top of page

Livefeed 8 april Del 108:40-09:28 BBT: Befäl väcks

Lamporna tänds i befälens sovrum och det är dags att gå upp. Dennis går upp och går in till generalerna som fortfarande sover. Dennis väcker sedan Emelie som går upp och tar på sig sina tema kläder.

Tillsammans med Emelie går befälen till rekryterna och väcker dom.

Rekryterna fixar i ordning allt de ska göra såsom byte av batteri, tandborstning m.m.

General Emelie vill ha dom uppställda på ett led, så de ställer sig på ett led vid köksön. Sen blir det promenad ut på gården, för nu väntar morgonens träningspass.

Det blir ett kort träningspass ute på gården, dom ska gå en marsch ute på gården.

Emelie frågar sen om alla har sovit gott och mår bra, rekryterna svarar att de har sovit gott och mår bra.

Generalen bestämmer vilka som ska fixa frukosten denna gången. Det blir Pedram och Stephanie som får fixa frukost till rekryterna.

Efter träningspasset så har generalen möte med befälen i köket. Hon går igenom vad dom ska göra fram till klockan elva idag, de ska berätta reglerna igen för rekryterna och Adrian och Joel ska hålla nästa träning.

Joel har hämtat lappen med alla regler som de ska gå igenom, Stephanie gör rent grytorna efter igår.

Joel säger åt alla att ge givakt för dom ska gå igenom reglerna nu så alla är med på vad som gäller. Adrian läser sen reglerna för alla och sen är de lediga och får göra vad de vill.

Dom börjar med frukosten, men först vill Stephanie ta en morgoncigg, då måste hon ha ett befäl med sig, så Adrian får följa med ut denna morgon.

09:32-10:24 BBT: Snack vid rökrutan

Stephanie sitter och röker sin första cigg och Adrian är med som befäl. Mergim kommer ut och vill ta en cigg han också, så Adrian får sitta kvar därute en stund till. Grabbarna sitter och pratar samtidigt och Mergim berättar att han har rökt sen han var 16 år.

I poolrummet står Pedram och rör i grytan, det vankas ärtsoppa till frukost.

Joel kollar med Emelie i badrummet vad de kan ge för straff om rekryterna inte lyssnar på befälen. Emelie säger att de ska säga fem län i Sverige, sen går hon och lägger sig i sängen. Nardos sover ännu.

Mergim och Julia sitter och pratar i hålet, Julia tycker det är lite fjantigt att ha med ett befäl när man ska röka, det känns ju lite som att man blir övervakad. De säger också att denna veckan inte alls var rolig, för dynamiken i gruppen har blivit förändrad.

Ärtsoppan är klar, så Julia och Mergim äter frukosten i hålet. Judith kommer till dom och kollar läget och börjar prata med dom.

Nardos och Emelie sover fortfarande, men sen säger storebror deras namn och att slussen är öppen. De går upp och klär på sig och går mot slussen.

I slussen finner dom en god lyxfrukost och ballonger. De går in till generalrummet och avnjuter frukosten samtidigt som de pratar lite. De funderar på hur de hade sett ut om dom inte blev framröstade, Emelie säger att då hade dom säkert hängt löst, Ja och fått träna säger Nardos. Nardos tror det blir individuella tävlingar idag, och samtidigt så tror Emelie att hon och Nardos får rösta på en också. De fortsätter spekulera vad dagen har att erbjuda.

Inne vid soffan pratar dom om snarkningar.

Simon sitter i hålet och kämpar med att få ner ärtsoppan, men det går sådär. Pedram peppar honom och säger åt honom att skölja ner med vatten.

10:39 BBT: Dagens första brev anländer i brevlådan

Befälen och generalerna ska planera en mönstring för dom sex som hänger löst. De ska hålla tre test, först är konditionstest som beräknas börja om 30 minuter. Dom andra två testen kommer i eftermiddag när Big Brother säger till. Hjälpmedel till konditionstestet finns i uppdragrummet, ni får vara i hela huset och även utegården. Generalerna och befälen ska sedan enas om den som gjorde detta bäst så en kommer att sitta säkert.

10:46 BBT: Generaler och befäl bär ut redskapen från uppdragsrummet och går ut på utegården. Det blir en form av hinderbana som deltagarna ska få göra. Hinderbanan ska gå på tid så det gäller att man är snabb när man ska igenom den.

10:56 BBT: General och befäl är ute på gården och bygger upp hinderbanan som beräknas börja om ca 30 minuter. De har lite svårt att komma överens men dom får nog ihop en hinderbana till slut. Adrian testar hinderbanan men Emelie tycker grejen med hopprepet är lite oklart och det blir en diskussion kring det. Hon vill att det ska vara tydligt vad dom ska göra, så de får hjälpas åt. // Skribent Ann-Sofie

11:00 BBT: Generaler och befäl planerar tävling som rekryterna ska kunna vinna immunitet i. När de är färdiga pratar de ihop sig så att inte alla säger olika saker. De bestämmer att alla ska vara i turkosa sovrummet och när de tävlat färdigt ska de gå in i rosa sovrummet. Alltså får de inte prata med varandra emellan.

