top of page

Livefeed Tisdag 23 mars del 109:15 BBT: Lamporna tänds och det är dags att vakna.

Det är som alltid varje morgon, dags att byta batterier, samtidigt så fixar Judith kaffe och hör ett skratt från Katti som sitter och väntar på sin tur till toan. Hon säger till de andra att skynda sig, för det börjar bli bråttom för hennes del.

09:25 BBT: Madde är sugen på frukost, så hon börjar duka fram. Madde och Judith pratar om Joel, att han var jättefull igår. Madde berättar att han hade satt sig upp och bara stirrat, Madde hade då frågat om han mådde bra och Joel hade svarat ja.

09:32 BBT: Det är mycket skratt vid bordet och Judith pratar om hästveckan som hon önskar kommer. Så de kan mocka bajs, rida på trähäst m.m. Joel är på skoj humör och skrämmer Emelie när hon kommer ut från slussen, Emelie tyckte inte det var så roligt, då hon är nyvaken.

De andra vid bordet frågar hur Joel mår idag, han svarar att han mår jättebra. Sen frågar dom hur mycket han drack igår, när han blev så full. Han säger att han drack en flaska vitt vin helt själv, för det var ingen som ville ha det.

09:37 BBT: I det turkosa sovrummet har storebror dragit på musik, för att få upp Simon, Stephanie och Pedram som fortfarande ligger i sina sängar.

Judith hoppar runt och hjälper Pedram upp och hjälper honom med kläderna. När kläderna är på så blir det hopp i sängarna och Judith säger att det blir disco. Musiken slutar och Judith säger att Simon och Stephanie är sist nu. Dags att gå upp. Pedram går och byter batterier.

09:45 BBT: Solen lyser och de sitter ute och solar. Katti får höra att Joel hade kräkts, och får lite lätt panik. Han berättar att han hade kräkts i en hink utomhus, ungefär där du sitter säger han till Katti. Judith har en känsla att det blir skolvecka, Emelie hoppas också på det för det är en vecka hon känner sig säker på. Adrian hoppas på fotbollsvecka, för nu har vi haft hockeyvecka säger han, nu borde det bli fotbollsvecka.

09:50 BBT: Simon kommer ut till de andra och säger att de har fått ett brev som han läser upp. All mat som de har inne i huset, ska packas ner i påsarna, för Big Brother kommer ställa in ny mat om en timme. Alla ska hjälpas åt.

Joel säger att nu blir det Robinsson veckan, och de andra börjar fundera på om det är hälsoveckan.

10:10 BBT: Madde och Emelie sitter och sminkar sig. Madde berättar om hur hon fick fånga Joels kräk med hinken igår. Samtidigt så märker Madde att hon har blåmärken över allt.

Simon kommer in och frågar va de gör. Joel ligger i sängen och vilar. Sen börjar de prata om pucko och Zingo.

10:19 BBT: BREV!

Idag börjar skolveckan, alla kommer att börja som elever och ni kommer att tävla alla mot alla under veckan. Cirka klockan 14:00 idag kommer ni ha kunskapstest med magister kunskapsfågeln, passa på att fräscha upp kunskaperna och ta på er skolkläderna som finns i slussen. Slussen är öppen.

10:29 BBT: Alla rusar till slussen och hämtar sina kläder, Judith får en chock när hon inser att hon ska ha kjol på sig, och att denna veckan kommer gå dåligt för henne. Emelie tycker det är sjukt att de hade gissat rätt.

De flesta har fått på sig sina kläder nu, och de ser ut som skolbarn. Tjejerna har vita skjortor och svarta kjolar, killarna har vita skjortor och svarta shorts och slips.

10:42 BBT: De börjar prata om världsdelar och försöker reda ut alla världsdelar, sen går dom in på olika sjöar också. Bäst att plugga upp kunskaperna, för magister kunskapsfågel är hård 😉

10:58 BBT: Stephanie sitter och sminkar sig och de fortsätter förhöra varandra på frågor som kanske kommer upp idag. Det är allt från världsdelar till andra världskriget. Sen börjar de prata om titanic när den sjönk. Katti undrar när Estonia sjönk, hon får flera svar men Stephanie tror det var 1994.

