top of page

Livefeed 23 Mars 2021 Del 213.01 BBT: I köket håller mat-tant Adrian på att ta hand om disken. Och det ser ut som att han får hjälp av två av eleverna Nardos och Madde. Undrar om det kanske beror på att de har en crush på den stilige mat-tanten, eller bara vill fjäska för att få förmåner när det gäller matserveringen senare i huset. Den här veckan är det endast mat-tanterna Adrian och Emelie som får ta hand om maten och servera till alla.

13.10 BBT: I soffan sitter eleverna och förhör varandra om olika länder och flaggor. Och vart de ligger. De vet att dom ska träffa Kunskapsfågeln idag och därför tränar de flitigt. Tanja utbrister helt från ingen stans ”Jag är KVAR!” och Simon fyller i ”Ponne we miss you”. Han lämnade sannerligen ett stort hål i huset, som blir svårt för de andra att fylla. Han var en riktigt sprallig och glad person som spred mycket positiv energi till resten av gänget. Och hittade på många lekar. I soffan fortsätter de med olika Kungars valspråk. Det är fokus, fokus fokus på pluggande.

13.40 BBT: BREV! Det är snart dags för gänget att gå in i uppdragsrummet för ett kunskapstest. Madde läser brevet för gruppen att om ca 30 minuter ska de alla gå in i uppdragsrummet när skolklockan ringer. Den som sedan får mest rätt på provet kommer att bli immun och även lärare resten av veckan.

Alla börjar spekulera om vad man ska göra som lärare. Simon säger att han vill bli lärare. Och de andra skrattar och säger att då blir det katastrof. Simon går av och an och är förväntansfull på testet. Även de andra börjar tagga nu och de förhör varandra på massa olika saker.

13.50 BBT: Katti och Stephanie passar på att gå ut och röka medan de väntar på att få gå in i uppdragsrummet. Katti röker först och säger att hennes kjol är alldeles för trång och hon hoppas att hon kommer få en större eller byta till sina egna shorts kanske. Stephanie tror att storebror kanske tillåter det. Stephanie undrar vad Katti är bra på. Hon säger att hon bra på att röka….då skrattar båda högt. Sen räknar Katti upp massa saker som hon själv tycker att hon är bra på.

När det är Stephanies tur att röka kommer Tanja ut och då passar Katti på att springa in i bikten för att fråga om hon får byta sin trånga kjol.

14.02 BBT: Och de i huset börjar bli otåliga. De står och väntar utanför uppdragsrummet för att få komma in och träffa Kunskapsfågeln. Simon går av och an och är väldigt verbal. Han låter som Big brother och säger att de ska in i uppdragsrummet snart. Och sen skojar han om kunskapsfågeln. Simon tar tag i telefonen som sitter på stolpen mellan köket och hålet och säger ”Rikard, släpp in oss” Och Judith undrar vem han kommer till (sist ringde de till Rikard Olsson i den telefonen när de spelade Bingolotto).

14.15 BBT: Hela gänget blir tillsagda att samlas i soffan. Där sitter de och väntar otåligt på att få gå in och göra sitt test. Inget händer och vi som har 24/7 får se ”Tillfälligt avbrott” flera gånger under tiden. De i huset undrar vad som händer och varför de inte får gå in. Några vill testa gränserna och gå ifrån soffan för att se om dom säger något. Simon tycker det är respektlöst att inte hålla tiden, när man säger en tid. Och alla andra håller med.

Under tiden sitter de och berättar historier för varandra och förhör varandra igen om olika huvudstäder. Joel berättar åter igen om sitt marsvin Juno som han hade när han var kring 7 år. Den gången som han hade en kompis hemma hos sig som klämde Juno så hårt så ögonen nästan poppade ut. Joel sa ifrån så klart. Och då blev kompisen så arg så han drog ner byxorna och drog sin rumpa över hans lakan i sängen flera gånger. Simon säger att han tycker den historien är så kul.

14.35 BBT: Joel fortsätter att berätta om filmen (en riktig händelse som han varit med om men för att de inte får prata om tredje person så kodar han till att det är en ”film). Filmen handlar om en pojke på ca 12-14 år som åkte buss. Och såg en man som smygtog bilder på småtjejer som var kring 7 år. Han säger högt åt mannen i bussen så alla hör. Och mannen blir så generad och sitter och stirrar rätt ner resten av bussresan.

14.44 BBT: Sitter alla fortfarande och bara väntar i soffan utan att få något besked. De förhör varandra om allt möjligt. Simon säger helt random ”Nu avskyr jag Kunskapsfågeln”.

14.45 BBT Ringer ÄNTLIGEN ringklockan in och alla går in till uppdragsrummet. Där inne ska alla sätta sig vid varsin bänk. Där sitter 3 stycken ballonger som är uppblåsta. Den som inte klarar sin fråga får smälla en ballong. Och sedan bestämma vem som ska få svara på nästa fråga. De ska räcka upp handen om de kan så väljer Kunskapsfågeln vem som ska svara på frågan.

