top of page

Livefeed Fredag 16 april Del 109:30-10:05 BBT: God morgon!

Musiken drar igång och lamporna tänds, nu är det dags att kliva upp för en ny dag i huset.

Efter ett kort avbrott är vi tillbaka i huset där Judith fixar kaffe. Hon pratar en sväng med Dennis som kommer upp lite snabbt innan han går och lägger sig igen.

Hon plockar sedan undan lite efter festen igår. Joel kommer ut och hjälper till en stund och han säger att de måste verkligen städa idag.

Nardos är på toan och borstar tänderna, Joel pratar även med henne om att alla måste hjälpas åt att städa idag.

Storebror kör en väckning till då inte alla gick upp. Musik börjar spelas väldigt högt. Nardos går in i sovrummet och försöker få upp dom andra som sover sedan säger storebror att alla genast måste samlas i soffan. Sen kommer avbrottsskylten upp i bild.

Det är även denna morgon väldigt lugnt i huset

10:20-11:05 BBT: Vi är tillbaka från avbrottet

Nu är alla uppe och dom sitter nu och äter frukost och pratar om festen igår och har det trevligt.

Joel ställer sig på en stol och vill ha allas uppmärksamhet. Han berättar för gruppen att idag måste vi storstäda.

Judith berättar lite vad det är viktigast med och det är badrummet och köket, för hygienen är inte bra på dom ställena just nu.

Joel vill att dom kommer överens direkt vad varje person ska göra. Men Jackie behöver röka så hon lämnar för att gå ut och röka. Joel frågar om de kan bestämma åt henne vad hon ska göra, Jackie säger då att hon kan göra vad som helst, men nu måste jag få röka.

De börjar diskutera kring bordet och de kommer överens efter lite om och men.

Ute i rökrutan sitter Mergim och Jackie och pratar, Jackie försöker komma ihåg kvällen igår, men hon märker att hon har en del minnesluckor.

Mergim berättar att han drömde om Patzy inatt, att han skulle ha kommit in i huset och festat med dom.

Jackie säger att hon aldrig har blivit så full som hon blev igår, det är som dom andra säger hon, det är cavan som är problemet. Mergim håller med, cavan slår till i huvudet.

Dom fortsätter prata och sen gör Jackie något som får Mergim att nästan spy och det slutar med att båda skrattar och Jackie säger att hon inte kan sluta skratta.

Inne i huset har alla börjat med storstädningen. Dennis och Pedram håller på med all disk och får efter en stund hjälp av Adrian. Simon går runt med sin älskade dammsugare. Pedram frågar storebror om dom kanske kan få musik när dom städar. Storebror spelar lite musik för dom så alla blir extra peppade. Simon börjar dansa runt med sin dammsugare. Pedram hittar en burk cider som är öppnad men orörd, och det tycker han är fruktansvärt onödigt. Orkar man inte dricka mer så ska man inte öppna en ny burk tycker han.

Jackie plockar i ordning kuddar och filtar i soffan och i ”hålen” som är mellan sovrummen.

Kylskåpet blir rensat på massa mat som dom har sparat, men som inte blivit uppäten.

Adrian är återigen i köket och berättar att Mergim snarkade mycket inatt.

Det kommer ett brev som Simon hämtar, men det är Tanja som ska läsa.

Alla ska genast samlas i annexet och ta på sig rock och skyddsglasögon. När Tidsmaskinen blinkar och börjar låta lägger ni händerna på knappen. När tidmaskinen har tystnat och slutat blinka får ni lämna rummet och har då flyttats bakåt i tiden.

11:09-12:10 BBT: Nu är alla i annexet.

Alla har rock och glasögon på sig och väntar nu på att tidsmaskinen ska starta och flytta dom i tiden.

Efter en stund så går tidsmaskinen igång och dom är nyfikna på vart dom kommer att hamna.

De får lämna annexet och Adrian läser brevet som finns i huset där Pedram ska välja 5 adelsmän och resten blir tjänstefolk.

Han tar ner alla kylskåpsmagneter för att få en överblick så han kan välja.

Efter en stund så har han valt dessa som blir adel tillsammans med Pedram:

Mergim, Jackie, Adrian, Simon, Judith.

Tjänstefolket går till poolhuset där Madde läser vad tjänstefolket ska göra.

Dom ska sköta alla hushållssysslor, matlagning och man tilltalar adelfolket med ”Ja herrn” och ”Ja frun”. Blir det mycket mat över, går det till tjänstefolket. Sätter man tjänstefolket i arbete så finns det belöning att hämta, när Pedram kallas till annexet så ska alla adel följa med dom.

Adel folket går till uppdragsrummet och hittar sina kläder och ett brev.

Pedram läser att tjänstefolk sköter all matlagning och städning, tjänstefolket tilltalar adel folket med ”Ja herrn” och ”Ja frun”.

Dom tar på sig kläderna och skrattar samtidigt, lite musik spelas också under tiden som klär sig, Simon säger att han gillar musiken som spelas.

Innan dom går ut så drar Pedram reglerna en gång till och de pratar även lite straff om det är så att tjänstefolket inte lyssnar.

De lämnar annexet och får lite musik när dom går ut till tjänstefolket som är i poolhuset. Tanja skrattar när dom kommer in, Pedram drar reglerna för tjänstefolket.

Adelfolket säger åt tjänstefolket att fortsätta städa.

Simon sitter i rökrutan och tar sig en cigg samtidigt som Adrian tar sig en promenad. Mergim kommer ut och säger att han är nöjd med kläderna. Simon undrar vad klockan är, för han är hungrig.

Simon går in och Dennis säger att det finns mat i slussen, han går dit och kollar och där inne står Judith och Pedram. De bestämmer att Nardos ska ordna maten, sen önskar dom att få in lite cider för alla gillar inte öl.

Nardos plockar ut maten från slussen, Dennis ska bara ta bort lite från bänken först, för det är inte fräscht att laga mat när det är gammal mat överallt.

I badrummet har tjänstefolket Tanja och Joel fått uppdrag. Dom ska borsta tänderna på Pedram och Judith. Joel tar Judith och Tanja tar Pedram. Simon kommer till badrummet och börjar skratta direkt.

Adelfolket tar ett snabbt möte ute på gården i det soliga vädret

12:27 BBT: Adelfolket fortsätter få tjänstefolket till att arbeta.

Just nu står sminkning på schemat, Joel får i uppdrag att packa upp Simons väska.

Adel musiken går igång och Joel kör en dans för dom i turkosa sovrum, Tanja dansar tillsammans med Joel en sväng.

Skribent denna förmiddag Ann-Sofie

留言


Utvalgt innlegg
Ingen innlegg er publisert på dette språket ennå
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page