top of page

Livefeed Torsdag 11 mars del 109:00 BBT: Strax innan klockan nio blir våra farmare och torpare väckta denna morgon.

De börjar fixa frukost, av det lilla de har, det verkar som att det blir kokta ägg till frukost.

09:10 BBT: De väntar fortfarande på att vattnet ska koka upp, ägg ska kokas till frukost idag.

De börjar även planera vad de ska använda grönsakerna till idag.

Det är en lugn morgon i vårt hus.

09:20 BBT: De flesta har fått kokt ägg till frukost nu, Pontus ska försöka steka sitt ägg.

Katti och Joel pratar om kyrkokören Katti är med i, hon sjunger lite för Joel i köket. Annars är det en lugn stämning i huset, händer inte så mycket. De pratar om vilken dag det är idag och Pontus kommer fram till att det är Torsdag idag.

09:30 BBT: Pontus berättar för Katti att han har sökt in till farmen två gånger och att man fick svara på massa djurfrågor, Katti säger att han måste ha kommit långt i processen. Pontus berättar att han kom till slut edition båda gångerna.

Joel, Emelie och Adrian pratar tävlingarna som kanske dyker upp, att det kanske blir frågor man ska svara på.

09:40 BBT: Pedram och Joel pratar om en app, lite oklart vad det är för app de pratar om. Tanja sitter vid köksön och ser ut som att hon är i sin egna lilla värld, tror inte hon har vaknat till ännu. Tanja vaknar till och börjar prata om gojibär, att äter man ett visst antal så får man i sig mycket vitaminer. Stephanie äter sitt kokta ägg och pratar med Judith om vitaminer. Judith säger att kiwi innehåller mycket vitaminer också.

09:50 BBT: Samtalsämnet som går runt just nu handlar om apple och android, vilka funktioner de olika telefonerna har. Pedram stör sig lite på att man inte kan se hur många procent batteri man har på en iphone telefon. Tanja säger att det måste finnas en inställning så man kan se det.

Joel berättar om en vinylspelare han hade hittat på second hand, och han säger att han ångra sig som inte köpte den.

10:03 BBT: Joel berättar att han har gett upp om Benjamin Ingrosso, han var tvungen sluta tänka på honom, för det blev för hårt i byxan säger han till Tanja och Therese.

De tror att det snart kommer ett brev, så de får veta vad som händer under dagen.

Therese vill få bort ett hårstrå på hakan, men vet inte hur hon ska få bort de. Joel försöker hjälpa henne med det.

10:07 BBT: BREV!

Idag är det tvekamp – vinna eller försvinna

Ni kommer alla få rösta på de som hänger löst i lag Hedemora som ska mötas i en tvekamp. De med flest röster kommer att mötas i kampen. Den som vinner kampen blir storbonde och den som förlorar kommer att lämna big brother direkt efter tvekampen.

Tvekampen som de ska tävla i är att hänga stock så länge man kan, det blir senare idag.

Big brother kommer kalla in när det är dags för röstning, blir det lika mellan två personer, så kommer tittarna att få avgöra.

10:18 BBT: Efter brevet så blev det en minst sagt dyster stämning i huset, då de fick veta att en kommer att få lämna big brother huset idag.

För en liten stund sen blev Nardos inkallad till bikten, röstningen har börjat. Alla i huset ska nu rösta vilka två som ska delta i tvekampen senare idag.

10:30-10:45 BBT: Efter brevet så blev det en minst sagt dyster stämning i huset, då de fick veta att en kommer att få lämna big brother huset idag. För en liten stund sen blev Nardos inkallad till bikten, röstningen har börjat. Alla i huset ska nu rösta vilka två som ska delta i tvekampen senare idag. Stephanie berättar för Katti och Joel att det känns surt att få åka på detta viset.

Deltagarna går runt och kramar om varandra, detta brevet blev påtagligt för alla. Detta var något som ingen hade räknat med. Nardos säger att hon inte förstår hur de tänker.

Röstningen är i gång i huset, storebror kallar in en efter en till bikten där röstningen pågår.

Det är ledsamt i huset, vilket är full förståeligt, då en kommer att lämna direkt efter tvekampen. Emelie, Judith och Nardos sitter och äter grötknäckebröd och pratar om tidigare år, att någon åkte ut via ett öråd. Nardos säger att detta är så tråkigt.

