top of page

Livefeed 24 Mars 2021 Del 213:10 BBT: Lunchen är klar och det är dags att sätta sig till bords och äta.

Joel tycker maten är lite stark, han frågar efter cremé frachie men den måste de spara till nästa matlagning säger Emelie.

13:35 BBT: Nu är det vila i huset, i det turkosa sovrummet ligger de flesta i sängarna och vilar efter maten, och Tanja sminkar sig.

Judith frågar när de ska in och planera nästa prov, de andra säger att det blir nog senare. Sen blir det ett allmänt snack och Tanja lyckas spilla ut sitt kaffe över Simons laddare till hår apparaten.

13:50 BBT: Tanja har sminkat sig klart och fått kläderna på sig. Nu ser hon ut som en gammal tant med papiljotter i håret. Simon och de andra tycker hon borde ändra sminkningen lite. Visst gör hon det, hon ska försöka sminka ansiktet så hon ser gammal ut. Hon sätter igång direkt.

14:05 BBT: Tanja är klar med sminket och visst blev hon X antal år äldre och det passar ihop med kläderna hon har fått. Simon tycker det bli sexigt. Hon går ut och visar sig för de andra och de börjar skratta. Tanja får sopborsten, som hon använder som käpp. Hon ser riktigt gammal ut nu.

14:15 BBT: Stephanie sitter ute i rökrutan och röker. Judith och Tanja, som numer kallas Birgitta från bygda kommer ut, för nu behöver tant Birgitta röka. Tanja spelar sin lärarroll klockrent, hon låter som en gammal dam som jobbat länge inom skolan. Tant Birgitta får frågan ”har du haft ett one night stand” av Judith. Tanja frågar vad det är, Judith förklarar men Tanja svarar att det har hon inte. Frågorna fortsätter och tant Birgitta svarar

14:30 BBT: Nardos och Madde ligger i soffan och ber tant Birgitta (Tanja) att komma och sätta sig i soffan och ta en kaffe kopp. De pratar med tant Birgitta som vilar sina höfter. Tanja har nu fått in en riktig käpp istället för sopborsten. Nardos säger att de spelar så bra, de borde starta en teater. Tant Birgitta berättar hur det var ute på danserna förr. Men sen tycker storebror att hon ska gå till slussen och det gör hon. Hon har fått en ny kavaj. Nardos blir besviken, för den andra kavajen var mer passande för Birgitta.

14:37-14:56 BBT: Tanja ska gå till annexet, Pedram och Simon som också är lärare följer också med och visar vad som finns där.

Killarna visar vilka ämnen som är kvar och Tanja väljer direkt roliga timmen. Killarna skrattar för de visste att hon skulle välja det om hon blev lärare. De visar henne tavlan de gjorde igår, om vilka ämnen de ville ha under veckan. De sätter sig vid bordet och äter kakor och pratar om vad roliga timmen kan vara. Tanja har många ideér så hon hoppas hon får in bra grejer så det blir riktigt roligt.

De sitter i annexet, och de frågar storebror om de får lämna. Men det får dom inte, utan ska vänta tills de får gå till uppdragsrummet.

De fortsätter planera roliga timmen. Det låter som att det blir lagtävlingar, där två går till final. Vi får se vad som händer när de kommer in i uppdragsrummet.

De kollar på kartan och Tanja säger att Sverige ligger fint på kartan. Simon tycker det ska bli kul att få en till lärare idag. //Skribent Ann-Sofie

15.01 BBT: Lärarna Simon, Pedram och Tanja är inne i klassrummet just nu för att förbereda lektionen Roliga timmen. De spexar och har sig och försöker komma på olika saker so de ska göra eleverna.

15.18 BBT: Skolklockan ringer in och klassen ska in på lektion. Fröken Tanja/Birgitta ska leda lektionen. Hon tar alla eleverna i hand när de går in i klassrummet. Fröken berättar att det idag står en immunitet på spel. Och hon ska dela upp klassen i lag först.

Lag 1. Adrian, Katti, Nardos, Stephanie

Lag 2 Emelie, Joel, Madde, Alex

De ska ha tre olika tävlingar. 1 lagtävling och 2 individuella tävlingar. Hon har med sig sina två ”assistenter” Simon och Pedram.

