top of page

Livefeed 28 mars Del 213.00 BBT: BREV! Emelie samlar gruppen och läser att det har blivit sommartid. Och därför ska nu huset vrida klockan 1 timme framåt. Dessutom har det blivit hög tid att vårstäda hela huset. Om de gör detta bra väntar en belöning.

13.12 BBT: Flera i huset har satt igång med städningen, medans andra fortfarande fixar i ordning sig inför dagen. Det dammsugs, flyttas möbler och plockas undan kläder. Men en del går mest runt och verkar inte hjälpa till med städningen. Dennis och Simon pratar om sommarkläder. Dennis säger att han inte hade med sig så mycket kläder in. Och Simon är orolig att han inte har så mycket i sin sommarvecka. Han vädjar hög till sin mamma och hoppas att hon ska ha packat bra kläder. Inne i turkosa sovrummet sitter Tanja i sin rosa morgonrock och sminkar sig. Judith och Pedram ligger på mittensängen. Jacki kommer in och vill gärna byta lakan idag. Simon bäddar i ordning deras säng. De ska ju trots allt städa och det ser ut som att de gör det lite smått.

13.24 BBT: Inne i turkosa sovrummet fortsätter pratandet och inga städaktiviteter direkt. Nu har även Alex och Madde kommit och och sitter på var sin säng och pratar. De pratar om efternamn och Madde berättar om hur hennes föräldrar fick sina efternamn.

Alex och Simon sitter och pratar om musik och kommer in på gruppen Barbados. Båda kommer fram till att de gillar låten ”Kom hem” väldigt mycket som sångaren Magnus Carlsson sjöng väldigt högt. Alex säger att han brukar sjunga den när han sjunger karaoke, men han har svårt att komma upp så där högt som Magnus klarar av. Samtalet går över till olika låtar som de gillar att sjunga, Körbergs ”Stad i ljus”, Sarek ”Genom eld och vatten”, och flera andra låtar. Katti kommer in och vill ligga på sin säng och det är just där killarna sitter så de skrattar när hon kommer och lägger sig och hon säger ”kom pojkar”. Killarna fortsätter att prata om remixer som är bra.

13.26 BBT: Alex och Katti ligger på sängen och pratar om gårdagen. Han är lite låg efter husmötet för att han känner det som att folk tycker att han är feg och inte vågar säga vad han tycker. Men han tycker att det var precis vad han gjorde. Han säger att han ville gå och lägga sig igår eftersom han tyckte stämningen var så konstig i huset igår kväll.

13.28 BBT: Simon börjar reagera på något helt plötsligt och Katti undrar om han fick stånd. Han bekräftar det och Katti skrattar högt och även de andra. Han går baklänges runt puffen i rummet och säger att han inte kommer lägga sig i sängen igen. Han såg på tjejer som kramar varandra och är närgångna. Dennis tittar in i rummet och Katti säger åt honom att komma och slänga sig i sängen. Så han lägger sig mellan Katti och Alex och får en kudde att ligga på. De pratar om Simons sexuella frustration i huset. Dennis säger att han ska släppa på trycket. Men Simon säger nej, och att han ska klara detta. Han berättar för killarna om Therese som var där inne och att det var extra jobbigt med henne. Hon var otroligt vacker berättar Simon och säger att hon var otroligt vacker även utan kläder. Och killarna frågar om hon inte hade de på sig. Simon svarar drömmande ”Nääe”. Och de andra skrattar och säger att han är som en översexuell tonårspojke, som spelar dataspel. Killarna börjar prata om vilka dataspel de spelar. För både Dennis och Alex spelar lite dataspel ibland också. Men inte så ofta som Simon.

