top of page

Livefeed tisdag18 majFinalveckan är igång och Judith är först uppe denna morgonen. Hon rensar lite i kylskåpet och börjar göra i ordning frukost och en kanna med kaffe.

Hon gå in till sovrummet och väcker Emelie som kommer upp ganska snabbt efter.

Emelie har ont i huvudet och det är efter cavan som dom drack igår efter Pedram lämnat huset. Det slutar med att Emelie går in till bikten och ber om vätskeersättning åt alla, för det är många som är slitna idag.

Tanja, Madde, Emelie och Judith sätter sig vid köksön och äter frukost som Judith har dukat fram och fixat.

Efter en stund kommer Nardos upp och dom andra hälsar henne god morgon. Nu är det bara Simon som inte kommit upp ännu.

Big Brother tycker det är dags för honom att vakna, så i samma stund som Nardos kommer upp kör storebror en väckning inne hos Simon.

Idag får han vakna upp till sitt namn, storebror säger Simon upprepade gånger i flera minuter och det hör dom andra, så dom går in till honom och börjar hoppa runt i hans säng samtidigt som dom säger Simon som storebror gör.

Simon säger att han är vaken och ska gå upp, storebror kör hans namn några gånger till innan det tystnar.

Tjejerna går ut till köket igen och säger att dom ska äta och sedan packa väskorna, för redan idag kommer en till lämna huset.

Tjejerna sitter och pratar och Emelie säger att hon måste gå på toa, då skojar dom lite med henne och säger att Pedram är på toan, nej säger Emelie, då säger dom andra att Adrian sitter där inne, även då säger Emelie nej.

Simon kommer till köket och ser att tjejerna lura honom, dom sa att klockan var halv elva, men klockan är bara tjugo över nio. Nardos säger att det var svårt att komma upp idag.

Madde säger att hon ska göra sig i ordning och sminka sig lite. // Skribent Ann-Sofie

BREV och grupputmaning

Alla samlas i soffan och Simon läser.

Välkommen till finalveckan, ni är 6 personer kvar och när denna veckan är slut så har vi en vinnare.

Veckan startar med en grupputmaning, det går ut på att ni ska göra ett instagram klipp som sedan ska nå 20 tusen visningar på två timmar. Klarar ni uppdraget så vinner ni ett gemensamt pris, klippet läggs ut om en timme och startar nu direkt. Utklädning finns annexet.

Alla går till annexet och kollar vad det finns och hämtar sakerna och sen sätter dom sig i soffan och börjar planera.

Dom pratar om att vara olika personer och vad dom ska göra för saker, när dom har en plan börjar dom fixa sig lite snabbt i sovrummet med smink och hårfix.

Dom går till bikten och berättar hur dom ska göra, under tiden dom fixa sig fick dom för sig att ändra om lite.

Efter att ha varit i bikten igen så är det dags att börja spela in klippet. Det börjar med Simon när han sitter på toan, sen fortsätter dom i poolrummet där det blir fest och Simon pissar på låtsas i poolen och Nardos säger nej Simon.

Sen fortsätter dom vidare med dom olika klippen, bland annat när Nardos ligger i hålet vid uppdragsrummet och tänker.

Tanjas sen är i bubbelpoolen där hon sitter och tänker, sen fortsätter dom göra alla klipp för tiden går.

Sista tagningen är i sovrummet där Tanja låtsas vara Dennis som kommer in och ger Emelie en puss och puttar ner henne i sängen. När det är klart så skriker alla att nu är klippet klart. Dom går runt och en del går ut och sätter sig i solen. // Skribent Ann-Sofie

Lugnt i huset

Nardos och Madde sitter i sovrummet och pratar om hur många gånger Madde har hängt löst, Madde berättar att hennes vän som kom på besök under veckan berättat för henne att han varit beredd på att hämta henne varje gång hon hängt löst.

