top of page

Nattprat - Lennie och Amilia​

April 01, 2020

Nattprat - Lennie och Amilia

Lennie och Amilia sätter sig i poolrummet på gungorna och pratar om det som hänt mellan Amilia och Mergim under kvällen. Amilia berättar att hon blir besviken på situationen och att Mergim kan hoppa på henne på det sättet han gjorde. Hon tycker att det går att diskutera konflikter med alla i huset förutom Mergim. Enligt Amilia är det viktigt att uppmärksamma och säga till när han gör fel. Det blir bara konstigt om de ska vara tysta på grund av att Mergim inte ska bli på dåligt humör. Amilia är orolig för hur det kommer att bli imorgon. Om hon bara går vidare utan att prata om det känner hon att det inte blir rättvist för henne. Om hon skulle ta avstånd tror hon Mergim kommer att bli arg och då blir det ännu värre.

Lennie ber om ursäkt för att han inte sa till Mergim att lägga ner med hans kommentarer när han uttryckte sig otrevligt mot Amilia. Han ville bara inte lägga sig i en konflikt. I efterhand känner han att han borde ha sagt något. Lennie påpekar att han tycker det är fruktansvärt onödiga tjafs de har inne i huset. På utsidan skulle ingen göra kaos för att någon inte lagt koppen i diskmaskinen eller en otrevlig kommentar men inne i huset bråkar de om allt. Lennie är inte van vid att sätta sig i onödiga konflikter på utsidan och därför gör han inte det inne i huset heller. Hade Mergim agerat mot honom utanför huset på samma sätt som han agerat mot Amilia så skulle Lennie bara ignorerat honom och inte pratat med honom mer. Nu är situationen annorlunda eftersom att de är inlåsta med 10 andra personer och är isolerade från omvärlden. Lennie är övertygad om att Mergim är en bra person utanför huset, han försöker förklara för Amilia att han försöker alltid se det perspektivet om att de är inlåsta i ett hus. Det är inte så enkelt hela tiden! Lennie poängterar även att han inte har ansvar för att Mergim ska bete sig som de andra vill.

Amilia får fyra tillsägningar om att hon inte får viska, att hon måste vårda sitt språk och att hon inte får tala illa eller uttrycka sig kränkande mot andra. Hon blir förvirrad över varför hon får de tillsägningarna och Amilia och Lennie beger sig till bikten för att ta reda på vad det är Big Brother reagerar på.

Av princip känner Amilia att hon inte kan släppa konflikten helt och hållet. Hon vill inte behöva vika sig eller anpassa sig efter Mergim. Samtidigt förstår hon Lennies perspektiv om att bara ignorera problemet. Lennie är nästan övertygad om att Mergim inte kommer att be om ursäkt och just nu känner Amilia att det är en viktig del för henne för att kunna gå vidare. Amilia är också förvirrad över att de ena sekunden bråkade men andra sekunden säger Mergim “Grattis till din mamma, Amilia” efter tolvslaget. Det får henne att känna att han bara försöker komma undan och släta över konflikten.

04:15 bestämmer de sig för att det är dags att gå och sova. Såklart är Lennie fortfarande rädd efter skräcknatten och kollar noggrant runt för att se att ingen kommer hoppa fram och skrämma honom.

Skräckstolen​

April 01, 2020

Skräckstolen

Sami sätter sig i bubbelpoolen a.k.a nuggen och badar.

Helt plötsligt spelas ett fågelljud. Är det en BREVduva? Samtidigt sätter Alex upp sitt första första april prank. Han gömmer kuddar under täcket i en av sängarna och när de andra ser det tror de att det är en av de läskiga tjejerna. Rätt lyckat prank som Alex verkar vara stolt över.

BREV! Frida öppnar brevlådan och Big Brother spelar ett ljud av något som går sönder. Hon hoppar till och säger att det var förväntat men att hon blev rädd ändå.Tittarna har fått bestämma vilka som ska få uppleva skräckstolen: Lennie, Mergim, Alex och Victoria. Instruktionerna är att de ska gå in en och en i uppdragsrummet och kolla på skärmen. “För guds skull kolla inte bort från skärmen”. Lennie och Mergim pratar om att ta med sig en toffla och köra Gurkan 2.0.

Lennie: “NEJ, NEJ, NEJ, NEJ, NEJ, NEJ, NEJ, NEJ, NEJ, NEJ AMEN NEJ, NEJ, NEJ, NEJ, NEJ, NEJ”

“Det här är Big Brother, Mergim gå till uppdragsrummet.” Mergim är först ut att bli utsatt för skräckstolens hemskheter. Han har svårt att hålla sig från skrik. När han får signal från Big Brother att han får lämna känner han en extrem lättnad. När Mergim kommer ut helt vettskrämd blir de andra oroliga för vad som väntar de. Lennie säger att han lätt tappat tre kilo under kvällen med tanke på hur mycket han skrikit och svettats.

Barnrösten spelas upp och den säger “Lennie, kom lek med mig.” Lennie svarar “Gå lägg dig.”

“Det här är Big Brother, Lennie gå till uppdragsrummet.” Det tar ett tag för Lennie att ge sig in i uppdragsrummet. När han väl kommer in säger barnet till honom att sätta sig och kolla på skärmen. Han blir stressad och ber rösten hålla käften. Han sätter sig på stolen till slut och håller om sin kudde hårt. Rekommendationen om att inte kolla bort från skärmen följer inte Lennie en enda sekund. Favoritordet under filmen var, som den varit under hela kvällen, “nej”.

“Det här är Big Brother, Victoria gå till uppdragsrummet.” Victoria är den tredje som blir kallad till bikten. Som personlig sak tar hon med sig en toffla för att kunna försvara sig själv. När filmen börjar skriker hon “där är ju 1.cuz”. Under upplevelsen skriker hon väldigt mycket och springer ut innan Big Brother säger att hon får gå ut.

Sist ut är Alex. “Det här är Big Brother, Alex gå till uppdragsrummet.” Han tar med sig ett kors in och säger att han är redo. Han är väldigt lugn och reagerar inte alls på videon. Istället för att skicka in en riktig person i slutet så skickar Big Brother in alla spöken som varit inne i huset under hela kvällen, även då blir inte Alex rädd.

Nu är det dags för deltagarna att borsta tänderna och gå lägga sig.

Skräcknatten 00:30-01:30​

April 01, 2020

Skräcknatten 00:30-01:30

Deltagarna sitter i soffan och undrar varför det inte har hänt något. Big Brother kan ju inte bara visa en video och sen låta de vara. Där hade de helt rätt, plötsligt började de spela en barnröst som skrek “DÖDA MÄNNISKOR”. Sen spelas det upp en barnröst som sjunger Idas sommarvisa. Lennie håller på att gå runt soffan i vardagsrummet och helt plötsligt börjar han springa och skriker. Det kommer in två tjejer med vita nattlinnen och svart hår som täcker ansiktet, från filmen “the grudge”. De springer runt och skrämmer de som satt i soffan. Alex verkar inte bli rädd och Sami kommer in och skriker på tjejerna som sen lämnar huset.

Jasmine och Mergim går in i rosa rummet och pratar om att gå lägga sig och då spelas det upp ett lite elakt skratt. Alex kommer in och säger att de inte behöver vara rädda för att nu är borgmästaren här. Alex sjunger sin egna version på Borgmästarens sommarvisa. “Snälla kan ni komma tillbaka, jag vill leka lite med er, ni kan inte skrämma boooorgmäästaren”.

Lennie, Mergim, Alex och Victoria ska gå ut till bakgården men är väldigt försiktigt. Mergim är övertygad om att de två tjejerna som skrämt de tidigare är tillbaka. De går försiktigt ut och då börjar tjejerna springa mot de och den här gången verkar även Alex bli rädd även om han försöker spela bort det. När de ska gå in i huset igen hör Alex att det spolas i toaletten trots att ingen är där. Alex skriker “1 cuz du kan inte skrämma mig”.

Barnrösten spelas igen, den här gången säger den “Mergim, Mergim, kom och lek med mig”. Mergim tycker det låter gulligt och säger att han gärna leker med barnet. Efter det spelas ett lite obehagligt skratt som får honom att känna sig obekväm. Mergim ångrar det han sagt om att han vill leka.

Deltagarna skickar en hälsning till Amilias mamma som fyller år idag (1a april).

Skräcken som kom av sig.​

April 01, 2020

Skräcken som kom av sig.

Det har inte varit några ljud eller hänt något speciellt på minst 15 minuter i huset. Det kom av sig lite när Amilia sa en kommentar till Mergim som han blev ledsen och sårad av. Han blev rädd och alla lämnade honom. Han säger till Lennie och Amilia, varför lämnade ni mig. Anty skulle aldrig gjort något sådant. Hon svarar honom att han är en vuxen man och ska väl inte behöva hålla i handen. Han svarar tillbaka till henne att hon är en vuxen kvinna på 26 år men kan inte hantera alkohol utan hon går och skadar foten på fyllan.

Amilia blir sur över det här och även Amilia tar illa vid sig av den kommentaren tillbaka från Mergim. Detta skapar ett drama i huset och Mergim sitter nu inne i gröna sovrummet och pratar med Jasmine, Julia och Martin och får stöd från dom. De tycker det är fel av henne att säga såna saker till honom. De tycker att han ska säga ifrån till henne. Han blir så störd över att folk vågar säga saker till honom men ingen de kan inte säga det till någon annan.

Vi får se på rutan:

01.30 - Brev om vilka som valts till Skräckstolen.

Skräcknatten fortsätter.

April 01, 2020

Skräcknatten fortsätter...

Storebror fortsätter att göra massa ljud och skrämmer deltagarna. Filmen på tvn visas lite då och då. Och rätt som det är så kommer det en figur från Annexet inspringande med en docka i handen. Hon jagar deltagarna lite runt soffan, sen springer hon ut via poolen.

De två som är överlägset räddas denna kväll är Lennie och Mergim som håller sig tätt intill varandra och skvätter till för minsta lilla ljud och händelse i huset. När de får se en film på tvn frå källaren säger Lennie, att om de är någon som är fast i källaren, kan den få stanna kvar där nere, om den ändå har varit där så lång tid, så kan de stanna lite till.

Gänget är så elaka så de gömmer sig i sovrummet när Lennie och Mergim är ute och luftar sig. När de kommer in igen så står de vid sofforna och håller i varandra.

Efter ett tag ropar en barnröst på Frida. "Hon är rädd säger hon. "Du kan inte ta mig..." Jag är rädd....HJÄLP!

Nu är ni välkomna ut igen

April 01, 2020

Nu är ni välkomna ut igen

Filmen tar slut och alla tycker att det var en ok film, men ingen höjdarefilm kanske. Flera säger att det är dags att få komma ut för luften börjar ta slut i rummet. Några behöver gå på toaletten.

När de kommer ut är det helt mörkt i huset och de är besviken över att det ser ut som innan. Något börjar visas på tvn och där står det "samtidigt under huset i källaren." Vi ser inte riktigt vad som visas. Inne i rosa sovrummet har de hängt upp Victorias gosedjur Frank i ett snöre. Och när Jasmine går in i gröna sovrummet blir hon jagad av en person med yxa. Alex behöver gå och bajsa och vet inte om han vågar. Hela huset är nedslöckt. Telefonen ringer. Victoria svarar men inget händer. Det smäller och skramlar lite här och där. Telefonen ringer igen. Då hörs en barnröst "Julia, gå till bikten".

Filmvisning i Annexet, Truth or Dare​

April 01, 2020

Filmvisning i Annexet, Truth or Dare

Filmmyset fortsätter
Deltagarna är inne i Annexet och ser på filmen. De har ätit pizza och nu har de krupit ihop och myser på golvet med kuddar och filtar.
Det är ovanligt tyst under filmens gång, några gånger kanske det har blivit lite små tjat men annars är alla helt inne i filmen.
Filmen verkar vara lite läskig, för några har skvätt till några gånger.
Chipsskålen de har därinne har nästan ingen rört, de blev nog riktigt mätta av pizzan de åt när filmen börja  
Detta är bara början på denna skräcknatten så de bör nog äta lite chips (skribent Ann-Sofie)

Skräcknatten har bara börjat​

March 31, 2020

Skräcknatten har bara börjat

19:00 BBT: BREV! Deltagarna får information om en filmkväll, såklart är temat skräck. De börjar göra sig i ordning och klä upp sig för kvällen.

20:00 BBT: Deltagarna sitter och väntar på att få gå in i uppdragsrummet och kolla på skräckfilmen som Big Brother informerat om. Plötsligt släcks ljuset och det spelas en sjungande barnröst. De blir lite rädda först men sen börjar de skoja med varandra och såklart är Lennie den de andra retas med mest. Han verkar hittils vara ganska lugn. Deltagarna försöker höja upp stämningen medan de väntar på filmen. De sjunger, skojar och kör lite rollspel för att höja skräck-stämningen.

Plötsligt börjar det ringa på telefonen. Amilia lyfter på luren och lägger den mot örat, hon hör signaler. En man svarar men det är inte tydligt vad som sägs. När Jasmine lyssnar hör hon hur någon fräser åt henne.

20:30 BBT: Efter den långa väntan är det äntligen dags!! Uppdragsrummet låses upp och de springer in. Victoria, Mergim, Amilia och Lennie är snabba med att ta platserna längst fram. De ser pizzorna och blir superglada. Lennie hoppar av glädje och Jasmine och Mergim skriker när de känner lukten av kebabpizza. Deltagarna bestämmer att alla ska sitta på golvet och äta pizza samtidigt som de tittar på film. Det blir mysigare tycker de. Såklart börjar Alex måltiden med en bön och sen attackerar de pizzan. Filmen de kollar på är “Truth or Dare”. Några av deltagarna säger att de har sett filmen.

(skribent Rawwee Be)

Livefeed Tisdag 31/3-20 (2)

March 31, 2020

13:01 BBT: Det är riktigt lugnt i huset. Några bestämmer sig för att ta en liten powernap.
Jasmine, Julia och Frida börjar förbereda maten. Det blir något med kyckling.
Sami sitter med vid köksön och håller tjejerna sällskap. (Skribent Ann-Sofie)

13:30 BBT: Maten är igång och nu steker dom kycklingen. Julia påpekar för BB att de behöver varor nu. Det finns nästan ingenting att ha i maten, varken lök, smör eller grönsaker. (Skribent Ann-Sofie)

13:56 BBT: BREV!
När de som har tagit en powernap vaknar till så kommer det ett brev.
“Det är snart dags för tävling. Vi kommer att kalla er var och en när ni ska få tävla. När ni har tävlat klart ska ni gå direkt in i rosa sovrum utan att prata med någon på vägen. Ni som väntar på att få tävla får röra er fritt i huset förutom i rosa sovrum och ni får heller inte ställa frågor om tävlingen. När alla har tävlat klart får alla gå ut från det rosa sovrummet.” (Skribent Ann-Sofie)

14.10 BBT: Nu har det äntligen kommit mer varor, men Julia är ändå lite missnöjd för hon fick ingen lök som hon gärna hade velat ha till maten.
Det var mycket varor i kylskåpet och nu har dom äntligen fått smör som det var brist på, även kaffe och pasta som går åt i huset.
Sami hjälper Frida att ha hand om varorna medans Julia och Jasmine håller på med maten. Mergim, Amilia, Lennie, Viktoria och Sami hänger vid köksön och läser brevet igen, så de förstod allt rätt. Mergim va lite små hungrig så han tog en smörgås. (Skribent Ann-Sofie)

14:21 BBT: BREV!
Det är dags för den individuella tävlingen.
Tävlingen går ut på att leta pingisbollar.
Det är totalt 10 lådor och det ligger 1-10 bollar i varje låda.
Det som ligger i lådorna är ofarliga, och ni måste tvätta händerna innan tävlingen.
Ni får inte titta ner i lådorna. Ni måste ha varit nere i alla lådor för att få skriva ert resultatet i blocket.
Deltar man inte så hänger man automatiskt löst.
Den som ligger närmast sitter säkert, är det någon som svarar samma svar så hänger det på vem som var snabbast. (Skribent Ann-Sofie)

14:28 BBT: Lennie
Lennie känner igenom alla lådor och det går hyffsat snabbt.
Han gissar på 37 bollar och lämnar uppdragsrummet.
Efter tävlingen är han sprallig och glad. (Skribent Ann-Sofie)

14:39 BBT: Julia
När hon ska börja med första lådan så märker man vilken panik hon har. Hon känner inte tillräckligt långt ner. Hon vågar inte känna och hon skriker. (Skribent Ann-Sofie)

14:45 BBT: Alex
Han går inte heller så långt ner, han skvätter till i varje låda och han vill gärna kolla ner i lådorna. Han gissar på 27 bollar. (Skribent Ann-Sofie)

15.05 BBT: Frida
Hon börjar rätt lugnt men avbryter efter låda 3. (Skribent Ann-Sofie)

15:15 BBT: Mergim
Han skvätter till, säger att hjärtat bultar snabbt, ja dör, ja hittar inga pingisbollar. Han avbryter efter låda 2. (Skribent Ann-Sofie)

15:20 BBT: Viktoria
Innan hon börjar så säger hon “Tänk 1 miljon och immunitet” Hon går inte heller så långt ner.
Hon gissar 43 bollar. (Skribent Ann-Sofie)

15:28 BBT: Martin
Det går hyffsat snabbt och han går igenom alla lådor utan några problem.
Han gissar på 21 bollar. (Skribent Ann-Sofie)

15:36 BBT: Jasmine
Hon har fullständig panik när hon kommer in. Hon är orolig, nervös och gråter. Säger mamma jag vill inte bli biten, jag klarar inte detta mentalt och det tar lång tid innan hon är klar. Hon går igenom alla lådor tillslut och gissar på 36 bollar. (Skribent Ann-Sofie)

16.23 BBT: Sami
Sami går in och kör igenom lådorna snabbt och känner i alla. Han gissar på 29 bollar. (Skribent Ann-Sofie)

16:32 BBT: Amilia
Hon är lite nervös och skvätter till några gånger. Man ser att hon var lite nervös. Hon kommer igenom alla lådor tillslut och gissar på 43 st. (Skribent Ann-Sofie)

Lådorna innehöll:
1 - Pelargon-kokosnötter
2 - Larver
3 - Orm
4 - Patzys fjäderboa-popcorn
5 - Fisk
6 - Falukorv
7 - Husdjursleksak
8 - Spaghetti
9 - Fläskfilé
10 - Gröt

17.24 BBT: BREV!
Ingen kom upp i rätt antal bollar, men den som vann var bara en boll ifrån.
Det var totalt 38 bollar.
Grattis Lennie du sitter säkert en vecka till, flytta din bild på kylskåpet. (Skribent Ann-Sofie)

17.45 BBT: De sitter och pratar om vad de tror lådorna innehöll. Lennie är så glad över att sitta säkert en vecka till. Mergim och Amilia är riktigt glada över att Lennie vann, för de hade inte fixat om Lennie suttit löst en gång till. (Skribent Ann-Sofie)

Livefeed Tisdag 31/3-20 (1)

March 31, 2020

08:44 BBT: Det är någon som skriker, Mergim och Lennie vaknar först och tittar på Alex om det är han som skriker. Men de inser sen att det är någon annan som skriker.
Lennie smyger ut från sovrummet och går ut i huset och kikar omkring. Han går sen tillbaka till sovrummet och berättar för de andra att det är spindelnät i köket. Då förstår dom att Skräckveckan är här!
Mergim och Lennie går ut från sovrummet igen och smyger runt och kollar om det har hänt något mer under natten, de byter också batterier i mikrofonerna på BB´s begäran. Mergim öppnar kylskåpet och då smäller det till ordentligt och han blir rädd.
Lennie reagerar på att toadörren är stängd, Julia dyker upp strax därpå och öppnar toadörren försiktigt med foten ifall det skulle hända något. Inget händer men däremot så hittar dom tejp på insidan, så något gick nog fel i planeringen där ;) (Skribent Ann-Sofie)

08:53 BBT: Frida, Alex, Mergim och Viktoria inspekterar kylskåpet. Det är inga trevliga och goda saker de hittar därinne, plus att det luktar äckligt säger dom. (Skribent Ann-Sofie)

09:00 BBT: Köksteamet Jasmine, Julia och Frida fixar frukost. Det kokas kaffe/The, skär grönsaker och Julia fixar äggröra. Alex önskar smoothie men det verkar han inte få idag.
Det finns inte så mycket att göra frukost på, utan de får ta det dom har. (Skribent Ann-Sofie)

09:10 BBT: Alex pratar inne i det gröna sovrummet med Martin och Sami om liven på veckofinalen igår.
Det hade blivit en del funderingar kring frågan Alex fick av Malin igår “kärlek börjar alltid med bråk” hon syftade på hans och Viktorias gräl tidigare i veckan.
Alex förklarar för Martin att han inte riktigt förstod frågan från Malin.
Viktoria hade igår kväll efter veckofinalen frågat Alex “Gillar du mig?”.
Alex upplever att Viktoria söker efter bekräftelse hela tiden, att varje svar han ger måste innehålla namnet Viktoria. Martin och Sami håller med om det. Martin berättar att Viktoria hade blivit grinig på hans svar på hennes fråga för några veckor sen. Hon hade frågat Martin om han litar på henne, och Martin hade svarat 99%. Det hade blivit lite drama efter de svaret säger Martin. (Skribent Ann-Sofie)

09:37 BBT: Frukost!
Deltagarna sitter och äter den gemensamma frukosten och pratar om veckan, de har fattat att det är Skräckveckan som är igång och de är nyfikna på vad som kommer hända denna veckan.
Innan frukosten så stod Amilia och gjorde sig i ordning, då ropa BB “Amilia” och hon svara Ja?! Tror ni jag blir rädd för min egen röst eller?
Strax därefter så säger BB “Lennie”, han svarar Ja han också. Men det kommer ingen mer röst efter de. De misstänker att BB ville kolla om de blev skrämda. (Skribent Ann-Sofie)

09:57 BBT: BB säger åt att ALLA ska samlas i Annexet.
De går dit allihop och går in. Där inne finns ett bord med kläder som de ska klä ut sig med.
De får själv välja bland kläderna vad de vill vara.
Lennie konstaterar att han kommer vara världens gladaste skelett. (Skribent Ann-Sofie)

10:21 BBT: Nu håller alla på att sminka sig så det passar deras utklädnad.
Sami har skrivit några skräck meningar på väggen för att få skräckveckan på topp.
De ser riktigt hemska ut, de kommer troligen skrämma varandra tillslut. Julia och Sami planerar också att pranka alla rejält under denna veckan. (Skribent Ann-Sofie)

10:57-11:06 BBT: Nu har alla sminkat sig så de passar in till kläderna de har fått på sig. De har suttit klara och samlade i soffan ett tag och snackat rent allmänt.
Nu börjar de bli uttråkade och bestämmer sig för att leka kurragömma.
Lennie räknar till 50 sakta och när han har räknat klart så skrämmer Jasmine honom.
Sen börjar han leta efter de andra som gömt sig och det är Alex, Viktoria och Frida.
Frida hittar han snabbt, sen blir han lite tveksam att gå in i sovrummet för han tycker gardinen är lite konstig. Han smyger fram och då hoppar Viktoria fram.
Sen går han in i det gröna sovrummet och hittar Alex. Sen är leken slut. (Skribent Ann-Sofie)

11:11 BBT: BREV!
Vem är modigast av er i huset?
Idag kommer ni att tävla individuellt i Skräcklådan.
Den som vinner den tävlingen sitter säkert en vecka till. (Skribent Ann-Sofie)

11:35 BBT: Köksmöte för köksteamet.
Jasmine, Julia och Frida sitter och planerar köksveckan i poolrummet.
Maten denna veckan ska vara läskig så det passar in på skräckveckan.
Det pratas om röbetssoppa.
De ska börja med att kolla vad som finns så det blir lättare att planera.
Alla i som ingår i köksteamet ska samarbeta och alla ska få vara med att både bestämma och laga mat.
De planerar också en 3 rätters läskig middag.
De har sedan ett önskemål att ALLA ska ta bort sina egna matrester från tallriken innan de ställer ner disken i hon eller i diskmaskinen. De som gör shake ska rengöra shaken efter sig. (Skribent Ann-Sofie)

11:41 BBT: “Lennie, Lennie, Lennie” hörs i huset. Det är ett barnskrik som ropar efter Lennie. Barnet säger bland annat “Kom och lek med mig Lennie”, “Hjälp mig Lennie”, “Du får inte vända dig om Lennie”.
När Lennie hör rösten så hoppar han upp från soffan och undrar vad det är som händer.
Rösten kommer flera gånger och de andra hör den också! (Skribent Ann-Sofie)

12:15 BBT: Julia och Sami sitter i poolrummet och har en hälsning till Glasman. De har nu bestämt att varje dag kl. 12 så ska de göra en hälsning till Glasman.
Julia och Sami berättar att han är saknad, att han kan börja förbereda saker för Glassy och Sami, så de kan sätta igång med projektet direkt.
De berättar också att det kommer bli någon form av BBK från huset, med Sami och Julia.
De säger flera gånger att han är saknad och att han ska vara glad att han missar skräckveckan, då det skriks hela tiden för minsta lilla ljud. (Skribent Ann-Sofie)

12:58 BBT: Det är otroligt lugnt i huset och några ligger och vilar (några sover) och de sitter och snackar om allt. Julia har bland annat berättat en historia som var lite hemsk som handlade om spöken. De passar på att vila nu inför tävlingen som kommer senare och de misstänker att det blir skräck inatt. (Skribent Ann-Sofie)

Veckofinal 31 mars 2020

March 30, 2020

Veckofinal 31 mars 2020

Vinjetten rullar

Malin hälsar oss välkomna. Hallå där äntligen är det måndag och dags för veckofinal i bb välkomna hit Moa Wallin och Henrik Fexeus

Du har tittat på 24/7 på directors cut i veckan Moa för att hålla dig uppdaterad. Vi har den här veckan precis som förra veckan lämnat beslutet till er tittare. Resultatet får ni om en stund, röstningen har precis avslutats

Men nu ska vi gå in till de för första gången ikväll.

