top of page

Livefeed 17 Mars 2021 Del 213.00 BBT: Det är lunch i huset och alla sitter samlade.

13.15 BBT: Efter maten fixa Nardos och Adrian lite mera med skyltarna som de ska ha när de är supporterklack. Pedram får massage av Madde, och Adrian tycker det där ser riktigt skönt ut och vill också ha. Nardos säger att hon kan ge bättre massage än det där, så de går in i rosa sovrummet så han kan lägga sig på hennes säng och få ryggmassage.

13.28 BBT: Inne i rosa sovrummet ligger Joel, Madde, Emelie, Nardos, Adrian och Pontus. Nardos ger Adrian massage, medan de andra ligger och slappar. Joel stänger dörren och säger att han måste säga en sak. Tjejerna säger att han helt inte ska stänga dörren för Katti tycker inte om det, det blir en sån stark vi och dom känsla tycker hon säger dom. (Det är flera som tycker det dock/adm note). Joel säger att han har beställt in en bajsspray till huset som han ska lura de andra med. Och han vill att de täcker upp om han blir anklagad. Emelie säger att hon fortfarande har ont i huvudet. Och de säger åt henne att dricka vatten. Men hon tror inte att det bara är det.

13.31 BBT: Inne på toaletten står Stephanie och Tanja och justerar sin klädsel och sen står dom och tittar i spegeln och kör en hejaramsa ”tits for fight”. Joel kommer in och frågar om de verkligen sa tits. Tjejerna skrattar och svarar ja.

13.35 BBT: Deltagarna har fått veta att de ska göra sig reda och ta på sig full utrustning. De blir lite sura och i fråga sätter det. De vet inte ens vilka som ska spela första matchen mot varandra. Men ute i poolrummet har påklädningen börjat av Madde, Stephanie, Pedram och Simon. Han klagar och stånkar över att behöva ta på sig hela utrustningen i dag igen, och säger att han kommer svettas ihjäl. Men ändå småsjunger han på ”Teletubbies” låt.

13.43 BBT: Inne i rosa sovrummet står just nu Joel, Judith och Madde, dvs lag grön och sminkar sig i ansiktet, redo för dagens matcher. Samtidigt står de och peppar sig. Flera och flera kommer in i rosa sovrummet för att kolla läget. Och snart står alla och tittar in i spegeln.

13.47 BBT: Brev! Adrian ska läsa och samlar gruppen. I brevet står att tittarna har röstat och de två lag som ska mötas först är lag Rosa (Pontus, Tanja, Simon) mot lag Gul (Stephanie, Emelie, Pedram). Det Lila laget sitter säkert och ska vara domare för matcherna. De ska döma en match var. Matchen börjar om ca 30 minuter. Vinnarna i första matchen möter lag Grön (Judith, Joel, Madde).

14.00 BBT: Judith sitter och ger Pontus lite tips på hur han ska tänka när de ska spela, eftersom Simon står i mål. Judith har ju spelat ishockey i yngre dagar så hon kan detta med hockey.

14.08 BBT: Ute i poolrummet sitter Judith, Adrian och Tanja och pratar om matcherna och vilken taktik som kanske är bäst att använda sig av i spelet. Alla går runt och ladda för match nu det märkt. Hejaramsor och pepptalk både här och där. De som är osäkra på reglerna frågar om de flera gånger om.

14.22 BBT: Nu är det bara minuter kvar innan första matchen ska gå av stapeln. De som ska in och spela sitter fullt påklädda nu och svettas floder. Som tur är finns Adrian och Joel där och viftar med var sitt plakat mot dom för att de ska få lite svalka. Vi fick höra igår att det tydligen också blev jättevarmt inne i uppdragsrummet ändå för att det är så litet och instängt. Tur att varje period är rätt så korta, endast 2 minuter. Men ggr tre.

14.26 BBT – 14.57 BBT: Hockeymusiken hörs och de första deltagarna som ska tävla i uppdragsrummet går in för att börja match. Det är Rosa laget vs Gula laget. Nardos är domaren. Hon börjar med att gå igenom reglerna och är riktigt sträng på vilka regler som gäller från början, så det inte blir oklarheten under matchen. Hon säger åt alla att inta sina positioner.

