top of page

Livefeed Onsdagen 10 Mars 2021 Del 213:15 BBT: Alla sitter i soffan och pratar om vad de ska äta när de kommer ut ur huset. De pratar om pizza, hamburgare, sushi, pasta, kräftor, libanesisk mat, indisk mat, thaimat. De verkar vara extremt hungriga och det enda de tänker på är mat. Det är allt från donken till pizzerior till finrestauranger. Sen börjar konversationen gå över till konstiga matkombinationer. Adrian berättar om sin knäckemacka med smör, rostad lök och ketchup. Katti säger att hon brukar ha ananas i sin tacos och Pontus brukar också ha det. Han är en teamananas on pizza. Han älskar pizza med ananas och banan och curry.

Sen pratar de om vad de beställer på Max och McDonalds.

13:30 BBT: Stephanie är ute på promenad på utegården. Då kommer Adrian ut och går på dass, följt av Emelie som går efter.

I vardagsrummet fortsätter de prata om vart man hittar bästa fried chicken. Sedan fortsätter de prata om deras favoritcaféer.

14:00 BBT: BREV! Tanja läser.

Farmen ska avslöja vilka två från vardera lagen som valts för att tävla i dagens första tävling. Från familjen Skillingaryd är det Joel och Pedram som är utvalda till tävlingen. Alla springer in till slussen och byter om till sina lagtröjor.

Pedram, Joel och Pontus går ut till poolrummet och pratar om hur de ska göra i tävlingen. De förstår inte riktigt varför storebror ändrat lagen. Eftersom de själva hade fått bestämma att Nardos och Joel skulle tävla ihop och att Pontus och Pedram skulle tävla ihop. Nu tittar de bara framåt och tänker att de klarar det även om storebror ändrat i deras lag. De bestämmer att om det är en tävling med fingerfärdighet är det Joel som tävlar och om det handlar om uthållighet så ska Pedram tävla i den.

På utegården står Tanja, Stephanie och Simon vid rökrutan och pratar ihop sig om tävlingen. De är nervösa, mest nervös är Simon. Han kan inte stå till och säger att han behöver en nervositetscigg. Joel som står vid dasset ropar och säger att det skulle väl kännas skit att hänga löst nästa måndag. Simon säger ”nejnej, sluta psyka.” Joel skrattar och säger att han skojar.

Inne i huset håller rosa laget på att psyka det blå laget och Joel verkar känna av nervositeten. Pedram tar honom åt sidan och säger att han inte ska oroa sig. De kommer klara detta och det viktigaste är att de kommunicerar under tävlingen. De står och pratar en liten stund och till slut känner Joel en liten lättnad och blir lite mer peppad för tävlingen.

14:40 BBT: ”Detta är Big Brother, alla måste genast samlas i uppdragsrummet.” De rusar mot uppdragsrummet som inte är upplåst ännu. Nardos skriker komigen ”Pedram och Joel, det här är liv och död. ENKELT!!”

Uppdragsrummet blir upplåst och när de kommer in ligger det hö på golvet, ved i en stor hög och träbänkar.

Joel läser brevet. Uppdraget är att bygga den högsta vedstapeln, de måste bygga utifrån de vita kryssen på golvet. När tiden är slut så måste stapeln kunna stå stadigt i 30 sekunder. Man får inte påverka det andra lagets stapel på något sätt. De som tävlar i första rundan är Stephanie och Tanja från rosa laget och från blå laget är det Pedram och Joel. När tävlingen är över så ska de två staplarna mätas, högst ton vinner. Då kommer två nya par att få tävla en till runda. De kör tills ett lag vunnit två rundor. De börjar med att prata ihop taktik tillsammans med sina lag.

Tävlingen börjar och det verkar som att båda lagen har samma taktik, de bygger en klassisk stapel som liknar uppställning från jenga-spel. Det går lite fortare för Tanja och Stephanie. Båda lagens åskådare hetsar och kommenterar på hur staplarna ser ut. I Pedram och Joels lag pratar de ganska mycket över varandra och då säger Pedram till. Han är bestämd och säger ”prata en i taget.” De verkar stressade men lyckas få ihop en bra stapel. När tiden är slut så står det rosa laget som tydliga vinnare.