Den som misslyckas först med att svara på sina frågor och har alla sina ballonger smällda får gå till skamvrån och snurra på ett hjul, för att se vilket straff han/hon ska få.

Dom är 12 deltagare och ska svara på många frågor så vi får se hur det kommer gå detta.

Vi spelar in hela kunskapstestet så det går att ses i efterhand i Facebookgruppen i sin helhet.

Madde är den som misslyckas med alla sina ballonger och får gå till skamvrån och dra på hjulet. Hon får ”ishink” som straff. Hon får sätta sig i en liten uppblåsbar pool på golvet, ta av sig myggan och bara vänta.

In kommer två 1cuz och häller en hink med isvatten över henne. Kunskapsfågeln ber henne sen att lämna klassrummet, alldeles dyngsur och gå ut i huset igen.

Alex blir nästa som misslyckas och får gå till skamvrån och dra på hjulet. Han får ”Harakirikorv”. Fågeln frågar om han är hungrig och säger att han ska få en matbit. In kommer 1cuz med en halv Harakirikorv. Pedram och Judith ger honom tips. Och Alex tar korven i 2 stora tuggor men måste även svälja. Det tar lite tid och man ser att han lider lite. MEN han lyckas. Han lyckas och får lämna klassrummet.

Strax efter misslyckas Stephanie och går och drar på hjulet. Stephanies straff blir tårta. Den kommer om en liten stund. Men det är inte för att äta utan hon får den upptryckt i ansiktet av en 1cuz. Alla skrattar och Stephanie får njuta tårtan utanför säger Kunskapsfågeln.

Tre strikes och Tanja är också ute. Hon går och snurrar på hjulet med bestämda steg. Och det blir ”Tårta” även för Tanja. Hon får ställa sig i lilla bassängen och vänta på att få sin tårta i ansiktet. Hon tar en stor tugga av tårtan och sen går hon skrattande ut till de andra i huset.

Judith missar sin sista fråga och drar på hjulet. Hennes straff blir ”fisspray”. Det betyder att hon ska få några sprut rätt i ansiktet med bajsspray. Hon skandera och skrattar ”vi älskar bajs”. Det kommer in en vitklädd person och sprayar hela Judith med sprayen. Inte bara i ansiktet. Hon går en extra runda runt i rummet så att alla får känna den äckliga lukten. Emelie säger att det här inte är något den lukten. Så här luktar det i Skåne hela tiden säger hon. Joel där emot mår riktigt dåligt av lukten. Även Nardos.

Emelie misslyckas och nu ska vi se vad hon får för straff på hjulet. Hon får ”Ishink”. Och hon säger direkt ”Jag har ingen bh på mig”. Kunskapsfågeln säger åt henne att sätta sig i poolen. Hon håller för brösten så att hennes nipples inte ska synas. Hon får en stor hink med isvatten över hela sig och hon får även hon lämna klassrummet dyngsur.

Adrian är visst inte bäst i all. Han misslyckas och får snurra på hjulet. Han får även han en tårta i ansiktet. Katti skojar om att tårtorna börjar ta slut nu. Det här var tredje tårtan. Kunskapsfågeln tackar Adrian för idag och han lämnar rummet.

Joel misslyckas på frågan om man ska ställa klockan bak eller fram på söndag. Han svarar fel och får snurra på hjulet. Han landar på ”Harakirikorv”. Och Joel tror att han kommer spy. Han ber om råd hur han ska tänka. Men de svarar att han ska tugga den. Joel tar tag i utmaningen och tar på sig skyddshandskarna och äter. Joel lyckas att äta korven med bravur. Han springer ut ur klassrummet. Bra jobbat Joel!

Katti misslyckas på färgerna på Rubiks kub. Och hon snurrar på hjulet. Hon får ”tårta” även hon och hon blir jätteglad för att slippa Harakirikorven. Hon tycker att det värsta är det kalla vattnet i poolen som hon måste stå i . Men hon tar tårtan i ansiktet och önskar de andra lycka till när hon går ut.

Nardos misslyckas och går och snurrar på hjulet även hon. Hon tvekar dock innan och drar väldigt löst för att hamna på ”tårta”. Hon säger att hon måste få ta av sig först för hon tänker inte gå i poolen med skorna på. Hon tar även av sig mikrofonen. Hon håller även ett papper för att slippa få det i huvudet. Och hon försöker slingra sig undan tårtan. Men det går lite dåligt. Hon får lämna rummet. Men tar tid på sig. Vilket Kunskapsfågeln inte riktigt gillar.

