top of page

Livefeed 7 april Del 213.01 BBT: I soffan sitter nu Judith och Madde på var sin sida om Emelie och peppar henne och försöker få henne att förstå att de inte är arga på henne eller vill frysa ut henne.

DC flyttar över till köket där Stephanie vill prata med Nardos lite om vad som hände igår och Nardos ger sin version av det som hände igår. Att killarna var respektlösa emot generalerna och att det inte accepteras.

13.10 BBT: Befälen samlar truppen och de ska stå i givakt på led mellan soffan och storbildskärmen. De talar om för truppen att eftersom de har fått hårdare regler och de blir bestraffade om de inte lyder order. Så ska de från och med till tala varandra med efternamn. De vill även att de städar i ordning efter lunchen vid soffan där deras matskålar står på bordet. Befälen talar om att de även ska göra sig redo för att tävla snart, uträtta sina behov och vara redo.

När de haft mötet skingras truppen och vid köksön pratar Nardos med befäl Dennis och general Emelie. Hon vill ha möte med samtliga rekryter i enrum under dagen. Alla utom Simon för de har redan haft sitt samtal. Hon vill att Emelie ska vara med på mötet. Men hon svarar surt att hon bara kommer känna sig obekväm på mötet och sitta tyst som en mus.

13.16 BBT: Dags för första mötet med general Nardos och rekryt Mergim. Hon vill prata lite med honom om hur det har fungerat med träningen, och kontakten mellan generaler och rekryter. Hon vill att han ska berätta hur han ser på hela veckan hittills. Han säger att han har haft det bra och tycker det är kul. Men att de hade kunnat hantera det bättre med att respektera generalerna och befälen. Han säger att de kanske måste ändra sig. Och att detta har inte de själva valt. Han tycker generalerna gör ett bra jobb.

13.22 BBT: Rekryt Adrian ska nu ha möte inne i rosa sovrummet med general Nardos. Och han får samma frågor. Han är nöjd med dagen idag och tycker det har blivit mycket bättre idag än det var igår. Så han har inte något direkt att anmärka på. Han frågar henne vad hon tycker. Hon tycker fortfarande finns folk som inte accepterar de olika rollerna de blivit tilldelade, och hon tycker att det är tråkigt. Men hon säger att de inte få glömma bort var de kommer ifrån och vilka de är.

13.25 BBT: Generalen kallar in nästa rekryt för ett samtal. Den här gången är det rekryt Pedram som blir kallad. Första frågan är hur det kändes att bli degraderad. Hon säger åt honom att ha rak rygg när han talar till henne. Och de får skrattattack. Men hon säger att de måste vara seriösa. Hon talar om varför han blivit kallad till mötet. Och ställer frågorna som de andra fått. Hon vill veta vad han tycker och känner. Han mår bra, och har inga problem med träningen. Det enda han tyckte var dåligt var att general Nardos blev ”Nard-Jon-Tong”. Hon blev en diktator men har blivit en bättre roll och en mera lämplig roll som general nu. Han skötte inte sitt jobb så han förtjänar väl sin degredering. Han vill inte vara för hård heller. Men han tycker det är kul att vara med på träningen. Men tyckte att Överstelöjtnanten var lite svårt att höra vad han sa. Han tycker träningen är jobbig. Då svarar Nardos att det är militären det ska vara hårt.

13.35 BBT: Nästa som ska få träffa General Nardo är rekryten Tanja. Hon berättar att hon vill ha ett möte och rekryt Tanja säger att det är gulligt. Hon undrar hur hon tycker veckan varit hittills och rekryten Tanja säger att hon tycker det är svinkul och att hon inte har något att klaga på förutom igår då när det blev lite dålig stämning. Det hon tycker är jobbigt är träningen. Hon älskar ärtsoppa så maten har hon inga problem med. Nardos vill veta vad som vart fel igår. Då svarar Tanja att det var att de skulle vara ledig men helt plötsligt skulle de göra armhävningar och jobba, så de inte fick vara ledig. Generalen säger att det blev en miss i kommunikationen där. Och det var inte meningen. Hon berättar att när hon tog detta med Simon så var det för att det hade varit tjafs. Alla var lite för mycket i rollen igår från båda håll.

