top of page

Livefeed Onsdag 17 februari, 2021 (Del 2 – 13:30 -17:45 )
13:30 BBT: Alla är samlade i soffan och diskuterar nu rutiner och regler kring städ, matveckor osv. De kommer fram till att frukosten serveras runt nio och den som vill äta då kommer upp, de kommer att gå in i sovrummen och säga att frukosten är klar. Alla är överens om den planeringen.

13:52 BBT: Eftersom de åt brunch så är det ingen som är sugen på lunch just nu. De bestämmer att de väntar till middagen och den som är eller blir hungrig kan äta rester eller smörgås. De försöker hålla sig sysselsatta innan tävlingen. Det märks att dom bara går och väntar på att tävlingen ska börja. Simon kör ett race med dammsugaren.

14:05 BBT: Therese säger att de kan göra en fruktsallad, för de har massa frukt som måste ätas upp. Nardos och Judith tycker det låter som en bra idé. Så tjejerna börjar göra i ordning fruktsallad. Nardos lyckas dock skära sig lite men det verkar gå bra. Under tiden så hänger de andra runt köksön och kollar på, Joel får massage av Simon.

14:24 BBT: BREV! I brevet får vi läsa att Nardos och Therese ska gå till uppdragrummet. Tjejerna går in i uppdragsrummet, där inne finns ett luddigt brev som Therese läser. I brevet står det att de ska sätta sig på en varsin stol och läsa instruktionerna. Therese läser att de ska göra marshmallows testet, sen står det inte så mycket mer. Tjejerna funderar men Nardos väljer att äta sin, Therese äter inte för hon tycker att det stod så luddigt i brevet. När Nardos har ätit klart så ska alla samlas i soffan säger Storebror. De går ut i soffan och börjar diskutera, för de andra deltagarna hade sett dom inne i uppdragsrummet.

14:40 BBT: Brev kommer! Stephanie läser brevet, att Nardos och Therese har gjort marshmallows testet när det gick ut på att titta på den länge och att inte äta den. Nardos förlorade då hon åt upp sin och har därmed en nackdel till kommande deltävling. De ska också utse sina lagkamrater som ska göra de olika grenarna.

14:57 BBT: Luis och Stephanie ska nu till uppdragsrummet för första del tävlingen. I rummet hänger det massa marshmallows och deras uppgift är att äta upp alla. Den som först kan visa att de har ätit upp alla och visa tom mun vinner.

Skribent fram till hit Ann-Sofie

15:00 BBT: Det är dags för Katti och Therese att testa deras lungor i uppdragsrummet. De ska med hjälp av festpipor blåsa så att pipan puttar på en marshmallow. De ska totalt lyckas få ner tre marshmallows igenom en hinderbana och in en skål. Therese verkar snabbt få grepp om hur man gör. Katti kämpar för fullt och tror att hennes festpipa är sönder så hon hämtar en ny. Hon lyckas bara få igenom en marshmallow in i skålen men hon är nöjd med sin insats.

Therese vinner tävling och möts av ett jubel från rosa laget.

Alla deltagare verkar extremt taggade på nästa utmaning.

16:00 BBT: Pontus, Jesper och Emelie, Judith kallas till uppdragsrummet för tävlingen om kreativitet. Utmaningen är att bygga ett torn med spaghetti och marshmallows på 10 minuter, det ska bli så högt så möjligt. Höjden räknas till den marshmallown som är högst upp. Båda lagen pratar ihop sig snabbt innan de börjar. Judith och Emelie känns ganska stressade och tar hastiga beslut och ändrar sig flera gånger. Jesper och Pontus verkar ha en plan som de kör på från början till slut. Tjejerna börjar käka på marshmallowesen för att få de att fästa sig på varandra och bygger på höjden. Killarna fortsätter med sin taktik och är lugnare och känner att även om det inte blir högst så blir det definitivt det snyggare tornet. När tävlingen är över gäller det att tornet måste vara stabilt i en minut. Det kommer in två från BB produktionen och mäter tornen. Tjejerna skrattar och tänker att det är väl självklart att killarna vann. Väl ute ur uppdragsrummet jublar rosa laget och Simon känner sig säker på att KTH kommer jaga Jesper och Pontus när de kommer ut ur huset för den fantastiska konstruktionen.

Nardos och Simon kallas till uppdragsrummet. Reglerna är enkla. Få in så många marshmallows som möjligt i munnen och transportera till en skål. De får bara ett försök under tre minuter. Det går snabbt för Simon, han får med sig 15 marshmallows. För Nardos tar det längre tid. Hon plockar med sig 13 marshmallows och till slut spyr hon. I efterhand förstår inte deltagarna varför ögonlappen som Nardos var tvungen att ha på sig va en nackdel. Det påverkade inte så mycket.

16:15 BBT: Nardos blev inkallad till slussen där hämtar hon en marshmallows ögonbindel som hon ska ha på ögat.

16:20 BBT: är det dags för tävling för Nardos och Simon. Nu är det deras tur att äta upp alla marshmallows. Den som först kan visa att de har ätit upp alla och visa tom mun vinner. Dom trycker in marshmallows in i munnen. Simon ger upp men Nardos fortsätter att trycka i sig marshmallows. Simon har 15 st kvar i skålen och Nardos har 13 st kvar. I högtalarna ropar dom ut vinnaren är Simon.

16:40 BBT: Gänget sitter i sofforna och pratar om kärlek. Luis frågar om Simons mamma är singel och han svarar ja men tvekar lite att nej kanske inte. De fortsätter och prata om kärlek och sen byts samtalsämnet ut mot lite allmänt snack.

16:45 BBT: Lagtävling!

Lag turkos ska in och tävla, Det är dags för den sista tävlingen. Deltagarna ska kasta marshmallows in i Joels mun. Och sen från munnen lägga i glasskålen. De lyckas få ihop 15 st.§

17:00 BBT: Är det dags för lag rosa att tävla i samma tävling. Pedram är den som ska fånga marshmallows i munnen. De lyckas få ihop 17 st.

17:15 Sitter alla i sofforna igen. Pontus o Jesper berättar lite om deras tid i husbilen,Att dom fick se kort på dom i husbilen och även att det va i husbilen som Pontus fick välja ut lagen. Pontus berättar lite om hur han tänkte när han skulle göra lagen. Han berättar även hur han tänker nu i efterhand. Simon dukar fram kaffe till dom som vill ha.

17:30 Brev. Emelie läser. Brevläsaren ska stå med ryggen mot tv. Grattis lag rosa ni vann och sitter säkra en vecka till. Rosa lagret vann även en poolfest. Lag turkos får inte vara med på poolfesten.

De turkosa laget pratar om att ha egen fest vid köksbordet.

Comments


Utvalgt innlegg
Ingen innlegg er publisert på dette språket ennå
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page