Hallå huset hur mår ni. Till våra nyblivna 30 åringar hur var kalaset frågar Malin. Jättebra tycker frida. Jätterolig säger Julia men jag somnade lite tidigt. Var det kö till toaletten undrar Malin….alla skrattar.

Sami ny frisyr med säger Malin. Hur känns det. Sami svarar, känner mig sportig med pannband etc.

Lennie känner sig inte nervös

Glasman han säger att det känns som förra veckan men han är lite mera fäst nu än förra veckan säger han och kramar om Julia.

Jasmine känner sig lugn och lycklig, och hon har accepterat att hon kan åka ut och tycker det är ok.

Senaste veckan har de hunnit med en hel del, fest, bråk och motionscykel. Här kommer klipp på veckan som gått.

De visar allt från när Julia och Glasman kommer in igen efter förra veckofinalen. Tävlingar, bråk, festen mm.

Vad har du att säga Henrik sen sist. De har blivit rätt bekväma tycker Henrik. Vissa grejer var för kameran förra gången men så är inte fallet nu riktigt.

Huset har haft lycko coacher i veckan, vi får se klipp för att se hur de skött sitt jobb i vecka.

Ja hör ni vad ska vi säga. Moa säger att det är nog Sveriges sämsta psykologer de har misslyckats totalt tycker Moa.

Henrik undrar hur de blev uttagna. Det kanske är bra att de får träna på att lyssna. Men det är lätt att man ofta faller in i att prata om sig själv. Har man inte den förståelsen att man inte ska göra det så är det nog lätt att göra det säger Henrik. Är det det som gör att de inte har vanligt hyfs längre säger Malin. Ja det är nog så att man tror att man själv är huvudperson i livet och här försvinner mycket spärrar och man har kameran på sig hela tiden.

Allt är inte så vackert och rosigt hela tiden säger Malin. Hon bollar över till Moa som har börjat störa sig på Victoria denna vecka och hon är glad att flera har märkt av det också. Vi får se lite klipp från händelser i veckan där flera berättar om att det stör sig på Victoria och även händelser.

Nej det verkar inte vara lätt att var Victoria säger Malin. Moa tycker det är tråkigt att hela gruppen gaddar ihop sig men hon har varit väldigt snäsig och på dåligt humör mot hela gruppen den här vecka och bla mot Alex som hon hade ett riktigt gräl med.

Henrik säger att det är ganska naturligt att när man skapar en grupp så behövs det alltid hittas en person som är lite utanför. Så fungerar en grupp. Man letar upp en person som man stör sig på gemensamt och kan diskutera kring. Det är så det funkar säger Henrik, även om det kan vara omedvetet.

Malin tycker det är trist att det är Victoria som råkat ut för detta. Hur kan hon bryta detta undrar Malin. Henrik svarar att hon får försöka slappna av lite och bli en skönare person.

Malin går in till huset igen och säger. Ni har klarat 50 dagar i huset, grattis, nu har nu kommit halvvägs. Nu kan ni snart se vinstsumman där framme, 1 miljon kronor.

Lennie hur känns det. Det känns bra, han är osäker på om han vill vinna men det skulle vara skönt att vara kvar hela tiden ut. Vad vill du inte vinna miljonen undrar Malin. Då skrattar alla.

Mergim tycker det är jättekul att vara halvvägs och ser överlycklig ut. Malin undrar om han orkar. Han svarar att han inte vet, men han ska försöka.

Malin frågar Alex. Kommer Borgmästarna att hålla ut i 100 dagar, han svarar 100 procent.

Glasman du har varit lyckocoach i veckan hur har det varit. Han svarar. Det har varit fantastiskt. Grymt precis vad jag behövde. Har du lärt känna de andra frågar Malin. Ja jättemycket. Vi tänker lika och olika och det är härligt.

Julia har du fått några nya insikter frågar Malin sen, hon svarar Näe jag vet inte.

Victoria hur var det för dig undrar Malin. Hon svara Bra, jag fick ingen kräftskiva men det får väl duga.

Det är nog för att det inte är augusti säger Malin. Om du bor kvar till då kanske du får en kräftskiva, skojar hon med Victoria.

Ni är tre stycken som hänger löst. Hör ni vi ska se hur det gått efter pausen vi ses snart.

Reklampaus

Malin önskar oss välkomna tillbaka till veckofinalen. Och säger att just nu är det tre stycken som hänger löst. Men de hade en makttävling och de var att samla bananer på kroppen med hjälp av sax och snöre. Det var olika tekniker och resultat.

Vill ni kikar frågar hon gänget i huset. Alla svarar JA i kör.

Vi får se klipp från tävlingen.

Ja många regler säger Malin när vi är tillbaka. Vad hände med din vinnarskalle Victoria. Hon svarar jag mådde skit och hade ingen kämparglöd den dagen tyvärr.

Amilia byggde ett nät och lastade på alla bananer. Sen ropa de du får inte hålla i snöret hon blev arg och misslyckades. Hon förstod inte reglerna säger hon. Malin säger att hon inte vann.

Vi får fortsätta och se hur det gått i tävlingen, och även se vem som vann.

Det blev Martin.

Martin grattis högst på prispallen igen. Du vet vad som väntar. Du har möjlighet att rädda en av dessa hur tänker du? Han svarar, Jag vet vem jag vill välja. Det är tufft att behöva välja men jag väljer Jasmine. Hon gör mig glad lycklig och jag behöver henne här inne.

Malin frågar henne hur det känns. Bra säger Jasmine om frågan hur det känns.

Lennie svarar det är lugnt

Glasman säger att det är tradition efter förra veckan.

Makten ligger hos tittarna vi hörs snart säger hon till deltagarna i huset.

Vi får se lite från huset hur det ser ut, och hur de reagerar. Alex är irriterad över tävlingen. Och flera kramar om Jasmine. Amilia berättar också om tävlingen.

Ja hon är upprörd. Just nu står det mellan GLasman och Lennie säger Malin och resultatet på eran omröstning blev väldigt jämn även denna vecka. Ni som ville att det skulle röstas ut en deltagare idag blev majoritet. Så här jämt blev det.

Ja 51,2 %

Nej 49,8 %

Så det är alltså någon som kommer få lämna ikväll. Blir det Lennie eller Glasman det avgör ni tittar. In och rösta nu. Vi tar en kort paus.

Reklampaus.

Välkommen tillbaka säger Malin. Passa på att rösta nu medan slussarna är öppna.

Moa och jag har besök av Henrik idag vilket är trevligt säger Malin. De är viktigt med bekräftelse i huset och de är vana vid att få det via sociala medier etc. Men det har inte det lika mycket i huset.
Vi ska se klipp på detta och exempel så ska vi analysera detta senare.

Det är många tankar säger Malin och Henrik säger att det är att man lägger lite för mycket vikt på att få bekräftelse. De har kameror hela tiden och de känner att hela världen tittar på dom. Den stora kraschen kanske blir när Mergim kanske kommer ut och han tror att alla vet vilka han är. Det kanske inte blir så.

Den naturliga instinkten är att man skapar en egen värld när man är isolerade. Det är kameror och de sätter tilltro till att vi är eras värld.

Moa har gjort lite efterforskningar och det har inte hänt så mycket på deras sociala medier. De har inte fått så många nya följare som de kanske tror eller hoppats på.

Vi ska kika på kroppsspråket när de pratar med lyckocoacherna.

Det är intressant det händer jättemycket säger Henrik, om man gillar någon så anpassar man kroppsspråket så man speglar varandra. Man följer varandras kroppsrörelser. Det är ett sätt att bli omtyckt på.

Henrik säger det finns en lek att man kan försöka följa folk på restauranger etc. För att försöka gissa sig till vad de personerna har för relation.

Malin säger att vi ska se vad som händer när man inte alls tänker lika då i jämförelse. Det vill säga med kroppsspråket att döma. Vi får se klipp igen.

Här är raka motsatsen säger Henrik. Det behöver inte betyda att man tycker illa om varandra men det är en lite mera stressad attityd. De har inte mötts på samma sätt och förstår säkert inte varandra så. Man kanske tycker man är olika, eller vill inte ha en reaktion med personen. Det behöver inte betyda något men man kan nog se utifrån kroppsspråket att Glasman kanske skulle välja Martin istället, mellan Martin och Lennie här.

Glasman har varit lite känslosam och haft ett orosmoln nu när han riskerar att åka ut. Vi får se ett klipp där Glasman är ledsen och orolig över att Sami inte vill ha honom med längre när de kommer ut.

Ja mycket känslor säger Malin. Moa säger att det är fint om han inte bara hade tittat i kors hela klippet. Hade vi fattat att han var så här otrygg undrar Malin. Nej säger Moa.

Henrik tycker att vi behöver ge honom lite kärlek. När vi skapar en konstruerad värld för dom så kan det bli större där inne. För de är varje minut och dag stort. Vi kan inte förstå det riktigt utanför. Det här är viktigt för dom.

Tack för att du kom säger Malin till Henrik

Vi pratar med huset och ser hur de har det med känslor.

Julia ska vi prata sex frågar Malin. Nej säger Julia Vad känner du för Glasman då undrar Malin istället. Han är en fin vän. Kanske mera än en vän svarar Julia.

Glasman är det slut mellan dig och partygrisen nu frågar Malin. Han svarar Näe det blir aldrig slut med henne. Glasman säger att han känner samma sak som Julia tillbaka. De har varit tighta hela tiden. Det är mycket tankar och känslor för att ta reda på detta, med Julia och vart det kan leda. Han önskar att han får minst en vecka kvar i huset för att ta reda på detta.

Martin vad känner du för Jasmine. Känslor finns. Hon är en vacker och rolig tjej. Det växer varje dag svarar han.

Alex skulle vi kunna vara inne på att kärlek börjar alltid med bråk. Är det där vi är med dig och Victoria. Victoria svara att de bara kommer vara goda vänner. Alex skrattar mest och vet inte vad han ska svara.

Mergim. Lennie hänger löst hur känner du för det. Jag vill inte att min storebror ska lämna Jag klarar nog inte 50 dagar till svarar han. Och skrattar nervöst.

Sami hur går det för dig undrar Malin sen förra veckan. Han svarar att han har bättre inställning än förra veckan men det är det värsta som kan hända för honom säger Sami om Glasman får lämna.

Reklampaus

Slutspurten och väldigt spännande. Vi har ett resultat säger Malin och vi ska in till de i huset och förbereda de för detta.

Glasman och Lennie har ni några sista ord till era vänner där inne innan ni måste ta avsked och gå in i uppdragsrummet.

Glasman säger: Kör hårt och ta hand om varann, Jasmine också som han återfunnit denna vecka.

Lennie kommer sakna Mergin och Amilia mest. Men han kommer sakna alla och hela huset säger han.

Malin säger att det varit samma röstning som förra veckan och tittarna får bestämma.

Ni får veta resultatet inne i uppdragsrummet. Om en eller två kommer tillbaka. Nu kan ni ta farväl till era vänner. Det kan dröja väldigt länge innan ni ses igen.

Kramkalas och tårar uppstår.

Nu är killarna på väg säger Malin. Hur tror du de mår frågar hon Moa. Hon svarar, De är nog nervösa det är jag med säger hon och Malin med.

Vi ska snart se resultatet. Glasman och Lennie in i uppdragsrummet.

Malin pratar med de i huset, hon säger åt de att sätta sig i soffan. Det blir ingen kontakt så hon säger att vi avvaktar med huset lite.

Hon pratar med Moa och sen testar hon igen. Fortfarande hör de inte Malin så vi tjuvlyssnar på huset istället säger hon.

(Malin blir lite frustrerad över att tekniken strular, hon måste veta vad hon ska göra och låter irriterad. Nu ska det funka)

Hon trycker på knappen och pratar med de i uppdragsrummet och ser om de hör henne. Ja de hör henne men hon hör inte dom. Hon berättar att tittarna har bestämt att en kommer att lämna ikväll. De nickar.

Malin säger att den som får vara kvar sitter kvar i uppdragsrummet. Den andra går ut till studion.

Malin säger! Den som tittarna vill ha kvar i huset är Lennie.

Lennie hoppar och skuttar i uppdragsrummet.

Glasman får komma ut till mig i studion säger hon. Han ser desto mindre glad ut.

Malin får skynda på programmet eftersom det blev teknikstrul och säger. Vi kommer träffa Glasman och intervjua honom som kommer ut till studion nu.

Nästa vecka vankas det skräckvecka. Vi hörs nästa vecka säger Malin.

Programmet slutar!

LENNIE KOMMER TILLBAKA!​

March 30, 2020

LENNIE KOMMER TILLBAKA!

Det börjas kramas hejdå, Lennie och Glasman ska gå till uppdragsrummet. Amilia och Mergim är i tårar av oro att Lennie ska åka. De har varit ledsna och oroliga hela dagen.
Grabbarna går sen till uppdragsrummet.
Där inne får dom information från Malin i studion att tittarna har röstat att en kommer lämna ikväll.
Den som tittaren har valt att låta vara kvar i huset är: LENNIE!
Han hoppar upp från stolen och grabbarna kramas hejdå och Glasman får gå direkt in i studion.
Lennie får vara kvar en stund innan han får gå ut till de andra igen.

 

Behöver jag nämna hur glädjen blev när Lennie kom tillbaka? ;)

Det är Julia och Sami som man märker besvikelsen på. De trodde att båda skulle få vara kvar precis som det var förra veckan.
Resten av gänget skriker av glädje när Lennie kommer tillbaka, Amilia och Mergims sorgtårar har gått över till glädjetårar när deras Lennie kommer tillbaka.
Lennie och Mergim yar av sig tröjorna och mikrofonerna och hoppar glatt ner i poolen och firar att han är kvar.
Nu blir det fest!
Nästa veckas tema är skräckvecka! Hur taggad tror ni Lennie är för den? Hur taggade är ni?

Livefeed 30/3 - 2020 (3)

March 30, 2020

Livefeed 30/3 - 2020 (3)

19:00 BBT: I rosa rummet sitter Amilia och sminkar sig inför liven. Victoria håller på att plocka Lennies ögonbryn. Efter de är klara börjar Victoria också sminka sig. Amilia och Victoria börjar prata om vad deras förväntningar var innan de kom in i huset. Amilia är van vid att vara den med ordförandeklubban och den som styr och ställer. Sen hon kommit in i huset känner hon att hon inte haft det behovet av att vara ledaren i gruppen. Hon ger måndagsmötena som exempel där Alex vanligtvis håller ordförandeklubban. Victoria håller med om att det är svårt när det är så många med så lika personligheter. Hon menar att hon är extrovert och att Big Brother tagit in 13 till extroverta. Det är hon inte van vid. Oftast brukar grupper innehålla en extrovert, en introvert, en som lyssna, en ledare osv. (skribent Rawwee Be)

19:40 BBT: “Lennie, gå till slussen” Deltagarna har fått in lite alkohol innan liven. Lennie vill inte dricka. Ifall han lämnar vill han inte vara full när han ska gå ut till Malin. Samtidigt står Martin och Alex och lagar mat.

Julia, Sami och Glasman går ut i poolrummet och pratar. Julia säger att hon tycker att alla som sitter löst borde få stanna för alla är sköna. Julia hoppas Victoria åker trots att hon inte sitter löst den här veckan. Sami berättar att han pratat med Victoria om paktande och att han är osäker på om han kan lita på henne. Julia berättar att en annan person hon stör sig på är Martin. (skribent Rawwee Be)

 

20:15 BBT: Det är dags för middag! Alex kör igång med bordsbönen och sen äter alla deltagare tillsammans runt bordet. Malin kollar in i huset och checkar att ljud och bild fungerar inför liven. (skribent Rawwee Be)

 

20:30 BBT: Alex blir kallad till bikten. Placeringen inför liven har kommit in.

Några står i det blå rummet och pratar om hur de kommer bli grillade på liven ikväll. Allt från Jasmine och Martin till Alex och Victoria, och såklart Julia och Glasmans love drama och tv-sex. Jasmine tror att Julia och Glasman kommer få frågor om de har kärlekskänslor för varandra. Då frågar Jasmine också om Martin har känslor för henne. Martin svarar att från hans håll så har han helt klart lite känslor för henne. Jasmine har ett leende från ena till det andra örat.

Julia glittrar till Glasmans ansikte. Nu håller alla på med sina last touches inför liven. (skribent Rawwee Be)

Livefeed Måndag 30 Mars 2020 (2)

March 30, 2020

13:01 BBT: Det kommer hagel och snö över Big brothers utegård. Victoria, Lennie och Mergim är där ute och leker i snön. Victoria har deras egengjorda brännbollsraket som hon använder när Lennie kastar snöbollar mot henne. De skrattar och stojar där ute, och så sparkar pilatesbollen till sig mellan varven också. (Skribent Helene)

13.06 BBT: När de kommer in i sovrummet vill Victoria att killarna ska stoppa kuddar innanför hennes kläder igen, som de gjorde i lördags. Killarna börjar fylla hennes kläder med alla kuddar de hittar. Hon börjar se ut som en riktig Michelingubbe igen och alla tre skrattar gott när de håller på. Victoria vill springar runt i huset och visa alla andra hur det blev. Hon hittar Martin inne i badrummet och börjar tacklas med honom. Sen går hon in i gröna sovrummet. Där ligger Sami, Frida och Jasmine och vila och de uppskattar inte att bli störda. Killarna springer efter och skrattar. De går ut på utegården där hon springer en runda, och snubblar på det som är kvar av gåbandet. Alla skrattar och hon ber de att hjälpa henne upp. De säger, nej du får klara dig själv. Men sen hjälper de henne. Hon springer in i poolrummet där Glasman sitter och de säger, hoppa på honom. Hon hoppar på Glasman som ligger i en a saccosäckarna. Han bara skrattar och säger just att hon ser ut som en Michelingubbe. Hon springer en runda till men sen in i rosa sovrummet igen. Hon ber Lennie och Alex att hjälpa henne få bort kuddarna igen. Hon är genomsvettig. (Skribent Helene)

14.00 BBT: Alex, Frida, Julia, Sami, Victoria hänger kring köksön och fixar kaffe och bara tar det lugnt. Sami undrar när han och Alex ska träna, men Alex vill vänta en stund. Victoria säger till Alex att hon har ont på ena foten. Hon lägger sig på golvet och visar foten för Alex. Det är en röd prick och sen svullet runt om. Alex säger att hon kanske har fått något sorts bett. Sami säger att det kanske är ett myrbett. (Skribent Helene)

14.10 BBT: Inne i rosa sovrummet ligger Amilia och Mergim och spekulerar om de som hänger löst. Hur det kommer kunna gå och vem som har mest chans emot vem. Amilia tycker att Lennie borde få vara kvar han vill ju verkligen vara kvar. Och om Jasmine skulle åka skulle hon lämna ett stort håll i huset säger Amilia. Mergim tror att Jasmine skulle bli roligare om Martin får lämna. Glasman vill ju inte vara kvar så de tycker att han kan åka ut. Men de tycker att Jasmine blivit så tråkig nu när hon bara är med Martin hela tiden. Samma med Martin, att han skulle bli roligare utan Jasmine i huset. De säger att hans brev han fick in från familjen framgick det att han inte riktigt var sig själv i huset. De vill verkligen int eatt Lennie får lämna. Han behövs i huset. (Skribent Helene)

14.20 BBT: Victoria kommer in till de rosa sovrummet och visar även Mergim och Amilia sin fot och de tycker det är konstigt. Hon vet inte vad som hänt själv med. De spekulerar i vad det kan vara. Alex och Lennie kommer in efter en stund i sovrummet de med. De sitter och skojar och skämtar. Lennie ligger på sladden och får varning från storebror. De andra retas med honom lite angående detta. De går över till att spekulera om det kanske kommer in någon ny deltagare, eller om det blir skräckvecka veckan som kommer. Sen fortsätter de och retas med Lennie, de tror att han låtsas sover för att slippa svara. (Skribent Helene)

14.30 BBT: Martin och Jasmine ligger i sängen och pratar om hur det kommer bli efter Big brother, vilka man kommer att vilja umgås med efteråt. Martin säger att de har gaddat ihop sig nu i rosa sovrummet så han tror inte att han kommer ha så stor chans att få vara kvar länge för de kommer hålla varann om ryggen. Jasmine är orolig för hur det kommer gå ikväll, om hon får vara kvar eller inte. (Skribent Helene)

14.35 BBT: Sami och Glasman kommer in i gröna sovrummet, och Sami plockar fram lite cheese balls han har gömt undan som han bjuder Glasman och Martin på. Martin tycker att de ska spela lite minigolf senare, och det vill de andra göra. Sami säger att godsaker är hårdvaluta är inne. Martin tackar och säger å vad gott. Nu fick jag lite ny energi. Han tittar på sitt bröst och säger att det blivit lite bättre nu. Han har fortfarande infektion i hårsäckarna efter att han blev epilerad på bröstet. (Skribent Helene)

14.50 BBT: Alex säger åt Amilia att han vill prata med henne, och de går in till gymmet. Han säger “välkommen till mitt kontor”. Alex säger att han hört av folk att hon pratat skit om honom bakom hans rygg. Han vill veta vad hon sagt. Amilia ser ut som ett frågetecken och säger att hon har inte sagt något. Efter en stund kan inte Alex hålla sig längre utan säger att han bara skojar. Han har varit inne i bikten och fått en hårspray till Amilia som hon bett de köpa åt henne. (Skribent Helene)