Matchen är i gång och det ser ut att vara jämt spel. De två spelarna som är ute på banan ser samspelta ut. I rosa laget är det Simon och Pontus som är utespelare och Tanja i mål. I gula laget är det Emelie och Pedram som är utespelare och Stephanie målvakt. De rosa gör första målet.

Första perioden: Rosa 1 – gula 0.

Andra perioden är i gång. Simon flåsar rejält men kämpar på bra. Det gör även de andra. Domaren Nardos peppar båda lagen och säger att de gör ett bra jobb. Nardos gör ett bra jobb som domare också. Hård men rättvis. Simon säger till sig själv ”fan vad jag hatar hockey”.

Nardos går klargör reglerna för vad som gäller vid målet. Hon säger åt alla att fortsätta kämpa. Direkt efter att de börjar spela igen gör Pedram mål. En spännande match helt klart. Men Simon är rejält slut och verkar ha slut på energi, Pontus försöker peppa.

Pedram är en riktig maskin nu och kommit i gång. Han lyckas göra ett mål till. Det står nu 1 – 4 till Gula.

Andra perioden: 1 - 4 Till de Gula.

Simon är så trött och orkar inte mera säger han. Tanja försöker peppa men han säger att han skiter i allt nu, han orkar inte. Pontus försöker också att peppa Simon som ligger och är helt slut och gråter av utmattning.

Dags för tredje och sista perioden nu. Simon säger att han ska försöka kämpa men han fick nästan en panikångestattack säger han. Musiken hörs och Nardos peppar alla att börja.

Matchen börjar. Pontus lyckas göra mål så nu står det 2 - 4 till de Gula som fortsatt har övertaget. Nardos peppar och säger att allt kan hända ännu så kämpa på. Den här matchen är jättebra, och Nardos skriker på alla och säger att hon gillar att det är action i matchen vilket hon gillar. Wohoo de Gula gör ytterligare ett mål och det står nu 2 - 5 till Gula laget.

Vinnare blir Gula laget med 2 – 5. ¨

14.57 BBT: Spelarna kommer ut från uppdragsrummet. Pedram är så glad och är först att komma ut från uppdragsrummet, han jublar och skriker ”SÅ ja, SÅ ja”. De andra i huset säger att matchen var superbra och att alla var så duktiga. En riktig rysarmatch.

Simon kastar av sig alla skydd och grejer och är skitsur. Han säger att han inte tänker spela någon mera match, han skiter i. Han går ut till rökrutan och tar en cigarett. Rejält slut. Pontus hoppade direkt i poolen. Trött han med, och Tanja står bredvid och pratar med Pontus. Simon kommer in igen och är rejält arg. Han säger till de igen att han inte tänker spela mera.

15.05 BBT: Tanja har nu också hoppat i poolen med Pontus. Judith sitter bredvid och pratar nu om hur det kommer bli. Om alla ska möta alla eller om bara vinnaren ska möta de gröna nu. Tanja och Pontus säger att de kör ändå om Simon vägrar. Men Judith säger åt de att försöka få honom att stå i målet då så slipper han vara ute. De tycker det är lite osportsligt och barnsligt av Simon att bara vägra. Judith säger att de är jätteduktiga och hon vill jättegärna möta dom. Hon säger att Pontus var en riktig maskin.

15.15 BBT: Inne i turkosa sovrummet ligger Simon utslagen på sin säng. Stephanie tittar till honom och frågar om han vill ha något. Men han svara bara nej tack. Sen säger han inget mera. Hon pussar på honom och ger honom lite klapp, och går sen. Hon säger när hon går ”du är snygg när du är svettig i alla fall. Simon reser sig upp och tittar in i kameran och ruskar på huvet och säger ”NO”. Han lämnar sen rummet och Judith möter honom och ger honom en kram. Judith tar in honom i turkosa rummet och stänger dörren. Det blir ett rejält pepptalk från Judith och hon lyckas få Simon på andra tankar. Han tänker vara med och spela men ska då stå i mål i stället.

