top of page

Livefeed 7 April 2021 Del 109:00-09:25 BBT: Befäl vaknar

Strax innan klockan nio väcker storebror generalerna och befälen. De önskade att bli väckta lite tidigare då dom ska väcka rekryterna.

De går upp och börjar göra sig i ordning och tar på sig temakläderna. Dennis går ut och tar morgon ciggen.

Joel kommer ut och säger att Madde är redo för att väcka dom nu, så Dennis kommer in. Först samlas dom i turkosa sovrummet och planerar snabbt vad dom ska säga.

De går till rekryterna och musik börjar spela och då säger befälen god morgon och Dennis säger att de har tio minuter på sig att klä på sig, bädda sängarna och byta batterier, sen ska alla stå uppställda i vardagsrummet.

Alla går upp direkt och sätter igång med att bädda sängar och klä på sig.

Befälen sitter vid köksön och pratar om vad de ska säga sen när alla är klara och ger givakt.

Alla står samlade och ger givakt i vardagsrummet, Dennis berättar att han ska gå och inspektera sängarna nu, när han kommer tillbaka så är det två sängar som inte håller måttet, den ena är Jackies och den andra är Pedrams. Han får gå och bädda om sin säng.

Madde kontrollerar att kläderna är ok och sen berättar dom vad som gäller fram till 10.30 då alla ska vara samlade igen.

09:30-09:57 BBT: I rummet planerar befälen två grupper som ska träna senare på förmiddagen. De kommer överens om att det inte ska vara så hårt träningspass, utan ett normalt pass så det blir roligt.

I soffan sitter Adrian, Pedram, Judith och Tanja och pratar. De säger att de tog sig igenom gårdagen trots att den var otroligt tuff. Judith tycker att det är roligt att Pedram är tillbaka hos dom igen. Han misslyckades med sitt ansvar som befäl och blev rekryt igen. Pedram har kvar sin immunitet vilket han är glad över säger han, han berättar också att han blev lite nojig för den när brevet kom in igår.

Tanja berättar att det blev skrattfest igår när dom skulle sova, hon säger att det är svårt att försöka sova när man har ett skrattanfall. Alla håller med om det, att det är svårt att sova när man får skrattanfall.

Befälen fortsätter prata om träningen, de ska värma upp tio minuter utomhus, sen ska en grupp träna i gymmet och den andra gruppen ska göra något ute. De pratar om att ge dom en belöning efter träningen, en fruktstund. De måste dock kolla med generalerna först om frukten sen funderar Dennis på om storebror måste godkänna att ge dom frukt också.

Dom har kommit överens om träningen och de tycker upplägget är bra.

Julia diskar upp allas koppar som de äter ärtsoppa ur, samtidigt inne i poolrummet står befälen och pratar och Mergim rör om i grytan. Det vankas ärtsoppa till frukost.

Vid köksön sitter Adrian, Julia och Simon och pratar om det som hände igår. Adrian berättar om sitt samtal med Nardos igår kväll. Simon säger att han ska be om ursäkt senare idag.

Ärtsoppan börjar bli klar så de går till poolrummet för att äta frukost.

10:00-10:33 BBT: Adrian sitter kvar vid köksön, Mergim och Madde kommer in och äter soppan hos honom. De börjar prata om gårdagens bravader. Adrian frågar Madde vad hon tyckte om Joel grejen som hände igår. Madde berättar att hon hade sagt till Joel att han skulle prata med Adrian, för hon trodde inte att Adrian skulle mena något illa med det han sa. Adrian säger att han inte menade något illa utan, han sa det för Joels egen skull att kanske rätta till mustaschen lite för det där kan se lite fel ut, med tanke på veckans tema. Både Mergim och Madde förstår att han inte menade något illa med det han sa. Madde föreslår att Adrian ska prata lite med Joel idag när han har fått sova på saken.

Mergim berättar sen om bråket som hände med Julia förra säsongen, när Julia blev smittad av bacillmannen, då fick hon inte vara med och tävla men de gjorde henne immun, då hade Viktoria precis kommit in i huset också, så Julia flytta sin kylskåpsmagnet över Viktorias. Det blev det världens bråk om. Mergim tycker det är sjukt att det blev bråk om en kylskåpsmagnet.

