top of page

Livefeed 30 mars Del 213.10 BBT: Inne i rosa sovrummet har de spontant möte just nu. Där bestämmer de vilka som ska ha hand om städområden. Och lite andra praktiska saker hur de ska sköta. Julia tar på sig att bli handduksansvarig igen. Hon berättar att förra säsongen var det hon som hade hand om alla handdukar, och ville man byta fick man komma till henne och få en ny. Simon tycker att han kan ha samma handduk resten av säsongen. Men då säger alla nej Simon. Men han svarar då att man är ju ändå ren när man torkar sig. De andra förstår sig inte på honom.

13.22 BBT: Är de klara med sitt spontana möte i rosa sovrummet. Och i köket är flera stycken nu och hänger. Emelie äter bröd som bakats av Tanja tidigare. En del tycker det var äckligt. Jacki frågar vad hon har i.

Mergim kommer ut och skriker BREEV! De går på det och när de inser att han skojar så skriker alla ägg, ägg, ägg. De håller fast honom och knäcker ett ägg i huvudet på honom. Han får ägg över hela sig och säger att ni inte kan hålla på så. Jag prankade så hela förra året. Stämningen blir väldigt stojig och stimmig.

13.30 BBT: På utegården står Tanja på ett bord och Alex sitter vid nästa. De tycker det är görgött väder idag. Och de njuter av solen. I rökhörnet sitter Jacki och Pedram och pratar om vad det är utanför huset. Det är en bilväg men vilken spekulerar de om. Storebror tystar deras mikrofoner och fokuserar i stället på Stephanie, Tanja och Alex mikrofoner. De skjuter på varandra med en gummisnodd. Kan tala om att vi har växlande sol över Farsta idag men rätt så blåsigt.

13.35 BBT: inne vid köksön pågår den eviga leken med att skjuta en burk mellan varandra. Just nu är det Adrian och Pedram som spelar. Nardos sitter bredvid och talar om vad de gör för fel och att de fuskar.

13.40 BBT: Emelie, Joel och Simon är i rosa sovrummet och pratar om gruppdynamiken nu i huset. Den är helt annorlunda nu och det händer saker på massa ställen samtidigt. De förstår att folk som tittar på liven kanske har svårt att hänga med. Emelie tror att fansen inte gillar att de gamla deltagarna kommit in. Julia kommer in i rummet och undrar vad de gör. Emelie frågar henne vad hon tror om vad fansen tycker att de tre kommer in igen.

Hon tror att folk kanske blir sura på det. Men hon tror också att hade de gått in dag ett hade folk nog reagerat mera. Men nu har det gått ett helt år och folk har hunnit och glömma. Simon säger att han kan inte bara vara mera än sig själv. Och han jämför sig med Mergim tex som kom fyra. Simon vet inte hur han kan mäta sig med honom tex, som aldrig har suttit i en veckofinal. Han frågar Julia om skillnaden mellan inne i huset och utanför. Julia säger att hon är lugnare utanför, och Simon blir så glad att hon säger det. För han känner likadant. Simon tycker att Julia känns väldigt klok, och det uppfattade han inte förra säsongen när han såg. Emelie säger att hon bara såg på liven förra säsongen inte på avsnitt. Hon börjar ta upp incidenten med dammsugaren. Simon vet inte vad hon menar och hon börjar förklara om vad som hände då.

14.00 BBT: I köket står Madde och diskar och Jacki håller på att förbereda för mat, även Alex sitter där och håller tjejerna sällskap. Jacki börjar fundera på om det finns några matallergier i huset nu när det är hon som ska vara med i köksteamet. Simon kommer och frågar om de håller på att göra mat. Men Madde säger att hon diskar. Men kommer på att Simon ska vara med i köksteamet och säger åt honom att hjälpa Jacki nu. Men han flinar bara och går i väg.

14.05 BBT: I rosa sovrummet ligger de fortfarande och pratas om förra säsongen, och jämför med hur det fungerade då jämfört med nu. Flera och flera kommer in och deltar i samtalet. Det känns som att det är i rosa sovrummet det händer i huset och mittpunkten.

14.16 BBT: I köket har nu Simon börjat att delta i matlagningen också (vi hoppas han tvättade händerna innan ). Han sitter och skär paprika och Madde står fortfarande och diskar och torkar av köksön och bord och gör fint så att det blir enklare att laga mat.

14.30 BBT: BREV! Lagtävlingarna ska strax börja och lagen ska tävla i olika typer av grenar. De ska därför komma överens om vem som ska tävla i vad.

15.00 BBT: när första tävlingsmomentet är avklarat så passar deltagarna på att gå ut på gården och få lite luft under tiden. Madde, Nardos och Joel går promenad fram och tillbaka. De andra står i solen och njuter. Alla blir kallade till soffan. Väl där är det dags för nästa grupp att gå in och tävla.

15.05 BBT: Inne i uppdragsrummet, ska de tävlande transportera bomullstussar med näsaborrarna från en tallrik till en glasskål. De ska ha sina näsborrar insmorda med vaselin för att det ska vara svårare att få de att släppa. Vinnaren i tävlingen blir Tanja, alltså Lag 1.

