top of page

Livefeed Onsdagen 10 mars del 109:04 BBT: Tuppen gal och storebror säger god morgon farmare och torpare.

Judith går upp först bland torparna, vi hör Nardos säga farmen är på sommaren inte på vintern. Joel säger att natten har varit äcklig och att han bara sovit en timme.

09:11 BBT: Adrian kommer till poolhuset och frågar Joel hur natten har varit, Joel berättar att den inte har varit så bra. Adrian tyckte det var varmt i poolhuset, men det håller inte Joel med om. Adrian berättar också att han har hört Simon snarka under natten. Katti hade han inte hört så mycket inatt.

09:25 BBT: De pratar om nattens sömn, hur alla har sovit medan de börjar dagen med att borsta tänderna. Pedram har inte haft en bra natt säger han och han ser lite sliten ut.

Judith och Adrian pratar om att det var många som skulle gå upp på toan. Det var riktigt mycket spring runt halv tre inatt säger dom. Adrian hade då kollat på klockan. Då berättar Judith att hon sov riktigt dåligt, hon sov som bäst nu i slutet när hon sov bredvid Emelie.

Joel skickar in Therese i bikten, där hon ska be om mer toalettpapper, sågspån och filtar, men hon kommer inte in i bikten, så Simon får fixa det istället.

09:38 BBT: Stephanie kände att hon behövde duscha, men duschen är stängd. Då kommer hon på den briljanta idén att bada i diskhon. Hon klättrar i diskhon och sätter sig och spolar av sig lite. Simon är där och leker lite med diskborsten, tills Katti säger att det inte är hygieniskt att ta diskborsten på kroppen. Therese kommer från dass och tycker det var en smart idé.

Tanja sitter på köksön och rör i grytan, det är gröt på gång.

09:50 BBT: Pedram berättar för Therese att han har haft jobbiga drömmar inatt. Han drömde att hans mormor dog bland annat säger han. Pga drömmarna så har han sovit dåligt säger han.

Gröten är klar och de flesta sitter och äter i soffan samtidigt som de små pratar lite. De funderar på vad det kan bli för tävlingar idag. Emelie tror på någon dragkamp.

10:00 BBT: Dagens första brev anländer i brevlådan!

Simon ska läsa brevet denna gång.

Livet inne på farmen innebär hårt slit. Men med hårt slit kan de även löna sig.

Lag Skillingaryd har disk och tvätt som väntar på dom, ni ska tvätta och hänga tvätten på er farm.

Lag Hedemora ska få bygga ett hönshus, som ska stå på er farm.

De går in i slussen och hämtar sakerna som väntar på dom.

10:10 BBT: Hönshusbygget är igång för fullt inne i relaxrummet. Alla är med och bygger och spikar. De får nog ihop huset till slut. Tanja och Simon säger att detta var roligt.

Lag Skillingaryd har börjat diska och tvätta.

10:19 BBT: I poolrummet sitter lag Skillingaryd och tvättar samtidigt som de pratar om tävlingen idag. De tror att de kan vara dragkamp idag, så de börjar planera hur de ska stå för att vinna dragkampen, om det blir dragkamp idag.

Judith och Pontus säger att de kommer köra all in idag! De säger att de ska köra till 100%. Nardos påminner att det är viktigt att äta, så hon säger att gröt är bra att få i sig.

10:30 BBT: De pratar fortfarande om tävlingen som de tror kommer idag. De pratar om Adrian att han skulle vara ett stort hot, och visst kan han vara ett hot då han är stark för han håller på med sport. Nardos undrar varför man ska vara rädd för Adrian, de andra förklarar för henne, men då säger hon att man inte ska underskatta sig själv. Laget verkar väldigt stressade på något vis.

10:37 BBT: Hönshuset börjar ta form, de är lugna och metodiska i bygget. Samarbetet mellan alla fungerar väldigt fint.

