top of page

Livefeed Tisdag 6 april del 109:05-09:43 BBT: Huset vaknar till militär musik, det är i alla fall musik så man fattar att det handlar om militären.

Vissa deltagare är lite sega upp denna morgon men de flesta kommer upp ganska direkt efter signalen. Det är en lugn morgon även idag.

Det kommer in ett brev som Adrian läser.

BREV:

Givakt till livet inom armén

Tittarna har fått rösta fram två generaler som kommer att styra gruppen under veckan och som dessutom kommer sitta immuna redan från idag.

Den första generalen är Nardos, som börjar skutta av glädje.

Den andra generalen är Emelie som blir chockad och jätteglad.

Emelie och Nardos kramar om varandra och tycker detta ska bli roligt.

När alla har bytt om så ska generalerna hålla ett träningspass för alla andra.

Kläder till alla finns i uppdragsrummet.

Alla går till uppdragsrummet och hämtar sina kläder, Simon är lite tveksam till veckan ser det ut som. Nardos säger i sovrummet att det blir en hård vecka, de ska spara energi och äta mycket.

09:44-10:00 BBT: Jackie, Pedram, Judith, Tanja och Julia är i turkosa och sätter på sig sina kläder.

Även i det rosa sovrummet håller deltagarna på att ta på sig kläder. De tycker Dennis ser ut som en riktig militär nu.

Nardos älskar att det är två tjejer som ska styra under veckan, även Joel säger att han gillar kläderna.

När kläderna är på så är det dags för frukost, några tar knäckebrödsmackor och Nardos börjar med äggröra som hon lovade igår.

Det kommer ytterligare ett brev som Emelie ska läsa denna gången, alla ska stå i givakt.

Dom här reglerna gäller under veckan läser Emelie.

Man kallar varandra endast med efternamn denna veckan, generalerna sover i det rosa sovrummet och har dessutom tillgång till kök och kylskåp. Rekryterna kommer att få äta soldatens ärtsoppa som de kommer gå göra i ordning på en spisplatta i poolrummet.

Ärtsoppa och spisplatta finns i slussen

10:04-10:40 BBT: Nardos håller ett tal i poolrummet och hon säger åt Adrian att han måste ta av sig halsbandet och att det är förbjudet att använda mössor från och med nu.

Adrian blir inte så glad och säger att hon ska sluta nu, men Nardos ger sig inte.

Stephanie och Joel börjar förbereda ärtsoppa som rekryterna ska äta till frukost. Alla försöker lära sig allas efternamn. Generalerna har bestämt att Joel och Stephanie fixar frukosten till rekryterna. Adrian vill ha en banan så han försöker prata med Emelie om det, men då säger storebror att han bryter mot reglerna.

I det turkosa sovrummet sitter Julia och tar på sig lite smink. I poolrummet är de flesta rekryterna och väntar på ärtsoppa som Joel fixar. Simon är inte så taggad på ärtsoppa och det låter inte som han är så taggad på denna veckan heller. Ärtsoppan börjar bli klar så Stephanie hämtar alla rekryter så de kan äta frukost innan det är dags för ett pass.

Mergim tar en sked ärtsoppa och det var ingen hitt, han får gåshud för det är inte så gott.

Adrian fortsätter säga emot generalernas regler och har nu åkt på ett straff, han ska plocka undan på bordet i köket och servera kaffe åt henne. Under tiden han plockar så frågar han varför inte mössor är tillåtna. General Emelie svarar att det är sommartid och det är varmt nu.

Stephanie kommer ut till köket och frågar om plåster, för hon har råkat skära sig på burken.

Tanja frågar generalen Emelie om hon vill ha en kaffekopp, och självklart vill hon det så Tanja sätter på en kanna, hon passar även på att fråga om Generalen Nardos om hon vill ha en kopp te. Tanja fixar i ordning det medans de andra kämpar med ärtsoppan i poolrummet.

Julia frågar de andra vem som kommer tappa denna veckan först, de säger Jackie för hon är inte nöjd.

Pedram och Simon har fått i uppdrag att hjälpa generalerna med disken, så de plockar och diskar.

Nardos funderar på varför det ska vara så svårt att lyssna. Nu är äggröran klar och generalerna avnjuta en god frukost.

Judith står i köket hos generalerna och säger att detta kommer bli en rolig vecka.

Emelie går och ger Adrian ett straff för att han inte lyssnar, han ska nu bädda rent Emelies säng.

Adrian och Joel börjar ”låtsas” bråka lite, vilket gör att Joel springer i väg och springer in till Nardos och klagar. Nardos kommer in till poolrummet och ger Adrian ytterligare ett straff, han ska göra 10 armhävningar. Simon står och kämpar med disken fortfarande.

10:45-11:31 BBT: Generalerna sitter fortfarande och njuter av frukosten. De planerar också att ha ett möte med regler som de ska presentera för rekryterna.

Adrian börjar byta lakan i Emelies säng.

