top of page

Livefeed Fredag 26 mars del 1

Livefeed Fredag 26 mars del 1

09:15 BBT: Storebror tycker det är dags att vakna nu och kör sin väckning.

Tanja sätter sig upp och kollar sig omkring och säger ”varför är jag bakfull, varför känner jag mig såhär” Antagligen för att du var askalas igår säger Judith som har satt sig på sängkanten.

Det blir byte av batterier som vanligt, Nardos är uppe och byter batterier när Judith ska gå och byta sina, hon ser lite chockad ut att se Nardos uppe redan, för hon brukar sova länge.

09:26 BBT: Judith driver med Pedram om vad han gjorde på festen igår. Han verkar ha lite svårt att tro på henne. Men hon fortsätter berätta att hon tog hans keps. De andra i sovrummet skrattar. De upptäcker sen att Emelie har sovit inne hos dom inatt, Emelie berättar att hon tyckte det var väldigt varmt, det är en bastu här inne säger hon.

Judith säger att hon är taggad för dagen, hon ska hålla lektion säger hon. Alex är uppe och har tagit på sig temakläderna.

Alex märkte i sovrummet att någon gick upp, han säger att han trodde det var Adrian, men när han tittar upp så ser han att det är Nardos, jag höll på att få en chock säger han. Judith säger att hon tänkte samma sak när hon såg Nardos byta batterier, Judith säger att hon var tvungen att gnugga sig i ögonen för att kolla om hon såg rätt.

Pedram säger att det var kul att Emelie sov hos dom inatt.

09:45 BBT: BREV!

Tanja läser att idag ska Jackie och Judith hålla lektion. Lärarkläder till Jackie finns i slussen. I dagens lektion kommer man inte att dela ut någon immunitet. Lektionen ska vara 15 minuter lång.

09:54 BBT: Judith och Jackie går in till lärarrummet och planerar dagens lektion. Judith berättar att hon hade en idé om att de skulle få vispa grädde och sen hålla bunken över huvudet och då ska grädden helst vara kvar i bunken. Jackie är helt med på den ideén och tycker det låter klockrent.

Simon tipsar om att gå in i uppdragsrummet och kolla vad det finns för saker därinne. De tre går in i uppdragsrummet men det är inga nya grejer. Tjejerna berättar om grädden, och Simon tycker det låter klockrent.

De lämnar uppdragsrummet och börjar leta i köket efter skålar och saker att vispa med, och tar med grädde sen vandrar lärarna in i uppdragsrummet.

10:08 BBT: De börjar äta frukost innan det är dags för prov. De som vill äta får göra det. Jackie och Judith har planerat klart lektionen och de har beslutat att Adrian får vara med på lektionen idag, då man inte tävlar om immunitet. Judith säger att han måste ha skolkläderna på sig, så Adrian rycker upp slipsen ur fickan. Då säger Judith att han måste ha skjortan också, då säger Katti, den har han också i fickan och skrattar.

Sen börjar de prata om gårdagen och nattens mardrömmar.

De börjar äta frukost innan det är dags för prov. De som vill äta får göra det. Jackie och Judith har planerat klart lektionen och de har beslutat att Adrian får vara med på lektionen idag, då man inte tävlar om immunitet. Judith säger att han måste ha skolkläderna på sig, så Adrian rycker upp slipsen ur fickan. Då säger Judith att han måste ha skjortan också, då säger Katti, den har han också i fickan och skrattar. Sen börjar de prata om gårdagen och nattens mardrömmar.

10:19-10:38 BBT: Klockan ringer och det är dags för lektion. Lärarna samlar in alla elever i klassrummet och kör närvaro. Judith förklarar hur lektionen ska gå till. Reaktionen var väl inte så rolig hos vissa.

Alla elever har fått en lapp med ett nummer på. Framme hos Jackie ligger det redskap med nummer på, det numret de har på lappen det är de redskapet de ska använda. De ska vispa grädden med det redskapet i 5 minuter, sen hålla bunken upp och ner, och hoppas att grädden är kvar i bunken.

De går fram en efter en och hämtar sitt redskap och Judith kommer och häller upp grädde åt alla.

Det blir en nedräkning och sen börjar alla vispa för fulla muggar.

Lärarna peppar eleverna och Stephanie hade turen att få en visp, så klarar hon inte detta provet så vet jag inte vad jag gör säger Judith.

Efter 5 minuter så är det dags att hålla bunken över huvudet. De tar av sig mikrofonerna och ställer sig i poolen. Det är en elev som klarar sig från att få grädde över sig.

