top of page

Livefeed 18 Mars 2021 Del 2


13.01 BBT Matlagning pågår i köket med Madde, Pedram och Stephanie. Pedram lär tjejerna små tips i matlagningen. Att man ska ha lite kanel i maten. God stämning i köket, de citerar både Pippi Långstrump och Lotta på Bråkmakargatan. Pedram sjunger på ”Bananer i pyjamas”, men får då bannor av storebror ”sjung inte på kommersiell musik”. Pedram är även inne i slussen och tittar in i kameran med valpögon och ber snällt om att få in, majonnäs. Hamburgerbröd, sötpotatispommes och högrevsburgare. Vi får väl se om storebror hör bön. Simon kommer som en räddade ängel och säger att de kan göra egen majonnäs och går och frågar Judith om ingredienserna. Check på en sak på Pedrams lista i alla fall.

13.18 BBT: Det ser ut att vara många kockar i köket just nu. Pedram rör i stekpannan med kycklingen. Stephanie står bredvid och har hjälp att hacka upp allt som ska vara med i maten och assisterar med kryddor. Emelie och Simon gör majonnäs, Katti och Adrian dukar bordet, Nardos gör i ordning en bringare med saft och Madde tillhör köksgänget så hon städar undan det dom använt.

13.22 BBT: Maten är klar och alla tar för sig som hungriga vargar i grytorna. Pedram säger åt de att se till så att kycklingen räcker till alla. Det blev tydligen inte majonnäs som Emelie och Simon gjorde utan de blandade en egen sås på crème fraiche, västerbottenost och kryddor i. Vid lunchbordet avhandlas både Adrian och Pedrams frisyrer och nya utseenden. De tycker bland annat att Pedram har förändrats väldigt mycket och nu ser ut som en farbror till Pedram istället. Det pratas om hårfärgning och hur man ska göra för att få bäst resultat. Även för att få fint hår.

13.40 BBT: De flesta sitter kvar vid matbordet efter maten och pratar om nostalgisaker för dom. Det är kläder som var populära när de varm små, som tex Fjällräven. Samtalet går över till olika tv-spel och dataspel, och även sidor på nätet som man besökte.

14.30 BBT: BREV! Det är dags för street hockey på utegården. Adrian är domare och Nardos och Katti ingår i sekretariatet (håller koll på mål etc). De som ska tävla är Emelie, Tanja och Pedram. De ska ha full utrustning på sig på gården.

14.58 BBT: Nu är det dags för alla att gå ut på utegården. Det regnar och inte mysigt alls. Utegården är väldigt hal. Men de som inte ska spela får vara hejarklack, och står uppe på gula trappen för att heja. Alla ska möta alla i street hockeyn. Och de tävlande är Emelie, Tanja och Pedram. Gården är väldigt hal säger dom när de kommer ut.

Adrian går igenom reglerna. Alla tre spelarna är ute på planen samtidigt och har var sitt mål att vakta. Den som har flest mål när matchen är över blir immun.

Vinnaren är Pedram som blir immun.

15.30 BBT: Efter matchen på utegården går alla in och värmer sig. Det var riktigt ruggigt väder över BB huset idag. I rosa sovrummet ligger nu alla som sover där och vilar och pratar.

15.34 BBT: BREV! Resultatet av street hockeytävlingen är här. Pontus samlar gruppen kring bubbelpoolen där Pedram sitter. Och han läser. "Grattis Pedram! Du vann street hockeytävlingen och sitter säkert 1 vecka till. Flytta din magnet på kylskåpet. Alla jublar och grattar honom.

15.44 BBT: BREV! Turneringen är över och det är dags för Slutspelsfest! Joel läser för gruppen att turneringen är över. De ska ta av sig all hockeyutrustning och lämna in de i slussen. De ska sen se till att äta ordentligt, duscha och göra sig redo för en Slutspelsfest som börjar klockan 17.00

Big Brother har hyrt in en trubadur. (Vi här ute vet att det är nya deltagaren Alexander, som ska göra entré i huset)

16.00 BBT: Alla i huset har fått eld i baken och måste skynda sig att göra sig klara till klockan 17.00 då festen börjar i huset och en trubadur går in i huset. Alltså den nya deltagaren förklädd till trubadur. Spekulationerna är i full gång i rosa sovrummet vad det är för person den här trubaduren. Emelie tror det är en medelålders kille, det brukar det vara. Sen säger de, tänk om det är en gay kille. Var trist tycker tjejerna. Adrian frågar tjejerna om råd på kläder inför kvällen.

16.01 BBT – 17.00 BBT: Förberedelserna pågår i huset. Alla provar kläder, peruker och frågar varandra om kläder. Tjejerna är i full gång med att sminka sig själva och även varandra. Flera har bestämt sig för att ha 90-tals tema. Detta är något deltagarna själva har kommit på, eftersom de satt vid lunchbordet och blev nostalgiska när de pratade om 90-talet. Musik, tv-spel, dataspel mm.// Skribent Helene

17:00 BBT: Dörren öppnas och in kommer trubaduren Alexander, de applåderar och hälsar honom välkommen. Alexander berättar att han har fått tillåtelse av big brother att köra två kommersiella låtar. Deltagarna berättar lite kort om hockey veckan. Första låten är we are all the winners, några ställer sig upp och nästan alla sjunger med. Simon försöker bjuda trubaduren på en öl, men trubaduren tackar nej för han får inte ta emot något. Alexander fortsätter med låten Im yours. Även den låten sjunger de med i. Det är en härlig sångstund i soffan. Efter låten öppnar Simon en flaska skumpa och alla skriker Alex, Alex, Alex. Alexander berättar att han har skrivit en låt till alla där inne som han sjunger för dom. Det kommer tårar från flera för texten berörde många. Efter låten så säger Alexander att han gärna skulle vilja kramas, sen säger han äsch vi kramas för jag ska stanna. Alla jublar och rusar fram till honom och kramas och Simon hämtar öl.// Skribent Ann-Sofie

Klipp från dagen kan du hitta i inläggsämne "Videos från huset"

Comentarios


Utvalgt innlegg
Ingen innlegg er publisert på dette språket ennå
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page