top of page

Livefeed Torsdag 18 mars del 109:43 BBT: Upp och hoppa lingonsoppa, det är en ny härlig dag säger storebror denna morgon och tänder lamporna.

Adrian sitter upp i sin säng när de blir väckta, Madde vaknar till och kollar på Adrian och börjar små skratta lite. De båda börjar skratta. Han ser lite rolig ut efter gårdagens bravader med blekning. Adrian frågar vad som hände igår, han har lite minnesluckor, Joel säger att det vet bara jesus och idag kommer nog bli straffade säger han.

09:56 BBT: Katti och Adrian sitter ute och pratar. Katti stod i köket igår kväll och blev lite skrämd av Adrian vilket var okej, för lite bus är det på kvällen.

Katti tar upp med Adrian om att Pontus gick och sa till alla att vara tysta för att han behöver sova.

Katti och Adrian förstår att folk vill ha tyst när dom ska sova, men Pontus hade uttryckt sig lite som gjorde att Katti började reagera. Han hade sagt att alla hänger löst här inne och behöver sova, för vi har mycket att tänka på. Katti säger att hon har hängt lös i 4 veckors tid, och det är ingen som har tagit hänsyn till henne om hon velat sova, utan då har folk pratat och härjat i rummet när hon försökt sova. De säger att de ska be om ursäkt vid frukosten, sen om det är någon annan som vill säga något om Pontus agerande igår så får dom personerna göra det.

10:09 BBT: Frukost dukas fram. Simon har serverat Tanja och Pontus en kopp kaffe. Han kände för att vara lite snäll denna morgon.

Judith har dragit ner mössan över ögonbrynen, hon blondera dom igårkväll och resultatet var inte så lyckat, de blev orangea. Katti skär lite grönsaker som de ska ha till frukosten. Adrian kommer till köket och frågar om de ska göra en äggröra, Katti svarar att vill du ha det så kan vi göra det. Storebror får påminna deltagarna om att sätta på sig temakläderna.

10:20 BTT: Adrian har gjort äggröra som är klar nu.

Madde, Adrian, Katti, Simon, Emelie och Judith har kommit till frukostbordet och börjar ta sig frukost. Efter en stund så kommer även Stephanie upp och gör välling till sig.

10:30 BBT: Stephanie har gjort välling med lite chokladpulver i, Pontus smakar först och det var ingen höjdare. Sen går hon runt bordet så de som vill får smaka, till slut smakar även Simon, men han säger även han att detta inte var någon höjdare. Han förstår inte hur hon kan dricka välling.

Katti startar dagens morgonmöte. Hon ber först Pontus som ursäkt för att de inte var tysta när de andra ville sova. Sedan tar Katti upp att hon inte vill se snusprillor bakom soffan, hon tycker det är äckligt. Katti berättar också att hon har fått uppdrag i bikten. Judith får äran att berätta uppdraget. Supportergruppen ska ta hand om spelarna idag, det ska vara tre olika stationer. Bland annat ska de vara fys, massage.

10:40 BBT: Dagens första brev anländer. Innan brevet får läsas så måste Pedram byta batterier på sin mikrofon. Gänget ska samlas lagvis i soffan.

Ni som hänger löst ska tävla i en match idag om en immunitet, det finns bara tre finalplatser i matchen, så ni kommer att tävla en och en i kvalmatcher.

Efter brevet så är det ingen som förstår någonting av brevet, tror storebror får vara tydligare med sina brev när det gäller tävlingar. De läser brevet flera gånger och försöker förstå. Simon tycker de formulerar sig så svårt, samtidigt så blir Pontus kallad till bikten, de andra hoppas han får information om tävlingen eftersom de har svårt att förstå brevet.

Pontus kommer ut från bikten, och förklarar hur det ska gå till, att det finns tre platser till finalspelet så man ska kvala sig till finalplatserna, man tävlar random med varandra. Judith säger att storebror rör om i grytan just nu.

10:55 BBT: Storebror meddelar att tävlingen börjar om tio minuter. Det blir fart på alla, Tanja börjar värma upp direkt. Det blir stressigt för dom, för alla skydd ska på och inlines. Judith är med och peppar och hjälper till, hennes uppgift som supporter.

