top of page

Livefeed Fredagen 12 mars Del 108:45 BBT: Det hörs en väldigt kacklande ljud i högtalarna.

Vi får kika in hos Katti, som vaknar av ljudet och som sedan går in till bikten.

I övriga huset så hörs det kacklande ljudet också, Joel säger ja.

Emelie, Tanja och Judith har varit till slussen och hittade ägg, mjöl och salt när de bytte batterier.

Det blir nybakat bröd med ägg på till frukost idag. Judith drar igång degen direkt.

08:59 BBT: Nu är vi inne hos Katti som har vaknat till och smörjer in sig i ansiktet och gör sig i ordning. Hon vet att det kommer en ny torpare idag, men hon vet inte vilken tid. Så det är bäst att göra sig i ordning. Hon klagar på att det är lite kallt inne i badrummet.

09:01 BBT: Pontus mortlar salt på ett litet annorlunda sätt. Han använder en hammare för att krossa saltet som de ska ha till brödet. Alla sätt är bra förutom det dåliga sägs det ju De tycker det ska bli så gott med nybakat bröd, det blir en lyx frukost säger dom.

09:06 BBT: Storbondestugan så pratar dom om natten, vilka drömmar de har haft under natten. Pedram berättar vad han drömt om Adrian inatt, det var sjuka drömmar säger han. Omg säger Nardos som ligger i sängen och vaknar till.

09:20 BBT: I köket är det härlig stämning och alla är supertaggade på brödet som inte innehåller havregryn. Simon dansar av glädje. Therese sitter och mortlar salt, som de ska ha till äggen. Det är en glad stämning i köket och alla verkar vara på bra humör denna fredagsmorgon.

09:26 BBT: Katti sitter och broderar vid bordet. Hon broderar in deltagarnas namn, hon broderade många namn igår, men det var några kvar som hon inte orkade brodera klart igår.

09:38 BBT: Nardos rör i grytan, det är någon form av äggröra hon gör i grytan. Brödet börjar bli klart. Några vill ha stekta ägg, så de steker äggen på en varm plåt, och det verkar som att det fungerar klockrent. De är duktiga på att hitta lösningar på det mesta. Therese frågar Pedram om han sovit gott inatt, han berättar att det var skönt och att de drog ihop sängarna. Han berättar också att det kacklande ljudet inte lät något inne i sovrummet, där tändes bara lamporna. De tyckte han var skönt.

09:40-10:26 BBT: Vi får kika in hos Katti igen som fortfarande broderar. Plötsligt öppnas dörren och in kommer den nya torparen Madelene. Katti blir glatt överraskad och ler stort. Hon går fram och presenterar sig och ger henne en stor kram. Hon berättar hur hon ”åkte” ut igår, sen går dom en rundvandring i rummet, Katti visar henne torpet och att hon broderar deltagarnas namn. Det tycker Madelene är bra, för hon behöver lära sig namnen. Katti ger henne kläderna som hon fick i bikten igår.

Madelene gillar hennes nya kläder och säger att hon passar i detta. De går på en promenad och pratar. Madelene har inte tittat något på programmet, mer än när de gick in i huset. Katti berättar att Joel är yngst, sen är det blandade åldrar. Katti berättar att hon är äldst. Katti och Madelene pratar om det blir någon tävling idag, de vet inte om båda ska in i huset igen eller om det bara är en av dom som ska in. Är det bara en som ska in, så säger Katti att det känns meningslöst att hon varit kvar under natten i så fall. Madelene berättar att hon är singel, Katti säger att det finns några att välja på. Madelene berättar hur killen ska vara. Katti berättar att Simon är singel, men har en flört med Stephanie inne i huset. Hon berättar om Adrian som har varit inne i huset ett tag, men Katti säger att han är väldigt snygg. Katti berättar att hon hoppas att hon får komma in igen, för alla tror att jag har åkt hem säger hon. Katti berättar att hon har fått se deltagarna på skärmen. Katti informerar också om reglerna vad man inte får prata om. De börjar fixa frukost, de ska koka ägg. Katti hämtar vatten och säger att Madelene ska känna sig som hemma.

Katti berättar att hon är undersköterska på ett äldreboende, sen berättar hon om kören hon är med i. De får in ett brev som Madelene får läsa. Välkommen Madelene till torpet. Du och Katti är torpare. Eftersom du är ny så är du immun i kommande veckofinal. Senare idag kommer det vara en tävling där immunitet står på spel, ni ska välja två som inte ska få delta på tävlingen senare idag, de två som ni väljer kommer inte ha chans till en immunitet. För att ni ska få gå in i huset igen så måste ni komma fram till ett gemensamt beslut om det.

10:31 BBT: Katti och Madelene börjar resonera vilka de ska välja. Det tar ett tag innan de kommer överens, det är svårt för Madelene också att veta vilka de ska välja med tanke på att hon inte känner någon därinne.

Men de har gjort ett beslut och väljer Judith och Joel som inte får delta i dagens tävling.

10:43 BBT: I huset ligger de i soffan och pratar om serier, det är en serie de inte kommer på namnet på. Tanja stör sig på att hon inte kommer ihåg vad serien heter. De tror den börjar på S men de är osäkra.

