top of page

Livefeed fredag 7 maj del 2


Livefeed fredag 7 maj del 2

13:00-17:30 BBT: Emelie fortsätter att laga mat och dom andra har samlats kring köksön för att hålla henne sällskap. Tanja hjälper till att duka bordet så det är klart.

Emelie smakar av maten men tycker det bara smakar grädde. Hon frågar Judith vad hon skulle kunna krydda med då saltet är slut. Judith föreslår soya, sedan smakar även Judith av maten och säger att dragon skulle vara gott att ha i såsen.

Efter en stund när kycklingen kokat i såsen och blivit lite tjock så är äntligen maten klar, dom hugger in och tar sig mat och sätter sig sedan till bords och avnjuter den goda maten Emelie har lagat.

Det är ett allmänt snack kring köksbordet, bland annat så pratar dom om restaurang världen, där Tanja berättar om ett sällskap som skulle dela på notan, det är alltid kaos när flera ska dela på notan säger hon. Nardos säger att när hon och vännerna är ute så kollar dom vad notan blir och delar den lika så swishar man till en vän som betalar hela notan, så slipper det bli så mycket krångel.

Efter maten så går Emelie till sovrummet, hon vill fräscha upp sig lite efter att ha stått vid spisen i några timmar. Simon tackar henne för maten och funderar på om man skulle ta sig en nap.

Tanja visar för dom andra vid soffan att hennes trollkonst funderar, lamporna börjar blinka och det kommer elektriska ljud.

Det kommer in ett brev som Madde läser

Snart är det dags för en magisk tävling.

Ni alla kommer att få gå in och tävla hos magikern.

Dom blir lite nyfikna vad det kan vara för tävling och vem magikern är, det kanske är kunskapsfågeln säger dom.

Simon vill gå ut och röka i det tråkiga och kalla vädret. Judith får följa med så han får eld i ciggen då det är hennes magiska kraft.

Det är lugnt i huset innan tävlingen. Dom hänger i soffan och går igenom formlerna dom har, så alla vet vad dom ska säga.

Pedram tar disken efter matlagningen i köket, för det är hans nya magiska kraft.

Efter en stund kallas dom in till uppdragsrummet. Nu är det dags för tävling hos Isidor.

Alla sätter sig på en varsin stol och lyssnar på vad Isidor säger. Han säger att han kommer gömma sig inne på toan och köra presentationen där och när han kommer ut vill han att alla klappar i händerna.

Sagt och gjort, Isidor går in och presenterar sig och kommer sedan ut och alla applåderar när han kommer ut.

Han ska köra en frågesport och delar in dom i två lag. Alla får ta ett kort från en kortlek han har. När alla har fått en kort så kollar han vilka som blir i lag.

Lag V – Nardos, Emelie, Tanja, Judith

Lag F – Simon, Pedram, Adrian och Madde

Frågesporten drar igång och den är slut väldigt fort, bara efter några minuter.

Lag V vann denna tävlingen, och han drar bort skynket från tavlan och där står det att lag V skulle vinna med 5-0 precis som det blev. Han hade sett det innan tävlingen att just det laget skulle vinna.

Vinsten är en fest i poolhuset, dom andra får göra något annat och får inte vara med på festen.

Lag V tar med sig prosecco flaskan och alla lämnar uppdragsrummet och går ut till huset igen. När alla står i köket så upptäcker Judith en hink med alkohol som står inne i poolhuset, det vinnande laget går ut dit och festen är igång.

Musiken spelas och dom börjar dansa. Nardos säger att hon vill att dom kör olika lekar, men innan lekarna kan dra igång så behöver en del gå på toa.

Festen fortsätter i poolhuset för det vinnande laget och dom får pissa i poolen låten som dom sjunger och dansar till.

Dans och sång blir det mer av när förra årets låt kommer, då dansar alla och sjunger återigen.

Lamporna börjar blinka och musiken fortsätter att leverera och det är en härlig stämning i poolhuset, så det blir nog en bra fest för dom vinnande tjejerna. Det är bara Madde som fattas som får vara med grabbarna inne i huset, där dom testar olika saker, bland annat vinäger med någon blandning.

Senare under eftermiddagen får dom in ett brev och sedan får dom gå in i uppdragsrummet igen. Där väntar en popcorns maskin och dom hugger in och tar en varsin bägare och fyller den med popcorn. Dom sätter sig sedan i soffan och in kommer trollkarlen Isidor igen och kör lite trolleri för dom alla.

Skribent Ann-Sofie

Comments


Utvalgt innlegg
Ingen innlegg er publisert på dette språket ennå
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page