11:10-11:20 BBT: Det är dags för första matchen som spelas mellan Tanja och Stephanie, hockey signalen spelats upp och de står redo utanför uppdragsrummet.

Reaktionen som uppstår när de får se airhockey är oslagbar. Tanja läser reglerna, den som har flest mål vinner matchen. Står det lika så blir det sudden. Den som vinner går vidare till finalmatchen.

De börjar med att föra lite ljud så de andra tror att det är en kamp därinne, för de får inte berätta att det är airhockey förrän alla har spelat.

Signalen går igång och matchen startas.

De börjar med ett högt tempo och pucken åker i backen en gång. Men spelet fortsätter.

Det blir mål och Tanja leder med 2-0. De kämpar på och Stephanie gör ett mål, nu är ställningen 3-1.

Stephanie gör ett mål till och ställningen är 3-2.

Tanja vinner matchen med 3-2.

När de kommer ut så låtsas dom se helt slutkörda ut.

11:22-11:32 BBT: Hockey signalen går och det är dags för Emelie och Simon

Båda blir nöjda när de ser airhockey spelet. De börjar också med att läsa reglerna.

Signalen går och de börjar spela, Emelie gör första målet så ställningen är 1-0, men Simon är snabb och gör ett mål så det blir 1-1. Snabbt därpå så gör Emelie ett mål till och ställningen är 2-1.

Matchen går vidare och det är riktigt snabbt tempo. Målen rusar in och nu har jag tappat ställningen vad det står. Det är riktig kamp med bra slag från båda parter.

Emelie vinner matchen som jag tror slutar 10-3.

11:34-11:46 BBT: Hockey signalen går, och det är dags för sista kval matchen och den spelas mellan Pontus och Pedram.

Pontus läser brevet om reglerna.

Signalen går och det är nu dags för match!

Matchen drar igång mellan grabbarna och Pedram gör första målet, ställning 1-0. Det ser ut att bli en jämn match mellan herrarna. Pedram gör ett mål till ställning 2-0, men snabbt därpå gör Pontus ett mål och ställningen blir 2-1. De slår väldigt hårt, så pucken flyger ut flera gånger.

Pedram gör ett mål till och ställningen blir 3-1. Pontus blir grinig och säger helvete ett par gånger.

Pedram gör ett mål till och ställningen är 4-1, Pontus blir extremr grinig och kastar iväg grejen han skjuter med så Pedram får den på sig. Pontus ber om ursäkt. Pontus skriker att han avskyr hockey.

Det har blivit några mål och Pedram vinner med 5-2 tror jag det blev.

11:53 BBT: Dagens andra brev levereras

Grattis, Tanja, Emelie och Pedram ni vann era airhockey matcher.

Ni har gått vidare till finalmatchen i eftermiddag, där en av er kommer bli immun.

12:02 BBT: Matcherna är över för denna förmiddag. De har berättat lite om tävlingarna, hur de gick och Pontus berättar att han blev arg och besviken och råka kasta grejen på Pedram.

Maten förbereds och idag blir det pastasallad till lunch.

Tanja, Judith, Simon och Pontus sätter sig i bubbelpoolen en stund.

12:30 BBT: Emelie har kommit till bubbelpoolen nu också. Samtalsämnet de pratar om är skola och betyg, de kollar med varandra vad de hade för betyg. De frågar Adrian vad han hade för betyg, han svarar att han hade helt okej betyg. Det märks att han gärna inte vill erkänna vad han hade. Men han säger att han hade VG i idrott.

12:56 BBT: Det är lugnt i huset, några sitter kvar i bubbelpoolen, Adrian är i gymmet och i köket är lunchen snart klar.

Flera har frågat när maten är klar, men idag vågar dom inte säga någon tid, eftersom de drog ut på tiden igår. Nu försöker köksteamet lösa dressing problemet som de har nu. Men de har lite ideér så någon dressing får dom nog till pastasalladen.


Skribent denna förmiddag Ann-Sofie

Comments


Utvalgt innlegg
Ingen innlegg er publisert på dette språket ennå
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page