top of page

Livefeed 26 mars Del 2

13.15

BBT: De som hänger löst ska alldeles strax gå in till klassrummet och träffa Big Brothers rektor. De pratar om vad det kommer bli för prov och vem som kommer vara rektor. De flesta tror att det kommer var kunskapsfågel som ska hålla prov med de inne i klassrummet. Rektor Filip Dikmen är den som ska hålla prov med eleverna som hänger löst. Den som klarar sig bäst kommer att bli immun.

13.30 BBT: Den första som får gå in till klassrummet när det väl är dags är Joel. Han blir helt starstruck när han ser vem som står där inne. Det är ingen mindre än Filip Dimen som är rektor. Han står där med en lång pekpinne och instruerar Joel på vad han ska göra. På väggen hänger en tavla med flera olika maträtter. Eleverna ska sätta fast rätt maträtt på rätt land. De får inte poäng säger Filip säger att om de är en bit bredvid landet så mäter de och den som då kommer närmast är den som vinner. Joel kämpar på och när han väl ska gå så kramas killarna om varandra, för Filip säger att han har antikroppar. Joel är alldeles lyrisk när han springer ut igen och in till turkosa sovrummet.

Adrian kikar in i rummet och ställer frågor om vad som hände i klassrummet, och får då en varning av storebror. ”Adrian du bryter nu emot reglerna”. Så han får snällt gå ut igen till de andra i soffan.

14.03 BBT: Madde är den nästa som får gå in till klassrummet och träffa rektor Dikman. Hon tar det med ro och lyssnar på instruktionerna. Det är att hon ska sätta maträtter på en världskarta och den som har mest rätt blir immun. De behöver inte pricka helt rätt för om det är lite utanför så mäter de och den som kommer närmast vinner immuniteten.

14.20 BBT: Nardos är nästa på tur att gå in till Rektor Dikmen för att göra sitt prov. De är väldigt roliga och titta på för det låter som att de är gamla kompisar så som de pratar med varandra. Filip säger ”Jalla” flera gånger till Nardos och de fnissar. Han säger att hon måste skynda sig för hon är lite långsam. Han hetsar på henne lite för att hinna sätta på alla maträtter. Han hjälper henne på traven lite vilket han får till viss del. Han har hittills hjälpt alla lite lite.

Till slut märker man att Rektor Filips tålamod börjar tryta. Han säger åt henne att hon inte har tid att tänka för mycket han skriker åt henne att hon bara ska lägga ut dom för att hon ska ha en chans. Han verkar helt frustrerad över att hon inte kan och inte kanske hinner lägga ut dom. Han frågar storebror i öronsnäckan hur lång tid de har kvar. Han får veta att det är 2 minuter kvar. Han säger att detta inte är bra för hans tålamod. Och så skrattar han. De säger en del som jag gissar är arabiska ord till varandra. Han försöker så gott han kan att hjälpa henne men med mycket stressad röst nu.

14.38 BBT: Är Nardos äntligen ute i huset. Hon säger att hon glömde sin vattenflaska men hon får inte gå in igen. Hon vill gå till köket för att dricka vatten. Men då säger storebror att hon bryter mot reglerna. Hon går in till Joel och Madde och de pratar om provet och vilken maträtt som ska vart. Hon berättar hur det var mellan henne och Filip de klickade jättebra och hon berättar att han sa ”Jalla, Jalla” till henne flera gånger och hetsar på henne. Men hon säger att de hade skitskoj. Och hon skulle gärna vilja att han kom in som deltagare. Joel berättar att han ville krama hans fötter och då hade Filip sagt att han fick ge honom en riktig kram i stället.

Nardos fortsätter att prata om Filip och vad han har gjort tidigare i sociala medier. Att det kanske inte alltid varit så positivt. Och hon visste att han skulle vara programledare för Big Brother säger hon. När de pratar om detta så kommer ”tilfälligt avbrott” skylten upp.

14.50 BBT: Storebror ropar i högtalaren att det är Kattis tur att gå in till Klassrummet/uppdragsrummet. Hon blir glad när hon ser att det är Filip som står där inne och hon strålar som en sol. Rektor Dikmen förklarar vad hon ska göra. Nämligen sätta ut maträtter på en världskarta och försöka pricka så rätt som möjligt. Han säger att det inte gör något om hon inte är mitt i prick för de kommer att mäta och den som då kommer närmast får fördel. Det handlar om en immunitet och Katti är en som verkligen behöver det för att slippa sitta i mitten av soffan och riskera att åka ut på måndag. Själv säger hon att hon är dåligt på detta och inte har en jävla aning. Men Filip är tålmodigare med Katti än med Nardos och hjälper henne så långt som han får göra, utan att det blir fusk.