Nu har generalerna ätit klart och de sätter sig i turkosa sovrummet och pratar om regler de ska ha under veckan, samt hur träningen idag och sen planerar dom eventuella straff om man inte sköter sig.

Mötet är avslutat och de säger till att det är samling i poolrummet.

Generalerna är nu i poolrummet och alla ställer upp sig och gör givakt, men alla är inte på plats, Adrian är såklart på toan. Så de får vänta.

Rekryterna har svårt att hålla sig för skratt och de börjar skratta. Nardos ger ut straff och det är 10 armhävningar.

Nu är alla på plats och Emelie presenterar reglerna som dom har kommit överens om.

Efter mötet drar träningen i gång, Nardos håller koll på dom som gymmar och Emelie håller koll på dom som är ute och promenerar. De som promenerar räknar högt och får in en bra promenad. Emelie sitter på altanen och applåderar.

Efter ett antal varv, så får dom rast av generalen Emelie.

Inne i poolrummet håller Nardos i träningspasset och hon kör hårt med dom. Hon kämpar riktigt med Mergim som ska göra sit ups, när han är klar så ska han cykla.

Nardos fortsätter köra med grabbarna utomhus, Adrian, Pedram och Mergim har jackor på sig och hon säger åt dom att ta av sig dom. De säger att det är kallt, men det spelar ingen roll, sen börjar de springa i en cirkel flera varv.

Inne i poolrummet så kör Emelie ett gympass, och alla konstaterar att de har ett lugnare pass än grabbarna som är ute med Nardos. Emelie öppnar dörren och då kommer Nardos på att byta grupp. De som är inne i poolrummet blir nu tränade av Nardos, vilket inte verkar uppskattas, men de lyder hennes order.

11:36-12:00 BBT: Nardos kör fortfarande hårt med träningen i poolrummet.

Generalen Emelie kommer in och Nardos berättar att gruppen i poolrummet stretchar just nu för att dom har skött sig och lyssnat på order.

Emelie och Nardos pratar vid soffan och Adrian har återigen inte lyssnat på reglerna så de funderar på om han ska få städa toan som straff. Sen pratar de om att eventuellt ge rekryterna en frukt efter träningspasset. Nardos säger åt dom i poolrummet att stretcha en stund till, sen går Nardos och delar på äpplen som de ska få som belöning för ett bra pass.

Ute på gården så går grabbarna på promenad och räknar samtidigt.

Nardos kommer in och säger att de är klara med träningen och belöningen är äpplen. De får nu göra vad de vill under tiden de äter. Om en kvart så har dom rast.

Nu har även grabbarna fått lite vila och frukt för en god insats, Joel tar Nardos åt sidan och pratar med henne samtidigt som Emelie bättrar på sminket.

I poolrummet pratar rekryterna om passet idag, ska man träna så här hårt varje dag så är man slut innan torsdag.

Dagens tredje brev kommer som Joel ska läsa denna gången. Alla ska stå givakt står det på kuvertet.

Tittarna har röstat och tycker att generalerna har gjort ett bra jobb och ska belönas med något gott. Det goda finns i slussen och det är bara generalerna som får äta av det. Rekryterna får endast äta ärtsoppa denna veckan, och det får inte generalerna ändra på.

I slussen hittar Emelie godsaker, såsom muffins, macarones och dammsugare.

12:07-12:59 BBT: Rekryterna planerar någon form av kupp mot generalerna.

Det är ett häng i poolrummet och lunchen börjar förberedas.

Julia säger att skulle dom söka till militären så skulle de bli nekade på en gång, om de har sett programmet.

Jackie undrar om det kommer in någon alkohol under veckan, Julia tror inte det, hon menar att de behöver vila kroppen lite nu.

Generalen Emelie går förbi rummet och tittar på dom från vardagsrummet, då låtsas dom skratta åt allt möjligt. Sen kommer Emelie in i poolrummet och alla reser sig upp snabbt och säger givakt. Generalen säger att dom fortfarande är lediga.

Rekryterna fortsätter att äta lunch.

Båda generalerna kommer in och alla ställer upp sig och säger givakt. Generalerna meddelar att alla får gå ut om dom vill. Adrian och Mergim får inte gå ut, för de har inte skött sig under träningspassen. Generalerna tar med sig fikat de fick in och sätter sig ute och pratar om vad rekryterna ska få göra.

Det blåser mycket så generalerna flyttar in till soffan och fortsätter fika. De vill nog sitta där också för att psyka de andra lite medans de njuter av fikat. De pratar om att rekryterna ska städa när de ätit upp, de har delat in dom i två lag.

Generalerna går in i poolrummet och berättar att de ska dela ut ett straff nu, båda sovrummen sa städas. Julias lag får städa rosa sovrum och Judiths lag får städa det turkosa sovrummet. Båda lagen sätter igång med städningen direkt. Judiths lag blir klara först och får godkänt av generalerna, dom får nu rast. Julias lag fortsätter med städningen.


Skribent denna förmiddag Ann-Sofie

Comments


Utvalgt innlegg
Ingen innlegg er publisert på dette språket ennå
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page