15.10 BBT: Julia har fått in ny hårfärg så hon står i badrummet och sätter i färgen själv. Frida står bredvid och håller henne sällskap. Hon erbjöd henne att hämta något, vatten, kaffe eller dylikt, men hon vill inget ha. I köket har Jasmine börjat göra i ordning mat. Det ser ut som stekta ägg. Hon nämnde tidigare att hon ville göra i ordning en full english breakfast. Samtidigt sitter Martin, Glasman, Lennie och Sami vid köksön och pratar om hur mycket cigaretter Sami har kvar. Han tycker att han alldeles för lite cigaretter kvar mot vad han borde ha. Han hade med sig 2 st limpor till Big brother, och det borde då vara 200 cigaretter. De räknar ut hur många cigaretter han borde ha kvar jämfört med alla dagar de varit inne i huset. Han borde då ha cigaretter kvar, men de vet inte. Sami ber tittarna om hjälp att ta reda på hur många cigg han rökt upp. Han ber även storebror om att få bli kallad till bikten och få besked om antalet han har kvar. Han är orolig att han inte kommer ha tillräckligt med cigg resterande tid i huset. Ett stort dilemma denna trista måndag när de bara går och väntar på att livesändningen ska börja. (Skribent Helene)

15.30 BBT: Glasman, Lennie och Jasmine sitter vid köksön och äter, de pratar om att de måste vara klara till 18.45. Frida undrar varför de måste vara klara till just den tiden. Då svarar Jasmine att då ska de lämna in väskorna i slussen. Aha säger Frida just det. Lennie undrar vad de ska ha på sig ikväll. Glasman är säkert på sin look. Men Jasmine har inte bestämt sig ännu riktigt. I ugnen håller de på att tillaga potatisbullar. (Skribent Helene)

15.40 BBT: Nu är det Samis tur att få hjälp av Julia med att färga håret igen. De håller till i badrummet men under tystnad denna gång. (Skribent Helene)

15:45 BBT: Jasmine har lagat lite käk till folket och just nu är det Sami, Amilia, Lennie, Martin och Viktoria som äter. Amilia har gått ut med en efterlysning. Hennes tvättpåse har kommit bort, så är det någon som hittar en tvättpåse utan tagg så är det hennes säger hon. Flera samlas vid köksön och “hänger” och snackar om allt och ingenting. Lennie har fixat någon pasta gratäng som precis har blivit klar. (Skribent Ann-Sofie)

15:55 BBT: Sami informerar Glasman att han inte får bada på ett par dagar nu när han har färgat håret. Det kan färga av sig säger han så han måste undvika bad ett par dagar. Sami och Glasman planerar att besöka alla Sveriges äventyrsbad när de kommer ut på utsidan. Det är ett måste säger Sami och Glasman håller såklart med. (Skribent Ann-Sofie)

16.07 BBT: BREV!
Alla ska samlas i soffan innan Viktoria börjar läsa.
“Jasmine, Lennie och Daniel ni hänger löst och riskerar att lämna Big Brother redan ikväll. Packa era väskor, senast kl. 18:45 ska de stå klara i slussen” (Skribent Ann-Sofie)

16:49 BBT: Viktoria undrar om man skulle märka skillnad om Alex bror kom in i huset istället för Alex. De är tvillingar och är kopior av varandra och har samma tatueringar. Den enda skillnaden på tatueringarna är att Alex nu har BB loggan. Alex skämtar till och säger att det har min bror redan fixat ;)
Lennie säger att de skulle märka skillnad direkt, vi känner ju Alex vid detta laget och hur han är, så jag tror vi kommer märka skillnad säger han.
Lite roligt skulle det vara om Alex gick in i bikten och ut sen kommer hans bror. Vad tror ni? Skulle deltagarna märka skillnad? (Skribent Ann-Sofie)

17.10 BBT: Amilia är ledsen inne i sovrummet. Hon är nervös och orolig att Lennie lämnar ikväll. Lennie ligger i sängen hos henne tillsammans med Mergim och Viktoria och håller hennes hand och säger att han inte är orolig för att lämna ikväll. Mergim säger “Lennie ska ingenstans”. (Skribent Ann-Sofie)

17:26 BBT: Alex och Sami kör ett gympass innan veckofinalen ikväll. Sami har blivit Alex son, så nu har Alex två barn en son och en dotter säger han.
Nu ska han lära sin son allt i gymmet och få han i trim. Det är en glad och rolig stämning i gymmet och Sami är riktigt motiverad på träningen. (Skribent Ann-Sofie)

17.55 BBT: I pool rummet sitter Glasman, Julia och Jasmine och softar och väntar in veckofinalen. Jasmine skriver ett brev till Martin som han ska få sen innan hon går in i uppdragsrummet säger hon. Det blir ett gulligt brev där hon beskriver sina känslor för honom och att hon är kär. (Skribent Ann-Sofie)

Livefeed Måndag 30 Mars 2020 (1)

March 30, 2020

Livefeed Måndag 30 Mars 2020 (1)

Måndag, Mars 30, 2020

09:13 BBT: “Godmorgon, är Donald Trumph fortfarande president? Det kan jag tyvärr inte svara på, då detta spelet går ut på att vara isolerad från omvärlden” Med den meningen väcker BB huset idag. Ingen vaknar till direkt, utan ligger så sött kvar i sina sängar. (Skribent Ann-Sofie)

09:18 BBT: “Upp och hoppa lingonsoppa, det är en ny härlig dag idag” BB gör ett nytt försök att få upp dom och lyckas sådär.. Mergim efterfrågar Rosannas låt, men inget händer. BB flikar in med att säga att det finns nya batterier i slussen, att de ska byta batterier och lämna de gamla i slussen. (Skribent Ann-Sofie)

09:24 BBT: BB sätter nu på musik, men inte den musiken de ville ha. Lennie diggar till musiken runt soffan och det ser ut som att han uppskattar den. Han är nog den enda som tycker det ;) Lennie går in i sovrummet och nu har Viktoria vaknat också. Mergim säger att han och Viktoria hade det mysigt inatt, Viktoria säger ja vi värmde mjölk och gjorde äggröra och åt i poolrummet, det var så mysigt! (Skribent Ann-Sofie)

10:00 BBT: Det har varit en slapp morgon i huset idag, de ligger i sina sängar och snackar om allt möjligt. I det rosa sovrummet pratar de om olika saker, bland annat flyg landningar, vad Lennies mamma jobbat med och om Mergims lämnande. Han hade meddelat bikten igår om att han ville lämna, han hade sagt att han inte klarar 7 veckor till, han saknar dom där hemma för mycket. Han funderar på när han får åka idag och känner sig stressad för han vet inte om han hinner smörja sig med brun utan sol. Amilia säger då han inte får lämna innan 24 timmar har passerat, Mergim är osäker men Amilia är säker på att det är så. Om och när Mergim lämnar får vi helt enkelt se! (Skribent Ann-Sofie)

10:50 BBT: Nu är det dags för frukost. Sami är otroligt trött men han får i sig yoghurt och flingor. Han säger att han har sovit dåligt inatt, det hade även Glasman och Frida också gjort. Sami frågar också Glasman om han hörde BB rösten “Ge en tumme upp” inatt. Glasman hade också hört den. Sami berättar att det var Martin och Jasmine som höll på och klockan var 06:20 för han gick upp och tog en cigg då. Glasman och Sami´s samtal vid frukosten handlar också om flingorna, de tycker formuleringen på flingpaketet är helt galet. De har sina meningar om hur man ska förklara innehåll på ett flingpaket. De bestämmer att efter frukosten så ska dom bada, men Sami måste få ta en cigg först säger han. Sen ska dom bada. (Skribent Ann-Sofie)

11:30 BBT: Nu har alla fått i sig frukost och nu börjar de plocka undan disken. Julia väntar på att få in hårfärg, hon är inte riktigt nöjd med resultatet efter färgningen igår. Amilia undrar om det är städdag idag och Viktoria säger att “japp idag ska vi städa”. Det första Viktoria gör efter hon sagt den meningen är att spilla ;) Alex torkar bordet, Julia står och diskar och Martin plockar. Det är en glad stämning när de städar i köket, de sjunger och skrattar. (Skribent Ann-Sofie)

11:38 BBT: Sami och Glasman är i poolen och har de skönt. De spelar pingis och har en tävling mot varandra. Glasman funderar på om det är Frida som har gått lös på dammsugaren igen, men Sami berättar att det är Alex som dansar runt med den. De tycker att det var grovt av Martin och Jasmine att dra igång 06:20 imorse, när alla sov som skönast. Julia kommer och gör som sällskap på land dock. Hon sätter sig och cyklar på motionscykeln. (Skribent Ann-Sofie)

11:50 BBT: Sami och Glasman byter pool och sitter nu i jacuzzin. Samtalet som går mellan dom handlar om Mergim. Glasman säger något i stil med att han tror Mergim går runt och ljuger om att han ska lämna för att få sympati och uppmärksamhet av dom andra. (Skribent Ann-Sofie)

12:10 BBT: Lennie verkar orolig inför veckofinalen ikväll, han går runt och runt soffan. Viktoria pratar om castingen, att hennes vänner var säkra på att hon skulle bli med i programmet. Alex städar i köket. Lennie säger att han vill träffa Alex på utsidan för att ha tycker Alex är rolig. Alex svarar då att det kommer du får göra Lennieman men då får du komma till Stockholm. Ja svarar Lennie för du har väl knappast vägarna förbi Sundsvall säger Lennie. (Skribent Ann-Sofie)

12:14 BBT: Mergim kommer ut från bikten. Mergim säger flera gånger att han inte vågar prata om de han sagt och hört i bikten. Han säger dock att han inte får lämna säger han. Men han verkar ändå bestämd om att han fortfarande vill lämna. Det framgår också att BB varit i kontakt med familjen och de vill att Mergim stannar och att det kommer hända saker som Mergim tycker om. Sen kommer tillsägelsen om att det inte är tillåtet att prata om produktionen. (Skribent Ann-Sofie)

12:34 BBT: Viktoria säger till Mergim att det är lite svårt att veta vad man ska tro. Hon menar att han har sagt att han ska lämna flera gånger och sedan ändrat sig. När man får reda på att du ska lämna säger hon så blir vi ledsna för vi vill inte att du ska lämna. Mergim säger att han inte kommer må bättre bara för att han är kvar. Det verkar fortfarande oklart om vad som är sagt, då Mergim inte får prata om det! (Skribent Ann-Sofie)

Livefeed söndag 29/3-20 (2)

March 29, 2020

13:01 BBT: Gänget på utegården fortsätter med sitt lådbilsbygge för fullt. Det är Martin, Sami, Lennie och Victoria som är byggteamet denna dag. De är helt engagerade i sitt projekt. (Skribent Helene)

13.40 BBT: Glasman, Julia och Jasmine ligger i gröna sovrummet, och både Glasman och Julia har lite ångest idag över vad de gjorde och hur de agerade igår. De inser att de bränt en hel del nu. Men samtidigt ligger Glasman och Julia tätt ihop. (Skribent Helene)

13.45 BBT: Amilia och Mergim sitter och pratar om röstningen och hur makten funkar, om någon blir autonominerad. Amilia tycker det är konstigt att när Julia fyllde år så fick hon en present både från gänget och från Big brother. Både hon och Mergim tycker synd om Frida. Glasman fick också en hälsning hemifrån. Men dagen är inte slut än. Vi får se vad som händer längre fram idag. (Skribent Helene)

14:00 BBT: Vi får fortsätta att följa lådbilsbygget på utegården i DC kameran. Det är fortfarande samma fyra som är i full gång där ute. Sami och Victoria håller på att skruvar på gångbandet, det ser ut som att de kommer sno delar ifrån den. Martin och Lennie skruvar och donar med själva överdelen där man ska sitta. De fullkomligt slaktar gåbandet som Sami själv säger. Han är helt lyrisk över hur bra det kommer bli med lådbilen. (Skribent Helene)

14.16 BBT: Amilia sitter i gröna sovrummet och pratar med Julia och Glasman om händelsen när de var inne på toaletten och började ha lite förspel. Mitt i allt kommer Jasmine som behöver gå på toaletten och alla hör ett skrik. De skrattar när de får höra detta både Julia och Glasman. De pratar om kvällen igår. Glasman berättar att de igår fick en ny grej i högtalaren från storebror, “Detta är Big brother...kan vi få en tumme upp?” Amilia tycker det är jättekul och alla skrattar. De säger att det här med “tummen upp” är nog för att lagarna har blivit hårdare om samtycke i Sverige. (Skribent Helene)

14.24 BBT: Sami kommer in i gröna sovrummet där Julia och Glasman ligger och berättar att de har slaktat gångbandet. De har använt det till lådbilen och han är jätteglad över detta. Och säger att blir det något tjafs från Big brother så kan de ta det från Sami´s gage. (Skribent Helene)

14.40 BBT: På utegården forlöper lådbilsbygget. Amilia och Mergim ligger i var sin sacco säck och tittar på. Alex kommer ut en stund med, men han tycker det är alldeles för kallt för honom ute, hans tårar rinner och han går in istället. Lennie har fått låna den orange jackan som är Jasmines på grund av kylan. Det är soligt och fint ute i dag över Big brother huset men det är kallt i luften och blåser. Amilia skrattar och säger att hon och Mergim ser ut som två små nyfödda bebisar som ligger i varsin bebiskuvös, hon i rosa och han i blåa. Amilia och Lennie pratar om väckningen imorse. Lennie blev väckt av storebror imorse för att gå upp och steka pannkakor. Han hade bett om detta. Mergim är fortfarande besviken att han inte fått “riktiga” pannkakor ännu. Vad han menar med det vet vi inte riktigt. Någon som vet? (Skribent Helene)

14.50 BBT: Inne i gröna sovrummet ligger Julia, Glasman, Martin och Jasmine och pratar om ångest. Glasman och Julia ligger och dricker folköl och säger att de försöker döva sin ångest från igår. De säger det med glimten i ögat och skrattar samtidigt. De pikar Martin med att han brukar få tummen ner när de ligger och myser. Martin skrattar och svarar ja det där ger mig fett ångest. Det är en god stämning i gröna sovrummet denna eftermiddag. Frida ligger och försöker vila lite medans hon lyssnar på de andra. Helt plötsligt börjar alla och sjunga. Mergim har kommit in i rummet och sjunger. De kommer in på musikprat. (Skribent Helene)

15:00 BBT: Amilia och Victoria sitter vid köksön och pratar om någon kille på utsidan. De får en varning av storebror att det inte är tillåtet att prata om tredje person. De blir förvånade och säger att de inte sa något namn eller något. Mergim kommer och undrar vad de pratade om. De säger att de inte sa något namn ens. Storebror ljudet ännu en gång i högtalaren och säger “Victoria, gå till bikten”. Hon blir orolig och säger “nej men va fan...jag sa inget fel...”. (Skribent Helene)

15.06 BBT: Sitter nu Frida, Julia och Glasman och pratar om gårdagens händelse. De har ångest fortsatt och säger att båda har eller hade som Glasman ändrar det till, men de bara ligger och skrattar åt detta nu. De berättar om hur de upplevde situationen igår när de tänkte ha sex på toaletten. Glasman säger att vem kunde tro att “gula sovrummet” kunde bli så “skitigt”. Han syftar på deras agerande igår då det hade sex helt utan att skämmas där och då.

15.15 BBT: Victoria och Sami är på utegården och jobbar med lådbilen. Victoria undrar vad som hänt mellan dom två. Förut var de mycket bättre vänner men sen hände något. De pratar om det som hände under Robinson-veckan. Sami säger att det började med att Sami, Glasman och Mergim satt och pratade, han har sagt till dom andra att han aldrig kommer slicka röv på någon annan för att få vara kvar. Han säger att när det gäller hans kompisar så är det en skillnad. Han säger att hon tar det som ett socialt spel. Victoria tycker det är tråkigt för de två gillar ju varandra egentligen. De har missförstått varandra säger Sami då. Hon förstår inte varför det ska bli husmöte för att hon inte gillar Frida. Hon säger att hon har sagt ifrån. Men då blir Frida känslig och ledsen. Sami säger att han inte hört något om det. Han har bara hört av Frida att hon tycker att Victoria idiotförklarar henne hela tiden. Så kände Mergim med som även var där samtidigt när de pratade med varandra om det som hänt med Victoria, han och Frida. Jasmine kom också då och sa att hon kände sig påhoppad av Victoria. Därför ville Sami ha ett möte med hela gruppen. Victoria säger att hon tagit upp händelsen med Jasmine, och tycker att även Jasmine agerade fel då. Hon pratar om hennes tjafs med Alex och tycker att om folk ska engagera sig så bör de veta hela situationen. Sami ber om ursäkt om han har missförstått hela situationen. Hon säger att hon inte mått bra i veckan på grund av allt detta. Hon har aldrig sagt könsord eller kallat folk för elaka saker, så hon tycker det varit orättvist att alla verkar ogillar henne helt plötsligt och slutat prata med henne. Hon säger till Sami att oavsett vad han gjort innan han kom in i huset, så gillar hon honom inne i huset. Han håller med, och uppskattar att hon gillar honom, han gillar även henne säger han, och de kramas. (Skribent Helene)

15:30 BBT: Alex går ut till Sami och Victoria och har en idé. Han vill att de ska bygga brännbollsracket så de kan spela bränboll inomhus. Soffan blir deras spelplan som de kan springa runt och brännaren kan stå på bordet i mitten. Victoria och Sami älskar idén och sätter direkt igång med bygget.

Lennie står i köket och rullar köttbullar. Lennie påpekar för Amilia att Mergim verkar se lite ledsen ut. Hon tror att det handlar om att han saknar hans familj. Amilia går in till Mergim i rosa rummet och kramar om honom. Mergim är i tårar. Han har i bilder på hans syskonbarn framför sig. Mergim går ut och röker och Victoria kommer och pratar med honom. Hon försöker peppa honom och försöka få honom att kämpa för hans familjs skull.

16:00 BBT: Lennie står fortfarande och lagar mat, Martin hjälper också till. De flesta är samlade i köket och pratar och har en skön stund tillsammans.

16:45 BBT: Maten är färdig. Alla tar mat och sätter sig runt bordet. Alex ber bordsbönen och de attackerar maten. Alex föreslår att de ska bestämma matgruppen nu. Jassa, Frida och Julia är nya matgruppen för veckan. Reserv för Jassa om hon åker är Sami.

17:00 BBT: Amilia, Lennie och Victoria pratar om födelsedagar och kommer på att många i huset är född den 25e men olika månader. De pratar om att Lennie kanske är en Benjamin Button, att han föddes som gamling och för varje år blir han yngre. Det är deras förklaring till varför Lennie ser så ung ut.

Alex och Jassa spelar 21:an på deras hemmagjorda basket-halvplan. Alex vinner med 21-0.

17:20 BBT: Victoria, Amilia och Lennie är i rosa rummet. Victoria berättar om konversationen med Sami tidigare på dagen. Lennie håller på att organisera sitt garderob för att det ska bli enklare att packa imorgon när väskan kommer in. Mergim kommer in och är fortfarande ledsen. Han lägger sig bredvid Victoria och Amilia och säger att han suttit i bikten och gråtit. Lennie kommer och lägger sig bredvid de. Mergim fick en bild i huvudet av sin mamma sist han såg henne innan han gick in i huset och det gjorde honom extremt känslosam.

handler elementet om? Hva gjør det interessant? Skriv en fengende beskrivelse for å fange besøkendes oppmerksomhet..

Livefeed söndag 29/3-20 (1)

March 29, 2020

11:00 BBT: Frida 30 ÅR!
Igår var det en dubbel 30 års fest i huset.
Folket ligger och sover, men Lennie och Alex är uppe och förbereder tårta för Frida som fyller 30 år idag! Grattis till Frida säger vi idag!
De har dukat på bordet och pannkakstårtan är klat! Sen hade BB skickat in en kaka också som Lennie skar upp.
BB har sagt “Godmorgon, det finns tårta i köket” men ingen reagera eller trodde på det denna gången. (Skribent Ann-Sofie)

11:18 BBT: Alex har berättat för Lennie att klockan går en timme fel, inatt skulle man ställa fram klockan en timme för vi har gått över till sommartid.
Lennie försöker förstå sig på spisklockan och försöker ställa om den, vilket går sådär.
Alex har plockat undan lite glas och flaskor efter festen igår och nu tar han undan disken och torkar på bänkar så det är snyggt och rent. (Skribent Ann-Sofie)

11:36 BBT: Alex har nu varit inne och väckt alla förutom Frida.
Deltagarna börjar komma upp och BB säger åt några att byta batterier i sina mikrofoner. Alex säger då till alla “Gå och byt batterier allihop nu, så BB slipper säga till”
Sami måste gå ut och ta sin morgon cigg innan de går in och sjunger för Frida. Viktoria frågar Glasman vad som hände med festkungen eftersom han gick och la sig vid nio igår. Hon frågar om han inte klarar mer ;) Hon säger att det ska bli intressant att se hur det blir i sommar, hur många öl han klarar innan han måste gå hem och sova. (Skribent Ann-Sofie)

11:43 BBT: Ja må hon leva, ja må hon leva
Gänget är samlade utanför sovrumsdörren och börjar sjunga ja må hon leva när de går in. Flera verser sjungs och Frida ser glad och lycklig ut i sängen.
Lennie lämnar tårtan och Frida får blåsa ut ljusen, när hon har gjort de så säger hon “men va fina ni är”
Frida säger sen varsågod ta en kaka, Lennie förslår att de kan gå ut i köket och sätta sig och äta. Ja bra idé säger Frida, men jag är naken, så ni som inte vill se mig naken kan ju gå så kommer jag säger hon. Gänget går ut och väntar på henne i köket. När hon kommer ut så kramar hon om alla och alla säger grattis till henne! (Skribent Ann-Sofie)

11:45-12:15 BBT: Det blir tårta och kaka till frukost idag och de tycker tårtan smakade jättebra. Frida dricker ett glas rödvin till frukost, de andra tyckte hon skulle göra det när hon fyller år! De sjunger också “Nu grönskar det” tror en del deltagare börjar få lite sommar feeling. Klockan har ställts fram och solen lyser det kan ju inte bli bättre säger dom.
De planerar vad de ska göra idag, Frida vill sola lite, Viktoria vill leka kurragömma. Frida och Viktoria bestämmer att det blir det idag och alla som vill får vara med. (Skribent Ann-Sofie)

12:18 BBT: Glasman och Sami sitter på kontoret (Poolrummet) och pratar. Glasman är sten säker på att han åker hem imorgon. Sami känner också på sig det.
Sami pratar om att han hatar snurra flaskan leken, både han och Glasman tycker det är en fjortislek. Sami säger att troligen så tycker tittarna att det är roligt att se ett gäng vuxna skämma ut sig med snurra flaskan leken.
Sami berättar också att Frida hade tvingat honom att vara med och leka igår, trots att han inte ville för han ville bada. Frida mer eller mindre tvingade upp han ur jacuzzin igår.
Båda planerar ett BBK reportage idag, de går ut på gården och fortsätter planeringen, för det kanske är sista BBK avsnittet med dom båda denna veckan. (Skribent Ann-Sofie)

12:30 BBT: BREV!
Sami samlar alla i soffan innan han läser brevet.
“Gänget ni verkar gilla att snickra och måla. I slussen finns material så ni kan bygga en låda eller varför inte en lådbil”
Det blev glada reaktioner och de springer och hämtar materialet i slussen och tar ut de till utegården.
De bestämmer sig för att satsa på en lådbil! Nu klär de på sig lite extra, för det blåser ute idag. (Skribent Ann-Sofie)

