top of page

Livefeed 9 April 2021 Del 213:07-13:35 BBT: Huvudrätten är uppäten, det var bara Nardos som inte orkade all mat.

Nu är det dags för efterrätten som består av hallon sorbé, vaniljglass och jordgubbar.

Det ser riktigt gott ut och resten av gänget hänger vid köksön och kollar in på allt goda generalerna blir bjudna på. Judith fortsätter att lägga upp på tallrikar och Simon serverar.

När efterrätten är serverad med kaffe/the så bjuder Simon med rekryter på en sång. Generalerna tyckte sången var bra och tackar för en fin underhållning. Efter sången så frågar servitören om de vill ha mer kolasås, vilket alla vill så han serverar mer kolasås och jordgubbar. Dennis säger under tiden han äter efterrätten att han inte trodde att han skulle sitta här i slutet på veckan och äta sån här god mat.

Det är några befäl som inte lyssnar på order, så Nardos får säga åt dom att gå så de kan njuta av lunchen. Rekryterna kommer tillbaka och frågar om allt är bra.

Joel och Adrian fick gå från köket, de går till poolrummet där Adrian säger att Nardos kommer få tillbaka samma kaka som de andra har fått under veckan.

Generalerna har nu tagit ett beslut som gäller alla. Alla ställer sig och gör givakt.

Nardos börjar med att tacka för maten, servicen var bra och det var över förväntan. Hon säger att de missade att hon var vegetarian och inte äter kött, därför har vi bestämt att ni inte får någon mat.

Alla ser besvikna ut, men sen kommer hon med LURAD och säger det är såklart att ni ska få mat! Alla blir så glada och säger att Nardos hade ett bra pokerface.

13:37 BBT: Adrian, Joel och Mergim ligger i turkosa och pratar, de är grymt sugna på mat nu.

Mergim säger att han har ont i magen, för att han inte ätit så bra.

Sen börjar de prata om straffen de har fått under veckan av Nardos.

Mergim frågar sen om de tycker att Dennis förtjänar att vara general. Adrian tycker det, för han har inte brutit någon regel på något vis.

13:45-14:00 BBT: BREV

Idag ska ni som hänger löst tävla i en immunitetstävling, där ni ska gå en marsch. Den som vinner marschen blir befäl och sitter säkert.

Julia, det är tittarna som får bestämma om du ska vara kvar i huset eller inte, då du kommer inte delta i tävlingen idag.

I slussen finns en portion mat till alla befäl och rekryter.

De hämtar maten i slussen och börjar göra den i ordning direkt så de hinner äta innan tävlingen.

Mergim säger att han längtar tills han får makten, Jackie säger att han kommer få makt någon gång, men Mergim säger att han troligen åker hem nästa vecka.

I poolrummet gör man mat också, de använder plattan som finns där också. Judith säger att hon är nervös för tävlingen, för det är starka individer med i tävlingen.

Mergim peppar henne och säger att hon ska tänka på immuniteten också.

Stephanie undrar vad som händer med Julia nu, Mergim förklarar att tittarna får bestämma om hon ska vara kvar i huset eller inte, han tror inte hon kommer sitta mot någon annan i huset, utan han tror det är en enskild röstning bara på Julia.

14:20-15:00 BBT: Nu är det dags för immunitetstävling

De som hänger löst ska nu gå en marsch inne i uppdragsrummet där vinsten är en immunitet.

Dom ska bära en ryggsäck som har en vikt, killarnas väger 40 kg och tjejernas 32 kg. De ska promenera så länge de klarar. Men de ska även bli tyngre, det finns vikter som man får läggas på deltagarna. Befälen lägger på extra vikter på deltagarna.

De har fått vikterna på sig nu, och tävlingen startar.

De går runt och runt men har 30 sek vila mellan varven. Tanja säger att de ska tänka på att dom är på väg till en festival där det finns massa öl. Sen börjar de sjunga på ramsan de gjorde tidigare under veckan.

Stephanie orkar inte mer så hon går av och går ut till de andra i huset. Simon, Tanja och Judith fortsätter.

