top of page

Livefeed 2 maj Del 213:10 BBT: På utegården har de ställt upp solkräm som de ska slå ner med frisbees. Tanja, Madde, Adrian och Pedram spelar med frisbeen medan Emelie, Dennis och Judith solar. Judith säger till Emelie att hon är glad att tjejerna fick spendera tid med varandra och komma närmare. Det fick henne att inse att de är inte så olika som de tror.

13:30 BBT: LUNCHDAGS!! Precis när de ska ta mat så säger storebror att gården nu är öppen. Tydligen hade de stängt av den en stund. När Judith går dit ser hon att det finns en liten bur på utegården gjord av trä. Hon ropar de andra och de springer för att kolla. De säger att de måste skynda sig med att käka innan de får ett uppdrag eller ett brev.

13:35 BBT: BREV! De flesta har inte börjat äta och de häller i sig maten för att sen läsa brevet. Tanja läser. Det står att i annexet ligger ett brev hemifrån till Emelie men för att hon ska få det så måste Simon sätta sig i buren på utegården i en timma. Han har fem minuter på sig att sätta sig i buren annars får hon inget brev. Emelie kollar på Simon och han säger ”JAA, jag gör det”. De springer till sovrummet så Simon kan klä på sig med varma kläder då han ska sitta ute ett tag. Emelie hjälper till och går ut med honom till utegården. Simon röker några bloss och hoppar in i buren. De hämtar mat så han kan käka i buren men Simon vill inte det för han har känslig mage och om han måste gå på toa så kommer han behöva lämna buren och det vill han inte. De andra sätter också på sig jacka och varma kläder och de sätter sig med Simon utomhus.

13:55 BBT: På utegården pratar de om att människan är ond och att det är vi som förstör planeten. Vi kan medvetet få andra att lida. Det går vidare till att de pratar om hemska tortyrmetoder. T.ex på medeltiden när man i princip drog av brösten på kvinnor. Också vattentortyr som de har i kina. Man får sitta still i flera dagar och får en vattendroppe i pannan på exakt samma ställe. Till slut blir personen helt galen och ger upp. Simon berättar om till exempel när slavar fick ligga ute i solen och blev fastbundna så de inte kunde röra sig i typ flera timmar, det är hemskt.

14:10 BBT: Samtalsämnet ändras till kända personer. De pratar om Logan och Jake Paul som Simon tycker är cringe. Emelie säger att de är ju uppenbarligen underhållande för asmånga tittar. De tycker det är fel att de lurar små barn att spendera pengar på saker som det nästan är 0% chans att de ska vinna i.

14:45 BBT: ”Utmaningen är nu godkänd” Alla jublar och Simon är glad att det är över. Emelie kramar om honom och tackar så jävla mycket för att han gjorde det. Simon säger att det inte är någon fara. Emelie springer in o rycker i dörren till annexet. Det är inte öppet men efter några sekunder hör hon ett klick. Inne i annexet ligger brevet. Hon öppnar det och läser det högt i rummet. Hennes ansikte lyser upp och hon tar med sig brevet ut och läser upp det för alla andra. Emelie säger att ja som ni märker så är det inte särskilt känslosamt i familjen. De andra tycker att det är gulligt men undrar varför inte hennes pappa också har skrivit. Emelie berättar att hennes pappa har grov dyslexi.

14:55 BBT: Nu sitter alla o spekulerar om Nardos och Simon kommer få ett brev hemifrån för att de har inte heller fått än. Vissa tror att det definitivt blir så medan andra tror att Emelie fick bara för att hon hänger löst.

15:00 BBT: Simon sätter sig i soffan och säger att han är uttråkad. Storebror kan väl ge de något roligt att göra en tråkig söndag som denna. Kanske rosa knappen eller någon aktivitet. Judith nickar o håller med.

15:15 BBT: Nardos och Pedram snackar i vardagsrummet om situationen som utspelades under temaveckan. Nardos upplever att hon är bra på att göra de saker som andra säger till henne att göra, exempelvis de order som storebröderna gav de. Så fort Pedram blev lillebror och Nardos blev storebror då ändrades Pedrams attityd. Han fick det att se ut som att Nardos gav dåliga regler och va maktgalen. Pedram ber om ursäkt för sitt beteende och säger att han inte kommer göra samma sak igen.

