top of page

Livefeed Tisdag 6 April 2021 Del 213:05-13:30 BBT: Julias lag blir klara med städningen och även den städningen är godkänd. Generalerna samlar alla i poolrummet, där berättar dom att de hade en tävling med städningen. Den som vinner tävlingen får vila och dom som förlorar ska gå en promenad ute.

Det laget som vinner är Julias lag, och Judiths lag får ta en promenad ute.

Efter promenaden så tar de sig en vila, alla går in och provar sängarna i gymmet som dom ska sova i natt. De tar sig en liten vila och samlar krafterna. Stephanie tar hand om tvätten i slussen. Simon kommer in och hjälper en liten sväng innan han går till soffan för att vila.//Skribent Ann-Sofie

14.03 BBT: BREV! Det har blivit dags för rekryterna att tävla i lag.

Generalerna ska dela upp gruppen i tre olika lag. Där de ska tävla mot varandra för att sitta säkert. De som sitter säkert kommer att bli befordrade till befäl.

14.08 BBT: Tjejerna står i slussen och försöker dela upp de tre olika lagen så rättvist som möjligt. De är lite oense men till sist hittar de en lösning som båda kan acceptera. Emelie vill att de ska tänka på att sätta ihop ett lag med folk som de vill rädda och som kan tänkas vinna. Men Nardos vill att det ska vara rättvisa lag. De måste tex sätta Jacki och Stephanie i olika lag eftersom de har skador. Men till slut har de enats och går ut till gruppen och delar ut lagtröjorna till respektive lag.

Lag Cerise – Julia, Jacki, Simon, Tanja.

Lag Gul – Adrian, Stephanie, Judith, Mergim

Lag Grön – Pedram, Dennis, Madde, Joel

14.37 BBT: BREV! Det har blivit dags för rekryterna att bygga upp en bana. Huset ska nämligen få tävla i Lazerdome. Det de behöver i materialväg finns inne i uppdragsrummet, och de har 30 minuter på sig att bygga den. De får även använda sig av saker i huset för att bygga banan. Allt utom militärsängarna. De får även använda sig av uppdragsrummet som ska ha öppen dörr. Även, sovrummen, badrum, poolrum, kök, vardagsrum. Vinnande laget kommer att bli immuna för resten av veckan och där med bli befordrade och sitta säkert.

14.40 BBT: - 15.10 BBT: Hela huset går genast in till uppdragsrummet för att ta ut sakerna de får använda. Det är militärnät som används för kamouflage ute i skogen, tunnor, EU-pallar och spånskivor. De använder även sittpuffarna i sovrummen, kuddar och allt möjligt för göra en bra banan att kunna springa runt i.

Respektive lag håller samtidigt på att prata taktik för att prata ihop sig hur de ska agera bäst för att vinna tävlingen och bli immuna. Lag grön står inne i gymmet vid sängarna och småpratar så inte de andra ska kunna höra deras taktik.

15.14 BBT: Storebrors röst hörs i högtalaren och uppmanar alla att samlas i turkosa sovrummet. Där går de igenom lite regler för hur Lazerdome fungerar. En del har aldrig spelat det så de andra försöker lära de hur man gör. Man märker att alla vill börja, för de är taggade. De som går runt är Simon och Adrian som vankar av och ann oroligt, även Mergim.

15.26 BBT: Deltagarna får lämna turkosa sovrummet och Madde läser brevet de har fått in. Lazerdome det är det som har högst poäng som vinner. Ni ska ta det vapen som det står ert namn. Information hur de använder vapnet läses upp av Madde som läser hela långa brevet. Poäng när man träffar vapnet endast. När de är träffat så slutar de fungera i 3 sek. Generalerna är fria under tävlingen och får vara vart som helst i huset. Man får poäng för varje gång man träffar någon. Och tävlingen pågår i 15 minuter. OM man blir träffas slutar ens vapen att fungera i 15 sekunder.

15.30 BBT – 15.50 BBT: Tävlingen är i full gång inne i huset och alla springer huller om buller och jagar varandra. Vilket lag som vinner får vi först reda på när storebror har räknat ihop allas respektive vapen. (Klipp finns i Facebookgruppen på tävlingen)

15.50 BBT: När de är klara får de alla gå in i turkosa sovrummet igen och stänga dörren om sig. Där inne pratas det högt och vilt om tävlingen och om vem som gjorde vad. Hur många träffar man tror man fått in och lite annat. Efter en stund får de lämna rummet igen och gå ut i huset. Vapnen är borttagna men banan står kvar där den står.

