top of page

Livefeed Onsdag 14 april del 109:10-09:58 BBT: God morgon!

Nu tycker storebror att dom har sovit tillräckligt länge och nu är det dags att väcka dom. Hårdrocksmusiken går i gång och lamporna blinkar som rena discoljuset.

Deltagarna kommer upp och börjar göra sig i ordning.

Dagens första brev kommer samtidigt som Adrian dukar fram nötter till frukost.

Det tar en stund innan alla är samlade för det är batteribyte mitt i allt.

nu är alla samlade i soffan och brevet kan läsas.

Livet på stenåldern fortsätter, det fanns ingen kylskåp/frys eller skafferi, inget smink, inga tandborstar, ingen deodorant, inga kramar och inget nikotin. Stenåldersmat finns i slussen.

Nardos säger att det är samma brev som igår, men Simon säger att de har förtydligat reglerna för att han påpekade det igår.

Efter brevet är det ingen som jublar direkt, men Simon tycker det är bra att dom förtydliga reglerna så man förstår.

De börjar hugga in på nötterna som serveras till frukost och del går och duschar av sig, samtidigt som en del går till sängarna igen. Judith kommer in till rosa sovrum och kollar om det är någon som vill hjälpa till att städa, för det ser ut som ett mindre kaos tycker hon. Nardos svarar att hon inte riktigt är sugen på att städa just nu. Judith tycker det är konstigt att köket ser ut som ett kaos, när dom får in mat som de bara ska värma i ugnen. Så här rörigt är det inte när vi lagar maten själv.

Nardos säger att det är grabbarna grus som ska diska, så dom borde ta disken. Nardos och Judith undrar hur de ska hinna med att hjälpa till med disk och städ sen när de får familj.

Det blir en diskussion om disken, Adrian förklarar att han, Dennis och Pedram har tagit disken, men sen trodde dom att det skulle bli andra regler pga temat. Nu vet Adrian vad som gäller, så nu ska grabbarna ta disken. Adrian och Pedram tycker det är jobbigt att det tjatas om en sak hundra gånger. Sen tycker Pedram att det är jobbigt att tjata på folk att ta bort sin tallrik, som de har kommit överens om flera gånger.

De kommer in på det Judith och Nardos sa till Pedram, om han ska låta sin fru i framtiden ta hand om hemmet. Judith sa meningen men hade ett tonläge så man uppfatta det som skoj, Nardos hängde med på samma bana men drev det lite vidare. Adrian påpekar att det inte var snällt sagt och det blir lite upprörda känslor.

10:00-10:27 BBT: Mergim och Nardos ligger i soffan och pratar.

Samtidigt så hjälper Judith Pedram med disken i köket.

De pratar om det som hände i sovrummet och Mergim säger att han fick också mycket skit på sig förra säsongen.

Joel och Tanja ligger och pratar i sängen och Mergim kommer in och säger att denna dagen började ju bra. Joel tycker det är tråkigt om tidsmaskinen bara var en gång.

Madde funderar på om de kanske blir vikingar under veckan, Mergim fryser och vill ha en tröja på sig, men det får han inte enligt reglerna. De fortsätter slappa och prata i rosa sovrummet. De pratar om att man kan köpa mat billigt som håller på att gå ut i datum, det tycker Joel är bra.

Adrian kommer in i rummet och pratar med Judith som också precis har kommit in. Judith förklarar att hon vet hur Pedram bor och har det hemma, så hon sa det mer på skoj, men det kan uppfattas fel av andra, vilket de gjorde nu. Adrian förklarar att han förstod att Judith skojade. Sen byter dom samtalsämne och funderar vilka två som får makt idag.

10:28-10:43 BBT: Dagens andra brev kommer i brevlådan

Igår blev Nardos och Pedram valda att ha en makt. Tittarna har fått rösta fram två till, och det blev Tanja och Simon.

Alla fyra ska nu gå in till uppdragsrummet och läsa nästa brev.

Den här veckan finns det en immunitet att vinna och den är idag. Ni ska nu blocka en som inte kommer få tävla idag. Ni ska resonera högt och vara helt eniga om beslutet innan ni lämnar rummet. Ni får berätta vad ni gjort härinne och men ni får inte lotta.

De börjar resonera högt. Alla är överens om att det inte är snällt på något vis, men sen kommer Tanja med hur hon tänker. Hon tänker att Mergim har varit med en gång innan, och för de andra så är det första gången. Så hon kommer rösta på Mergim, Simon håller med Tanja om den saken och vill också lägga sin röst på Mergim.

