top of page

Daglig summering fredag 21 majGod morgon BB – lovers

Det är en lugn morgon i huset och det märks att finalen är nära nu.

Tanja har under morgonen fixat lite med tvätten i slussen, hon skrämde Simon i slussen och Nardos lyckades även skrämma honom också när hon skulle in i slussen och han skulle gå ut från slussen.

Det plockas lite i köket och dom konstaterar att dom måste städa, för huset ser ut som ett kaos säger dom. Tanja säger att dom är vana att ha Judith i köket som fixar allt. Hon är saknad.

Nardos berättar om en dröm hon hade inatt för Tanja, det blir mycket skratt. Nardos hade drömt att hon, Emelie och Tanja hade varit i ett spökhus där Emelie hade kommit med en död man, Emelie hade då sagt att Nardos skulle kolla honom i ögonen, och när hon gjorde det så kom det ut ett brev från rumpan. Då skrattar tjejerna.

Dagens första brev anländer som Simon läser denna gången. Han läser att dom återigen är i militärveckan, och var och en ska motivera varför just dom ska bli generaler. Generalerna styr och fixar träningspass, precis som det var under den veckan. Kläder och mat som ska ätas finns i slussen säger han.

Dom går till slussen och kollar och Simon skriker nej, på bordet finner han ärtsoppan, som han inte är ett stort fan av, även kläder finns som dom ska ta på sig.

Dom värmer lite soppa och sätter sig och äter, Simon klarar dock inte av att äta soppan och han har blivit general.

Träningspass och utehäng!

Det är dags för träningspass som generalen Simon håller i. Dom samlas ute på gården där han berättar för dom vad dom ska göra. Det är hopp, jogging och gång som står på träningspasset denna gången. Han tycker dom sköter sig bra och rekryterna tyckte träningen var bra. Efter träningen blir det häng på altanen där solen lyser.

Dom sitter och pratar i solen, dom kommer in på vikt och BMI. Emelie berättar om en gång när hon skulle förnya sina p-piller då hon fick höra av barnmorskan att hon var överviktig för att äta p-piller, hon hade grov fetma hade barnmorskan sagt. Hon fick då börja med mini piller istället. Tanja ser chockad ut för hon tycker inte man säger så. Simon flikar in och frågar om man inte kan gå upp i vikt av p-piller? Jo det kan man säger tjejerna.

Emelie fortsätter prata om hennes barndom, där en skolsköterska hade sagt att Emelie skulle åka på ett läger för överviktiga, hon hade fått med sig en lapp hem till sina föräldrar säger hon. Nardos och Tanja frågar om det finns sådana läger, Emelie säger ja. Dom fortsätter och prata lite om det, sen säger Big Brother att dom har fått ett brev så dom går in.

Det kommer in ett brev som Nardos läser.

Generalen Simon sköter sitt jobb fantastiskt jobb tycker tittarna. Han får nu full tillgång till skafferi, kyl och frys. Ju bättre han sköter sig ju fler belöningar kommer han att få. Fortsätt som du gör, håll rekryterna sysselsätta och sätt regler om dom missköter sig.

Efter brevet så sätter han rekryterna i arbete, det är dags att städa huset. Innan dagen är slut så ska huset vara städat, han kommer också att hjälpa till säger han.

Dom sätter igång och ska börja städa och Simon tar sig något att äta.

Det kommer en melodi och rekryterna får ge givakt och Simon säger till dom att fortsätta städa medan han går ut och tar en kaffe i solen och en cigg.

Städning pågår i huset

Huset städas av rekryterna, det är order från generalen.

Musiken fortsätter spelas och Simon sjunger och marscherar och går runt och kollar att rekryterna sköter sig.

Dom hjälps åt att städa och det kommer ett skjut ljud så Simon hoppar omkring och skyddar sig från skotten.

Han hjälper Nardos att bära tillbaka soffan och sen börjar han marschera till musiken igen.

Melodin till ”gamla du fria” spelas och Simon hittar på en annan text till melodin, så det inte blir kommersiell musik, melodierna fortsätter spelas och rekryterna städar överallt. Tanja får bjuda på en ton också samtidigt som hon dammsuger.

Det sägs inte så mycket utan dom är helt inne i städningen, så huset är klart tills ikväll.