13.54 BBT: Inne i rosa sovrummet ligger nu Emelie och Madde på en säng och pratar. Emelie mår inte så bra idag. Hon tycker att det nästan är mobbing emot henne idag. Hon känner sig så utpekad för att hon ska gilla alla nya killar som kommer in. Och sen är hon aldrig nöjd när det väl kommer in en kille. De pratar om tjafset igår, när Emelie säger att hon aldrig får prata själv, och säga vad hon själv tycker. Men Madde säger att hon pratade bra på mötet idag. Men Emelie ville inte ens ha ett möte. Hon tycker att hela situationen är äckligt och extremt konstig. Hon säger att OM hon tyckte att han var snygg och hon skulle vara intresserad, så känner hon att folk cockblockar henne. Madde säger nej. Men Emelie fortsätter att säga det att hon är kräsen igen och att hon inte skämtar om det. Hon upprepar saker folk sagt till henne igår. Att andra i huset hetsar så mycket så fort det kommer in någon ny i huset. Då är det direkt att någon måste vara intresserad av den personen. Emelie tycker att folk hetsar alldeles för mycket om sex i huset. Men hon tycker det gått över styr. Tjejerna fortsätter att prata om händelsen igår, men Emelie upprepar flera gånger att hon inte får prata för sig själv.

14.10 BBT: Ute i köket håller Nardos och Joel på med något i en skål, det är hemligt så andra får inte veta. Emelie kommer ut i köket och blir stoppad. De tisslar och tasslar och håller på att fixar något i en stor kantin. I en stor skål blandar Nardos en sallad och Joel har börjat sleva upp något från Kantinen på tallrikar. Det ser ut som det gör lunch åt alla. Emelie kommer in till köket ändå och säger att hon ska hämta vatten. Hon fattar inte varför det måste vara så hemligt, så att ingen får komma. Simon kommer också och Nardos och Joel skriker NEJ ni får inte komma än. Flera börjar komma och Nardos skriker NEEJ till alla. NI får inte komma än. Vi måste få lägga upp maten åt er. Alla har nu ställt sig runt köksön och undrar vad som händer. Men respekterar och går i väg. De förstår till slut och går iväg och väntar. Simon säger att han här så hungrig och stånkar och stönar. Emelie står också kvar och är irriterad över att de inte får mat. Hon säger att hon svimmar snart av hunger.

14.15 BBT: Skriker Nardos att det är MAAT!. Folk kommer och ställer sig i kök och tar till sig av maten. Simon är otålig fortfarande och skriker av hunger och otålighet. Alex som är före Simon i kön säger att det ska bli så gott, och Adrian som står efter säger retsamt till Alex, ”kan du hälla upp till mig också”. Simon skriker NEJ för han är ju före. Men alla tar sin mat i tur och ordning och sen sätter de sig och äter gemensamt. Katti säger att det är jättegott och säger ”ååh och mmm. Så jävla gott.” När väl folk satt sig vid bordet och äter så låter flera maten tysta mun.

14.29 BBT: Alla sitter nu mätta och belåtna vid köksbordet. Och Joel säger att de har ganska mycket rester i kylen nu som de behöver äta upp. Han ber också alla att tänka på att inte skymma kameran i kylen. Madde vill också säga något. Hon har rensat i ordning och gjort fint ”där borta” säger hon och pekar. Och har ställt vita backar i slussen. Några sitter kvar och pratar om att de ska göra några lekar sen igen. Killarna vill även göra det här de brukar göra med att glida snusburk eller burk på bordet.

14.35 BBT: Går Madde och Alex in till rosa sovrummet och lägger sig i Maddes säng. Alex sov där i natt pga att det var ”ljudligt” i turkosa. Och nu kanske han har fått en ”ny” sovplats bredvid Madde. Vi får väl se ikväll vart han går och lägger sig. Men just nu ligger de och pratar om den rosa knappen som de vill ska blinka idag så det händer något. Judith kommer in och lägger sig mitt emellan Madde och Alex och säger ”Hej mina små sockersmulor”. Alex försöker hitta på något att säga tillbaka och det blir ”godisgroda”.