10:52 BBT: Nu har alla fått lägga sin röst i bikten. Stämningen i huset är fortfarande dyster och ledsamt.

Stephanie har precis kommit från bikten, där hon har fått lagt sin röst, hon säger till Simon som är i poolhuset att detta var inte lätt. Hon frågar honom om han vill med ut och ta ett bloss, han säger att han följer med ut snart. Han torkar bort lite tårar och klär på sig och går ut till Stephanie.

De börjar prata om tävlingen, att det kommer bli mer utslagstävlingar. De bestämmer att inte prata mer om det.

11:03 BBT: De tycker att det var en kick start på dagen i alla fall, de fortsätter spekulera hur det kommer att bli, vad storbonden får göra osv.

De sitter i soffan och väntar på brevet nu, de vill gärna veta vilka det är som ska tävla, Adrian säger att detta blev en twist, som de inte räknat med.

11:16 BBT: Det är fortfarande häng i poolrummet mellan Pontus, Adrian och Nardos. De pratar om hur veckofinalen kommer se ut nästa vecka. Adrian frågar Pontus om han hade varit nervös om han var i Adrians kläder. Ja självklart säger Pontus. Tanja kommer in och pratar med dom också.

11:20 BBT: Therese sitter i hålet och pratar med Pedram hur hennes känslor går just nu, Pedram berättar hur han känner kring allt som händer i huset nu. Hon tycker det känns jobbigt att veta att man kanske får åka hem idag.

11:25 BBT: Katti tycker det känns konstigt om man ska åka hem redan idag. Stämningen i huset är fortfarande dyster, de vill veta hur röstningen har gått. De vill veta nu säger Stephanie.

De pratar om grenen, hur man ska kunna hänga sig kvar så länge som möjligt, att man ska skapa ett bra grepp med benen först.

11:30 BBT: BREV!

Joel börjar med att säga att ingen får ta detta personligt.

Röstningen är avgjord.

Katti är första kämpe.

Den andra kämpen meddelas senare, för det pågår en röstning mellan två deltagare som fick lika många röster.

Adrian och Simon det är er två röstningen står mellan.

Efter brevet så säger Katti att det är dags för henne att åka hem, att hon kommer lägga sig. Hon säger själv att det inte kommer gå, med tanke på att hon har höftproblem.

De andra säger att hon inte ska ge upp, de kramar om Katti och säger att hon ska kämpa in i det sista.

11:35 BBT: Joel erkänner för Simon att han röstade på honom. Joel förklarar varför han röstade på just honom, att han behövs här inne med sin glädje.

Simon förstår att han skulle bli med i denna tävlingen, sen börjar han gråta och säger att han la sin röst på Katti, och att det känns så oärligt att ev vinna på detta viset. Simon säger att han är trött på denna veckan nu.

11:45 BBT: Nardos tycker inte denna tävlingen är rättvis, att Katti ska möta någon kille som är starkare. Simon och Stephanie pratar i poolrummet, om man ska ha t-shirt eller tröja på sig så man kan hålla sig fast. Stephanie frågar om Simon hade hört tipsen som sas tidigare i soffan. Hon berättar att han ska låsa benen och sedan armarna.

11:50 BBT: Katti är ledsen utanför bikten, hon väntar på att få komma in, hon tröstas av Nardos och Joel som försöker peppa henne för tävlingen, att hon inte ska ge upp. Hon ska gå in och göra sitt bästa.

Joel säger också att vi vet inte hur man ska hänga, så han tycker hon ska gå in och göra sitt bästa, för han säger att det är hennes resa.

11:53 BBT: Therese och Stephanie står ute på gården och pratar. Therese säger att det märks tydligt på grupperingar nu, vem som är svagast och starkast.

Therese menar att alla vet om Kattis problem med höfterna. Både Therese och Stephanie erkänner att de röstade på Katti, och de säger också att det är uppbart att man röstade på den som är svagast. Therese säger att majoriteten därinne röstade på Katti.

Tjejerna tar en promenad och fortsätter prata om röstningen, och att idag blir dom 11 personer. Stephanie har ångest och hoppas att Katti kämpar. Allt är så svårt säger dom båda.

