top of page

Livefeed 9 April 2021 Del 1
08:49-09:38 BBT: God morgon!

Lamporna tänds i huset och det är dags att vakna. Generalerna och befäl går upp först.

Rekryterna kommer upp och klär sig och gör sig redo för ytterligare en dag i militärveckan. När alla är redo och klara så är det givakt som gäller för rekryterna. De ställer sig framför skärmen och lyssnar på generalen Emelie. Det är dags för ett morgonpass och det kommer ske ute på gården. De går en marsch ute på gården och har ett rätt så lugnt träningspass denna morgonen.

När passet är slut så är det dags för frukost, och Emelie pratar med Judith direkt när hon kommer in i poolhuset. Emelie ville ha svar på vad som gjort Judith sur, för Nardos hade sagt att Judith var sur.

Judith berättar att hon blev besviken över att ingen hade diskat efter sig igår och inte ställt in maten som blev kvar efter sig i poolrummet igår. Judith menar att rekryterna ska äta och laga mat i poolhuset, men de blev utslängda igår för att generaler och befäl hade fest. Judith tycker att de som åt igår kunde ha diskat och plockat bort efter sig. Befälen äter ju ärtsoppa dom också, och igår gjorde Joel mat och då kunde han ha diskat efter sig tycker Judith, för soppan sätter sig fast i grytorna om de står länge, man kunde ha lagt det i blöt i alla fall tycker hon. Tanja håller med lite där, för varje gång rekryterna gjort mat så har dom diskat efter sig.

Pedram, Adrian och Dennis sitter i soffan och pratar, Adrian frågar om rekryterna sov bättre inatt när alla sov tillsammans på golvet. Pedram säger att alla har sovit jättebra inatt och att det var mysigt.

Pedram har ont i foten av skorna, så han frågar Nardos om han får ta av sig skorna och byta till tofflor, Nardos kollar på foten och bestämmer att han får ha tofflor

09:42-10:03 BBT: Frukost

Mergim sitter och skrattar samtidigt som han äter soppa, Nardos frågar vad han skrattar åt, Mergim säger att han brukar skratta när han äter. Julia sitter också och skrattar samtidigt som hon äter soppa. För övrigt så är det lugnt i huset denna morgon. Madde sitter vid köksön och kämpar med ärtsoppan och Joel kommer och sätter sig hos henne och Nardos.

Madde berättar att hon känner sig bättre i halsen idag i alla fall och det tycker Joel låter bra. Nardos har inte ätit frukost ännu, så Madde frågar om inte hon ska äta något. Nardos säger att hon väntar till Judith ätit klart, för Nardos vill att Judith ska göra äggröra åt henne.

I poolrummet värmer Tanja soppa och pratar med Stephanie, Judith och Joel. De pratar om växter dom har hemma. Sen kommer de in på när BB kom hem till deltagarna och hälsa på, Tanja berättar att hon såg avsnittet när de var hemma hos Stephanie, och få börjar hon skratta. Sen pratar dom om inredning.

Nardos kommer och frågar Judith om hon kan göra äggröra åt henne, ja visst kan jag det säger Judith och sätter igång direkt. Under tiden hon fixar äggröra åt Nardos så får Nardos massage av Simon. Hon säger att hon har ont i nacken, och Simon frågar om hon har sovit med för många kuddar, för då kan man få ont säger han. Under tiden massagen ges så pratar de andra som hänger i soffan, det är ett allmänt snack och lugn stämning.

De börjar prata om mat som de inte tycker om. Julia säger att fiskbullar är inte gott. Simon håller inte med henne, utan tycker fiskbullar är gott.

10:04-10:15 BBT: Nardos och Emelie kallas till annexet, där inne finns det ett brev.

Emelie läser att generalerna ska bli fler, de ska nu välja en person av befälen som ska bli befordrad till general. När de har bestämt sig så ska de ta med kostymen ut och ha en ceremoni när alla sitter i soffan.

Tjejerna börjar resonera, Nardos säger direkt att Adrian inte ska bli general, för han lyssnar inte och lyder inte order. De tycker inte heller att Madde och Jackie passar för rollen, inte Mergim heller och Joel ska heller inte bli general då han ger ut straff utan generalernas godkännande. Så kvar är Dennis, och det låter som att han passar bra för den rollen.

Emelie kommer ut och säger att det är dags att givakt för samtliga.

Nu är det något viktigt säger dom alla när de ställer upp sig.

Emelie säger att vi ska ha en invigning ceremoni för en ny general, de motiverar att de har valt en person som har lyssnat bäst på generalernas regler och den nya generalen är Dennis.

Han går fram och hämtar sina nya kläder och tackar så mycket för befordran som han precis har fått.

Han går in och byter om och Simon tycker han ser riktigt bra ut. När han är klar så kommer han ut till applåder och alla tycker han ser riktig maffig ut.

10:16-10:42 BBT: Nya generalen ger första order

Simon vill gå ut och röka och han frågar befälen om de vill följa med honom ut. Ingen vill för att det regnar ute. Simon frågar då generalerna om han kan få gå ut och röka själv för inget befäl vill följa med ut.