13.42 BBT: När mötet med Tanja är klart frågar befäl Madde om generalen vill äta mellan samtalen. Men hon kör på med rekryt Judith i stället. De hälsar på generalen med honnör och sen får hon sätta sig och får frågan som alla andra fått. Judith tycker att det har varit en bra dag idag. Igår mådde hon inte så bra fysiskt, men idag mår hon bättre, och har fått vila. Hon har precis tagit en powernap och är hungrig på tävling. Hon har lite ont i benen dock efter alla grodhopp. Generalen säger att så ska det vara när det är militärveckan. Då är det hårt. Generalen fortsätter att prata om kvällen. Hon frågar rekryt Judith om hon vet vilka som störde befälen igår när de hade after work. Men hon säger att hon inte helt säkert vet vilka det var men säger att det kan ha varit Pedram och Adrian. Generalen säger att hon misstänker att det var dessa två också. Generalen tackar för hennes ärlighet. De pratar även om dramat igår.

13.50 BBT: Generalen får en välförtjänt paus mellan samtalen och passar på att äta. I soffan ligger befäl, general och rekryter tillsammans och har gått ur sina roller igen nu. De pratar just nu om sina magar. Och att de reagerar på ärtsoppan. Tanja säger att hon tycker att det känns som att något är ”löst” i magen. Och Emelie säger att då har hon något som heter framfall. De börjar dividera om det verkligen kan vara det. Dennis säger att det får man väl bara när man har fött barn. Har du fött barn Tanja frågar dom. Men hon säger nej på den frågan. Just nu är det vila i huset och det tycker nog alla är skönt. Rekryterna laddar för att tävla snart. Men de är oroliga för Jacki som har skadad fot och som inte ätit sen i går morse. Hon tycker inte om ärtsoppa. Men de är överens om att så länge hon dricker vatten så kan hon klara sig. Men de funderar på hur hon ska klara av tävlingen. Emelie tror inte att de ändrar tävlingen eftersom detta är förberett månader i förväg.

14.00 -14.11 BBT: Vila i huset

14.21 BBT: De som inte vilar är Joel och Judith som sitter vid köksön och väntar på brev om tävling. Men övriga huset är tyst och stilla eftersom de andra vilar middag, efter en hård förmiddag med utomhusträning först med befälen, och sedan besök av Överstegeneralen som också körde hårt med rekryterna på utegården. De kör lite burk mellan sig medan de väntar Judith och Joel.

14.30 BBT: Joel har ingen ro att köra burken mellan honom och Judith och ställer sig under den blinkande lampan vid brevlådan och försöker få ett brev att komma i lådan. Judith och Emelie kommer och hjälper honom att få något att hända. Men det verkar inte lyckas.

14.40 BBT: Inget brev ännu och Joel har nu börjat att leka med delfinballongen i stället. Som han kastar upp i luften och försöker fånga med munnen. Sen ställer han sig och tittar på Emelie som får äta riktig mat. Och säger att det här är plågeri.

14.45 BBT: Brev! Emelie läser att det har blivit dags för lagtävling. Idag kommer de att tävla i två lag och efter tävlingen kommer att dela ut två immuniteten. Då tävlingen inte är fysisk kan även Jacki vara med och tävla. Generalerna och Befälen ska gå in i slussen och sätta ihop två olika lag och sedan ska rekryterna ställa sig i respektive lag så att storebror ser vilka som tävlar i vilket lag. Befälen går in i slussen och börjar bestämma.

Inne i slussen står nu generaler och befäl och delar upp lagen i så rättvisa lag som möjligt.

Cerisa – Stephanie, Julia,

Gula – Judith, Simon,

Gröna – Jacki Adrian

Efter lagindelningen så tar alla på sig sin respektive lagtävling och förbereder sig sen för tävling. De flesta sitter i soffan, rökarna är ute och röker och Jacki försöker äta lite så hon får energi.