12:04 BBT: I köket förbereder man lunch, Judith står såklart vid grytan och ska försöka få ihop något av råvarorna de har. Emelie sitter bredvid och skär potatis.

Det är kramkalas utanför bikten, där Adrian, Katti och Pedram kramas en stund, innan Katti säger att hon ska gå ut och röka.

12:05 BBT: Katti är i rökrutan och Therese och Stephanie kommer till henne för att prata en stund.

Katti säger att hon känner sig överkörd av bussen, men hon är inte bitter på folk säger hon. Katti säger att hon röstade på Adrian. Therese frågar Katti om hon inte hade en tanke på att själv bli vald och då väljer att rösta på Adrian, som är ett starkt motstånd. Katti säger att hon hade den tanken, och att hon förstår att folk röstade på den som är svagast, vilket i detta fall är hon. Hon säger återigen att det känns ok att åka hem, hon längtar efter sina hundar.

12:15 BBT: Dagens tredje brev kommer.

Tittarna har röstat.

Andra kämpen är Adrian.

Ni kommer att tävla senare i tvekampen, där den som vinner blir storbonde och blir immun, medan den som förlorar lämnar big brother.

Ni ska packa era väskor nu direkt och ska sedan lämna väskorna i slussen, väskorna finns i slussen.

Big Brother meddelar när det är dags.

Slussen är öppen.

12:19 BBT: Packningen börjar direkt, Nardos hjälper Katti att packa och Pedram hjälper Adrian att packa. Pedram frågar Adrian om han är bra på att packa, och Adrian svarar att han inte är så bra på det. Grabbarna hjälps åt så det går snabbt. Pedram berättar hur han brukar packa.

12:23 BBT: Stephanie, Nardos och Joel hjälper Katti att packa. Katti funderar på om hon ska byta om eller inte. Joel frågar om hon har några hygien artiklar i badrummet som han ska hämta, och hon har en svamp som hon vill ha med sig. Katti frågar storebror om hon får ge bort sina cigg till Stephanie, men hon får inget svar, Joel säger att hon troligen får gå och fråga det i bikten. Alla berättar för Katti vart de lägger sakerna, så hon har koll på vart hon har grejerna.

12:35 BBT: Nardos vill prata med Katti och säga några ord. Nardos berättar att hon röstade på henne, och tänkte inte alls på att det skulle bli en fysiskt gren. Efter hon gjort sitt val, så fick hon veta att det var en fysiskt gren de skulle tävla i, och då berättar Nardos att hon ångrade sitt val, för hon röstade på henne för att hon ville se henne som storbonde. Det kommer tårar från båda och Nardos säger att hon tycker om Katti mycket, att Katti har haft ett sånt tålamod med oss alla, som bråkat, festat m.m. Nardos säger att Katti har gjort mycket förändringar i huset. Nardos säger att hon vill träffa Katti på utsidan. Nardos säger att hon är en stark kvinna. Att hon inte ska ge upp!

Katti tackar Nardos för fina ord, och säger att dom orden betyder så mycket för henne.

12:43 BBT: Tanja, Stephanie och Katti är i rökrutan och pratar om hur det kommer bli resten av veckan. Tanja tror att storbonden får någon form av makt och kan rädda någon, så får fler tävla om immunitet senare.

Tanja frågar Katti hur det brukar vara i farmen, Katti berättar då att storbonden väljer en förstakämpe, och förstakämpen väljer andrekämpe. Den som åker ut får välja storbonde.

Katti berättar för tjejerna att hon ska hem nu, för det är så det känns. Varför ska jag vara kvar, när ingen här inne vill ha mig kvar säger hon. Det måste ni förstå säger hon, sen ber hon Tanja skynda sig lite så Katti hinner röka innan tävlingen.

Judith kikar ut från dörren och säger att hon tror det är dags för tävling snart.

12:48 BBT: Katti berättar för Adrian att hon röstade på honom. Mer ödmjukaste storbonde kan dom inte få. Katti säger återigen att hon ska åka hem nu. Adrian säger nej inte än. Joel, Emelie, Tanja och Nardos säger att hon ska gå in och kämpa.

Skribent denna förmiddag Ann-Sofie

Commentaires


Utvalgt innlegg
Ingen innlegg er publisert på dette språket ennå
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page