15.10 BBT: Är Katti äntligen klar och får gå ut till de andra i turkosa sovrummet. Där sitter de andra tre som redan varit inne hos Rektor Dikmen. Och alla pratar om hur det skulle sitta och hur svårt eller lätt det var.

15:20 BBT: ”Detta är big brother, Stephanie gå till uppdragsrummet”. Stephanie går in i uppdragsrummet och där blir hon välkomnad av Filip Dikmen. Han berättar instruktionerna för vad hon måste göra i denna utmaning. Sedan börjar hon med att plocka upp maträtten Ghormeh Sabzi som hon säger är persiskt, men hon vet inte riktigt vart Iran ligger. Det tar en stund men till slut bestämmer hon sig. Filip föreslår att hon ska bli lite snabbare och bara lägga de lite ungefärligt för det är tidsbegränsat. Filip frågar om Stephanie gillar geografi och hon svarar att hon avskyr det. Han frågar vad hon tycker om mat då och hennes svar är att hon inte kan något om det, hon ser mat och hon äter det.

När hon är färdig så går Stephanie till det blå rummet där hon pratar med de andra. De flesta kommer överens om att det svåraste var att hitta på kartan. Nu är det tillåtet för de att gå ut ur rummet och då är de andra nyfikna på vad det var för tävling men de som tävlade vet inte om de får prata om tävlingen.

15:45 BBT: Pedram och Tanja håller fortfarande på med sina pranks. De börjar tjafsa om ett prank sen tidigare som Pedram tycker han ska få två poäng för. Tanja och Judith säger att de inte kan ge pranks valutor, alla pranks ska vara värda en poäng. Adrian säger också att Pedrams prank borde ge två poäng. De kommer överens om att de ska köra två mot två. Tanja o Judith mot Adrian o Pedram, de ska försöka få till så bra pranks och skämt mot varandra. De sätter upp regler på vad man inte får göra. Tillexempel inte skada varandra, inte förstöra mickar och inte förstöra säng eller kläder. De sitter i poolrummet, på varsin sida av poolen.

16:05 BBT: Helt plötsligt blir det spring i huset. Det är Pedram som springer ifrån Tanja. Hon håller i en kastrull med grädde som hon försöker smeta ut på Pedrams ansikte. Han springer in i blå rummet men lyckas inte hålla dörren stängd så länge. Vilket leder till att han gömmer sig under sitt täcke. De båda kastar grädde på varandra och Pedram tycker att det är foul play för att de hade precis kommit överens om att inte smutsa ner sängkläderna. Det höll inte så länge.

16:10 BBT: Skolklockan ringer och alla springer till uppdragsrummet. Det är dags för elevråd med Filip Dikmen. Han berättar om utmaningen och att en immunitet stod på spel. Sämst gick det för Katti. På fjärde plats kom Nardos. På tredje plats kom Madde. Mellan Joel och Stephanie var det ganska nära. Men vinnaren är Joel och därmed är han immun denna vecka. Nu börjar elevrådet. Filip börjar prata om sammanhållning i gruppen. De ska prata om hur de mår. Filip har fått i uppdrag att komma in och läxa upp deltagarna om politiska grejer. Han berättar lite om sig själv, att han kan bli missförstådd och att han pratar mycket med händerna och kroppen. Vissa kanske inte gillar det. Han ställer frågan öppet om de känner angående påhopp i huset. Han vill att de lyfter allt de kan komma på. Ingen lyfter något problem och därför berättar Filip om en situation som tittarna har reagerat på. Judith hade testat Nardos kunskap om Sverige och då hade Judith sagt ”vi ska lära dig allt om Sverige”. Nardos hade reagerat och sagt att hon också är en del av Sverige. Det var en ganska skämtsam stämning i huset då men Filip vänder sig för att fråga hur Nardos och Judith upplevde det. De verkar vara på samma sida och de förstår varandra. De båda förstår att Judith inte hade som avsikt att skada Nardos. När de ska lämna rummet så säger Adrian först att han verkligen ser upp till Filip. Som svar säger Filip att han o Adrian har gemensamma vänner som har skrivit till Filip att han ska ta hand om Adrian. När alla är påväg ut så stanna Joel, Nardos och Pedram och prata med Filip. Joel säger att Filip är hans förebild och ser upp till det sättet som Filip använder sin plattform. Nardos lyfter att hon inte haft jättebra bild om honom tidigare med tanke på hennes plats i tjafs tidigare. Han säger att det är long gone och att de bara ska vara positiva och titta framåt från och med nu. Pedram frågar om hur han ser ut på tv och om han borde vara orolig över att hans mamma ska stå utanför med en shahata när han kommer ut. Filip säger att han inte kan berätta om utsidan men att hon kanske kommer stå där med en toffla.