15:15 BBT: I uppdragsrummet är det Simon och Judith som ska tävla först. Det är en liten radiostyrd tank som en person ska styra. Den som styr ska ha ögonbindel medan den andra person ska ge instruktioner på hur de ska köra. I banan är det även ballonger uppe som man ska spräcka med hjälp av en nål som sitter fast på framsidan av tanken. Det är även förbjudet att säga orden ”höger”, ”vänster”, ”fram”, och ”bak”. De kommer överens om att Simon ska styra medan Judith ska ge instruktioner. De kommer överens om att bara säga bokstäverna V för vänster, F för fram, H för höger och b för back. De håller sig lugna under större delar av tävlingen. (video finns uppe i gruppen)

15:35 BBT: Stephanie och Julia kallas till uppdragsrummet och läser instruktionerna. De kommer överens om att kalla framåt för ”mars” och bakåt för ”jorden”. Höger och vänster blir bara bokstäverna H och V. Stephanie tar över och ska ge instruktioner medan Julia styr bilen. De är taggade och kör igång. Stephanie säger flera gånger bakåt och Julia får påminna henne om att komma ihåg reglerna. När de är färdiga är de inte nöjda och tycker det gick fortare för Simon och Judith. (video finns uppe i gruppen)

16:05 BBT: Det är dags för Adrian och Jacki att tävla om immunitet. De ger sig in i uppdragsrummet och ser banan med ballonger och tycker det ser spännande ut. De läser reglerna och tar sin tid för att verkligen förstå hur de ska göra det på bästa sätt. Även de kör på likadan taktik som Simon och Judith. Fram är f, bak är b, höger är h och vänster är v. Jacki är rak och tydlig med vad Adrian ska göra och det går ganska snabbt och smidigt. (video finns uppe i gruppen)

16:30 BBT: Tanja och Mergim kallas till uppdragsrummet. De läser reglerna och bestämmer att Mergim ska styra bilen och Tanja ska instruera. De är taggade och det börjar väldigt bra. Mergim skriker till varje gång en ballong spricker. Deras ord för fram är näsa, bakåt är nacke, höger är armhåla och vänster är axel. När de väl kört igång så råkar Tanja säga bakhuvud istället för nacke men Mergim förstår ändå. När de är färdiga känns det som att det har tagit lång tid men de andra deltagarna i huset säger att det gick fort för de. De blir glada över att höra det. Mergim berättar vad tävlingen var och de andra som inte tävlade tycker det verkade kul. De som tävlade pratar om vilka begrepp de använde istället för höger, vänster, fram o bak. Då kommer Tanja på att hon sagt bakhuvud. Tänk om de får mer tillägg av tid för de har sagt fel.

17:00 BBT: Generalerna och befälen ger alla rekryter hushållssysslor. Nardos vill att alla ska vara sysselsatta och ser att Julia inte fått någon syssla. Hon hittar på att Julia ska tvätta hennes skjorta för hand. Madde säger detta till Julia och Julia fattar inte varför hon inte bara kan kasta in skjortan i tvättmaskinen. När Nardos ska gå förbi i poolrummet där Julia sitter så börjar Julia ge attityd och är arg över att Nardos bara ger onödiga order. Nardos förklarar att hon är den enda som inte har fått sysslor och det var bara därför. Julia säger att hon inte kommer tvätta Nardos skjorta för hand och Nardos säger bara ”ok” och går ut till utegården.

17:15 BBT: BREV!! Joel läser. Vinnarna av tävlingen är Adrian och Jacki. De var en sekund bättre än Tanja och Mergim. Storebror berättar att om Tanja inte använt sig av ordet bakhuve så skulle hon och Mergim ha vunnit. Jacki och Adrian blir superglada och får flytta sina kylskåpsmagneter. Jacki är extra glad då hon känt sig väldigt nere i veckan och hon kände sig säker på att hon skulle få lämna på måndag. Nu känns det bättre när hon vet att hon sitter säkert.

17:30 BBT: Generalerna Alberto och Svensson kallar in alla till vardagsrummet. Denna gång vill de att befälen ska ställa upp bredvid de andra rekryterna. De berättar att de har planerat en aktivitet som de ska köra nu. På utegården har de ställt upp burkar och så har generalerna förberett med 15 hårsnoddar. De kommer att tävla befäl mot rekryter. Det går ut på att skjuta ner så många burkar som möjligt med hjälp av gummisnoddarna. Befälen börjar och lyckas inte skjuta ner nån burk. Därefter kör rekryterna och även de lyckas inte skjuta ner nån burk. Generalerna bestämmer att de får skjuta från ett närmare avstånd och varje lag får 7 snoddar var och att de kör vartannat försök. Resultatet av tävlingen blir 3-0 till rekryterna. Belöning till rekryterna är att de får när de vill be om massage av befälen.

Comments


Utvalgt innlegg
Ingen innlegg er publisert på dette språket ennå
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page