Det är några som får massage under tiden de försöker komma på vad serien heter.

10:55 BBT: De försöker fortfarande komma på vad serien heter, samtidigt som de börjar prata om olika artister mitt i allt. De säger en bokstav så ska de komma på en låt på den bokstaven de säger.

Emelie är fortfarande inte så pigg, så hon har bäddat ner sig i soffan.

11:04 BBT: Vi kommer återigen in till torpet där Katti och Madelene har funderat och ändrat sitt beslut om tävlingen idag. De har resonerat fram och tillbaka och kommit fram till att Judith och Emelie inte får delta i dagens tävling. När de sedan har ändrat beslutet så börjar de prata om hundar och hundraser.

11:08 BBT: BREV!

Senare idag kommer det bli en tävling där alla ska få tävla. Vinsten är en immunitet.

Två av er kommer inte få delta i dagens tävling, de två som inte får delta är valda av två torpare.

De börjar genast prata om vilka torparna är, att det är två nya deltagare.

11:20 BBT: Efter brevet så börjar deltagarna i soffan spekulera vilka torparna är. De funderar på om det är två nya deltagare. Men tanken har slagit dom, att Katti kanske har hamnat på torpet och är på väg tillbaka in i huset. Nardos säger att hon har fått information innan hon kom in i huset om vad som kommer hända, några verkar tro på henne och några inte. Tanja börjar fixa till sig, så hon ser fin ut till torparna kommer. Simon undrar om det är en babe som kommer in i huset

11:35 BBT: Madelene och Katti det är dags för er att lämna torpet. Madelene nyckeln du har runt halsen låser du upp det rosa sovrummet och toaletten med, när du själv vill. Kom ihåg att vi kommer meddela när ni ska avslöja vilka som inte får delta i tävlingen.

Katti frågar om hon får ta med sig saker in från torpet, och det får hon inte. Så hon passar på att äta upp kakorna. Katti börjar med att göra sin comeback, och alla börjar rusa och skrika och hoppa på henne, och skrika katti, katti, katti.

Hon berättar att hon hade lyx på torpet. Alla tycker det var konstigt, men de är så glada.

Therese kollar mot dörren och dörren öppnar sig, ut kommer Madelene. Hon presenterar sig och kramar om alla. De sätter sig i soffan där Katti berättar att hon åt kokt potatis och falukorv, att hon drack öl, att hon fick en videohälsning från döttrarna. Hon berättar att hon har fått duscha också. Hon berättar helt enkelt om hennes tid på torpet.

11:40 BBT: Efter Katti berättat om sin tid, så berättar Madelene att hon tänkte låsa upp det rosa sovrummet och badrummet. Det blir ett jubel och alla rusar till henne och kramar om henne. De blir som barn på julafton för de springer runt överallt och är så glada. De berättar för Madelene om sängplatser och de ger henne en rundvandring i huset också.

11:49 BBT: Madelene har fått sina väskor, så de andra hjälper henne med väskorna. Simon kommer in och frågar Madde om hon har en youtube kanal, för han känner igen henne. Hon berättar att hon har en, men den är inte så stor, den är mer för familjen säger hon. Simon frågar vad hon jobbar med, hon berättar att hon jobbar som stylist. Det behövs här säger Tanja.

Madde berättar också att hon inte tittat på programmet innan, för hon vill bilda en egen uppfattning av alla inne i huset.

12:10 BBT: BREV!

Katti, Stephanie, Therese, Tanja och Simon ni hänger löst. Vinner någon av er tävlingen idag så blir den personen immun. Skulle någon av dom som sitter säkert vinna tävlingen, så får den personen rädda en person som hänger löst.

Katti och Madde, ni är torpare och har valt att blocka två personer som inte får delta i tävlingen. Det är nu dags att avslöja vilka två ni har blockat.

Katti säger att de har valt att blocka Judith och Emelie från dagens tävling.

12:16 BBT: Joel är nyfiken på stylist utbildning och han pratar med Madde om det, hur länge hon gick utbildning osv. Madde frågar om alla i huset är intresserad av kläder. Nardos säger ja och att alla har olika klädstilar.

12:34 BBT: Madde håller fortfarande på med sina kläder. Adrian frågar hur det kommer sig att hon vill vara med i BB. Hon berättar att förra året var skit pga corona, man fick inte träffa vänner och festa så som man gjort tidigare osv förklarar hon.

12:47 BBT: De pratar om stjärntecken med Madde i sovrummet. De går igenom allas stjärntecken, och Nardos berättar vilka stjärntecken som passar ihop. Simon är inte riktigt nöjd med sitt stjärntecken, så han frågar om man inte kan byta.

I högtalaren meddelar storebror att tävlingen börjar om 30 minuter och att man ska uträtta eventuella behov innan.

12:53 BBT: Emelie och Madde sitter och pratar om smink och olika pigment. I det turkosa sovrummet får Judith äntligen byta strumpor, och hon är så nöjd med det. Tanja sitter och sminkar sig och Therese smörjer kroppen.


Skribent denna förmiddag Ann-Sofie

Det finns många video reportage från förmiddagen i gruppen. Kolla inläggsämne ”Videos från huset”

Comments


Utvalgt innlegg
Ingen innlegg er publisert på dette språket ennå
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page