top of page

Livefeed Fredag 2 April , 2021 Del 109:10-10:14 BBT: God morgon!

Det är dags att vakna och storebror spelar musik även denna morgon och Mergim är först upp ur sängen.

Det var riktigt fest igår, för de ser lite trötta ut

Det har kommit in lite varor som de hjälps åt med att ta in i huset.

Judith och Mergim börjar plocka upp burkar och hinkar i poolrummet som de fick in igår, det blir nästan en full soppåse.

Julia sitter och äter en skål med yoghurt och funderar kring festen igår, hon hånglade med Judith igår och är lite osäker på om det såg fel ut på utsidan. Viktoria säger att hon inte ska oroa sig, för alla var på igår säger hon.

Tanja kommer upp och byter batterier, sen går hon och tar sig en dusch, storebror säger att hon ska rätta till sin mikrofonsladd, då märker Tanja att hon inte tagit av sig mikrofonen. Hon blir lite förvirrad och det slutar med att storebror säger att hon ska lämna sin mikrofon i bikten och vänta utanför i tystnad.

I köket diskar man upp disken som står där och de pratar om festen igår, det är flera som verkligen undrar vad som hände. Julia frågar om någon kan återberätta vad som hände igår, Dennis säger vad gjorde vi efter tolv. Judith verkar ha koll så hon berättar lite, samt att hon säger att Olga kom fram igår. Mergim håller med där att Olga kom fram på festen igår.

Det är häng i det rosa sovrummet, där Judith, Adrian, Viktoria och Nardos är i hennes säng. De pratar om festen och om hur Judith fick sitt hår rött. Dennis sitter i säng och är med i deras samtal, samtidigt som Madde ligger i sin säng och sover. Alex kommer in och även Simon, Viktoria säger vad var det som hände igår egentligen. Simon har skjorta på sig, så alla frågar om han är redo för runda två, för det ser ut som att han har klätt upp sig för fest. Sen försöker gänget lura honom att han gjort mycket saker under natten. Simon ser förvirrad ut och säger att han inte har gjort något.

Efter en liten stund så säger storebror att de har fått ett brev, alla ska samlas i soffan och Madde ska läsa. I brevet läser hon:

Viktoria på söndag kommer det att avgöras om du får stanna i huset eller inte.

Det kommer att bli en tittaromröstning, dom som sitter säkert ska rösta om vem som ska sitta i en omröstning mot Viktoria. Big Brother kommer att utan inbördes ordning kalla in alla som sitter säkert till bikten där dom ska få lämna sin röst vem som ska få sitta i duellen. Sen som förlorar duellen lämnar redan på söndag och den som vinner sitter säkert på måndagsfinalen. Skulle det bli lika röster på någon, så ska alla som sitter säkert säga öppet vem som ska sitta med Viktoria i duellen.

10:18-11:00 BBT: Efter brevet så kom alla överens om att inte pakta kring detta.

Simon och Stephanie är ute för Stephanie röker. De pratar om röstningen, hur dom tänker kring valet som kommer ske idag. Simon säger att man kan tänka på många olika sätt, han tänker på ett sätt men han vill inte säga vem han kommer rösta på.

Madde och Emelie kommer ut för att ta en promenad. Under deras promenad så börjar de prata om röstningen dom också. Emelie pratar om sina teorier samtidigt som Madde säger sina teorier.

Nardos och Viktoria är i det rosa sovrummet, Nardos är nervös och orolig för röstningen idag. Nardos säger att dom inte är vana att rösta på detta viset, medan Viktoria säger att så är det ibland, men båda kommer överens om att detta suger.

I soffan snackar man om musiken som spelades igår, speciellt pissa poolen låten. Den säger Tanja att Ponne (Pontus) har gjort. Simon säger att det var festival feeling igår. Nu börjar även röstningen för Stephanie blir kallad till bikten.

Stämningen i huset är dämpad pga brevet, det är många funderingar kring hur man ska rösta och dom som hänger löst är rädda för att bli valda. Det är mycket som far runt i huvudet på våra deltagare denna morgon.

Joel har bestämt hur han ska rösta och Nardos säger åt honom att prata med den personen. Han går till köket där Judith har fixat smörgåspizzor, han tar en veg och går ut och ger den till Madde.

Alla får en varsin smörgåspizza och de sätter sig lite överallt och äter, samtidigt som storebror fortfarande kallar in en efter en för röstning.