11:10 BBT: Generalerna och befäl tar ut Julia på utegården och förklarar reglerna. Man ska första gå över bänkarna på utegården, nudda väggen, gå i däcken, nudda vägg, hoppa hopprep 20 gånger, hoppa över och under hinder, hoppa hopprep igen och sen gå på lina. Man ska springa fyra varv och den med bäst tid vinner. För Julia går det bra och hon verkar taggad. När hon är klar med sina fyra varv säger hon att hon behöver hämta sin astma-medicin. (video finns i gruppen)

11:20 BBT: Det är dags för Simon att tävla. Han tycker det här är svårt och hemskt. Trots det fortsätter han kämpa. (video finns i gruppen)

11:25 BBT: Mergim går ut på utegården och tävlar!! Generalerna och befäl peppar och påminner honom om att han måste fortsätta kämpa för immunitet. Det gör de till alla rekryter. Mergim är verkligen snabb och efter det går han in till rosa sovrummet och pratar med Julia om tävlingen. De tycker det var en bra träning men det tog verkligen på ens energi. (video finns i gruppen)

11:30 BBT: Det är Judiths tur att tävla. Hon kämpar kämpar kämpar!!! (video finns i gruppen)

11:40 BBT: Nu är det dags för Stephanie att tävla. För henne går det lite långsammare men hon gör klart sina fyra varv. (video finns i gruppen)

11:45 BBT: Tanja tar sig ut på utegården för att tävla om immunitet. Hon var peppad och körde sitt race. Det gick ganska snabbt även för Tanja. De andra peppade och påminde henne om att hon är fantastisk och att fortsätta kämpa för immunitet.

11:50 BBT: Generalerna och befälen går in till rosa sovrummet och applåderar för alla rekryter för att de har klarat tävlingen. De säger att de inte kommer att säga vem som vann nu utan de kommer lägga ihop resultaten från tävlingarna under dagen. De andra tycker det låter rättvist. Rekryterna är glada över hur bra generalerna och befälen peppade under tävlingarna.

12:05 BBT: Adrian och Emelie pratar i rosa sovrummet. Adrian säger att han upplever att det har varit irritation mellan de två och Adrian vill reda ut det. Emelie tror att det började redan första dagen av veckan när hon hade bett honom bädda sängen och senare i laserdome tävlingen hade Adrian bett Emelie att diskvalificera Joels lag. Emelie säger att det är storebrors regler som gällde för den tävlingen. Adrian förstår men sen fortsätter Emelie med att säga att hon tycker det är jobbigt att hon ska ta alla beslut och de andra ska se henne som en bad guy. En person vill en grej medan den andra vill motsatsen och då tycker Emelie det blir jobbigt att ta beslut. Emelie vill förtydliga att hon inte har något agg mot Adrian. Ja hon kommer va lite sur i en halvtimme eller en timme men sen kommer hon bara gå vidare. Emelie tycker även det är svårt att göra sin röst hörd när andra tar beslut och hon inte vill förstöra. Exempelvis så sa Jacki under tävlingen att det inte kommer bli någon lunchträning pga träningen. Det är inget generalerna och befälen faktiskt bestämt. Jacki bara bestämde det på egen hand. Nardos som också sitter i rummet håller med Emelie om att Jacki inte skulle ta beslut själv. De måste kommunicera med varandra. Emelie vill inte ha straff för att storebror hade sagt till de att de måste ha 3–4 träningar per dag. Emelie tycker det är jobbigt att säga till alla att de måste träna nu för att de bara kommer tycka Emelie är bad guy.

12:20 BBT: Emelie säger till Jacki om kommunikationen. Jacki ber bara om ursäkt och säger att hon måste ha missförstått. Emelie säger det är lugnt och att det kan ha blivit misskommunikation åt båda hållen. Emelie berättar om sina planer om en lugn träning vid kl 14. Typ ett yoga-pass eller avslappningspass av något slag.

Nardos bestämmer sig för att vila och lägger sig i sängen. Hon ber de andra att väcka henne om hon behövs.

12:40 BBT: Ja.. det tar inte lång tid innan Nardos är uppe igen. Hon ställer sig upp och börjar marschera i rummet helt ensam. Sedan ställer hon sig framför spegeln och gör givakt. Hon springer ut till poolrummet för att hämta hantlar och springer in till rosa rummet igen. Hon kör ett träningspass på egen hand. Storebror hjälper till med att spela musik. Nardos blir mer peppad. Det slängs in lite dans och inspirerande quotes till sig själv i spegeln.

Comments


Utvalgt innlegg
Ingen innlegg er publisert på dette språket ennå
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page