Det är roliga timmen och det lag som är roligast kommer gå vidare till rond 2. När väl ett lag har vunnit kommer de att få tävla sins emellan och sista tävlingsmomenten är att rita av lärarna. Det två som har gjort bäst teckning får tävla om en sista utslagsgren. Och den som vinner blir immun.

Lagen sätter sig i små grupper och börjar att planera vad de ska göra för roligt nummer för lärarna.

15.30 BBT: Lagen sitter i var sin hörna av klassrummet och planerar vad de ska göra för något roligt att tävla med för att lyckas gå vidare i jakten på en immunitet. De viskar så det är svårt att höra vad de bestämmer sig för. Men vi får se hur resultatet blir när de väl uppträder sen. Lärare Tanja kommer in i klassrummet och talar om att det är 2 minuter kvar. Och Lag Joel går ut i huset för att skaffa rekvisita och repetera snabbt.

Inne i klassrummet gör sig lag Adrian sig i ordning och letar fram rekvisita från hyllan i klassrummet. De spökar ut sig rejält och skrattar åt hur de ser ut. Katti har en stor fluga och basker på huvudet, Adrian har en flerfärgad keps med propeller på sig, Nardos tyllkjol och så vidare. Lärarna kommer in och talar om att tiden är ute och att de nu måste visa vad de hittat på.

Lärarna sätter sig längst fram och gör det bekvämt för sig. Och laget står lägst ner och viskar för att prata ihop sig hur de ska framföra. De gör sig redo för att börja.

Stephanie sitter på en stol med en megafon och ber Simon att komma fram. Han får sätta sig på en stol och Nardos sätter på honom hjälmen som de hade när de satt ihop så hon har även en hjälm på sig och en kedja mellan. Hon klär av Simon och han ropar ”Vad är det som händer”. Och alla skrattar. Sen kommer Katti med ett barn i magen och slänger iväg det i ugnen. Samtidigt kommer Judith och spexar för lärarna. De tackar för sig och lärarna skrattar högt. Pedram säger att det är det skevaste och roligaste han sett. Och Tanja skrattar massor. Simon säger flera gånger, vad är det som händer. Det var det sjukaste.

De går ut och ber lag 2 att gå in i rummet.

15.46 BBT: Lag 2 kommer in i rummet och visar sin scenshow. Alex kommer in med ett gult skynke på sig och presenterar gänget som storebror. Emelie kommer in utklädd till Simon och säger att han röker flera limpor cigg och att han röker öl. Efter kommer Joel utklädd till Tanja och Madde utklädd som Pedram. Joel gör ett partytrick som Tanja och fnissar hela tiden. Han har en peruk på sig och en papiljott i håret. Lärarna skrattar massor så klart. De lyckas uppenbarligen bra. Tanja säger åt de att de ska be det andra laget att komma in och under tiden ska de återställa klassrummet till ursprungsskicket medan lärarna går in i bikten för att bestämma vilket lag som går vidare och får tävla individuellt om en immunitet.

15.51 BBT: Lärarna kommer ut från bikten efter en rätt så kort stund och säger att de har ett resultat. De vill tala om att alla var sjukt bra.

Vinnarlagen i första omgången blir Lag 2 Joel, Emelie, Madde och Alex.

När de fått veta vilka som går vidare får de som förlorade lämna klassrummet och lärarna förklarar reglerna för de andra. De skulle haft en enhjuling som de skulle cykla på. Men de tog bort det eftersom alla inte klarar av att cykla. Nu tävlar de alltså individuellt och ska i första omgången måla av lärarna. Det handlar inte om bästa målningen utan den som lärarna tycker symboliserar lärarna bäst. De tävlande får 15 minuter på sig.

15.55 BBT: Eleverna sitter koncentrerat och ritar i sina bänkar, medan lärare Pedram sitter på katedern och dinglar med benen, lärare Simon sitter på en stol och leker med Tanjas käpp och Tanja ritar en åsna på tavlan. Sista utslagsgrenen mellan de två som ritat bästa teckningarna blir att rita svans på åsnan. Och det ska vara den som kommer närmast.

Under tiden som lag 2 ritar, kommer Nardos och Katti och sticker in huvudet i klassrummet och ropar ut en lärare. Pedram går ut i huset och där vill Nardos och Katti protestera för att det andra gänget hade rekvisita inifrån huset. Och de tycker det var fel för de fick veta att de skulle använda sakerna i klassrummet, plus att de andra fick mera tid på sig att planera. Pedram försöker förklara hur lärarna har tänkt. Och det Katti vill förtydliga är att de tycker att förutsättningarna för de olika lagen blev orättvis. Och det var det andra laget som vann.