Nardos är kluven då man har sagt till Mergim att han är en del av gruppen, förra året hade dom pakter, vilket man inte kör med detta året säger hon. Pedram hör vad alla säger och tar in det men tycker det är svårt. Tanja säger att alla förtjänar en immunitet men hon kan inte se någon annan förklaring än att Mergim är med för andra gången. Pedram säger att Tanja och Simon har en poäng i det dom säger, sen säger han att Mergim kommer att förstå och inte ta det personligt.

De går ut och berättar för gruppen. Tanja berättar att det kommer en immunitetstävling idag, men vi var tvungen att blocka en person som inte får delta. De säger att det inte är något personligt mot någon, men de har valt en person som varit med en gång tidigare. Vi har då valt dig Mergim, men det är inget personligt, för du är en av oss alla.

10:55-11:16 BBT: Snack i rosa sovrum

Mergim är sur för att han blev blockad och han blev sur för motiveringen han fick. Han köper inte den, han tycker det är skitsnack. Emelie, Nardos, Joel, Dennis och Nardos pratar i rosa om att det är flera som skådespelar här inne. Nardos säger att hon gick in i huset och är sig själv. Tittarna får se alla sidor av mig säger hon. Sen är det upp till tittarna. Dom fortsätter prata om de andra deltagarna och sen blir det snack om förra året. De säger Tanja har sagt att hon känner sig som Sami, som var med förra året. Emelie säger att Tanja har varit med i tv förut och har det i sig och mycket följare. Mergim säger att Tanja kommer vara i final. Det säger Emelie också, sen säger hon att man kan spola fram några veckor så ser man det. Nardos säger att Tanja har haft en plan för att komma långt, men det visar hon inte.

Dom säger sen att man ska ha kul så länge de varar.

Mergim säger att det är sjukt att alla tror de är vänner här inne. Sen tycker han att det är fake att Adrian och Pedram varit länge i bikten. Det är tydligt att de pratar om mig säger Mergim. De andra säger att de kanske inte pratar om Mergim, utan kanske om disk bråket.

Judith, Madde, Tanja och Pedram kommer in i rummet. De sjunger ja må hon leva för ett troll som fyller år.

Judith är rastlös och vill göra något, de funderar på att köra kurra gömma och de frågar om Mergim vill vara med, men det vill han inte.

11:41 BBT: Dagens tredje brev

Alla förutom Tanja, Simon och Judith ska gå till annexet och ta på sig skyddsrock och glasögon och besöka tidsmaskinen.

Tanja, Simon och Judith ska gå till uppdragsrummet, och de kommer på varför, de har råkat krama någon så de får straff och troligen fastna i tiden.

De går in i annexet och tar på sig rock och glasögon och ställer sig vid tidsmaskinen.

Tidsmaskinen drar i gång och de väntar ivrigt för att se vilken tid dom kommer till.


11:55 BBT: Samtidigt så får vi titta in i uppdragsrummet när Tanja, Simon och Judith sitter. De sitter där för att de brutit mot en regel i temat, de har kramats. Dom funderar på om dom är kvar på stenåldern när dom andra kommer till en annan epok.


11:58 BBT: I annexet är tidsmaskinen fortfarande i gång och till slut slutar den och dom lämnar annexet och de märker temat

Emelie läser brevet

Välkommen till 1980 talet, där man klär sig i färger, man använder mycket smink, har krusat hår, kramas mycket och äter gott, dricker goda drinkar och använder nikotin och borstar tänderna.

Byt om till kläderna som ligger på bordet och lägg de andra kläderna i slussen. Njut av det glada 80-talet.

12:05 BBT: De tar på sig temakläderna och börjar sminka upp sig som dom gjorde på glada 80 talet. Dennis har dock problem med att hitta kläder som passar honom i storlek.

Pedram kör ett varv med tandborsten och verkar njuta att äntligen få borsta tänderna.

Tanja, Simon och Judith är kvar i uppdragsrummet.

12:22 BBT: Tanja, Simon och Judith får nu lämna uppdragsrummet och får genast gå in i annexet för att besöka tidsmaskinen.

De tar på sig skyddsrock och glasögon och tidsmaskinen drar i gång.

12:24 BBT: Madde läser ett brev som de har fått in.

I brevet står det att Judith, Tanja och Simon är inne i tidsmaskinen nu och blir förflyttade till 80 talet. Välkomna dom väl när dom kommer ut.

12:56 BBT: Det har inte hänt så mycket sedan sist.

Tanja, Simon och Judith har nu kommit till 80 talet dom också. De tar kläderna och gör sig i ordning.

Maten förbereds i köket, det blir pommes, med kassler och ananas och en god sås.

Skribent denna förmiddag Ann-Sofie

コメント


Utvalgt innlegg
Ingen innlegg er publisert på dette språket ennå
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page