15.25 BBT: Brev! Tanja samlar alla i soffan och läser att det var dom Gula som vann första matchen. Nästa match står mellan de Gröna och de Rosa. Om de Rosa förlorar denna match är dom utslagna och har ingen chans att vinna. Matchen börjar om ca 15 minuter. De peppar varandra och säger att de får kämpa på. Den här matchen är det Katti som ska vara domare i.

15.32 BBT: Simon har fått ny energi efter Judiths pepptalk, och gör sig nu redo för en ny match. Stephanie hjälper honom att snöra på sig benskydden. Joel ligger bredvid och får också hjälp med sina knäskydd. Simon säger ”alla ni där hemma, börjar spela hockey…det är skitkul”. Han är givetvis sarkastisk för er som inte förstod det. Han säger att han hatar ishockey.

15.40 BBT: Musiken hörs och det är dags för nästa match i huset. Det är det Gröna laget vs det Rosa laget. Simon i mål för det Rosa och Joel i mål för de Gröna. Katti som är domare går igenom reglerna så det blir solklart för alla. Och sen är matchen i gång. Rätt så fort gör de Gröna mål. Det betyder 1 – 0 till de Gröna.

Även detta är en jämn match och alla spelare är runt på planen. Även Katti åker runt lite på sin inlines som domare. Tanja får en tackling så hon ramlar baklänges, men det gick bra. Det märks dock att de Rosa precis har spelat en match, de är trötta men Pontus och Tanja kämpar på ute på planen.

Det känns som denna match är lite lugnare tempo än den förra. Katti peppar även hon som domare och säger att de är grymma. Även Simon peppar sina lagkompisar från målet. Slut på första perioden.

Första perioden: Gröna 1 – Rosa 0.

Paus någon minut mellan perioderna. Alla peppar varandra och säger att de är grymma. Simon säger att han inte kan förstå att alla är så duktiga på hockey förutom han. ”Vart är det hemliga hockeylägret” säger han. Tanja har problem med sin hjälp så hon får hjälp innan de börjar. Madde säger att det märks på skillnaden på konditionen igår och idag. NU börjar period två.

Katti blåser igång. Gröna gör mål direkt. Grön 2 – Rosa 0. Pontus säger att alla är så duktiga, han är imponerad över hur skickliga alla är. Den här matchen är inte lika livlig som den andra. Visst pratas det, men lite mera lågmält. Kanske beror på att det är flera tjejer på planen. Gröna och Judith gör mål igen. Nu står det Gröna 3 – Rosa 0, när det är 49 sekunder kvar av andra perioden. De rosa säger att det inte spelar någon roll om de förlorar nu, de kör. Judith gör ytterligare ett mål direkt.

Andra perioden: Gröna 4 – Rosa 0

Matchen fortsätter men det är klart att de gröna har övertaget. Judith är en maskin. Det blir paus och alla får dricka vatten, ta av sig hjälmar och handskar och vila. De Rosa är nedstämda eftersom de ligger under så mycket. Men de Gröna har bra med energi och humöret på topp. Helt förstårligt.

Dags för tredje perioden.

Sista perioden drar i gång. Det är två minutersperioder. Och nu gäller det för de Rosa laget att kämpa på om de ska komma i kapp. Pontus tror att det blir mål men domaren dömer att pucken inte var inne. Det är bara att fortsätta kämpa. Katti säger ”your on fire nu, så kör hårt.” Gröna gör mål IGEN. Och det står 5 – 0 till de Gröna. Direkt efter gör ÄNTLIGEN Rosa mål. Målgörare är Pontus och alla jublar, även de gröna, det innebär Gröna 5 – Rosa 1. Det är bitvis hårda tacklingar som inte domaren stoppar matchen för, hon tycker de ska köra på. Med 19 sekunder kvar, leder de Gröna stort. Matchen är slut och de Gröna vinner”.

Vinnare blir det Gröna laget med 5 – 2.