Pedram säger att han ska ta det med sina kollegor och han förstår vart de vill komma. Han svarar också att det kommer flera chanser under veckan att bli immun. När han går in i klassrummet igen tar han med sig sina kollegor in i bikten för att överlägga om det andra lagets protest.

Efter lite överläggning i bikten kommer lärarna ut igen i klassrummet och fortsätter att övervaka de elever som sitter och ritar. Lärarna tar fram kroppen på katedern under tiden och undersöker hur kroppen egentligen ser ut inuti. Tanja frågar hur de kan veta att kroppen ser ut så här. Simon svarar att de givetvis har öppnat upp en människa och tittat.

Snart är det dags för eleverna att avsluta sitt tecknande. Lärarna talar om hur kort tid det är klar och hetsar eleverna lite.

Lärarna räknar ner och ber eleverna att lägga in teckningarna till lärarna. De går in i bikten för att överlägga om vilka två teckningar som är bäst. De två kommer att få tävla i att sätta svans på grisen/åsnan på tavlan. Eleverna går nu otåligt av och an i klassrummet och tar en gruppkram. De är nöjda med sin insats.

Lärarna kommer ut och säger att två teckningar stod ut lite extra. Det är Emelies och Alex teckningar. Detta innebär att det är de två som gör upp i finalgrenen och kan bli immun.

Tanja förklarar reglerna för de två. De ska ha ögonbindel på sig och snurras. Sen ska de sätta en svans på tavlan. De gör sten, sax, påse för att se vem som börjar. Alex ska börja och får ögonbindel på sig. Emelie får gå och ställa sig längst ner i klassrummet i ett hör in mot väggen så hon inte ser. De snurrar Alex 10 varv och sen ska han försöka sätta dit svansen på åsnan. Alex sätter en svans på geografiskt rätt ställe men en bra bit ifrån. Nu är det Emelies tur. Hon får också ögonbindel på sig. Emelie snurrar och sen går hon fram till tavlan. Hon sätter svansen på bättre ställe än Alex vilken innebär att det är hon som vinner immuniteten.

Vinnare är Emelie

16.32 BBT: När de är klara vill även Madde prova att sätta svansen på åsnan utan tävlan. Hon kom någonstans mitt emellan Alex och Emelies resultat.

När de lämnar klassrummet presenterar Joel vinnaren för de andra och det är Emelie som jublar. De andra är inne vid bubbelpoolen, där Judith och Stephanie sitter och njuter. De som kom ut från uppdragsrummet berättar för de andra hur tävlingen gick till. Tanja ber om ursäkt om det blev något missförstånd på första delen.

16.39 BBT: Adrian och Pedram sitter och räknar på hur många personer som är kvar nu som hänger löst. Adrian kommer fram till att det är fem. Pedram håller inte med men sen löser killarna det och det är fem. Pedram går och hämtar teckningarna så killarna kan titta på. Även Alex sitter där och tittar. Killarna tycker att Maddes teckning är den finaste av de alla, och tycker hon är väldigt duktig på att rita. De är bra teckningar allihop och de är imponerade över hur bra de kan rita.

16.48 BBT: Simon och Tanja har också hoppat ner i bubbelpoolen nu medan Nardos, Katti och Pedram sitter i stolar runt om kring och håller de sällskap.

16.49 BBT: Samtidigt går Joel och Madde till utegården för att ta sig en promenad. Madde säger när hon kom ut att hon skulle vilja se klipp på när hon hjälper Joel med hans spya här om dagen. De pratar om tävlingen och såg att Alex blev besviken för att han inte vann immuniteten. De förstår att han känner sig stressad om han kommer hänga löst eftersom han kom in sist. Madde känner sig lite osäker när det gäller tävlingar. Det är mest slumpen som avgör men att man ändå vill göra sitt bästa. Och Joel säger att man släpper till slut på garden. För att man vet att man inte kan styra något.