Kunskapfågeln frågar Simon och Pedram hur de mår och hur de tänker. Det står mellan dessa två herrar nu om vem som vinner immuniteten och blir lärare. Pedram får sin fråga och misslyckas.

Simon vinner och blir både immun och kommer att bli lärare. Exakt det han önskade sig innan de gick in i rummet.

Pedram går och drar på hjulet för att få sitt straff. Han får ”bajsspray”. Pedram blir lättat att få slippa harakirikorven även han. Han har ju redan provat på den och vet vad den gör för kroppen. Han håller för ansiktet med händerna men får fissprayen över hela kroppen i stället.

Simon sitter nu kvar själv med Kunskapsfågeln. Han vill gratulera så mycket till Simon och kallar honom för klassens ljus. Även Simon får lämna rummet och han springer runt i huset och skriker av lycka. Han är så glad att han äntligen vann någonting.

15.40 BBT: Är lektionen över och Simon lämnar uppdragsrummet. /Skribent Helene

15:48 BBT: Simon är jätteglad att han vann dagens prov och därmed är immun resten av veckan.

Tanja, Emelie, Alex och Adrian står just nu vid köksön och snackar om frågorna de fick inne av magister kunskapsfågel. Tanja går och duschar för hon tycker hon luktar lite unket.

15:53 BBT: BREV!

Grattis Simon du klarade provet, bäst och sitter säkert en vecka till.

Flytta din kylskåpsmagnet och gå sedan till slussen och byt ut dina elevkläder till lärarkläderna.

16:02 BBT: Simon har bytt kläder och ser nu ut som en riktig lärare, men dock är nog glasögonen lite stora. I köket förbereder man maten, Emelie sitter just nu och hackar lök. Alex sitter och håller Emelie sällskap. Det har blivit stopp i toan, och Adrian försöker lösa det, men det verkar inte fungera så bra.

16:20 BBT: Ute vid rökrutan är Simon, Stephanie och Katti, de pratar om att det är många från turkosa sovrummet som har åkt ut nu. Sen börjar de prata om olika gymnasieprogram.

Simon börjar prata om betyg han fick ibland annat matte c. Han fick ig säger han. Sen börjar de fundera på vem i huset som är bäst på matte.

16:25 BBT: Adrian ska skära paprika och det går inte så bra, han skär sig, så Tanja får hjälpa honom med att sätta på plåster. Adrian säger att svider som tusan men han tror det går bra. Emelie säger att blir för mycket för henne nu, först skär sig Adrian och nu fungerar inte spisen.

16:43 BBT: BREV!

Simon du vann och blev lärare. Du ska nu gå till lärarrummet där du ska bestämma hur nästa tävling ska gå till. Gå till annexet för där finns mer instruktioner.

16:45-17:00 BBT: Simon går till annexet:

Simon eleverna ska göra ett prov, du ska välja ämne, bestämma reglerna, du ska

rätta provet, den som vinner provet blir immun och sitter säkert. Provet börjar om 45 minuter.

Välj ämne från tavlan och visa för kameran.

Simon står och funderar en stund och hittar tavlan med alla ämnen.

Han väljer kunskapsprov, för det känns mest lämpligt och rättvist nu i början.

Simon får inte lämna rummet förrän provet ska starta, så han passar på att ta en kaka som finns på bordet, sen ritar han lite på tavlan och sen hittar han sin kalle anka pocket. Sen ringer han upp Rikard Olsson på bingolotto och berättar att han har fått tillbaka sin pocket. Han ska göra lite kaffe och hittar då ännu mera saker.

Han börjar äta marianne karameller och kör närvaro på samtliga elever.

17:02-17:26 BBT: Simon har nu förflyttat sig till uppdragsrummet, där kunskapsprovet ska hållas.

Han läser igenom lappen som finns på skrivbordet, sen går han snabbt på toan innan han börjar planera provet. Han börjar skriva ner frågor på pappret som kunskapsprovet ska innehålla. Det blir lite geografi låter det som. Han bläddrar igenom massa böcker för att hitta något som han kan ställa en fråga på. Han skriver ner lite i sitt block. Det blir nog ett bra kunskapsprov.

17:29 BBT: Vi får kika in i huset och där håller dom på med korv stroganoff och ris.

De har förstått att Simon håller på att göra provet. Nardos tror det kommer bli bra prov.

17:35-18:00 BBT: Det är dags för prov och alla blir inkallade till uppdragsrummet. Läraren Simon berättar hur provet ska gå till och visar det han har skrivit på tavlan. Han har dock skrivit det lite litet så det är svårt att se för några. Men han läser upp det för dom och är det något så får dom fråga.

Provet sätts igång och alla ser koncentrerade ut och ska göra sitt bästa.

Judith är snabb och lämnar in sina svar först. //Skribent Ann-Sofie

Comments


Utvalgt innlegg
Ingen innlegg er publisert på dette språket ennå
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page