top of page

Livefeed 22 mars Del 1
09:15 BBT: Lamporna tänds och det är dags att vakna. Judith är först upp ur sängen denna morgon. Men Katti har varit uppe en stund innan lamporna tändes.


09:25 BBT: De går till slussen för att byta batterier, då märker de att det har kommit varor. Så de börjar hjälpas åt med att bära ut det i huset.


09:50 BBT: De sitter och pratar i soffan om förra årets Big Brother, vad de hade för olika teman. Emelie berättar att de hade en vecka där de byggde en lådbil och sedan hade ett race ute på gården, och den som vann racet satt säkra den veckan. Sen går dom bakåt i tiden i Big Brother världen och pratar om ”gurkans” tid.


10:00 BBT: Nardos, Nardos, Nardos hör vi i högtalarna i det rosa sovrummet. Storebror vill att Nardos vaknar, men hon verkar inte reagera på storebrors röst överhuvudtaget.


10:10 BBT: Frukosten dukas fram, Joel säger att det inte finns något laktosfritt smör, Judith säger då att allt de har fått in är laktosfritt, så alla får äta av det.

De börjar prata om tvätt även denna morgon, det är lite oklart vad de kom fram till, vilka dagar de skulle tvätta lakan. Men Judith och Katti säger att lakan tvättas tisdag och onsdag, och söndagar är till för dom som hänger löst ifall de vill få något tvättat inför veckofinalen. Judith berättar att det blev ett jäkla liv när de ändrade ica reklamen, när de tog in Björn Kjellman och Susanne Rauter, det var inte alls populärt.


10:20 BBT: Nardos kommer upp och det första hon frågar är om de äter av hennes laktosfria smör, Madde säger då att de har fått in allt laktofritt nu.


10:26 BBT: De börjar prata om Julkalendrar som har varit genom åren. Simon tyckte Diesel och Sjömansmöss var bra.

Men de tycker att mysteriet på Greveholm var bäst av alla. Katti tycker Teskedsgumman var bra.


10:40 BBT: Det är en fortsatt lugn stämning vid bordet, Stephanie och Nardos sitter vid bordet och äter fortfarande. De andra börjar göra sig i ordning för dagen. Simon säger att han hade tänkt gymma idag.


10:50 BBT: Emelie vill tvätta idag, men Nardos har sagt att hon ska tvätta när Madde och Joel är klara med sin rena tvätt. Emelie blir lite små sur att hon inte får tvätta. Joel och Madde går och tar sin tvätt, Emelie följer med och säger att hon vill tvätta nu. Joel går och säger till Nardos igen och säger att hon får ta och fixa tvätten nu. Joel kommer tillbaka till slussen och säger att det inte gick så bra. Emelie blir mer irriterad och går ut och säger åt Nardos att hon har en halvtimme på sig att starta en tvättmaskin, annars börjar Emelie tvätta istället. Nardos tycker hon har en dålig attityd och säger åt henne att skippa den. Men Emelie säger att tvättmaskinen står tom och att hon behöver få sin tvätt tvättad. Nardos mumlar och går in i sovrummet och plockar ihop sin tvätt och startar en maskin. //Skribent Ann-Sofie


11:10 BBT: Emelie och Nardos sätter sig i poolrummet och pratar om att de inte pratat på två dagar och vad det beror på. Nardos anser att Emelie har attityd och är bitchig när hon pratar med henne. Emelie fattar att vissa kan se henne så men då vill hon att Nardos kommer och berättar för henne att det är ett problem istället för att inte prata med henne på två dagar. Emelie anser också att Nardos varit bitchig och Nardos försvarar sig genom att säga att det bara varit en reaktion på att hon är otrevlig. Nardos fattar inte heller varför Emelie inte kommit och pratat med henne. Under de två senaste dagarna har Emelie varit otrevlig och haft attityd och Nardos har bemött det likadant tillbaka för att få Emelie att inse att det inte är trevligt. Emelie drar upp att Nardos har försökt dra sig bort från Emelie under till exempel festerna och fryst ut Emelie. Nardos fattar ingenting det är absolut inget hon upplevt eller tänkt på utan hon tror det är något Emelie överanalyserar. Emelie drar upp hennes förflutna, att hon som ung blivit mobbad och utfryst. Däremot förstår hon att det inte är Nardos avsikt men hon hoppas bara att Nardos kan uppmärksamma när hon anser att Emelie har attityd så Emelie förstår att Nardos inte tycker att det är okej. För många gånger är Emelies ”attityd” bara skämt. De börjar prata om en incident om diskmaskinen som hänt förrgår. Emelie tycker att i köket så gör hon lagom mycket, Nardos gör för mycket och Adrian gör för lite. Nardos tycker bara det blev skött dåligt och hon tycker inte heller att Adrian gjort för lite. Emelie stoppar en sekund och säger ”fattar du vad det är vi bråkar om nu? DISK” och Nardos svarar att det inte handlar om disken. Det handlar om hur det är skött, respekt mot varandra och attityden. Hon anser också att de var dåliga på att kommunicera, från båda hållen. Emelie tror att det beror på att både Nardos och Emelie är starka personer som brukar delegera osv och att de båda har backat för de inte vill såra den andra. De kommer överens om att inte älta detta något mer och att om de ska ha någon diskussion framöver så får det vara viktigare än en disk.