I andra rundan väljer rosa laget att Katti och Adrian ska tävla. I det blå laget väljer de Pontus och Judith. Innan tävlingen är igång så pratar båda lagen ihop sig igen. I det blå laget ligger fokuset på att de ska tänka på att inte prata i mun på varandra och även att de måste bygga snabbare. Det rosa laget kör på samma taktik igen och bygger snabbare denna gång än förra gången. I vissa stunder blir stapeln ostabil men de lyckas rädda situationen. När det är en minut kvar så tittar Adrian på blå lagets stapel och blir stressad för att deras stapel inte är lika hög som det blå lagets. Han stressar och tornet faller nästan men till slut ställer Adrian en träbit vertikalt längst upp som gör att det blir extremt jämnt mellan lagen. När tävlingen är slut kan de inte själva avgöra vinnaren och då kommer det inte två 1.cuz som mäter tornen. Vinnare av denna runda är blå laget. Nu står det 1-1.

Tredje rundan är den avgörande rundan för vem som vinner denna utmaning. Från det rosa laget är det Simon och Therese som tävlar och i det blå laget tävlar Nardos och Emelie. De båda börjar bygga med samma taktik som de hade i förra rundan. I det rosa laget är det Adrian som tagit ledarrollen och säger till Simon och Therese vilka vedbitar de ska lägga vart. I det blå laget kör de taktiken att Emelie och Nardos bara ska bygga utan att lyssna på laget för det blir alldeles för stressigt. När det är 1,5 minut kvar så faller blå lagets stapel och de börjar om igen. Emelie blir sur men fortsätter ändå. När det är 30 sekunder kvar så faller deras stapel igen. Emelie är nära till att ge upp men då tar de bara vedbitar och staplar på varandra vertikalt. De använder 7 vedbitar i deras stapel. När det är fem sekunder kvar så faller det rosa lagets torn och det blir spänd stämning i hela rummet. Nardos som står närmast tornet när slutsignal spelas backar med försiktiga steg. Alla står still och väntar på att storebror ska utse vinnaren. Simon går ganska hårt på golvet i hopp om att tornet ska falla och det andra laget blir arga och säger till honom att sluta. ”Vinnare i tävlingen: Blå laget.” De jublar och kan inte förstå att hela tävlingen vändes på de tio sista sekunderna. /Skribent Rawwee be

15.08 BBT: Tävlingen är nu klar. De gröna vann med 2–1, Det betyder att Nardos, Pedram, Joel, Pontus, Judith och Emelie går ut vinnande från uppdragsrummet.

15.11 BBT: Deltagarna är nu ute i huset igen. Simon och Stephanie är arga och besvikna och ska gå ut och röka. Någon har trampat ner Stephanies skor i hälarna, och det har hon uttryckligen bett om att dom inte ska göra. Så hon skriker av ilska ännu mera. De gröna är så glada och hypade över att de vann och pratar om olika tekniker vid köksön. Joel vill gå och flytta magneterna, MEN de andra säger stopp! De måste vänta på brev från storebror först för att få det bekräftat att det är immunitet eller om det är något annat

15.16 BBT: Joel, Nardos, Emelie och Adrian sitter och pratar om tävlingen och momenten som var. Hur de tänkte när de staplade vs det andra laget. Joel säger att han tror att Adrian kommer klara nästa tävling lätt. Han är så fysiskt stark.

15.18 BBT: I hålet borta mot gröna sovrummet ligger Simon och Stephanie och är enormt besvikna över att ha förlorat. De vet att detta kan innebära att de sitter löst nästa måndag om det vill sig illa.

15.21 BBT: De gröna går in i bikten för att göra en segerbikt. Ute i poolrummet vankar Therese av och ann och inser stundens allvar hon med, dvs att det rosa laget förlorade. Hon suckar djupt och dricker ur vattenflaskan om vart annat. Sen lägger hon sig i en solstål och suckar tungt. Drar sedan en filt över huvudet och deppar.