16:40 BBT: I köket sitter Judith och Nardos och pratar om situationen som de pratade om på elevrådet. Judith menade verkligen inget illa och det förstår Nardos. De tror däremot kanske att vissa av tittarna kan ha tagit av sig. Detta kan bero på att man kanske bara klippt ut en del av konversationen. Men de vet att sättet som Judith uttryckte sig var fel. Stephanie lägger sig i och frågar varför alla frågor om Sverige blev ställda till Nardos. Varför det inte var öppna frågor som alla kunde svara på tillsammans. Stephanie säger att hon lika väl som Nardos inte kunde svaret på många av de frågorna som togs upp. Men det var också Nardos som bad de andra ställa frågor till henne och därför blev det automatiskt frågor riktade till henne. Judith vill verkligen inte att människor utanför ska tro att hon är rasist för det var verkligen inte hennes avsikt att uttrycka sig på ett negativt sätt.

16:50 BBT: I rosa sovrummet pratar de först om Filip och att det var roligt att träffa honom. Sedan börjar de gå in på att prata om sociala medier. De undrar hur mycket följare man måste ha för att kunna försörja sig på sociala medier. De pratar om hur mycket följare de har och på instagram och på vilket sätt man kan använda sin plattform positivt.

17:10 BBT: I rosa sovrummet pratar de om allt ifrån Voi, segway, mäklarkompisar, hus, vänner på utsidan och att privata chaufförer. De chillar bara och har en lite gott & blandat konversation. Nardos börjar berätta om Täby som är en av de rikaste kommunerna i Sverige. Hon var på en fest där en gång och då var hon den som stod ut. Hon gillade att hänga med människorna där trots att de har olika intressen. Nardos berättar om en vän till henne som heter Linus. Joel frågar om hon kan fixa ihop de utanför huset. Nardos säger att hennes vän som hon prata om är straight men att han kanske skulle passa Stephanie. Han är lite yngre än Stephanie men han är väldigt mogen.

17:20 BBT: Emelie och Adrian håller på att laga pannkakor till middag idag. Alex, Adrian och Simon hoppas på att de får brev snart. De står vid brevinkastet och räknar ner och hoppas på att storebror är med på samma nota. De väntar på att lampan ska lysa och att de ska få in ett brev. De försöker flera gånger men storebror är inte med verkar det som.

17:25 BBT: BREV! Ja, storebror var lite sen men det kom ett brev precis som deltagarna ville. Det är Madde som ska läsa. Alla samlas i soffan. I brevet står det att det snart är det dags för sommarlov. Om en timme hålls sommaravslutning på utegården. Byt om till sommarkläder och sen är uppdragsrummet öppet. Det blir många frågor om vad de ska göra först. Det är förvirrade över formuleringen på brevet men till slut förstår de.

17:40 BBT: Nardos och Joel hamnar på något konstigt vis i köket. De lagar fortfarande pannkakor. Mattanterna Emelie och Adrian har försvunnit från köket. Nardos och Joel undrar varför mattanterna inte gjort någon sallad. Adrian och Emelie är överens om att man inte äter sallad till pannkakor. Emelie vägrar göra sallad, den som vill ha sallad får fixa det själv tycker hon. Nardos och Joel säger att det står ju på matsedeln att det ska finnas sallad till maten.

17:55 BBT: Alla försöker göra sig i ordning för sommarfesten. De hade hoppats att få in sina sommarresväskor så de verkligen fick ha på sig sina sommarkläder som har på en skolavslutning. Emelie känner sig stressad för att hon inte hinner laga mat och fixa sig samtidigt. Adrian verkar inte hjälpa till särskilt mycket. Simon, Nardos och Joel hoppar in och hjälper till några gånger men de fattar inte varför Adrian inte tar ansvar när det är hans matvecka.

Comments


Utvalgt innlegg
Ingen innlegg er publisert på dette språket ennå
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page