12:54 BBT: Lådbilsbygget är igång!
Lådbilsbygget har kommit igång och Martin verkar vara första byggchefen. Sami är med och planerar också. De dom funderar på är hur ska man styra den? Kommer materialet räcka. Just nu kollar dom barnvagnsunderredet, om man kan meka med det på något sätt först, innan de drar igång ordentligt.
Mergim, Frida och Lennie ligger i solen och solar, Alex sparkar boll som han har längtat efter. (Skribent Ann-Sofie)

Livefeed lördag 28/3-20 (4)

March 28, 2020

21:50 BBT: Amilia och Glasman sitter i poolrummet och pratar om vad de gjort i huset hittills. De pratar också om att de saknar sina vänner. Glasman berättar om soluppgången och solnedgången över lilla essingen där hans vänner finns. Han berättar lite om saknaden av sina vänner och gråten finns i halsen.
Amilia pratar också om sina vänner, att hon också har gråtit idag pga att hon saknar sina vänner.
Hon berättar även om händelsen som hon ångrar och det var när hon drack så mycket så hon hångla med tre brudar och dessutom bröt foten. Det är något hon ångrar och hon säger också att hennes mamma skäms nog riktigt rejält, medans hennes vänner älskar den händelsen. (Skribent Ann-Sofie)

22:00 BBT: Martin och Jasmine står och pussas i köket, och Jasmine säger att hon tycker så mycket om honom och att retas med honom. Han säger att han gillar det också. Hon vill tala om för honom att hon tycker väldigt mycket om honom och att han ska veta det ifall hon skulle åka ut på måndag. Han säger att känslorna är ömsesidiga. Han har varit försiktig med sina känslor och vad han säger, eftersom han inte vill gå för fort fram. Han blir väldigt glad att höra att hon gillar honom också. Han vill träffas utanför och det vill hon också. De vill absolut träffas efteråt, och de ska sova med varandra utan kameror, men det lär nog inte bli så mycket sova av det. Han säger att han är rädd att bli sårad, därför håller han igen. (Skribent Helene)

22.15 BBT: Sitter Victoria och Alex och pratar om frågor de ställa när de spelade Sanning och Konka. Victoria säger något och Alex skrattar massor. När Amilia ansluter till de i soffan så berättar Victoria att hon tycker att frågorna var väldigt riktade mot henne likt handgranater. Hon är övertygad om att frågorna hon fick var för att vara taskig mot henne. Hon är irriterad och ska fråga något riktigt elakt tillbaka om de fortsätter att spela Sanning och Konka igen. De tycker det är komiskt att Julia och Glasman ska dejta utanför huset. Hon var på Sami för några minuter sen, säger Victoria. (Skribent Helene)

22.22 BBT: Alex och Victoria börjar leka Sanning eller Konka själva, och han får ge henne en kyss. De tycker att alla andra är så sega. Frida försöker att samla ihop gruppen. Men det går lite trögt. Därför börjar de själva så länge. (Skribent Helene)

22.30 BBT: Fortsätter de äntligen att leka Sanning eller Konka. Victoria säger att Julia och Glasman inte ska vara med för de mår dåligt och lagt sig. DC visar dörren till gröna sovrummet och byter till sovrum 1 där har Julia och Glasman sex för fullt, och Julia stönar högt. Kameran zoomar ut igen till soffan där gruppen sitter och leker Sanning eller Konka. (Skribent Helene)

22.50 BBT: Glasman kommer ut från sovrummet och går ut i köket. Där står Sami och de går ut i poolrummet tillsammans och sätter sig och pratar. De pratar om Victoria som sagt en spydig kommentar i soffan till Alex. De tycker att hon är så falsk som sitter och låtsas som att allt är normalt fast hon fortfarande är dryg och spydig ännu. Sami är besviken över att Glasman inte spenderat tid med honom ikväll som han lovade. Han svarar, “Men jag är ju här nu...”. Han säger till Sami, “när jag åker ut på måndag har jag varit här i 50 dagar, det är stort...”. Han säger att han börjar gråta. Sami säger att det får du göra. Du ska vara stolt över att du klarat så många dagar i huset. Glasman blir väldigt känslosam och har svårt att prata. Han är säker på att det är han som kommer åka ut och han är orolig att han kommer förlora Sami när de lämnar huset. Han säger att han hoppas att Glasman supportar honom från utsidan. Men Glasman är rädd att han inte vill ha honom med, att han inte behöver honom efter han kommer ut från huset. Sami försöker lugna honom och säger att det behöver han inte vara orolig för. Sami säger att det är tack vare Glasman som han stått ut dessa 50 dagar i huset. Han säger åt han att släppa den för det stämmer inte. Han har honom kvar även efter 50 dagar i huset. Han säger att han kommer pinas dessa 50 dagar som är kvar om Glasman åker ut på måndag. Sami säger att de två har hängt ihop i 50 dagar, de andra har bytt vänner flera gånger om. De ska ut och ta världen med storm sen. “Sami & Glassy”.

Livefeed lördag 28/3-20 (3)

March 28, 2020

18:01 BBT Lennie sitter i Annexet och svarar på tittarfrågorna. (Klipp kommer i gruppen senare) (Skribent Helene)

18:25 BBT: Jasmine sitter i annexet och svarar på tittarfrågorna. (Klipp kommer i gruppen senare) (Skribent Ann-Sofie)

18:45 BBT: Daniel sitter i annexet och svarar på tittarfrågorna. (Klipp kommer i gruppen senare) (Skribent Ann-Sofie)

19:15 BBT: Julia och Frida går till uppdragsrummet och där finns allt för födelsedagsfesten ikväll. Det var smink (glitter), popcorn, dricka, snurr flaska (så vi kan ju räkna med sanning eller konsekvens ikväll), tårta, kokosbollar, ballonger, fest diadem och mycket mer. För att få med sig allt så bestämde dom sig för att bära med hela bordet ut. Det såg lite tveksamt ut när de skulle genom dörrarna, men de lyckades bära ut hela bordet utan att tappa något.
De ställer bordet i köket och säger högt till alla “Välkomna på födelsedagsfest”.
Viktoria och Amilia står i duschen och resten av gänget är i köket och vill hugga in på tårtan. Julia bestämmer sig för att inte vänta in de andra utan bjuder alla på tårta. Sami får en extra stor bit som Julia matar honom med, tror han fick mer tårta i mustaschen än i munnen till slut. Julia påpekar dock att han är riktigt bra på att svälja. Det får man tolka hur man vill ;) (Skribent Ann-Sofie)

19:45 BBT: Det kommer in ett brev som Lennie läser för alla, där BB informerar om att idag mellan klockan 20:30-21:30 så är det earth hour och BB kommer därmed släcka ner huset.
Man får EJ vistas ute på gården under denna timmen. (Skribent Ann-Sofie)

20:00 BBT: Festen börjar komma igång. Det är full gång. Amilia och Viktoria är inne och gör sig fina för festen ikväll. (Skribent Ann-Sofie)

20:11 BBT: Julia och Frida har hämtat mer dryck och chips i slussen, strax därpå så går Lennie in i slussen och upptäcker PAN PIZZA. Det blir gott säger dom och börjar redan fixa i ordning. Julias favorit låt spelas och hon går igång direkt och börjar dansa med drycken i handen.
Julia och Frida har förstört ena heliumballongen och drar in helium och börjar sjunga och prata, de andra skrattar.
Julia går till köksön och säger något till Glasman och det slutar med att de börjar pussas öppet inför alla i köket. Frida och Jasmine går ut och tar en cigg innan de har förbud att vistas på utegården. (Skribent Ann-Sofie)

20:20 BBT: Salong glitter
Julia ska fixa glitter ögonbryn på Glasman. Det blir en blandning mellan blått och lila och de blir riktigt snyggt.
Under tiden hon fixar hans ögonbryn så blir det några pausar för pussar såklart.
Samtalsämnet som går under tiden är vad Julia skrek igår, vad hon ville göra. Julia förnekar inget och sa att hon va sugen. Sen avslutar dom salong jobbet med massa pussar innan de går ut till de andra. (Skribent Ann-Sofie)

20:45 BBT: Nu är earth hour igång och BB har släkt ner. Julia föreslog tidigare att alla samlas i soffan och köra sanning och konsekvens. Så nu är sanning och konsekvens i fullgång.
Flaskan landar på Frida och Frida väljer sanning. Viktoria frågar då vem som är värdig att vinna BB. Frida svarar Sami.
Inne i det rosa sovrummet så hjälper Mergim Amilia med att locka håret.

21:00 BBT: Sanning eller kosekvens
Julia frågar Mergim om han är hetro eller bisexuell och Mergim svarar hetro. Julia frågar Alex vad han gör om han vinner miljonen, Alex svarar att han kommer investera bland annat till hans bror.
Julia får sedan frågan hur ser din framtid ut framöver med eller utan Glasman?
Julia svarar: Vi kommer kolla det på utsidan, vi delar många åsikter men det är något som vi får ta på utsidan. (Skribent Ann-Sofie)

21:20-21:40 BBT: Julia behöver gå på toaletten och kissa och Glasman följer med.
Glasman berättar om hans svar om hans kärlekskänslor för Julia. Svaret på den frågan är “Ja 100% “
Han är dessutom nyfiken på vart Julia och hans relation tar vägen efter BB.
Han berättar att när de kommer härifrån så får vi se vart detta bär iväg, han är riktigt nyfiken på vart dessa känslor bär iväg när BB världen är borta.
Båda tycker om varandra, från början var det bara vänskap men nu är det något nytt som växer fram. Glasman säger flera gånger att han tycker om Julia men att han inte vet vad det betyder, det får utsidan visa.
Om han åker ut på måndag säger han, så ska vi fortsätta på utsidan för att se vad detta innebär. Sen inflikar han att så länge han är kvar i huset så ska de fortsätta som de gör nu.
Julia känner sig lite sugen, så de går in på toaletten för att köra en snabbis.
De får vara ifred en liten stund, sen kommer Jasmine som är riktigt kissnödig och öppnar dörren till toan och får se Glasman och Julia därinne i full action.
Jasmine säger OJ och stänger dörren och ser riktigt chockad ut och sätter sig på golvet.
Julia och Glasman bryter och lämnar toan och fortsätter snabbisen inne i sovrummet. (Skribent Ann-Sofie)

Livefeed lördag 28/3-20 (2)

March 28, 2020

14:00 BBT: Victoria och Martin ligger i rosa rummet och pratar om konflikten som har varit. Hon förstår inte varför fler i huset tycker att hon förstör i huset. Hon har för det mesta kommit överens med nästan alla. Martin och Victoria är helt överens om att det inte ska behövas ett husmöte för den här konflikten eftersom det är en konflikt mellan två personer. Då behöver inte alla i huset bli inblandade. Martin ber om ursäkt till Victoria för att han inte kommit och pratat med henne tidigare. Han förklarar att han inte brukar vara så bra på att hantera konflikter och håller sig helst utanför.

Amilia blir kallad till slussen och de har fått brev. Läsare är Viktoria. Det är dags att rösta om Glasman eller Julia klarat lyckocoach-uppdraget bäst. Deltagarna ska skriva på en lapp vem de tycker skött uppdraget bättre än den andra. De får inte säga till de andra vem de röstar på. Varje deltagares röst ger en poäng. Samtidigt har tittarna fått rösta på vem de tycker varit bäst och den tittarna anser varit bäst får två poäng extra. När deltagarna bestämt sig blir de inkallade till bikten där de ska motivera sitt val. (Skribent Rawwee Be)

14:30 BBT: Amilia och Mergim går in i rosa rummet och pratar om hur man ska motivera sitt val. De berättar för varandra att de båda röstar på Glasman. Mergim har sagt till Julia att om han fick rädda henne så skulle han göra det, men nu verkar han gå emot det. “Det här är Big Brother, ni får inte prata om produktionen.” Mergim och Amilia verkar redan ha glömt att man inte får prata om vem man röstat på.

Deltagarna fick in bläckpennor för röstningen om bästa lyckocoach. De börjar rita på deras kroppar. Amilia får skrivet i pannan “Panna”. Victoria ritar ett ansikte på hennes hans och Jasmine ritar på Glasman och han får sig en lite längre penis som går hela ner till hans vad. (Skribent Rawwee Be)

14:50 BBT: BREV! Alla ska samlas i soffan. Läsare är Jasmine. Deltagarna ska redovisa sin röst och Jasmine har ansvar för att räkna alla röster.

Sami röstar på Glasman

Mergim röstar på Glasman

Frida röstar på Julia

Lennie röstar på Daniel

Alex röstar på Julia

Amilia röstar på Glasman

Martin röstar på Julia

Jasmine röstar på Julia.

Victoria röstar på Glasman

Glasman har fått 5 röster och 4 röster till Julia. Nu är det tittarna som avgör vem som vinner tävlingen. Jasmine springer in till bikten när hon kommer ut har hon tittarnas resultat. Tittarna röstade på Julia och får två poäng. Julia vinner tävlingen och det betyder att hon sitter säkert i söndagens utröstning. (Skribent Rawwee Be)

15:00 BBT: Sami och Glasman badar i dubbelnuggen. De spekulerar hur det kommer bli på söndagsliven och vem som kommer bli räddad och vem som kommer åka ut. Glasman är osäker för att både Jasmine och Lennie har fått bekräftelse från tittarna att de är omtyckta när de blivit räddade av tittarna tidigare veckor. (Skribent Rawwee Be)

15:30 BBT: Sami och Alex är i gymmet. Alex frågar Sami vem han tror kommer lämna och då svarar Sami att han tror Glasman åker. Han tror att alla som varit med i makttävlingen antingen kommer att rädda Lennie eller Jasmine. Dessutom har både Lennie och Jasmine blivit räddade av tittarna tidigare så han tror det är dags för Glasman att åka. Sami är glad att han har kvar Alex a.k.a hans PT kvar hur det än slutar.

Lennie och Martin går ut och sparkar boll på gården. (Skribent Rawwe Be)

16:00 BBT: Alex och Sami är klara med sin träning i gymmet. I köket börjar de förbereda för en hemmagjord protein shake. Alex säger att det behövs inga dyra protein shakes hör ni där hemma. Man gör allt själv hemma istället. Det är mycket nyttigare och billigare. Alex lägger mango, äpple, banan, och allt möjligt i shakern. Alex riktar sig till kamera och säger “Maggan kolla nu hur du ska göra....” Maggan är Sami´s kompis utanför huset. Och han berättar för Alex om honom, medans de fixar med shaken.

Samtidigt ligger Julia och Jasmine i jacuzzin, och Frida sitter bredvid. De pratar om hur det kommer bli när de väl lämnar huset. Hur det kommer bli att träffa alla sina nära och kära igen och om de kommer bli igenkända efteråt. Julia pratar om sin hund och längtar efter honom. Frida funderar över vad hon kommer få imorgon när hon fyller 30 i present från storebror. Julia fick ju ett foto på sin hund Svante. (Skribent Helene)

16.16 BBT: Sami och Alex kommer in till jacuzzi och kastar lite basket. De har satt upp en korg vid ribborna in till badrummet och där har de nu en perfekt basketkorg. Bollar fick de in tidigare idag. Martin kommer in och hänger med killarna på att kasta lite. De tävlar om vem som kan göra flest mål. (Skribent Helene)

16.33 BBT: Efter att ha legat på spikmatta en stund tar Glasman på sig kläder och sätter sig ensam i poolrummet. Man undrar vad som rör sig i hans huvud just nu. Sami, Alex och Martin fortsätter och spela basket vid jacuzzin. Jasmine och Julia har duschat och håller på att klä på sig inne i gröna sovrummet. Victoria är ute och röker och ser fundersam ut på utegården. (Skribent Helene)

16.40 BBT: Martin tar ett avbrott i basketen och går in i gröna sovrummet där Julia sitter och fixar i ordning sig efter bad och dusch. Han är orolig för sina utslag på bröstet efter att de epilerade hans bröst en festkväll i veckan. De spekulerar om att vad han ska göra. Han vill klämma för det är varbildningar. Men Julia säger nej till det. Hon tipsar om att han kan använda aceton istället eller vin. De pratar om stämningen i huset. Victoria är nere fortfarande och Glasman har blivit lite nere nu också. Han tror samtidigt att det var bra att de fick vara ärliga med varandra lite och rensa luften. Samtalet glider in på de som hänger löst. Och båda tycker det är trist nu oavsett vem som åker ut. Sami kommer in och är överlycklig för att han vann mot Alex i basketen. Samtalet går över till basketprat. Martin berättar att han ofta spelar “one on one” hemma. (Skribent Helene)

16.45 BBT : Alex, Sami och Jasmine fortsätter att kasta “one on one” ute vid Jacuzzin. Det nya nöjet denna dag inne i huset för detta gäng. (Skribent Helene)

17:00 BBT: Säger storebror i högtalarna att ALLA deltagaren ska stänga in sig i valfritt sovrum tills de säger till igen. De spekulerar på om det är pga festen som de ska fixa. Men vi precis som deltagarna får se när de får komma ut igen varför de ska låsas in. Alla som sover i gröna sovrummet stänger in sig där, Alex följer också med in i det gröna sovrummet. Resten stänger in sig i rosa sovrummet. Frida börjar genast prova kläder och planera för fest. Jasmine och Martin bäddar rent i sin säng. Julia sminkar sig. Sen blir det tillfälligt avbrott. (Skribent Helene)

17.10 BBT: I rosa sovrummet befinner sig Amilia, Mergim, Lennie och Victoria. De ligger i killarnas säng tillsammans och tramsar om allt möjligt. Mergim leker “demon” som han gjorde inatt och ställer sig sen upp på Lennies rygg. “OH vad skönt” säger Lennie. Victoria skrattar mest. Och Mergim är på sitt bushumör och säger sitt “Hallåå” hela tiden :) Det är alltså inlåsta i sovrummen till storebror säger till igen. (Skribent Helene)

17.25 BBT: I gröna sovrummet sitter Julia och Jasmine och sminkar sig, Alex, Martin och Glasman sitter och pratar fotboll och ishockey. Frida går mest runt och verkar nervös. Sami ligger på sin säng och pillar med sin piercing i ena bröstvårtan.

Samtidigt i rosa sovrummet fyller Mergim och Lennie massa kuddar och saker innanför Victorias kläder så att hon ser ut som en Michelingubbe. Hon hoppar runt i sängarna. Då kommer storebror i högtalarna “Victoria du bryter mot reglerna...”. Amilia undrar varför de gnäller. De tror att det är för att hon hoppade i sängarna. Men sen kommer det igen i högtalaren “Victoria du har ett tekniskt fel på din mikrofon” Det var alltså det som var felet. (Skribent Helene)

17.30 BBT: Säger Big brother att alla är välkomna ut igen. När de kommer ut i huset ser det INGET som hänt. Allt är som vanligt. Vilken besvikelse. (Skribent Helene)

17.40 BBT: Alex, Glasman och Sami fortsätter spela basket när de kommer ut. Gänget som varit inne i rosa sovrummet dvs Amilia, Lennie, Mergim och Victoria sätter sig vid myshörnan utanför rosa sovrummet och Amilia masserar Lennies fötter. Mergim vet inte om han orkar göra sig i ordning för fest. Amilia funderar på om de ska gå och duscha och börja göra sig redo. Gänget verkar lätt avslagna idag. (Skribent Helene)

17.46 BBT: Inne i rosa sovrummet ligger Victoria och Alex i hennes säng. Han pussar på henne och Alex säger att han har ont. Han har fått en Voltaren säger han. Hon berättar om deras bus de hade medans de var inlåsta. Att hon stoppade kuddar innanför sina kläder. Victoria undrar hur dom tänkte när de valde Julia. Han säger att han tyckte det var orättvis att välja kvar Glasman eftersom han var så tydlig med att han ville lämna. Victoria säger att de valde Julia istället för att de tror att Lennie har störst chans emot Glasman.

17.50 BBT: BREV! Lennie, Jasmine och Daniel/Glasman hänger löst. Ni ska svara på tittarfrågorna i Annexet. Lennie ska läsa sina frågor högst för gruppen, sen när han är redo ska han gå in och besvara dessa. (Klipp kommer i gruppen) (Skribent Helene)

Livefeed lördag 28/3-20 (1)

March 28, 2020

Lørdag, Mars 28, 2020

9:00 BBT: Godmorgon, godmorgon!
Strax innan klockan slår nio så väcker BB huset med musik och önskar sedan alla en godmorgon. Sen kommer den obligatoriska hälsningen “Nya batterier finns i slussen, byt era gamla batterier”
Vissa är lite sega med att gå upp idag.
I det gula sovrummet börjar de genast prata om gårdagens händelse i sovrummet mellan Glasman och Julia. Amilia, Viktoria och Jasmine gömde sig i rummet för att spionera på Glasman och Julia när dom skulle ha det lite mysigt i sänghalmen. Men de fick lite smått panik när de börja gosa så de sprang ut, sen fortsatte flera att störa dom innan de fick ro.
Sami sa i köket igår kväll “Ge dom lite ensam tid, det behöver det” flera som är i köket håller med.
Julia säger nu på morgonen att det var rätt åt er alla som störde oss att ni fick panik *Sen skrattar hon* Glasman ligger bredvid och fnissar och håller med. (Skribent Ann-Sofie)

09:20 BBT: Frida vaknar upp och säger att hon hade en sjuk dröm inatt om Mergim, att han var en tjej. Hon berättar det för Mergim och han tycker det var roligt och spelar nu med, att han kanske är en tjej. Alltid kul med lite skoj såhär på morgonen.
Frukosten börjar förberedas och det ser ut som att Julia ska göra sin äggröra idag igen. (Skribent Ann-Sofie)

09:50 BBT: Frida kommer in i sovrummet och säger att frukosten är klar!
Gänget samlas runt bordet och hugger in på frukosten som är tillagad.
Stekta ägg, bacon, vita bönor, yoghurt, flingor, juice, bröd, pålägg och grönsaker är framdukat och Alex håller på att göra smoothie. Det är en bra stämning runt bordet och de pigga efter “festen” de hade igår. Mergim sjunger “Gooodmooorgon, och dansar till” han önskar låten som de blev väckta av igår. Han tycker den låten är så bra. (Skribent Ann-Sofie)

10:00 BBT: BREV!
Julia och Daniel ert uppdrag som lycko-coacher avslutas idag.
Ni har ett varsitt samtal kvar, Julia ska prata med Frida och Daniel ska prata med Sami. Samtalen ska vara klara kl. 12:00 idag.
Senare idag kommer ni bli bedömda av huset och av tittarna. (Skribent Ann-Sofie)

10:21 BBT: Mergim och Viktoria är i sovrummet och pratar om allt som hänt de senaste dagarna. Viktoria upplever att alla pratar om henne och att detta blev en sån stor grej. Det började med att hon pratade med Alex och sen blev det värre med flera inblandade och att Viktoria skulle ha varit elak mot Frida.
Viktoria och Frida går inte jämt upp alla gånger och Viktoria upplever att hon inte kan vara i samma level som Frida.
Mergim försöker trösta henne men han går och hämtar Amilia istället.
Amilia går in och frågar hur det är, och Viktoria säger att det inte är bra. Viktoria är ledsen och besviken på folk som har dragit igång det här. erä
Amilia förklarar hur hon upplevde Jubileums veckan, då mådde hon lika dåligt som Viktoria. Amilia förklarar att hon fick börja inse vilka man kunde lita på som skulle finnas där om det skulle bli något, då skulle man inte bli besviken.
Viktoria berättar att hon är besviken på Jasmine att hon har gått runt och pratat med flera om att hon har problem med Viktoria. Amilia säger då att Jasmine bromsade faktiskt snacket om att de skulle bli ett husmöte om det här. Jasmine sa att hon ville ta hennes problem med henne själv, utan ett möte när flera sitter med. (Skribent Ann-Sofie)