Madde vill anförtro sig något till Joel. Hon säger att hon känner att hon bara vill att Adrian ska komma in när de lekte Ryska posten igår och hon stod inne på toaletten. Hon trodde inte att hon skulle känna så snabbt för honom. Men man kan inte styra det. Joel säger att han tror att hon är i den fasen att alla de där inne är de enda personerna i universum. Och han säger att de är i samma ålder och därför dras hon extra mycket till just honom kanske. Men hon säger att hon är en fegis och vill inte vara för på heller. Och att han ska tycka att hon är jobbig. Joel säger att allt man gör i huset ska man inte behöva ångra utanför.

16.58 BBT: Nardos har kommit ut och promenerar nu med Joel och Madde. De peppar Madde och säger att hon behövs i huset och att det är bra att alla är olika. Nardos säger att Stephanie också känner så, men det är fel. Vi människor är inte gjorda av sten, utan man ska visa alla sina sidor. Madde tackar och är glad att hon har Joel och Nardos. Nardos äger att när Madde kom in tycker hon att det var så fint att hon gav råd även direkt när hon kom in i huset på ett fint sätt. Nardos säger att Madde gör skillnad i huset. De går över till att prata om vad för typ av lektion Emelie ska hålla i nu. Vad är hon bra på?!

17.10 BBT: I köket har mat-tanterna Emelie och Adrian börjat att göra i ordning middag. Och Adrian får påminnelse från storebror att han måste ha på sig hela outfiten. Alltså han hade glömt hårnätet. Storebror tjatar tills han tar på sig det. I poolrummet sitter Tanja och Judith fortfarande kvar i poolen. Och Katti säger att en kyss och hångel betyder olika idag mot när hon var ung. Det blir en liten diskussion om detta och de försöker reda ut de olika begreppen.

17.15 BBT: På utegården går fortfarande Joel, Nardos och Madde på sin långpromenad och pratar om massa olika saker. Allt från att man har någon i huset som påminner om en vän utanför till att prata om kläder. Och att låna ut kläder eller inte.

17.20 BBT: BREV! Grattis Emelie som immun och sitter säkert

Simon läser brevet för gruppen. Där står det att Emelie nu är immun och sitter säkert i minst en vecka till i huset. Hon är inte heller längre elev utan lärare. Och redan ikväll ska hon och hennes kollegor bestämma i vilket ämne hon ska undervisa i under morgondagen.

Imorgon ska Emelie hålla i en lektion där det kommer att bli ytterligare en elev som kommer att räddas och bli immun.

17.24 BBT: Emelie får gå och flytta sin magnet och är väldigt glad. Hon får kramar och gratulationer av de andra. Strax efter blir hon kallad till slussen där hon har sina nya lärarkläder som hon ska byta om till. Hon får en kjol, sjal, glasögon och en kavaj. Och byter om glatt. Hon är dock lite missnöjd med kjolen som är av tjockt och varmt tyg. Hon går in i rosa sovrummet och tittar sig i spegeln och sminkar till sig lite innan hon går tillbaka ut i köket och matlagningen.

17.40 BBT: Inne i turkosa sovrummet sitter Stephanie och Tanja och sminkar sig efter bubbelpoolen och duschen. Judith och Pedram ligger på sängarna och Simon står upp och pratar. De pratar om lägenheter och vad de betalar i hyra. Simon har väldigt lite hyra jämfört med de andra. Sen går samtalet över till körkort och när de tog körkort och gjorde uppkörning.

I köket pågår matlagningen för fullt. Adrian, Alex och Emelie hänger där och väntar på att det ska bli klart.

17.45 BBT: Hörs storebrors röst i högtalaren. Han säger åt samtliga lärare att samlas inne i Annexet. Där inne ska nya läraren Emelie bestämma vilket ämne hon ska undervisa i imorgon. De tittar på vad som finns att välja och Emelie väljer till slut ämne ”Kunskapsprov”. Hon vill även kallas Alma från och med nu. Innan de lämnar lärarrummet igen tar de alla sina händer och ställer sig i en ring och säger något tramsigt bara. Sen går de ut igen i huset.

17.50 BBT: Maten är klar och mat-tanterna serverar sina elever. Det blir fiskpinnar och potatis denna afton. /Skribent Helene

Filmer från eftermiddagen finns att hitta i gruppen under inläggsämne ”Videos från huset”

Comments


Utvalgt innlegg
Ingen innlegg er publisert på dette språket ennå
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page