Dennis som är nya generalen tillsammans med Emelie och Nardos ger ut första ordern till Adrian. Dennis säger till Adrian att följa med Simon ut så han får röka. Adrian inser att han inte har något val så han följer med honom ut. Nardos och Emelie tycker det var bra gjort av Dennis.

Nardos berättar för Dennis nu vad som gäller för honom, att han måste ge order, fixa träningspass, dela ut straff osv. Emelie serverar äggröra åt honom som han njuter av.

Adrian får sitt första straff nu, för han har inte skött sig. Adrian går till skamvrån och lägger sig. Madde får i uppgift att säga till honom att ställa sig upp.

Generalerna fortsätter sedan planera hur dagen ska se ut. Tanja får i uppdrag att ge massage och Joel får i uppgift att sköta träningen som ska vara klockan elva. Madde och Mergim går runt soffan och kollar så alla som sitter i soffan sköter sig.

Den nya generalen trivs i sin nya roll och Simon tycker han ser farlig ut

10:45-11:00 BBT: Befälen planerar dagens träning

Joel, Madde och Mergim är ute och planerar dagens träning. Det är inte världens bästa väder, men Mergim säger att man är ute i militären trots dåligt väder.

Dennis tycker deras idé är bra och de går sedan till gymmet och hämtar vikter som de också ska använda.

Mergim, Madde och Joel samlas i poolrummet och går igenom träningspasset, så alla är med på vad dom ska göra.

Joel går in och säger till alla rekryter att han vill att alla samlas i poolrummet för nu är det dags för träning. Joel hälsar dom välkomna och säger att de ska stretcha först och sen blir det gympapass ute, så dom ska klä sig varmt.

Mergim börjar med att hålla i stretchningen med gruppen och general Dennis kommer in och kollar läget när de kör passet. Mergims pass är slut och nu ska de klä sig varmt för nu väntas gympa utomhus i regnet. Mergim säger att de får tänka på att det är halt, så ingen ramlar.

Madde börjar med att de ska hoppa i x och hon visar hur dom ska göra, sen blir det lite hopp mellan också. Mergim tycker storebror kan sätta på lite musik åt dom. Gympapasset fortsätter med lite grodhopp.

Mergim tar över nu och kör ett pass med dom. // Skribent Ann-Sofie

11.10 BBT: Nu är morgonens träningspass över och rekryterna får i uppdrag att bära in allt de tagit ut för inför passet till uppdragsrummet igen. Det är däcken, vita hinder, snören mm. När de är klara får de en välförtjänt vilopaus.

11.20 BBT: Inne i rosa sovrummet ligger Nardos på sängen och just fått en massage av Tanja. Hon blev så nöjd med sin massage. I soffan sitter de flesta av husets medlemmar. Det är mycket spring till Annexet, bikten och så vidare. Men vad det handlar om vet vi inte. Simon sitter just nu och berättar för de andra om sina gonatt sagor han hittade på igår. Julia blev kallad till bikten

11.30 BBT: BREV! Alla skall stå i givakt när brevet läses upp. Den som läser är Madde. I brevet står det att rekryterna ska förbereda en tre rätters lunch till generalerna. Och om de gör ett bra jobb och lunchen är till belåtenhet så kommer även rekryterna att bli belönade med lite mera mat.

11.45 BBT: När de har läst brevet springer rekryterna in i slussen där allt som de behöver för lunchen står. De blir helt saliga när de ser att det är kött, bea-sås, jordgubbar, nutella och lite annat. De får ett papper med en färdig meny som de ska tillaga. Judith tar genast kommandot och delar upp alla sex i olika grupper så att alla vet vad de ska göra. Pedram och Simon ska duka och servera, och se till att det är fräscht runt bordet. De får in en vit linneduk så att det blir riktigt fancy. Judith förbereder köttet, hon lägger det på hushållspapper och kramar det så att det blir rums tempererat. Hon förklarar varför hon gör så och de andra som står runt om kring lyssnar och lär. Adrian sitter vid köksön och är riktigt avundsjuk på maten som generalerna ska få. För övrigt så sitter samtliga befäl utom Jacki och tittar på rekryterna när de lagar mat.

Judith river potatis till rårakorna och går sen över till att skära rödlöken riktigt smått. De ska vara rårakor med kaviar och rödlök till förrätt. Just nu är det mest Judith som jobbar i köket och andra som tittar på. Simon håller på att duka bordet.

11.57 BBT: Stephanie får nu i uppgift av Judith som har tagit kommandot i köket, att ta lite olja på pommes frites och hon blundar och njuter. Mergim som sitter vid köksön säger att han tycker Stephanie är så lik Jasmine från förra säsongen. Stephanie blir förvånad och säger vad. Men Mergim fortsätter berätta om Jasmine och de andra frågar om henne. De blir förvånade att hon är så lång

Menyn i sin helhet.

Förrätt: Rårakor med kaviar och rödlök.