Inne i rosa sovrummet har nu generalerna vaknat. Emelie håller på att göra sig i ordning och Nardos ligger kvar i sängen och undrar om hon var så hemsk igår.

Nardos kliver upp efter en liten stund och börjar nysa flera gånger, Emelie undrar vad det är som händer.

Dennis har kommit till köksön och pratar med dom som är där.

Madde går in till generalerna och berättar vad befälen har planerat denna förmiddag. Madde kollar hur de ställer sig till belöningen med frukt. Emelie säger då att vi inte får ge dom något annat än ärtsoppa. Nardos gav dom frukt igår och då blev hon tillsagd av storebror.

Dennis och Joel kommer in också och hälsar god morgon till generalerna. De kommer överens med generalerna att träningen som befälen planerat ska genomföras.

Adrian och Joel sitter i turkosa sovrummet och pratar om samtalet de hade igår kväll. Joel har kommit till insikt med att Adrian bara ville honom väl, när han prata om mustaschen igår.

De fortsätter prata om situationen och Adrian förklarar hur han menade. Joel förklarar hur han menade krig det hela. De avslutar samtalet med att ge varandra en kram och tycker det var bra att de har löst problemet.

Klockan har blivit halv elva och alla samlas för att ge givakt och få reda på träningen som ska bli snart.

10:36-11:00 BBT: Träningspasset är igång

Nu är det dags för träning som gäller för rekryterna. De börjar först med en uppvärmning sen kommer de delas in i två grupper.

Efter uppvärmningen så stannar Mergim, Pedram, Stephanie, Judith ute och kör ett pass med Joel.

Simon, Julia, Tanja och Adrian tränar i poolrummet tillsammans med Dennis och Madde.

När Joel säger att träningen är klar, så får de som är ute vila. De säger att denna träningen var jätteskön. Det är inte så att kroppen dör säger Stephanie.

Nu är det dags att byta grupp. De som varit ute ska nu köra ett pass ute, och de andra får gå in.

Alla verkar uppskatta träningen idag, Tanja säger att det var ett skönt pass direkt så här på morgonen.

Joel går och ställer frågor till dom mellan de olika grenarna. Sen kör han i gång igen. Det blir mycket grupp kramar mellan grenarna också. Sen vill Joel att de kramar honom också.

Efter träningen kommer Madde ut för att kolla läget. De ska säga någon fint till Joel och Madde. Ord som kommer är vackra, snäll, snygg m.m.

De samlas i poolrummet och ger en summering på träningspasset. De tycker att det var ett bra träningspass. Nu ska dom stretcha. // Skribent Ann-Sofie

11.03 BBT: Efter utomhusträningen flyttar dom in till gymmet där de fortsätter med stretchövningar som Joel och Madde leder. De börjat med att skaka loss. Sedan gör de stretchövning för rumpan. Simon säger lite ironiskt ”ååh vad skönt”. Befäl Joel fortsätter med att säga att fyra av de i gruppen kommer att bli immuna idag och ni kommer inte längre att sova inne i gymmet. Han ber storebror om lite fin musik och han besvarar önskningen med att sätta på lite harmonisk musik. De fortsätter med stretchingen som Madde och Joel leder gemensamt. När de är klara med stretchpasset så säger

befälen att de ska ha en tävling i de lag de delades in i. Den tävlingen går ut på att de ska skapa en lagramsa och de får 20 - 30 minuter på sig. Lagen går i väg och börjar fila på sina ramsor.