Sen börjar tjejerna prata om vad Pedram gör just nu, tänk att han har fått tillbaka sin telefon. Samtidigt så kommer Simon in och frågar om dom är sugna på hamburgare. Nardos säger att hon är mätt, och Madde säger att dom åt frukost för inte så länge sen. Simon lämnar rummet och går iväg och fixar hamburgare till dom som vill ha, för han är sugen på det.

Dom börjar prata om dom vågar öppna telefonen, tänk vad sms man kanske har fått och mejl säger Madde. Sen snabbt därefter så byter dom samtalsämne och pratar om Maddes hund, hur hon kommer reagera när Madde kommer hem igen.

Emelie och Judith sitter ute på altanen och pratar en stund innan dom går in och kollar vad dom andra gör. Judith tror att några sover.

Simon står i köket och gör mat samtidigt som Tanja tar hand om disken.

Simon fixar hamburgare

Det kommer in ett brev Madde läser:

Bra jobbat, klippet publiceras snart, om två timmar får ni veta om ni klarat uppdraget eller inte. Klarar ni uppdraget väntar en belöning. Alla deltagare uppmanar nu alla oss tittare att titta på klippet när det kommer ut. Dom vill vinna detta uppdraget.

Hamburgarna som Simon har ordnat till sig, Tanja och Emelie är klara och nu ska dom hugga in på dom. Tanja säger att detta var den godaste burgaren hon har ätit och ångrar lite att hon bara sa att hon ville ha en hamburgare. Emelie säger också att det var gott och säger till Tanja att hon kommer få halva hennes andra, för hon tror inte hon kommer orka den.

Det är häng vid köksön och dom håller varandra sällskap under tiden som dom andra äter. Emelie ger halva sin andra hamburgare till Tanja. Tanja frågar om hon är säker, Emelie säger att hon åt mycket frukost för inte så länge sen. Tanja tackar och tar emot den. Emelie säger till Simon att han inte snålat på saltet, Simon ska precis sätta sig och äta och han säger också att hamburgarna blev goda och att salt är gott.

Efter maten så väljer några att gå och lägga sig en stund, men Tanja, Emelie, Judith och Madde går ut och lägger sig på utegården och solar.

Dom pratar lite om gårdagens veckofinal, Judith berättar att hon blev tårögd när hon fick se allas besök av sina nära och kära. Dom påminner också Emelie om vad hon sa igår, att Dennis var den första hon skulle ringa när hon kom ut.

Emelie säger att det är mycket i hennes huvud just nu, vad är det som händer med mitt liv säger hon.

Dom fortsätter prata och ha det skönt ute i solen. // Skribent Ann-Sofie

Brev!! Nardos läser. Två timmar har passerat och videon har nått över 36 k visningar. Kravet var att nå upp till 20k visningar. Ni klarade målet och belöningen kommer om 30 minuter. Deltagarna pratar ut till tittarna och tackar för att de kollat och delat videon. De är så jävla glada över att de kommer få belöning.

Emelie är sur för att någon har glömt att stänga kylskåpsdörren i natt så det har slagits på ett varningsljus och så har all mat blivit dålig. Hon tror att det är Simon och han verkar inte neka till det heller men frågar glatt ”VA? Vem har glömt stänga kylskåpsdörren?” Emelie berättar att hon har haft diarré hela morgonen. Tanja och Nardos säger att de också har haft det men de trodde att det bara berodde på nervositeten men nu vet de varför de inte mått så bra i magen.

”Alla ska genast samlas i bikten”. Det var lite annorlunda denna gång. Vad ska de in o göra i bikten. De tror att de ska få prata med någon. Vi tittare får inte följa med in i bikten men vi får lite pausmusik att lyssna på under tiden. Det kommer fram en lite lila ruta där BB berättar för oss tittare vad som sker. Deltagarna är just nu inne på en intervju med Arantxa inför kvällens studioprogram. SPÄNNANDE!!