11:00 BBT: Solsång
Ute på gården lyser solen på sångfåglarna Viktoria, Amilia, Lennie, Mergim och Jasmine. De sitter ute i solen och solar och sjunger och vad det ser ut som så har dom det mysigt!
De pratar om olika musiker vilka låtar de har gjort och nynnar på låtarna.
(Skribent Ann-Sofie)

11:39 BBT: Glasman och Sami har nu tagit sig ut i solen och försöker bättra på brännan. De säger att det vore kul att ha fått lite färg inför nästa veckofinal.
Sen pratar dom om kommande veckor som är kvar, Glasman har ingen lust att åka ut denna veckan säger han. (Skribent Ann-Sofie)

11:41 BBT: I det gröna sovrummet diskuterar Martin och Alex om Viktoria, varför det ska bli en grej så fort man säger något.
Det är klart att man kan bli upprörd, men blir man det så är det bättre att man pratar med personen som det gäller på en gång.
Alex och Martin spekulerar kring detta med husmötet som de pratade om att ha, hur folket där inne skulle reagera och om någon tar någons parti. (Skribent Ann-Sofie)

12:00 BBT: Alex försöker skapa en boll och Martin och Jasmine ligger i sängen och pratar. Jasmine hör lite dåligt, då hon har bomull i öronen för hon har haft i medel i öronen.
Jasmine är lite orolig över att hon hänger löst, Martin och Alex säger till henne att hon inte behöver vara orolig och säger till henne “Du ska ingenstans”. Martin säger också till Jasmine att du har många därute som hejar på dig.
Alex blir kallad till slussen och Martin följer med. Där inne hittar han sin boll, saft och dricka. Nu kan de äntligen spela fotboll, som de har längtat efter så länge. Alla blir jätteglada att ÄNTLIGEN har de fått en boll så de kan aktivera sig med! Lyckan är total! Alex börjar planera olika lekar, men först ska Martin och Alex till bikten och tacka för att de fick tillbaka bollen! (Skribent Ann-Sofie)

12:30 BBT: Basket i relaxen
Tänk vad glad man kan bli över att en boll kommer in i huset.
Julia, Glasman och Sami spelar nu basket turnering i relaxen.
De har riktigt roligt och nu fick de användning av basketkorgen de gjorde tidigare i veckan. Sami frågar när första rundan är slut, om de ska ta en runda till. Glasman är mer inne på att bada, men Sami säger att vi måste trötta ut oss innan vi badar, det är skönare då.
Så det slutar med att de blir en turnering till. (Skribent Ann-Sofie)

12:38 BBT: Julia, Alex och Lennie förbereder lunchen. Det hackas paprika och lök, det ska kokas lite ris. Det är rester sen igår som de ska värma upp och tillsätta lite mer ingredienser.
När Alex ska stänga påsen till riset så händer det en liten olycka. Det kommer alltså liiite ris på golvet. Martin kommer och dammsuger och både Martin och Alex konstaterar att det är nog halva påsen med ris som åkte ur. Sånt som händer säger Martin. Nu är hela köksteamet på plats och grejar i köket. De plockar bort på bänken och torkar så allt ser snyggt ut i köket. (Skribent Ann-Sofie)

12:46 BBT: Glasman och Sami tränar på motionscyklarna inne i poolrummet. De konstaterar båda två att kondisen inte är den bästa. Efter en liten stund på cykeln måste Glasman ta en paus och sätta sig ute i friska luften.
När Sami cyklat klart skulle de gå in till kontoret (relaxen) men det tycker inte Sami. Det slutar med att Glasman sitter i soffan inne i relaxen och tittar på Sami när han tränar i gymmet. Sami tyckte Glasman kunde komma in dit och hålla honom sällskap, men han trivdes bra i soffan säger han. (Skribent Ann-Sofie)

12:55 BBT: Jasmine är riktigt ledsen inne i sovrummet och Frida tröstar henne.
Jasmine har en känsla att det är hon som kommer åka på måndag. Jasmine vet att hon kommer sakna Martin riktigt mycket. Hon säger också att det kommer bli svårt att kunna se honom när hon själv är på utsidan, för hon vill vara nära honom. Deras tycke för varandra har stärkts och de får mer och mer känslor för varandra. (Skribent Ann-Sofie)

Livefeed Fredag 27/3-20 (3)

March 27, 2020

18:01 BBT: Lennie och Victoria ligger i rosa rummet och pratar om det som hänt under dagen. Lennie känner att han är lite efter med att bli uppdaterad på läget. Han uppfattar det som att allt bara vände helt utan att han förstod varför. Under Lennies och Victorias samtal kommer Amilia in och säger att hon pratat med Mergim. Hon berättar att han nu förstår lite mer att hela konflikten inte är på grund av honom eller om honom. Amilia berättar att han verkar lite lugnare om situationen.

Frida och Martin planerar massor av saker de ska göra efter att de kommit ut från huset. De ska till Reggaefestivalen i Uppsala, en festival i Danmark, Amsterdam, Barcelona och London. (Skribent Rawwee Be)

21:00 BBT: Julia och Jasmine sitter i slussen och pratar lite. Jasmine berättar att hon har pratat med Victoria och hon berättar vad hon sagt. Julia tycker att hon är stark och att det var bra att hon berättade det. Tjejerna går ut i köket och det är musik vid sofforna. Så de börjar dansa som vildar och hoppar i sofforna. (Skribent Helene)

21.08 BBT: Samtidigt i rosa sovrummet är diskussionerna igång om det som hände tidigare idag. Amilia, Victoria, Mergim och Lennie är där inne. Och när vi kommer in i samtalet ligger Mergim och försvarar sig och undrar vad han har gjort. De pratar om samtalet mellan Victoria och Alex tidigare, då Alex tog upp Mergim som ett exempel i sitt tjafs idag. Victoria tycker det med husmötet som någon föreslagit tidigare idag var elakt mot henne, eftersom hon inte har kallat någon för fitta eller varit taskig. Men Mergim tycker att det ska vara lika för alla. Amilia försöker att medla mellan Victoria och Mergim. Hon och Victoria vill få det hela till att det är Rainbows taktik för att få över folk på sin sida. De har uppenbarligen missuppfattat hela situationen. (Skribent Helene)

21.19 BBT: Glasman, Sami och Frida sitter vid jacuzzin i soffan och pratar. De ser att det är drama i huset just nu inne i rosa sovrummet men alla tre är överens om att de vill hålla sig utanför nu. Glasman går ut i köket och ska fylla på sin vattenflaska och hänger på Jasmine och Julia som står och skrålar för full hals vid köket. De sjunger för fullt och han hoppar med. (Skribent Helene)

21.22 BBT: Alex och Martin står inne i badrummet och pratar taktik och grupperingar. Martin säger att han har Jasmine 100 procent på sin sida. Killarna går ut i köket och sätter sig, och Martin säger till Alex att han är en ärlig kille. Han står upp för de han gillar. De försöker att räkna ut hur de ska ta sig till final med hjälp av diverse personer. (Skribent Helene)

21,30 BBT: Glasman och Sami flyttar ut till poolrummet och Glasman säger att han tycker att Martin är så rolig på fyllan, Glasman är inte oväntat lite smått onykter. Sami berättar om ett sak som Julia berättat för honom. Att Julia hade varit och frågar hur Victoria mådde, det hade tydligen inte gått så bra. Och killarna skrattar lite elakt åt detta. De tycker det är så roligt att Julia är så provocerande. Glasman vill att huset ska explodera idag. Speciellt som att han inte själv är involverad idag i det som föregår i huset just nu. Glasman tycker att Mergim har ändrat sig så mycket sen han mådde dåligt. Sami håller med om att han blivit mycket bättre. Glasman säger att han tycker det är fett bra. Men han poängterar att han inte är förlåten, men han ligger bättre till nu. (Skribent Helene)

21.40 BBT: I rosa sovrummet ligger Mergim, Victoria, Lennie och Amilia och pratar om Frida. Victoria sitter igen och berättar om att hon inte gillar Frida och hennes beteende. Amilia sitter också och fyller i på saker som Frida gjort och som de stör sig på, hon säger att hon blivit en mera negativ person sen Frida kommit in i huset. (Skribent Helene)

21.50 BBT: Alex och Martin flyttar in i gröna sovrummet för att få prata mera ostört. Strax där efter kommer Amilia in och även Sami. Samtalet går in på de olika stadien av hångel. Martin säger att det finns 4 olika stadier han gör. (Skribent Helene)

22.10 BBT: I soffan ligger Glasman och Julia under en filt och myser eftersom det är fullt med folk inne i deras sovrum. (Skribent Helene)

Livefeed Fredag 27/3-20 (2)

March 27, 2020

13:01 BBT: Brev om makttävlingen kommer in. Sami ska läsa brevet och samlar gruppen i soffan. Han läser att det är dags för makttävling och de som sitter säkert dvs Frida, Alex, Victoria, Mergim, Amilia ska göra sig redo för tävling. Det finns kroppsstrumpor i slussen som alla ska ha på sig under tävlingen. (Skribent: Helene)

13.20 BBT: Mergim, Victoria, Alex, Amilia är i rosa sovrummet och gör sig redo för att tävla. Victoria och Alex ryker ihop pga att Alex tycker att hon svarar otrevligt ibland. Hon tycker att han är otrevlig och inte hon. Han tar upp det som hände under uppdraget tidigare i veckan, när hon hade sagt åt Mergim på ett spydigt sätt att hopprep borde varit hans gren. Han hade tagit illa upp för detta men inget han visade för henne då. Alex tycker det var dåligt gjort och att det var bara en av många händelser i huset hon varit dryg mot folk. Hon stör sig på att Alex säger “folk” istället för att komma med mera konkreta saker. Det slutar med att Alex lämnar rummet, Victoria blir ledsen och säger att hon vill vara själv en stund. Amilia som också är i rummet ber Mergim om lite egen tid. Och pratar med henne lite. Victoria är ledsen för att hon tycker att Alex hugger på henne hela tiden. Under tiden har Alex gått in i gröna sovrummet där Jasmine sitter vid sin säng och målar på sitt sängbord. Han pratar om vad som hänt. Och eftersom Jasmine har känt av samma sak från Victoria en tid blir naturligt för Alex att gå till henne och söka stöd. Mergim och Frida kommer även de in i rummet och lägger sig i samtalet. Mergim berättar att han blev sårad över just den kommentaren om hopprepet, men han orkade inte ta upp det med Victoria där och då. Samtidigt sitter Victoria i rosa sovrummet och säger till Amilia att han inte behöver vara allas röst där inne. Om Mergim hade tyckt det vore jobbigt hade han kunnat sagt det till Victoria direkt. (Skribent Helene)

13.30 BBT: Alex kommer tillbaka in i rosa sovrummet och där sitter fortfarande Amilia och Victoria och pratar. Victoria säger spydigt till Alex “var det skönt att få prata av dig nu?!”. Alex undrar vad hon menar. Då svarar Victoria argt att ja men du satt ju och pratade nu med Frida och Mergim om det vi tjafsade om. Varför går du till andra och pratar?! Alex blir förvånad och svarar att hon gör ju samma sak fast med Amilia. Amilia tar Victoria i försvar och säger att det var Victoria som ville prata med Amilia, när det egentligen var tvärt om Amilia som erbjöd sig att prata när Victoria blev ledsen. (Skribent Helene)

14.00 BBT: Blir Mergim kallad till uppdragsrummet där Makttävlingen börjar. Där på ett bort står en korg full med bananer. Bredvid ligger snöre och sax. De ska med hjälp av snöre binda så många bananer som möjligt på sin kropp under 10 minuter. Han binder ihop bananerna i en lång rad i snöret och hänger runt halsen. Resten av bananerna han klarar av tar han i munnen och ställer sig i rutan. (Skribent Helene)

14:15 BBT: Inne i huset hålls det på med lunch och de andra håller på att sätta sig och äta. Julia och Sami står och målar på sin stol/växthus för fullt. Den blir så fin. (Skribent Helene)

14.30 BBT: Frida blir kallad in i uppdragsrummet. Där plockar hon ut beskrivningen och börjar läsa vad hon ska göra med bananerna på bordet. Hon får läsa texten några gånger för att förstå. Hon knyter ett snöre runt midjan och packar på sätt in så många bananer hon kan under de 10 minutrarna. Det såg ut som att hon fick ihop flera bananer än Mergim men svårt att se. (Skribent Helene)

14.45 BBT: När Frida är klar i uppdragsrummet så är det dags för henne att äta lite lunch. Hon tar sig pasta och sätter sig vid bordet. Där sitter Amilia, Mergim och Jasmine. Sami står fortsatt vid köksön och målar på sin stol. Han säger till de andra att de behövs ett familjemöte i huset. De undrar varför. Och han säger att det behövs för nu har Victoria varit bitchig ett tag och huggit på flera av de dom inne. Jasmine tycker inte de ska behöva ta det på ett familjemöte och Amilia håller med. Det är väl bättre att de tar det med henne själva de som de berör. Sami låter anings sur i tonen och säger att “näe då skiter vi i familjemöte då”. Men vi gjorde så med Mergim när han var otrevlig mot flera i huset, så det borde väl vara lika säger han. (Skribent Helene)

14.52 BBT: Martin går in i uppdragsrummet och läser. Frukt är hälsa, banan, banan. Du ska på valfritt sätt få på dig så många bananer du kan under 10 min. Martin ser ut att använda samma taktik som Mergim, alltså knyta ihop alla bananer, men han till skillnad mot Mergim knyter ihop de i en bunt. Han börjar på en till bunt och pratar högt under tiden, och peppar sig själv, och säger tiden som är kvar högt. Han har fått ihop tre stycken buntar med bananer nu men säger högt till sig själv “FY fan va dåligt...”. Han stressar och säger NEJ..högt för sig själv. Pratar hela tiden under tävlingen. (Skribent Helene)

15:15 BBT: Viktoria går in i uppdragsrummet och läser reglerna. Innan hon börjar läsa reglerna så börjar hon gråta. Det har varit lite diskussioner om henne tidigare idag så hon är inte helt fokuserad på tävling. (Skribent Ann-Sofie)

15:26 BBT: Nu är det Alex att tävla, han gör som alla andra fått gjort - läsa reglerna.
Alex har en liten annorlunda teknik, han har tänkt göra en BH och boxershorts. Det blir spännande hur han ska få ihop detta på 10 minuter.
Han lyckas få ihop ett halsband med hjälp av bananerna och tråden, sen tar han en banan i munnen och en på huvudet.
Han ställer sig sedan i rutan, BB säger tävlingen är avslutad. MEN han står inte kvar i rutan tills gorillan kommer, utan tömmer alla bananer tillbaka i korgen. Han glömde totalt bort att stå still. (Skribent Ann-Sofie)

15:39 BBT: BREV!
Sami läser och samlar alla i soffan
Ni får inte prata om tävlingen.
Nästa person som pratar om tävlingen kommer automatiskt sitta löst i kommande veckofinal och riskera att åka ut.
Ni som inte ska tävla, fråga inget om tävlingen.
Ni tävlar om en miljon kronor och ni måste respektera reglerna. (Skribent Ann-Sofie)

15:44 BBT: Amilia ska nu äntligen få tävla!
Hon läser reglerna flera gånger, då många har sagt att det var luddiga regler.
Hon ställer dessutom frågor om tävlingen och reglerna innan hon börjar.
När hon nu har fått allt klart för sig, så försöker hon hitta en taktik.
Hon knyter ett snöre runt benet och lägger bananer innanför snöret. Hon håller upp snöret med ena handen.
När hon har fått till det riktigt bra och ska ställa sig i rutan så säger BB “du får inte hålla i snöret med handen” Fan det kan ni inte säga nu säger hon. När hon ska gå tillbaka så tappar hon bananer på golvet och hon börjar plocka upp. Men då tappar hon alla bananer istället och får börja om. Hon är inte så lycklig över det med tanke på att klockan går.
Hon försöker då en gång till att stapla så många bananer som möjligt mellan sina ben, sen när hon står i rutan så ramlar alla bananer igen. Va fan säger hon.
BB frågar henne om hon vill avsluta tävlingen och hon säger då, ja vad ska jag annars göra, det var riktigt luddiga och oklara regler säger hon. (Skribent Ann-Sofie)

16.00 BBT: Snacket om Viktorias beteende fortsätter i poolrummet mellan Mergim, Sami, Glasman och Julia.
De pratar om att det kanske är dags för ett husmöte ändå eftersom det är många som stör sig på hennes beteende.
Mergim säger ju att hade han betett sig så som hon gör, så hade jag fått en massa skit.
Sami tycker Viktoria hade ett sarkastiskt beteende imorse mot Frida. Frida hade sagt att det finns ingen vanlig yoghurt eller kefir i Norge. Då hade Viktoria sagt med sarkastisk ton “Men snälla Frida, kefir är inte norskt”. Det var ju inte riktigt det Frida menade.
De säger också att folk vänder sin lojalitet efter vad folk tycker.
Julia säger att Viktoria exploderar på alla här inne, det är som knivhugg i ryggen.
Mergim berättar att hon hade legat och gråtit när han gick in i rummet och han hade sagt att jag kan inte trösta dig när det är du som har gjort fel. Gråt ut som du känner att du har gjort fel säger han till henne. Mergim och Sami funderar på om hon lägger dessa kommentarer för att få tv-tid.
Det största problemet med Viktoria är hennes attityd mot folket där inne, stämningen är inte bra.
Om det blir husmöte eller inte får vi se. (Skribent Ann-Sofie)

16:17 BBT: BREV!
Julia och Daniel snart är ert uppdrag avslutat!
Imorgon kommer ni få avsluta era sista samtal.
Deltagarna och tittarna kommer att få rösta på vem som har klarat uppdraget bäst och därmed kommer sitta säkert i måndagens veckofinal. Den som inte lyckas kommer att hänga löst i måndagens veckofinal.
Ni har en sista uppgift och det är att välja två personer som ska få en middag för två ikväll i uppdragsrummet. Gå iväg och snacka ihop er snabbt och berätta sedan ert val.
Efter ett snabbt tänkande så har dom två personer som ska få en middag ikväll.
Den första de presenterar är Frida, hon sprider en glad energi i huset och dessutom fyller 30 år så det blir en tidig födelsedagspresent från lycko-coacherna.
Den andra personen de presenterar är Mergim och har motiveringen, han har tagit samtalen i uppdragsrummet på allvar och öppnat sig och pratat om sina problem, och visat en förändring av sig själv. (Skribent Ann-Sofie)

16:37 BBT: Lennie och Amilia ligger i soffan och pratar om konflikten som varit under dagen. Lennie vet inte riktigt vad det handlar om och Amilia uppdaterar honom på det hon vet. Amilia påpekar att Lennie har ett grått hårstrå i skägget och vänder sig till kameran för att berätta det för alla tittare.

Alex, Lennie, Martin, Glasman och Mergim står i köket. Lennie skojar om hur det kommer vara när de han kommit ut från huset. Att han ska flytta till Stockholm. Han kommer ha svårt att justera efter att levt i lyx så länge. Ingen som lämnar mat till en i kylen, ingen som släcker lampan åt honom på kvällarna och ingen bikt att gå in och beställa saker från. (Skribent Rawwee Be)

17.00 BBT: Frida hoppas att hon får vin på middagen som hon och Mergim ska gå på. Mergim säger att hon borde vara mer glad över att vara med honom än att få vin. Hon skrattar och säger “jo men jag vill ha vin också”. Glasman säger att det blir en “vin-vin situation”, Sami lägger till att Frida måste “stop wining”. Mergim hoppas de får mojitos, smirnoff och sushi.

Amilia och Victoria sitter i rosa rummet och pratar. De båda trodde att de skulle bli valda att gå äta middag tillsammans för att få lite fri tid tillsammans. De tror Julia och Glasman försöker vinna över Mergim på deras sida och därför valde de honom. De tycker det är oklart varför de valde Frida. Victoria pratar om Alex och att hon är förvånad över att han tagit deras konflikt så långt att hon nu upplever att ingen vill prata med henne. Hon är även besviken på Jasmine för att hon gått runt och ignorerat Victoria. (Skribent Rawwee Be)

17:10 BBT: BREV! Julia läser. Tittarna har fått bestämma vem av Lennie, Jasmine och Sami som ska sitta säkert på måndag. ALLA ska in till uppdragsrummet där ett kuvert ligger. Mergim ska öppna och läsa vems namn som står på pappret. Den som tittarna valt att rädda är SAMI.

Sami och Glasman sätter sig i poolrummet och diskuterar vilka frågor de ska lyfta i veckans BBK. Framförallt ska de prata om konflikten som varit mellan Victoria och Alex, sen hur man känner över att Mergim vann lyckotävlingen. (Skribent Rawwee Be)

Livefeed Fredag 27/3-20 (1)

March 27, 2020

08:57 BBT: GOOOOODMOOOOORGON!
Huset får en grym väckning idag!
I det rosa sovrummet så får vi se när de vaknar.
I högtalarna är det en kvinnlig röst som säger GOOOOODMOOOOORGON och sedan börjar det spelas en dunka dunka låt som får dom att gå igång ordentligt. Mergim är den som är först upp ur sängen och det dröjer inte länge innan han börjar dansa. Tror inte att han var varit så snabb med att gå upp någon gång sen han kom in i huset ;) Lennie är inte långt ifrån och även han börjar dansa, sen börjar Viktoria dansa genom att hoppa i sängen. Alex dansar sin dans i rummet. Mergim ber dom spela upp det igen och storebror är snäll och gör det och gud vad glada dom blir. Reaktionen på väckningen är en helt annan från de andra sovrummet. Där är det ingen annan än Sami som går upp. Han står i dörröppningen och dansar helt nyvaken! Sen börjar de andra sakta men säkert komma upp.

09:15 BBT: Samtalen fortsätter för lycko - coacherna
Glasman blir kallad nästan direkt när han kommer upp till uppdragsrummet. Det är dags för samtalen igen. Alex blir strax därefter kallad att gå till uppdragsrummet.
Glasman börjar ställa frågor till Alex.
Alex berättar att han trivs i huset, han trivs med alla i huset säger han. Han känner sig lycklig i gruppen, alla för höras och synas säger han och han ogillar ingen i gruppen.
Glasman påpekar att det är viktigt för Alex med mängd mat osv, sen frågar han hur Alex tycker det är. Alex tycker att storebror har skött sig utmärkt nu med maten. Rätt varor har kommit in.

09:37 BBT: I köket förbereder man frukosten, Lennie steker ägg och Sami löser problemet med grädden som är kvar i flaskan som inte kommer ut.
Amilia vill ha grädde men gasen i flaskan verkar vara slut. Men skam till den som ger sig tänker Sami, grädden ska ut!
Sami ställer sig på flaskan och sen provar han att trycka ut grädden i kaffet åt Amilia och visst funkar det.

10:00 BBT: BREV! Mergim läser Lyckocoacher ni är snart klara med era samtal. Ta på er era soliga kläder och sen kan Julia och Sami gå till Uppdragsrummet.

10.05 BBT: Går Julia och Sami in i Uppdragsrummet och har sitt coachsamtal. Sami säger bland annat att han mår mycket bättre den här veckan mot förra veckan. Han tycker att han sover bättre, äter bra och trivs bättre. Han använder Fridas spikmatta när han ska sova och det har hjälp honom till bättre sömn. Men han aktiverar sig mera också om dagarna för att bli tröttare med. Han känner sig också trygg nu tack vare att Glasman och Julia blev räddad i måndags att han nog har stöd där ute. Det trodde han inte tidigare. Han tycker det är svårt att veta där inne vad tittarna tycker om honom. Sami är så glad att få sitta i lugn och ro och prata där inne, utan att någon kommer och stör. Han tycker det är jobbig med den höga ljudnivån i huset.

