top of page

Livefeed Tisdag 13 april del 2


13:25 BBT: Det händer inte mycket i huset just nu. Deltagarna har käkat mat och nu ligger dom i sängarna igen och snackar. Tanja berättar om att Simon har gått i sömnen inatt och hur han ramla på sminkpallen.

Sen blir det snack om förra säsongen igen, att Mergim han kom Antonia nära i huset.

Tanja säger att hon är proppmätt efter maten.

13:39 BBT: Simon förklarar återigen varför han inte vill ha något förhållande inne i huset. Ni såg ju hur jag reagera igår säger han.

Judith undrar hur det gick för Jasmine och Martin, när Martin åkte. Mergim berättar att Jasmine nästan svimmade och mådde dåligt över att han åkte. Sen berättar Mergim att Jasmine och Martin har köpt egen lägenhet på Östermalm

13:52 BBT: Storebror skojar med deltagarna och börjar lura upp dom ur sängarna med olika ljud. Deltagarna märker att det inte kommer ske något, så de går tillbaka till sängarna igen. Då börjar storebror spela hög musik istället, ihop om att de ska lämna sängarna.

14:09 BBT: Deltagarna ligger fortfarande kvar i sängarna och typ sover. Det kommer ljud från höns och en tupp, Jackie säger då att det är dags att gå upp, nu när vi har hört tuppen gala. Men ingen reagerar och visar inga tecken på att lämna sängen. Joel, Simon och Jackie fortsätter att prata under tiden de andra sover.

14:24 BBT: Jackie börjar bli lite rastlös så hon har gått ut en stund. Hon kollar på planteringen dom har gjort och sen tar hon sig en promenad på gården. Alla i huset är en aning rastlösa i huset nu, det enda dom kan göra är att sova tycker dom. Det händer ingenting.

14:50 BBT: Storebror säger till alla att tävlingen börjar om 5 minuter, de fick upp dom flesta i sängarna. Men Simon är lite tveksam, ifall det är något skämt bara för att de skulle komma upp. Det återstår att se om BB håller tiden

14:57 BBT: BB säger till att alla måste samlas i uppdragsrummet.

De står just nu och väntar på att få komma in i uppdragsrummet, det är bara Nardos de väntar på. Men hon kommer snabbt och de får komma in i uppdragsrummet. // Skribent Ann-Sofie

15:00 BBT: Tävling i uppdragsrummet.

Joel läser instruktionerna för tävlingen. De har blivit indelad i lag om två personer. Varje lag har fått ett stort isblock och en genomskinlig skål. De ska med hjälp av sina kroppar smälta isblocket och samla så mycket vatten så möjligt. Den som vinner tävlingen får extra nomineringspoäng i veckans nominering. På storebrors kommandon så sätter de igång. Många kör på taktiken på att gnida sin mage mot isblocket. Den andra personen springer runt i rummet för att värma upp kroppen och byta av den andra när det blir för kallt. Mergim och Jacki kör på sin egen taktik. De använder bara händerna och tar det ganska lugnt. De tycker inte det är värt smärtan som man får efter.

Efter ett tag så verkar det som att de flesta är enade om att det går bäst för Dennis och Emelie men man vet aldrig förrän slutet. Nardos och Adrian som är i samma lag använder varandras ben för att gnugga mot isblocket. Adrian kör även att han gnider hela överkroppen mot isblocket. Nardos tycker det går för långsamt men det är bra samarbete. Simon och Madde kör varannan person gnider mage eller ben mot isblocket så kan den andra springa runt och bli varm för att sen ta över. Pedram och Tanja är ganska tysta ifrån sig men kämpar på. Plötsligt får Pedram för sig att börja jucka mot isblocket och de andra skrattar.

När tiden är slut så finns det en våg längst bak i uppdragsrummet som deltagarna själva ska använda för att väga sina skålar med vatten. Resultaten är:

Joel, Judith 2378g

Nardos, Adrian 2262g

Simon, Madde 2567g

Emelie, Dennis 2833g

Pedram, Tanja 2034g

Vilket betyder att vinnare är Emelie och Dennis. Mergim och Jacki struntar i att väga sin skål med vatten för att de vet redan att de har minst av alla då de kände att de inte ansträngde sig.

15:30 BBT: Alla sitter o pratar om hur det kommer bli med nomineringarna nu. Mergim berättar hur de hade förra året och Emelie berättar vad hon lärt sig när hon nördat bb. Sen undrar de vad de kan göra nu, vad gjorde man på stenåldern? Tanja säger att hennes morfar hade sagt att de brukade spela maffia. De andra känner sig inte särskilt sugna. Adrian föreslår att de kan köra kurragömma men de andra verkar vara på tråkhumör. De kommer överens om att de ska sovstrejka för storebror verkar inte vilja att de ska göra nå kul inne i huset.