Brev! Det är dags att få er belöning. Deltagarna har under sin tid i huset haft många känslor, både positiva och negativa. Deras belöning är att de nu kommer få en compilation från de senaste 100 dagarna. Sakerna som de kommer vilja minnas och även saker de helst inte skulle vilja komma ihåg. Det finns grejer i slussen för att förbereda de för filmvisning. I slussen ligger det en skämskudde till varje deltagare. Inte nog med det, de har även fått in en kanna med HOLY WATER!! Klippet börjar och alla sitter redo med sina skämskuddar. De tittar bort ibland, skäms lite grann men skrattar massor under filmen. När det är slut så pratar de om det och skrattar ännu mer. Det känns sjukt att se sig själv och andra deltagare som man inte sett på så länge som Ponne, Luis och Therese. De fick se klippet på Simons helikopter-moment. Simon säger att han aldrig hade gjort det om de andra inte hade lurat honom om att det fanns en nakenfest. Deltagarna diskuterar också situationen med Tess och Pedram när de bråkade mitt i natten. De skäms åt Pedram.

Plötsligt börjar klippet och all fokus är på skärmen igen. De får se fler fina moments och såklart lite ”skämmigt” material. Skämskuddarna används mer än tillräckligt kan man säga. När det andra klippet är över så börjar snacket igen. Emelie säger att det känns sjukt att se dedär, hon tycker att hon själv är en drama queen. Att hon i ena klippet säger att hon hatar när folk strular hela tiden och överallt till att man får se klipp att hon strular med flera killar. Hon skrattar och tar det som en rolig grej. Nardos och Madde var med få gånger i klippet och är nöjda över att de inte ”skämt” ut sig. Det är svårt att ta in att man har gjort de grejerna som visades på skärmen. Folket utanför huset har fått se detta, VAD TYCKER DE!?!?!

Brev! Strax är det dags för individuell tävling. Priset är en final-outfit. Deltagarna kallas en och en till uppdragsrummet, medan de väntar på deras tur att få tävla ska de vänta på utegården.

Individuell tävling

Det är häng ute på gården i väntan på att tävlingen ska börja, order från storebror. Dom pratar om klippet dom fick se som belöning eftersom dom klarade uppdraget tidigare idag. Efter en stund så säger storebror att Nardos ska gå till uppdragsrummet.

Nardos går till uppdragsrummet och läser vad man ska göra. På bordet ligger det ett kuddfodral som ska hängas på strecket med klädnypor. Man ska fylla kuddfodralet med så mycket saker man tror att fodralet klarar när det hänger på strecket. Kuddfodralet ska sedan hänga med blixtlåset nedåt och allt går på tid, man har fem minuter på sig.

Nardos springer ut i köket och fyller fodralet med kryddor och allt möjligt som hon hittar. Sen springer hon in till uppdragsrummet och ska hänga upp fodralet som väger en del. Kuddfodralet måste hänga tiden ut för att det ska gällas får hon veta av storebror.

Simon är näst på tur in till uppdragsrummet och han läser vad han ska göra.

Sen rusar han ut i köket och börjar plocka på sig så mycket han bara kan.

Han springer in till uppdragsrummet igen och väljer att plocka ur gröten han la i påsen. Sen försöker han hänga den men det går inte, han öppnar och vill ta ut mer saker, men då säger Big Brother till. Efter mycket kämpande så väljer Simon att ge upp, det går inte säger han.

Madde kallas in till uppdragsrummet

Hon läser reglerna och ställer sig redo vid bordet och storebror räknar ner.

Sen springer hon ut till frysen där hon plockar på sig varor, sen springer hon tillbaka till uppdragsrummet och hänger upp kuddfodralet.

Hon släpper kuddfodralet när hon har satt upp det, men får vänta tills tiden har tickat ner, det gäller att fodralet hänger kvar tiden ut, annars är fodralet ogiltigt.

Hon sätter sig ner och tittar på fodralet och väntar på att klockan ska ticka ner.

Till slut kommer slutsignalen och hon kan lämna rummet, fodralet hängde kvar.