10.45 BBT: Amilia, Frida, Victoria, Lennie, Mergim är på utegården och sitter och njuter i solen. Lennie sitter inte oväntat även idag på motionscykeln och trampar på. Han säger att han trampat i 6 km när de frågar hur långt han cyklat. Inte helt oväntat när det gäller detta gäng så sjungs det eller skriks en hel del. De härmar morgonlåten de fick imorse och främst Amilia skriker GOODMOORGON men Victoria hänger på också.


11:02 BBT: I köket sitter Glasman, Alex, Sami, Martin, Julia och dricker smoothie, kaffe och chillar. Frida kommer in och säger “gud så skönt det var att komma in. Här var det så lugnt och skönt”. Så det verkar vara flera som är trötta på skrikandet i huset. Frida undrar vad som hänt med Mergims arm. Sami svarar snabbt att han har ont i en ny kroppsdel varje vecka. De undrar vad det kan bero på, och spekulerar lite om det.

11.07 BBT: Glasman och Frida blir kallade till Uppdragsrummet för samtal. Frida blir överlycklig när de kommer in i rummet och kramar om Glasman länge och säger GUD vad HÄRLIGT! Glasman erbjuder en frukt, men hon är glad för sitt kaffe hon fått med sig in. Frida tycker att det finns folk i som är otrevligare än andra. Speciellt sättet de framför saker på. Hon syftar främst på en händelse vid frukosten med Victoria. Men hon tycker även att det är en hög ljudnivå i huset och gillar inte helt det.

12:14 BBT: Äntligen är Glasman och Fridas långa samtal i uppdragsrummet slut och de går ut i köket. Där står Sami och målar på en stol i ensamhet. Han och Julia har börjat odla lite saker i huset och de behöver någonstans att stå. Så han har tagit en stol och skrivit på “Sami och Julias växthus”. Frida och Glasman tycker att det är jättefint och att han är väldigt kreativ. Efter att ha suttit i över 1 timme i uppdragsrummet så vill de gå ut i solen och sätta sig. De tar med sig Sami ut och slår sig ner.

12.15 BBT: Dags för Julia och Alex att ha samtal i uppdragsrummet.

Livefeed Torsdag 26/3-20 (2)

March 26, 2020

13:01 BBT: Gänget har fikat, solat och vilat. Nu väntar det gula laget på brevet om immunitetstävling.
Maten förbereds, det blir spaghetti och köttfärssås idag.

14:20 BBT: Det är dags för immunitetstävling.
Lag gul hänger löst och ska nu tävla, en person kommer vinna immunitet.
Tävlingen är ett beeptest men med en liten twist, deras ben är knutna. Reglerna är att de måste ha på sig skorna och att man inte får hoppa fram. Några råkar tjuvstarta på andra omgången och då är big brother snabba med att säga till “Om det händer igen blir alla diskade”.
Sami ramlar först och ligger kvar och kollar på de andra. Andra personen som ramlar är Jasmine och sist åker Lennie ut.
Vinnaren är Viktoria. Det betyder att Viktoria sitter säkert i måndagens utröstning.

14:30 BBT: Deltagarna sätter sig ner för att äta lunch. Idag är det spaghetti och köttfärssås på menyn. Gula laget berättar om tävlingen. De tyckte det var svårt att förstå instruktionerna i början men sen löste det sig. De tyckte det var en fysisk jobbig utmaning men de är alla eniga om att det var roligt.
Under lunchen lyfter Martin att alla måste bli bättre på att städa undan efter sig och specifikt ställa undan sina kaffekoppar. Frida lyfter också att hennes strumpor har försvunnit i samband med att underkläder har tvättats.
Julia föreslår att de kan vila lite efter maten och om någon timme eller två köra charader. De flesta tycker det låter som en bra idé. De säger att de kanske kan köra de ute eftersom det är bra väder.

15:00 BBT: Jasmine, Julia, Frida, Sami och Glasman ligger inne i sovrummet och pratar om Viktoria. De tycker hennes beteende de senaste dagarna är dåligt. Hon är dryg och har en otrevlig ton mot de flesta härinne. De säger att vad man än säger till henne så hugger hon på allt och säger åt folk att “jiddra” inte med mig. Viktoria påpekar alla och ska rätta alla säger dom, och säger man emot henne så blir hon sur och grinig.
Jasmine säger att hon orkar inte med henne längre, att hon kommer explodera om Viktoria fortsätter så här.
Julia, Frida och Glasman tycker att Jasmine ska ta upp problemen hon har med Viktoria och prata med Viktoria. Jasmine undrar hur hon ska gå tillväga utan att Viktoria blir sårad och arg. Att strunta i det löser inga problem säger Julia och Glasman, det blir snarare värre.

15:33 BBT: Mergim vill bada i jacuzzin men han tycker det är tråkigt när det inte kommer bubblor säger han.
Han frågar BB flera gånger om de inte kan få bubblor om de badar.
När de går in i sovrummet så säger BB att bubbelpoolen är nu öppen.
Det dröjer inte länge innan Mergim och Lennie sitter i poolen.
Viktoria och Alex kommer och Amilia är på gång för att bada i jacuzzin.
De ber om stämningsmusik och efter en liten stund så får dom musik.
Viktoria säger direkt “Tänk att vi sitter på ett spa nu” och det märks att de njuter till max därinne.

15.45 BBT: De i gröna sovrummet hör att det är musik och rusar ut för att se vad se händer. De ser att de i jacuzzin har fått skön musik till sitt bubbel. Julia byter direkt om till bikini och hoppar i, och Frida sätter sig på en stol brevid jacuzzin och njuter av den sköna lugna musiken och sällskapet dom med. Mergim, Victoria och Lennie springer och testar poolen. Men de kommer snabbt springande tillbaka. Det var alldeles för kallt i poolen.

16:15 BBT: Det kommer in brev! Frida ska läsa och samlar alla naturligt runt jacuzzin eftersom några fortfarande sitter där. Hon läser att det är dags för lycko coacherna att fortsätta med sina samtal i Annexet. De får inte mera information än så. Alla fortsätter med det de gjorde innan de skulle samlas. Glasman går in och lägger sig på sängen och drar täcket över sig. Strax efter säger storebror “Daniel gå till Uppdragsrummet”. Direkt efter säger rösten “Martin, gå till Uppdragsrummet”. Det är alltså dags för samtal mellan Glasman och Martin.

16.30 BBT: Sitter Glasman och Martin och har ett givande samtal i Uppdragsrummet. De tycker bland annat att det kan bli lite sommarkollo känsla när man ska tvingas leka charader eller prata om sex i grupp. De vill ha lite mera vuxna samtal och aktiviteter i huset. De är överens om att de gillar att bara sitta och chilla och prata om allt mellan himmel och jord. Och bestämmer att de ska börja med mera sånt.

16.40 BBT: Samtidigt har de bakats kladdkaka i köket som nu är färdig för provsmakning. De är jätteglad att äntligen få äta kladdkaka. Men Lennie är inte helt nöjd, han tycker den är lite för degig och geggig. Men de flesta gillar kakan. De samlas i soffan och ska ha lite mys med att leka charader samtidigt.

Mergim är först ut och ska gestalta “guldvikten” de fick tidigare. De gissar på allt möjligt men det är svårt ord. Massa förslag kommer. Tung, gul, tröja, bucklan, tungviktare. Till slut tar de vad det är.
Lennie är nästa på tur. Han ord är “potatis”. De gissar på allt möjligt, bebis bla. DC byter mitt i charaden till Uppdragsrummet där Glasman och Martin sitter och pratar. De kommer fram till att han önskar mera gruppaktiviteter, kanske Basket på utegården. De två ska hänga mera.

16.54 - 17.30 BBT : Är det Julias tur att agera lycko coach och hon och Jasmine går in i uppdragsrummet och pratar. Julia säger att allt som sägs där ska stanna där till Jasmine. Och det förstår hon. Hon börjat ställa de frågor som de har i sin pärm att prata kring. Samtalet handlar om hur hon mår i huset, hon säger att hon mår bra i huset. Hon har träffat Martin och det är bara positivt. De fortsätter även lite på samtalet de hade tidigare i gröna sovrummet. Dvs hur Victoria behandlar Jasmine. Det handlar om att Jasmine känner att Victoria är otrevlig mot henne emellanåt och kör över henne ibland. Julia avslöjar för Jasmine om hennes och Glasman relation. De har inga känslor för varandra men de gillar att umgås och vara nära varandra. Båda har någon på utsidan så Julia säger åt Big brother att inte ta med detta samtal. (de förstår inte att vi är många som ser vad de säger live). De pratar om Sami också och de konstaterat att han är riktigt sexig och manlig. Och att han har “stora händer”...och så fnissar dom. Jasmine avslöjar för Julia att hon och Martin har “krafsat” på varandra och ja det har varit skönt.

17.33 BBT: Amilia, Mergim och Victoria sitter i rosa sovrummet och tycker att det är dålig stil av Sami att ha så dålig attityd i tävlingarna. Speciellt de som varit nu denna vecka. Sami har sagt att han inte tänker ge allt, han tycker att tittarna får bestämma om han ska vara kvar eller inte. Men de gillar inte den mentaliteten. Amilia säger att de tävlar om 1 miljon kronor. Man kan inte vägra en tävling eller inte ge allt. Då kan man lika gärna lämna huset. De pratar om vilka de vill ska stå i final och hur det kommer bli framåt. Om man kommer få nominera som i gamla dagar sen i finalen. Och lägga röster utan att få prata om det. Det blir fett svårt tycker dom. Victoria säger att alla ändrar beteende hela tiden i huset. Och att det är svårt att veta från vecka till vecka. Man ändrar sig mycket. Lennie kommer in och säger att han har trogna tittare.

17.44 BBT: Det är inte lätt med bara en toalett i huset. Helt plötsligt blir det lång kö till toaletten. Och eftersom uppdragsrummet är öppet smiter Amilia in i uppdragsrummet och kissar. Storebror säger i högtalaren “Amilia du bryter mot reglerna”. Glasman som sitter där inne och väntar på att ha samtal med Mergim säger “men det var värt det”. JAA säger Amilia och hoppar ut ur rummet.

17.47 BBT: Börjar Glasman och Mergim att prata. Han ställer första frågan om han är lycklig. Han säger att han mår mycket bättre i huset nu mot han gjort tidigare. Det har blivit mycket bättre. Han skattar sin lycka till en 7a på en 10 gradig skala. De fortsätter och prata om de frågor de har i sin pärm att följa. Som med Julia är ska deras samtal stanna i rummet givetvis. Han säger att han har längtat hem bla Mergim. Han saknar familjen och vännerna.

Livefeed Torsdag 26/3-20 (1)

March 25, 2020

Livefeed Torsdag 26/3-20 (1)

08:10 BBT: Tidig morgon! BB testar ljudet i slussen och i poolrummet Lennie var uppe först idag, han vaknade halv sex men gick och la sig i pool rummet efter ett tag. Alex har kommit upp och hänger tvätt i slussen. Alex har nu hängt klart tvätten och har bäddat klart sin säng. Han och Lennie har suttit i soffan och snackat ett tag och nu väntar dom på att övriga i huset ska vakna!

9:00 BBT: Godmorgon! Nu är det dags att vakna huset, BB har nu sagt godmorgon! De går upp direkt, det är bara Mergim och Frida som ligger kvar i sängen. Julia börjar måla magrutor på Samis mage med hjälp av smink. Glasman skojbråkar med Sami och Sami ber honom att gå och hämta kaffe åt honom. Snart är det nog dags för vägning! Spännande!

09:16 BBT: BREV! Lennie ska läsa brevet står det, men innan han ska läsa så måste ALLA ha bytt batterier och sedan sätta sig i soffan - order från BB! “Godmorgon, det är dags för slut invägning, varken du eller tittarna får se vikten. Ni ska ha så lite kläder på er som möjligt, linne, bh, trosor och boxer shorts går bra. Vi kallar på er när det blir er tur”

10:00 BBT: Det har varit invägning nu under morgonen och när alla hade fått väga sig så blev det en riktig frukost. Julia gjorde äggröra åt gänget. De satt och avnjöt frukosten riktigt ordentligt! Efter frukosten så har de suttit ute i solen och Lennie har cyklat i solen.

10:48 BBT: BREV! Gula laget gå in det gula sovrummet och läs brevet. Lag rosa stannar utanför! Ni i gula laget har gått ner 2,32 % av er totala vikt, vill ni använda guldvikten och dra bort ytterligare 500 g från er totala vikt eller vill ni lägga på 500 g på det rosa lagets resultat. Laget spekulerar kring valet och det är inte riktigt eniga till en början, de vet inte riktigt hur de ska tolka brevet. Men de beslutar att lägga på 500 g på det rosa lagets resultat.

11:00 BBT: Nu har det gula laget berättat om deras val om guldvikten för det rosa laget. Nu börjar de prata om hur mycket de har gått ner och de börjar räkna och gissa vad de har gått ner. De spekulerar på hög nivå!

11:27 BBT: BREV! Lagtävlingen är avgjord: Det laget som kom närmast sin totala vikt är: LAG ROSA! Ni var närmast trots pålägget av guldvikten. Ni vinner och sitter säkert en vecka, flytta era bilder på kylskåpet. Lag rosa blev såklart jätteglada, och lag gul mindre glada.

12:20 BBT: Nu snackas det mycket i huset efter att rosa laget sitter säkert. Vikoria gick in och la sig i sängen för hon är besviken att inte deras lag vann. Hon är ledsen. Hon är även besviken på några i sitt lag (Sami och Jasmine) som har ätit de som de kom överens om att inte äta. Hon tänker på utröstningen och vem som vinner immunitets tävlingen, hon spekulerar tillsammans med Amilia och Mergim, om vilken som blir vald att bli räddad på måndag av den som vinner immunitets tävlingen. Hon säger att Jasmine troligen blir räddad av tittarna igen. Viktoria säger att hon har gett upp så mycket på utsidan för att vara med i denna tävlingen som BB är. Amilia, Mergim och Alex säger att det kommer lösa sig och att hon inte ska vara orolig. Men hon är envis och säger att det är inte lätt att tänka så.

12:50 BBT: Alla var inne på att baka idag, men nu är det osämja i köket. Jasmine gör en äppelpaj och nu vill folk inte ha äppelpaj utan de vill baka olika saker, bland annat kladdkaka. Men nu har dom ett dilemma, smöret räcker inte till allt de vill baka och vilket resulterar att flera blir missnöjda. Några som njuter är Sami, Frida och Glasman, de är ute på gården och solar. De känner att solen bränner och nu hoppas dom på att brännan kommer. De har smörjt in sig med olja, så de ska bita lite extra.

Livefeed Onsdag 25 Mars 2020 (3)

March 25, 2020

18:05 BBT: Visar DC fortfarande Julia och Lennies samtal i Annexet. De verkar vara ett bra och givande samtal för de båda.

Det är dags för vissa av deltagarna att äta sallad med tonfisk. Lennie tömmer diskmaskinen och är lite irriterad över arbetsfördelningen i köket och påpekar att de andra också måste hjälpa till. Alex svarar att Lennie borde sluta gråta. Lennie säger “Det är någon som verkar påverkas av minskat matintag.”. Alex är snabb på att contra “nejnej, sånna här små saker touchar inte mig.”

Sami är sugen på sötsaker och det visar sig att Martin har gömt en ruta choklad i sitt nattbord som han ger till Sami. Martin hade gömt två rutor men säger att det måste vara någon som snott den andra.

19:00 BBT: Mergim, Amilia och Lennie går ut på gården och promenerar. Amilia frågar Lennie om det var något tjafs mellan honom och Alex vid middagen men han blir förvånad att hon ens frågar. Han svarar att det inte var något tjafs. Lennie går in och frågar Alex om han upplevde att det var ett bråk men även Alex tyckte inte det var något bråk. De ställer sig i köket och börjar laga mat tillsammans. Sen kommer även Martin och hjälper till. De lagar mat till Julia och Glasman för att fira Julias födelsedag.

20:00 BBT: MATEN ÄR KLAR! Julia och Glasman blir jätteglada och tackar mycket för maten. De har fått en förrätt som är pocherat ägg med grönsaker som är gjord av Lennie. Huvudrätten är gjord av Lennie och Alex och det blir fylld paprika och gratinerad zucchini. Efterrätten är gjord av Martin och det är pannkaka fylld med banan, chocklad och grädde. Daniel och Julia njuter verkligen av maten och förstår inte hur Martin, Alex och Lennie hållit sig från att provsmaka. Julia och Daniel frågar flera gånger om de andra deltagarna vill smaka på maten för att fresta de.

Alex tar resterna av efterrätten och gömmer det i poolrummet.

Julia och Daniel pratar om hur det har varit sen i måndags. De känner att deras relation med gruppen har stärkts och de tycker att gruppen allmänt kommit närmare varandra denna vecka.

20:30 BBT: Martin, Mergim och Alex går ut och tränar. Martin hoppas att deras träning och kost lönar sig i invägningen på torsdag. Han tror att det andra laget har fuskat för mycket och gått runt och småätit.

Livefeed Onsdag 25 Mars 2020 (2)

March 25, 2020

Livefeed Onsdag 25 Mars 2020 (2)

15:00 BBT: Julia har haft samtal med Mergim. Och det mesta handlar om att hon ogillar folks agerande i huset och hon pratar illa om folk. Bla hur Victoria agerade under och efter Robinson. Efter att de haft samtalet klart går de ut och sätter sig i köket och äter. Julia äter av sin pannkakstårta och Mergim äter något annat. MEN han tjuväter av tårtan när ingen ser. Han säger GUD så gott och tar några tuggor till. När Frida kommer och sätter sig hos de så låtsas de som inget hänt.

16:15 BBT: En del är på utegården och tränar. De har fått in redskap för sin träning som de har på utegården. Storebror säger att de har fått brev. Och gruppen samlas i soffan. Daniel ska läsa och han läser att Julia ska ge köksgruppen tips på vad de kan göra för vegetarisk trerätters middag för henne ikväll, eftersom det är hennes 30-årsdag. Julia blir jätteglad och börjar genast fundera på vad hon vill ha och äta.

16.20 BBT: Glasman säger åt Julia att innan hon pratar med köksgruppen måste han prata med henne lite. De går in i gröna sovrummet och han visar att han har hittat snus. De blir jätteglada båda två och tar sig var sin snus.

16.30 BBT: Julia går ut till köket där Martin, Alex och Lennie väntar på henne och de börjar spåna om olika rätter. Julia börjar prata om att hon vill ha pocherat ägg på salladsbädd till förätt. Hon vill ha zuccini till varmrätt med smör och sånt på. Lennie säger direkt att han kommer inte äta smör och massa onyttigheter. Och de kommer fram till att det nog bara är Julia de ska göra maten till. De läser brevet igen och det står att det främst är till henne men om någon annan vill ha så går det nog bra det med. Julia går runt och frågar de andra men det är bara Glasman som vill äta hennes meny. Så köksgruppen kommer att göra i ordning en trerätters till de två.

17:15 BBT: Julia målar på Sami´s rygg med färger de fått in för att måla tavlan till Julia tidigare imorse. Han ligger på mage i sin säng, och Frida kommer in och matar Sami med det sista av julias tårta från tidigare idag. Glasman kommer också in efter att ha avslutat sitt samtal i Annexet med Victoria. Sami säger att han redan har gömt en tallrik under sängen som han ätit tidigare idag.

17.22 BBT: Hittar de i gröna sovrummet lite snus och blir överlyckliga. De är också glada för att det kommer bli 30 årsfest för både Julia och Frida på lördag. Sami har kissat på Glasman när de duschade ihop igen får vi höra. De har upptäckt att Martin har gömt en massa godis.

17.30 BBT: Det har blivit Julia´s tur igen att ha samtal i Annexet med Lennie. Han tar med sig en kastrull in med kyckling och äter samtidigt. Julia sitter på stolen med korsade ben och har pärmen i knät och ställer sina frågor till Lennie. Han pratar väldigt mycket om hur han har det och hur han mår i huset. Han säger bla att drömmen vore att typ söndag kväll så skulle det komma in chips, dipp, brev om filmkväll. Fri tillgång till läsk, popcorn, godis, man sitter i grupp med filtar, kuddar och umgås. Han tycker det vore magiskt och önskar sig det av sin lycko coach Julia. Julia berättar för honom hur hon tänkt och planerat för att göra lite saker i grupp den här veckan som kanske ska göra att de stärker deras samhörighet.

Livefeed Onsdag 25/3-20 (1)

March 25, 2020

Livefeed Onsdag 25/3-20 (1)

 

9:00 BBT: Godmorgon! BB hälsar deltagarna som vanligt godmorgon! Lennie och Glasman går upp och intar köket för att göra något för Julia som fyller 30 år idag! Hon fyller år på våffeldagen och de gör såklart en våffel (pannkaks) tårta. Det fanns inget våffeljärn så de fick steka i stekpannan istället. Glasman vispar grädde, Viktoria skär frukt och Lennie fixa smeten och stekte våfflorna. När de började så hade de inte så mycket, så de fick ta det dom hade helt enkelt. När dom är mitt uppe i allt så kommer Julia upp och Lennie säger tyst “Men nej gå och lägg dig” men Julia gick direkt till toan, hon var kissnödig stackarn. Hon vaknade ju före alla andra förutom Lennie, Glasman och Viktoria. Efter toan går hon in och lägger sig igen och Glasman går in med en kaffekopp åt henne.

09:55 BBT: Nu har de fått in mer material till hennes firande i slussen, där finns bubbel, ljus, godis, målarfärg och paket. Viktoria börjar gå runt och väcka de andra, medans de börjar måla. Alex skriver på en plansch, Frida börjar måla en tavla och sen när alla kommer upp så hjälps dom åt. Tavlan de målande blev jättefin, det är en bild på Svante på tavlan och en strand. Sen har dom gjort BB ögat och alla har skrivit sitt namn.

10:35 BBT: HAPPY BIRTHDAY! Nu är allt klart, ljusen är tända och gänget står nu redo utanför sovrummet för att gå in och väcka Julia. De smyger in och börjar sjunga “ja må hon leva” och Jasmine hoppar upp och hoppar i sängen. Hon blåser ut ljusen och tar en tugga av tårtan, det som händer då är att hon lutar allt så det nästan rasar, men Lennie är där snabbt och håller upp. De som ramla i sängen tog Alex upp. Alla skrattar! De hade ett paket med sig in som Viktoria överlämnar. Julia öppnar och det är en ram med en bild på hennes älskade hund Svante. Hon blir otroligt rörd och tårarna kommer på henne. “Min älskade Svante” säger hon. Hon är jättenöjd med firandet på morgonen och tycker allt var så “jävla” fint säger hon.

11:02 BBT: Nu har de sprungit runt och sjungit happy birthday, druckit bubbel, ätit tårtan, ätit godis och BB har även spelat musik. Nu börjar de göra sig i ordning och disken tas om hand. Julia tog med sig bilden ut på Svante så han är med vid köksbordet. Hon är så tacksam för den bilden och sitter och pratar till honom.

11:15 BBT: BREV! Huset är utrustat med mer träningsredskap, i annexet finns motionscyklar som ni kan ta ut till gården och cykla i det soliga vädret. Kom ihåg att detta är sista dagen innan resultatet. Vid dåligt väder, ta in cyklarna igen. De ser motiverande ut och Viktoria säger att idag blir det hårdträning. Lennie ser lycklig ut och ser fram emot dagen.

12:30 BBT: Deltagarna har börjat träna och testat de nya träningsredskapen. Det har även kommit brev om Glasman och Julias samtal som de ska ha med deltagarna under dagen. Först ut var Glasman som skulle ha samtal med Jasmine och han fick med sig en pärm med frågor som ska ställas. I skrivande stund är det Amilia som får prata med Glasman i uppdragsrummet.

