top of page

Livefeed Fredag 2 April Del 213.10 BBT: I rosa sovrummet har de flesta samlats och pratar. Nardos och Adrian spelar gris med pingisbollen. De spelar om tjänster. Både anklagar varandra för att fuska men fortsätter spela ändå. Nardos förlorar två rundor sen ger hon upp. Adrian tycker det är bra att köra om tjänster. Han ska försöka vinna mot alla så kan han få

13:10 BBT: Simon kallas till uppdragsrummet. Det är dags för tävling för att ha makten att ge bort en immunitet. Tävlingen går ut på att man ska snurra femton varv och sedan springa på en matta som lagts ut i formen U på golvet. När man lyckats springa varvet runt ska man trycka på en röd knapp för att tiden ska stanna. Den som utför detta på snabbast möjliga tid vinner tävlingen. Om man kliver utanför mattan är försöket ogiltigt och om man inte snurrar femton varv är försöket också ogiltigt. Man får tre försök på sig att utföra utmaningen.

Simon börjar och snurrar 15 varv. Han blir lite yr men han klarar det på första försöket. För varje försök ser man att det blir lite svårare att gå rakt men Simon kliver aldrig utanför mattan.

13:20 BBT: Stephanie kallas till uppdragsrummet. Hon läser instruktionerna och börjar direkt med snurrningen. Hon pratar lite med storebror om reglerna men sedan kör hon igång. Även hon lyckas hålla sig på mattan under alla tre försök.

13:25 BBT: Det är Joels tur att tävla. När han kommer in i uppdragsrummet säger han ”EUW, jag hatar fysiska aktiviteter”. Han läser instruktionerna och tar sin tid. Sedan sätter han igång. På första försöket så kliver han utanför mattan och får börja om. Andra försöket lyckas han med men mår illa direkt efter. Storebror påminner honom om att han har fem minuter att klara av tävlingen. Det lugnar Joel lite och han tar en lite paus. När det är en och en halv minut kvar kör han igång igen och på tredje försöket råkar han också kliva utanför mattan precis innan mål. När han dragit av sig hjälmen så stödjer han mot väggen för att han inte återfått balans än.

13:35 BBT: Julia kallas till uppdragsrummet. Hon läser instruktionerna och tycker det känns glasklart. Hon sätter igång på första försöket och tycker hon var snabb. Hon frågar storebror om hon måste försöka tre gånger, svaret är ”nej”. Hon tänker att hon testar en gång till bara för att och det går väldigt bra denna gång med. Hon säger att hon vill stanna där och att hon tror att hon har en bra tid. Hon känner sig säker att hon kan klara sig.

13:40 BBT: Det är Dennis tur att tävla. Han läser instruktionerna och sen kör han igång. Han snurrar femton varv och sedan trycker han på knappen med foten. Då säger de till att han måste trycka på knappen innan man snurrar. Han kollar in i kameran och säger ”du gillar ju bara att snurra till mig. Han känner kanske att de kunde sagt till lite tidigare. På hans första försök råkar han kliva utanför mattan. På hans andra och tredje försök lyckas han ta sig varvet runt.

När han kommer ut ur uppdragsrummet undrar de andra om det är bättre att ha på sig skor eller inte och då säger storebror att de inte får prata om tävlingen. Adrian frågar ändå igen om han borde ha på sig skor. Dennis säger att han inte får säga nåt.

13:45 BBT: Jacki kallas till uppdragsrummet. När hon kommer in inser hon att det är en fysisk tävling och tycker det är taskigt för hon har skadat benet. Hon tror det blir omöjligt för henne att vinna tävlingen. Hon läser instruktionerna och tycker det är lite otydligt hur man ska göra men får det förklarat av storebror. Sedan sätter hon igång. På första försöket lyckas hon klara ett varv men tycker det är svårt då det gör ont i hennes ben. Sedan kör hon ett andra och ett tredje försök där hon också lyckas med uppdraget men är yr och har ont i foten. Hon känner sig nöjd med sin insats efteråt men har väldigt ont.

13:55 BBT: Nu är det dags för Adrian att tävla. Han går igenom instruktionerna och det känns ganska tydligt för honom. Han sätter på sig hjälmen och storebror frågar om han förstått vilket han säger att han gör. Han kör igång på sitt första varv och det går bra. Innan han kör igång andra varvet så säger storebror till att han måste ha raka armar. Andra och tredje försöket lyckas han också med.

14:05 BBT: Storebror kallar Pedram till uppdragsrummet. Han läser instruktionerna och tycker det verkar som en rolig tävling. Han frågar om han får gå på toa innan tävlingen men storebror säger att han inte får det. Han kör på alla sina tre försök och känner sig extremt nöjd! Han tycker det var en rolig tävling och springer direkt ut för att gå på toa.

