det FREEZE. Ingen kommer in.

Ett till möte

March 05, 2020

Ett till möte

Alex och Mergim ropar in alla för att ha ett snabbt möte om kökstjänsten. Majoriteten tycker att kökstjänsten inte skötts korrekt och att det är dags att diskutera det. Det är Victoria som lagar mat och Sami tar alltid disken. Amilia sätter på sig luvan och väljer att inte yttra sig under mötet. Direkt efter mötet börjar hon plocka undan i köket.

Amilia säger i efterhand att hon inte känner att Victoria vill samarbeta och att hon kör sitt eget race. Victoria känner att Amilia inte tar eget initiativ och att Victoria inte ska behöva säga till henne vad hon ska göra. Det blir en känslosam diskussion. Victoria känner sig förbannad över diskussionen och tycker att Amilias argument inte håller. Amilia blir ledsen och börjar gråta. Victoria kramar om henne och säger att hon finns för Amilia om hon behöver prata.

De andra deltagarna sätter sig i det gula rummet och pratar.

Freeze! Partysvinet kommer på besök​

March 05, 2020

Freeze! Partysvinet kommer på besök

Deltagarna har nu fått sin första freeze.

En rosa gris (partysvinet) med en rosa ballong kommer in och härjar.

Någon av deltagarna säger OMG, oklart vem. Martin, Mergim?

Grisen målar rouge med läppstift på Julia och hon kan inte sluta skratta. Mergim rör på munnen och grisen ritar med läppstiftet på Mergims mun.

Grisen sätter en partyhatt på Alex. Alex har ett stenansikte.

Grisen härjar runt i köket och slänger saker och mat på golvet. Diskmedel över hela bänken. Förstör pannkakor.

Grisen går ut till poolen där Glasman, Sami och Lennie är. De har svårt för att hålla sig från skratt då grisen slänger grejer omkring sig. Lennie gråter av skratt. Sami skrattar jättehögt!

De hör "release me" när grisen precis försvunnit och de skrattar och förundras av vad som precis skett.

Brev! Freeze and release

March 05, 2020

Brev! Freeze and release

10:10 och deltagarna får brev

Julia ska läsa. Alla ska samlas. De samlas vid köket då Victoria fortfarande gör pannkakor.

Julia läser Freeze and release, de börjar jubla. Julia läser att när de hör freeze ska ni frysa och vara blickstilla och när de hör release så kan de börjar röra sig igen. Om de rör sig får de straff och får flytta in i lilla Big Brotherhuset på obestämd tid

Lisa oroar sig för att det inte kommer funka, hon måste ju andas 😉

Pannkakor och sömnproblem

March 05, 2020

Pannkakor och sömnproblem

Nu har alla gått upp.

Victoria startar dagen med att laga pannkakor. Sami säger "så jävla gott" om pannkakorna. Victoria flippar pannkakorna som ett proffs.

De flesta verkar ah sovit dåligt i natt och folk har snarkat.

Lisa och Amilia pratar om Mergim i badrummet. De pratar om att hans beteende inte är okej. Mergim har enligt Amilia bestämt sig för att alla gått emot honom och att det är Amilias fel. Hon har vänt alla emot honom.

Sami och Glasman sitter på utegården och solar sig. De pratar om nya rumskompisen Mergim som flyttat in i deras rum. De pratar även om att deras sovrum ska vara till för att sova.

God morgon huset!

March 05, 2020

God morgon huset!

Klockan 08.48 så tänder Big Brother lamporna i huset och önskar deltagarna en fantastisk dag i Big Brotherhuset.

Glasman och Sami är först upp. De är sega. Sami har sovit dåligt, han säger att Mergim snarkat. Det tisslades och tasslades i natt också säger Glasman. De fixar kaffe under tystnad och många gäspningar.

Jasmine är näst upp. Hon har sovit med Martin i natt nu när lilla Big Brother är no more.

Även Victoria, Alex och Lennie har vaknat till.