Husets lycko-coacher

March 24, 2020

Husets lycko-coacher

Det efterlängtade brevet kom äntligen till slut!
Mergim rusar upp ur jacuzzin och hämtar brevet, det är dessutom han som ska läsa.
Alla samlas i soffan.

Julia och Glasman hängde löst i gårdagens veckofinal och de kommer nu tävla i en duell mot varandra.
Deras uppdrag är att coacha gruppen, sprida glädje och få alla att må bra där inne under denna hälsovecka.
De kommer ha enskilda samtal med alla därinne med start imorgon. Då kommer deltagarna kunna berätta vad som är bra där inne och vad som är dåligt som man kan förbättra.
Den som lyckas bäst med uppdraget sitter säkert en vecka till, den andra kommer att hänga löst.
Frida tycker detta blir "Jätte kul!" att de ska få sprida glädje här inne säger hon.
Amilia, Martin, Alex och Viktoria börjar skratta och titta på varandra, för strax innan brevet kom så låg dom inne i sovrummet och pratade om just Frida. De gillar henne inte, hon är för positiv, de gillar inte att hon ska kramas hela tiden och de märker att hon har tittat på programmet innan hon kom in.
För övrigt så har det varit en riktigt lugn dag i huset förutom tävlingarna mellan lag gul och rosa.

Livefeed Tisdag 24/3-20 (2)

March 24, 2020

13:01 BBT: Det har varit en lugn förmiddag och de flesta har snackat om allt möjligt. Sami har tömt filterbehållaren på dammsugaren som går runt och rengör i poolen. Han säger fyfan vad skit.. Glasman är snabbt där och tittar och konstaterar “Va skitiga vi är”

14:24 BBT: BREV!
“Lag Gul och lag Rosa, det är dags för en tävling och vinsten är en fördel.
Lag Rosa ni är en mer i laget och då får en av er stå över denna tävlingen.
Ta på er lag tröjorna och dom finns att hämta i slussen”
De hämtar tröjorna och har tagit på sig dom. Nu väntar dom på att bli kallade för tävling!
Maten förbereds, det blir Chili con carne till lunch idag.

14:32 BBT: TÄVLING!
Lag gul får börja med att gå till uppdragsrummet och tävla.
Tävlingen går ut på att hoppa så mycket man kan på 5 minuter. På hopprepen finns en räknare som räknar hoppen.
Det finns vikter på bordet - en vikt väst, midjebälte och handledsband med vikt i. Man får välja själv vad man vill ha på sig.
När tävlingen är över ska man lägga ner hopprepen försiktigt så inte hopp räknaren nollställs!
För det gula laget gick det riktigt bra, Sami har aldrig hoppat hopprep tidigare och fick till det riktigt bra. Fördelen för det gula laget var att de han inte äta innan de skulle tävla.

15:13 BBT: Nu är det dags för det rosa laget att tävla. Alex är den som har mest vikter på sig, och det ser riktigt tungt ut för honom. Han och Frida är inte så vana att hoppa hopprep men de gör ett försök för laget. Martin och Mergim kör hårt. Eftersom de rosa laget var en mer i laget så var det en som fick avstå, så Amilia avstod från denna tävlingen.
Nackdelen för de rosa laget var att de hade ätit mat precis innan tävlingen.

16.00 BBT: Många är riktigt trötta efter tävlingen, det verkar som att Lennie har somnat i soffan.
Frida gör sig te i köket och Alex torkar av bänken i köket.
Det är en lugn eftermiddag efter tävlingarna i huset, det är inte många som rör på sig ;)
Plötsligt hör Frida och Julia att Jasmine skriker till av gråt. De går in i rummet och frågar hur hon mår.
Det gällde tävlingen, hon är osäker på om hon råka trycka in knappen på hopprepet så hennes hopp nollställdes.
Men Frida och Julia peppar henne och tror inte att det hände något.

16.15 BBT kommer det in brev till huset som Daniel ska läsa. Han läser att det vinnande laget blev lag GUL, och de vinner där med en guldvikt som väger 500 g. Den kan de använda på torsdag. Antingen att dra av 500 g från sin egen vikt. Eller lägga till 500 g på det rosa lagets vikt. (klipp från tävlingen kommer senare idag i gruppen)

16.30 BBT: De som sitter kvar i soffan efter att brevet lästs upp spekulerar i hur man kommer göra med vikten när man ska använda den. Det kan ju vara en nackdel att ta och använda vikten själv. De undrar om de får veta vad de väger INNAN de bestämmer sig om vikten eller ej. Hur de gula ska göra med vikten återstår att se.

16.45 BBT: Lennie, Amilia och Mergim bestämmer sig för att gå in i rosa sovrummet och vila lite.

17.07 BBT: Glasman, Sami, Frida och Julia sitter i poolrummet och pratar. Frida och Julia har med sig en varm dryck ut, och frågar om de vill smaka. Sami svarar “Nej tack! Det är socker i och jag bantar...” De pratar om festen igår där gömde två öl bland handdukarna i slussen igår. Det var tydligen en dåligt gömställe eftersom de hittades idag. Glasman säger att han saknar “slentriandrickandet”. Där man bara kan gå och njuta av några glas och välja själv vad man vill dricka. Det är sån press i huset säger de.

17.13 BBT: Inne i soffan ligger Jasmine och mår så där. Hon har sockersug men ska försöka “tända av”. Martin och Lennie skojar med henne om detta. Och tyckte det var dumt att hon tryckte i sig fett och socker igår då de fick in choklad i huset. Hon säger att hon vet, men jaja nu är det som det är. Lennie vill göra en gruppbikt med team Rosa. Vi får se om han får till det.

17.15 BBT: Samtidigt ligger Mergim och Amilia kvar i rosa sovrummet och pratar om hur det var från början. Då var det Mergim. Amilia, Antonia och Lennie. Men sen försvann Antonia och Amilia blev “queen bee” i huset. Men sen när Victoria kom in så tog hon över den rollen som “queen bee” i gruppen i rosa rummet. Mergim säger nej. Men sen blir det inget mera prat om det. De går över till och pratar om tävlingen istället hur det kommer bli med makttävling i veckan och vem som skulle rädda vem i så fall. Men Mergim säger sen att vi får sluta tänka så. Alla kommer att åka förr eller senare. Då svarar Amilia “om man inte heter Glasman förstås.....för då skrivs hela programmet om”. Säger hon syrligt. Amilia får direkt en varning från Big brother “detta är big brother det är INTE tillåtet att prata om produktionen”. Och sen får hon “Amilia tänk på att vårda ditt språk...”. Hon reagerar och säger att va fan, får jag inte säga det? Vi ALLA vet ju att det är sant. Då upprepar storebror “Amilia det är inte tillåtet att prata om produktionen.”

17.30 BBT: Victoria och Alex är i köket och Victoria skrattar åt Alex att han inte kan sitta och äta Snickers och banan för då går han upp i vikt. Hon skrattar en stund åt honom. Själv gör hon i ordning lite mat till sig själv och säger att hon ska gå och lägga sig sedan. För hon känner att hon håller på att bli sjuk.

17.36 BBT: Victoria tar med sig skålen, med tonfisk, kyckling, ägg och lite annat och sätter sig på sin säng i rosa sovrummet. Där ger Lennie Amilia ryggmassage och skojar om att han fastnat med “en kund”. Amilia stånkar och stönar och säger AJ. Lennie säger att “några aj vill vi inte veta av....det hade du inte kryssat för...”. Victoria ber Big Brother att släcka i rummet så att hon kan ge Lennie och Amilia en striptease om de också sätter på den där speciella låten hon vill ha till. Lennie börjar kittla Amilia och säger...”oh du hade ju bokat tjitlingsprogrammet också. NEEJ säger Amilia och skrattar och ber honom sluta. Bredvid ligger Mergim och sover. Hur han nu klarar av det.

17.49 BBT: Glasman, Sami och Julia är fortfarande kvar i poolrummet och hänger denna eftermiddag. Och Glasman tycker det är alldeles för tyst och lugnt i huset. Han vill att de ska hitta på något som det främst stör alla andra. Han vill irritera dom. Men varken Sami eller Julia orkar för de är också väldigt slut efter dagens tävlingar. Lennie kommer ut och tittar till sin surdeg som står vid bardisken. Och där kom “Sändningsuppehålls skylten” från ingenstans.

Livefeed Tisdag 24/3-20 (1)

March 24, 2020

09:00 BBT: Godmorgon!
Huset väcks av musik denna morgon och det verkar uppskattas av de flesta.
Lennie och Sami märker att det har kommit in varor, speciellt mer grönsaker och frukt än vad de har fått tidigare. De börjar prata om vad som händer under veckan med tanke på frukten och grönsakerna.
“Det var ju trevligt då” säger Lennie, samtidigt som Sami tömmer diskmaskinen.

09:53 BBT: BREV! Jasmine läser!
“Godmorgon, i uppdragsrummet finns en våg och ni ska väga in er, försök ha så lite kläder som möjligt på er, ni får ha bh och trosor. Varken ni eller tittarna får se er vikt. Vi kallar er när det blir er tur”
Invägningen börjar strax därefter

10:30 BBT: BB har nu ropat upp flera som har varit inne och vägt in sig.
Spekulationerna om vad vikten har för betydelse har börjat.
Sami, Julia, Glasman och Frida är ute på gården i solen. Sami bestämde sig för att sola och tog ut en solsäng, så nu ligger han och solar.
Julia, Glasman och Frida sitter i soffan och sjunger “Sången om Värmland”, och tycker att det grymt att alla är kvar.

10:52 BBT: Jasmine och Viktoria ligger i soffan och pratar om gårdagens veckofinal. De förstår inte hur det kommer sig att båda fick vara kvar. Det känns riggat på något sätt säger Jasmine.
De som ville lämna frivilligt vill helt plötsligt vara kvar och är jätte positiva.
Viktoria säger om röstningen kommer gå till så här så kommer ju ingen åka tillslut. Det är konstigt.


11:00 BBT: Jasmine och Martin ligger i sängen och pratar. Martin har ont i ryggen och ont efter rakningen igår kväll innan de skulle lägga sig.
De diskuterar även om Julia, Glasman och Sami, Jasmine säger att att hon förstår nu varför Malin sa den meningen hon sa igår “Det kommer bli bättre”.
Jasmine och Martin är inte glada över deras beteende igår, med att säga Fuck alla och använda ordet fuck hela tiden.
De ville lämna och var deppiga igår men efter röstningen igår så blev de helt plötsligt jätte positiva och glada. Märkligt beteende tycker dom.

12:15 BBT: BREV!
Denna veckan är det hälsovecka och ni kommer delas in i två lag.
Det lag som slutar närmast sin nya totala målvikt sitter säkert, det andra laget hänger löst.
Julia och Daniel som hängde löst i slutet av gårdagens veckofinal ingår inte i något lag, utan får mer information senare.
Det gula laget är: Det gula laget ska tappa totalt 3,2 kg tillsammans.
Jasmine
Sami
Viktoria
Lennie

Det rosa laget är: Det rosa laget ska tappa totalt 4,2 kg tillsammans.
Alex
Martin
Mergim
Frida
Amilia

Lagen börjar direkt diskutera hur de ska lägga upp veckan med mat och träning.
Julia och Glasman börjar spekulera vad de kommer få göra, Julia tror att de ska få coacha de andra.

13:00 BBT: Jasmine, Frida och Julia sitter i relaxpoolen och snackar om tävlingen, att det ska bli spännande och se vad Julia och Glasman ska få göra.
I soffan sitter Amilia och diskuterar badrum med Martin, om det är svårt att kakla om ett badrum.

Livefeed Veckofinal 23 mars 2020

March 24, 2020

Livefeed Veckofinal 23 mars 2020

Vinjetten rullar

Malin hälsar oss välkomna. Hallå där äntligen är det måndag och dags för Big Brother igen. Moa och Anis är här välkomna. Mår ni bra undrar Malin, båda svarar ja.

Anis du har tävlat klart i Melodifestivalen nu hur känns det. Han svarar att det är konstigt stämning i världen men det är ok.

100 procent svarar Moa på samma fråga.

Det är en extra spännande final i kväll. Ni har haft två val att rösta på. Vi har just avslutat den rekordjämna omröstningen och vi räknar rösterna just nu.

Men just nu är det tre som hänger löst.

Hallå huset säger Malin hur mår ni.

Frida hur har du det. Jo absolut jag trivs sjukt bra i huset. Jasmine hur trivs du väldigt bra svarar hon.

Det gör mig glad säger Malin. Glasman är du orolig undrar Malin, han svarar Inte det minsta jag har en vinstlott oavsett har ju vunnit två nya vänner.

Julia är lite känslig denna kväll, men hon vet att det finns åtminstone en som blir glad om hon får komma hem. Syftar på Svante, hunden

Mergim vem tror du vunnit makten. Han gissar på Martin, Victoria eller Lennie. Han tror att han gissar att han skulle bli räddad om Victoria vinner.

Big Brothers medborgare har varit uppdelade i 3 olika samhällsklasser den här veckan. Vi ska se hur det har sett ut under veckan.

Klipp från veckan rullar.

Ja det blev en riktigt skiva med raggarfesten. Anis hade du velat festa med Sami undrar Malin. Han svarar ”Kanske om det fanns tillräckligt med sprit” Han tycker att för varje dag som går så struntar de i mera och mera vad som händer.

Moa vad tror du om Sami. Hon säger, Han vill inte vara raggare längre och tar avstånd för den kulturen men han vill ju. Moa säger att det är något lurt med det där ja.

Snobbarna skulle under veckan hålla koll på att reglerna sköts säger Malin, och det var en hel del regler denna vecka.

Vi får se klipp från veckan med reglerna, när Amilia får elstötar och hur Martin sitter i bikten och säger att han tycker det är helt underbart att få jävlas lite. Även när Glasman sitter i bikten och har stötdräkten på sig.

Ja Amilia lyckades få den själv genom att säga något.

Anis tror att det skulle varit kul att jävlas lite om man hade varit där. Malin blev lite förvånad att det var så taskiga mot sina egna och inte mot någon annan.

Anis tycker att de är mera gemensamma nu än när han var med i en tidigare livesändning. De har fått en bättre sammanhållning i huset.

Vi får se klipp på hur deltagarna har vacklat i humöret lite under veckan också. Bland annat Sami som inte mår bra i huset. Inte heller Mergim. Men även när Glasman säger att han vill lämna huset.

Moa vad säger du frågar Malin. Hon tycker de snackar lite mycket. Lämna om ni vill hota inte med det. Det finns viktigare saker.

Anis säger att om de är seriösa så vill de bli influensers och åka på barturné. Han hoppas inte de kliver ut. Det ska bli kul att se hur de hanterar sina sociala medier sen efter utgång.

Malin går in i huset och säger snart är vi halvvägs. Vi ska köra en enkel handuppräckning, Nästan hälften räcker upp handen på att de längtar hem.

Mergim säger att han längtar efter sin familj.

Glasman du har funderat på att lämna huset. Ja det är svårt att förklara kort men jag har känt mig lite klar. Men nu vill du vara kvar frågar Malin.

Sami vad är det, allt säger han. Det är tuffare än vad man tror.

Malin säger att hon förstår att man kan hamna i svackor men det blir bättre. Det kommer gå över och det kommer att bli bra. Det är många som följer er varje dag och vi äter frukost och kollar varje dag. Fortsätt vara så där fantastiska som ni alltid är. Ni har fans här ute allihop.

Vi tar en kort paus men när vi är tillbaka får vi veta vem som vann makttävlingen.

Reklampaus

Varmt välkomna det är måndag och veckofinal igen. I veckan fick deltagarna tävla i makttävlingen och nu ska vi in i huset och se hur det gått.

Hallå huset. Den här veckan gick det ut på att man skulle klä ut sig till clown och sen gå balansgång, där det sista hindret var beklätt med elstötar. Vill ni se hur det gick.

Jaaa säger hela huset i kör.

Klipp spelas på när de går balansgång som clowner, Sami, Alex och Frida.

Vad säger ni huset. Sami hur gick det, gjorde du dig illa. Näe det gick bra säger Sami.

Alex du får kämpa med din balans, han säger att han tycker det ser ut som att han utvecklats lite.

Vi får se nästa tävlande. Victoria, Jasmine, Martin.

Victoria blev vinnaren!

Grattis trodde du att du skulle vinna. Mitt mål var att gå bra och vinna över Martin. Och det gick ju bra.
Förra veckan hängde du löst och nu vann du. Du får nu rädda en som hänger löst. Hur går tankarna. Den som jag mår bäst av vill jag ha kvar. Och den jag kommer välja ha utvecklats massor och jag är stolt över honom.

Jag kommer att rädda Mergim ikväll säger Victoria. Och Mergim blir glad när han blir räddad, och får några tårar i ögonen.

Glasman hur känns det det är väntat. Julia är inte ledsen det är väntat.

Tittarna ska nu rösta hur det kommer gå mellan er. Ert öde ligger i tittarnas händer Glasman och Julia.

Vi får se när de kramas och grattar Mergim.

Glasman, Julia och Sami går ut på gården och är sura över att hon räddar Mergim.

Ja starka känslor säger Malin. Glasman och Victoria hänger löst. Ni tittar har ju makten i era händer.

Vi har ställt en fråga där ni har röstat. Om ni vill att 1 person ska röstas ut eller att ingen ska röstas ut. Och resultatet är följande.

Ja 50,5 %

Nej 49,5 %

Det blir alltså ingen omröstning ikväll då NI tittare med minsta möjliga marginal har röstat för att ALLA tre ska stanna kvar inne i huset. Det får de inte veta ännu utan vi håller på det en stund. Nu blir det reklam.

Reklampaus

Just nu hänger Glasman och Julia löst men ni tittare har röstat på att ingen ska lämna ikväll. Med minsta möjliga marginal har ni bestämt att det inte kommer bli någon som lämnar ikväll. Fast det vet de inte ännu i huset. Vi suger på den karamellen lite till.

Men nu Anis ska vi fråga dig som är lite av en expert. Det finns många sångfåglar där inne vi ska se på några smakprov.

Vi får se klipp på när de sjunger i huset med varierat resultat.

Skratt i studion. Anis säger att deras låtval är intressant mycket visor. Det beror på att tänk dig att man är ute på havet och det är bara vatten då sjunger man visor. Det betyder att man tappat det.

Sami är en bra rappare. Mergim och Victoria är duktiga på att sjunga. Även fast de valde ett konstigt ställe att sjunga på på toaletten.

Det är kul man ser att de mår bra av att sjunga. Sjung mera säger Anis.

Malin pratar om coronaviruset. De har fått information av en läkare som kom in och pratade med de i huset i veckan. Och vi får se lite klipp på hur de pratat om Corona i huset efter samtalet.

Ja de spekulerar högt och lågt. Moa vad säger du. Det känns som de har förstått alvaret och Glasman säger att han ska festa när han åker ut och pingisbollen kastas fortfarande från mun till mun.

Anis säger att det kommer komma som en örfil på de när de kommer ut. Inte ens vi på utsidan har fattat omfattningen av detta.

Vi ska prata om glada nyheter. Moa säger att hon har spanat på Lennie lite extra denna vecka och på en extra glad Lennie denna vecka.

Vi får se klipp på en glad Lennie som varit under veckan.

Det är omöjligt att inte bli glad när man ser honom säger Malin. Ja han väger upp Sami och Glasmans humör.

Frida är hemskt äkta också.

Anis säger att där blir de små grejerna extra kul.

Malin säger att hon har en spaning och hon har sett Julia och Glasman under täcket med och vi ska få se den här veckans vuxenmys. Även om Moa blir lite generad av detta.

Vi får se klipp på Jasmine och Martin och även Julia och Jasmine som pratar.

Ja vad säger ni. Nu kan man inte förneka. Moa tycker det är djupt obehagligt att han har ögonbindeln kvar.

Hon gör tummen upp säger Malin. De måste göra tummen upp numera säger Malin.

Moa tycker det är konstigt man tar nog första bästa. Man får en annan bild av det inne i huset säger Anis. Så fort de kommer ut så kommer oddsen vara mot dom.

Hallå huset kommer ni ihåg förra veckan när vi pratade se. Martin få inte tunghäfta håller ni er till hångel än. Ja det gör vi väl säger han. Det går bra. Julia har du haft mys med någon sen sist. Näe säger hon, och både hon och Glasman rodnar.

Sami hur låter det han demonstrerar. Det är inte så mysigt.

Amilia hur var festen i fredags. Sussi var här och fördärvade. Hur är det med foten en fraktur säger Amilia hon berättar att Sussi förstör hennes liv och det är så hon jobbar. Amilia visar sina kryckor. Jag lever det är bra säger Malin Sussi borde ta ett steg tillbaka.

Nykteristerna Sami och Alex ni dricker inte men ni tycker de andra ska dricka. Alex säger att jag vill att de andra ska få alkohol. Sami vill ha glada kompisar i huset.

Hörni så dålig stämning det blev. Anis tack för att du ville komma det är härligt att ha dig här. Du får gärna komma tillbaka. Moa stannar kvar en stund.

Reklampaus igen.

Välkomna tillbaka till veckofinal. Glasman och Julia hänger löst men ingen ska få lämna alla ska vara kvar. Vi tänker inte meddelade det än utan de får hålla på det lite till.

Malin säger Glasman vad har du att säga. Inget glad för min tid, tacksam för tiden jag fått Julia och Sami

Julia samma som Glasman älskar teamet lärt mig mycket om mig själv.

Ni ska få säga hejdå. Ni har 1 min på er och sen får ni gå in i uppdragsrummet.

Alla kramas Frida och ledsen.

Men Sami säger Vi ses imorgon när han kramar om Glasman.

Nu sitter de där och vad tänker du. Är vi taskiga Moa. Det förtjänar dom som hotar med att lämna.

Hon tycker de har tjatat så mycket och det är bara snack säger Moa.

Hallå huset säger Malin en sista gång. Jasmine hur går dina tankar. Det snurrar säger hon. Vem vill hon ha tillbaka. Julia säger hon

Sami hur mår du tummen ner säger han. Det är lika illa vilken som åker tycker han.
Var rädda om varandra och ha kul säger Malin.

Vi får se en nedstämd Sami som sätter sig och väntar vid uppdragsrummet.

Det var rart att han luktade på Glasmans tröja är det dags nu säger Malin. Vi berättar för dom där inne nu.

Hör ni mig frågar hon glas och jul. Som ni vet är det tittarna som avgör och de har röstat att ingen av er kommer lämna Big Brother ikväll.
Glasman ställer sig upp och frågar varför då?
De blir glada och kramas!

Jag antar att det känns bra! Ja det gör det säger de i kör.

Vi hörs nästa vecka!
Nu är kvällen slut det märks att de inte vill lämna säger Moa. Ni får kika på Cmore och se hur det ser ut när de kommer tillbaka in i huset igen. Vi ses om en vecka tack för ikväll.

INGEN LÄMNAR!

March 23, 2020

INGEN LÄMNAR!

Reaktionen från Julia och Glasman när Malin berättar att ingen kommer att lämna ikväll är: VA? Hur gick det till frågar Glasman, Malin svarar "Det är bara så"
Ni får inte gå in i huset direkt säger Malin utan hon säger till när de får gå in.
De är chockade, hoppar runt och skriker av glädje och kramas. Julia hoppar dessutom upp i famnen på Glasman och skriker TACK! Det blir en 30 års fest säger hon.
Utanför sitter Sami och väntar på vem som kommer tillbaka. Glasman påpekar innan de går ut att vi måste peppa Sami nu. Det är jobbet vi har här inne nu. Att få honom att förstå att vi har något härinne!
När de kommer ut så skriks det mycket och de flesta kommer fram och kramas och säger grattis.
Sami ser dock lite besviken ut, han har en hel del tankar som flyger runt i huvudet.
Julia springer runt och skriker tack, tack och att det blir en 30 års fest.
Amilia och Jasmine tycker det var orättvist, andra har ju fått lämna. De spekulerar kring om Sami kommer lämna, att det är därför båda är kvar.
Sami säger ute på gården att hans val just nu känns oförändrat. När han möter Julia, Glasman och Frida i pool rummet så säger han "De vill inte bli av med mig". Glasman säger då att vi tar en dag i taget Sami. Sami säger dock att gnistan är borta.
Vad som händer nu, återstår att se om några dagar!
Sami och Glasman går in i bikten och frågar om de får bada i relaxpoolen. Under tiden de är i bikten så spekulerar Martin och Amilia om Sami lämnar besked att han lämnar.
Sami och Glasman fick ett ja att bada, så de bytte snabbt till badkläder och hoppa i.
Det låter dock lite mer positivt från Sami´s sida, men vi får se.
Julia har även pratat med de andra att vi får hjälpas åt allihop att få Sami till att trivas.