11:03 BBT: BREV!

Tittarna har röstat, Emelie och Adrian ni kommer sköta matbespisningen hela veckan. Matsedel och råvaror finns i slussen för hela veckan. Maten ska serveras i kantiner.

Slussen är öppen.

De går in i slussen och kollar vad som finns, och de ser inte missnöjda ut. Tanja ser potatisbullar och blir jätteglad. Simon säger att alla får hjälpas åt att bära ut maten, för det är grymt mycket.

11:19 BBT: Skolmatpersonalen börjar laga lunch, så de hinner äta innan tävlingen drar igång. Till lunch idag blir det potatisbullar med lingon och rivna morötter. Katti kollar på matsedeln och hon säger att det inte blir någon lunch för henne på onsdag, för då är det ärtsoppa. Det klarar hon inte av efter incidenten i annexet för några veckor sen.

11:34 BBT: Nardos sitter ute i solen och pratar med sig själv, hon pratar om respekt och att hon är trött på beteenden i huset. Sen säger undrar hon varför hon är irriterad, när solen skiner och hon är frisk och andas.

11:42 BBT: Katti sitter och pratar med Stephanie vid gungorna i poolrummet. Katti är lite irriterad på Nardos, hon är sist jämt. Katti säger att Adrian hade sagt att alla måste hjälpas åt att bära ut maten och packa upp. Nardos hörde vad Adrian sa men istället står hon och glänser vid spegeln. Katti säger då att hon går och säger till henne och att det inte var populärt. Katti tycker det är dålig stil från henne, för de andra får alltid vänta på Nardos. Stephanie säger att man kanske borde ta upp detta igen, Katti säger att de har tagit upp det så många gånger, men det blir inge bättre.

11:56 BBT: Flera kommer ut på gården och skuttar omkring, Simon säger att detta är första gången han är laddad för veckan han tycker detta ska bli en rolig vecka. Han går omkring och säger jag vill ha prov, jag vill ha prov. Nardos säger att hon är ensam varg och behöver inte umgås med någon.

12:09 BBT: Lunchen är klar och matbespisningen portionerar upp maten till eleverna. Det blir potatisbullar med lingon och rårivna morötter. Adrian står och delar ut mat och hälsar eleverna välkomna till lunchen. När alla fått mat, så går de ut och sätter sig, för det är så fint väder.

12:18 BBT: Alla sitter ute vid bänkarna och i stolar, Nardos kommer ut och hon sätter sig i solstolen. De andra säger att det finns plats hos dom, men hon väljer att sitta i solstolen uppe på altanen. De njuter av maten i solen, Simon ser ut att njuta extra av maten idag. Stephanie frågar när Judith spela hockey, hon berättar att hon gick ett idrottsgymnasium, så det blev mycket hockey där. Sen fortsätter dom att prata om skoltiden de har haft.

12:33 BBT: De pratar om vårsolen, att den är så stark. Judith säger att vårsolen är starkast och nu har man stor chans att bli brun, men också lätt för att bränna sig. Tanja säger att hade vi alla gått i samma klass, så hade vi inte tyckt om varandra. Flera håller med om det, för man höll sig till sitt kompis gäng. Joel frågar om barn får röka, för Tanja sitter i rökrutan, Tanja säger då att hon tjuvröker.

12:56 BBT: Nu har de flesta käkat upp och Simon kollar hur många det är som vill ha kaffe, sen springer han in och hämtar kaffe åt dom som vill ha och serverar ute i solen.

Sedan fortsätter dom med geografi där de säger huvudstäder i olika länder. De pluggar väldigt hårt nu och tur är väl det, när dom snart ska möta magister kunskapsfågel, för den magistern är hård 😉

Skribent denna förmiddag Ann-Sofie

Comments


Utvalgt innlegg
Ingen innlegg er publisert på dette språket ennå
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page