top of page

Livefeed Torsdag 25 mars del 108:30-09:00 BBT: Idag är det Stephanies födelsedag!

Judith och Madde har varit uppe tidigt och gjort pannkakor och pyntat i huset.

När allt börjar bli klart så går de och väcker de andra lite diskret, så Stephanie inte vaknar.

Allt är klart och det är dags att gå in och väcka födelsedagsbarnet. De ställer sig på rad, Tanja bär pannkakstårtan med levande ljus och går in till sovrummet och sjunger ja må hon leva!

Hon vaknar av skön sång och ser lite smått överraskad ut samtidigt som hon är nyvaken. Simon öppnar skumpa flaskan och Stephanie blåser ut ljusen på tårtan. Sen öppnar hon presenter som de ordnat bland annat en godispåse.

De bär ut tårtan i köket så Stephanie kan få på sig lite kläder.

När hon kommer ut, ser hon hur pyntat det är i huset och blir såklart jätteglad. Hon sätter sig vid bordet och tackar så mycket, de har gjort så fint, hon lägger dessutom märkte till de amerikanska pannkakorna som Judith har kämpat med denna morgon.

Nardos föreslår att de ska skåla för Stephanie och självklart gör dom det med glasen högt upp i luften.

När de sitter och äter så berättar Judith om morgonens bestyr tillsammans med Madde.

Det är en härlig stämning runt bordet och de skrattar och har det trevligt.

Mitt under den trevliga stämningen, så börjar de prata om pinnen de hittade igår, just den pinnen som Adrian har rensat toan med.

Nardos vill byta samtalsämne, Nardos vill att alla som är över 27 år ska ge tips till Stephanie, Judith börjar, sen ger de andra henne tips om vad som händer när man blir äldre.

09:30 BBT: Födelsedagsfirandet fortsätter och de är nu mätta och belåtna av pannkakorna.

Solen lyser och de funderar på att gå ut i det soliga vädret. Några sitter ute i solen och njuter och de pratar om mobiltelefoner, vad man kan sälja dom för.

09:45 BBT: Dagens första brev anländer och Simon läser

Emelie igår valde du att nästa prov skulle vara ett kunskapsprov, ta med dig dina lärarkollegor till uppdragsrummet och förbered dig på provet. Den som klarar ditt prov bäst, kommer bli lärare och bli immun för resten av veckan. Adrian, du är autonominerad och kan inte delta i provet idag och inte heller kunna bli immun under veckan.

09:50-10:12 BBT: Emelie läser i brevet i uppdragsrummet, där hon får information om hur reglerna är. Det är precis samma brev som Simon, Pedram och Tanja har läst.

Hon börjar planera sitt prov, det kommer bli 6-10 sex frågor, sen blir det frågor om människokroppen. Hon börjar skriva ner frågor och resonerar med de andra lärarna.

Det är några frågor som kommer fram, så detta blir nog ett bra prov. Simon säger att Nardos kommer reagera på provet och säga vad är det här och sedan säga sina ord som oftast säger.

Lärarna dricker skumpa under tiden de planerar provet, Tanja, Pedram och Simon börjar sjunga, vi dricker på jobbet, vi dricker på jobbet”.

Emelie har kommit på några frågor nu, som hon har skrivit ner, Tanja tar över blocket en liten stund under tiden Emelie skriver upp frågorna på tavlan så alla ser sen när provet sätts igång.

10:13 BBT: Vi får kolla vad de andra gör i huset under tiden lärarna gör prov. Nardos håller på att sminka sig och Joel fixar håret. De andra har ett skönt snack bland annat om Gunde Svan. Madde håller på med att fläta ur Kattis hår.

10:20-10:34 BBT: Vi är inne i klassrummet igen hos lärarna där de försöker reda ut Downs Syndrom, vilka kromosomer man har extra av. De får läsa om det flera gånger, men boken säger att de har en extra kromosom 21. De kommer inte riktig överens om svaret på den frågan, så Emelie säger att de hoppar den så länge och riktar in sig på de andra frågorna.

Tavlan börjar bli full med frågor nu, så det ska bli spännande att se hur deltagarna klarar provet. De har också kommit på utslagsfrågor ifall det skulle bli lika på provet.

Prov frågorna är klara och nu är det snart dags för prov!


10:35-11:30 BBT: Läraren Ylva (Emelie) hälsar alla elever välkomna till dagens prov.