De har gjort själva botten och är nu inne på taket, dock så ser det ut mer som en kaninbur än ett hönshus just nu, men de är ju inte klara än

10:55 BBT: Tanja och Therese sitter och skriver på hönshuset, laget kom överens om att skriva något på huset. Judith håller på att göra knäckebröd, som hon gjorde igår. För Pedram och Pontus har inte fått i sig något idag. De får inte i sig gröten.

Katti, Stephanie och Simon är ute på gården och röker, de är sugna på immunitetstävlingar nu, så man kan slappna av lite säger Stephanie. Simon tror att lagen kommer tävla emot varandra och ett lag kommer bli immuna, så får de andra laget tävla om att bli immuna.

De tror också att det blir dragtävlingar, men också kast med hästsko. //Skribent Ann-Sofie

11.15 BBT: BREV! Lag Hedemora ska samlas och läsa brevet själva. Dom får höra att dom har klarat uppdraget att bytta hönshuset. Nu ska de genast hämta hö och göra det mysigt för hönsen som ska flytta in. De går genast till verket, och strax efter är slussen öppen. Där inne står två mjukisdjur i form av hönor. De får namnen Rune och Runa

11.24 BBT: I köket håller Adrian på att förbereda för lunch. Simon skördar lådan på soffbordet och nynnas samtidigt på en egenkomponerad låt. Han sjunger att han ”skördar sina råvaror…lalaallaaa….” Han lägger sen in potatis, morötter mm i kylskåpet. Och fortsätter samtidigt att vissla. I soffan halvligger Stephanie och Katti i var sitt hörn och kastar en kudde mellan varandra. Stephanie säger att hon behöver träna mera på att kasta för hon suger på det. Katti frågar om Pedros vill vara med, men han vill bara titta på.

11.30 BBT: Nu sitter de flesta i soffan igen. Simon frågar tjejerna vad deras ”stökiga lek kallas”, och de svarar ”kasta kudde”. Dom frågar om Adrian och Simon vill vara med, och det vill dom. Så nu är det 4 st som sitter i var sitt hörn i soffan och kastar kudden mellan varandra. Samtalet kommer in på olika yrken, och de tycker att Lapplisa/parkeringsvakt måste vara det mest otacksammast jobbet som finns. Pedram säger att i Stockholm får de bonus på varje böter de lägger. Han säger sen att han tror det, men sen ändrar han sig att det kanske är en provision för varje bot de skriver ut.

11.35 BBT: Katti undrar om Adrian har gjort modelljobb. Han säger att han bara gjort något för ett köpcentrum när han var yngre. Katti tror att han kommer få många modelljobb när han kommer ut ur huset. Han är så jäkla snygg och har så fina drag. Nardos säger åt henne att inte ge han hybris. Men Katti säger igen att han ÄR ju det.

11.57 BBT: Storebror säger i högtalaren att alla genast ska samlas i soffan. När de väl är där, så syns Wincent på storbildskärmen. Men försvinner lika fort. När han syns igen så säger han att slussen är öppen. Där inne får lag Hedemora ägg, och Lag Skillingaryd får grönsaker. Skillingaryd börjar genast att göra i ordning mat.

12.10 BBT: BREV! In kommer brev om att lagen ska mötas i en lagtävling under eftermiddagen med sammanlagt 3 olika grenar, med två deltagare från varje lag åt gången i respektive gren. Lag Hedemora har förmånen att få välja vilka 2 från båda lagen som ska mötas i första grenen. Lag Hedemora går genast ut i poolrummet och har möte och överläggningar. De sitter där en bra stund och velar fram och tillbaka på vilka de ska välja först. De tänker, vilka som skulle fungera bra respektive dåligt tillsammans. De väljer till slut att I lag Hedemora ska Stephanie och Tanja tävla först, och de ska möta i lag Skillingaryd Pedram och Joel. /Skribent Helene

Videoklipp finns i Facebookgruppen.

Kommentare


Utvalgt innlegg
Ingen innlegg er publisert på dette språket ennå
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page