Varmrätt: Entrecote med bearnaise , Pommes frites

Dessert: Hallonsorbet med vaniljglass och jordgubbar, kolasås

12.07 BBT: Judith har nu tagit kommandot i köket och står just nu och steker rårakor. De andra både rekryter och befäl står runt köksön och tittar mycket intresserat på när Judith jobbar. Hon berättar för de glatt hur hon brukar göra och för att det ska bli bästa möjliga resultat. Simon och Tanja dukar nu bordet och ser till att det blir så fint som möjligt. Samtidigt som Judith steker rårakor så gör hon även kolasås i en kastrull bredvid. Och de andra runt köksön säger ååhh och är lite avundsjuka på att de inte kommer få smaka på denna festmat. ¨

12.10 BBT: Judith är mästerkocken helt klart i köket idag. Pedram, Julia sitter mest och tittar på ihop med befälen vid köksön. Just nu sitter även Tanja, Simon och Stephanie där och bara tittar på när Judith fixar maten. Alla befälen sitter också runt köksön och njuter av synen på riktig mat, efter en vecka med ärtsoppa.

12.25 BBT: Simon går in i rosa sovrummet och talar om för generalerna att det börjar bli dags för de att förbereda sig för att ta plats runt bordet. Generalerna klär på sig sina uniformer.

Simon står i givakt och hälsar generalerna välkomna med deras efternamn. Och han följer de till bordet. De andra rekryterna står i givakt vid den gula mattan som är utlagd speciellt för detta fina tillfälle.

12.28 BBT: Simon är deras servitör för dagen och han talar om för generalerna vad lunchen kommer att bestå av. Han berättar även att vinet de kommer få till är ifrån Mars och trampat av små hundvalpar. Han häller upp vinet till General Nardos först som får provsmaka. Hon gillar vinet och vill gärna ha mera. Han häller upp till de andra generalerna också. Han talar även om att om de har tur så kanske de får en lite truddelutt av befälhavare Joel också under lunchen. Storebror spelar lite marschmusik medan de tre väntar på att bli serverade varmrätten.

12.31 BBT: Simon och Pedram serverar förrätten och talar om att det är en potatispannkaka, och på detta är det kaviar, crèmefraiche och dill. Emelie och Nardos säger att de aldrig har ätit denna rätt innan men provsmakar så klart. Simon säger att detta är det bästa han vet. Pedram går runt och frågar om han ska fylla på vattenglasen åt de under tiden.

12.35 BBT: Emelie känner sig lite obekväm av att folk tittar på de när de äter. Det känns lite konstigt att de bara är de tre som får äta av maten. Nardos säger att hon inte orkar äta rårakan. Och frågar de andra om de vill ha hennes mat. Simon plockar bort tallrikarna från förrätten och frågar respektive general hur de vill ha sina köttbitar. Det blir två medium och en rare. Och Kock Judith börjar steka köttet.

Simon lägger ut nya bestick men beklagar att restaurangen dessvärre inte har några köttknivar. Han sätter även fram bearnaise i separata små skålar så att de inte behöver dela.

12.42 BBT: Både Emelie och Nardos är helt överväldigade av vad de har fått den här veckan. De har blivit framröstade av tittarna. Och detta är helt galet. Och Emelie säger att hon aldrig har ätit en sån här fin middag någon gång. Och de är imponerade över hur fint de har gjort rekryterna. Det lutar åt att de kommer ta hem den extra maten. Men än är de inte ”hemma”. De har varmrätten och desserten kvar att servera.

Judith förklarar för de vid köksön hur man steker kött för att få det perfekt. Det har med fibrerna i köttet att göra.

12.45 BBT: Generalerna ber en bordsbön och tackar tittarna för att de fått den här fina utmärkelsen och att de har fått en sån här lyxig veckan. Sen säger de Amen. Dennis som är ny general tackar för att han blev vald av de första generalerna. Nardos frågar rekryt Julia hur det är med henne hand och arm. Hon svarar att hon har väldigt ont, det ilar och hon har svårt att röra sina fingrar. Hon tror att det behövs tittas på av en läkare. Nardos svarar att hon ska försöka vila den så mycket som möljigt under dagen nu.

12.49 BBT: Rekryt Pedram serverar generalerna var sin skål med pommes och säger att köttet är på väg. Alldeles strax efter kommer rekryt Simon och ställer fram tallrikarna med köttet. Dennis är lyrisk över hur gott det är. Nardos säger att hon inte är så förtjust i kött så hon kommer att spara det mesta av sin köttbit tills de får äta igen. Simon påminner om att de ej ska glömma att dricka vinet eftersom det är från Mars. Simon förklarar hur han fick tag i vinet av en Marsian. Nardos hugger in i köttet och säger att det faktiskt var gott kött. Emelie säger att detta är ett mycket fint kött de fått. Hon poängterar att det verkligen är det. Dennis blir påmind om att Emelies pappa faktiskt är slaktare så hon bör veta.

12.55 BBT: Generalerna är mycket nöjda med måltiden så här långt. Dock säger Nardos att hon inte äter kött egentligen och kommer inte göra det efter det här. Hon äter bara kyckling och fisk.//Skribent Helene

Comments


Utvalgt innlegg
Ingen innlegg er publisert på dette språket ennå
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page