Hon berättar hur många delar det är och att de har 30 minuter på sig. Hon berättar att ingen ska känna stress, för vi är här för att lära oss. Hon går igenom frågorna, och det blir lite diskussioner angående provet. Några ser inte ut att inte tycka om provet. Nardos säger att hon går ut, för hon känner att hon inte kan någonting om provet. Emelie säger att man ska göra sitt bästa.

Storebror räknar ner och sen kommer klockan att de har 30 minuter på sig. Det dyker upp lite frågor som lärare Pedram hjälper eleverna med. Nardos tycker fortfarande att provet inte känns bra, för hon kan ingenting om de manliga könsorganet säger hon, hon frågar också vad det är för lärare. Hon frågar också om hon kan få göra provet muntligt, men det säger lärarna nej till. Hon ser inte så nöjd ut över det svaret.

De flesta börjar svara på frågorna, men det dyker upp lite frågor om stavning. Emelie godkänner och har förståelse om man inte kan stava rätt. Hon känner sig givmild idag.

Eleverna kämpar med provet, det blir mycket tjat och skratt, så storebror får rycka in och säga tyst i klassen, för vissa elever blir störda.

En efter en börjar bli klara med provet och lämnar in sina svar.

Provet är över och nu ska läraren Ylva rätta alla prov, så får vi se vem som lyckades bäst på provet.

Under tiden de väntar på resultatet så går läraren Simon runt och skojar lite med eleverna. Storebror kallar dessutom in en efter en till bikten.

Lärarna säger att alla har varit duktiga, Simon hoppas det blir utslagsfrågor, för då kommer kunskapen att sättas på prov säger dom.

Nu är proven rättade och vi har nu ett resultat.

Emelie presenterar de tre som gjorde bäst på provet.

Den som kom på tredje plats är Madde

På andra plats kom Stephanie

Och på första plats kom Alexander.

De går igenom facit på alla frågor och det blir applåder efteråt. Sen kramar dom om Alexander som gjorde provet bäst idag.

11:35 BBT: Nardos letar efter cava, för hon vet att de fick 4 flaskor, men nu finns det ingen kvar. Hon funderar på hur de kunde ta slut så fort.

Nardos och Emelie diskuterar provet vid bordet där Adrian sitter och äter pannkakor, han fick inte delta i provet men satt med därinne. Han tycker det var ett bra prov. Det håller inte Nardos med om.

Pedram och Judith funderar på att ta en nap, för de är trötta när de gick upp tidigt imorse men först måste hon på toa.

11:38 BBT: Dagens andra brev anländer

Grattis Alex, du är ny lärare på skolan och ska gå till lärarrummet och välja ett ämne. Först ska du flytta din kylskåpsmagnet och hämta din läraroutfit som finns i slussen. Ta med dig dina lärarkollegor och gå till uppdragsrummet och planera nästa prov som ska ske under eftermiddagen.

11:42 BBT: Nu är alla lärare inne i lärarrummet och Simon visar vilka ämnen han kan välja på.

Han väljer gymnastik, som eleverna ska kämpa med i eftermiddag. De visar tavlan de har skissat på under veckan. Pedram berättar att storebror kommer lägga in saker i uppdragsrummet som har med gymnastik att göra, så får han planera provet utefter vad han får för saker.

12:00 BBT: Det är flera som väljer att lägga sig och vila en stund. Joel och Adrian ligger i sängen och pratar om en träff som sker i Umeå, sen berättar han när han gick ut med att han är gay. Han berättar att alla tog det så bra.

12:30 BBT: I det turkosa sovrummet ligger en del och sover, och vissa pratar om allt möjligt. Det är lite svårt att få en överblick vad dom pratar om, då det låter som att alla pratar om olika ämnen.

12:50 BBT: De pratar om musik, olika artister och låttexter. Det är allt från Markoolio till Lasseberghagen och mer därtill. De börjar sjunga lite och storebror säger åt dom att inte sjunga på kommersiell musik. Judith säger då att Pedram och Joel måste sluta sjunga, för det är oftast dom som sjunger därinne.

12:58 BBT: I köket är teamet igång med lunchen. Det blir pytt i panna med stekt ägg till lunch idag.

Joel är med i köket men han ber om ursäkt att han lägger sig i. Han försöker gå därifrån men det är svårt.

Skribent denna förmiddag Ann-Sofie

Commenti


Utvalgt innlegg
Ingen innlegg er publisert på dette språket ennå
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page