En efter en får grädde över sig, Nardos är rädd om håret så hon är inte så glad i detta. Den som klarar sig från att gå grädde över sig är Stephanie. Stephanie säger att det var synd att det inte handlade om immunitet, ja det är typiskt säger Tanja.

10:40 BBT: Provet är slut och eleverna går och duschar, det är inte bekvämt att ha grädde i håret.

Jackie ser matsedeln och säger att hon inte kommer äta lunch idag. Hon klarar inte av doften av varken blodpudding eller potatisbullar. Tanja jublar för hon ser att det är ugnspannkaka till middag.


10:50 BBT: Tanja sitter ute och äter och Judith går ut till henne. I det turkosa sovrummet så pratar de om folks personligheter inne i huset och om när Jackie kom in igår. Stephanie och Emelie sitter och sminkar sig.

11:00 BBT: De börjar prata om mullvadar. Emelie har en känsla att det kommer att komma in en rektor, som troligen är känd för att få bra tittarsiffror. De flesta håller med henne att det kan vara så. Men Simon funderar på om det kommer in en rektor, så kanske lärarna får göra ett prov, och den läraren som gör bäst ifrån sig vinner att rädda någon. Madde och Nardos har kommit från duschen och börjar sminka sig.

11:15 BBT: Ute på gården pratar Judith om hennes vistelse på ett ställe i Malmö, Adrian känner till stället hon pratar om, sen nämner hon om en kille som Adrian också vet vem det är.

Solen lyser och Jackie funderar på att ta på sig solbrillor.

Gänget njuter ute i solen!

11:30 BBT: Lunchen är på gång, Simon är med och hjälper till med köket idag. Han ser fram emot lunchen för han älskar blodpudding. Emelie tycker det luktar vidrigt. Joel är i köket också och busar med Adrian. Både Adrian och Joel börjar sjunga, de hittar på egen melodi och egen text. Folket som är i köket skrattar åt dom.

Simon förvarnar nu att det luktar, både Jackie och Katti har svårt för blodpudding så de försöker hålla sig ifrån blodpuddingen.

11:42 BBT: BREV! En vikarierande rektor kommer att hålla i provet idag, som alla som hänger löst ska göra. En och en kommer att få gå in till klassrummet och göra provet, medans de andra gör provet ska man vänta i det turkosa sovrummet.

När alla har gjort provet, så får alla komma in och se vem som blir immun.

12:00 BBT: Vissa har dammsugit och plockat i ordning. I köket är snart lunchen klar. Samtalsämnet i köket är sex och samlevnad, och de börjar prata om olika njutningar. Det blir lite intima frågor kring köksön.

12:08-12:22 BBT: Maten är klar och de sitter till bords. Judith föreslår att de ska ha ett husmöte, Simon blir inte så pepp men de säger att man kan dra en snabbis om områden och regler de har, så Jackie vet.

Simon blir ordförande och öppnar mötet, och han drar igenom städ områdena väldigt fort. Simon fortsätter med att berätta om Freeze, vad som gäller då, sen tar han upp andra regler de har i huset så att alla ska trivas. Joel berättar om knappen som lyser, trycker man på den så kan det bli en dålig eller en bra konsekvens. Simon går vidare med att informera om matgrupper. Jackie får väldigt mycket info på kort tid. Simon förklarar sedan mötet avslutat. Madde berättar lite till, fast i ett lugnare tempo. Judith skojar till det lite när de pratar om matgrupp, att Emelie kan fortsätta laga mat för hon har inte gjort tillräckligt mycket i köket. Alla skrattar och förstår att det är på skoj.

Gänget har käkat klart och nu plockas det bort och sen laddar dom som hänger löst för prov. Det är ca 45 minuter kvar till provet.

12:25 BBT: Några vill bikta sig, bikt dörren öppnas och in rusar nästintill alla. Pedram som sitter i soffan frågar Stephanie som står i köket ”Vad hände precis”? Stephanie svarar att ungarna är vilda idag. Innan Katti och Stephanie tar disken, går de ut och tar en rökpaus. De pratar om vem som skulle kunna vara rektor, Katti tror att det är kunskapsfågeln, Stephanie säger att hon hoppas att det inte är han. Tror inte hon gillar vår magister kunskapsfågel

12:40 BBT: Alla lärare och elever samlas i det rosa sovrummet. Lärarna har bestämt att de ska säga positiva saker till eleverna som nu hänger löst. Varje lärare får säga positiva saker. Eleverna tackar för de positiva orden från lärarna!


Skribent denna förmiddag Ann-Sofie

Kommentare


Utvalgt innlegg
Ingen innlegg er publisert på dette språket ennå
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page