16.17 BBT: BREV! Madde läser brevet och i det står det att det var det Lag Turkosa – Dennis, Madde, Joel, Pedram. Den som var överlägset bäst i tävlingen var Joel som lyckades samla ihop hälften av sitt lags poäng. Alla jublar och kramas. Och Joel blir jätteglad för att han äntligen är bra på något. De är nu immuna och sitter säkert. De har även blivit befäl vilket innebär att de kommer att få sova inne i turkosa sovrummet. Och ha befälskläder på sig. De finns att hämta inne i uppdragsrummet. De ska dock äta samma mat som rekryterna äter, alltså ärtsoppa. Alla ska även ställa tillbaka allt som de fått till banan i slussen. Och återställa huset.

16.26 BBT: Ute i poolrummet börjar Judith att göra i ordning mat till rekryterna. Det blir ärtsoppa som de kommer att äta hela veckan. Judith säger att hon verkligen får visa sina matkunskapet i huset skojar hon om.

16.35 BBT: Vid bardisken i poolrummet har Judith satt upp ett provisoriskt kök, och rekryterna står runt om kring och är hungriga. Mergim tycker det ser så gott ut med kött i ärtsoppan. Men eftersom det är fläskkött så måste han äta av den vegetariska ärtsoppan i stället.

16.39 BBT: Generalerna och Befälen har sitt första gemensamma möte för att göra upp regler som kommer gälla för veckan.

Först börjar de kring köksbordet. Men det är inte riktigt avskärmat så de går in i ena sovrummet i stället och fortsätter där. Efter lite oegentligheter så kan de komma överens om regler som alla kan acceptera.

17. 00 BBT: När de har kommit överens går de ut och ropar ”Samling” till rekryterna. De ska ställa sig i givakt framför storbildskärmen. Alla utom Jacki ska göra detta. Hon skadade till foten ännu mera när de hade Lazerdome tävling och hon har rejält ont nu i stället och är inne i bikten. När hon kommer ut igen så får hon hjälp att sätta sig i soffan.

Generalerna Nardos och Emelie talar om att de nya befälen ska vara deras mellanhänder resten av veckan. Det är befälen som rekryterna ska vända sig åt om de har några frågor, önskemål eller klagomål. Nardos säger att hon inte kommer att göra något mera den här veckan utan det är dom som får jobba. Befälen talar om vilka regler som gäller. Att när de blir väckta på morgonen kl.07.00 har de 10 minuter på sig att klä på sig och vara färdiga. Och ställa sig på led utanför sovsalen. De ska ha fyspass utomhus, och äta ärtsoppa hela veckan till frukost, lunch och middag. Och att rekryterna ska delas in i matgrupper för att göra i ordning mat till generalerna. Och lite andra regler. Rekryt Eidertoft svarar att han är glad att Generalerna nu får ledig. Han säger det med en sarkastisk ton och Nardos reagerar och tycker han är uppstudsig. Men Jacki förklarar att hans ord var något positivt. (Klipp finns i Facebookgruppen)

17.11 BBT: Vill Generalerna ha ett nytt möte med befälen. De gillade inte rekryt Eidertofts ton och de tyckte att befälen skulle tagit till med hårdhandskarna och straffat de direkt. Det blir en diskussion i rosa sovrummet. (Klipp finns i Facebookgruppen)

17.22 BBT: BREV! Simon ska läsa brevet. Han läser att generalerna har en lista på mat de kan välja på till ikväll. Tjejerna går ut i slussen och där finns en meny från McDonalds som de väljer ifrån. Flera andra tycker det är hemskt orättvist.

17.30 BBT: Rekryterna ligger i sina våningssängar och får lite välförtjänt vila. Mergim och Madde ska ha grimastävling men det verkar inte gå så bra. Det blir skrattfest i stället. Flera vill vara med på grimastävling och börjar tävla mot varandra.

17.44 BBT: Befälen kommer in i sovsalen och ber alla ställa sig på led vid sängarna. De säger att speciellt en rekryt har haft en väldigt dålig attityd och förolämpat Generalerna. Därför ska han straffas. Han får i uppdrag att skrubba duschen med en tvättsvamp. Han gör det motvilligt och svär och fortsätter ha dåligt språk även i duschen.

17.54 BBT: BREV! Tittarna har röstat och de tycker att ett av befälen inte riktigt håller måttet och därför ska degraderas ner till rekryt igen. Därmed förlorar den personen sin immunitet och hänger löst igen. Den som blir degraderad är Pedram. Han ska genast byta om till rekryternas kläder igen. De undrar hur han ska sova eftersom det fattas en säng till honom. Joel som är befäl säger att de fixar madrass. Men då reagerar Generalerna och tycker att de är allt för hårda. Vi får se hur de löser säng frågan senare.//Skribent Helene

Flera filmklipp från dagen och ni hittar de under inläggsämne ”Videos från huset”.

コメント


Utvalgt innlegg
Ingen innlegg er publisert på dette språket ennå
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page