15:20 BBT: BREV! Det står att det finns ett brev till Nardos i annexet men för att hon ska få det så måste Emelie äta 4 filéer av det som finns i burken i slussen. Hon har 20 minuter på sig att utföra uppdraget. Judith skriker ”SURSTRÖMMING” och Judith har rätt. De gör i ordning en skål med vatten och tar med sig allt ut. Emelie öppnar burken under vatten och plockar fram surströmmingen. Emelie säger ”JAG ÄLSKAR FISK!” hon sätter igång direkt. Det är mycket fisk som ska ätas och snabbt blir det jobbigt. Några går och hämtar vatten, lök och creme fraiche. Det underlättar en del för Emelie. Hon biter sig igenom bit för bit. Som en maskin käkar hon upp allt på mindre än 15 minuter. Det luktar hemskt tycker de andra. Nardos kramar om Emelie bakifrån och förstår inte att hon åt den här äckliga fisken för hennes skull. Nardos är supertacksam och springer till annexet medan Emelie tar över toaletten där hon spyr.

15:40 BBT: Nardos får komma in till annexet och där ligger ett brev från hennes bästa vänner, hennes moster och hennes kusiner. De skriver att de älskar Nardos och att hon är perfekt som hon är. Nardos blir jätteglad och tackar Emelie ännu mer för att hon åt fisken för att Nardos skulle få sitt brev.

15:55 BBT: Kring matbordet tidigare imorse körde de en lek där de skulle gissa ett ord. Pedram och Adrian hade fått ledtråden att det är en diamant tillsammans med fler ledtrådar. Pedram säger att deras slutgiltiga svar är klitoris. Svaret är fel. Dompa skrattar och säger att han inte fattar hur de tror att det är klitoris då Dompa hade sagt att han har en diamant.

16:00 BBT: BREV! Även till Simon finns ett brev i annexet. För att han ska få det så måste Nardos och Pedram äta resten av det som är kvar av surströmmingen. Pedram fattar inte varför han blev inblandad. Okej Nardos men varför Pedram? De har också 20 minuter på sig att utföra uppdraget. De skär upp surströmmingen i mindre bitar och det finns ungefär 8–9 filéer kvar i den burken. Nardos sätter på sig sin poliströja från festen igår och tar på plastpåsar på hennes händer. De hugger rakt in och äter tillsammans med lök. För varje tugga som de stoppar in i sin mun får de kväljningar. Nardos säger att Emelie är en riktig kämpe som gjorde detta för henne. Hon kommer vara för evigt tacksam. Om Nardos hade vetat att det smakade så äckligt innan så hade hon sagt till Emelie att skita i det och att hon inte behöver brevet. När det är en minut kvar så klarar de uppdraget och Simon kramar om både Nardos och Pedram.

16:20 BBT: Simon gör sig redo genom att ställa sig vid annexet. Det klickar till och dörren är upplåst. Han går in och man ser att tårarna kommer fram direkt. Det här har Simon längtat efter. Han hämtar brevet men läser det inte inne i annexet, istället tar han med det ut och läser upp. Det är från hans familj och de vill att han ska veta att han gör ett kanonjobb inne i huset. De hejar på honom och hoppas att han vinner. Simon kramar om Pedram och Nardos igen för att de åt surströmmingen för hans skull. Nardos säger att han verkligen förtjänade brevet och Nardos trodde faktiskt inte de skulle klara det. Om Nardos hade fått välja hade hon käkat harakirikorven istället för den jävla fisken.


16:40 BBT: Nu sitter några i turkosa sovrummet och pratar om allt möjligt. Allt från mat till jobb utanför huset osv.

17:30 BBT: De flesta sitter fortfarande kvar i turkosa och pratar om sjuka händelser de varit med om. Till exempel berättar Tanja om en kille som hon kände när hon var liten som hon hade träffat på bussen nån gång och de har inte varandra på sociala medier men han hade frågat om hon ville följa med till hans föräldrars sommarstuga. Hon hade tackat ja och de åkte och efter det har de inte heller pratat med varandra. Sen pratar de om instagram och att Simon inte fattar hur Stephanie har 4000 inlägg på hennes instagram. Han tror hon bara tar bilder på allt hon ser ute på gatorna typ ”åh kolla vilken cool sten”.

コメント


Utvalgt innlegg
Ingen innlegg er publisert på dette språket ennå
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page