14:41 BBT: Madde, Judith och Alex pratar om hur länge de varit i huset, och hur det var när de kom in till huset. Judith berättar väldigt ingående om hur det var på premiärdagen när de skulle gå in. Hon säger att det var så ljust och hon såg Arantxa och hon skrattar och berättar hur FOMO hon kände sig. Och att det sen var Juddan in the house från början i huset. Hon berättar hur hon kan vara i huset, hon kan vara så många olika personligheter i huset. Och om produktionen har sett något på castingen som de tror skulle passa i huset, så kanske det inte stämmer nu. För Judith är så olika i huset. Madde säger samma sak. Hon är helt annorlunda i huset än utanför.

14.52 BBT: Flera kommer in i rosa sovrummet och bäddar ner sig. Det verkar vankas siesta i huset. Stephanie kommer in och frågar om folk vill ha kaffe. Men de tackar nej de flesta. Judith, Madde och Alex sitter fortfarande och pratar med varandra. De pratar fortfarande om tiden i huset och hur länge de varit inne. Judith säger att ”the originals” har varit där i 1,5 månad. Hon förtydligar sig så att ingen ska misstolka, men Tanja tycker att man kan säga så. De förklarar hur röstningen på måndagar kommer att gå till. Att man ska rösta i Cmore-appen och att det är tittarna som bestämmer.

Dennis tycker det ska bli kul att få se allt. Han har aldrig sett Big brother förut säger han, och han har inte sett programmet nu heller innan. Han ville komma in och vara nollställd och inte veta något om personerna innan. Tanja berättar att hon kollade liven 24/7 och diskuterade programmet med sin syster. Hon bestämde sig för att skriva ner det positiva hos alla på papper och koncentrera sig på det. Så därför såg hon bara det fina i alla när hon klev in i huset.

14.56 BBT: Simon har nu börjat ta tag i sin dammsugning som är hans uppgift. Han tycker att dammsugaren låter konstigt och de i rosa sovrummet skrattar åt honom, och säger att den var konstig även innan. Och inne i rosa sovrummet får de samtidigt en tillsägelse att de inte får prata om produktionen. De hade börjat prata om castingen. Simon kommer in och dammsuger i rosa sovrummet och säger “I am the vaccum-man”. Och spexar lite. //Skribent Helene

15:10 BBT: BREV! Dennis läser. ”Fira in våren med grill och blommor, grejer finns i slussen”. I slussen finns planteringsjord och tillbehör så de kan börja plantera. De får in tändvätska och mat och allt vad man kan behöva för att grilla. Alla blir superglada och några få är extremt hypade över planteringen. Judith och Tanja jublar och försöker hitta Emelie för att hon tydligen hade jobbat med sånt tidigare. De tänker att Emelie säkert kommer bli glad nu.

Nardos och Pedram går in till rosa sovrummet och pratar om utröstningen imorgon. Pedram är orolig över att Adrian kanske åker ut imorgon. Igår hade Pedram och Adrian pratat och Pedram hade brustit och han visade verkligen att det skulle vara så jobbigt om Adrian åkte ut. Pedram står fast vid det och tror inte att han kommer klara sig i huset utan Adrian. De börjar prata om känslor och hur man uttrycker de. Pedram har svårt att visa känslor, han kan dö inombords men inte visa det utåt. De börjar spekulera om det kanske är två personer som åker ut imorgon men de vill tro att storebror skulle ha sagt det by now om det var så. Nardos visar att hon finns för Pedram och att hon bryr sig om honom och hans känslor. Hon vill höra hur han mår och förstår honom för att hon själv har varit i hans sits. Hon frågar honom om det som tynger honom är något som hänt långt tillbaka i livet. Han säger att det är en del av det. Pedram berättar att han har gjort saker i huset som han ångrar men han vill inte gå in i detalj om händelserna eller situationerna. Han berättar om en tjej på utsidan som han verkar ha haft någon slags relation till men han berättar inte så mycket om hur nära relation de hade. Nardos säger att han måste bevisa mycket för personen om han känner att han sårat henne. Efter en stund förflyttar sig Nardos och Pedram till gymmet för att få prata ifred. Därefter byter dc till vardagsrummet och vi får inte höra mer av deras konversation.