Emelie kallas nu till uppdragsrummet

Hon gör samma sak, läser reglerna först och springer sedan ut i huset och plockar med sig saker från kylen. Sen springer hon tillbaka till uppdragsrummet och ska nu hänga upp fodralet på strecket med hjälp av klädnyporna. Under tiden hon hänger upp den så säger hon att hon kunde ha tagit mer i den. Men hon känner sig nöjd, men hon får också vänta på att klockan tickar ner. Slut signalen kommer och även hennes fodral hänger kvar och hon får lämna rummet.

Tanja kallas nu till uppdragsrummet

Hon läser reglerna och springer sedan ut till huset för att plocka på sig saker. Hon springer tillbaka till uppdragsrummet och ska nu hänga upp fodralet, hon är lite kissnödig också ser det ut som. Hon sätter sig på bordet så det ska bli lättare att få dit fodralet. Hon känner sig klar men det återstår tid så hon måste vänta, hon sätter då på lite mer klädnypor.

Fodralet hänger kvar och hon får lämna rummet.

Judith är sist ut i tävlingen och kallas nu till uppdragsrummet.

Hon läser reglerna noga så hon vet vad hon ska göra, sen springer hon ut i huset och plockar på sig saker. Hon tömmer besticklådan och springer runt lite över allt innan hon väljer att springa tillbaka till uppdragsrummet och ska hänga upp fodralet.

Även hon är snabb så hon får vänta en stund hon också. Men hennes påse hänger kvar när slutsignalen går och hon får lämna rummet.

Alla ska samlas i uppdragsrummet

Big Brother säger att alla måste gå till uppdragsrummet. Dom säger att detta lät läskigt, men Nardos säger att vi säkert får veta hur tävlingen gick.

Dom går in och läser på brevet, dom ska tömma fodralen och visa varandra vad dom plocka på sig. Sedan ska dom gissa vilken vad dom hade för vikt innan dom öppnar kuvertet som ligger på golvet.

Alla säger att Nardos måste ha vunnit detta för hon har ju plockat med sig halva köket säger Simon.

Dom öppnar kuvertet och i brevet står det att Nardos vann. Hennes outfit finns i slussen. Alla går dit och kollar och där inne ligger det en vit t-shirt med foton på, en rosa hoodie och en Big Brother kasse.

Alla tycker t-shirten var så fin. // Skribent Ann-Sofie

Dryga timmen innan nån tar farväl av huset! - Dagen i bilder! Vad sker i huset dryga timmen innan någon ska lämna huset. Ikväll 19:45 avslutats röstningen och då kommer BB ha ett resultat! Det händer inte alls mycket denna timme. BB - Bikten ropar in några åt gången, Vänligen bikta dig hörs det i högtalarna. Både Tanja o Simon har fått gått dit och Emelie säger att alla har fått gått ditt flera gånger idag. Gänget sitter och pratar, det är många av dom som tror att det är just dom själva som kommer att lämna. Ingen som har en direkt stark tro till sig själv. Nardos är den som mest tror att det är hon som får lämna idag. För kameran filmar henne hela tiden säger hon. Emelie fixar håret. De pratar om roligaste minnen som dom vet. Emelie frågar Nardos men Nardos vet inte vad hon ska svara på det. Madde sätter sig bredvid Emelie och sminkar sig. De andra går mest bara runt och är. Medans ett gäng sminkar sig och fixar håret och väjer kläder för kvällen. En nervös kväll för många av deltagarna. De tror alla att det är just dom själva som kommer att lämna. Vem vet, vem tror du får lämna? Om du får tro och gissa? Eftersom att dom inte gör så mycket annat än att fixar sig och inget större händer så slänger vi ut ett reportage med dagen i bilder, eller eftermiddagen i bilder // Skribent cissi