Sami äter överblivet godis.

Mergim, Amilia, Julia och Lisa vill inte vakna så Big Brother tjatar på dem lite. Amilia går då upp.

Man kan tro att det var världens fest i går då deltagarna är såååå sega.

Lugn kväll

March 05, 2020

Lugn kväll

Det har varit en relativt lugn kväll i huset, men det har snackats mycket om Mergims beteende inne i lilla-huset, som Lisa berättat för de andra deltagarna.
De tycker hans beteende är oacceptabelt.
Mergim har inte lämnat big-brother däremot var han väldigt snabb med ut från lilla big brother huset när de skulle få återförenas med stora igen.
Amilia pratar med Alex inne i sovrummet, där han berättar att Mergim sagt att han hade mer känslor för Antonia än vad han sa från början. Alex tyckte han skulle ha varit mer ärlig.
Det snackas väldigt mycket om vem som blir Mergims nya mamma i huset och många tror att Lennie kommer få ta den rollen nu. Frågan är om han verkligen gör det?

Nu har deltagarna gått till sängarna och storebror har släckt lampan i ena sovrummet.

Mergim vs. the house​

March 04, 2020

Mergim vs. the house

Amilia och Lisa sitter i rosa sovrummet och pratar om lilla -Big Brother, speciellt Mergims beteende.

Amilia sa tidigare i afton att hon saknade Lisa mest av de från de som var i Lilla Big Brother. Så de har en nära relation, det märks, de talar öppet med varandra.

Lisa berättar nu för Amilia att Mergim i lilla Big Brother betedde sig illa och att han sa att hans föräldrar kommer inte tycka om det som föresegår. De är inte glada på hans beteende minst sagt. De förstår att han är nikotinberoende men han har enligt Lisa fått nitikonttiuggumin och nikontinplåster. Lisa berättar att Mergim betedde sig som skit och neggade inne i lilla Big Brother. Han lämnade så fort. Han vänder kappan efter vinden. Mycket diskuteras. Ta gärna hän nedan...

Amilia säger att Mergim är vårt störst bekymmer då han brinner direkt.

De har ett fruktfyllt samtal och de skiljs med en kram

Brev! Jasmine ska gå till Onanikojan!

March 04, 2020

Brev! Jasmine ska gå till Onanikojan!

Deltagarna i Stora Big Brother har fått brev. De ska samlas i soffan.

Martin ska läsa.

Det är jubileumsvecka och därför finns den omtalade onanikojan från 2002 i Big Brotherhuset. Den finns i annexet och tittarna har bestämt att Jasmine ska besöka den. I onanikojan så ska Jasmine möta den utsände. Hon ska gå dit omedelbart.

Jasmine går dit och möter den gamla deltagaren Christian. Han visar henne en present och säger att "tittarna har valt dig - du ska få välja om hon vill ha present".

Väljer hon presenten så måste hon bo kvar i lilla Big Brother och ta med sig presenten in till lilla Big Brother. Hon kan också välja att ge bort presenten till någon i Stora Big Brother, då byter hon plats med personen hon väljer.

Christian säger inte vad presenten är, men han säger wow när han ser den.

Jasmine säger att det är lockande att byta den med Sami då han inte ville dela pizza med dem, hon är riktigt sur på honom. Eller annars Amilia. Men hon bestämmer sig för att ta presenten själv, hon vill inte lämna de andra i lilla Big Brother is sticket.

Jasmine går in till lilla Big Brother igen och berättar vad som hände. Hon öppnar presenten och har vunnit en tatuering av Big Brother-loggan och en film om BB 2002 + cd-skiva 🤔

Jasmine verkar lite tveksam till tatueringen.

De andra respekterar att hon inte ville lämna dem men undrar lite vad meningen är med en dvd från 2002

Mergim går emot Big Brother

March 04, 2020

Mergim går emot Big Brother

Mergim vantrivs i Lilla Big Brother. Han vägrar att sätta på sig mikrofonen. Han säger att han bara tar på sig den om de tar ut honom därifrån.

