top of page

Livefeed Tisdag 16 mars del 108:55 BBT: Deltagarna väcks av musik denna morgon, Judith kommer upp först och dansar runt lite med täcket. Madde kommer upp direkt hon också. Hon och Judith går ut och ser att det är fint väder ute idag. Solen lyser över Farsta.

09:10 BBT: Vissa är lite sega upp denna morgon, men Madde dukar fram frukost och får hjälp av Judith. Så nu är det bara att folk kliver upp och startar dagen med frukost.

09:40 BBT: Katti och Stephanie har varit ute på gården och tagit frisk luft. De pratar om veckan, vad det blir för tema denna veckan. Katti önskar att det vore musikvecka, Stephanie håller med att en sån vecka skulle uppskattas för musiken saknar man. Sen säger Katti att en frågesport om förlossning skulle sitta fint, för då har jag en chans säger hon och skrattar. Sen går tjejerna in och äter frukost.

09:50 BBT: Nu har de flesta kommit upp och sitter och avnjuter frukosten som Madde har dukat fram. Alla verkar vara på gott humör för de skrattar kring bordet.

10:05 BBT: Emelie, Joel, Adrian och Madde har tagit sig ut i solen. De har täcken runt sig för en riktig vårvärme är det inte än. Men solen lyser och de tycker dom är skönt. Adrian säger att det hade varit mysigt med en fika ute på stan i detta väder.

10:19 BBT: Adrian, Madde och Katti sitter och pratar ute i solen. De pratar om olika hundraser. Adrian försöker komma på en hundras som han inte kommer ihåg namnet på, men den påminner om Amstaff. Joel har fått nog av solen och lämnar sitt täcke till Adrian. Emelie ligger kvar i solen med sitt täcke och ser ut att njuta.

10:36 BBT: Dagens första brev har anlänt i brevlådan

Idag börjar hockeyveckan, ni ska spela hockey i fyra lag som Big Brother har gjort.

Idag ska ni spela 3 matcher, de 2 lagen som vunnit mest under lagen kommer att mötas i en final, där ett lag kommer att vinna immunitet och därmed sitta säkert. Ett lag kommer alltså att sitta säkert efter dagens matcher.

Ni ska hämta lagtröjorna och skriva lagnamn, ni får endast använda pennan till att skriva lagnamn, ni ska hitta på en hejarramsa. Utrustning finns i uppdragsrummet och ni ska ta på er utrustningen. Inlines kommer ska ni ha på er när det är dags för match. När ni spelar match så kommer det vara två utespelare och en målvakt. Träning kommer att ske under dagen så ta på er utrustningen för ni vet aldrig när träningen drar igång. Uppdragsrummet är öppet.

10:42 BBT: De rusar in i uppdragsrummet och kollar in utrustningen som finns. Emelie verkar inte så taggad för detta. Judith som har spelat hockey tycker detta ska bli kul. De frågar varandra om de har spelat hockey tidigare. Stephanie säger nej och det gör även Nardos.

10:58 BBT: De flesta har fått på sig utrustningen, dock så är inte Nardos så imponerad av utrustningen då de måste ha suspensoar på sig, hon säger inne i uppdragsrummet att hon har ingen pung och att hon inte tänker ha på sig den, för det gör ont i fiffin.

De målar sig med lagfärg i ansiktet och Simon börjar fråga Tanja och Pontus vad de ska heta.

Nardos kollar efter skor, Katti säger då att hon inte behöver kolla efter skor, för de ska åka inlines. Nardos vet inte vad det är så Katti förklarar. Nardos tycker det är fusk när inte alla kan. Nardos går runt och frågar de flesta om de kan, och några säger att de kan men inte så bra. Nardos tycker fortfarande att det är fusk.

11:18-11:50 BBT: Adrian och Nardos sitter i solen med full utrustning på sig. I det turkosa sovrummet sitter Tanja och skriver på lagtröjorna.

Storebror säger i högtalarna att det är mycket snack men för lite hockey. Simon och Pontus börjar skrika Foppa så det blir lite hockeysnack.

Alla lag är igång med att hitta på text på sina tröjor, de bestämmer även vilka som ska spela ute och vara målvakter. Hejarramsor föds fram och de börjar bli taggade för hockey.

Tanja är inte riktigt klar med sitt lags tröjor. De klagar på att det börjar bli varmt i utrustningen.

11:53 BBT: Adrian peppar Nardos inför tävlingen. Hon är inte nöjd med hjälmen för den glider ner. Hon säger att hon måste se bollen komma, för laget har bestämt att hon ska vara målvakt. Adrian försöker rätta till hjälmen så den sitter bra på henne.

11:56 BBT: Dagens andra brev anländer

Utse domare, utse en domare från varje lag. Ni ska välja direkt och gå fram till kameran när ni har bestämt.

Lag lila har bestämt Adrian till domare.

Lag Grön har bestämt Judith

Lag Gul, har bestämt Pedram

Lag Rosa har bestämt Simon

Visselpipa finns till varje domare finns i slussen även regler, Big brother meddelar vilken domare det ska vara i varje match.

12:00 BBT: Adrian och Judith läser reglerna vid bordet. Det är riktiga hockeyregler säger Judith. Inga tacklingar, inga höga klubbor. Det är domaren som bestämmer om det är mål eller inte.

Det blir lite diskussioner kring reglerna som domarna har. Simon säger att rent tekniskt så kan jag bestämma när det blir mål eller inte.

Nardos blir irriterad och säger att Simon borde bytas ut, men Judith säger att det redan är bestämt.

Det blir också ett missförstånd för det var flera som inte hade sett reglerna.

Eftersom det är många som inte läst, så säger de att alla ska samlas så de kan läsa reglerna högt.

12:09 BBT: Katti läser reglerna för domarna för alla så alla förstår vad det är som gäller. När domaren blåser så stoppas tiden och när domaren blåser igen så startas klockan. Inga tacklingar eller höga klubbor, utvisning är en minut inne i bikten. Ett domarbeslut går inte att överklaga. Är det lika mellan lagen så fortsätter det tills ett lag gör mål.

12:22 BBT: Domarna går iväg och har ett domarmöte.

Inga tacklingar får förekomma, men fysisk kontakt får man, men man får inte ta i och försöka göra en tackling. De diskuterar också att man inte får ha hög klubba, Pedram säger att man ska kunna ladda ett skott, men inte med klubban så högt. Adrian tycker man ska döma fair. Är bollen fast i ett hörn, så tycker Judith att man ska blåsa direkt och köra tekning i mitten. Tekning är i mitten varje gång. Man får inte vara uppkäftig mot domarna kommer de överens om också.

12:40 BBT: Dagens tredje brev anländer mitt i förberedelserna av lunchen. Det blir pannkakor till lunch idag.

Inlines finns till alla i slussen, det finns målvaktsutrustning till två lag. Hämta utrustningen och ställ det i poolrummet. Första matchen börjar om cirka 2 timmar.

Domarna har haft möte, och berättar nu för de andra vad de har diskuterat fram.

12:54 BBT: Maten är på gång och i poolrummet provar de flesta sina inlines, de får inte åka någonstans men de provar bara så de passar.

De funderar på om det är matcher varje dag, eller om det bara är matcher idag och eventuellt air hockey imorgon.

Skribent denna förmiddag Ann-Sofie

Comments


Utvalgt innlegg
Ingen innlegg er publisert på dette språket ennå
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page