15:45 BBT: Adrian frågar kameran om de får bada i jacuzzin. Han säger att de får nicka för ja och skaka på huvet för nej. Kameran står still. Adrian vet inte hur han ska ta det. Tanja hoppar i jacuzzin och väntar på besked. Storebror säger inte något så deltagarna tar det som ett ja. Tanja, Adrian, Madde och Joel badar i jacuzzin. Joel pratar om att han är orolig för att hänga löst för han inte gjort det hittills och han vet inte vad tittarna tycker om honom. Han har inte fått någon bekräftelse av tittarna så som de flesta andra har fått. Exempelvis att vissa blivit kvarröstade. De andra tycker inte att Joel ska oroa sig.

16:20 BBT: brev! Dennis läser. Det är dags för deltagarna att måla sina egna grottmålningar. Tittarna kommer sedan att få välja de två bästa. Dessutom ska deltagarna gemensamt välja de som de själva tycker är bäst. De som vinner kommer få en makt. Samtliga ska genast till uppdragsrummet. Om 40 minuter ska alla vara färdiga. Inne i uppdragsrummet ligger A3 papper, penslar och färg. Tanja, Judith, Mergim, Dennis, Emelie och Pedram sätter sig i poolrummet. Mergim är sur och säger att han kommer skriva att han vill ha cigg. Dennis skrattar. Mergim fortsätter med att säga att han inte vet hur en grotta ser ut, hur fan ska han då rita en grottmålning. Dennis skrattar ännu mer. Emelie försöker förklara vad en grottmålning är: man ritar människor och djur i jakt, oftast streckgubbar. Mergim ger upp och går in i huset igen. Men till slut påbörjar han en målning och är klar först. Han har ritat Bart Simpson och sedan skrivit lojal. Nardos och Simon sitter vid matbordet och målar. Nardos försöker rita en story som man kan hänga i, hon är superfokuserad. Utanför uppdragsrummet sitter Joel och Madde. Och i gymmet har Adrian tagit över.

17:00 BBT: nu har det gått 40 minuter och det har kommit in ett nytt brev. Mergim läser. Alla ska en och en presentera sina teckningar. Sedan kommer tittarna ha chans att rösta om vilka två som är bäst. Resultat kommer senare ikväll.

Nardos börjar presentera. Hon säger att hon inte är den bästa målaren men hon har ritat en historia. Det börjar med Adam och Eva. Sedan fortsätter det mot dinosauriernas tid och därefter meteorerna. Hon berättar om första människan Lucy som hittades i Etiopien. Och enda sedan dess hur människan har utvecklats.

Simon är näst på tur. Det är en bild på alla 13 deltagare och kärleken som existerar i huset. Han har också skrivit ”jag=djup”. Sedan har han skrivit lite matematiska formler som kan va användbara.

Jacki presenterar sin teckning. Hon har bara ritat en grottmålning med människor som jagar djur för att överleva.

Joel kör sin presentation. Han berättar om Umeå branden 1970. Staden gick under. Han berättar om björkarna i Umeå. Ritningen visar björkarna och i mitten är det Kim Kardashian.

Nästa är dompa. Han har också ritat en riktig grottmålning enligt honom. Det är en historia om två jägares vardagar. Han avslutar historien med DOMPALOVE!

Tanja visar sin teckning. Hon har ritat utvecklingen av människan. Det är BB:s historia. Adrian presenterar sin målning. Det är en teckning som ska lyfta fram att varje person är unik. Det är handflatsavtryck i mitten och lite hjärtan runt om.

På Maddes teckning har hon beskrivit fina egenskaper hos sig själv. Det är fyra ord som hon vill få fram: omtänksamhet, lojalitet, socialt smart och kreativitet.

Pedram presenterar sin teckning om den rätta vägen i vildmarken. Det handlar om att välja kärlens väg för att om man är girig så kommer man inte långt.

Judith presenterar. Det är lite otydligt vad de olika komponenterna i teckningen har för koppling men hon hade kul när hon ritade.

Emelie presenterar sin teckning. Det är tre personer som förösker skydda elefant som inte kan skydda sig själv mot jägarna.

Mergim förklarar sin målning. Han har ritat sig själv före Kristus.

17:20 BBT: alla har presenterat sina teckningar och nu ska de rösta på de två bästa teckningarna. Vinnare är Pedram och Nardos. //Skribent Rawwee Bee

Comments


Utvalgt innlegg
Ingen innlegg er publisert på dette språket ennå
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page