Big Brother säger att han bryter mot reglerna och Mergim säger att han inte får röka och att han vill snacka med psykologen. De andra pratar inte direkt med honom.

Jasmine försöker höja stämningen och vill leka 20 frågor mitt i Mergims meltdown

I Stora Big Brotherhuset är deltagarna uttråkade!​

March 04, 2020

I Stora Big Brotherhuset är deltagarna uttråkade!

I Stora Big Brotherhuset brun-utan-solar sig Victoria och Lennie i badrummet.

Sami, Glasman och Julia sitter och kikar på tv:n där Big Brother-loggan snurrar. De tycker sig se en haj, en ekorre och ett stridsflygplan 😂

Victoria och Martin snackar. Det är tomt när Jocke drog, han tog med sig energin och Martin och Victoria saknar de andra. Martin och Victoria snackar hur lat man blir i huset och att de inte är vana att att det så lugnt. De diskuterar även om det kommer fler tävlingar och vilka som kommer hänga löst. Victoria är rädd att bara "bra" folk kommer sitta osäkert inklusive henne själv.

"Uttråkigheten" (Martins ord) är jättejobbigt i huset och då föreslår Victoria att de ska köra kurragömma/dunken. De ska köra efter lite kaffe.

Minismå problem i lilla Big Brotherhuset

March 04, 2020

Minismå problem i lilla Big Brotherhuset

Lilla Big Brotherhuset fixar lite mini-mat 😂 i den lilla lilla lilla liiiiilla ugnen 😂😂😂

De muntra minerna som deltagarna hade när de kom in i lilla Big Brotherhuset i går finns inte kvar. Men Jasmine försöker ändå laga mat (mini-mat) och hon, Lisa och Alex försöker göra det bästa av situationen verkar det som.

Jasmine är sur på Sami, Glasman och Julia (de i rainbow-team) då enligt henne inte förstår vad de i lilla Big Brotherhuset utstår och att de inte är respektfulla. Men hon tror också att det kan vara så att Big Brother vinklar det hela så det verkar som att de där ute är taskigare än vad de egentligen är.

Vad tycker ni? Är de andra taskiga?

Brev & Besök!

March 04, 2020

Brev & Besök!

Amilia läser, Vinnaren i dagens tävling är Daniel Glasman.

Du sitter här med säker en vecka till.

Han blir glad och han börjar berätta om hur tävlingen gick till.

I övrigt mat tillagas i köket.

Runt kl 18:00 ikväll inväntas besök i BB-huset

av deltagaren från 2011

Christian Lundgren och nån onanikoja.

Vad nu detta kan betyda och vad ska han göra i huset tror ni??

Lilla Big Brother huset får brev

March 04, 2020

Lilla Big Brother huset får brev

Gänget i Lilla huset får in brev där Mergim läser att stora huset har beslutat att Mergim ska få gå ut på gården och röka. Och han läser reglerna.

Han får 5 minuter på sig att gå ut på gården. han får inte stanna och prata med de andra om lilla huset. Gör han det så blir det regelbrott.

Mergim rusar ut genom huset och Amilia och Victoria springer fram och efter honom ända in i poolrummet. Men de stannar innanför dörrarna och tittar på honom. Han svarar att han inte får prata med dom. Men Amilia envisas med att prata med honom ändå.

Mergim är så lycklig över att äntligen få ta röka så att han passar på att ta två cigaretter medans han står ute i regnet och fryser. Efter 5 minuter säger högtalarrösten åt honom att gå tillbaka till uppdragsrummet.

Där inne sitter de andra och ställer massor med frågor om hur det var, vad som händer mm.

Dags för dagens första brev ​

March 04, 2020

Dags för dagens första brev

Mitt i pannkaksfrukosten som Lennie lagat i ordning denna morgon kommer det in brev till gänget. I brevet står följande.