Joel och Dennis pratar vid köksbordet, Joel berättar för Dennis hur han kände sig i början, att han trodde han skulle åka ut.

Alex och Nardos är i sovrummet och pratar lite, båda hänger löst och är nervösa såklart. Alex ska vila en stund och Nardos går ut och äter frukost.

Dennis går ut för att röka, Viktoria sitter ute i solen och äter sin pizza. Dennis frågar hur det känns, om hon är nervös. Viktoria säger att hon hoppas hennes vänner på utsidan gör allt vad dom kan, för hon vill gärna vara kvar. Dennis frågar sen vem hon vill sitt mot, Viktoria har svårt att svara på det, då man inte vet vad alla tänker.

Joel, Madde och Emelie kommer ut och de sätter sig på altanen, och Joel berättar sina tankar han har haft de senaste dagarna. Han tycker det börjar bli allvarligt inne i huset nu, man måste börja tänka.

Flera kommer ut i solen och Joel fortsätter berätta sina tankar och hur han tänker. //Skribent Ann-Sofie

11.07 BBT: Deltagarna spenderar just nu lite tid i solen på utegården. Och pratar om röstningen och hur folk tänker. Emelie tycker det är jobbigt. För nu måste man sitta och vara orolig för omröstningen både söndag och måndag. Det är många som har ont i magen och mår dåligt över detta idag. Det faktum att de själva måste rösta på någon som kan riskera att lämna.

Men när det dyker upp flera på utegården börjar de funder på om de ska köra 20 frågor igen. Men vi får se om de kommer igång med det eller pratar om ditt och datt istället.

11.13 BBT: Inne i turkosa sovrummet har Julia lagt sig under täcket och även Simon och Stephanie har krupit ner under täcket igen och tar det lugnt. Julia och Simon pratar om hur Julia har det i sitt förhållande. Och de pratar om hur ett bra förhållande ska vara. Att det ska vara som en bästa kompis men även kunna ta det dåliga ibland också. Julia berättar mer än gärna om hur hon det med sin pojkvän. Samtalet går över till hundar, och de pratar om vilken typ av hund de skulle vilja ha. Julia berättar om Svantes personlighet så klart. Jacki är orolig över vem som tar hennes täcke hela tiden. Det är borta ur sängen säger hon. Men ingen vet.

11.17 BBT: Simon konstaterar att det är Mergimfest idag eller imorgon. Och sen undrar de vilken veckodag det är egentligen. Julia har godis i sin låda och delar ut frikostigt till de som vill ha. Men själv vill hon ha sura godisar. Judith kommer in och berättar att hon var inne i bikten och berättade om sitt hår nu. Och hur det kommer sig att det ser ut som det gör idag. Jacki kryper ner bredvid Jacki och smakar på godiset som hon fick. Och de ser ut att ha det väldigt mysigt och relaxed just nu.

Judith säger att hon ska packa sin väska för första gången. Hon ropar på Simon och säger att hon nu ska packa väskorna för första gången. Hon säger att det bara är hon och Joel av de originaldeltagarna som suttit. Simon tycker det är rättvist på ett sätt att någon har suttit åtminstone en gång. Och de flesta håller med. Simon undrar när utslagstävlingarna avslutas och när det blir individuella tävlingar. Julia svara, men då byter DC kamera.

11.21 BBT: De byter till Madde och Alex som är på väg ut på gården. Där står flera stycken och kastar pingisboll till varandra. Alex och Madde börjar promenera. Alex och Madde pratar om omröstningen idag. Båda är oroliga att de kan bli valda eftersom de kommit in bland de sista. Men de kommer överens om att de ska festa ikväll oavsett och göra det bästa av sista tiden i huset om det blir så. Alex är orolig för att sitta emot Victoria, för hon har väl Jocke och Jonna Lundell i ryggen som stöd. Och då har han ingen chans menar han.

11.30 BBT: I rosa sovrummet håller Emelie, Victoria och Joel på att prata om den nuvarande röstningen på vem som folk kommer att välja i huset att sitta emot henne. Det beror på vem de väljer emot Victoria. Och hur folk tänker. De pratar om tidigare röstningar och vilka som har hängt löst och som blivit räddade. Victoria och sin sida vet ju lite mera från utsidan hur alla ligger till i huset. Vilka som är populära och vem som är mindre populär. Men hon hoppas att de får veta det idag så man slipper gå och undra.