15:30 BBT: Adrian, Victoria och Dennis går in till uppdragsrummet och ska tävla. Tävlingen är att man ska kasta pilar på ballonger. Man måste kasta på rätt färg för att få poäng. Varje lag fick egen färg. Victoria råkar poppa en ballong så att Dennis lag får poäng. Hon blir sur över att hon råka ge bort poäng till ett annat lag men hon fortsätter kämpa. Det går bra för Adrian och Dennis och de går ut som vinnare. Vilket betyder att Victorias lag har åkt ut. Victoria säger ”Jag kan ju inte åka ut mot två killar”.

15:40 BBT: I soffan sitter Victorias lag och Victoria säger att hon hoppas att Julias lag vinner. Hon vill verkligen inte att Mergims lag vinner. Hon säger att om Julias lag vinner denna tävling så måste hennes lag vinna nästa tävling för att hon inte ska hänga löst.

15:45 BBT: ”Detta är big brother, alla ska samlas i soffan”. Det är dags för Julia och Mergim att tävla mot varandra. Det är sista tävlingen för att avgöra vem som får immunitet. Tävlingen testade reflexer. I mitten av rummet fanns några knappar. Mergim får färgen blå och Julia får färgen röd. När deras färg lyser så ska de så fort som möjligt trycka på knappen. Båda är väldigt fokuserade och gör det riktigt bra. Det ser riktigt jämnt ut men storebror bedömer att vinnare är Julia. När hon kommer ut ur uppdragsrummet jublas det och Julias lag är extra glada. Det betyder att Stephanie, Dennis och Julia är immuna denna vecka.

16:00 BBT: Matdax! Alla sätter sig runt bordet och äter tillsammans.

Under tiden de äter får de brev. Mergim läser. Grattis lag Julia, ni sitter säkert denna vecka, ni kan flytta era kylskåpsmagneter. Stephanie, Dennis och Julia flyttar sina kylskåpsmagneter och sen går de tillbaka till att äta. Alla tycker Stephanie verkligen förtjänar en säkerhet denna vecka för hon hängt löst tre veckor i rad. De säger att de ska gå in o bikta sig sen efter maten.

Runt bordet pratar de om gårdagens fest. Det är många som verkar ha minnesluckor. Speciellt Simon, han verkar ha haft nån konversation med Judith och Julia som han inte minns något av. De försöker lura Simon igen att det var hångel och nakenhet i bubbelpoolen igår. Han vet inte om han ska tro på de eller inte. De har ju lurat honom innan.

16:20 BBT: Adrian utmanar Mergim i burkspelet som har blivit ett tidsfördriv inne i huset. Mergim förstår sig inte riktigt på spelet först men sen får han till det. Förloraren ska stå i hörnet i fem minuter De kör till fem och vinnaren är Adrian med 5–1. Mergim säger att han bara ska hjälpa med disken först.

Judith och Dennis använder sig av silvertejp för att rulla i en klump tills den blir lika stor som en fotboll. De ska hålla en fotbollsturnering på utegården. De värmer upp genom att köra klockan i köket. Madde, Nardos, Tanja och Madde spelar mot Adrian, Alex, Dennis och Victoria. Judith tror att hennes lag har underläge eftersom hennes lag inte är så bra på fotboll medan andra laget har alla killar och alla verkar vara bra på att sparka boll. Men det visar sig att det är ganska balanserade lag. Först blir det 2–2 och sen så blir det 4–2 till Adrians lag. När det är halvlek så pratar tjejerna taktik och det verkar funka för det slutar på 4–3. Well… Victoria råkade göra självmål men man kan väl säga att deras tjejerna spel ledde till att Victoria kände sig pressad nog att passa tillbaka och råka sätta i målet.

16:45 BBT: BREV! Stephanie läser. Det står att ikväll är det tema-fest. Klockan 18 är det fest till Julias ära. Julia, till festen ska du packa dina 16 bästa outfits och ta med. De antar att det betyder att Julia ska välja ska få välja outfit till alla från hennes resväska. Julia fyllde år den 25:e mars men då satt hon i karantän så hon får fira sin födelsedag ikväll istället. Julia går in i blå sovrummet och plockar ut alla hennes outfits nästan. Hon säger att hon inte packat ner särskilt mycket eftersom att hon inte tror att hon kommer få stanna så länge. Hon vet inte hur kläderna ska passa till alla. Hon tänker att vissa får ha på sig sina egna kläder. Simon föreslår att man inte ska ha på sig något.

17:00 BBT: På utegården fortsätter fotbollsturneringen.

17:10 BBT: Inne i bikten har det kommit besked om att fotbollen de gjort utav silvertejp måste lämnas in till produktionen. När de pratar om det så får de tillsägelser om att inte prata om produktionen. Pedram säger att storebror ska fixa en inspelning där de säger ”Detta är Big brother, ni får absolut inte ha kul”. Deltagarna tycker att storebror borde vara tacksamma att de hittade på något kul istället för att ligga i soffan. De är glada att de ändå fick spela en stund i alla fall tills det roliga togs ifrån de. Inne i blå sovrummet pratar Judith och Julia.

17:40 BBT: Nu gör sig alla redo inför festen. Det är några som sminkar sig. Simon och Judith fixar sig med brun utan sol.

17:50 BBT: Alla går in i blå sovrummet och testar Julias outfits. Det blir lite svårt för vissa av killarna att få på sig kläderna men till slut hittar de något även om det är tajt.

Comments


Utvalgt innlegg
Ingen innlegg er publisert på dette språket ennå
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page