16.25 BBT: Pontus ligger under täcket i bara kalsonger i sin säng. Han är allt annat än glad och har en dricka i handen. Storebror spelar upp i högtalaren ”Kom ihåg att ha på er temakläderna hela tiden”. Pontus ignorerar detta. Då kommer rösten igen. Pontus går upp surt och tar på sig kläderna. Men han svär som en borstbindare och säger att han hatar de som gör programmet. Han säger att de är dumma i huvudet och inte riktigt klocka. Han går sedan ut till de andra. Där de ropar att det kommit brev.

16.28 BBT: BREV! Katti läser brevet denna gång för gruppen. Hon läser att Rosa laget är ute ur turneringen och har där med inte chans att bli immuna denna gång. Men det finns flera chanser senare i veckan att bli det. Det är nu dags för Gröna och Gula laget att göra upp i en sista match. Vinnaren blir då immun. Om det skulle bli oavgjort. Alltså att de vinner en match var eller på samma mål när matchen är över. Avgörs det på sudden death. Den som då gör första målet blir vinnare.

16.30 BBT: De Gula gör sig i ordning och även de Gröna som fick lufta sig en liten stund och andas mellan matcherna. Efter att brevet lästs upp säger storebror i högtalaren att de bara har 5 minuter på sig. Simon som håller på att hjälpa Stephanie på med utrustningen säger att 5 minuter är för lite för att alla ska hinna klä på sig. Men det är bara kämpa på för alla.

Katti kramar om Pontus som sitter i soffan och ser riktigt besviken och nedstämd ut över att ha förlorat. Han säger ingenting utan bara stirrar ut i luften.

16.35 BBT: Hörs hockeymusiken i högtalaren och alla som ska spela går in i uppdragsrummet. Adrian går igenom reglerna och sen kör de igång. Första målet står de Gröna för Judith gör 1 – 0 till de Gröna. Strax efter är det Gulas tur att göra mål Pedram gör 1 – 1 till de Gula laget.

Måltät match minst sagt. Madde gör direkt 2 - 1 till Gröna, som nu leder. Men det är väldigt jämn match detta. Judith heja på Madde. Och Pedram pratar även han under matchen. Domaren Adrian pratar inte utan är koncentrerad och ser noga till att allt går rätt till under matchen.

Första perioden: Gröna 2 – Gula 1.

Paus. Det märks att konditionen är lite si och så. De flåsas rejält i mikrofonerna och ingen pratar så mycket.

Period två drar i gång och alla spelar väldigt bra. Alla kämpar på. Varken Madde eller Emelie är rädda för närkontakt. Adrian säger åt de att inte stressa utan ta det lugnt. Judith säger att hon har så ont i fötterna och att de blöder. Hon fick blåsor igår av sin inlines. Madde lyckas få in ett skott men det blir stolpe.

Pedram peppar på Emelie och säger att hon gör bra ifrån sig. Och Joel heja på Madde i sin tur. De är rejält trötta verkar det som men matchen är jämn. Vid 23 sekunder kvar blåser Adrian av. 3 – 1 till gröna står det. Med bara 4 sekunder kvar gör Gröna ytterligare ett mål, 4 – 1 till Gröna.

Andra perioden: Gröna 4 – Gula 1

Pausvila. Alla pustar rejält nu och är trötta. Det är 1 period kvar á 2 minuter. Nu gäller det för dom Gula att steppa upp om dom ska kunna vinna denna match där dom ligger rejält i underläge. Adrian peppar på och säger åt de att göra sig redo för sista perioden. Han peppar på nu och säger, ”Ge allt ni har nu sista 2 minuterna”:

Musiken dras på och tredje perioden är i gång. De gröna skjuter mot mål men missar. Stephanie räddar pucken, och de gröna får kämpa på för att få in den i mål nu. Inte mycket prat förutom lite hejarop på varandra då och då. Nu är det 59 sekunder kvar av matchen.

Slutspurt de sista skälvande sekunderna alla ger verkligen allt. Adrian blåser av när det bara är 2 sekunder kvar och han säger ge nu allt. De gröna vinner till slut matchen.

Vinnare är de Gröna 4 – Gula 1

16. 57 BBT: Är matchen slut och alla spelare och domaren kommer tillbaka in i huset till de andra. De har sett matchen och säger att de alla var grymma. Nu var det Pedrams tur att gå i väg och besviken. Han tar av sig inlines, benskydd och går sedan till utegården för att sätta sig och svalka, och reflektera över att han har förlorat med sitt lag. De gröna vann immuniteten.