11.13 BBT: Generalerna Nardos och Emelie går och promenerar på utegården och är uppgivna och tycker att det blev en tråkig dag igår. Nardos tycker att det var onödigt att hon bråkade så mycket med Simon. Och Emelie är ledsen och tycker att det har blivit så tråkigt i huset nu. Hon säger att hon lika gärna kan lämna huset nu för hon känner att alla hatar henne nu efter igår. Nardos kör på som igår ungefär med sina tankar och attityd att dom är generaler och det är så här de ska agera. De har inte själva valt att bli generaler. De har blivit utfrysta nu tycker Emelie och det är tråkigt. Hon går och snyftar medan de går. Och Nardos talar om vad som ska hända. De ska samla gruppen och ha ett möte. Nardos försöker peppa Emelie och talar om hur hon ska agera. Hon säger att hon ser att Emelie är ledsen och Nardos säger att hon också är ledsen, men hon kan inte visa det nu. Hon måste vara stark.

11.20 BBT: I turkosa sovrummet sitt den gruppen med Tanja, Simon, Julia och Adrian och filar på sin ramsa ”Ut i strid för att få frid, detta gör vi för vår frid…. ”Så börjar den

Samtidigt står den andra gruppen med Pedram, Mergim, Judith och Stephanie och tränar. De står i led och trampar med fötterna och tränar. De går ut på utegården och kommer fortsätta träna där så att de kan marschera samtidigt som de pratar. ”VI är i Big brother huset med en massa dårar…..” Börjar deras ramsa.

11.30 BBT: I rosa sovrummet ligger Emelie nu under täcket och bredvid ligger Dennis och Joel sitter på sin säng och killarna peppar Emelie så gott de kan. Hon är pessimistisk och tror inte på att de kommer att bli bra. Hon är deppig över att alla hatar henne i huset nu. Joel berättar att stämningen varit bra på morgonen under träningen så dagen har börjat bra idag. Hon tycker att folk är elaka som fryser ut henne. Hon säger att de har pratat i huset just om detta med att gruppen inte ska frysa ut någon. Och detta är just vad som hänt nu. Hon säger till Dennis att det inte är hennes fel att Nardos har gått över gränsen. Hon säger att rollen har ingen betydelse nu. Hon tycker att man kan gå ur sin roll och umgås som vanligt. Men det har inte hänt. Utan ”de andra” alltså rekryterna är i sin roll hela tiden.

11.35 BBT: I soffan sitter Nardos nu och pratar med Madde om situationen. Hon säger att det inte är hon som har bestämt att de ska vara uppdelat och att de ska sova i rosa sovrummet och befälen i turkosa. Men Madde säger nog att det kommer att ordna sig. Nardos säger att hon är så van att vara hatat så hon stänger av sina känslor. Det var många hårda ord, men hon säger att hon lärt sig att inte ta åt sig. Madde tar upp detta med Adrians mössa till exempel. Att den situationen hade Nardos kunnat undvika och bara ha struntat i. Joel kommer ut från rosa sovrummet och Nardos ber honom att lämna de ifred för hon vill prata med Madde. Hon tycker det är tråkigt nu att Emelie känner sig utfryst. Men hon tycker att gruppen skött det här dåligt. Det är ett uppdrag/lek som de fått från storebror och det är inte dom som har bestämt detta.

BREV! Det kommer brev och alla samlas vid soffan. Rekryterna ska ställa sig i givakt mellan soffan och storbildskärmen på led. Generalerna och befälen står på led mellan köket och soffan. Dennis läser brevet.

Eftersom det förekommit upprepade regelbrott, förolämpningar och kränkningar kommer det därför om en stund att komma in en Överstelöjtnant för inspektion om en liten stund. När Överstelöjtnanten kommer in ska alla även befäl och Generaler stå i givakt där de står och stå stilla. Han kommer att ge dom order som de ska utföra.

Strax efter att de läst brevet så hörs signalen som gör att alla ska stå i givakt. Alla ställer sig i givakt med armen i vinkel mot pannan. In kommer Överstelöjtnant Sebastian Tadros i militärkläder, hjälm och en stor ansiktsmask som täcker hela ansiktet. Det är lite svårt tyvärr att höra vad han säger pga masken. Men han beordrar alla att gå till utegården. Där ska rekryterna ställa sig på två led och generalerna står på gula avsatsen. Befälen ska också vara med ute i leden. Överstelöjtnanten ger order att de ska stå i givakt, göra armhävningar, marschera och en del annat. Han lämnar rätt fort huset och generalerna får ta över övningen, generalerna ber de springa runt i cirkel, göra armhävningar, upphopp, marschera till sina ramsor dem fick göra i två olika grupper. När de är klara går de in och då kommer det brev.