11.34 BBT: Brev! Dennis läser brevet för gruppen och han berättar hur röstningen gick. Den som till slut fick mest röster och som tittarna kommer att rösta på är Alex.

Därmed är det från och med idag möjligt för oss tittare att välja vem man vill rösta ut av Victoria eller Alex.

I soffan så får Alex helt klart mest stöd från deltagarna i huset. Flera sätter sig och ställer sig runt honom för att ge sitt stöd. Alex var lite förberedd på att det skulle kunna vara han men han är ändå

påverkad av att få beskedet. Och det är klart att denna röstningen känner mera eftersom det nu är dom i huset som har röstat.

11.46 BBT: Inne i rosa ligger Victoria och pratar med Emelie. Det känns som att det nästan bara är hon och Julia som ger sitt stöd nu efteråt. Victoria är orolig men hoppas att hon får sitt stöd från utsidan nu. Men Emelie kan fortfarande inte förstå varför de inte valde henne eller Nardos. Hon tror nu att de i huset ogillar henne istället för tvärt om. Victoria är givetvis orolig men hon säger att hon har klickat minst Alex så det vore skönt om han försvann säger hon. Emelie börjar prata om Simon och Stephanie, och att hon börjar ogilla henne för att hon har börjat ge arga blickar och sånt för att hon har pratat en del med Simon. Hon tycker det varit jobbigt att hon fått frågor från tittarna om detta när det inte är något speciellt.

12.05 BBT: BREV! De som sitter säkert ska tävla om att dela ut en immunitet

Den här gången är det Tanja som läser brevet för gruppen. Idag kommer alla som sitter säkert att tävla om att vinna en immunitet, som de sen ska kunna dela ut till någon som hänger löst. De får INTE dela ut någon till Victoria eller Alexander.

12.10 BBT: - 12.30 BBT: Deltagarna kommer överens när de alla sitter i soffan att de ska ta städningen direkt eftersom de ska tävla på eftermiddagen. De har kommit fram till att de måste bli bättre på att städa efter sig själva i huset så det inte blir så äckligt som det är nu. Julia tycker det är jättesnuskigt. Alla sätter fart och dammsuger och plockar undan. Dom är väldigt flitiga och hjälps åt allihopa. Mergim torkar golvet i köket och pratar om sin mamma. Han säger att ingen får hjälpa till med städningen hemma hos dom. Hon vill göra det själv.

12.40 BBT: Victoria och Pedram har tagit på sig att städa toaletten. Och Victoria tycker att Pedram ska städa toaletten. Han vill inte men hon envisas och vill visa honom hur han ska städa. Hon instruerar honom och talar om precis steg för steg hur han ska göra. Han tycker det är döäckligt och vill inte. Men hon envisas. Hon pratar hela tiden om att det är bajspartiklar här och här och där. Pedram får kväljningar och kräks nästan. Det triggar även Victoria som också får kväljningar. När de är klara och Pedram står och tvättar händerna jätte jätte noga eftersom att Victoria säger att han har fått bajs på händerna. Då kommer Joel in och säger att det finns plasthandskar. Och då blir Pedram lite uppgiven att han inte fått veta det innan. De lyckas i alla fall att få det gjort. Pedram tackar för lektionen.

12.50 BBT: Inne i turkosa sovrummet verkar de ha städat klart nu. Sängarna är bäddade och det börjar se riktigt fräscht ut igen. Jacki och Julia sitter vid spegeln och fixar sig i ordning. Det är febril aktivitet och några håller på att klä om. Simon har precis duschat och undrar varför det inte finns kalsonger utan ben. Tanja säger åt honom att han kan köpa troskalsonger istället. Men han vet inte vart man hittar sådana. Tjejerna skrattar åt honom. Sen fortsätter de med sitt.

12.53 BBT: Joel och Alex sitter i hålet vid väggen och pratar. Joel berättar att han röstade på Alex och vill förklara varför han gjorde det. Han är tacksam att han får höra det. Och han säger att han gärna hade velat få höra från flera vem som verkligen röstade på honom och få en motivation. Han säger att det är no hard feelings.//Skribent Helene

Vill ni se filmklipp från förmiddagen finns de om du söker i inläggsämne "Videos från huset"

Flera bilder från förmiddagen hittar ni under inläggsämne "Dagen i bilder".

Comments


Utvalgt innlegg
Ingen innlegg er publisert på dette språket ennå
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page