3 blir räddade och en åker hem! Brev. Tanja läser ni är 6 st i huset, Snart är ni bara 5 kvar. 3 av er kommer att bli räddade ikväll. Man kan inte veta vem som har flest röster eller inte. Ingen i nån speciell ordning. Dom 3 som kommer bli räddade kommer att dyka upp på skärmen. Men den som har minst röster kommer att lämna BB ikväll. Resultat på den som kommer lämna BB kommer om ca en timme. Väskorna ska vara packade och stå i slussen. wow, Vilka 3 blir räddade? Spännande Alla i huset blir nervösa och spända och går ut på en cigg eller frisk luft på ute gården i väntan på resultatet på skärmen // skribent cissi

Klockan har slagit 19:45 vilket betyder att röstningen är avslutad. Nu väntar deltagarna på att få veta vem som kommer få lämna Big Brother denna kväll. De är nervösa vissa sitter ner medan andra inte kan sitta still och går runt i cirklar.

Nardos går in till bikten och får en liten flaska med champagne. När hon kommer ut håller hon ett litet tal. Det märks att hon är nervös. Hon börjar först med att tacka för tiden inne i huset, oavsett vem som åker ut idag så är det verkligen värt att fira att de touchat finalveckan. Den som åker ut idag kommer få träffa familj och vänner o snart kommer de som är inne i huset att få träffas igen. Om en vecka är det över. Nardos har lite panik och säger att hon skulle kunna tänka sig bo kvar i huset. Så länge hon kan få gå o handla ensam så kan hon tänka sig bo där för evigt.

På skärmen kommer det upp en nedräkning på en minut. Om en minut visas vilka tre som sitter säkert. Deltagarna är stressade och nervösa. Nardos klarar inte ens av att titta på skärmen. Först upp är Simon, de jublar!!! Andra personen upp på skärmen är Madde, ännu mer jubel! Den tredje som sitter säkert är Tanja. De gratulerar de som sitter säkert men är fortfarande supernervösa över vem som kommer få lämna huset. Just nu står det mellan Nardos, Emelie och Judith. Nardos är övertygad om att hon åker. Emelie är också säker på att hon är den som får lämna, om inte idag så är det imorgon. Judith försöker höja energin och tycker att de ska vara positiva. Nardos och Emelie tror inte det blir Judith. De spekulerar om att det är en av Nardos eller Emelie som åker men som sagt Nardos är säker på att det är hennes dag att få lämna. Nardos försöker göra sig redo mentalt genom att säga till sig själv att hon kommit långt och lärt sig så mycket under sin tid i huset.

Judith och Tanja går ut för o ta lite frisk luft men genast säger storebror att alla genast måste samlas i soffan. Strax kommer resultatet. En minuts timern startas och det blir tyst i soffan. Nardos börjar nästan med ett farväl-tal men de andra avbryter henne och det blir tyst igen. Det är tio sekunder kvar och det här är så nervöst som det bara kan bli. Den som måste lämna Big Brother ikväll är JUDITH. Alla är helt chockade och sitter gapandes. Det här trodde de inte. Alla samlas kring Judith o kramar henne och säger hejdå. Även om de kommer ses om fem dagar så är känslorna såklart starka när de har spenderat de senaste tre månaderna tillsammans. Plötsligt kallas Judith till bikten och Tanja kan inte släppa taget om Judith. De vet inte om Judith bara ska bikta sig eller om hon får lämna genom bikten. När hon har gått in i bikten börjar de andra snacka om att de trodde att Judith skulle ta hem hela grejen, att hon skulle bli etta o vinna miljonen. Strax efter kommer Judith ut ur bikten och säger att hon måste direkt måste gå o hämta sina väskor och gå till annexet. Hon får hjälp att bära in väskor till annexet och ännu en gång tar de några fler minuter för att säga hejdå.

Nu har Judith lämnat huset och nu är de bara fem personer kvar i tävlingen. Det var verkligen en plot-twist för de inne i huset. Några går ut på utegården och pratar. De vet att det är så nära mållinjen och ser fram emot att träffa Judith om fem dagar men som sagt, detta var absolut inget de trodde skulle hända. De var supersäkra på att Juddan skulle vinna.

Comments


Utvalgt innlegg
Ingen innlegg er publisert på dette språket ennå
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page