Lugnt i huset

Tanja får en rökpaus så hon och Simon går ut så hon får ta en cigg innan städningen fortsätter, under tiden hon röker börjar dom prata om Peter Pan och Anastasia filmerna.

Dom går in till dom andra och Tanja tar tag i diskmaskinen som är klar, Simon går sig lunch, Nardos sitter vid köksön och Emelie vet dom inte riktigt vart hon är.

Simon fortsätter med maten och Tanja plockar.

Nardos går till badrummet och där är Emelie och städar duschen, tjejerna hjälps åt att städa inne i badrummet.

Dom går ut och börjar värma ärtsoppan så dom hinner äta innan nästa träningspass, Simon håller fortfarande på med sin mat. Storebror säger att slussen är öppen och dom går dit och kollar, där finns mer ärtsoppa till rekryterna.

Dom värmer soppa och Simon äter sin mat som han har gjort i ordning. Det blir en god lunch för alla och Simon är nöjd att han slipper ärtsoppan. Eftersom det är soligt och fint så väljer dom att äta lunchen ute idag.

Efter lunchen väntas ett träningspass igen, dom hinner smälta maten en liten stund innan generalen Simon kickar igång träningen, och även detta träningspass tyckte rekryterna var bra. Efter träningen sätter dom sig och solar och Tanja får massage. Nardos märker att solen går i moln och det blir mörkt, dom går in och sätter sig för snart kommer regnet tror Nardos.

Dom sätter sig i soffan och vilar, Tanja fortsätter att få massage av Simon.

Det är lugnt i huset i skrivande stund.

Blandade bilder från eftermiddagen

Det har varit en eftermiddag där dom fick en ny rekryt, ingen mindre än Berra. Han fick inte lämnas ensam, så vart dom än gick så skulle Berra med. Simon som var general fick bestämma vem som skulle börja ta hand om Berra, det blev Emelie.

Sen var det dags för en individuell pristävling där vinnaren fick bestämma vad alla skulle äta till middag.

Tävlingen gick ut på att kasta 10 pilar på världskartan, man skulle samla så många länders invånare som möjligt på 10 minuter. Den som fick mest invånare vinner alltså tävlingen.

Alla var duktiga på att kasta pil och efter tävlingen så fick man veta att det var Tanja som vann tävlingen.

Eftersom Tanja vann tävlingen så fick hon bestämma vad dom andra skulle äta till middag. Hon bestämde detta:

Emelie: kalvsylta

Nardos: Injera

Simon: lamm-njure

Tanja: lamm-lever

Runt 18 tiden fick man in ett brev där det stod att man har klarat det militära väldigt bra och alla muckar och det är över. Kläder, överbliven mat och Berra skulle lämnas i slussen. Alla fyra hjälptes åt med att bära Berra in i slussen.

Awards

Det är dags för awards och dom hämtar priserna, blommorna och skumpa och går till soffan.

Dom skålar för oss tittare först innan dom börjar prisutdelningen.

Nardos börjar läsa en motivering som är till Simon

Simon du är bäst på att vara arg på ett bra sätt och sen fortsätter hon läsa motiveringen från tittarna. Han får sedan pokalen som det står ”Argast i huset”. Han går upp och tar emot pokalen, sen kommer det är klipp på när han var arg.

Nästa som ska få sitt pris är Nardos som får pris för bäst minspel, hon skrattar när motiveringen kommer och tar emot sin pokal och blommor, sen får hon se ett klipp på sina minspel som hon har gjort.

Emelie är näst på tur och får pris för flest citat som kan tryckas på tröjor. Hon hör motiveringen och ler. Hon går upp även hon och tar emot blommor och pokalen, sen får hon se ett klipp. Efter klippet så säger storebror till Emelie att slussen är öppen. Där inne finner hon linnen med ett citat som hon har sagt. Alla i huset får ett varsitt linne som dom tar på sig direkt.

Sist ut är Tanja som ska få sitt pris och det är mest positiv till att vara någon annan. Hon skrattar och lyssnar på motiveringen och sedan går hon upp och hämtar sin pokal och blommor, sen får hon se ett klipp. Hon skrattar

Commentaires


Utvalgt innlegg
Ingen innlegg er publisert på dette språket ennå
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page