11:50 BBT: Emelie går direkt från poolrummet till sovrummet för att ta en nap. Katti går och lägger sig bredvid Emelie och frågar om diskussionen. Emelie berättar att hon tycker det varit jobbigast att hon har känt sig utfryst. Det hon menar är att när hon sätter sig vid Nardos så flyttar Nardos därifrån och det känns tungt. Emelie vill bara ge sig själv ett värde och inte låta andra trycka ner henne. Hon berättar om deras diskussion om disken. Sedan förklarar hon om hur Nardos problem med henne är attityden. Emelie säger att mitt i diskussionen så sa Nardos att ”Du kan inte sitta o ljuga och säga sånna här saker om mig på live-kamera, fattar du hur det låter?” och Emelie tyckte att det var konstigt. Det var som att hon bara brydde sig om vad andra utanför huset tyckte om henne. Enligt Emelie så försöker Nardos bara visa en sida av sig själv för att täcka upp för den bilden folk fått av henne när hon var med i Tjafs.


12:00 BBT: I vardagsrummet sitter Pontus och Judith i soffan och pratar om kärlek. Judith berättar om ett ex som hon verkligen gillade som hon inte har kontakt med längre. Däremot hade hon bra kontakt med hennes ex vänner efter de gjorde slut. Hon kunde prata med de och gråta ut med de när hon mådde som värst.


12:10 BBT: I köket frågar Joel Nardos om konflikten mellan Emelie och Nardos är löst. Nardos berättar lite om vad som sagts i poolrummet. Efter hon förklarat allt så undrar Joel om det är över nu och Nardos svarar att det är bra nu.


12:20 BBT: I rosa sovrummet berättar Pedram om något som hänt när han var yngre. Han skulle be om ursäkt till hela sin klass. När han åkte till skolan med sin mamma så hade hans mamma frågat hur han mår. Då hade han bara skämtat bort det, inget han brydde sig om, att be om ursäkt till klassen. Det visade sig att han skulle be om ursäkt till hela skolan och då fick Pedram panik och började gråta.

En annan gång, i nian, skulle eleverna hålla tal till lärarna som ett tack. Då hade Pedram hållt ett tal där han berättade för alla lärare varför de är sämst. Han hade hamnat i trubbel och fick ha ett möte med alla lärare som han snackat skit om. Även hans mamma fick komma till skolan.

En annan gång hade Pedram tagit med sig en soft air gun till skolan och började skjuta på fem personer som var äldre än honom. Det var fem mot Pedram och det slutade inte så bra. De hade tagit Pedram och kastat honom i en soptunna.

Idag kan Pedram skratta åt vissa saker men han mår dåligt över allt stress han orsakat för sin mamma som varje dag fått samtal från skolan och behövt komma till skolan varje gång Pedram misskött sig.


12:40 BBT: Alex, Adrian, Madde och Pedram pratar mer om deras skolgång. Alex berättar att han va ”the perfect child”, han gjorde allt lärarna bad om och var duktig. Madde berättar att hon var ganska duktig men hon var den som hellre spelade fotboll med killarna än att hoppa hopprep. Hon satt även som ordförande i elevrådet. Alex var också med i elevrådet. Pedram berättar också om när han gick med i elevrådet för att de som var med i elevrådet fick ibland gå från lektionerna och det va det som inspirerade honom mest.

Simon joinar samtalet och berättar om sin student och att det var den bästa dagen i hans liv. Joel berättar om sin student som firades under corona. Han hade fått vara med i en SVT dokumentär om studenterna som fått fira sin student under corona. Därför har han hela sin student dokumenterad vilket han tycker är roligt. Trots att han inte fick åka flak så hade han väldigt kul med sin klass. Nardos berättar också om sin student och säger att det också var en av hennes bästa stunder. De frågar Katti om hur hennes student var och om hon åkte flak. Hon svarar att hennes klass inte gjorde det men att andra klasser på hennes gymnasie åkte flak.


12:50 BBT: De pratar vidare om skolan och efter att Katti berättar om sitt program där man fick lära sig hur man lagar mat, tyda tvättlappar och andra hushållssysslor. Simon säger att han önskar att man fick lära sig mer i skolan om viktiga saker som betalningar, lån och hur man klarar sig ekonomiskt. Pedram säger att hans småsyskon får lära sig sånt och att de har börjat med sånt i skolan nu.

Comments


Utvalgt innlegg
Ingen innlegg er publisert på dette språket ennå
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page