16:00 BBT: Judith har börjat med planteringen utomhus. Hon frågar Tanja och Emelie om råd om hur hon ska göra. När Judith planterat färdigt går hon och sätter sig i poolrummet ensam. Simon kommer och sätter sig bredvid henne och frågar hur hon mår. Judith börjar bli tårögd och Simon frågar om något har hänt. Hon börjar skratta och säger att hon bara blir så glad av blommorna de fick in. De skrattar ihop och Judith fattar inte att hon grinar över fina blommor. Tanja och Judith går ut igen trots att det regnar och planterar och fixar mer med blommorna. De försöker använda sig av de olika färgerna de fått in och skapa ett hjärta i trälådan.

16:30 BBT: Jacki plockar fram sina tarotkort men bara Pedram får se de. Hon vill inte att alla ska veta för då kommer alla bara ställa sig i kö och det funkar inte enligt henne då. Hon förklarar för Pedram hur det kommer gå till. Hon kommer först behöva lite tid att komma in ett mode genom att meditera. Pedram ber om meditationsmusik och storebror spelar det. Hon gör sin ritual för att börja sessionen och därefter ber hon Pedram tänka på en fråga men inte säga den högt. Hon är tydlig med att det bara ska vara en fråga. Hon lägger ut korten och förklarar att han får välja ett kort. Han pekar ut ett kort och på det står det ”align your life”. Hon läser upp vad kortet betyder. I korta drag handlar det om att ”embrace change” och att han är osäker och han är inte på det stället där han vill vara.

Jacki förklarar att hon tror att han har tappat sig själv lite inne i huset och att han försöker hitta tillbaka till den riktiga Pedram. Hon säger att han inte ska vara rädd för förändring och inte vara rädd för vad andra tycker om honom. Det är han som ska vara säker med sig själv och han ska inte leva upp till andras standards. Jacki säger att det är upp till honom om han vill säga frågan högt men han behöver verkligen inte. Han säger att han vill hålla det för sig själv och att det inte är personligt mot henne bara att han vill att det ska vara privat. Jacki märker att Pedram har det jobbigt och kramar om honom. Hon mediterar en gång till för att avsluta sessionen.

16:40 BBT: De bestämmer sig för att meditera tillsammans nu när det har fått in meditationsmusik. Jacki ger lite tips på hur Pedram kan andas under meditering. Efter en stund väljer de att bjuda in de andra i huset så de andra också får ta del av meditationsmusiken nu när storebror satt på det. Tanja och Judith kommer in i rummet och då börjar de tillsammans. Jacki guidar de i meditationen och med andningen.

17:00 BBT: I vardagsrummet sitter Emelie och Simon o förklarar hur måndagsfinalerna går till för Dennis. Han har ju inte sett big brother tidigare så han har mycket frågor.

17:10 BBT: I rosa sovrummet sitter Madde och Adrian o pratar om imorgon. De är nervösa och vet inte hur tittarna tänker för utröstningen imorgon. De tycker att alla som hänger löst är starka spelare och det kommer vara jobbigt vem som än åker. Emelie kliver in i rummet och lägger sig framför de. De börjar prata om saker de hatar, saker de stör sig på, sidor som de hade velat visa för tittarna, vad de ångrar, vad det första de gör är om de åker ut osv.

17:30 BBT: Plötsligt får de för sig att göra en mänsklig pyramid. Därefter är det glasspartaj i rosa sovrummet.

Comentarios


Utvalgt innlegg
Ingen innlegg er publisert på dette språket ennå
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page