top of page

Livefeed tisdag27 april Del 109:00-09:49 BBT: God morgon BB-lovers

Det är dags att vakna tycker storebror och säger till att batterierna är hungriga. Som vanligt är det några som går upp direkt och vissa ligger kvar lite längre. Efter en stund så kör storebror en ny väckning för att få upp dom som fortfarande ligger och sover, det blir musik på hög volym och blinkande lampor, det blir ett discoljus. Sen säger storebror att vila får man göra i graven, då skrattar Madde. Men upp kommer deltagarna och dagen kan starta. Judith har kommit ut från duschen, Tanja frågar om hon har badat, men det har hon inte. Tanja tar sig en mugg med yoghurt och går runt och säger god morgon till alla. Joel berättar att han hade svårt att sova i natt. Han berättar för dom andra i sovrummet hur allt hade gått till. Han hade lagt sig i soffan är kamerorna hade börjar leka med honom, han hade då gått till poolen för att ta sig ett dopp samtidigt som ventilera sig, storebror hade då satt på jazzmusik åt honom och sjö ljud. Det var helt sjukt säger han, men så skönt att jag fick ut alla känslor. Efter en stund så säger storebror till att alla måste samlas i turkosa sovrum, så alla går in där och stänger dörren. Simon berättar för alla att han är kapten för detta turkosa skepp. Joel berättar om sin natt igen och vad han gjorde. Storebror chockerar dom med att sätta på musik, den låten som spelas är poollåten dom brukar få ibland, Judith säger att hon vill hoppa i poolen nu direkt. Lamporna börjar blinka och det blir disco i sovrummet.

10:00-10:41 BBT: Deltagarna är kvar i turkosa sovrum Musiken fortsätter spela och Judith och Nardos dansar till musiken. Det händer inte mycket utan dom ligger mest och bara väntar på att få komma ut. Nardos säger att hon är grymt kissnödig och ber storebror att få komma ut. Hon var kissnödig redan innan dom blev inlåsta. Kort därefter så får dom lämna sovrummet och Simon märker staketet som är monterat. Emelie börjar då berätta hur det var förra året, sen säger hon att hon måste gå på toan innan detta börjar. Dom börjar fundera på vad som kommer hända under veckan och Tanja tycker detta ska bli så roligt. Adrian undrar om man kommer få gå ut på gården, Nardos säger då att man kanske får köra honom i en stor barnvagn. Dom fortsätter spekulera kring vad som ska hända idag. Dennis och Nardos tar sig lite yoghurt och flingor, även Emelie kommer och passar på att käka. Simon tar hand om disken i köket, för det ser ut som ett kaos där. Efter en stund så sitter alla vid bordet och äter frukost. Dom börjar prata om honung och hur den blir till och det är lite spekulationer kring det och det är många frågor som flyger runt i Tanjas huvud kring getingar. Nardos och Emelie är i sovrummet och Emelie berättar hur det var i lilla big brother förra året och att det var jättetråkigt. Nardos säger att hon har ont i kroppen idag. Dom funderar vad dom ska göra, Emelie tycker dom kan vila tills brevet kommer.

10:43-11:00 BBT: Dagens första brev kommer och läses av Emelie Det är ny vecka i huset och ni kommer delas in i två grupper. Emelie och Adrian ni är lillebröder. Ni andra ska tävla i dueller där varje person som vinner duellen blir storebröder. Nardos undrar lite vad som menas med duellerna så Emelie förklarar lite och efter det så säger hon att hon kommer bli lillebror. Tanja säger att hon tror att hon också kommer bli lillebror. Adrian frågar om inte han och Emelie ska tävla om att bli storebröder? Nej säger Emelie, det är bara acceptera att tittarna har bestämt att du ska vara lillebror säger Emelie. Nu är brevet läst och nu passar deltagarna på att slappa i soffan innan duelltävlingarna börjar. Madde och Joel pratar i sovrummet, hon börjar tvivla lite på Adrian, hon vill få lite bekräftelse på vad han vill. Hon blir lite osäker och ventilerar tankarna med Joel. Joel säger att det kanske blir annorlunda på utsidan som dom har pratat om tidigare. //Skribent Ann-Sofie

11:10 BBT: Madde och Joel kallas till annexet. Det är dags för duell. Uppgiften är att äta kolasnöret så snabbt som möjligt. De ska äta snöret genom en hinderbana som storebror har ställt upp. De får inte använda sina händer som hjälp för att äta kola-snöret. De gör sig redo o kör igång. Joel tar bit för bit som han tar loss från det hela snöret och ställer sig upp för att tugga. Maddes teknik är att följa snöret hela tiden och det går väldigt bra för henne. När Joel ser att Madde kommit ikapp ganska mycket så tar han det lugnt och njuter av smaken istället för att stressa. Vinnare av duellen är Madde.