Livefeed Måndag, Mars 23, 2020

March 23, 2020

Livefeed Måndag, Mars 23, 2020

17:30 BBT: Amilia kommer tillbaka till huset efter att hon har varit på sjukhuset. Hon säger att hon har en snedfrakturi foten och går på kryckor.

18:45 BBT: Efter att Big Brother har haft ett avbrott en längre stund pga. teknikt strul så ser vi Glasman, Sami och Julia. Julia är ledsen för hon vill inte att någon ska åka. Kanske kommer hennes önskan bli sann!?

18:55 BBT Sami är trött på huset och vill gå. Julia säger att produktionen kommer säkert rädda alla så ingen åker ut. Sami tror inte det kommer ske. Glasman tycker att utan dem kommer huset vara så ensidigt. Tittaropinjonen har svikit dem, de spekulerar varför deras popularitet har dalat (enligt dem själva). Bubbelkoppen kanske är anledningen till att folk inte gillar dem längre tänker de, eller Robinson-veckan så de var för ärliga. Julia uppmanar alla att rösta på hennes gäng. Hon säger ”BB supportergrupp jag har koll på er”.

19.05 BBT: Amilia och Victoria pratar om vem som kommer få lämna medan de sminkar sig. De säger att Mergim har steppat upp, att han säkert är stark nu när han beter sig så bra. Flickfavorit säger Amilia. De tror Glasman klarar sig över Julia men de är osäkra. Amilia tycker att gruppen är bra men att tre personer drar sig ifrån gruppen (Glasman, Julia och Sami).

19.56 BBT: Glasman, Sami och Frida sitter i poolrummet med Julia och pratar om utröstningen. De kramas och Sami säger till Frida att hon ska rädda Julia om hon vinner makttävlingen. Hon säger JA! Julia tycker det känns som en begravning. Hon berättar att man inte får glömma varandra och att man måste prata kl. 12.00 varje dag om personen som går ut ur huset i poolrummet 10 till 30 minuter. Sami säger att Frida har alltid varit så positiv. Julia och Glasman säger med Sami att hon är så Äkta, sjukt positivt. Sami tycker hon borde vinna och att hon har drivet han hade i början. Men Sami känner att han har tappat drivet.

20:04 BBT: Amilia och Victoria sminkar sig fortfarande och Alex äter fiskpirog. De fick tidigare in lite alkohol så de dricker lite fortfarande. Victoria säger till Mergim att hon är sjukt stolt över Mergim för att han har betett sig så bra just nu. Amilia håller med.

20:24 BBT: Glasman fixar det sedvanliga glittersminket i ansiktet och Julia & Victoria fixar sitt hår såsom wetlook, det ser ut lite som att man inte tvättat håret på 3 veckor och att man drar det bakåt. Eller att man har tagit en halv burk vaselin i håret. Men det är mode! Julia får också guldglitter i ansiktet av Glasmans.

20:45 BBT: Julia och Glasman sitter och håller händerna och hopas på att de inte åker och ser kärvänliga ut. Glasman tror att Julia får stanna då han tror att tittarna ser att han inte har gnistan längre. De tror Mergim har tittarnas kärlek. Glasmans ben är minst sagt stressat och hoppar upp och ner. Sami ansluter och Julia gråter när Glasman säger att “det börjar i dag”. De möts där ute och det kommer bli så kul säger Glasman. Sami ser nedstämd ut. Glasman eggar Julia att hon kommer få vara kvar och Frida hejar på Julia. Sami tycker Julia ser ut som “En rysk jävla mördarspion” ;) Julia säger till kamera att Sara Larsson at hon ska rädda henne.

20:56 BBT: Big Brother säger till deltagarna att de ska ta plats i soffan. De har tidigare fått platser tilldelade sig. Julia snyftar fortfarande och det märks att det är huset mot Glasman, Sami och Julia. Sami är arg på Big Brother och trött på situationen.

Vad som händer i kväll är upp till oss tittare. Och svaret kommer inom en timme. Kommer Julia, Sami och Glasman vara kvar? Kommer Mergim åka? Bara tiden kan utvisa

Livefeed Måndag, Mars 23, 2020 (1)

March 23, 2020

09:00 BBT: Det är dags att vakna! Big brother väcker deltagarna med musik idag. Sami tycker det var en bra låt. Sen kommer rösten “Godmorgon, hoppas ni får en fantastisk dag i big brother huset”
De flesta går upp direkt idag, bara Glasman och Julia som ligger i sängen lite extra och myser.

09:30 BBT: Samtalet som går inne i det rosa sovrummet är om nattens skräck. Viktoria har nu erkänt att hon planerat detta och att det är ett prank till Alex och Lennie.
Hon hade planerat detta under hela dagen igår och informerat Amilia, Mergim, Martin och Jasmine så de skulle vara med på planerna.
Mergim och Amilia ville medverka i pranket, så de fick olika uppgifter de skulle göra. Mergim skulle dra i en tråd så en deo flaska skulle åka ner på golvet. Amilia skulle dra i en tråd så blomkrukan skulle åka i golvet.
Allt gick nästan som planerat, deo flaskan åkte i golvet tidigare än beräknat och Lennie blev jätte rädd.
När de får reda på pranket nu på morgonen så säger Alex att det var ett bra prank och att de ska räkna med payback. Lennie hade förstått att detta var ett prank då han hade sett Amilia skratta i badrummet igår kväll.
Deltagarna i det gula rummet undrade hur det hade gått, Martin förklarar för dom och Julia säger “jävlar vad roligt”.
Till er som vill se klippet så finns det här i gruppen!

10:15 BBT: Frukost!
Nu är det dags för dagens viktigaste måltid - FRUKOST!
Flera har hjälpt till i köket under morgonen med att koka ägg, te, kaffe, dukat fram osv.
De ser pigga och glada ut allihop idag!

10:48 BBT: Den obligatoriska tandborstningen är nu avklarad och Mergim frågar om det är någon som vill med ut och gå en sväng. Frida hänger på men hon måste fixa ansiktet först.
Sami och Glasman sitter i relaxrummet och pratar. Sami berättar vad han har gjort, att han har gjort en bänk, kryckor, varit raggare och han tycker han har hunnit med mycket på denna tiden.
De väntar på att få gå in i bikten för ett BBK reportage.

11:50 BBT: Amilia kommer ut från bikten för de har kollat hennes fot.
Svullnaden hade inte gått ner så mycket som de hade hoppats på. Amilia själv berättar vad de sagt inne i bikten:
“De hade hoppats på att svullnaden skulle ha gått ner mer än vad den gjort. De tycker jag borde åka iväg och röntga den för det kan vara en fraktur. Är det en fraktur så måste jag lämna, för då kan jag inte delta i tävlingar eller något. Åker jag inte iväg och röntgar så får jag ha såhär ont.” Hon är ledsen för hon förstår vad som står på spel just nu.

12:06 BBT: En tittare som heter Nadja har skickat in en godishink som ALLA deltagare får dela på!
Glädjen över deltagarna går inte att beskriva, de blev superglada och ville hugga in på godsakerna direkt. MEN Mergim stoppar alla och säger “ Hallå innan vi äter måste vi TACKA Nadja först!” Så gulligt av Mergim som tänkte på det!

Livefeed Söndag 22/3-20 (3)

March 22, 2020

Livefeed Söndag 22 Mars 2020

18:28 BBT: Sami och Glasman sitter vid jacuzzin och har redaktionsmöte för BBK. De kommer spela in en “sändning” senare idag. Och de kommer bla prata om att de har pratat om att lämna.

18.30 BBT: Efter maten ligger Victoria, Alex, Lennie, Martin, Frida, Amilia och smälter maten. Och Victoria säljer in den här ramsan från youtube som de ska göra ikväll. Frida blir eld och lågor och säger att GUUD vad KUL!. Jag tror verkligen på energier, andar, spöken och sånt. Och sen börjar hon berätta om ett gästgiveri hon jobbat på tidigare där det spökar. Hon berättar att hon skulle hämta en kvittorulle på övervåningen och där står en spinnrock och snurrar för fullt. Amilia berättar om den här youtuberamsan och att hon sett en youtuber gjort denna ramsan. Och att det inte hände något först när de testade. MEN sen när de skulle sova så hände det saker i huset. (Admin noteringar: Om detta är SANT eller om det bara är för att skrämma upp Lennie inför kvällen när de ska skoja med honom vet vi inte riktigt). Lennie tycker inte om att de vill göra den här ramsan ikväll utan tycker absolut att de ska låta bli. Men både Frida och Julia vill absolut vara med i rosa sovrummet ikväll och göra detta.

18.45 BBT: Samtalet går över i soffan på att prata om skräckfilmer. Det känns som att Lennie inte riktigt gillar samtalsämnet. Han är riktigt rädd för spöken verkar det som. Han tycker inte att tex “The Saw” är en skräckfilm. Men tjejerna förklarar att det visst är en skräckfilm, och så pratar de om filmen. Lennie vill inte att de ska göra detta ikväll. Men detta triggar givetvis tjejerna ännu mera att göra det. Han säger att han kommer hålla för öronen ikväll.

18.58 BBT: Redaktionsmötet är över och nu är det dags för sändning av BBK, killarna gör sig redo för att gå in i bikten. Men de blir stående utanför bikten och pratar med gänget i soffan. De tycker Sami är så gullig med “all leo”, alltså han har bara kläder med leopardmönster på sig. Även vantar med leopardmönster. När han tar på sig dom säger Glasman, ska du verkligen såga i dom, de är ju gulliga. Men Sami säger att de är varmare än trädgårdhandskarna. Det verkar inte som att de blir insläppta i bikten. Så Sami säger att då går han ut och snickrar istället med Martin om de inte får komma in. Glasman verkar inte riktigt gilla att Sami inte umgås med honom.

19:00 BBT: För ovanlighetens skull blir det lite allsång i soffan, med varierat resultat.

19.10 BBT: Amilia och Victoria har flyttat in till rosa sovrummet och smider planer inför kvällen då de ska skoja med främst Alex och Lennie. De andra är med på detta i rosa sovrummet. De tycker detta är jättekul eftersom Lennie är jätterädd för att de ska göra det här och vill verkligen inte. De ligger och fnissar som småflickor och tycker det är jättekul. De filar på ramsan så att de har koll på vad de ska säga.

19.29 BBT: Det är söndag i huset och det innebär att vissa i huset behöver göra sin obligatoriska brun utan sol look. Amilia står i badrummet och smörjer in sig och Lennie ansluter han med för att bli lite insmord. Lennie står och speglar sig och säger att hans Robinson-mage nu är ett minne blott och att han lagt på sig lite på magen igen.

19.32 BBT: Sami och Martin är igång på utegården igen med sitt bygge av en bänk, som de påbörjade tidigare idag.

19.55 BBT: Mergim och Amilia ligger i rosa sovrummet och pratar om hur grupperingarna i huset ser ut numera. De tycker det är mindre gruppering i huset numera. De tycker att Sami är en trevlig kille men att Glasman och Julia drar ner honom. Och att han är en kul kille när han är med andra i huset. Mergim är rädd att han kommer bli utskickad imorgon och tror att om Martin vinner kommer han rädda någon av de andra. Men Amilia säger att Martin inte har pratat med Glasman på flera dagar så det stämmer inte. Hon säger att till och med Jasmine har sagt att om Martin vinner kommer han rädda Mergim. Men de vet inte vem som verkligen vann i makttävlingen. Så det återstår att se. Men Amilia och Mergim vill att det är Glasman som får lämna imorgon.

20:00 BBT: Det märks att det är söndag i huset. Några från rosa sovrummet, ligger där och pratar om allt möjligt. Bland annat pratar Amilia om operationer, och rätten att bestämma över sin egen kropp om vad man vill göra med den. Mergim håller med om det eftersom han har fixat sina tänder.

20.30 BBT: I poolrummet ligger Glasman och Julia och guppar i poolen och chillar. Medans på utegården fortsätter bytte med bänken av Martin och Sami. De har varit där ute i flera timmar och båda tycker det är så skönt att ha något att göra en chillsöndag i BB-huset.

20.48 BBT: Sami och Martin är äntligen klara med soffan och de är så nöjda med sitt resultat. Lennie kommer ut på gården och provsitter och den är tydligen enligt Lennie skön att sitta på också. De ska måla den imorgon säger Martin och Sami . De funderar på att inte säga till någon i huset om det utan bara göra det. För annars ska alla vara med och kladda, och det vill de inte. Lennie säger till gänget att de är kvällsfika, så de följer med in.

21:00 BBT: Det är dags för gemensam kvällsfika, eftersom de fått in kakor. Det blir dock utan kaffe för det är slut. Så det blir kakor och läsk för gänget. Alex ger Martin och Sami några extra kakor som ob-tillägg för att de jobbat så fint med soffan på utegården.

21.05 BBT: Deltagarna är helt omedvetna om vad som händer utanför huset. Just nu pågår en omröstning i appen och på tv4.se där tittarna kan välja och rösta om “En ska lämna huset imorgon” eller om “Ingen ska lämna huset imorgon”. Detta beror på att storebror inte kan vågar eller kan släppa in nya deltagare in i huset nu pga Coronaviruset. Imorgon på livesändningen kl. 21.00-22.00 får vi veta resultatet av omröstningen. Eller i alla fall det resultatet som produktionen vill ha.

Livefeed Söndag 22/3-20 (2)

March 22, 2020

13:53 BBT: Städning!
Nu städas det för fullt i huset och BB låten börjas spelas, alla dansar omkring och sjunger. Lennie dansar omkring och skurar samtidigt! Vilken städ stämning det blev ;)
De får matleverans mitt i städningen och Jasmine och Viktoria tar hand om den. Det var mycket goda saker de fick denna gången som de längtat efter!
Mergim diskar och Jasmine torkar torrt med handduk när hon blev klar med varorna. Julia och Glasman städar badrummet, Lennie skurar, Martin torkar, Frida har dammsugat, Sami städar i relax rummet.
Det blir rent och snyggt i huset inför veckofinalen imorgon.
Frida sorterar tvätt och frågar de andra om klädesplagg som hon inte känner igen.

14:17 BBT: Jasmine sitter på golvet i sovrummet vid sin garderob och rensar sina kläder. Glasman ligger i sängen och pratar med Jasmine.
BB låten börjar spelas och de ber dom höja och de dansar. Då slutar dom spela låten och de blir besvikna. BB jävlas lite med dom idag ;)
De startar låten sen igen och de börjar dansa och sjunga.
Att de älskar den låten går det inte att ta fel på!
Dansen är i full gång i köket tills låten tar slut!

14:50 BBT: Viktoria och Lennie hjälps åt i slussen med alla sängkläder, som ska vikas och läggas in i garderoben. Lennie berättar att han gråter när han ser sängkläderna så här skrynkliga. Ja säger Viktoria, det ser inte skönt ut. Lennie berättar att han brukar mangla på lördagskvällarna. Viktoria skrattar och säger, vilken bra tidpunkt att mangla på!

15:35 BBT: De börjar fråga vad de ska äta till lunch idag för några börjar känna sig hungriga. Eftersom de åt korv med bröd så sent idag, så bestämmer dom att de som är hungriga får göra sig smörgåsar nu, så äter de upp resterna från igår till middagen lite senare.
Alex provar Fridas spikmatta, först har han tröja på sig men Frida säger åt honom att ta av sig tröjan. Vad är det för regler säger Alex. Men han tar av sig tröjan och lägger sig försiktigt på mattan. AJ säger han och skrattar. Frida ger instruktioner hur han ska ligga osv. Nu ligger han avslappnad på spikmattan och Frida ligger brevid på den andra spikmattan.

16:05 BBT: Jasmine och Amilia sitter och kollar på Amilias fot. Amilia berättar vad läkaren hade sagt.
“Pga corona situationen just nu är det svårt att komma in på sjukhusen. Jag tycker vi avvaktar med röntgen och provar att linda foten först och får kryckor som stöd, blir det inte bättre eller att svullnaden inte går ner så får vi såklart försöka röntga foten”

16:30 BBT: Jasmine, Amilia och Viktoria sitter inne i det rosa sovrummet och pratar om Julia. De säger att de har svårt att lita på henne, hon har ju visat flera sidor på väldigt kort tid. Amilia säger att hon trodde inte Julia var en sån som kunde härja så mycket på fester som hon gör, hon skapar drama (Olga).
Jasmine berättar att Julia hade pratat med Glasman om att åka hem, och att Glasman hade svarat “Vill du åka hem så gör det”. Amilia blev inte dugg förvånad över Glasmans svar.
De pratar också om att Julia lägger sig i diskussioner som hon inte har med att göra. De säger också att det är inte roligt att spela sanning eller konsekvens med Julia, för Julia vill inte vänta, allt ska gå så fort. Noll i tålamod tycker Jasmine, Amilia och Viktoria.

16:37 BBT: Glasman och Julia ligger i sängen och pratar om utröstning, om man vill vara kvar eller inte. Julia tror att hon kommer bli utröstad men det tror inte Glasman. Han tror att det är han som blir utröstad med tanke på att han har sagt att han vill åka hem. Han har varit i bikten tidigare och berättat att han vill åka hem, men nu verkar det som att han tvekar lite.
Det återstår att se hur veckan imorgon börjar efter veckofinalen. Vi tittare får ha tålamod och se vilka handlingar det blir.

17:00 BBT: Sami och Martin är i byggarbranschen. Viktoria hade tidigare idag sagt att hon ville ha en stol. Sami och Martin bestämde sig för att bygga en åt henne. Men någon stol blev det inte. Utan en soffa.
De har tagit stocken som var kvar och brädor och byggt ihop en soffa. De håller just nu på med armstöd, och imorgon pratas de om att de ska måla den.
De har varit ute sen städningen var klar och både Martin och Sami tycker det har varit skönt att vara ute och gjort något. Och man ser verkligen hur roligt de har, och snyggt blir det!

17:52 BBT: Snart är maten klar, det blir pesto pasta som var kvar sen igår och pizza, så deltagarna lär bli mätta idag också ;)
Sen fick de in kakor idag som de ska ha till kvällsfika! Mumsigt!

Livefeed Söndag 22/3-20 (1)

March 22, 2020

10:00 BBT: Detta är Big Brother “Godmorgon hoppas ni får en härlig dag i Big Brother huset”
Det är rösten som deltagarna får höra när de ska vakna idag.
Lennie går upp och duschar av sig tatueringarna i ansiktet. Alex kliver upp och bäddar sängen.
De andra ligger kvar och då kommer rösten “Morsning korsning” Big Brother tycker de ska vakna.
Glasman upptäcker att han har en bula i pannan och Julia gapskrattar.

10:30 BBT: Nu är de flesta uppe, det är bara Jasmine och Martin som sover. Julia, Glasman och Sami är kvar i sängarna och pratar, sen går Glasman och hämtar nya batterier till honom Sami och Julia.
Alex och Lennie kör ett pass i gymmet och pratar om husmötet som blir senare idag. Bland annat tycker Lennie att alla ska hjälpa till med städningen idag.

11:00 BBT: Amilia, Frida, Viktoria och Mergim sitter ute på gården i solen och pratar om mat.Viktoria försöker lära Mergim att dricka kaffe utan socker, men Mergim tycker det smakar skit.
Mergim hoppas på att de får in mer mat idag.
Frida pratar om en rätt som älskar som en kock hade lagat på hennes förra jobb. Det var supergott sa hon, hon åt ofta upp kollegornas portioner också när de inte orkade mer.
Amilia och Frida pratar om keramik och dreja. Amilia vill gärna lära sig både keramik och lära sig dreja när hon kommer ut från huset.

11:05 BBT: “Gud vad hände igår egentligen” säger Big Brother
Sami, Glasman och Julia ligger kvar i sängen. Julia och Glasman känner av lite huvudvärk, så de ligger kvar i sängen och håller om varandra.
Sami ligger i sin säng och blundar och då börjar Big Brother säga “Sami, Sami, Sami, Sami, Sami, Sami”. Sami svarar ja flera gånger och tillslut blir han lite irriterad och säger “Vafan får man inte ligga och dra sig, det är ju fan söndag”
Han sätter sig upp och hoppar i kläderna och går upp. Julia och Glasman ligger kvar och myser!

11:50 BBT: Korvgrillning!
Eftersom flera var sega med att gå upp idag så hoppa de över frukosten. De kör korvgrillning till frukost istället nu när alla har kommit upp.
Lennie, Viktoria och Mergim bär ut korven, tillbehören och startar grillen.

12:00 BBT: PRANK!
Mergim och Viktoria har gjort ett prank mot Glasman. De la en vegokorv, som såg ut som en bajskorv i toaletten.
Viktoria visade Jasmine, Martin och Alex så de skulle veta om skämtet.
Glasman ska sen gå in och kissa och möts av synen att det ligger en bajskorv i toaletten. Han säger “ Vad fan är det här? Vem har inte spolat?” Glasman går ut till Martin och frågar honom om han har glömt att spola. Martin flinar till och säger kanske.
Sen erkänner Viktoria att hon och Mergim har prankat honom med en vegokorv! Glasman skrattar och säger kul!

12:15 BBT: Korven grillas och de sitter runt grillen. De har plockat fram stolar, bänken från pool rummet och sedan har dom tagit stocken och lagt en filt på och har den som bänk. Fiffigt!
Samtalsämnet runt grillen är vilken högtid de gillar bäst och de flesta säger midsommar.
Lennie är första grillmästare och nu är nästan alla på plats, bara Frida och Glasman som saknas men de är på ingång.
Vilken är din bästa högtid?

12:33 BBT: HUSMÖTE!
Idag kör dom husmötet utomhus vid grillen samtidigt som de äter korv med bröd.
Alex startar upp mötet och börjar ta upp synpunkter.
De som tas upp är:
Duschen - ni som har badat i duschen har tagit med öl och chips in, och det ligger chips kvar överallt och det ser inte fräscht ut. Så ni som vet med er att ni badat där får städa duschen. Julia och Glasman säger självklart så städar vi det, det var inga problem. De kände sig träffade där.
Martin föreslår att de som städar duschen tar hela badrummet, och Glasman och Julia säger inte emot utan säger, absolut vi tar hela badrummet.
Jasmine vill ta köket säger hon.
De andra kommer hjälpas åt överallt, men de har kommit överens om att starta städningen samtidigt. Städningen börjar kl. 13:30
Matgruppen: Denna veckan har matgruppen varit bra säger Alex, det har varit rent och snyggt i köket och maten har varit jättegod. Bra samarbete!
Den nya matgruppen denna vecka blir: Lennie, Martin, Alex och Julia (om hon är kvar efter måndagens veckofinal)
Övriga frågor:
Har man rakat sig vid handfatet så ska håren tas bort, desamma gäller tandkräm som är kvar i handfatet, de ska också tas bort.
Alex lyfter veckan som en bra vecka! Han säger också att bästa pranket är bajskorven!
Husmötet avslutat!

Please reload

bottom of page