Ni har nu möjlighet att avstå att vistas på utegården under 1 timme till förmån för att EN person från Lilla Big brother huset får använda den.

Lennie säger direkt att det är självklart. De andra håller med att det kan de göra. De kommer överens om att det är Mergim som ska få gå ut och röka. I det lilla Big brother huset har de sett vad som händer inne i huset och de är väldigt irriterade över hur situationen är.

De tycker det är väldigt orättvist att de sitter i det lilla huset medans de har fri tillgång till hela stora huset.

Lisa är fortfarande väldigt irriterad över att Sami och Amilia inte gjort något i köket på morgonen, och hon tycker de är enormt lata. Men hon säger att hon mest är sur bara för att hon har mens och är extra känslig.

Irritationen i lilla Big brother är extra påtaglig denna dag. Men Mergim kommer iallafall att få gå ut och röka på utegården snart.

Lilla Big Brother huset har vaknat

March 04, 2020

Lilla Big Brother huset har vaknat

Gänget i lilla Big brother huset har också vaknat. De har det kallt i sitt lilla rum, så Jasmine drar igång ugnen och försöker få lite värme. Hon säger att Mergim har snarkat väldigt högt den gångna natten.

Alex ser lite frustrerad ut och verkar sakna gymmet där han börjar varje morgon. Men han försöker ändå att göra lite övningar för att få igång kroppen.

Tjejerna har fått in bindor och suttit och läst reglerna, det finns inte så mycket för dom att göra i det lilla utrymmet.

Mergim är enormt röksugen och tjatar på att få gå ut och röka.

Efter en stund slår tvn på och de får ett meddelande från Joakim, där han berättar att han inte var en riktigt deltagare och att han nu har lämnat huset.

De får även se från köket inifrån det stora huset och där står Lennie och steker pannkaka. De blir jättearga och Alex säger att han gör mycket godare pannkakor än Lennie. Och Mergim blir irriterad över att de nu gör pannkakor när han velat ha det så länge och även föreslagit det någon dag tidigare.

De är inte glada på gänget i Stora huset och de tycker att de är så lata både Sami och Amilia som har kökstjänsten men ändå är det Lennie som står och steker pannkakor.

Godmorgon Stora Big brother Huset​

March 04, 2020

Godmorgon Stora Big brother Huset

Det blir en konstig morgon för gänget inne i stora huset. Redan vid halv 7 på morgonen kommer en tjej med en litet barn in på sin arm. Det är Joakims fru Jonna och dotter Lunabelle som kommer in i huset. Det tänds i rosa sovrummet och de kliver in och väcker gänget, och speciellt då Joakim. (klipp kommer senare)

Gänget blir väldigt förtjusta i Lunabelle som verkar charma hela gänget där inne. Joakim lämnar huset tillsammans med fru och dotter och gänget går sen och lägger sig igen.

Klockan 9 blir de väckta igen och Sami som har kökstjänst denna vecka går upp och slår igång kaffet. Nästa på tur upp är Lennie och sen Glasman. Resten av gänget drar sig i sängarna.

Lennie bestämmer sig för att göra pannkaka till frukost, med bar överkropp till somliga tittares förtjustning.

Lugn kväll 2020-03-03

March 03, 2020

Lugn kväll 2020-03-03

 

Lisa, Jassa, Alex och Mergim sitter i Lilla huset och planerar hur de ska få de andra i huset att må dåligt över att de inte bjöd på pizza eller cigg. Jocke och Sami utser sig själva till husets elitrökare och Amilia skriker “Jag hade gjort det för dig Mergim.”

Lilla huset pratar om sin barndom och uppväxt. Mergim berättar om hur han började röka. Alex och Jassa blir förvånade när Mergim säger att han inte varit en dag utan cigg enda sen han var 12 år gammal.

De fortsätter prata om konflikten mellan Martin och Julia. Alex tycker det är taskigt av de andra deltagarna att skratta åt Julia men han är tydlig med att hennes beteende är oacceptabelt.