11:25 BBT: Dompa och Tanja kallas till annexet och där står tre bord. På två av de finns en kortlek och på bordet i mitten ligger ett kort upp o ner. Uppgiften är att kolla igenom sin kortlek för att hitta vilken kortlek som saknas. Det är också det kort som ligger i mittersta bordet. När de tror sig ha listat ut vilket kort det är i mitten ska de springa fram till mitten och säga vilket kort det är. Tävlingen börjar och båda verkar ha olika taktiker. Dompa ordnar korten i färger medan Tanja ordnar korten i nummer. Det går mycket snabbare för Tanja och efter ungefär två minuter så är hon klar o skriker ut att det är hjärter sju som ligger på bordet upp o ner. När hon vänder kortet så är det helt riktigt ❤️7 som ligger därunder.

11:40 BBT: Pedram och Judith kallas till annexet för duell. Där ligger en stor skål med bollar, tre bord och 9 glas med vatten i mitten. Uppgiften är att studsa bollen på sitt egna bord och så att det studsar in i ett av glasen. De kör den som först får tre i rad. Bäst går det för Pedram redan från början. Han sätter 5–6 bollar i glasen medan Judith bara prickar rätt på en. När Pedram fått tre i rad så börjar de kasta pingisbollar på varandra. De skrattar och retas. Judith säger att hon hatar Pedram för att han vann. Pedram svarar att han älskar Judith.

11:50 BBT: Det är bara Nardos och Simon som inte tävlat ännu. De fattar inte varför det tar sån tid. Båda har inget mer tålamod de vill bli kallad till annexet nu. Nardos säger att hon inte blir förvånad om det är nån sjuk tävling, kanske att de dragit in ett lejon som de ska klappa eller något i den stilen. Det kanske är dags för produktionen att ta lunchpaus.

12:10 BBT: Nardos och Simon har fortfarande inte blivit kallade till annexet och nu börjar det bli riktigt skumt. De andra reagerar också. Tänk om de på riktigt tar in spindel eller orm som de har gjort en tävling om. Kanske väntar biggan på en leverans. Simons taktik är att titta på kamerorna för att se när de tittar på honom och Nardos för då kommer de bli kallade. Såklart hör storebror om detta och leker lite med de. De följer de med kameran men kallar inte på de.

12:20 BBT: Äntligen kallas Nardos och Simon till annexet. Där finns massa ballonger i färgerna grön och rosa. Nardos ska smälla gröna ballonger och Simon ska smälla rosa ballonger. Uppgiften är att de under två minuter ska memorera vart sina egna ballonger är. Sedan kommer storebror släcka och då ska de spränga sina egna ballonger. De håller på tills storebror tänder lampan igen. Om det är flest rosa ballonger sprängda så är vinnaren Simon medan om det är flest gröna ballonger sprängda så vinner Nardos. De börjar med att gå igenom rummet och vart alla ballonger befinner sig. Efter två minuter släcks lampan och de börjar spränga ballongerna som är närmast de. Efter ett tag är de jätteförvirrade för de vet inte vems ballong som är framför de. Lamporna tänds och de räknar hur många ballonger som är kvar. Nardos har 7 gröna ballonger kvar och Simon har 6 rosa ballonger kvar. Vinnare är Simon.

12:40 BBT: Lunchdags!! Simon frågar vad Emelie ska käka och om han kan få lite. Då blir Emelie sur och säger att hon kan väl få äta sin egen mat som hon lagt upp åt sig själv. Hon orkar inte med att folk ska tro att hon är nån mamma. Simon säger att hon faktiskt är hans lillebror nu. Emelie skiter i och är på dåligt humör för att hon precis vaknat från sin nap. Simon får laga sin egen mat. Nardos är lite småsur för att hon förlora tävlingen. Hon säger att hon ville vinna en tävling för en gångs skull. Hon är inte arg över att hon får vara lillebror utan det är att hon förlorade tävlingen som är värst. Hon är positiv när det gäller att vara barn. Det kommer bli roligt och storebröderna kommer sakna de for sure.

12:50 BBT: BREV! Grattis Madde, Tanja, Pedram och Simon ni vann tävlingarna och är storebrorsor. Alla lillebrorsor kommer få flytta in till uppdragsrummet och kommer få bo där från o med idag tillsvidare. De får gå utanför grinden 4-5 gånger per dag men det är storebrorsorna som bestämmer när grinden öppnas.

Commentaires


Utvalgt innlegg
Ingen innlegg er publisert på dette språket ennå
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page