15.25 BBT: Det gröna laget kommer ut ur bikten och Tanja, Adrian och Katti går in till bikten i stället. De gröna fortsätter spekulera vid köksön vad vinsten innebär. Är det verkligen immunitet eller är det någon annan typ av vinst dom kommer få. Men de är glada och stolta över sig själv och att de vann. De vill dock inte ta ut segern att de faktiskt sitter säkert eller ej förrän de fått in brev om detta. Pontus säger att om det kommer in en tatuerare till huset vill han tatuera in Skillingaryd och tre vedstaplar. De andra tycker att det skulle vara så coolt om han gjorde det.

15.30 BBT: Ute i poolrummet har nu Stephanie lagt sig i solstolen bredvid Therese och Stephanie gråter. Hon är så orolig för att det är säkert hon som kommer få åka hem om det står om dessa personer nu. Therese säger att hon tror att det är hon som kommer åka ut. Hon säger att hon inte har visat sig direkt. Utan hon säger att folk tror att hon vill splittra på Adrian och Emelie, och att hon leker med Pedrams känslor. Inget av detta är sant. Men det är vad tittarna tror säger Therese. Hon har ont i huvudet säger hon, men samtidigt säger hon till Stephanie att hon inte vill förminska hennes känslor. Utan vill förklara att hon också är orolig. Hon säger att hon inte tycker om ”henne”. Äntligen uttalar hon sig om detta. Hon stör sig enormt på henne. Hon säger att när folk är elaka, och sitter säkert hela tiden. Hon säger att hon har förlorat 3 gånger emot ”henne” och det stör henne. Det som stör henne mest är att den personen är elak hela tiden och kommer undan med detta. Men hon vill verkligen inte åka hem säger hon. Men just nu mår hon skitdåligt.

15.40 BBT: Pedram och Pontus kommer ut till tjejerna för att peppa och trösta dom. Therese är också ledsen för att om hon åker ut så är hon ensam i Stockholm eftersom hon knappt känner någon där. Men både Stephanie och Pedram säger att hon visst har det. Hon har dom två och Stephanie säger att hon har alla hennes vänner, och så rabblar hon upp sina vänners namn. Pontus säger att Therese har det bra, han känner ingen i Malmö dit han nyss flyttat. Pedram fortsätter att peppa och säger att de är grymma båda tjejerna och att de kommer få flera chanser att vinna eller klara sig. Killarna säger till Therese att hon är för hård mot sig själv. Och att hon har ett stort stöd i dom. Hon är så rädd för att det är hon som åker. Hon vill verkligen inte. Stephanie säger att hon kan flytta in i hennes lägenhet sen. Pedram säger att han har både bil och lägenhet som hon kan flytta in i medans han är kvar i huset. Alla skrattar och Pontus säger att hon kan få flytta till hans med, även om den är i Malmö.

15.51 BBT: BREV! Grattis Farmen Skillingaryd ni vann tävlingen och sitter nu säkert. Ni äger nu allt som finns kvar i trädgårdslandet och kommer få in mera rotfrukter senare. Ni kommer även få bestämma vilken farm som ska bo vart i fortsättningen. Antingen soffan eller i poolhuset. Farmen Skillingaryd går till kylskåpet och flyttar sina magneter. Men de bestämmer att eftersom de andra ska fortsätta tävla så får Farmen Hedemora fortsätta sova kvar i soffan.

16.03 BBT: Joel och Emelie sitter vid hönshuset och leker nu med var sin höna. De döper dom till Per-Olof och Edward Blom. Och låtsas att det är hönorna som pratar. Joels låter riktigt otäckt väsande. Och Emelie har svårt att hålla sig för skratt. Joel säger att hon ska vara allvarlig men det är så svårt säger Emelie. Joel fortsätter ”Hej, jag heter Edward Blom och gillar matlagning…”. Nej sen tröttnar Joel och kastar i väg sin höna. De börjar i stället att kasta hönorna mellan sig.

16.07 BBT: Slussen är öppen och Farmen Skillingaryd får in rotfrukter, blomkål, lök och Salt, peppar. De blir helt lyriska och Judith ska genast göra i ordning något gott. Pontus frågar vad hon ska göra, men hon svara bara att det får han se.