17.01 BBT: I köket står det rosa laget (Pontus, Tanja, Simon) och hämtar kaffe, äter frukt och fyller på energi. Judith står där med och peppar dom massor. Hon säger att de är jätteduktiga och hon tyckte det var svårare att möta dom Rosa än de Gula. För de rosa var bättre motstånd. Hon vill verkligen att de ska förstå att dom verkligen är ett bra team. Hon säger även till Simon, om de ska spela match imorgon igen så ska de sätta Simon i mål direkt. Tanja och Pontus sitter kvar vid köksön och pratar om morgondagen. Om det verkligen blir en match till eller inte.

17.05 BBT: Storebrors röst hör i högtalaren som en påminnelse till alla ”Kom ihåg att ta på er temakläderna”. Nardos svarar surt ut i luften att hon diskar och behöver vara utan kläder. Om storebror inte förstår det får de komma in och säga till henne. Då hörs i högtalaren. ”Nardos du bryter nu mot reglerna”. Nardos blir arg och säger att de även ska säga till Pedram i så fall för han går också utan kläder. Hon säger att hon är jättearg på den där rösten. Men tar på sig kläderna.

17.13 BBT: Vid köksön sitter Pontus, Judith, Adrian och Tanja och pratar och tar det lugnt. Killarna glider en burk mellan varandra på köksön, och Judith tittar på sina stackars blåsor hon har dragit på sig nu under hockeymatcherna. Hon har både på fötterna och händer säger hon. Den ena har nog till och med blivit infekterad. Killarna vill fortsätta glida burken mellan sig och frågar om tjejerna vill vara med också. Det blir då Pontus, Adrian, Madde och Tanja som ska ”spela”. De försöker göra upp regler om de ska vara i lag om 2 & 2 eller köra 1 & 1. De bestämmer sig för att köra i lag. Madde – Pontus vs Tanja – Adrian. Det går ut på att burken bara ska glida men inte ramla över kanten på köksön.

17.25 BBT: BREV! Brevet med resultatet av dagens sista match är här.

Tanja läser att de Gröna laget nu sitter säkert en vecka till. Stort grattis. De Gula och det Rosa laget är fortfarande hockeyspelare och ska passa på att vila sina kroppar, för imorgon är det match igen mellan dessa två lag. Det blir inte jubel direkt, snarare tvärt om.

De som nu sitter säkert är alltså Lila laget - Adrian, Katti, Nardos och det Gröna laget - Judith, Madde, Joel.

De som sitter säkert är från och med nu supporters och inte hockeyspelare. Och deras kläder ligger i slussen. Där ligger jackor mössa och halsdukar.

17.36 BBT: De som sover i rosa sovrummet hänger nu där och gör sig redo. Emelie har duschat och sitter nu och sminkar sig. Adrian byter om till supporterkläder. När Adrian är ombytt och klar går han ut till köket där Nardos och Madde håller på att laga mat och frågar om de behöver hjälp.

17.38 BBT: inne i gymmet sitter nu lag Rosa och reflekterar över dagens förlust. Pontus säger att dom är sämst och det är bara att acceptera att det är så. Simon tror att de hade vunnit första matchen om han hade suttit i mål från början. Men Tanja säger att det nog inte är sant, för han har gjort mål och det har inte hon gjort. De måste börja förbereda sig för match igen och Tanja peppar killarna med sin positivitet. Det är inte hela världen att förlora en liten hockeytävling säger hon till killarna. Simon säger att han hatar hockey det är bara det. Pontus säger att de har en bra laganda och de fungerar bra ihop men de får bara konstatera och acceptera att de är sämst i huset. Men de ska träna skott efter middagen bestämmer dom sig för.

Skribent denna eftermiddag är Helene.

Klipp från de olika matcherna och lite annat hittar du på inläggsämne “Videos från huset”

Utvalgt innlegg
Ingen innlegg er publisert på dette språket ennå
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page