I huset funderar dom på hur det gick inne i uppdragsrummet. Stephanie förklarar och det kommer ett brev.

Generaler ni ska nu lägga på en extra vikt på deltagarna, en extra vikt finns i slussen.

Generalerna går in och lägger in en extra vikt på deltagarna, och säger att dom ska kämpa på. De pratar och peppar varandra, de har kämpat denna veckan, Simon säger att han tror det bara är en som åker på måndag. Tanja tycker de kan få lite sprit sen för detta slit. Simon tar täten nu, innan var det Judith som hade täten. Generalerna kommer in med ytterligare två vikter och lägger på deltagarna. Judith har mest vikter på sig just nu.

Mer vikter delas ut och denna gången får Tanja båda vikterna, så det ska bli rättvisst säger generalerna.

Judith ger upp och lämnar så nu är det Tanja och Simon som kämpar. Efter en stund så kommer en ny vikt in och den hamnar på Simons axlar. De fortsätter kämpa. //Skribent Ann-Sofie

15.09 BBT: Judith, Simon och Tanja kämpar på med tävlingen i uppdragsrummet där de ska gå i en konstgjord terräng med tung packning. Tjejerna börjar med 35 kg i ryggsäckarna och Simon med 40 kg i ryggsäcken. De har även fått tyngder av generalerna.

15.11 BBT: Judith avbryter tävlingen. Hon orkar inte gå mera. Det är inte för ryggsäcken för den kunde hon gå med i flera timmar till. Det som gör ont är säckarna runt halsen, som skär in och gör att det gör fruktansvärt ont. Hon säger att hon låter tittarna avgöra hennes öde. Vill de inte ha henne kvar så är det så. Hon säger lycka till åt Simon och Tanja.

15.14 BBT: Kommer Generalerna Nardos och Dennis in och sätter en ytterligare vikt på Simon så att det blir rättvist, nu har båda 5 säckar nacken. De kämpar på och Simon säger att får de inte en fest efter detta så är det skandal. Tanja börjar sjunga på deras marschsång. Men slutar snabbt då hon inser att det blir för jobbigt och behöver andas igen. Simon säger att han dryper av svett. Tanja säger att rummet saknar luftkonditionering så det är inte så konstigt att det är varmt.

Hon tror att Ponne är stolta över båda nu när de kämpar på. Men båda hänger löst säger hon samtidigt och skrattar.

15.21 BBT: Tanja och Simon kämpar på, och den som verkar ha det jobbigast är Simon. Men de peppar varandra så mycket de kan. Och traskar på i banan. De gör det mest i tystnad nu för att spara krafter. Men Tanja försöker hålla humöret uppe med deras marschsång. Men hon får sjunga den själv för Simon sparar sina krafter till att gå.

15.31 BBT: Nu kommer General Nardos och Dennis in och lägger på ytterligare sandsäckar på båda. De kämpar på genomsvettiga. Simons taktik är nu att hålla säckarna i famnen för att orka bära upp dom lite. Tanja växlar lite mellan att ha det längre bak på ryggen, och hålla i dom. Nu sker marscherande under mera och mera tystnad. Simon kämpar på för fullt, även Tanja. Men Simon ser ut att ha lite kämpigare med sina vikter än Tanja. Men man vet aldrig, hon kanske bara visar upp ett stoneface.

15.45 BBT: Simon och Tanja marscherar fortfarande i uppdragsrummet med sina tynga ryggsäckar och sina tunga sandsäckar runt halsen. Nu sker det i total tystnad då båda inte verkar vilja prata. Simon kämpar på men är alldeles röd i ansiktet. Tanja ser mindre trött ut. Simon frågar om hon kan gissa hur många varv de har gått nu. Men hon säger att hon inte har den blekaste. Men säger att han ska gissa. Han gissar på 100 st. kanske.

15.50 BBT: Nu är det dags igen att få nya sandsäckar på nacken. Simon har nu 9 sandsäckar runt halsen och Tanja har 8 runt halsen, eller om det är lika. Det kunde inte general Nardos och Dennis komma överens om så jag är osäker. Var sin tyngd till fick båda runt nacken i alla fall. Detta för att det ska bli tuffare och tuffare för dom så att det till slut står en vinnare som då blir immun.