14:10 BBT: Tanjas tur är kommen. Hon går in i uppdragsrummet och läser instruktionerna sedan får hon lite vidare instruktioner från storebror. Hon kör igång, på första försöket så råkar hon kliva av mattan nära mål. Hon blir besviken men kämpar på och hennes andra försök går bra. Hon tar en liten paus för hon känner sig snurrig. Tredje försöket så är Tanja ganska snabb i snurr och lyckas ta sig hela vägen runt.

I huset sitter alla runt matbordet och har hällt upp mat på sina tallrikar.

14:20 BBT: Mergim kallas till uppdragsrummet och är taggad. När han kommer in blir han glad när han ser mattorna och tror det blir en rolig utmaning. Han läser instruktionerna och när han har läst färdigt säger han att han inte fattar nånting. Storebror förklarar och till slut klickar det. Mergim är taggad och tycker det är kul. Han börjar på sitt första försök och det går bra, på andra försöket lyckas han också men på tredje försöket råkar han kliva utanför mattan.

14:35 BBT: Emelie och Madde sminkar sig och pratar. Madde säger att hon verkligen inte vill att Emelie och Madde ska sitta mot varandra. Det känns bara jobbigt. De pratar om vem de tävlande kan tänka sig ge immuniteten till. Plötsligt låter det till i rummet och det visar sig att Joel ligger i sängen utan att Emelie och Madde vetat om det. De bryr sig inte riktigt, det är inte som att de snackar skit om någon. De fortsätter prata om det de pratade om. De tror att om Julia vinner så väljer hon att rädda Judith och de tror att om Adrian vinner så räddar han Emelie.

14:50 BBT: BREV!! Jacki läser. Alla samlas i soffan. Det står att det var väldigt nära mellan första och andra plats i tävlingen. Tanja kom på andra plats och vinnaren av tävlingen är Mergim. Han blir superglad och hoppar upp o jublar. Han springer ut själv på utegården och säger till kameran att han är superglaaad!!!//Skribent Ann-Sofie

15.25 BBT: BREV! Det har blivit hög tid för Mergim att avslöja vem han vill rädda och ge en immunitet. Han har en motivering som lyder. Att han inte har varit där inne så länge, men han har ändå valt en person som han gärna vill ge immuniteten till, och det är Nardos.

Alltså blir Nardos rädda och sitter även hon säkert nu.

De tre som nu hänger löst är: Judith, Madde, Emelie.//Skribent Ann-Sofie

15.34 BBT: Nu sitter alla i soffan och väntar på Nardos för att spela Maffia. Hon är inne i bikten. De börjar prata om att de nog skulle behöva städa inne i bikten också för det är rätt äckligt. De ska dammsuga där inne tänker dom. Och sen undrar någon om det finns döda vinklar i bikten. Victoria säger då att de hittade 5 döda vinklar förra året. Hon berättar också att folk hade sex i garderoberna. De nuvarande deltagarna undrar vad hon menar med ”flera”. Och hon säger att ja så var det.

Nardos kommer ut ur bikten och stannar upp en stund. Hon säger att hon fortfarande har svårt att fatta att hon blev räddad. Och så säger hon att den här gruppen är helt underbar. Hon får en till applåd av alla. Och sen säger de åt henne att sätta sig i soffan så att de kan fortsätta med maffialeken.

15.40 BBT: - 15. 55 BBT: Maffia har börjat lekas i soffan. Judith är lekledaren.

15.55 BBT: Hörs storebrors röst i högtalaren och han uppmanar alla att genast samla i Uppdragsrummet. Där finns en lapp där det står att alla ska ställa sig i en ring i rummet med ansiktet emot väggen. Alla blir som vanligt lite förvirrade av instruktionerna. Men till slut har de ställt sig i en ring. Efter en stund kommer en utklädd kyckling in med en korg i handen. Där i ligger två rullar silvertejp, en flaska med bajsspray och ett brev som gruppen får läsa. I brevet står det att eftersom deltagarna är så dåliga på att följa reglerna så ska de nu få ett straff. Regler som de bryter ofta är ”Inte sjunga på kommersiell musik”, ”Inte gå upp på morgonen när storebror väcker dom”, Slarv med mikrofonerna, ”Gömma alkohol”. När Nardos har läst brevet klart så tar kycklingen fram silvertejpen och börjar dra den runt alla så de kommer citat fast. Till detta hörs cirkusmusik och alla applåderar under tiden. Till slut hjälper de kycklingen och snurrar själva runt. När de väl sitter fast så är det inte klart med detta. För då tar kycklingen fram bajssprayen och sprayar på ALLA flera gånger om. När de väl får lämna uppdragsrummet så springer alla till badrummet och där det finns vatten. En del mår illa och nästan kräks. Alla vill duscha så duschen blir full fort. Adrian och Madde tar var sitt handfat och tvättar av sig på överkroppen.