16.10 BBT: - 17.00 BBT: Farmen Skillingaryd har lagat mat med omsorg och äter sen med god aptit.

Therese har blivit kallad till bikten och där inne har hon fått ett hemligt uppdrag. Hon ska valla Emelie runt poolen en viss sträcka, utan att Emelie vet om att det är ett hemligt uppdrag. Om hon klarar av sitt uppdrag kommer hela gänget, båda lagen att få möjlighet att nyttja toaletten och duschen under kvällen. På morgonen imorgon blir det avstängt igen. Therese har försökt att planera i sin ensamhet hur hon ska gå till väga för att få med Emelie ut. Men till slut lyckas hon att ta en promenad med Emelie.

17.28 BBT: Vid köksön sitter nu Farmen Hedemora och har ätit sin mat. De sitter och sniffar på Skillingaryds rester, och tycker det luktar jättegott. Katti berättar att kryddor gör väldigt mycket för maten. Hon berättar för de andra om sitt Robinson äventyr. Hon tyckte det jobbigaste var ensamheten och tristessen.

17.35 BBT: Nardos och Therese står vi diskhon och pratar om tävlingen tidigare idag. Nardos försöker peppa Therese, som berättar att hon blev lite låg och fick ont i huvudet tidigare pga tävlingen. Nardos fortsätter att ta hand om disken, och Therese går och sätter sig i soffan med de andra.

17.37 BBT: Stephanie och Katti ligger nära varandra och pratar tyst om någon i huset. Men de blir avbrutna av de andra som frågar Katti hur det är i Farmen. De har aldrig sett programmet. Katti har sett programmet så de stället frågor hur det går till. Om man får prata taktik och att det är tävlingar. De har både Torpet och Farmen, där man hamnar på ett ställe och kan sen tävla sig tillbaka. Dom konstaterar att ska man vara med i Farmen får man inte vara mörkrädd eller vattenrädd.

17.42 BBT: Katti och Stephanie fortsätter att prata sins emellan, hur det är och hur man visas upp i programmet. Katti säger som exempel att om hon lägger och tar en powernap en gång om dagen, så kanske någon slår på liven just då och ser bara Katti sova. Det kan bli så fel. Det säger Stephanie också. Att det beror helt på vad som visas av en i programmet. Vilka sidor som kommer fram. Stephanie tror inte att folk där ute bryr sig så mycket om skitsnacket som är i huset. Hon säger att Katti bidrar med mycket klokhet, skratt, godnatthistorier. Och hon gillar när Stephanie eller någon annan skrämmer henne, hur kul hon är då.

17.47 BBT: Katti och Stephanie går igenom listan på de som kan riskera att hänga löst på måndag. Stephanie tror att det är hon som kan vara hon som åker ut, för alla de andra är så härliga människor. Katti säger då att Tanjas fall kanske kan bli att hon bara visar en positiv sida, och inte några andra sidor. Stephanie känner att hon vill springa in och bikta sig, så hon går i väg.

17.51 BBT: Therese och Simon börjar konstatera att de börjar bli trötta igen. Simon frågar vilken tid de la sig igår. Therese säger att det var kring 21.00. Simon säger att då ska de gå och lägga sig samma tid, för det var en bra tid att gå och sova. De vill ha in något skoj i kväll så det händer något.

Katti ser att de tagit Pontus och Jespers gubbar som de har gjort. Gänget säger att NEJ, det får de inte göra, utan måste lämna tillbaka.

17.55 BBT: BREV! Simon ska läsa brevet som kommer in. Det består av två olika delar. Han ska först bara läsa brev ett. Han läser att en person i huset har varit inne i bikten och fått ett hemligt uppdrag. Om den personen ger sig till känna inför gruppen så får Simon läsa brev nr 2. Therese ser busig ut och säger att det var hon som hade ett hemligt uppdrag. Simon läser därför nästa brev. Från och med nu kommer alla deltagare att ha tillgång till Toalett, dusch och badrum. När de vaknar igen imorgon bitti är det stängt igen. Alla jublar och de som är bajsnödiga slåss om vem som ska få gå först på toaletten. Judith och Emelie går in och duschar. De andra får vänta/Skribent Helene

コメント


Utvalgt innlegg
Ingen innlegg er publisert på dette språket ennå
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page