15.56 BBT: Simon orkar inte mera och ger upp han kastar sandsäckarna på jobbet och tar av sig sandsäcken. Innan har han försökt få Tanja att lägga sig eftersom han tror att hon ändå kommer bli räddad på måndag av sin fanbase. Men hon peppar Simon att kämpa vidare. Men NEJ han orkar inte och ger sig. Han säger att han hatar Tanja. Det är givetvis ironi för han hatar inte henne. Men hon svarar ändå med kärlek tillbaka och säger att hon älskar honom. Han säger att hans mål nu är att få ut henne. Åter igen ironi. Men han säger att han trodde att hon skulle bli räddad ändå.

När de kommer ut får de kylspray på nacken direkt båda två. Och sen applåder. Alla peppar dom.

15.59 BBT: Simon går ut och röker med Pedram och Mergim och är irriterad. Hon kommer att sitta säkert varje vecka nu. Hon är favorit, och det går ändå inte att inte tycka om henne. Han tror att Tanja kommer vinna BB i år. Mergim säger att det inte har något med följare och sånt att göra. Och han drar upp Anty som exempel. Joel kommer ut och försöker Simon att förstå att Emelie som är från lilla Ystad och hon har blivit räddad av tittarna flera gånger.

Simon som är en dålig förlorare så säger han att Tanja garanterat kommer att vinna hela BB. Han säger att OM hon inte vinner så ska de få hans lägenhet. Men han erkänner att han är på dåligt humör för att han är hangry. Mergim säger åt honom och blir sur över att han pratar så för han vet ingenting. Mergim säger att han ska vara glad för sin egen skull och hans prestation. De försöker att peppa honom och få honom att förstå att det inte har med fanbase att göra, utan det är också deras prestationer på tävlingarna som gäller. Pedram säger att makten sitter i tittarnas händer inte i följares händer. Alla följare kanske inte tittar på Big brother, eller ens är insatt i sociala medier.

16.06 BBT: Mergim fortsätter att tala om varför han är sur på Simon denna gång. Han talar om varför och det är för att han var likadan förra säsongen. Han tänkte samma sak. Men han har lärt sig av sina misstag och vill att även Simon ska fatta det att det inte handlar om bara följare.

16.12 BBT: Nu är det bara Simon, Stephanie och Jacki kvar ute i rökrutan. Simon sitter och blundar och är fortfarande irriterad och dålig förlorare. Han säger åter igen att Tanja hade blivit säker imorgon, så det är därför han är arg. För att han inte kunde fått immuniteten. Men som vi alla vet så är Simon den sämsta förloraren i huset. Men det brukar oftast gå över efter ett tag. Stephanie försöker få honom på andra tankar, men just nu går det inte att resonera med honom.

16.15 BBT: När de kommer in från utegården sätter sig Simon själv i hålet mitt emot gymmet och är besviken, och reflekterar över att han nu hänger löst. Samtidigt sitter de flesta andra i soffan och vilar. Julia får låna läppkräm av Madde, men går sen och lägger sig en stund. Men hon säger att så fort hon lagt sig kommer det säkert ett brev, men chansar.

16.20 BBT: Judith tar in Nardos i turkosa sovrummet och pratar med henne om tävlingen. (Klipp finns i Facebookgruppen)

16.30 BBT: BREV! Alla ska samlas vid soffan och stå i givakt. Dennis läser brevet för gruppen. Grattis Tanja, du vann tävlingen och sitter säkert denna vecka och är immun. Du är nu befäl, dina kläder finns i slussen. Du får flytta din magnet på kylskåpet till att du sitter säkert.