11.55 BBT: BREV! Alla går in och Generalerna hämtar brevet. Madde ska läsa och alla ska stå som innan inne vid soffan.

Generalerna har bestämt reglerna och de bestämmer över rekryterna och följer ni inte detta utan följer reglerna så slipper ni flera besök från överstelöjtnant.

Lag Julia vinner deras egen tävling om grupp-ramsan eftersom de andras inte var klara och det var deras de använde på utegården.

Befäl Joel informerar om att de vid tid när det passar har förtjänat en valfri massage. När de är klara nu så är det dags för lunch. Men rekryterna säger att de inte har någon ärtsoppa kvar, så ska lösa det med storebror att de får mera mat. Grupper är nu lediga och får göra vad de vill ett tag.

12.00 BBT: - 12.30 BBT: General Nardos vill ha ett samtal med rekryten Simon i rosa sovrummet. Väl där inne vill Nardos ta upp Simon beteende igår emot henne och Emelie. Det faktum att han var otrevlig emot Generalerna och att han har pratat illa om de hela dagen och varit trotsig och inte lytt order. Hon säger att hennes respekt för honom sjönk massor igår när han agerade som han gjorde. Hon tycker att han gick för långt igår och att det var onödigt. Simon ser det ur sin synvinkel och tycker i stället att det är Nardos som gick för långt i sin roll. Hela samtalet går att se i gruppen i ett filmklipp.

12.30 BBT: I köket står Emelie och lagar i ordning ärtsoppa för henne och Nardos. Hon vill vara solidarisk och äta ärtsoppa hon med. Dels för att smaka hur det smakar, dels för att komma närmare gruppen igen. Därför vill hon äta det ihop med resten av gruppen denna dag. Adrian kommer fram till generalerna i köket och ber om att få krama Nardos. Deras dispyt igår verkar vara glömt nu. Ny dag med nya förutsättningar. Och alla står kring bardisken och äter ärtsoppa. Stämningen är betydligt bättre nu än den var igår. Men det verkar som att alla verkar landa lite mera i temat och lära sig sina roller. Och även att lugna ner sig lite. Nardos och Simon samtal mynnade även ut i en kram och en lite bättre förståelse för varandra.

12.45 BBT: Under deras ärtsoppelunch berättar Julia att hon vill anmäla sin pojkvän Charlie till Farmen. Hon tror att han skulle passa så jättebra där. Mergim som har träffat honom håller med. De berättar att de har ätit middag tillsammans hemma hos Julia och tittat på skräckfilm. Mergim berättar om sin systerdotter på 3 år. som frågade honom när han skulle gå in i Big brother. Hon är liten så han tyckte det var så gulligt, och de andra håller med. Judith fortsätter att berätta om sitt syskonbarn som inte ville att hon skulle gå in i Big brother för då skulle hon bli känd och hon också, och det ville hon inte. Hon är 7 år säger Judith. Och alla skrattar och tycker det är gulligt. Mergim fortsätter att berätta om sitt syskonbarn.

12.50 BBT: De flesta hämtade bara sin ärtsoppa inne i poolrummet och satte sig sen i soffan för att avnjuta sin fina lunch. Där sitter nu alla samlade både rekryter, befäl och general Emelie. Och de pratar om helt random saker. Precis som vanligt. De är just nu utanför sina roller och stämningen är betydligt bättre och har varit hela dagen efter att lite missförstånd och dispyter retts ut. Den enda som inte vill ha ärtsoppa är Nardos som står vid spisen och lagar till pasta till sig själv. //Skribent Helene

Filmklipp från förmiddagen finns att hitta i inläggsämne “Videos från huset”

Comments


Utvalgt innlegg
Ingen innlegg er publisert på dette språket ennå
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page