16.06 BBT: Jacki förklarar att hon var arg igår för att någon hade kräkts i huset och inte torkade upp efter sig. Därför var hon arg igår och är irriterad idag med. Men Stephanie säger åt henne att hon kanske ska ta det med Victoria i så fall så det inte blir mera dålig stämning. De tycker att hon ska säga förlåt. Men Jacki är arg och säger att hon har inget att säga förlåt för. Är det någon som ska ha en ursäkt så är det hon från alla. Hon hade ont i foten och det var något om detta också.

16.15 BBT: Vid bubbelpoolen sitter Adrian, Dennis och Emelie och pratar om gömd alkohol. De tycker inte det är okej om det nu är emot reglerna. Och Adrian erkänner att han har gjort det.

16.20 BBT: Judith och Julia pratar även dom om gömd alkohol. De säger att de inte har gjort detta och att straffa de som missköter sig i stället för att straffa hela gruppen. De kan i stället

16.30 BBT: Kommer ”FREEZE” och alla ska frysa sig i den position de står i. In kommer igen kycklingen nu med en stor kort med skumpa i och en stor säck. Hon ställer korgen på köksön och

16.45 BBT: Alla ska genast samlas i soffan säger storebror. Alla är oroliga att de ska få något ”skit” igen nu från den där kycklingen. Men det händer inte. Däremot så slår storbildskärmen på och där står Arantxa och det visar sig att det var hon som var kycklingen i huset. Hon ber om ursäkt för bajssprayen men var så glad att få komma in till dom en kort stund. Hon önskar de en glad påsk och säger att de ses igen på måndag.

17.00 BBT: Maffia lek igen. Storebrors röst i högtalaren hörs och där säger han Tanja, Mergim. Och sen förstår de att han avslöjade deras spel. Sen hörs ”I am a bad boy” och skratt från storebror.

17.10 BBT: Madde och Stephanie pratar om utröstningen och att de är oroliga för att kanske åka ut. Madde berättar om Judith att hon gillar henne jättemycket. Hon är så omtänksam och har flera olika sidor . Madde undrar hur Stephanie mår och hon berättar om hur hon kände sig förra veckan och känslan av att hänga löst tre gånger i rad så man blir så inställd och då ökar hemlängtan samtidigt. Och då kommer flera andra tankar om man vill vara kvar eller inte. Men nu känner hon att hon har svårt att slappna av. Men nu vet hon att hon verkligen vill vara kvar. Och hon kommer fortsätta kämpa på. Madde säger att den här veckan är det inte lika tufft som förra veckan. För nu vet hon vad som väntar på måndag.

17.20 BBT: BREV! Madde läser brevet för gruppen om fest till Mergims ära. Ikväll ska ni alla bli bjudna på en fest till Mergims ära. Om ca 1 timme (18.30) kommer alla bli kallade till Annexet. Ni ska därför vara färdigfixade om 1 timme.

Tittarna tycker också det är tråkigt när ni leker med bollar. Så därför ska ni lämna in pingisbollen i slussen.

17.30 BBT: Killarna som brukar leka med pingisbollen Adrian, Alex, Pedram och så Madde går ut på utegården. De lägger ner pingisbollen i ett av påskäggen. Och lägger ner de bland blommorna som de planterat för ett tag sedan i pallkragen. Blommorna är formade som ett hjärta så det är rätt så passande att lägga ner den där. De får fin stämningsfull musik från storebror i högtalaren och de står med nedböjda huvud och låtsasgråter. Och Pedram säger ”han var så ung, varför”. De går sedan in med ägget/kistan till slussen. Pedram och Alex bär den på sina axlar, Adrian går före och Madde sist. De gör en fin och värdig avlämning inne i slussen och pussar ägger/kistan/pingisbollen adjö. Simon håller ett litet tal.

17.35 BBT: Inne i rosa sovrummet sitter nu killar och tar det lugn på sina sängar. Det är Dennis, Mergim och Adrian som pratar om vad för tema det kommer vara. Adrian är rädd för att det kanske är Sushi och det vill han verkligen inte ha. Men Mergim säger att han inte heller gillar fisk. Men det finns annat att äta kanske i stället. De är oroliga för vad för typ av mat det blir. Men de kanske är påskmat också säger dom. De undrar också hur de alla ska få plats i Annexet, för det är så litet. Men de tror att det kanske bli långbord.

17.46 BBT: I huset pågår nu påklädning och fixande för festen i Annexet till Mergims ära. Simon i turkosa sovrummet sjunger på en låt och får bannor av storebror direkt.//Skribent Helene

(Flera bilder är på gång in i inlägget)

Vill du se klipp från eftermiddagen kan du söka i inläggsämne "Videos från huset":

Comentarios


Utvalgt innlegg
Ingen innlegg er publisert på dette språket ennå
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page