16.35 BBT: Nardos pratar med Mergim och Stephanie om samtalet hon hade med Judith på utegården. Hon berättar för dom vad Judith hade sagt igår om att Inte ens 18 präster kan rädda det här huset. Hon nämnde tydligen detta igen idag. Därför ville Nardos prata med Judith enskilt. Men Judith hade förklarat att det bara var skämt. Men Nardos tycker att de ska fortsätta som de gjort veckorna innan. Men nu blir det mera och mera att folk tänker på miljonen. Vi är alla olika, alla vill inte öppna upp sig. Den som var närmast att vinna immuniteten igår var Tanja. Men Mergim var bättre igår. Så nu säger hon att detta var nog menat att Tanja skulle vara kvar ändå. Men Nardos säger att hon inte vet något om vad som kommer hända nästa vecka. Den här veckan har hon haft det bra men man vet aldrig vad som kommer. Tillfälligt avbrott.

16.53 BBT: Samtalet pågår ännu på utegården och de pratar om Simon och hur dåligt beteende han har när han förlorar. Han blir elak mot andra och det är respektlöst. Mergim berättar att han ville krama Simon när de kom ut från uppdragsrummet, men då hade Simon spottat i luften emot honom, inte PÅ hon säger Mergim. Det är ett intressant samtal på utegården nu som vi kanske kan få fram en video på.

17.00 BBT: BREV! Om städ och träning för rekryterna

Storebror sänder in ett brev som befäl Joel ska läsa. Alla ställer sig i givakt. Och han säger att det är mycket text. Där står att rekryterna skall Träna, städa och putsa skor. Tittarna ska sen avgöra om de gjort ett bra jobb. Och om de ska få tre timmars permission och delta i festen som befälen ska ha mellan 19.00 – 22.00.

17.08 BBT: Rekryterna städar i ordning i logementet, och bäddar sängarna som på hotell säger Simon. Men de bäddar bara så många sängar som de är rekryter just nu.

17.10 BBT: Nardos misstänker att någon har varit i hennes garderob och ändrat om. Joel säger att det är flera av befälen som blivit drabbade av att de saknar klädesplagg. Nardos frågar om det är Adrian som har dragit ner hennes klänning i hennes garderob. Hon går in till rosa sovrummet igen, och där är nu Adrian och rättar till det som han stökat till. Han erkänner att han gjorde det när han var arg på henne. Men Joels vita strumpor är dock ännu borta säger han.

17.25 BBT: - 17.41 BBT: Samlas gruppen ihop för att börja sitt träningspass. Det är både rekryter och befäl som deltar denna gång i träningen. De börjar med en lek. Den går ut på att man har en tröja hängandes i byxorna där bak, och man ska ta sina motståndares tröjor. Den som står kvar med alla tröjor samt sin egen intakt vinner. Det blir Adrian.

Efter detta går de ut i poolrummet för att fortsätta. Där börjar de med stretchövningar som Mergim och Tanja leder. Mergim gör rätt så enkla övningar. Där man ska stå på ett ben. Sträcka ut sig, sen sitta ner och sträcka ut. Tanja börjar göra lite mera avancerade övningar som rekryterna inte riktigt klara av. Men några fixar dom. De går över till lite yogaövningar i stället som Tanja då leder. Det är liknade det som dom gjorde igår under yogapasset. Sen tackar hon för ett bra tävlingspass.

17.42 BBT: General Dennis säger åt dom när de är klara att alla ska ta av sig sina skor och ställa på soffbordet för skoputsning. De delar ut vem som ska städa vart i huset. Och alla är väldigt motiverade att städa nu när det kan vankas fest för alla.

17.55 BBT: Medan rekryterna städar huset så håller befälen på att göra sig fina inför kvällen. Emelie och Nardos sitter och sminkar sig. Adrian ligger på sängen och säger att det här är första gången som han är irriterad på Nardos. Men vad det handlade om uppfattade vi inte direkt. Kanske har med hennes garderob att göra och att hon blev sur på honom när hon skulle rätta till den igen åt henne, och hon inte tyckte att det dög.

17.58 BBT: Madde och Mergim kommer på att de ska skapa en egen youtubekanal och konto och ge tips och råd om styling och sminkning. Madde säger åt han att flytta till Stockholm då, och han svarar JA 100 %. De blir alldeles uppspelta och kramas.//Skribent Helene

Klipp från dagens händelser kan du alltid hitta i inläggsämne "VIdeos från huset":

Comments


Utvalgt innlegg
Ingen innlegg er publisert på dette språket ennå
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page